It’s all about essence

Vorige week kocht ik (zoals je hier kan zien) een aantal spulletjes van essence. Voor nog  geen €4 kocht ik een Glamourous Shimmer Puff, een vloeibare eyeliner en een oogschaduw paletje. 3 producten die ik nog nooit van essence geprobeerd had, en die ik vandaag voor jullie ga reviewen!

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Als eerst behandel ik de Glamourous Shimmer Puff uit de Sun Club lijn.
De shimmer puff heb ik alleen gekocht omdat ik hem er zo cute vond uitzien! Ik wilde al lang zo’n puff en deze was maar één euro (hij was afgeprijsd, normaal kost ‘ie €1,99, wat nog geen geld is)!
van zo’n puf is het de bedoeling dat je hem langs je huid haalt, om een laagje bronzer met glitters aan te brengen. Je hebt ook blushes met zo’n puff. Yves St Laurent heeft hele mooie!

De verpakking vind ik er echt heel cute uitzien, helaas kreeg ik het plakband er niet goed vanaf (waarvan ze er echt heeeel veel opdoen bij ons in de Kruidvat), dus daar zit een plakkerig laagje. Op de deksel zit een spiegeltje, heel leuk en handig!
Ik dacht dat dit een bronzer was, maar het is een shimmer puff. Het is dus een heleboel goude, chuncky glitter met een heeeel klein beetje bruine poeder. Je kan hem beter niet op je hele gezicht gebruiken (tenzij je het leuk vind om met een gezicht als een discobal rond te lopen natuurlijk!), maar alleen op je jukbeenderen of op je decolleté.
De bronzer stinkt helaas best wel sterk. Ik kan niet omschrijven wat voor geur het is, het is een beetje muffig en in ieder geval niet lekker.

Een hoop geglitter en een vies geurtje. Gelukkig was deze shimmer puff maar 1 euro en is de verpakking heel leuk, dus dat maakt het weer een beetje goed. Maar of ik deze puff nog ga gebruiken? Nope. De shimmer puff krijgt van mij een 5.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Veel van mijn lezeressen raadden mij de liquid eyeliner aan. Hij zou de hele dag blijven zitten en erg gepigmenteerd zijn. Dat wilde ik wel eens proberen! En voor 1,50 was de eyeliner van mij.

De pigmentatie van de eyeiner is erg goed. Je kan er een diep zwart lijntje mee zetten, perfect! Ook blijft je lijntje de hele dag  op zijn plek zitten. Toch gebruik ik liever gelliner. Waarom? Gelliner blijft misschien niet de hele dag geweldig zitten, maar is ook gemakkelijk op je waterlijn te gebruiken (waar de gelliner het wel gemakkelijk een dag uithoudt, in tegenstelling tot oogpotlood), wat je absoluut niet met een eyeliner moet proberen. En gelliner is softer, gelliner brand niet. Want GOD, wat een hel is deze eyeliner als hij nog nat is! Mijn ogen brandden zó erg! Echt niet prettig. Dat branderige gevoel is weliswaar over zodra de eyeliner is opgedroogd, maar het is een teken van je huid dat het niet goed is. Ik heb hele gevoelige oogjes, en daar is (deze) eyeliner helaas niet geschikt voor!

Wellicht heb je hier geen last van als je een minder gevoelige huid hebt (ik ben natuurlijk wel ongelooflijk allergisch en overgevoelig) maar ik gebruik deze eyeliner niet meer, tenzij ik mezelf wil martelen ;) Ik kan hem dus niet echt een cijfer geven. Heb je een gevoelige huid? Dan krijgt hij een 2. Nergens last van? Dan krijgt hij een dikke 9!

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

En last but not least: Het oogschaduw paletje in 03 Ibiza Sun. In mijn haul liet ik hem ook al even zien mét swatches, maar ik heb de oogschaduws nog een keer geswatched, omdat ze nu wat duidelijker zijn.
Het paletje was oorspronkelijk geloof ik 2 euro, nu ook met 50% korting en dus betaalde ik maar 1 euro.

Het doosje ziet er leuk uit. Compact, weegt weinig, het oogt hooguit een beetje plastic, maar daar is niets mis mee.
Ook zien de kleurtjes er goed uit. Helaas brokkelt de oogschaduw nogal erg. Zoals je op de 2de foto kan zien, lijkt het paletje al aardig gebruikt, terwijl ik de kleurtjes maar twee keer heb geswatched.

De oogschaduw is niet zo goed gepigmenteerd. Voor het resultaat dat je op de derde foto ziet, moet je wel flink over de oogschaduw vegen, en dan nog zijn de eerste twee kleuren niet zo goed gepigmenteerd. Maar het kan slechter! De laatste twee kleurtjes vind ik wel heel mooi en ik denk dat als je wat jonger bent, of gewoon niet zo’n zin hebt in knal oogschaduw, dit een prima paletje is! Twijfel je? Giiirl, it’s only 1 euro! Probeer het! Je hebt de oogschaduw’s ook in andere kleurtjes, maar die zijn nog wel de originele prijs. Niet dat 2 euro nou zo veel is :’).

Dit paletje krijgt van mij een 6,5.

Wil je een van de bovenstaande producten kopen? Wees er dan snel bij, want de producten met 50% korting gaan uit het assortiment!

