Urban Decay Distortion Eyeshadow Palette

Wanneer ik hoor dat Urban Decay een nieuw palette uit heeft, zijn mijn oren gespitst. Of eigenlijk zijn mijn vingers gelijk aan het klikken door Google, opzoek naar de eerste foto’s en reviews. Dit merk weet van elke lancering iets bijzonders te maken, of is het nieuwe Distortion Eyeshadow Palette is daarop een uitzondering?

Als eerst de buitenkant: die is weer prachtig. het lijkt een stuk van een rots of een ijsberg, waar de zon op reflecteert. Distortion. De naam is passend. De holografisch gloed prachtig. Ik blijf er maar naar kijken.

Maar aan de binnenkant gebeurt het. Binnenin bevinden zich 15 verschillende oogschaduws. Met een duotone effect, intense glans of zoals in één geval: met een matte finish. De kleuren knallen er misschien niet meteen uit, daarvoor moet je ze echt swatchen om alles goed te zien.

Urban Decay Distortion Eyeshadow Palette € 55,00

Bleach – Shifty – Space – Mind Game – Blur

Dit zijn de duotone oogschaduws. Die lijken heel licht, maar zijn vooral gemaakt van één en al glans. Goud, groen, roze, lila… Je kunt deze oogschaduws alleen, of over een andere kleur heen aan brengen.

First Offense – Hot Box – 5.0 – Rogue – Trash Talk

Deze oogschaduws zijn heel ‘gewoon’. Glanzend, een beetje stroef. Heel anders dan de eerste rij.

Territorial – Blackout – Old Smoke – Shag – Velvet

Nog een aantal glanzende tinten, een matte zwarte oogschaduw en de kleur Shag die ik ook wel heel mooi en bijzonder vind.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Bleach (wenkbrauwbot + binnenste ooghoek)
First Offense (in arcadeboog geblend)
Hot Box (outer v)
Territorial (bewegend ooglid)

Etos oogpotlood
NYX Worth The Hype mascara

Ik koos voor een ooglook met goud, oranje, bruin en groen. Groen werkt op mijn huid helaas niet goed, het wordt helaas heel flets. Jammer. Ik wilde het toch even proberen. De kleuren zijn intens, maar blenden moeizaam. Ook mis ik een aantal matte oogschaduwtinten.

Charlotte Tilbury Hot Lips Miss Kensington

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Bleach (wenkbrauwbot)
Space (binnenste ooghoek)
Shag (outer v)
Rogue (bewegend ooglid)
Blackout (wimperrand)

NYX Worth The Hype mascara

Dit keer probeerde ik een zachtere look met pasteltinten te maken en de zwarte oogschaduw als liner. Blenden van Shag wilde niet, de kleur werd vlekkerig en Rogue ging na een paar uur ook nog eens creasen. Geen succes.

MAC x Nicki Minaj The Pinkprint – review

De kwaliteit is wisselend. De duotone oogschaduws vind ik erg mooi en bijzonder, maar de overige tinten in het palette lijken er niet helemaal bij de te passen. Ze zijn wat te hard, te fel. Ook merkte ik dat de glanzende oogschaduws vaak erg korrelig waren, moeilijk blendden en fall-out veroorzaakten.

Ik mis een aantal matte tinten voor in de arcadeboog. Een beetje diepte in een zee aan glans. Dat had het palette voor mij al een stuk veelzijdiger en bruikbaarder gemaakt. Nu weet ik er gewoon niet zo goed raad mee.

Urban Decay Distortion Eyeshadow Palette is vanaf februari 2018 te koop bij geselecteerde Ici Paris XL en Hudson’s Bay filialen.

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 30 januari 2018 | 19 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door femketje op 30 januari 2018 08:11

wat jammer dat het wat tegenvalt :o ik heb normaal altijd erg hoge verwachtingen van UD’s oogschaduws, maar dit palette ga ik denk ik maar overslaan!

