Goede voornemens? | Make-update

De eerste week van januari 2018 is bijna voorbij. In een nieuwe Make-update wil ik het nog even met je hebben over goede voornemens. En zo krijgt de Make-update een klein Lichaamstaal-sausje… Klik verder voor een volledige lijst met gebruikte producten. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Producten gebruikt:

Embryolisse Lait-Crème Concentré
Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup C01 Shell
Urban Decay Naked Skin Concealer Fair Neutral
Fenty Beauty Match Stix Amber

MAC x Patrick Starrr Set Powder
Catrice Eyebrow Set

MAC 24-Hour Extend Eye Base
Hudabeauty Desert Dusk Palette
Tanya Burr Selfie Lash

NARS Laguna bronzer
Anastasia Beverly Hills Glow Kit Sugar
MAC Extra Dimension Blush At Dusk

Urban Decay Setting Spray Chill
Charlotte Tilbury Hollywood Lips Dolly Bird

Twitter Facebook
Categorie: Video | 7 januari 2018 | 25 reacties

Reacties

Door Anne op 7 januari 2018 10:43

Je maakt goede videos en blogs daar moet je niet over twijfelen! Ik lees je blog en zie je videos al een aantal jaren en ik zie je echt groeien.
Het is goed dat je reflecteerd en af en toe vernieuwt, zo vind ik het goed dat je body positivity laat zien. Want er zijn heel veel vrouwen maar ook mannen die zich onzeker voelen over hun lichaam.

Keep going!

Ps: De look die je hebt gemaakt staat je super!

[Beantwoorden]


Door Minka op 7 januari 2018 11:09

Lieve Vera, gelukkig nieuwjaar. Je bent een geweldig mens en ik geniet zeer van je video’s en blogposts. Wens je alle goeds toe komend jaar én daarna! <3

[Beantwoorden]


Door Robinn op 7 januari 2018 11:32

In de 2e zin zit een typo ‘make-updatw’ ipv make-update.
Leuke video! Ik vind je het leukst als je zo persoonlijk bent, keep it up!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 7 januari 2018 11:43

Ik vind je erg onderscheidend en origineel en lees met plezier je blogs en kijk met plezier je video’s! Je bent een puur en oprecht mens. Keek up the good work!

[Beantwoorden]


Door Amber op 7 januari 2018 11:58

Ik vind het fijn dat je je met dit gewicht beter over jezelf voelt, maar de reacties over je gewicht zijn geen leugens, en hoewel ze er misschien voor zorgen dat jij je verdrietig voelt, overgewicht is ongezond en afvallen zou weldegelijk een stuk beter zijn voor je lichaam. Graag had ik daar in deze video een reactie op gehoord, want dit is niet echt een feit om te negeren en ik kamp hier zelf ook mee. Ik zou wel willen weten hoe jij hierover denkt.

[Beantwoorden]

Gisella antwoordt op 8 januari 2018 om 11:10:

Sorry maar vind dit echt een beetje een lullig bericht en snap er geen bal van dat je zoiets zegt terwijl je zelf er ook mee kampt.
De een heeft nou eenmaal een andere lichaamsbouw als een ander en bmi is echt onzin.
Volgens mijn bmi zou ik max 62 kilo mogen wegen.
Nou toen ik dat woog kon je mijn ribben tellen.

Ik vind het juist goed van Vera dat ze zo positief over haar lichaam is.
Ook als dat volgens jou en anderen ongezond is.
Tegenwoordig slaat iedereen veel te veel door.

Sneu voor jou dat jij je zo ongezond voelt dikke duim voor vera omdat ze van haar zelf houd.

[Beantwoorden]

Wendy antwoordt op 8 januari 2018 om 12:33:

Sorry, maar dit vind ik een redelijk gevoelloze reactie. Ik vind Vera er nu supergoed uitzien, en vooral gezond. Ieder lichaam is uniek! Het enige waar ik wel aanraad aan iedereen, is gewoon voldoende gezond eten (en natuurlijk af en toe een kleine zonde, zoals een chocolaatje :-)) en wat bewegen.

En Vera: je ziet er goed uit meid!

