Mijn piercing inspiratie

Vrijwel meteen na het piercen van mijn forward helix was ik al aan het nadenken over volgende oorpiercings. Ik ben heel blij met mijn piercing en zoek constant inspiratie op voor andere (volgende) mooie piercings. Er is zoveel meer mogelijk dan ik dacht! Ik laat je mijn piercing inspiratie zien.


Bron foto: BodyCandy

Bijna al mijn inspiratie haal ik van Instagram. Pinterest gebruik ik niet, maar gelukkig is er op Instagram ook bakken aan inspiratie te vinden. Onlangs kwam ik dit plaatje tegen. Heel handig, hier kun je zien wat er zo ongeveer mogelijk is en hoe de piercings heten.

Ik zou graag nog een helix piercing willen en misschien ook wel een daith piercing, hoewel ik nog een beetje twijfel of ik daarmee wel genoeg balans in mijn oorpiercings hou. Aangezien die best dicht op de forward helix zit. Ik vind het in ieder geval leuk er lekker over na te denken en te fantaseren, maar ik laat me in de toekomst ook zeker nog adviseren door de piercer.


Bron foto: Facebook Maria Tash

De meest gestelde vraag na het zetten van een piercing is ‘deed het pijn?’. Natuurlijk doet het pijn, maar de ene piercing is pijnlijker dan de ander. Op dit plaatje kun je zien welke piercing het pijnlijkst zijn. Maar laat je er niet teveel door leiden, want de pijn is maar tijdelijk. Ik vind het persoonlijk belangrijker hoe het daarna gaat en of de piercing goed/snel heelt. Een ontsteking is bijvoorbeeld veel vervelender en pijnlijker. Hoe een piercing heelt is ook per piercing en per persoon verschillend.

Ik zoek vooral foto’s van oorpiercings die gecombineerd zijn met een forward helix piercing, omdat ik die zelf ook heb. De mooiste piercings vind ik op het account van Maria Tash. Maria heeft twee ‘piercing spa’s’ in New York en heeft onder haar eigen naam een collectie sieraden van de allerbeste kwaliteit. Ze maakt gebruik van 18 karaats goud en diamanten. Dat kost wat, maar ziet er ook werkelijk prachtig uit.

Een piercing van Maria Tash staat dan ook op mijn bucket list! Er is sinds vorig jaar een spa in warenhuis Liberty in Londen geopend, dat is iets dichter bij huis. Hoewel NY natuurlijk wel extra gaaf is…

Dare2Wear is de plek waar ik door Joan mijn forward helix heb laten piercen. Ze piercen er niet alleen met de mooiste sieraden, maar je kunt ook je piercing daar laten vervangen. De helix ‘piercing’ in mijn rechteroor heb ik al een jaar of 14 (destijds laten schieten. NOOIT doen! Super gevaarlijk, veel kans op ontstekingen, etc).

Voor mijn helix kocht ik altijd piercings bij Six. Ze hebben daar best veel keuze en leuke, wisselende modellen. Het is betaalbaar, maar de beste kwaliteit is het daarom niet. Leuk voor even, maar de (goudkleurige) piercings verkleuren snel of gaan stuk. Ook zijn de staafjes best lang, zeker voor mijn kleine oren. Dat zit gewoon net even wat minder mooi/fijn.

Sinds kort heb ik daarom een piercing van Dare2Wear in mijn helix. Twee kettinkjes, gemaakt van 18 karaats goud. Niet te vergelijken met Six natuurlijk. Volgens mij was ik zo’n €150 kwijt, maar dat heb ik er graag voor over. Deze piercing blijft mooi en is er in de shop in gezet met precies het juiste lengte staafje, zodat hij perfect zit en ik er nog heel lang plezier van zal hebben. Het account van Dare2Wear volg ik al jaren en ik kijk er nog steeds graag op voor inspiratie.

Omdat ik nu zoveel foto’s van piercings bekijk, laat Instagram me op de verkennen pagina ook steeds meer foto’s van piercings zien. De mooiste sla ik op (met het vlaggetje rechtsonder de foto).

Ik heb mijn forward helix nu alweer zo’n zeven weken en het gaat heel goed. De piercing doet nauwelijks nog pijn, echt heel fijn. Omdat dat zo goed gaat, heb ik des te meer zin om nog meer piercings te laten zetten. Maar ik neem rustig de tijd, ik blijf het nog steeds een beetje spannend vinden en wil niets overhaasten. Ik vind het ook gewoon heel leuk er lekker over te fantaseren en na te denken, voorpret is ook belangrijk!

Waar haal jij je piercing inspiratie vandaan?


