Beauty marks

Image Hosted by ImageShack.us

Iedereen heeft ze. De een heeft er meer dam de ander, maar mij ga je niet wijsmaken dat je compleet moedervlek-loos bent.
Ikzelf heb best veel moedervlekken, een aantal in mijn gezicht en verder nog verspreid over mijn hele lichaam. Ik heb er zelfs in op mijn linker tiet. Niet x-rated ofzo, maar hij zit er wel. Vroeger had ik een hele grote moedervlek op mijn rechterduim zitten, ik was best jong (een jaar of 6/7) toen ik merkte dat de moedervlek aan het verdwijnen was. Hij werd steeds kleiner en kleiner, en ik raakte in paniek. Geloven mensen me straks nog wel als ik zeg dat ik Vera ben!? Gelukkig viel niemand het op dat mijn moedervlek verdwenen was, en was de stress om niets geweest.

Ik vind moedervlekken heel erg mooi. Vraag me niet waarom, maar ik vind die bruine kleine, soms grote vlekjes echt mooi, en het engelse woord voor moedervlek, ‘beauty mark’ vind ik dan ook ontzettend toepasselijk! Ik heb zelf een grote moedervlek op mijn linkerwang en toen mijn moeder mij voorzichtig vertelde dat ik deze weg kon laten halen zodra ik 18 werd, werd het me even te kwaad. WAT, weghalen!? Nooit! Moedervlekken maken je uniek, en Cindy Crawford was niet voor niets topmodel.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Toevallig las ik laatst een artikel waarin een meisje vertelde dat ze op school gepest werd met een grote moedervlek op haar gezicht. Ze vroeg zich af hoe ze deze het beste kon camoufleren. En hoewel ik snap dat dat gepest heel vervelend is moet je je er niets van aantrekken. Moedervlekken zijn mooi! En de pestkoppen die wat anders beweren zijn gewoon jaloers. Verberg je moedervlekken niet, show what yo momma gave ya!

Helaas zit er ook een downside aan die moedervlekken. Want moedervlekken kunnen soms kwaadaardig zijn, en ze moeten zeker niet van kleur veranderen, gaan bloeden, steken, jeuken of groter worden, want dan zou ik als ik jou was toch maar even met de dokter bellen.

En natuurlijk krijg ik ook de bibbers als ik tijdens een intiem momentje met die leuke jongen zie, dat die uit schattige moedervlek naast zijnn mond 3 dikke vette haren groeien. Maar over het algemeen vind ik moedervlekken leuke kadootjes waar je trots op moet zijn, en die je wanneer ze geen gevaar (dreigen te) zijn, zeker niet moet laten weghalen (:


Reacties

Door Daniëlle op 2 december 2009 15:04

Mee eens, mijn vriend heeft dr ook een paar in z’n gezicht en ik vind het schattig. :)

[Beantwoorden]


Door maaike op 2 december 2009 15:10

ik heb een moedervlek tussen m’n ogen zitten (dus op m’n neus) en ik denker niet aan om het te laten weghalen (:

[Beantwoorden]


Door Debby op 2 december 2009 15:11

Leuk geschreven, zoals altijd! Ik vind mijn moedervlekjes helemaal niet erg. Het laat gewoon zien dat je mens bent haha. Ik camoufleer ze niet, het hoort gewoon bij me :] Superleuke site!

[Beantwoorden]


Door Laura op 2 december 2009 15:14

You are SO right!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 2 december 2009 15:18

Heb je helemaal gelijk in! Ik vind het helemaal niet lelijk ofzo. Ikzelf heb maar 5 a 6 moedervlekjes, op m’n arm. Meer niet eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 2 december 2009 15:25

Heel leuk stukje! Je schrijft echt leuk. Ik heb er een paar op mijn wang, op mijn jukbeenderen. Moedervlekken maken je uniek, dat ben ik met je eens. Ik heb er 1 op mijn pols, mijn zusje heeft er ook een op precies dezelfde plek. :)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 2 december 2009 15:26

Superleuk geschreven ;) Ben het helemaal met je eens. Ik heb een best wel grote ‘moedervlek’ (volgens mij is het meer een koffievlek ofzo?) onder m’n hals en die laat ik ook niet weghalen!

[Beantwoorden]


Door Demi op 2 december 2009 15:28

ik heb er een op mijn neus, en ik twijfel er aan om hem weg te laten halen, iedereen denkt dat het een neuspiercing is haha hilarisch ( als ik iets lelijk vind zijn het neuspiercings wel) wat vinden jullie?
leuk geschreven vera!
liefs!