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 januari 2018 12:16

aahw ik vind je zo’n lief en mooi mens <3 prachtig om je emoties te zien.. YOU ARE GORGEOUS!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 7 januari 2018 12:33

SPIRIT ANIMAL! Ik doe een buiging. (Dan benadruk ik ook nog effe lekker mijn vetrollen. Als ze er dan toch zijn. <3)

[Beantwoorden]


Door Jojo op 7 januari 2018 14:10

Eindelijk een filmpje over een echt vrouwenlijf zonder filters of photoshop en ongein !
ga zo door in het nieuwe jaar, ik vind je blog tof :)

[Beantwoorden]


Door S op 7 januari 2018 14:19

Wat een fijne video! Ik heb lekker met je mee zitten huilen hoor, haha.

Ik ben wel benieuwd hoe je in de praktijk echt jezelf meer hebt kunnen accepteren en hoe je hier nog steeds mee bezig bent. Ik probeer dit ook wel, maar merk dat als ik bijvoorbeeld in een pashokje sta, ik juist denk; ”dit staat me niet, ik ben hier te dik voor” of ”het zou me beter staan als ik x kg was afgevallen” of ”dit staat alleen bij dunne mensen”. Zulke gedachten nemen dan toch de overhand waardoor ik me rot ga voelen. Hoe is/was dat voor jou?

Liefs

[Beantwoorden]


Door Lila op 7 januari 2018 14:48

Lieve Vera jij bent in al je eerlijk- en dapperheid de allerleukste blogger van Nederland, of je nou 10 kg moet afvallen of niet!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 januari 2018 17:05

Mooie video weer! Zal ook dit jaar weer elke dag even naar je site gaan :)

[Beantwoorden]


Door Elly op 7 januari 2018 18:22

Hey Vera, ik ben trots(?) op je dat je deze gedachtes deelt. Ik wil je een grote dikke knuffel geven.
Overgewicht mag dan wel ongezond zijn, maar niets is ongezonder dan een negatieve mindset. Mentale gezondheid is even belangrijk als je fysieke gezondheid, dit wordt helaas niet vaak gezien.
De gedachtes die je hebt over kleding pas mag kopen/aan hebben als je x kilo bent afgevallen en de reacties van anderen over je gewicht, heb ik ook vaak gehad. Helaas is het bij mij iets te heftig geworden en is er een eetstoornis ontstaan.
Ik ben blij dat je op jezelf focust en wilt doen wat jij denkt dat goed voor je is.
Liefs

[Beantwoorden]


Door Tamara op 7 januari 2018 18:40

Een verhaal naar mijn hart! Ik ben al meerdere keren veel aangekomen en afgevallen, met de emoties die daarbij horen. Afgelopen jaar heb ik de knop denk ik gevonden om mijn geluk niet van de weegschaal te laten afhangen. Het klinkt misschien gek, maar ik ben begonnen met het zingen in een rockkoor, incl. optredens. Hier wordt ik zo blij van, dat ik in december lekker jurkjes heb gekocht, maat L en XL. Je ziet mijn vormen, maar ik voel me zelfverzekerd. En gekgenoeg regent het complimenten! Gisteren zei ik mijn gewicht van nu (bij benadering, de weegschaal staat in de kast) en de reactie was, dat het helemaal niet zoveel lijkt! Weer een opsteker voor dit nieuwe jaar!
Ik wil wel bezig zijn met gezonder eten, zonder op het effect op de schaal te letten, wie weet gaat het dan ongemerkt de goede kant op.

[Beantwoorden]


Door Denise op 7 januari 2018 19:47

Er is een verschil tussen overgewicht hebben, en iets meer gewicht hebben. Ik heb het idee dat Vera´s gewicht een gezond gewicht is voor haar lichaam. Ik zou dan ook niet de overgewicht is ongezond discussie bij haar starten. Ze is (voor zover ik kan zien op beeld) niet te zwaar voor haar lengte. Dus afvallen zou niet persee iets voor haar doen. Gezond eten voor je gezondheid is iets anders en dat kan altijd een positieve werking hebben op het lichaam, ook als je niet wil afvallen.

[Beantwoorden]


Door Britt op 7 januari 2018 20:19

Lieve Vera,
je doet het echt super goed op je blog en je youtube kanaal!
ik volg je al super lang en heb heel veel van je geleerd.
(blijf zo door gaan )

goetjes britt

[Beantwoorden]


Door Ivon op 7 januari 2018 20:42

Wat zonde dat je soms niet altijd zelf de prachtige Vera ziet, die wij als lezers wel in je zien! Fijn om te zien dat je hier wel zelf ook zo bewust mee bezig bent, en beetje bij beetje leert meer van jezelf te houden. You can do it!

