The Body Shop Down To Earth Eye Palette review & 3 looks

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette01

The Body Shop is on a roll. Nieuwe verpakkingen, andere producten en een frissere en professioneler ogende uitstraling. Nog maar net aan het assortiment toegevoegd, is het Down To Earth Eye Palette. 100% veganistische oogschaduwkleuren in 8 aardetinten. Ik was nooit zo’n fan van de make-up van TBS, komt daar nu verandering in?

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette02

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette03

De oogschaduws zijn geïnspireerd op kleuren die je in de natuur tegenkomt. Dat is ook wel gelijk te zien! Toepasselijk en slim bedacht. De oogschaduws zijn helemaal veganistisch, verrijkt met babassu-olie en bevatten zuivere pigmenten. Dat moet de oogschaduws egaal aanbrengen en zorgen dat ze veel pigment afgeven.

The Body Shop Down To Earth Eye Palette € 28,00

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette04

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette06

1 – 2 – 3 – 4
5 – 6 – 7 – 8

Namen hebben de oogschaduws niet, ik heb ze daarom voor het gemak maar even genummerd.

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette07

1 – 2 – 3 – 4

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette08

5 – 6 – 7 – 8

De textuur van de oogschaduws is heel erg zacht. Ze korrelen nauwelijks en de pigmentatie vind ik erg goed. Ze voelen kwalitatief goed aan, dus wat dat betreft geloof ik de belofte van de speciale olie en pigmenten wel. Zelfs de matte oogschaduws zijn intens en heel zacht, top!

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette09

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette10

Producten gebruikt:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base

2 (binnenste ooghoek)
5 (als basis kleur van wimperrand tot arcadeboog)
5 (bewegend ooglid)

Essence The False Lashes Mascara

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette11

Essence Matt Matt Matt Lipstick 06 Kiss Me If You Can

Ook in gebruik pakken de oogschaduws goed en blenden ze makkelijk. Oogschaduw 5 valt op de foto’s een beetje weg (excuses voor het slechte licht) maar bleek in het echt een perfecte kleur voor een natuurlijke overgang en om mee te blenden.

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette13

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette14

Producten gebruikt:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base

1 (arcadeboog)
2 (bewegend ooglid)
3 (geblend in arcadeboog)
4 (aangezet in arcadeboog)

Lancome Grandiose Liner
Essence The False Lashes Mascara

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette15

Kiko Modern Tribes Free Spirit Lippotlood 01 Hearty Peach – review

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette16

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette17

Producten gebruikt:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base

7 (bewegend ooglid)
1 (geblend in arcadeboog)
8 (arcadeboog)

Lancome Grandiose Liner
Essence The False Lashes Mascara

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette18

MAC Faux lipstick

the_body_shop_down_to_earth_eye_palette12

De kleurkeuze van de oogschaduws vind ik niet de meest verrassende, maar ik vind de kleuren wel heel goed passen bij het palette en The Body Shop. Je kunt een vrij zachte, maar ook een donkerdere ooglook maken. De tinten zijn afwisselend koel en warm, daar kun je nog best wat mee kanten mee op.

De kwaliteit vind ik erg goed, daar ben ik best wel door weggeblazen. Wat mij betreft is dit zeker een stap in de goede richting voor TBS en ik ben dan ook heel benieuwd waar het merk nog meer mee gaat komen.

The Body Shop Down To Earth Eye Palette is te koop in TBS filialen en via de webshop.

Twitter Facebook
Categorie: Mid budget | 9 september 2016 | 36 reacties

Reacties

Door Femke op 9 september 2016 06:36

Toen ik de kleuren in het palette zag dacht ik mwaaaa.. De swatches maakte mij al een stuk enthousiast. De looks die je gemaakt hebt vind ik erg mooi. Ja, een mooi palette en een goede zet van The Body Shop als je het mij vraagt :-).

[Beantwoorden]

Vee antwoordt op 10 september 2016 om 12:30:

Ik kom jou echt altijd, maar dan ook altijd, tegen in de comments onder artikelen van Vera Camilla.
Niks beters te doen?

[Beantwoorden]

Nora antwoordt op 10 september 2016 om 15:36:

Alsof 5 minuutjes per dag de tijd nemen om een reactie te plaatsen op een leuke blog tijdverspilling is of je belemmert in je andere dagelijkse activiteiten. Wat een onnodige, lullige opmerking!

[Beantwoorden]

Anna antwoordt op 10 september 2016 om 16:28:

En jij leest blijkbaar altijd alle reacties onder de blogs, niks beters te doen? ;)

Indd, onnodig en onzinnig. Leuk toch? Dat iemand reageert en betrokken is! Compliment voor Vera juist.

[Beantwoorden]

Saske antwoordt op 12 september 2016 om 10:55:

Ik vind het ook juist ontzettend leuk om te zien als mensen regelmatig of altijd reageren op je content! Bij ons gaat het om video’s in plaats van artikelen, maar het idee blijft hetzelfde. Blijven doen hoor, Femke! <3

[Beantwoorden]

britt antwoordt op 12 september 2016 om 14:57:

blijkbaar zit jij dan ook elke dag hierop he

[Beantwoorden]


Door Charile op 9 september 2016 06:40

Heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Susan op 9 september 2016 07:10

Ziet er goed uit! Hopelijk wordt de rest van de makeup ook wat beter. Ik sla TBS toch vaak over als het om makeup gaat.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 9 september 2016 07:25

Heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Ilona Wielinga op 9 september 2016 07:51

Wat een mooi palette met opnieuw ontzettend mooie looks

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 9 september 2016 08:11

Wauw, de pigmentatie ziet er inderdaad mooi uit! Jammer van de prijs. Om die reden koop ik niet snel make-up bij TBS.