[Beantwoorden]


Door sharona op 2 december 2009 15:30

leuk geschreven !

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 december 2009 15:34

hé, dat artikeltje was van beautygloss of niet? :P
ik vind moedervlekken zoals veel andere kenmerken die je uniek maken wel jij tot jij maken, maar mooi vind ik ze eigenlijk nooit. ik heb een hele grote op mijn linkerarm, en ook al schaam ik me er al lang niet meer voor ofzo, mooi vind ik hem toch niet.

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 2 december 2009 15:41

Ik heb ook veel moedervlekken maar dat hoort gewoon bij mij!

[Beantwoorden]


Door YoLin op 2 december 2009 15:48

Eigenlijk vind ik moedervlekken bij jongenes heel sexy staan :)

[Beantwoorden]


Door YoLin op 2 december 2009 15:48

WOh, 1 ‘e’ teveel, sorry.

[Beantwoorden]


Door Danique op 2 december 2009 16:18

Ik vind dat idd ook heel mooi, zolang het subtiel is.
Ik heb er ook een heleboel, maar dit zijn ook een soort van restanten van de waterpokken die ik vroeger had (ik had de ”doorzichtige’ waterpokken zeg maar).

[Beantwoorden]


Door Esther op 2 december 2009 16:32

ik zit onder de sproeten, en heb ook zo hier en daar wat moedervlekjes, een op mijn arm, en op mijn rug, op mijn benen, buik,borst,hals niet.
wel een drie op mijn rug.
:’)
maarja. :D

[Beantwoorden]


Door Fiorellaflora op 2 december 2009 16:33

Ik vind dat vaker met nederlandse woorden in het engels veel mooier klinken. Zoals making love en inderdaad beauty marks ^^

[Beantwoorden]


Door Wianda op 2 december 2009 16:43

Haha, ik heb er een op mijn rechter tiet! XD En eentje rechtsboven mijn lip, echt zo’n schoonheidsvlekje.
Mijn vader had ook kwaadaardige moedervlekken, zijn weggehaald. Hij moet nu om de zoveel tijd naar de dokter om zijn moedervlekken te laten controleren.

Goed stukje Vera!

[Beantwoorden]


Door Esther op 2 december 2009 16:49

ik heb aan de rechterkant naast mijn mond een moedervlek, maar ik camoufleer hem niet het past gewoon bij mij. :)

[Beantwoorden]


Door lion op 2 december 2009 16:50

òeh, dat heb ik nou ook! ik vind moedervlekken ook mooi! het maakt je echt eigen vind ik. mijn vriendin heeft er ook erg veel (ik ook trouwens) en die vind ze nie mooi en wil ze weg laten halen later. ik vind dat echt zonde!
maar laast moest ik er een weg laten halen, want misschien was het kwaadaardig, ik krijg morgen de uitslag, ben echt benieuwd.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 2 december 2009 17:47

Aaah superleuk eindelijk weer eens een Vera Camilla artikel! Ik zelf heb een grote, en met groot bedoel ik een doornede van 4 cm, wat ik dus wel vervelend vind. Kleintjes vind ik niet erg, vnd ik mooi, maar ik vind zo’n grote erg irritant! Iedereen maakt er rotopmerkingen over als ik topjes aan heb in de zomer!

[Beantwoorden]


Door Geertien op 2 december 2009 18:48

Ik heb echt best veel moedervlekken overal, zou ze niet eens kunnen tellen.. Ze zijn bijna allemaal klein, de grootste is 1 cm, maar daar lijkt het meer of het allemaal kleine moedervlekjes zijn haha!
Ik krijg ook superveel sproeten in de zomer, daarna pas word ik bruin… Vind het eigenlijk wel leuk en ’t past ook wel bij me :)

[Beantwoorden]


Door mirte op 2 december 2009 18:53

ik heb er -serieus- maar 4. In de zomer zei een jongen ook tegen mij, nadat hij me volgens mij helemaal gebustudeerd had; ‘jij hebt echt bijna geen moedervlekken’!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 2 december 2009 18:55

Ik heb er ook maar echt heeel weinig! 3 op mn hoofd:P 1 op mn arm, been en rug en verder echt nergens. Vroeger vond ik dat echt suuuuper erg x]

[Beantwoorden]


Door Debby op 2 december 2009 18:58

Ohja, ik had nog even vlug een vraagje: hoeveel zijn eigenlijk de verzendkosten bij makeupmasala? Dankje voor het antwoorden :]

[Beantwoorden]


Door Bloem op 2 december 2009 19:06

Ik heb een hele grote ronde moedervlek op mijn linkerschouder. Hij is groen, jawel, groen! Niet vies om te zien groen maar tattoo groen.Hij zit er al sinds mijn geboorte en is echt gegroeid. Die plek is zeer gevoelig en dat is volgens mijn huisarts geen goed teken. Ik vind hem soms op een tattoo lijken door de groene kleur en de vorm, en sommige mensen vragen als ik een hemdje aan heb of het een tattoo is! Maarja, boeien.

