Mijn tips voor shoppen in de sale

De sale is begonnen. I ❤️ sale. Ik hou van shoppen, sowieso. Maar iets in de sale kopen vind ik nog veel leuker. Mijn hart maakt een sprongetje als ik prachtige items voor minder kan scoren. Al sinds ik mijn eerste geld verdiende, want in de sale kun je flink besparen en meer voor minder kopen. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring met shoppen in de sale en deel ik daarom mijn tips hier met jou!

1. Elke winkel is anders

Elke winkel, maar ook elk merk is anders. De ene winkel begint gelijk met kortingen van 30% en 50%, de andere winkel start met 20%. Sommige merken gaan niet verder dan 40%, andere merken kun je met wel 70% minder scoren. Of een winkel de kortingen flink opbouwt, merk je na een paar weken. Ze gaan erin mee, of zijn langzamer en blijven steken. Goed opletten, dan heb je het vanzelf steeds meer door en weet je vooral of je snel moet toeslaan of nog best even kunt wachten.

2. Durf te vragen

Soms is de kortingssticker van het label afgevallen (of zijn ze het vergeten te stickeren) en sommige luxe merken zetten niet (groot) in de winkel dat er uitverkoop is. Durf te vragen en laat de medewerker het item aanslaan om je prijs 100% zeker te weten. Hopelijk is het dan 50% minder ;)

3. De meeste risico, de meeste korting

Lang wachten is moeilijk, zeker als je iets héél graag wilt. Maar als je durft te wachten, is de kans op meer korting groter. Ook goed om te weten: een opvallend item in een uitgesproken kleur of stof verkoopt minder snel dan zwart, wit of nude. Maar ook maten zijn belangrijk. De gangbare maten zijn het snelste weg. Zo weet ik dat ik met mijn schoenmaat 41 vaak best even kan wachten en vooral als ik van een merk nog veel schoenen zie staan, dan durf ik dat risico wel te nemen.

4. Wil je de meeste korting? Wacht af

Wil je niet goed doen, dan is het beste om ook niet eerder bij de uitverkoop te gaan kijken en jezelf te laten verleiden. Als je na een paar weken pas gaat, zijn de hoogste kortingen, weet je niet of je iets misgelopen bent en bespaar je het meest.

5. Maak keuzes

Al die kortingen en mooie spullen voor minder kunnen je hoofd op hol doen slaan. Maak keuzes en maak voordat je naar de winkel gaat afspraken met jezelf. Wat heb je al genoeg, maar wat zou je nog best goed kunnen gebruiken? Spreek ook met jezelf af hoeveel geld je mag uitgeven.

6. Stapel je kortingen

Tijdens de sale zijn er ook vaak verschillende acties, zoals ‘1+1 gratis’, waardoor je nog meer korting krijgt. Let goed op de acties en de voorwaarden, maar ook of je nog tegoedbonnen hebt liggen, dat kan veel besparen. Of misschien heb je een klantenkaart van een winkel waarop je punten spaart. Alle beetjes helpen!

7. Wees niet getreurd

Shoppen is hartstikke leuk, shoppen in de sale is nog leuker. Maar uiteindelijk zijn het ook maar spullen. Als het je deze sale niet lukt, omdat je het je niet kan veroorloven of niks leuks kunt vinden, geen zorgen: over een half jaar heb je weer een kans.

Wat zijn jouw tips voor shoppen in de sale?

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 16 juni 2017 | 21 reacties

Reacties

Door Syl op 16 juni 2017 06:25

Was jij afgelopen woensdag in de bijenkorf in Amsterdam ?
Zo ja… dan kan jij echt gericht shoppen haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 juni 2017 om 09:38:

Haha ja, dat was ik!

[Beantwoorden]


Door Femke op 16 juni 2017 06:52

Ik vind sale shoppen echt de hel hahaha… Vooral als het heel druk word en het één grote puinzooi wordt, daar kan ik dus niet goed tegen. Ik shop dan wel weer graag online in de sale. Lang wachten durf ik af en toe ook aan :-)!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juni 2017 om 09:34:

Ja, die drukte is verschrikkelijk inderdaad. Ik heb het geluk dat ivm mijn werk vrij flexibel ben en dus ook wat makkelijker doordeweeks kan gaan.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 16 juni 2017 08:14

Ik ben echt een enorme twijfelkont, met als gevolg dat ik overal altijd te laat voor ben haha.

