8

Deze maand staat veracamilla.nl alweer 8 jaar online. Alweer 8 jaar ben ik onder mijn voornamen actief op het wereldwijdeweb. Op deze blog, maar ook op YouTube en Twitter en later is daar nog Instagram bijgekomen. De laatste maanden sta ik steeds vaker stil bij de afgelopen jaren. Het is zo snel gegaan. Ik zie op YouTube opeens oude video’s van mezelf voorbij komen. Van Primark shoplogs en zomerse ooglooks. Ik zie een hele andere Vera als ik die video’s bekijk en dat maakt me emotioneel. Die Vera die ik daar zie, word ik nooit meer.

Je kent ze vast wel, artikelen met in de kop iets als: ‘in 2006 was er nog geen…’ en dan een opsomming van zo’n beetje alle social media en techniek die we tegenwoordig gebruiken. Een beetje suf misschien, maar ik heb me daar nooit zo mee bezig gehouden en ik realiseer me nu veel meer dat er wezenlijk dingen veranderen. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer er verandert. In de wereld, maar ook in mijn eigen leven en ‘in’ mezelf.

Toen ik in 2009 begon, was ik nog maar 17. Ik zat in een hele andere levensfase. Ik woonde nog niet in Amsterdam, had geen relatie, zat nog op school, blogde vanaf mijn zolderkamer, had geen enkele designertas, of überhaupt een smartphone. Ik was niet bezig met de toekomst, als mensen me vroegen waar ik over tien jaar wilde zijn, haalde ik mijn schouders op. Ik had geen flauw idee. Ik was lekker mijn ding aan het doen, make-up aan het reviewen en filmpjes aan het opnemen met mijn webcam. Ik had geen idee waar het schip zou stranden en eerlijk gezegd maakte me dat ook niet veel uit, ik had veel te veel plezier op reis.

Wat ben ik ontzettend blij en dankbaar voor alle ervaringen. Ik ben nog niet aan het einde, die 8 jaar gaan er nog veel meer worden, maar de laatste tijd sta ik iets meer stil bij al het bijzondere wat er al is gebeurd. Hoe ik met mijn vingers op het toetsenbord en de camera op me gericht, zoveel heb meegemaakt zonder er teveel bij stil te staan. Soms mis ik die tijden, ik had nog geen idee wat me te wachten stond en was het allemaal nog zo zorgeloos. En misschien is het ook mijn leeftijd, dat nu ik 25 ben, ik weer een volgende levensfase in ga. Ergens voelt het wel een beetje zo.

Ik ben iemand die zich alles altijd wat rooskleuriger herinnerd, dan hoe het destijds echt was. Want er was ook veel concurrentie en haat en nijd, waar ik het moeilijk mee had. Het beïnvloedde me en maakte me onzeker. Sowieso was ik onzeker, ik speelde het vooral op veilig, omdat ik negatieve reacties niet kon handelen. Ik wilde iedereen tevreden houden en dat ging natuurlijk niet. Maar een reis maak je niet zonder soms de verkeerde afslag te nemen of in een storm terecht te komen. En als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan kijk ik ondanks dat ik soms door de modder moest, er absoluut met een heel goed gevoel op terug.

8 jaar. Zoveel geleerd en zoveel gedaan. Hoewel ik nog regelmatig even in de toekomst zou willen kijken, ben ik blij dat ik dat de afgelopen 8 jaar niet kon. Dan was ik de Vera die ik nu ben, nooit geworden.

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 22 september 2017 | 36 reacties

Reacties

Door Loes op 22 september 2017 07:06

Wat zijn deze 8 jaar snel gegaan zeg en wat heb je inderdaad veel moois kunnen doen door je (inmiddels) bedrijf! Ik volg je denk ik al minstens 7 van de 8 jaar en doe dat nog met veel plezier. Gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Denise op 22 september 2017 08:15

Wat een enorme mijlpaal. Je kunt trots op jezelf zijn! Gefeliciteerd <3

[Beantwoorden]


Door Sarah op 22 september 2017 09:44

Gefeliciteerd!! En ook leuk om die veranderingen te zien toch? Je bent enorm gegroeid!