[Beantwoorden]


Door Beau op 8 januari 2018 10:39

Wat een onwijs leuke video! En wat leer ik hier veel van :).

[Beantwoorden]


Door Yessica op 8 januari 2018 18:52

Wauw, ik volg je al een langere tijd maar ben zo blij dat ik vanmorgen (en vanavond nog een keer) jou video heb bekeken. Normaal kijk ik geen make up video’s maar deze keer dacht ik, laat ik eens opletten. Ik zag namelijk dat je net als mij een rood gezicht hebt. Niks mis mee maar soms best vervellend, toen jij de basis en foundation aanbracht zag je meteen verschil. Ik ben meteen een basis gaan score en een blend spons.. kwasten geven niet het effect wat ik wil en hoop dat een spons dat dus wel geeft.
Ik ga als ik weer een vrije dag heb meteen testen of het werkt.
Ben je super dankbaar voor het maken van de video. LOVE IT

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 9 januari 2018 08:59

Door Lisa op 9 januari 2018 15:04

Wauw wat een prachtige video! Kreeg ook tranen in mijn ogen, het is zo waar wat jij zegt! Jezelf accepteren is zo belangrijk en dat jij met dit platform deze boodschap verspreid is heel mooi.

Ik was jaren lang heel slank en super onzeker. Altijd bezig met afvallen en hoe ik eruit zag. Nu ben ik ouder en wijzer en ook 10 kilo zwaarder maar ik zit beter in mijn vel dan ooit. Ook ik krijg opmerkingen van mensen maar dat probeer ik zoveel mogelijk te negeren want ik voel me goed nu.

xoxo

[Beantwoorden]


Door Michelle op 10 januari 2018 20:52

Je body positivity filmpjes vind ik zo fijn om te kijken, vooral om hoe eerlijk en kwetsbaar jij je opstelt! Als (ook een) gevoelig persoon weet ik dat het moeilijk is en dat het soms een beetje gek, beschamend of wat dan ook is maar je bent echt heel leuk om naar te kijken! Ben erg benieuwd naar een nieuw film en blog jaar van je.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 12 januari 2018 12:47

Mooie video Vera! Ik vind het bewonderend hoe eerlijk je bent in je video’s, echt waar.

Sommige opmerkingen (die vooral gericht zijn op uiterlijkheden) zijn best vervelend, dat heb ik ook meerdere keren ervaren. Hurt people hurt people. Onlangs kwam ik deze quote tegen en dat zette mij aan het denken. Dat alleen gekwetste mensen andere mensen kwetsen, mensen die pijn ervaren deze pijn doorgeven. Mensen die lekker in hun vel zitten zullen niet snel de behoefte voelen om andere onderuit te halen. Ik hoop dat je er op deze manier naar kunt kijken. xxx

[Beantwoorden]


Door Mendy op 14 januari 2018 16:13

Hoi Vera,
meestal reageer ik niet op je blogs, maar lees ze wel graag. Deze keer wilde ik toch graag reageren na het kijken van deze video, omdat ik mijzelf hierin erg herken. Ik ben ook afgelopen jaren veel aangekomen door stress en om mij goed te voelen ook vaak wat lekkers te eten. Ik denk ook dat als je zelf fijn in je vel zit, dat een nummer van gewicht of een vetrol meer of minder niet uitmaakt. Daarnaast goed (of beter) voor jezelf zorgen zou ik ook meer moeten doen. Tijdens werk bijvoorbeeld goed water blijven drinken om gehydrateerd te blijven en op vaste momenten in kleinere hoeveelheden te eten. En iedereen heeft adviezen en tips voor een ander, maar inderdaad laten we elkaar helpen en niet alleen maar bekritiseren. Het leven kan soms al lastig genoeg zijn. Vera, bedankt dat je hier zo open over bent. Ik heb er veel aan gehad en kan het zelf ook gebruiken om positiever naar mijzelf te kijken.

Liefs
p.s. wees niet te streng voor jezelf. Je bent een heel mooi en belangrijk persoon. Onthoud dat goed :)

[Beantwoorden]