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 30 januari 2018 09:14

Ik had net een ander pr pakketje van UD ontvangen met de grotere Kristen Leanne palette ipv deze. Op instagram zag ik enkele andere mensen dat zij deze extra hadden ontvangen en stiekem was ik zo jaloers op de super mooie verpakking. Die zag het echt goed doen op foto’s! De kleuren zijn in tegenstelling niet zo heel erg mijn ding. Ben dus wel opgelucht dat die er niet bij zat. De looks staan je wel goed! Merkwaardig dat de eyeshadows het niet zo goed doen deze keer, ben namelijk dit niet gewend van UD!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 30 januari 2018 09:25

Wat jammer dat hij zo tegenvalt! Ik vind de kleuren er erg mooi uit zien.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 30 januari 2018 09:46

Ah super jammer.. ik ben altijd erg te spreken over de kwaliteit van de oogschaduws van Urban Decay.

[Beantwoorden]


Door Loes op 30 januari 2018 09:51

Jammer dat je niet zo mega enthousiast bent, ik vind het palette er wel heel erg mooi uit zien! UD heeft vaak weinig matte tinten in haar palettes, dat is inderdaad soms wel jammer.

[Beantwoorden]


Door anna op 30 januari 2018 10:49

Jammer dat de kwaliteit niet super goed is! De pigmentatie ziet er wel goed uit, maar helaas zijn dit niet echt mijn kleuren.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 30 januari 2018 10:51

Ik vind het een “mwah” effect hebben. Had meer van UD verwacht. De kleuren zijn heel simpel en niets speciaals. De verpakking ziet er wel weer geweldig uit!

[Beantwoorden]


Door Anne - YouStyle.nl op 30 januari 2018 11:35

De kleurtjes zijn iets te shiny voor mijn smaak. Ben meer van de matte tinten.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 30 januari 2018 11:53

Hmm dat is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had, jammer! We zijn wel iets beter gewend van UD. De verpakking is daarentegen wel prachtig!

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 30 januari 2018 12:16

Wat een mooi palette, vooral de tweede en derde rij vind ik mooi! Jammer dat het palette je wat tegenvalt.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 30 januari 2018 12:25

Jammer dat ‘ie een beetje tegenvalt. Als ik naar de pasteltinten kijk lijkt het me inderdaad waarschijnlijk dat ze een beetje in elkaar overlopen tot één pastelkleur. Helaas, anders had het een gaaf palette geweest! :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 30 januari 2018 12:33

Ik vind het ook altijd jammer als een palette niet compleet is, met alleen shimmer kleuren of alleen dezelfde soort tinten vind ik het irritant om er nog andere palettes bij te moeten pakken. De kleuren zien er verder wel top uit! Zou hem toch niet snel overwegen, omdat ie niet zo compleet is.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 30 januari 2018 15:08

Hoi Vera,

Wat fijn dat je eerlijk bent in je review over de qualiteit van de oogschaduws. Had al niet zulke goede verhalen erover gehoord.
Jammer alleen dat je niet de duochrome oogschaduws (de bovenste rij) over de overige oogschaduws hebt geprobeerd. Dit is nl de bedoeling… Zo kan je zelf je kleuren “customisen”.
Hoe dan ook sla ik dit palette over door de mindere kwaliteit.

Liefs,
Michelle

[Beantwoorden]


Door Nienke op 30 januari 2018 16:19

Hmm, valt jammer genoeg een beetje tegen! Ik had er zulke hoge verwachtingen van. Fijne review, ik laat ‘m links liggen.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 30 januari 2018 18:42

Dit was juist een palette die ik heel graag wilde hebben, maar na het lezen van je review sla ik toch een keertje over x

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 30 januari 2018 19:43

Alleen de onderste rij van dit palette spreekt mij aan. De andere tinten zijn niet zo mijn ding… Wat jammer dat de kwaliteit tegenvalt (wat ik eigenlijk niet gewend ben van dit merk). Bedankt voor je eerlijke review!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 30 januari 2018 20:30

Mmm er zitten wel mooie kleuren tussen, maar ik word er ook niet heel enthousiast van!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 31 januari 2018 11:43

Geen palette wat op mijn wishlist komt alhoewel de kleuren Territorial en Velvet wel super mooi zijn.

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 1 februari 2018 14:24

wat jammer dat het palette tegenvalt voor jou. ik lees ook veel verschillende meningen hierover. voor mij laat ik dit palette voorbij gaan. liefs soraya

[Beantwoorden]