Ik moet hem laten weghalen omdat hij best wel gevaarlijk voor mij kan zijn.
Ik heb er niet veel moeite mee, alleen hoop ik niet dat ik er een litteken voor in de plaats krijg!
Als ik bijv. in de zon loop met mijn moedervlek kan hij pijn doen en het grootste gevaar is dat ik (huid) kanker kan krijgen. Daarom moet ik er altijd een grote pleister op plakken en als ik dat vergeet er héél veel zonnebrand op smeren. Toevallig dat dit artikel
er is! Over een maandje wordt hij weggelaserd.

[Beantwoorden]


Door Isha op 2 december 2009 19:53

Ik heb er zo’n heel kleintje op mijn rechterwang,
en mijn vriendje heeft er ook veel,
en één nogal grote op zijn neusvleugel, waar het overgaat in de wang,
maar dat maakt hem net zo uniek. :D

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 2 december 2009 20:17

ik heb die reactie ook gelezen
op beautygloss
ik vond het ook heel erg om te lezen
gewoon raar ..
ik zit er praktisch mee onder
heb er soort van eentje net als lindsay
maar dan ‘oranjerder’
niks om je voor te schamen :D

[Beantwoorden]


Door Sabine op 2 december 2009 21:01

Jaa moedervlekken zijn mooi, ik wil er zelfs graag een schuin boven m’n mond maarja dat kan natuurlijk niet.

[Beantwoorden]


Door Evelien op 2 december 2009 22:04

En ik heb er een tússen mijn tieten xD
En eigenlijk overal, ik sta vol. Ik zou ze echt niet kunnen tellen.
Ik heb ook 2 redelijk grote op mijn rechterwang, ik stoor er me wel aan op foto’s, maar anderen vinden gewoon dat ze bij mij horen. Naja, voor de rest storen die bolletjes me niet ofzo.

[Beantwoorden]


Door Pleun op 2 december 2009 22:08

haha ‘op mijn linker tiet’ xd. Leuk stukje!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 2 december 2009 22:42

Leuk geschreven! Je hebt helemaal gelijk moedervlekken maken je uniek. Ik heb ze idd ook maar ik stoor me er echt niet aan. Ik vind het ook raar als mensen je ermee gaan pesten. Ze hebben het zelf toch ook?!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Anouk op 3 december 2009 09:24

Ik hou juist niet van moedervlekken hahaha.

[Beantwoorden]


Door Steffi op 3 december 2009 14:10

haha je hebt helemaal gelijk! ik heb er zo’n hele donkere links onder mijn neus..

[Beantwoorden]


Door Jeske op 3 december 2009 16:22

Hee,

Ik heb zo’n grote moedervlek op mijn gezicht gehad, maar die heb ik weg laten halen. Helaas kon dit bij mij niet met laseren, dus moest ik echt “onder het mes” ervoor. Ik ben wel erg blij dat ik het heb laten doen, want het ziet er nu véél beter uit(vind ik zelf in ieder geaval :P). Het litteken wat ik eraan overgehouden heb kan ik namelijk wel camoufleren met concealer of foundation, en dat kon bij die moedervlek niet. Want hij was echt erg groot, namelijk mijn hele rechterneusvleugel(haha klinkt raar:P) en een deel nog op mijn wang, ook was hij erg donkerbruin en dus heel erg opvallend. Ik ben er vroeger ook best erg mee gepest en ook in bijv. pretparken werd ik altijd heel erg aangestaard in de wachtrij enzo wat niet echt plezierig was moet ik zeggen xD.

Liefs, Jeske.

P.S. Misschien was ik degene bij zo’n artikel op beautygloss, omdat ik gereageerd had op een win-actie, waarmee ik concealer kon winnen om dat litteken mee te camoufleren haha;).

[Beantwoorden]


Door Milou op 4 december 2009 10:54

Goed stukje zeg! En ik zelf heb juist vrij weinig moedervlekken, maar bijv. wel veel sproetjes (in de zomer) en ik vind het eigenlijk wel mooi, de naam ‘beautymark’ vind ik echt een goede benaming :-)! En tot slot: Goed geschreven joh!