[Beantwoorden]

Tineke antwoordt op 23 juni 2017 om 12:23:

Ik kijk wel eens bij de sale maar meestal wordt het iets uit het hoekje
“New Collection”, dus dat schiet niet op, haha.

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 16 juni 2017 08:32

Hahaha, al deze tips die je geeft komen mij heel erg bekend voor! Ik neem vaak het risico om wat langer te wachten voor extra korting, vooral bij de Zara. Daar heb je vaak een tweede ronde met extra korting. Ik heb een vriendin daar werken dus ik weet exact wanneer dat gaat gebeuren! Daarnaast heb ik vaak maatje 36/M voor topjes .. maar afhankelijk van het model ben ik echt niet zo moeilijk om een maatje 42/L te halen. Dat zijn vaak de restjes die achter blijven maar ook extra korting hebben. Toen ik jonger was keek ik helemaal niet eens naar de maat! Meer hoe het model me zat en zo had ik vaak toch hele mooie statement pieces voor een goeie prijs :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juni 2017 om 09:35:

Leuk!! Ik scoor ook vaak verderop in de Zara sale.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 16 juni 2017 09:52

Ik hou altijd van de sale maar koop vaak niet veel haha. Bij mij is mijn maat er vaak al uit en ik twijfel altijd heel erg waardoor ik het of niet koop en later weer weg is en ik spijt heb. Vaak slaag ik wel bij de Manga als ze sale hebben, vooral basics of leuke zomer shirtjes haha.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 16 juni 2017 09:54

Fijne tips, al is shoppen in de sale absoluut niet mijn favoriet.. Ik ben echt degene die tijdens alle sale alsnog iets uit de nieuwe collectie voor de volle mep koopt, haha!

[Beantwoorden]


Door Loes op 16 juni 2017 10:02

Jij bent volgens mij echt de sale-shoppingqueen haha, ieder jaar zie ik weer geweldige shoplogs voorbij komen! Ik ben juist heel slecht in sale shoppen, ik zie altijd alleen maar leuke dingen in de nieuwe collectie?!

[Beantwoorden]


Door Ina op 16 juni 2017 10:22

Fijne tips, helaas durf ik nooit te wachten aangezien zowel mijn kledingmaat als schoenmaat meteen uitverkocht is. :( Ik gebruik de solden vooral om te shoppen bij merken die ik doorheen het jaar net iets te duur vind. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juni 2017 om 09:35:

Daar is het inderdaad ook perfect voor!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 16 juni 2017 13:59

Oeh wat leuk dat de sale weer begint. Ik vind het echt wel altijd een puinhoop in sommige winkels rond deze periode. Daarentegen kun je nu wel echt enorm goede koopjes vinden. Hele handige tips!

[Beantwoorden]


Door S op 16 juni 2017 16:54

Ik ben vooral erg goed in kleding kopen nét voordat het afgeprijsd wordt haha. Gelukkig zijn er ook een aantal winkels waar je dan, heel gierig, terug kan om het verschil terug te krijgen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juni 2017 om 09:36:

Ah! :( dat is zo rot, ik probeer daarom wel eind mei al niet meer echt te shoppen haha.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 16 juni 2017 17:02

ik ga binnenkort shoppen met vriendinnen, dan komen een paar tips altijd van pas ;) mijn golden oldie: wil ik dit echt hebben, of wil ik dit omdat anderen het hebben/ik iets wil kopen/ik dit prijsje fantastisch vind? En meestal zie ik dan in dat ik best zonder dat product kan ;)

[Beantwoorden]


Door Donna op 16 juni 2017 20:46

Ik hou van de sale! Mits het niet allemaal op zo’n verschrikkelijke hoop gepleurd is en je echt alles uit die berg moet gaan trekken…

[Beantwoorden]


Door Susan op 17 juni 2017 08:55

Ik hou van sale shoppen haha! Echt mijn ding.

[Beantwoorden]


Door A Piece Of Letters op 17 juni 2017 17:10

Ik hou van shoppen in de sale! Zoveel leuk spul voor een klein prijsje maar vind het wel altijd een bende in de winkels :P

[Beantwoorden]


Door Annika op 17 juni 2017 21:46

Ik hou van de sale, maar wel het liefst op internet, ik heb het niet zo op de drukte in de stad.

[Beantwoorden]