MAC Tribe Vibe

MAC_tribe_vibe01

De nieuwste collectie van MAC doet me denken aan de limited editions die MAC zomers geleden vaak maakte, met een vrolijke en drukke print. Tribe Vibe is een collectie met kleur, maar ook genoeg nudetinten. Veel glans, blauw, oranje en donkergrijs. Ik kreeg een oogschaduwpalette en lipstick opgestuurd.

MAC_tribe_vibe02

MAC_tribe_vibe03

Ondanks dat ik de collectie best leuk vind vormgegeven en me aan ‘vroeger’ – toen ik net blogde – doet denken, vind ik dat MAC wel wat meer mag gaan vernieuwen. Zeker wanneer ik naar de concurrenten kijk en wat zij allemaal doen.

De Tribe Vibe collectie is vrij uitgebreid. Er is keuze uit diverse kleuren lipstick, lipliners, bronzers, highlighters, nagellak, blush, eyeliner en oogschaduw.

Eye Shadow x Palette Call Of The Canyon € 43,00
Lipstick Matte Arrowhead € 21,00

MAC_tribe_vibe04

MAC_tribe_vibe05

In het vrolijke Call Of The Canyon oogschaduwpalette met tribal print, zitten vier glanzende oogschaduws. Een highlighter, gouden, donkergrijze en oranje kleur.

MAC_tribe_vibe06

MAC_tribe_vibe07

Call Of The Canyon – Fool’s Gold
Thunderbolt – Summer

Het pigment is goed, maar de textuur van de oogschaduws (met uitzondering van de highlighter) is stroef. Ook zitten er in de donkergrijze oogschaduw Thunderbolt gouden glitters, waarvan ik niet zo goed weet wat ik er van moet vinden.

MAC_tribe_vibe08

MAC_tribe_vibe09

Producten gebruikt:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base

Call Of The Canyon (wenkbrauwbot + binnenste ooghoek)
Fool’s Gold (bewegend ooglid)
Summer (geblend in arcadeboog)
Thunderbolt (ardaceboog)

Catrice Calligraph Eyeliner
Rimmel Volume Colourist Mascara

In gebruik bleek de kwaliteit me alles mee te vallen. Het pigment pakte goed en de oogschaduws blendden mooi. Ook met de gouden glitter in Thunderbolt heb ik geen probleem. Het enige wat ik een minpunt vind is dat alles zo glanzend is, dat ik wat diepte mis.

MAC_tribe_vibe10

MAC_tribe_vibe11

En dan de lipstick. Ook deze heeft de vrolijke tribalprint op de verpakking. Ik heb hem in de kleur Arrowhead, een matte nudetint.

MAC_tribe_vibe12

MAC_tribe_vibe13

Arrowhead is vrij licht en heeft een warme subtiele perziktint.

MAC_tribe_vibe14

MAC_tribe_vibe15

MAC_tribe_vibe16

Arrowhead is inderdaad heel licht, maar met mijn bleke huid kan het nog wel. Hoewel ik het wel op het randje vind. Donkerdere nudetinten vind ik over het algemeen mooier.

De lipstick dekt vrij egaal, hoewel het met dit soort tinten toch lastig blijft. Als ze ook nog eens mat zijn, maakt dat het nog moeilijker. Dat zie je ook wel, er zitten op mijn lippen toch wat lijntjes. Maar voor een kleur als deze ben ik niet ontevreden. De lipstick droogt niet uit en blijft tot maar liefst vier uur zitten.

MAC_tribe_vibe17

De kwaliteit van het oogschaduwpalette en de lipstick is prima en de verpakking is leuk gedaan. Maar echt heel bijzonder vind ik het niet.

Zoals ik al zei mis ik vernieuwing bij MAC. Een aantal jaar geleden was MAC hét merk waar je alles van wilde hebben. Maar ik merk bij mezelf dat ik niet meer zo warm loop voor de collecties en nieuwe producten. Ik ben nog steeds dol op de lipsticks, maar als het op oogschaduw, highlighter en blush aankomt, gebruik, koop en review ik steeds vaker andere merken.

MAC Tribe Vibe is sinds 28 mei 2016 te koop bij de MAC counters, pro stores en in de webshop.

