Hoe ik weer een goed gevoel krijg in 5 stappen

ontstress01b

Ik vind het heel vervelend, maar ik kan ontzettend goed stressen. In mijn hoofd maak ik van een mug 10 olifanten, heb ik vaak zorgen om niks en zit ik niet lekker in mijn vel. Onlangs was het weer zo ver, ik werd gek van mezelf. Ik besloot daarom op een rijtje te zetten wat ik moet doen om weer een goed gevoel te krijgen en dat deel ik hier vandaag met jullie.

1. Mijn hoofd leegmaken

Heel belangrijk, want mijn hoofd is waar zich alle stress afspeelt. Ik praat erover en/of ik schrijf het van me af. Wat op dat moment het beste uitkomt of aanvoelt. Hoewel ik het vaak ook moeilijk vind om erover te praten (dan voelt het dus misschien niet goed aan), maar het achteraf altijd gigantisch oplucht.

Ik zet alles op een rijtje en relativeer. Door het uit mijn hoofd te halen, kan er weer wat ruimte vrijkomen en wat rust terugkeren. Wanneer ik een periode slecht slaap van de stress, ligt er steevast een boekje naast mijn bed zodat ik voor het slapengaan alles op kan schrijven.

2. Zingen

Muziek luisteren en heel hard meezingen zorgt voor ontspanning. Soms lukt het niet om erover te praten, of is praten niet genoeg en dan kan ik door middel van muziek toch mijn ei kwijt. Lekker hard meezingen met muziek die bij het gevoel past. Dansen kan ook super goed werken trouwens!

3. Afleiding zoeken

Ik kan al dagen voor een spannende afspraak stress hebben, vooral op rustige momenten sluipt de stress mijn hoofd in. Tijd doden met afleiding dus! Naar de film gaan, koffie drinken met een vriend of vriendin, of even de stad in. Lachen helpt ook heel goed om stress en zorgen kwijt te raken. Dus als ik dan een film kijk, kies ik voor een grappige film, of voor een aflevering van Friends. Friends laat me gênant hard en lelijk lachen en dat is wat ik op dat moment precies nodig heb.

ontstress02

4. In bad of onder de douche gaan en/of een massage nemen.

In bad of onder de douche gaan met een aantal ontspannende producten vind ik ook heel fijn wanner ik gestresst ben. Ik heb onlangs een aantal heerlijke eigen merk producten van Kruidvat ontdekt, die ook nog eens betaalbaar zijn. Wanneer ik niet veel tijd heb of simpelweg geen zin heb in een bad, neem ik een douche. De douche scrub green tea & apple vind ik erg lekker ruiken en de met de luxe douche foam Hammam raak ik heerlijk ontspannen. In bad gebruik ik de schuimende badolie met lavendel-roos, die etherische oliën bevat. Ook door deze geur word ik helemaal zen.

ontstress03

Wanneer ik gestresst ben zitten mijn rug en schouders vaak goed vast. Ik maak een afspraak bij een salon, of ik laat me thuis masseren door Jeffrey. De massageolie met eucalyptus ruikt heerlijk (precies naar wat ze meestal ook in de salon gebruiken!) en werkt heel ontspannend. Ik word alweer helemaal relaxed als ik eraan denk, ik ben dol op massages.

5. Naar de kern van de stress

Waarom ben ik precies zo gestresst? Kan ik er nu direct iets aan doen, dan moet ik dat doen. Prioriteiten stellen en soms een stap terug nemen. Ik wil me weer goed voelen, zodat ik goed functioneer. Probeer de reden van de stress te relativeren. Stop het niet weg, praat erover, maar probeer het ook niet erger te maken dan het is.

Wat doe jij om te ontstressen?

ontstress04

Laat zien door welk Kruidvat eigen merk product jij je goed voelt en (weer) lekker in je vel zit. Upload een selfie met het product op kruidvat.nl/goedgevoelfie en maak kans op één minuut gratis winkelen!

Deze blogpost is gesponsord door Kruidvat.

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 10 mei 2016 | 42 reacties

Reacties

Door Rozemarijn | STYLEDWAY op 10 mei 2016 06:41

Hier nog zo’n iemand die ontzettend goed kan piekeren om de kleinste dingen, stressen of zich graag druk maakt om niks, hahha! Fijn artikel en de kruidvat actie vind ik er leuk in verwerkt. Lfs

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 12 mei 2016 om 19:40:

Ik ben er blij met deze tips. Ookal was het gesponsord dan nog vind ik dit een leuke en nuttige post. Wat beauty zit echt het meest van binnen. Van een goed gevoel tot een gestreste en onrustige huid :)

[Beantwoorden]


Door Liset op 10 mei 2016 06:45

Fijne tips! Zelf probeer ik even heel bewust na te denken waarom ik me zo gestresst voel. Als het te verhelpen is, dan ga ik ermee aan de slag en anders gewoon accepteren en het los laten :). En natuurlijk ontspannen en leuke dingen doen!

[Beantwoorden]


Door Femke op 10 mei 2016 06:48

Ik maak me vrijwel nooit echt heel druk om dingen. Als ik dit wel doe, dan ga ik lekker even tijd voor mezelf nemen. Een boek lezen, serie kijken, lekker lunchen / dineren met vriend, vrienden of familie.

