Inspirerende vrouw: Charlize Theron

Mijn liefde voor Charlize Theron is heel geleidelijk begonnen, jaren geleden toen ik haar voor het eerst zag in een prachtige campagne voor Dior J’Adore – bij de plaatselijke parfumerie wilde ik destijds vragen of ik de poster met Charlize mocht kopen, maar durfde uiteindelijk niet -. Toen ik hoorde dat ze uit Zuid-Afrika kwam, werd het nog wat meer (zoek maar eens op YouTube op, ik kon haar deels verstaan!) en toen ik de trailer voor ATOMIC BLONDE zag, was het hek definitief van de dam.

Vanaf 4 augustus is ze (hier!) te zien in deze film, die zich afspeelt in jaren 80 Berlijn. Charlize is te bewonderen in de hoofdrol van agent Lorraine Broughton, die op pad is gestuurd om een belangrijk document op te halen. Ik heb Charlize al in meerdere rollen zien schitteren en ik kan niet wachten om ATOMIC BLONDE met een bak popcorn in de bioscoopzaal te ervaren. De trailer doet zeker niet onder voor een doorsnee James Bond film. Er is veel actie te zien in een hele rauwe sfeer. Dat geeft me best wel een kick, want dat een vrouw de hoofdrol vertegenwoordigt in een actiefilm, betekent niet dat het script daarop aangepast moet worden. Yes! I like! Check trouwens dit leuke quizje waarin je Bourne, Bond en Broughton van elkaar moet weten te onderscheiden.

Ik merk dat ik beroemdheden, acteurs, actrices en zangeressen soms niet als echte mensen zie, maar eerder als een soort Barbies. Ze lijken allemaal zo knap, perfect en rijk. Ze staan ver van me af, zeker de grote Hollywood sterren. Dat die ook een leven en een verleden hebben, dat dringt niet direct tot me door. De afgelopen weken heb ik best veel berichten en delen van interviews met Charlize gelezen. Over haar drugsverleden, maar ook over haar jeugd met een alcoholverslaafde vader. Toen Charlize een tiener was, schoot haar moeder haar vader uit zelfverdediging dood. Dat heeft veel indruk op me gemaakt. Deze vrouw heeft veel meegemaakt.

Charlize is iemand waar ik tegenop kijk, ik heb veel respect voor haar. In de interviews die ik lees, lees ik zoveel wijsheid terug in haar woorden. Ze denkt goed na over de rollen die ze speelt, wat ze wil uitdragen en hoe vrouwen in films gezien worden. Ze komt heel krachtig en onafhankelijk op me over; als iemand die haar eigen plan trekt. In haar eentje adopteerde ze een zoon en later ook een dochter. Over haar privéleven is verder weinig te vinden, waardoor er ook een soort van mysterie om Charlize heen hangt. Dat maakt haar misschien wel nog aantrekkelijker.

Welke vrouw vind jij momenteel heel inspirerend?

Deze blogpost is gesponsord door Universal Pictures.

Twitter Facebook
Categorie: Celeb's Sponsored | 28 juli 2017 | 37 reacties

Reacties

Door thebeautyblognl op 28 juli 2017 06:53

Wat leuk dat je zo een artikel plaatst :)! Wie ik heel erg inspirerend vind is blogger Negin Mirsalehi. Ik vind haar inspirerend omdat ze een super leuke style heeft, hard werkt voor haar doelen (en die bereikt) en ze ook nog eens een leuk karakter heeft! x

[Beantwoorden]


Door Ellen op 28 juli 2017 07:32

Leuk dat je een nieuw soort artikel probeert, maar het is niet het type artikel voor mij. Het is niet echt een artikel dat iets nieuw toevoegd.

[Beantwoorden]


Door Susan op 28 juli 2017 09:19

Ik ken haar niet, haha! Ik denk dat mijn inspirerende vrouw Emma Watson is, maar echt veel hou ik mij er niet mee bezig.

[Beantwoorden]

Marie antwoordt op 28 juli 2017 om 10:02:

Same!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 28 juli 2017 09:40

Zo herkenbaar, sinds de J’adore reclame vind ik haar ook fantastisch. Prachtige vrouw!

[Beantwoorden]


Door Loes op 28 juli 2017 09:51

De film klinkt wel goed! Ik vond haar in Snowwhite and the Huntsman heel indrukwekkend, heel creepy bijna eigenlijk, maar zo goed.

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 28 juli 2017 10:03

Ik vond haar heel goed in het recente deel van the Fast and the Furious!

