Essence Eye & Face palette 02 Rise & Shine

Ik had de video met de nieuwe Essence producten nog maar net opgenomen of ik stond alweer voor het schap in Kruidvat te zoeken naar nog meer interessante producten om te proberen. Al snel viel mijn oog op het Eye & Face Palette in 02 Rise & Shine. Vier oogschaduwkleuren en een blush en highlighter: ik was benieuwd!

Het waren de kleuren in het palette die me gelijk aanspraken. Vooral de goudroze oogschaduw en perzikkleurige blush vond ik er mooi uitzien, hoewel het ook het complete plaatje is wat ik mooi vind. Echt wat voor mij! Volgens Essence zijn de Eye & Face palette perfect om een complete look te maken in een paar simpele stappen.

Essence Eye & Face Palette 02 Rise & Shine € 3,99

1 – 2 – 3 – 4

Essence oogschaduws hebben vaak dezelfde soort textuur. Heel zacht, maar ook wat korrelig waardoor het pigment soms achter kan blijven. Oogschaduw 3 is mijn favoriet, die doet me denken aan een van mijn favoriete MAC oogschaduws, Expensive Pink.

Highligher – blush

Er is een oogschaduw highlighter en een gezichts highlighter. De highlighter voor het gezicht lijkt net een tikkeltje glanzender en warmer. Mooi! De blush is vrij oranje, ik ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien op mijn gezicht.

MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base

1 (wenkbrauwbot en binnenste ooghoek)
3 (bewegend ooglid)
2 Gum (geblend in arcadeboog)
4 (outer V + arcadeboog)

Essence The Cushion Eyeliner
Guerlain La Petite Robe Noire Lashdress Mascara

Slecht is het pigment niet, maar dit is ook niet helemaal de look die ik had verwacht. Ik had gehoopt dat de oogschaduws nog net wat intenser waren geweest. Nu zijn ze toch een beetje flets. Oogschaduws 3 en 4 hadden er net nog even iets meer uit mogen knallen.

Foundation, poeder en bronzer
Blush aangebracht
Highlighter aangebracht

De blush bracht me in de war, want hij is vooral heel erg glanzend, zo glanzend dat de highlighter uit het palette eigenlijk niet meer nodig is… maar waar is de kleur van de blush? Die blijft dan juist weer een beetje achter.

Full-face met het Essence Eye & Face Palette 02 Rise & Shine

Ik heb gemengde gevoelens over dit palette. De kleuren vind ik mooi, maar ik vind het jammer dat de blushkleur zo onzichtbaar is en de oogschaduws hadden ook net wat meer ‘oempf’ mogen hebben. Misschien verwachtte ik toch iets teveel of ben ik te kritisch, want over het algemeen is dit palette helemaal niet verkeerd. De vier euro dat hij kost, vind ik hem zeker wel waard.

Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en hier online.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 24 maart 2017 | 20 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Femke op 24 maart 2017 06:19

De swatches vond ik erg veelbelovend maar eenmaal aangebracht op je ooglid vind ik de kleuren toch wel een beetje tegenvallen. Jammer, maar voor de prijs wel een mooi palette.

[Beantwoorden]


Door Susan op 24 maart 2017 07:56

Hmm, ik vind het wel een mooie highlighter haha! Maar om daar nu een heel palette voor te kopen.. Nee.

[Beantwoorden]


Door Andréa op 24 maart 2017 08:15

Ik stond hier gisteren ook mee in mijn handen! Als ik het nu zo lees ben ik blij dat ik hem toch heb laten liggen ;)

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 24 maart 2017 08:15

Mooie kleuren alleen jammer dat het pigment, eenmaal aangebracht, toch wat tegenvalt. Voor de prijs is het een leuk palette maar ik zal hem niet snel kopen.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 24 maart 2017 08:40

De oogschaduw kleuren zijn niet echt mijn ding, de glans van de blushes/highlighter vind ik wel prachtig, maar inderdaad de kleur van de blush valt totaal weg. Jammer, dit palette gaat aan mij voorbij.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 24 maart 2017 08:46

Mmm voor de prijs vind ik hem best mooi, maar het is inderdaad niet outstanding!

[Beantwoorden]


Door Roxane op 24 maart 2017 09:50

Wat jammer zeg. Ik had echt veel van de roze verwacht. Misschien dat hij met een beetje MAC Fix + wat meer metallic is, maar dan zijn er nog de andere kleuren die me wat tegenvallen. Helaas!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 maart 2017 om 10:39:

Ja, jammer!

[Beantwoorden]


Door Loes op 24 maart 2017 09:52

Prima palletje zo te zien, niet heel bijzonder! Vind de ooglook die je gemaakt hebt wel erg mooi.

[Beantwoorden]


Door Jana op 24 maart 2017 11:04

Deel eigenlijk jouw mening. Heb het palletje ook en vind enkel de highlighter fijn. De oogschaduws geven naar mijn mening te weinig pigment en te veel glitter, jammer!

[Beantwoorden]


Door Wies | Nature of Happiness op 24 maart 2017 12:04

Normaal houd ik wel erg van glanzende blushes en highlighters, maar om eerlijk te zijn vind ik de glow hier wel een beetje té. Wel een aardig paletje, maar niet heel bijzonder.

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 24 maart 2017 12:05

Toen ik de palette al zag vond ik de poeder er beetje crunchy uitzien? Ook zeer neutrale kleuren maar wel iets wat iedereen zou kunnen gebruiken. Ik vind de warme oogschaduw kleuren wel fijn maar de bruine tinten niet bijzonder. Wat raar van de blush! Het lijkt net op een bronzer ipv een blush kleurtje op je wangen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 maart 2017 om 10:39:

Ja, korrelig inderdaad :(

[Beantwoorden]


Door Jonna@burgertrutjes op 25 maart 2017 22:34

Niet een heel bijzonder palette… zijn mooiere exemplaren

[Beantwoorden]


Door Esther op 26 maart 2017 08:29

Heey vera
Ik zie jou films en denk zou ik ook wel willen.
Weet jij Un manier waar op mens ook product kun uit proberen zo ja waar

Misschien om een keer restyling te doen met een volger
En fan dag waar van alles te doen en test is

Groetjes
Esther

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 maart 2017 om 10:40:

Dankjewel voor je ideeën, Esther!

[Beantwoorden]


Door Davana op 26 maart 2017 10:58

Nou ik vind het pallette prima maar dat komt ook ik ben 12 bijna 13 en ik zou echt niet een bam!! Blush en highlighter willen. Omdat waar is dat voor nodig als je nog maar 12 bent kijk dan is het gewoon een prima pallette ????

[Beantwoorden]


Door Romy op 26 maart 2017 12:03

Jammer van de blush kleur, maar hij ziet er wel erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 26 maart 2017 15:50

Ik heb allebei de palletjes gekocht toen ze uit kwamen en ik vind ze alle 2 helemaal niks. Ook niet voor 4 euro. Daar koop ik liever een koffie voor.
Pigmentatie is matig, de kleuren vervagen (ook met primer) en ze blenden snel weg als je niet op past.

[Beantwoorden]


Door Laura - LvanR op 31 maart 2017 03:37

Ooh, dit doosje staart me ook elke keer weer aan in het schap.. maar ook nog steeds niet gekocht.. Vind de kleuren ook net niet wat ik zoek voor een dagelijkse look. Zou doosje koel en doosje warm willen combineren naar de mooiste kleurtjes van die twee haha. Het idee is namelijk wel heel leuk en handig voor onderweg!

[Beantwoorden]