Twitter Facebook
Categorie: High end | 30 mei 2016 | 50 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Kirsty op 30 mei 2016 15:19

De lipstick vind ik ook net kunnen inderdaad, voor mij is hij denk ik al net te licht. Het paletje ziet er leuk uit en de kleuren vind ik ook wel mooi, maar niet zo mooi dat ik het per se wil hebben. Ik herken mij wel een beetje in wat je zegt over MAC; het blijft een leuk merk maar ik word allang niet meer warm van elke nieuwe LE. Daar zijn er naar mijn mening sowieso eigenlijk teveel van, dan zou ik liever zien dat ze minder LE’s doen zodat de LE’s die ze doen écht speciaal kunnen zijn.

[Beantwoorden]

Britt antwoordt op 1 juni 2016 om 17:18:

Ik dacht echt toen ik op het eerste plaatje keek dat het oogschaduw palette maar 2 kleuren had

[Beantwoorden]


Door Sarahdise op 30 mei 2016 15:19

Ik vind de collectie zelf wel leuk vormgegeven. Voor het lichte Arrowhead zou ik niet meteen gaan, maar Hot Chocolate (de plummy bruine lipstick) vind ik dan weer supermooi. Het Dunes At Dusk poeder is ook zooo mooi. Verder ben ik het wel met je eens dat Mac wel weer wat spannender mag worden :)
Ps: de collectie heet Vibe Tribe (niet Tribe Vibe) ^^

[Beantwoorden]


Door Marjoleine op 30 mei 2016 15:31

Ik vind de lipstick je erg mooi staan! Maar begrijp dat je donkerdere nude tinten mooier vind. Voor mij (bruin haar + bruine ogen) zou deze lipstick te licht zijn denk ik. Jammer! Verder wel een toffe collectie weer van Mac.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 30 mei 2016 15:32

De verpakkingen van deze collectie vind ik ontzettend leuk. De lipstick kan bij jou inderdaad net, hij staat je goed.

[Beantwoorden]


Door Rachel Kromdijk op 30 mei 2016 15:38

De lipstick vind ik prachtig de oogschaduw trekt wat minder mijn aandacht ook al zijn de swatches prachtig.

[Beantwoorden]


Door Denise op 30 mei 2016 15:42

Waarom nu toch een palette met alleen glanzende oogschaduw? Met één glanzende en drie matte kan ik veel meer kanten op. Wel weer prachtig gefotografeerd, Vera! Met name de close-up van de lipstick is erg goed gelukt.

[Beantwoorden]


Door Mjay op 30 mei 2016 15:52

MAC heeft me qua producten nooit echt kunnen bekoren… Maar hun verpakkingen vind ik dan wel weer erg pretty. Qua pigmentatie van de oogschaduw denk ik dat MAC ondertussen meerdere concurrenten heeft gekregen…

[Beantwoorden]


Door Maaike op 30 mei 2016 15:59

Ik heb al een tijdje geen MAC LE voorbij zien komen waarvan ik dingen echt MOET hebben. Hoewel er dan wel weer genoeg producten in de vaste lijn zitten die ik prachtig vind, blijf vinden en waarvan ik graag af en toe is erbij koop. Ze hebben gewoon een goede core collectie die geen hype meer nodig heeft.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 30 mei 2016 16:02

Je hebt gelijk, MAC mag best vernieuwen. Laat ons maar verrassen met nieuwe collecties en gloednieuwe vormgegeven oogschaduw palettes o.i.d. Iets waardoor we echt verrast kunnen worden! Trouwens, deze lipstick vind ik wel echt tof <3

[Beantwoorden]


Door Denise op 30 mei 2016 16:20

Super eerlijke review, heel fijn om te lezen. Vind die lipstick inderdaad ook gewoon net iets te licht en de collecties lijken inderdaad vrij veel op elkaar.. Tijd voor vernieuwing!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 30 mei 2016 16:24

Super leuke verpakkingen! Ben niet zo’n fan van de lipstick, maar de oogschaduws zijn prachtig!