[Beantwoorden]


Door Donna op 28 juli 2017 10:11

Charlize Theron is zo’n verschrikkelijk goede actrice! Helemaal nu ze de laatste tijd van die lekkere ‘bad ass’ rollen speelt is ze ontzettend inspirerend. Het is ook heel leuk om haar Afrikaans horen te praten, je kan haar inderdaad gewoon verstaan! Ze was zo goed in Mad Max, hopelijk krijgt ze haar eigen spin off!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 juli 2017 om 09:12:

Helemaal mee eens! Ik ben ook fan van de rollen die ze kiest.

[Beantwoorden]


Door nicoleswereld op 28 juli 2017 10:17

Oeeh die trailer ziet er goed uit, ik ben benieuwd geworden naar de film. Zelf vind ik Emma Watson een hele inspirerende vrouw.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 28 juli 2017 10:23

Wow, de trailer spreekt me zeker aan!!

[Beantwoorden]


Door Tam op 28 juli 2017 10:34

Ik vraag me af of je Monster wel hebt gezien.. als je het over Charlize Theron hebt moet die op zijn minst voorbij komen. Geen prettige film overigens

[Beantwoorden]


Door Merlijn op 28 juli 2017 10:36

Ik heb niet voor niets een levensgrote poster van Charlize in de Dior ad in m’n huis hangen. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 juli 2017 om 09:13:

Klein beetje jaloers nu.

[Beantwoorden]


Door Jana op 28 juli 2017 10:39

Charlize Theron in Mad Max was zalig. Geweldige actrice!

[Beantwoorden]


Door Lianne op 28 juli 2017 11:24

Ik ken haar sinds ik Monster heb gezien. Blijft mijn favo film van haar, al haar rollen zijn goed maar Monster blijft haar beste rol.

[Beantwoorden]


Door Marlies op 28 juli 2017 12:52

Leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Janneke op 28 juli 2017 14:15

Haar hoofdrol in Mad Max Fury Road was natuurlijk al al heel erg tof, vooral omdat die films van oudsher een beetje ‘echte mannenfilms’ zijn. De reviews van mensen die dat ten tijde van Fury Road nog steeds vonden waren ook niet van de lucht, maar gelukkig was de rest wel enthousiast! Ook een vrouw die gemillimeterd haar echt rockt trouwens! Ik ben heel benieuwd naar deze film, ga hem zeker kijken :)

[Beantwoorden]


Door Michèle op 28 juli 2017 16:49

Ik bedoel dit niet lullig maar als echt oprechte verbazing: hoe komt het dat je gesponsord wordt door universal pictures? ik zie soms heel gek gesponsorde dingen voorbij komen op beautyblogs (bv koekjes ofzo) en vraag me dan soms af waarom zij bij beautybloggers komen kloppen? Bepaalde dingen verwacht je natuurlijk bv beautyartikelen of haarspul, maar een film vind ik bv niet zo passen. Ik vraag me gwn af hoe dat nou eigenlijk gaat.

Dat gezegd zijnde ben ik het wel met je eens dat het een prachtvrouw is, zowel van uiterlijk als van karakter!

[Beantwoorden]


Door T op 28 juli 2017 17:52

Leuk geschreven! Posters vragen is heel normaal hoor! Op mijn werk geven we ze ook vaak weg.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 juli 2017 om 09:13:

Ja zo stom, ik had het ook gewoon moeten doen toen…

[Beantwoorden]


Door Mylou op 28 juli 2017 18:41

Oh wat een spannende film, die wil ik zeker zien!

[Beantwoorden]


Door Rani op 28 juli 2017 21:17

Je haalt de woorden uit mijn mond! Charlize is gewoon te gek en supermooi.Ik ben een groot fan van haar . Ze heeft al een Oscar gewonnen voor de geweldige film “Monster”, ze komt op voor gelijkwaardige salarissen voor vrouwen, ze is een supermodel ( nooit geweten dat zij het was in de Martini reklame ) kiest aparte filmrollen and she loves dogs! Love her!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 juli 2017 om 09:13:

❤️

[Beantwoorden]


Door noor op 28 juli 2017 22:07

Ik ken haar niet, noch de film.

Je schrijft ”Charlize is iemand waar ik tegenop kijk…”, maar het is ‘… iemand waar ik naar opkijk”. Tegenop kijken betekent dat je er niet naar uitkijkt, iets niet graag doet o.i.d.

[Beantwoorden]


Door Rosita Elise op 29 juli 2017 06:40

Heel mooi Vera, hoe je het uitlegt dat zulke inspiratiebronnen ver van ons staan. Ik zie zulke mensen vaak ook als Barbies. Ik kan me niet inbeelden dat die mensen zulke dagelijkse dingen als boodschappen en onder de douche gaan ook zelf moeten doen. Hoe perfect ze ook lijken, vaak hebben ze wel een achtergrond.