Reacties

Door Helen op 21 april 2017 20:27

Ohh het begint weer helemaal te kriebelen als ik dit zo zie! Heb aan één kant drie normale gaatjes en wil er graag een normale helix bij maar durf toch nog steeds niet :P
Niet zozeer de pijn van het zetten maar ook de eventuele toestanden daarna schrikken me een beetje af..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 april 2017 om 09:23:

Je kunt je altijd eens bij een piercingshop laten informeren en je zorgen uitspreken… wie weet!

[Beantwoorden]


Door Puck op 21 april 2017 21:44

Wauw wat mooi allemaal. Heb zelf een daith piercing (die inderdaad best wel pijn deed, haha) en een rook in mijn andere oor. Nog steeds geen spijt van en krijg er vaak leuke complimentjes over :) Ze heelden allebei ook goed. Ik zeg doen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 april 2017 om 09:24:

Nice! Ik wacht rustig af totdat m’n forward helix geheeld is, maar ik wil heel graag een daith!

[Beantwoorden]


Door Marit op 21 april 2017 23:08

Wauw! Zo gaaf! Helaas ontsteken mijn oorlellen vrijwel meteen wanneer ik er oorbellen in steek.. al is het maar voor 30 seconden :(. Weet echt niet hoe ik dit kan voorkomen of oplossen, dus zo’n gave piercing zit er niet in voor mij ben ik bang!

[Beantwoorden]

Helena antwoordt op 22 april 2017 om 10:23:

Dan moet je zorgen dat je echt goud en zilver gebruikt. Ik heb ik elk oor 2 gaatjes, de eerste daar kan ik alles in doen maakt niet uit wat het is, maar het tweede paar gaatjes kunnen niet tegen die gekke materialen, ze ontsteken meteen als ik daar iets neps in doe, daarom draag ik in die gaatjes altijd oorbellen die echt goud of zilver zijn, misschien kun je dat proberen? (Misschien heb je het ook al geprobeerd, dan is er volgens mij ook een plastic optie, ik kan me herinneren, was wel 5 jaar geleden, dat ik plastic oorbellen zag, die waren voor mensen die metaal niet konden hebben in hun oren)

[Beantwoorden]

Marit antwoordt op 26 april 2017 om 04:16:

Thanks! Echt zilver heb ik een tijd geprobeerd. Deze oorbellen kon ik +/- 24 uur dragen en dan begon het alsnog te ontsteken. Ik ga het binnenkort weer eens proberen. Het is nu ongeveer alweer 2 jaar geleden dat ik oorbellen droeg & ik heb toch echt zeker 10 jaar zonder problemen oorbellen kunnen dragen haha! Als het allemaal niet werkt is het inderdaad wel interessant om naar plastic oorbellen te kijken.. ik wist niet eens dat dat bestond. Thanks voor de tip!

[Beantwoorden]

Marit antwoordt op 23 januari 2018 om 00:15:

Haha hoe grappig! Ik lees dit ongeveer een jaar later terug, omdat ik aan het googlen was naar piercings.. een jaar later kan ik gewoon weer oorbellen in & heb ik net een helix laten zetten jeej!


Door Annika op 22 april 2017 09:15

Ik dacht al, goh dat lijkt Scarlett Johansson wel… Duh… Maar hele mooie piercings zitten daartussen. Ik heb ooit een helix gehad, maar dat bleek uiteindelijk toch niks voor mij.

[Beantwoorden]


Door Hester op 22 april 2017 10:48

Zo mooi allemaal! Ik wil ook graag een helix of forward helix. Had eerst nog niet zo over een forward helix nagedacht, maar door jouw filmpje zag ik dat dat toch ook wel erg mooi is! Heb nu sinds vorig jaar een neuspiercing en ben er heel blij mee. Inderdaad leuk om over andere piercings te fantaseren hihi.

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 22 april 2017 11:32

Leuke foto’s! Ik krijg er meteen zin van om ook een nieuwe piercing te laten zetten ;)

[Beantwoorden]


Door Kayleigh op 22 april 2017 12:15

Mooii! Waar is de normale oorbel van met parel en sliert?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 april 2017 om 09:24:

Die is van Chloé!

[Beantwoorden]


Door Marjoleine op 22 april 2017 12:41

Wat grappig, Joan heeft ook mijn piercing gezet! Ik ging toen voor een industrial maar de genezing was echt een drama. Ik heb hem zo’n 1,5 jaar gehad maar heb hem er inmiddels uit laten halen.. In het onderste gaatje heb ik nu gewoon een knopje en dat is eigenlijk gewoon een helix piercing! Forward helix is ook heeeel tof!

[Beantwoorden]


Door Ester op 22 april 2017 13:00

Ik heb zelf naast 3 oorbelgaatjes per oor, aan elke kant een traguspiercing met een kleine zilveren ‘spike’ erin en aan één kant een helix-piercing met een schildje erin wat over het oor valt. Ik zou misschien ook nog weleens een andere oorpiercing erbij willen, maar weet nog niet wat.

