Ik stopte een half jaar met make-up | het effect op mijn huid met rosacea

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Verzorging Video | 1 september 2019 | 4 reacties

Reacties

Door Annemarije op 1 september 2019 22:21

Leuke video! Lijkt me in die zin “fijn” om te weten dat je huidirritatie niet zozeer aan het dragen van make-up ligt. Heb je je al eens verdiept in de lijn Toleriane van La Roche-Posay? Ik ben echt super tevreden over die producten. Zitten geen gekke dingen in.

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 2 september 2019 09:13

Wat een interessante video! Iedereen z’n huid is inderdaad anders, en het is vaak het makkelijkst om make-up aan te wijzen als de boosdoener. Het is gewoon het allerbelangrijkste dat je doet waar jij je het beste bij voelt :)

[Beantwoorden]


Door Joke op 8 september 2019 10:04

Hoi Vera, wat een interessante en spontane video! En wat ben ik blij dat je weer blogt!
Het klopt zo wat je zegt: iedere huid is weer anders en heeft andere behoeften en no-go’s. Ik heb geen rosacea, maar wel een heel gevoelige huid die soms weken- of zelfs maandenlang rustig en egaal is, maar opeens is het mis. En waar ligt het dan aan? Dat kan zeker ook warm vochtig weer zijn in de zomer of op vakantie, maar ook nieuwe producten of hoe mijn weerstand is. Ik heb het idee dat ik goed tegen sommige producten kan zolang ik fit en uitgerust ben, maar als ik oververmoeid ben wegens een paar slechte nachten kan ik er niet meer tegen. Sowieso weet ik dat ik geparfumeerde producten moet mijden!!! En omdat ik 55 ben wordt mijn (nog steeds) acne-gevoelige en voorheen redelijk vette huid droger en heb ik andere producten nodig. Maar mijn huid wordt ook ouder dus ik gebruik producten met retinol, vitamine C etcetera. Tricky als je een gevoelige huid hebt, ik wil de “aftakeling” tegengaan, maar het is ook balanceren op het randje van wat mijn huid kan hebben. Zo gebruik ik ook elke ochtend BHA/ salicyl zuur (Paula’s Choice of The Ordinary) tegen acne. Maar als het mis gaat en mijn huid wordt rood, schraal en gaat vervellen….dan duurt het zeker twee, drie weken voor hij weer rustig en in balans is :-(
Ik ben ook gek op The Ordinary, heb ook de squalane cleanser die ik fijn maar wel een beetje stroef vind. Ook heb ik de moisturizer + HA (heerlijk!), niacinamide + zink, de retinol in squalane (voor mijn hals en handen, te vet voor mijn gezicht), en de matrixyl (geen idee of die wat doet). Ook heb ik van The Ordinary het ascorbic acid powder (vit. C), maar dat prikt en kan ik alleen gebruiken als mijn huid een goede dag heeft.
Ik denk dat ik ook het azelaic acid ga bestellen, omdat het oom tegen acne werkt, en dat afwissel met de salicyc acid.
Kijk ook eens naar de producten van Paul’s Choice. Die heeft ook heerlijke producten waar je huid niet van in de stress raakt. Mijn holy grail face wash is hun Skin Recovery gezichtsreiniger voor de droge huid: verwijdert make up heel goed, gewoon met water, en je huid wordt er niet droog en trekkerig van!
Nog een tip voor jou Vera: vergeet je hals niet! Nu is die nog mooi glad, maar als je 50+ bent is dat andere koek. Ik heb mijn hals altijd als stiefkindje behandeld en heb nu nog steeds een mooie gezichtshuid (voor mijn leeftijd), maar aan mijn hals is mijn leeftijd echt héél erg te zien! :-(

[Beantwoorden]


Door Danique op 11 september 2019 22:04

Aah zo fijn om te horen dat je huidje nu zo fijn voelt! Binnenkort kan je lekker vanuit thuis je huid láten verzorgen zonder de deur uit te hoeven. Dan kan je een huidspecialist boeken via de Luxury beauty at home app voor beauty ondemand. Ik gun het je zo, je bent prachtig! Dankjewel voor het delen van je verhaal over je huidje.

Kusje Danique

[Beantwoorden]