[Beantwoorden]


Door Melle op 22 september 2017 09:46

Je mag trots op jezelf zijn Vera! Je bent een topper <3

[Beantwoorden]


Door Liset op 22 september 2017 10:25

Zo, acht jaar alweer! Ik weet niet meer vanaf wanneer ik je volgde maar ik denk dat het zo’n 6 a 7 jaar geleden moet zijn geweest. Je hebt zoveel bereikt in de afgelopen jaren, dat is echt iets om trots op te zijn!

[Beantwoorden]


Door Caro op 22 september 2017 10:30

Ik lees je blog nu een jaar of 7-8 denk ik. Wat ben jij gegroeid, je mag trots zijn op jezelf. Ook jezelf open durven stellen als je gevoelig bent wat anderen van je vinden is superknap, vooral in zo’n harde wereld. Ik doe het je niet na. Je bent wel veranderd (logisch! je wordt ouder) maar je bent nog steeds herkenbaar. Dat mis ik bij een aantal andere blogs heel erg. Ik vind je een mooi voorbeeld voor anderen, juist ook omdat je open bent over waar je bang voor bent en wat je dwars zit. Je hebt een superleuke blog. Moet erg lachen om je humor, je filmpjes zijn top. Ik hoop dat je nog lang plezier kan vinden in je blog en dat je er nog lang mee doorgaat.

[Beantwoorden]


Door Edith-Sofia op 22 september 2017 10:49

Wauw, 8 jaar alweer! Wat gaat de tijd snel. Gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 22 september 2017 10:54

Waaauw 8 jaar alweer!

Ik volg je al sinds 2010! Ik was toen 15 jaar, en droeg alleen mascara. Het eerste filmpje wat ik zag was een shoplog! Ik snapte niet waarom iemand zijn gekochte spulletjes voor een camera zou laten zien, maar toch vond ik het heel leuk en fascinerend! Sinds dien ben ik je altijd blijven volgen!

Ik hoop dat je nog vele mooie blog/youtube jaren mag hebben!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 september 2017 om 09:42:

Wow, wat lang en leuk! Thanks Lotte

[Beantwoorden]


Door Susan op 22 september 2017 10:56

Zo trots op alles wat jij bereikt hebt!! Heel knap allemaal. Gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Dieuwertje op 22 september 2017 10:59

Ik volg je blog al vanaf het moment dat het nog makeuplicious (of makeupalicious, wist toen al nooit hoe ik het moest schrijven) was. Ik had het toen gevonden via een review van een nyx jumbo pencil (denk ik, het was sowieso een nyx product). Sindsdien ben ik je altijd blijven volgen. Wel grappig om terug te denken, toen zat ik nog op de middelbare, inmiddels woon ik alweer zeven jaar op mezelf heb mijn studie afgerond en ben aan het werk. Ik hoop dat je nog heel lang met plezier je blog je werk mag noemen, dan blijf ik je nog altijd volgen ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 september 2017 om 09:43:

ZO lang! En bizar he, hoe je dan meegroeit en hoeveel er veranderd. Mega leuk ❤️

[Beantwoorden]


Door Britt op 22 september 2017 11:43

Wauw, wat een getal al weer! Supertrots mag je zijn, en zijn wij op alles wat je hebt gedaan, gemaakt en laten zien. Hopelijk wordt dit getal nog verdubbeld (of verdrie- of viervoudigd)!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 22 september 2017 12:02

Lieve Vera,

Ik vind het zó knap hoe je jezelf online durft te uiten. Honderden, duizenden(?) meningen liggen op de loer. Ik zou daar continu mee bezig zijn, me er angstig door voelen en denken dat mijn mening er niet zoveel toe doet. Daarom staat mijn blog ook zo stil, post ik dingen en verwijder ze een week later.

Ik kan me voorstellen dat je nog steeds angstig bent voordat je iets post over een bepaald onderwerp. Dat laat je ook weleens weten op Twitter. Hoe ga je hier in het dagelijks leven mee om? Elke dag posts jij iets online waar honderden mensen iets van vinden, zij het een foto of een blogpost. Knaagt dit regelmatig aan je, of kun je dit makkelijk naast je neer leggen?

Met m’n bovenstaande verhaal probeer ik absoluut niet te suggereren dat wat je post niet leuk is of er niet toe doet. Ik vind het alleen zo superknap dat je alles post. Zo persoonlijk. Het is doodeng toch, eigenlijk?