[Beantwoorden]


Door Maris op 30 mei 2016 16:34

Wauw, Arrowhead is zo mooi! Die wilde ik ook heel graag maar ze waren er helaas nog niet bij Douglas. Het oogschaduw palette heb ik ook en ik vind hem echt fantastisch! De collectie heet trouwens Vibe Tribe, niet Tribe Vibe. Dacht, zeg het even, haha! :-)

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 mei 2016 16:36

Ik vind de verpakking echt heel tof. Vrij mooie oogschaduwkleuren, ik zou ze wel willen hebben maar niet in de combinatie van dit palette. De lipkleur vind ik bij jou echt perfect voor een nude lip! Echt heel mooi, staat je super en hele mooie foto’s :-).

[Beantwoorden]


Door Merel op 30 mei 2016 16:51

De verpakking is grappig maar MAC mag inderdaad meer mee met de tijd. Heb het idee dat ze nu nog erg meegaan op het feit dat MAC een ”betaalbaarder” high end merk is maar ze doen er verder vrij weinig aan om met nieuwe dingen te komen. Het ene na het andere LE collectie komt uit maar als ik dan zie hoe laat ze kwamen met liquid lipsticks…

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 30 mei 2016 16:56

Opzich mooie producten, maar precies wat jij zegt; ik mis vernieuwing! Er zijn zoveel merken die zoveel toffe producten uitbrengen en mac blijft een beetje achter lopen op de een of andere manier, heel jammer!

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 30 mei 2016 17:29

Mac… ik wilde de hot chocolate lipstick en painted canyon blush, maar die is gewoon uitverkocht online, ook bij Douglas en Bijenkorf. En om nu bijna 50 km te rijden voor een counter in de hoop dat ze hem daar hebben… neuh. Limited is leuk, maar niet te veel limited series achter elkaar en met goede verkrijgbaarheid. Want nu laat ik Vibe Tribe lopen.

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 30 mei 2016 18:11

Ik vind de verpakking lekker retro. Ik ben wel nieuwsgierig naar de andere lipstick die ze hebben uitgebrachte liefs soraya

[Beantwoorden]


Door charile op 30 mei 2016 18:12

Ik heb de highlighter uit de collectie gekocht :)

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 30 mei 2016 18:41

Ik snap wat je bedoelt qua vernieuwing. Deze verpakkingen vond ik persoonlijk drie keer niets. Alleen de Hot Chocolate Lipstick, daar heb ik wel eventjes over getwijfeld. Uiteindelijk niet gekocht..

[Beantwoorden]


Door Kelly op 30 mei 2016 18:57

Ik vind deze collectie wel erg tof, met name de verpakkingen. Mijn bronzer & lipstick komen morgen binnen!

[Beantwoorden]


Door Be Original op 30 mei 2016 19:19

Ohh, wat een leuk printje! Superleuk nude kleurtje lipstick ook! Haha, zeker het proberen waard ;)

[Beantwoorden]


Door Thebeautyblog op 30 mei 2016 19:38

Ohhhh Woowww im in love

[Beantwoorden]


Door Manon op 30 mei 2016 20:21

Ik vind deze LE erg mooi. Ik krijg morgen een aantal producten binnen. Alleen niet deze haha. Ik ben het trouwens eens op de comments dat mac eens mag gaan vernieuwen in het gewone assortiment

[Beantwoorden]


Door Vera op 30 mei 2016 20:51

De lipstick vind ik zelf helaas iets te licht. Het palette heeft wel echt hele mooie shimmery kleuren die ik zelf wel zou combineren met matte tinten.

[Beantwoorden]


Door Saraya op 30 mei 2016 21:04

Ik vind vooral de lipstick heel erg mooi, staat je prachtig :)
X

[Beantwoorden]


Door Irina op 30 mei 2016 21:25

Ik wil heel erg graag een andere lipstick uit deze collectie hebben: Hot Chocolate. Helaas is die alsmaar uitverkocht… Ik vind het wel echt een super toffe collectie, al zijn de producten die jij hebt gekregen inderdaad niet heel erg spectaculair.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 30 mei 2016 22:27

De lipstick vind ik echt net op het randje, mij zal hij denk ik niet staan. Het oogschaduw palette vind ik erg mooi en de verpakking vind ik ook leuk.