Mijn inspiratiebron op dit moment kwa celebs; Emma waarom. Ik denk dat ik door Belle en het Beest echt nog een stukje meer verliefd geworden ben. Ik vond haar in Harry Potter altijd al 1 van de meest mooie krachtige vrouwelijke rollen spelen. Ik ben dan ook echt opgegroeid met deze films en heb veel bewondering voor haar. Daarnaast is zij ook ontzettend druk met zich inzetten voor vrouwenrechten en heeft ze een hoge opleiding gevolgd. Ik vind het maar knap!

Liefs,
Rosita Elise

[Beantwoorden]


Door Carolien op 29 juli 2017 07:35

Ik snap dat jij ook je geld moet verdienen en dat gun ik je, maar dit ligt ver buiten in ieder geval mijn aandachtsgebied en vind ik ook niet echt passen op deze site. Hopelijk eenmalig en kies je niet vaker voor dergelijke inhoud…

[Beantwoorden]


Door Carolien op 29 juli 2017 07:39

PS. Heb ook enige zorg want Miss Lipgloss begon ook meer en meer artikelen buiten aandachtsgebied make-up te schrijven, en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Miss Lipgloss is niet meer. Als jij ook zou stoppen, zou ik heel erg jammer vinden. Ik zou je missen…

[Beantwoorden]

Debby antwoordt op 29 juli 2017 om 19:05:

Ik weet niet of je t weet maar miss lipgloss is nog steeds :) alleen nu bloggend op Cynthia en post content waar zij gelukkig van wordt :). Als Vera dit aan ons kwijt wilt en hier achter staat, waarom niet.. er komen toch vaker dingen voorbij die niet 100% beauty zijn?

Keep it up Vera!

[Beantwoorden]

Carolien antwoordt op 30 juli 2017 om 10:38:

Maar een mens mag ook gewoon zijn mening geven, en dat doe ik. As je goed leest ook met veel respect naar Vera. Het is een persoonlijke zorg want waar Cynthia nu over schrijft interesseert mij minder dan waar ze over schreef als Miss Lipgloss. En ik hiipbewoon dat Vera dit blog behoudt. Dat mag ik toch vinden?

[Beantwoorden]


Door Marijke op 29 juli 2017 08:13

Leuk artikel! Ik ben blij met sterke vrouwelijke rollen in films en series. Ik heb geen favoriet, ik vind veel actrices goed. Als kind deed ik alsof ik mee keek met de cameraman of cameravrouw. Zo vond ik het makkelijker om me niet te verliezen in spannende films. En ben ik me er ook altijd bewust van dat het maar mensen zijn zoals jij en ik maar dan wel met een wat gecompliceerder leven dan ik haha.

[Beantwoorden]

Michelle antwoordt op 29 juli 2017 om 12:07:

Ik vind het een leuke afwisseling om zo’n soort artikel te lezen Vera! Het is logisch dat je in de zomervakantie niet zoveel beautygerelateerde artikelen kan schrijven als in de rest van het jaar. Ik vind het een leuke en creatieve “oplossing” en lees al je posts vanaf het strand in Thailand trouw mee!

[Beantwoorden]

Femke antwoordt op 30 juli 2017 om 13:05:

Het is geen creatieve ‘oplossing’, maar een gesponsorde blogpost :)
Ik vind dit (persoonlijk) wat minder en als je er dan toch een artikel over Charlize Theron van maakt vind ik het net als iemand anders hier in de comments raar dat de film ‘Monster’ niet eens vermeld wordt… Daarin is ze bijna onherkenbaar en zo goed :)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 29 juli 2017 18:38

Vera! Je blog is super leuk, omdat het nog lekker gaat over makeup etc. Af en toe iets anders is ook leuk, maar ben blij dat je focus toch nog ligt bij de nieuwste makeup trends etc.
Blijf zo doorgaan:)

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 31 juli 2017 11:27

Wauw, deze film ziet er echt zalig uit!

[Beantwoorden]


Door Princess op 31 juli 2017 11:42

Ik vind Charlize ook echt heel goed. “Monster” is mijn favoriete film en het is echt knap hoeveel ze op de echte Aileen lijkt en hoe goed ze haar na doet.

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 31 juli 2017 12:48

Leuk artikel! Charlize Theron vind ik een hele goede actrice en in de films ‘North Country’, ‘The Burning Plain’, en ‘Young Adult’ acteert ze ijzersterk!!

[Beantwoorden]