Ik hoop dat je nog jaren dingen blijft delen en dat ik ooit op een dag de moed bijeen raap om persoonlijke blogposts te schrijven én online te laten staan.

Thanks voor je dagelijkse inspiratie, Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 september 2017 om 09:45:

Ja, ik vind het ook nog vaak genoeg eng. Omdat ik wel eens ‘af’ ben gegaan en dat deed veel pijn. Ik lees daarom ook niet alles ter bescherming, maar blijf wel posten wat ik wil omdat ik weet en hoop dat er ook mensen wat aan zullen hebben. En ik probeer het allemaal zoveel mogelijk te relativeren. Maar tuurlijk vind ik het spannend en vind ik ook dat ik nog vrij veel op veilig speel omdat ik het eng vind ❤️

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 25 september 2017 om 18:51:

Superknap! <3

[Beantwoorden]


Door Annika op 22 september 2017 12:22

Van harte gefeliciteerd met je jubileum! Je doet het hartstikke goed, ik hoop dat je nog lang zo doorgaat!

[Beantwoorden]


Door Eef op 22 september 2017 12:27

Wow wat gaat de tijd hard en wat kan er veel veranderen maar wel in goede
Zin ik volg je dan ook ongeveer zolang en nog steeds met plezier ga zo door
Toppie

[Beantwoorden]


Door femketje op 22 september 2017 12:36

De tijd vliegt! Ik blog ook alweer 7 jaar :o

[Beantwoorden]


Door Erika op 22 september 2017 13:57

Proficiat met de 8 jaar. De tijd vliegt enorm hard, ik volg je al van 2011 of 2012. Nog veel plezier met het verder bloggen.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 22 september 2017 15:19

Gefeliciteerd Vera! De tijd vliegt hard zeg :)

[Beantwoorden]


Door Amy op 22 september 2017 15:37

Vera, van harte gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal. Wat gaan 8 jaar snel voorbij! Ik zag bij je laatste video op Youtube een comment voorbij komen die ik hier graag ook even wil onderstrepen: wat blijf je heerlijk jezelf en down to earth, ondanks dat je al zo lang meedraait in het wereldje waar niet altijd alles is wat het lijkt te zijn.

Je durft je (tot op zekere hoogte natuurlijk) open te stellen en hoewel dat soms mega eng is (dat snap ik helemaal!) vind ik het zo gaaf om te zien dat je je daar vaak overheen zet en dingen toch doet. Dat maakt je sterk, daardoor groei je. Dank voor je inspiratie en dank dat je jezelf blijft. Dat maakt je benaderbaar en echt.. en dat is top! Keep on going!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 september 2017 om 09:46:

Dankjewel Amy! ❤️

[Beantwoorden]


Door Laura op 22 september 2017 15:58

Gefeliciteerd met de 8 jaar! Ik zeg, op naar de volgende! Ik volg je al een aantal jaar met veel plezier! Je hebt humor, bent eerlijk, echt en open. Dat is leuk en fijn, want er is al zoveel neps op het internet. Hier zie ik iemand op het scherm die net als ik is.. soms verdrietig, soms vrolijk, maar vooral dus echt! Dankjewel daarvoor Vera! Geniet van alles van je hebt bereikt tot nu toe en vooral ook van datgene wat nog komen gaat..

[Beantwoorden]


Door Manon op 22 september 2017 17:08

8 jaar al weer zeg! de tijd gaat snel Gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 22 september 2017 17:35

Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik volg je al jaren en dan zie ik zeker een groei in kwaliteit bij je blog en YouTube, maar naar mijn idee ben je als persoon zelf ook heel veel gegroeid. Op naar de tien jaar!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 22 september 2017 18:15

Ik ben nu 16, heb sinds een half jaar een blog, en doe dat nog achter de computer van mijn ouders, omdat ik geen geld heb voor een laptop en die dus voor mijn verjaardag moet vragen ;) Supergaaf om te zien dat jou blog zo groot gegroeid is. Misschien kan ik over acht jaar ook wel zo’n artikel schrijven :) (zou wel vet zijn!)

[Beantwoorden]


Door Danique Jans op 22 september 2017 18:19

Door Wendy (B) op 22 september 2017 21:11

Alvast proficiat!