[Beantwoorden]


Door Jeske op 4 december 2009 14:35

Ik heb trouwens ook wel eens in films gehoord, dat het “mole” genoemd word, dan klinkt “beauty mark” toch véél beter!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 9 december 2009 20:14

Ik heb net als die bovenste foto daar ook een moedervlek alleen dan net een 2 millimeter hoger, en ik schaam me er best wel voor, ook al probeer ik er trots op te zijn.
maar ik vind het heel leuk en aardig dat je dit artikel geschreven hebt
:)

[Beantwoorden]


Door Josien op 20 december 2009 17:30

Ik heb best veel moedervlekken, ook in mijn gezicht. En ik heb wel eens tijden gehad dat ik liever wou dat ik ze niet had, en dat ik ze probeerde te camoufleren. Maar ik ben er nu juist blij mee, het hoort nou eenmaal bij mij ;p

[Beantwoorden]


Door Hang op 8 januari 2010 23:07

Geloof het of geloof het niet, ik heb een moedervlek in een vorm van een HARTJE op mn rechter schouder :’]

[Beantwoorden]


Door francis op 31 mei 2010 15:15

hey hey… ik heb 3 moedervlekken in een vorm van hartje mss nog wel meer.. wie kan mij hier meer over vertellen? liefs francis

[Beantwoorden]


Door Tessa op 29 oktober 2010 21:03

Ik heb ook veel moedervlekken! Een op mn kin, haha, klinkt hekserig en een paar op mn wang. De rest van mn lichaam is ook bezaait met moedervlekken, dat vind ik wel mooi :D
Ik heb er ooit wel eentje weg laten halen, maar die was wel lelijk, dat was een soort van bruine wrat…

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 29 november 2010 07:32

[…] Mole is een bruine creamy nagellak, vernoemd naar moles. Oftewel moedervlekken! Ikzelf ben een groot fan van moedervlekken, maar ‘mole’ vind ik toch een beetje vies klinken. Jammer, want de […]


Door Lauwchen op 29 november 2010 16:46

Ik heb er ook enkele in mijn gezicht, die wou ik altijd laten weghalen maar nu let ik er nog niet eens meer op. Ik maakte het erger dan dat het was (welke puber doet dat niet :D)
heb er ook vele op mn hele lichaam (en ja, ook recht tussen mn 2 dames :P)
ik moet wel om de 3 jaar eens langs een dermatoloog om ze te laten controleren, want soms lijkt het of ze toch groeien..

[Beantwoorden]


Door José op 29 november 2010 17:50

ik heb een moedervlekje boven mijn lip net als op die foto. ik vind dit ook mooi omdat het een beetje effect ofzo aan je gezicht geeft

ook had ik eentje op mijn schouder maar die is wel weggehaald omdat de kans op huidkanker groot was. gelukkig was ie uiteindelijk wel goedaardig

[Beantwoorden]


Door Estelle op 29 november 2010 18:13

Ik heb er ook 1 op me rechterduim

[Beantwoorden]


Door Sonja op 4 december 2010 12:11

Ik vind dat moedervlekken vaak voor karakter zorgen en inderdaad, it’s what your momma gave ya :)

Maar ik vind het niet echt mooi als mensen een moedervlek gaan ‘faken’ met oogpotlood of zo. Dat ziet er zo onnatuurlijk uit. Voor Halloween kan het nog wel, maar niet voor elke dag.

[Beantwoorden]


Door anoniem op 20 december 2010 23:13

ik heb 7 groote moedervlekke op de wang. ze zijn ook bets wle dik. en vind ze echt lelijk. ik wil ze dnek ik laten weg halen. maar dat durf ik niet. weet iemand tips ? hoe ik ze kan verbergen ? dat ze dan mionder zichtbaar zijn ?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 25 mei 2011 19:33

Ik vind moedervlekken niet erg, maar ik heb wel een hele lelijke:
midden op mijn voorhoofd heb ik er een, een lichte, ronde, dikke. Ik wil er echt vanaf, ik denk telkens als mensen met me praten dat ze ernaar kijken.. HELP!
Ik wil ‘m wel weg, maar er zijn zoveel manieren! Hoe kan ik ‘m weghalen? Ik weet niet of make-up werkt.. graag snel beantwoorden!!

[Beantwoorden]


Door Sara op 6 juni 2013 20:09

Ik heb er ook veel op mijn gezicht en der komen er maar meer en meer bij alsof het nooit gaat eindigen. ik draag geen make up maar heeft iemand. tips voor mij voor als ik ze toch minder zichtbaar kan maken?

[Beantwoorden]