Zoals je ziet ben ik niet heel erg enthousiast. Maar das niet erg. Het kostte me niet veel geld, en ik ben weer een beetje wijzer.
Besides, de shimmer puff staat heel leuk op mijn wastafel! ;)

Lots Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door Vera op 27 oktober 2009 16:49

Mijn vloeibare eyeliner is op, dus ik ga maar eens kijken voor die eyeliner! Oh en dat plakrandje van je poeder kan je er af halen met nagellakremover :)

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 27 oktober 2009 16:52

Opzich vind ik essence wel waar hebben voor het geld .. maar echt mega goed is het niet.
ik denk dat ik de shimmerpuf wel ga halen, juist omdat ik geen donkere heftige kleuren kan hebben, het enige nadeel zijn dan de grote glitters..
maarja kan het altijd proberen (:

& ik wist niet dat gelliner op je waterlijn kon .. doe jij dat altijd dan ?

[Beantwoorden]


Door Esther op 27 oktober 2009 17:00

Die 50 % krijg je op die dingen die weggaan uit de vaste collectie. Dus als je ze wilt hebben kun je ze maar beter snel halen ;)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 27 oktober 2009 17:04

@Vera: Ja, als ik wil dat ook de tekst van de verpakking eraf gaat, en dat wil ik niet ;) Het kan ook met zonnebloem olie, maar heb nog geen tijd en zin gehad om het te doen (A)

@Rebecca: Als ik een lijntje op mn waterlijn wil, dan doe ik dat altijd met gelliner!

@Esther: Ja, klopt.

[Beantwoorden]


Door Dajana op 27 oktober 2009 17:14

Tsja, sommige dingen van Essence zijn echt flut maar andere weer super! (vooral de nagellak is goed) Daarom koop ik ook wel dingen van essence maar voor bv mascara ga ik wel voor de wat duurdere merken..

xx

[Beantwoorden]


Door Manon op 27 oktober 2009 17:19

Nice, ik wil denk ik wel zo’n oogschaduw palletje proberen. Hopelijk hebben ze die bij onze kruidvat:O!!

Xxx Manon

[Beantwoorden]


Door Shenyce op 27 oktober 2009 17:54

Ik heb het palletje ook, toevallig vandaag nog een look mee gemaakt. Voor simpel en niet te opvallend issie supergoed. :D

[Beantwoorden]


Door Bloem op 27 oktober 2009 18:17

Vervelend heh, die plakbandjes!!

Dat is bij elke Kruidvat zo, ook hier in hartje Den Haag. Ik woon echt midden in de stad bij de restaurantjes enzo, en de etos en kruidvat zitten hier erg dicht bij elkaar dus het is voor mij 5 minuten lopen. Ik kies dan dus ook vaker voor de etos omdat die producten niet helemaal plakbandplakkerig zijn, ook al vind ik de essence producten ook niet slecht!

Laatst had ik een smokey eyes pencil van essence gekocht, maar ik kreeg het plakbandje er niet af. Ik ben een uitprobeerder die alles uitprobeerd, dus ik ging het met nagellakremover proberen. Oops, het lukte zeker wel, maar de hele zilveren kleur van het dopje is eraf, wist niet dat dat spul zo agressief is!

p.s het is een erg fijn potloodje, ik raad hem iedereen aan. XD

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 27 oktober 2009 18:21

kijk, heb je toch weer een leuke accesoire op je wastafel ;)

[Beantwoorden]


Door Margot op 27 oktober 2009 20:05

ik ben zelf ook niet zo’n fan van essence, maar je hebt wel zo’n leuke puff!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 27 oktober 2009 20:22

vind die eyeliner echt fijn! en die sun bronzer had ik eerst ook over gedacht om te kopen.
xx

[Beantwoorden]


Door Fiorellaflora op 27 oktober 2009 20:34

Ik ben er ook niet zo’n fan van,als ik dan voor een goedkoper merk ga dan voor catrice!

[Beantwoorden]


Door Justinedus op 27 oktober 2009 21:01

Hmm ik ben ook echt geen fan van hun eyeliner! Maar op dat paletje ben ik zeker verliefd. Enige nadeel is dat hij echt maar 2 uur blijft zitten, echt meeega kut want die kleuren passen zo goed bij mijn oogkleur! echt mijn favoriete kleurtjes. echt jammmer dat ie niet lang blijft zitten. en helemaal waar vind ik niet dat ze waar geven voor het geld : NYX kost net zoveel en is toch 10x meer kwaliteit..

[Beantwoorden]


Door Rosa op 28 oktober 2009 18:11

Jammer, dat die puff tegenvalt, ik heb zo een puff (samen met mijn moeder)van Lancome met shimmerpoeder (maar ook gewoon poederkleurtje), iets te licht voor mij, maar ik denk in middenwinter echt perfect voor een feestje!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 28 oktober 2009 18:44

ik snap nou nog steeds niet precies het verschil tussen gelliner en eyeliner (a)

Tenminste, eyeliner is voor boven je wimpers toch? En gelliner? Zat dat nou in een potje of is dat wéér iets anders?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 28 oktober 2009 19:00

@Eyeliner: is veel vloeibaarder, en komt vaak in een soort stift/pen of zoals bij deze van essence in een soort potje met kwast. Gelliner is een dikker, zachter, goedje, wat ook in een potje komt, maar zonder kwast, en het is absoluut niet vloeibaar, tis meer klei. Dit breng je aan met een kwastje die je los koopt. Een angled brush meestal (schuin afgesneden kwastje met taklon haartjes). Gelliner kan je overal op je ogen gebruiken, óók op de waterlijn (dat natte stukje huid dat tegen je oogbal aanzit), wat je niet met eyeliner moet proberen, daar is eyeliner te heftig voor. Hopelijk is het zo een beetje duidelijke!

[Beantwoorden]


Door Tamara Schrijft! * op 29 april 2011 18:55

Leuke producten. (:
Vooral die oogschaduw pallet, heb die zelf ook (andere kleur).
Altijd wel tevreden over geweest, gebruik hem vaak. (:

[Beantwoorden]