[Beantwoorden]


Door Ester op 22 september 2017 23:51

Mooi geschreven Vera en gefeliciteerd met deze mijlpaal. Zelf ben ik ook al vrij lange tijd aan het bloggen, officieel 15 jaar, al heb ik een aantal jaar geleden alles van vóór 2009 offline gehaald. Ik vind het knap hoe je je blog zo’n doorgroei hebt laten maken, iets wat mij nooit echt is gelukt. Dat is overigens geen jaloezie, ik heb zelf nooit echt plannen met mijn blog gehad, verdien er geen geld aan en wil het als hobby houden (ik heb inmiddels geleerd wat er gebeurt met ‘hobby’s’ zodra het ‘werk’ wordt), maar dat neemt niet weg dat ik er wel enorm veel bewondering voor heb om te zien hoe jouw blog zo’n groei heeft gemaakt.

Overigens volg ik je volgens mij ook al zo’n beetje vanaf het begin. Het is met name dankzij jou, dat ik mezelf heb leren opmaken door jouw tutorials en make-up look video’s. Destijds volgde ik nog een aantal andere bekende blogs (we kennen ze allemaal wel denk ik), maar die heb ik één voor één laten vallen, omdat ik merkte dat de attitude veranderde naarmate de blog populairder werd en de advertenties en commerciële artikelen de overhand namen.

Natuurlijk weet ik dat jij je geld ook verdient met bloggen, maar bij jou is het op een natuurlijke, subtiele en eerlijke manier. Geen poespas, geen ‘kijk mij eens bekend zijn’ houding, gewoon lekker nuchter, gewoon Vera.

Ik ken je weliswaar niet persoonlijk, maar doordat ik je al jarenlang volg, voelt het wel een beetje zo. En ik zal ook in de toekomst met plezier je video’s en blogposts blijven bekijken. Keep up the good work girl!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 23 september 2017 08:22

Wat een prachtige woorden! Gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal! Gefeliciteerd! Ik kan me jou nog herinneren voor de camera op jouw zolderkamer, haha! Blijkbaar volg ik je dus alweer een hele tijd. Ik geniet iedere keer weer (ook al laat ik niet altijd een reactie achter) van jouw filmpjes & artikelen. Hopelijk ga je hier nog een paar jaar mee door. Wat ik trouwens leuk vind, is dat je in al die jaren nog steeds over beauty schrijft. Waar anderen een nieuwe weg zijn ingeslagen, ben jij je ‘beautyhart’ blijven volgen.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 23 september 2017 09:46

Ik ben blij dat je dit al acht jaar doet en hoop dat je het nog heel lang volhoudt. <3

[Beantwoorden]


Door Leah op 23 september 2017 10:22

De tijd vliegt, en ik hoop dat je nog heel lang door kunt gaan met wat je doet!

Ik volg je al sinds het Makeupalicious tijdperk en ik ben met je meegegroeid. Je zolderkamer, je lange haren en de filmpjes met de webcam kan ik me nog herinneren. Je kunt trots zijn op wat je bereikt hebt en waar je nu staat. Zo fijn jouw nuchtere houding in de blogwereld die een hele tijd onder vuur heeft gelegen. Ook de afspraken omtrent uploadtijden en het regelmatige posten van artikelen hebben er altijd voor gezorgd dat ik je bleef volgen. Mijn favorieten zijn je (shoplog)filmpjes, ooglooks en duidelijke reviews. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 september 2017 om 10:30:

Super lief Leah, dankjewel!! ❤️

[Beantwoorden]


Door Ine op 23 september 2017 11:55

Oh wat leuk! De tijd gaat echt snel. Ik volg je nog niet de volledige 8 jaar, maar toch wel al enkele jaren en ik heb je zien mee evolueren tot deze pracht vrouw dat je nu bent! Proficiat, vier je blogverjaardag maar goed ;)

[Beantwoorden]


Door Ivon op 24 september 2017 10:07

Wauw 8 jaar, gefeliciteerd!
Ik ben pas begonnen, maar je bent een grote inspiratiebron voor me geweest.
En in de tijd die ik je al volg vind ik het prachtig om te zien wat een persoonlijke ontwikkeling je hebt doorgemaakt, je bent een prachtvrouw!

[Beantwoorden]