[Beantwoorden]


Door Emilie op 23 april 2017 14:16

Die foto van Nariejewellery vind ik het leukst. Ze heeft er toch wel een aantal, maar het is niet over the top. Ik heb nu aan ieder oor 2 gaatjes. Alleen ontsteekt het super snel en al zeker als het geen goud of zilver is. Dat houdt me wat tegen om erbij te willen. Want zo een helix of misschien een derde gaatje bij in mijn oorlel zie ik wel zitten! Als het kriebelt zoek ik eens op pinterest.

[Beantwoorden]


Door Neverdullmoments op 23 april 2017 19:22

Wat een leuk artikel! Het staat je mooi :) Kan me zeker voorstellen dat dit verslavend werkt ;)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 april 2017 20:56

Ik was vroegaaah (ongv 10 jaar geleden) ook helemaal verslaafd aan oorpiercings. Nu ik dit zie gaat t weer kriebelen hahahaha. Even checken of alle gaatjes in mijn oren nog open zijn…draag de laatste paar jaar namelijk alleen nog maar de helix piercing.

[Beantwoorden]


Door Danique op 24 april 2017 11:06

Heb 2 gaatjes en een tragus. Wilde heel graag een forward helix maar de piercing shop zei dat er te weinig ruimte voor is. Echt enorm balen! Zit ook al te denken wat voor piercing ik dan zal zetten.

[Beantwoorden]


Door Maike op 24 april 2017 14:23

Ik zag al op insta dat je de laatste tijd veel van dit soort fotos aan het liken was haha. Ik heb er zelf ook een aantal van opgeslagen :)

Toevallig ga ik vanavond 2 derde gaatjes laten zetten maar ik fantaseer nu al over meerdere te nemen binnenkort!

Weet iemand een (web)shop waar ze mooie 14K piercings verkopen?

[Beantwoorden]


Door Marlou op 26 april 2017 19:06

Hi,
Leuk artikel.
Ik heb in mn rechter oor 2 gaatjes, een helix en een tragus. En in mijn linker oor een gaatje, een rook piercing en een conch piercing. De laatste twee heb ik tegelijk laten zetten. Dit is wel af te raden. Ik heb 3 weken met een mega oor gelopen… Maar het resultaat mag er zijn. Ik hou er juist van dat mijn oren asymmetrisch zijn. Alleen mijn eerste gaatjes zijn symmetrisch, de rest niet. Ik ben nu aan het kijken of ik nog een helix neem onder de helix die ik al heb.

[Beantwoorden]


Door Angela op 1 mei 2017 21:51

Het begint nu wel te kriebelen weer.
Ik heb 18 jaar lang in allebei mijn oren 1 gaatje gehad. Vorig jaar heb ik een helix laten zetten, en de week erna in ieder oor een 2e gaatje.
Meer dan een maand alleen op mijn rug kunnen slapen :p

Maar ik zou nu toch ook wel graag of een daith willen. Of een tripple forward helix. Lijkt me heel tof. Maar wel pijnlijk.

Ergens zit ik ook wel met mijn baan. Ik ben fotograaf, en wil er voor mijn klanten wel representatief uit blijven zien. Ik draag altijd alleen maar kleine sieraden. Maar kan me voorstellen dat het voor sommige klanten teveel is als ik helemaal volgepierced ben.

[Beantwoorden]


Door I op 9 november 2017 20:38

Die helix piercing van dear2wear is die ook eventueel in t zilver verkrijgbaar? Ik vind hem echt zo tof, nog nooit zo’n mooie gezien. En tof dat je er nog meer wil, ik vind je forward helix ook heel mooi bij je.
Liefs

[Beantwoorden]


Door An op 8 april 2018 13:40

Welke piercing heb je in de forward helix zitten?

[Beantwoorden]


Door Lyn op 26 juni 2018 14:56

Ik hou echt van Maria Tash piercings! Ze zijn echt geweldig, kan het iedereen aanraden. Heb er zelf al een paar gespaard! Zelf twijfel ik nog welke piercing ik erbij moet nemen. Heb 2 gaatjes per oor in mijn lobe, een dubbele tragus piercing en een helix. Twijfel ook enorm over een tripple forward helix (andere kant dan de tragus piercings) of een gewone conch… Lastig.

[Beantwoorden]

Noah antwoordt op 4 juni 2019 om 01:33:

Hi, vraagje.. waar heb je de dubbele tragus piercing laten zetten? Ik wil die heel graag!

[Beantwoorden]


Door Lyn op 26 juni 2018 14:57

Ik denk dat ze de Maria Tash diamond trinity erin heeft zitten. Al kan het ook de NeoMetal zijn… (trinity gem).

[Beantwoorden]