[Beantwoorden]


Door priscilla op 9 september 2016 08:33

Prachtig palette. De kleuren passen helemaal bij mij. Pigmentatie ziet er ook top uit.

[Beantwoorden]


Door Syl op 9 september 2016 08:43

Voor een palette van 30 euro ben ik toch wel heel kritisch. Hij oogt mooi, maar iets houdt mij tegen.

[Beantwoorden]

Caro antwoordt op 9 september 2016 om 15:19:

Ik vind hem ook erg duur!

[Beantwoorden]


Door Natalie op 9 september 2016 10:04

Het is dat ik al te veel van dit soort tinten in mijn collectie heb, anders had ik hem zeker gekocht. Goede zet van The Body Shop!

[Beantwoorden]


Door Marle op 9 september 2016 10:25

Mooie looks! Vooral de laatste vind ik mooi. Ik ben persoonlijk echt dol op dit soort palettes.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 9 september 2016 10:40

Inderdaad geen verrassende kleuren, maar wel een mooi palette met een mooie pigmentatie!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 9 september 2016 10:51

Toevallig heb ik dit palette ook net binnen, maar heb hem nog niet geprobeerd. Ik ben nu al razend enthousiast over je review, wat een goede pigmentatie! Ik vind de kleuren heel draagbaar en daar hou ik wel van op een doordeweekse dag :). Mooie foto’s ook Vera!

[Beantwoorden]


Door femketje op 9 september 2016 11:26

love die laatste look :D

[Beantwoorden]


Door Melike op 9 september 2016 13:27

Ik vind de bruine kleuren wat minder maar de laatste ooglook ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Laura | Victoria op 9 september 2016 16:43

Ik vind vooral je laatste look prachtig :)

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 9 september 2016 17:02

Heb nog even getwijfeld om dit palette te kopen. Heb al zoveel van dit soorten kleuren..toch is het wel een mooi palette!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 9 september 2016 17:16

De laatste look vind ik heel erg mooi gemaakt en je ook wel het mooiste staan.

[Beantwoorden]


Door Carla op 9 september 2016 19:43

Mooie looks, mooie foto’s, hoeveel gram product is het?

[Beantwoorden]


Door Leah op 10 september 2016 09:17

Ik word er niet per se wild van, maar het ziet er zeker niet slecht uit!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 10 september 2016 11:53

Heb me nooit zo bezig gehouden met make-up van the body shop. Maar vind het wel mooie nude palettes!

[Beantwoorden]


Door Isa op 10 september 2016 15:15

Heey Vera!

Wat een prachtige ooglooks!
Ik zag laatst dat het merk ‘Lavera’ ook mooie oogschaduws en lippenstiften verkoopt, misschien leuk om daar een keer een review over te maken? Het is ook nog eens een biologisch merk en helemaal niet zo heel duur! :)

Liefs,

Isa

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 september 2016 om 17:23:

Dankjewel! En ik ga het merk Lavera eens onderzoeken. Wel een goede naam ;)

[Beantwoorden]


Door Nora op 10 september 2016 15:43

Ik vind het erg mooie palettes, hoewel ik mijzelf een stop heb gegeven als het gaat om oogschaduwpaletten kopen – vooral als we het hebben over natuurlijke of donkere tinten. Met mijn Nakeds, Chocolate Bars en customizeables van Nabla heb ik genoeg (en stiekem toch Meet Matt(e) Nude én Too Faced Natural Matte op mijn wenslijstje, mocht iemand me willen verrassen…). TBS is wat mij betreft qua makeupproducten erg hit & miss, want hoewel ik sommige producten best flut vind, vind ik hun romige lipsticks bijvoorbeeld echt heel erg mooi en hun bronzers ook.

[Beantwoorden]


Door Anne op 10 september 2016 16:15

Ik vind de bovenste kleuren echt heel mooi! En vind die look met de kleuren 1, 2, 3 & 4 ook heel mooi! Zelf koop ik nooit make-up van de bodyshop, maar toch een mooi product… (geef mij maar budget merken :)

[Beantwoorden]


Door Vivian op 11 september 2016 11:02

Ik ben echt positief verrast! Het zijn echt super mooie kleuren:)

[Beantwoorden]


Door Ine op 11 september 2016 17:47

Wat staat die donkere ooglook je zo goed! Het laat je oogkleur zo mooi uitkomen! Deze kleuren zou je van mij wel vaker mogen gebruiken, al staan de natuurlijke tinten je ook zeer mooi.

[Beantwoorden]


Door Wies | Nature of Happiness op 11 september 2016 19:31

Ik dacht altijd dat de pigmentatie bij TBS niet zo goed was, maar hier ziet het er wel veelbelovend uit! De kleuren vind ik wel oké, maar niet bijzonder.

[Beantwoorden]


Door Saar op 11 september 2016 21:29

Heel leuk! Tof dat de pigmentatie zo meevalt.

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 11 september 2016 22:19

Het ziet er echt mooi uit. En zeker een toevoeging als je niet zoveel in bezit hebt. Maar toch denk ik dat er mooiere palette zijn die je voor dat geld kan kopen helaas. Je hebt er wel prachtige looks van gemaakt hoor. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door britt op 12 september 2016 14:59

28 euro vindt ik te duur voor tbs dan kan je net zo goed UD kopen of the balm

[Beantwoorden]