[Beantwoorden]


Door me op 30 mei 2016 22:55

Ik zou eruit zien als “twee weken dood” met die lipstick

[Beantwoorden]


Door Laura | liefdevoorbakken op 30 mei 2016 22:59

Die printjes op de verpakking zijn zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Dana op 30 mei 2016 23:07

Mooie items! Ik ben het helemaal met je eens, nu kijk ik vaker naar andere merken voor dezelfde producten :)

[Beantwoorden]


Door Sandra op 31 mei 2016 07:42

Ik vind de verpakkingen van de producten echt geweldig, de producten zelf vind ik eerlijk gezegd niet zo bijzonder.

[Beantwoorden]


Door priscilla op 31 mei 2016 07:52

Ik ben echt verliefd op de verpakkingen. Ik twijfelde over het palette, maar nu ik het zo zie ben ik misschien wel blij dat ik het uiteindelijk niet heb gekocht. De kwaliteit is òke, maar toch verwacht ik er wel wat meer van.. De lipstick is mooi, maar die kleur gaat mij echt niet staan haha.

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 31 mei 2016 08:10

Ik had echt verwacht dat de lipstick te licht zou zijn, maar hij staat je echt mooi! Zo’n kleur zou er bij mij dus verschrikkelijk uitzien!

[Beantwoorden]


Door Laura J op 31 mei 2016 10:11

De verpakkingen zijn cute, maar verder word ik niet echt wild van deze collectie

[Beantwoorden]


Door anna op 31 mei 2016 12:15

Die lipstick is denk ik niks voor mij, veel te licht! Het oogschaduwpalette vind ik wel erg mooi. Ook de verpakkingen zijn alleen al ontzettend leuk! <3

[Beantwoorden]


Door Bianca op 31 mei 2016 12:47

Vind het een mooie lipstick, alleen deze lipstick kleur zou ik zelf wel skippen x

[Beantwoorden]


Door Danique Krol op 31 mei 2016 13:00

Wat een onwijs leuke verpakkingen! Jammer dat de lipstick zo licht is.

[Beantwoorden]


Door Margot op 31 mei 2016 14:06

Duidelijke review! Even een tip, MAC heeft met deze collectie in de VS flink wat mensen voor het hoofd gestoten, omdat het duidelijk gebaseerd is op de Native Americans (indianen dus). Deze groep is daar ontzettend achtergesteld en gediscrimineerd. MAC heeft hun (vaak religieus gebaseerde) prints gebruikt op een collectie van make-up, dit vonden veel mensen denigrerend en kwetsend.
Buzzfeed video heeft er een video over gemaakt (https://www.youtube.com/watch?v=_srHhwbc9Ng), misschien iets belangrijks om wat aandacht aan te besteden?

[Beantwoorden]


Door Eva op 31 mei 2016 14:59

Ik vind de verpakkingen echt geweldig!!

[Beantwoorden]


Door irene op 31 mei 2016 15:39

Mooie lipstick! :) X

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 31 mei 2016 19:24

Ik vind de lippenstiften van de Vibe Tribe collectie heel gaaf, hopelijk hebben ze die nog wel in de winkels te koop liggen!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 31 mei 2016 21:41

Vind het een hele leuke collectie, vooral de verpakkingen :) heel vrolijk en zomers.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 31 mei 2016 21:42

Toffe collectie, weet iemand of deze ook verkrijgbaar komt op de Douglas site?
Ben ik trouwens de enige niet MAC producten nooit via de website koopt?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 1 juni 2016 12:50

Wauw ik had niet verwacht dat ik de lipstick zo mooi zou vinden!

[Beantwoorden]


Door Anna op 1 juni 2016 21:55

Deze collectie is echt ontzettend racistisch. Doe maar gewoon niet.

[Beantwoorden]


Door Eva op 4 juni 2016 00:21

Ik vind deze collectie erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Mell op 4 juni 2016 01:42

Wauw, Vera je moet deze lipstick vaker opdoen!! Hij is wel echt anders dat je signature lipstick maar deze staat je ook echt goed

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 4 juni 2016 12:41

Ik vind ook wel dat MAC wat meer de avontuurlijke kant mag opgaan!

[Beantwoorden]


Door Annette op 4 juni 2016 21:53

Heb je all the right angles al gezien/geprobeerd? Palletje met glanzende creamy highlighter, poeder highlighter en contour. Nice!

[Beantwoorden]