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 10 mei 2016 om 07:59:

Lijkt me heerlijk, je nergens druk om maken. Wat is je geheim?

[Beantwoorden]

Femke antwoordt op 11 mei 2016 om 18:03:

Eigenlijk is het geheim niet zo leuk. In je privé omgeving net te vaak geconfronteerd worden met heftige dingen dat je daardoor denk ‘ik moet genieten van iedere minuut’. In het begin denk je dat een paar dagen, maar dit wordt vanzelf minder.. Tot je dingen vaak meemaakt. Toch ben ik blij dat ik nu zo kan denken en ik snap dan ook vaak niet waar mensen zich allemaal druk om kunnen maken.

[Beantwoorden]


Door Elles op 10 mei 2016 06:58

Wat een handige tips Vera! Ik heb ook weleens zulke momenten dat ik me ineens heel erg verdrietig voel zonder enige reden, daarvoor zijn deze tips erg fijn!
Liefs,
Elles

[Beantwoorden]


Door Sandra op 10 mei 2016 07:35

Wat een handige tips! Soms heb ik dat inderdaad ook wel even nodig en voel ik me vanuit het niets down. Muziek helpt me er altijd goed bij.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 10 mei 2016 09:10

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 10 mei 2016 09:11

Leuke tips! Ik zit ook vaak met té veel dingen in mijn hoofd, en dan helpt het me heel erg om lijstjes te maken en om naar rustige muziek te luisteren.

[Beantwoorden]


Door wendy op 10 mei 2016 10:05

Ik herken heel erg wat je schrijft. Bedankt voor de tips. Daar kan ik wel wat mee

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 10 mei 2016 10:13

Fijne tips! Bij mij helpt het om uitgebreid in bad te gaan en heerlijke producten te gebruiken. Muziek luisteren doe ik ook.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 10 mei 2016 10:27

Piekeren is zo verschrikkelijk, zelf heb ik er ook vaak last van. Toch probeer ik mezelf altijd te vragen: kan ik er iets aan veranderen? Nee, oke, laten gaan.

[Beantwoorden]


Door Anna op 10 mei 2016 10:45

Ik haat stress, vooral als het gaat om dingen waar je niets aan kunt doen, nog één vraagje, waarop kijk jij friends? Ik kan het namenlijk alleen kijken op dvd.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 10 mei 2016 10:51

Leuke tips! Gelukkig maak ik me nooit zo druk om dingen :) Alles komt uiteindelijk toch wel goed, en zo niet? dan toch, haha!

[Beantwoorden]

Varenka W antwoordt op 11 mei 2016 om 02:09:

Ahhhh geweldig :-) deze ga ik onthouden !

[Beantwoorden]


Door Margot op 10 mei 2016 11:07

Normaal reageer ik bijna nooit, maar ik wilde even zeggen dat ik dit een heel goed voorbeeld vind van een leuke gesponsorde blogpost! Je tips zijn heel fijn en relevant, het is voor mij als lezer ook leuk en nuttig zonder dat ik het product hoef te kopen :). Superleuk!

[Beantwoorden]

Sara antwoordt op 10 mei 2016 om 19:39:

Ik sluit me hier echt helemaal bij aan. Super leuk gedaan op deze manier. <3

[Beantwoorden]


Door femketje op 10 mei 2016 11:08

voor mij is zingen en mijn nagels doen net als therapie <3

[Beantwoorden]


Door Chantalle op 10 mei 2016 11:25

Als ik in een stress situatie zit ga ik meestal ook lekker relaxen in bad. Daar kom ik echt weer helemaal tot rust.

[Beantwoorden]


Door Rachel Kromdijk op 10 mei 2016 11:43

Die eerste foto.. ik bedoel hoe lekker?!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 10 mei 2016 12:44

Ik zou het fijn vinden als je in het begin erbij zet dat het een advertorial is. Ik zou het artikel nog steeds lezen, maar dan weet ik wel dat het eraan komt. Nu voel ik me een beetje “genaaid” als ik halverwege achterkom.

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 11 mei 2016 om 19:46:

Ik vind dit nogal onzin. Het was toch een prima artikel? Waardoor voel je je genaaid? Niemand dringt je op om deze producten te kopen en dit is een heel goed voorbeeld van een gesponsorde blogpost Vera! :-) Heel erg leuk gedaan!

[Beantwoorden]

Lousaa antwoordt op 13 mei 2016 om 14:10:

Eens met Lisa. Het is veel transparanter als je lezers de kans geeft om vooraf te bepalen of ze een advertorial willen lezen. Nu zullen veel mensen niet opkijken van een gebrek aan onafhankelijkheid en integriteit bij veel bloggers, maar een goede blogger diw zijn publiek serieus neemt zou zich met weinig moeite kunnen onderscheide van de op winstbejag gerichte bloggers die hun publiek misbruiken met clickbait.

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 10 mei 2016 12:47

Oh ja, niks doet zo’n deugd als lekker meeschreeuwen met je favoriete muziek :-)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 10 mei 2016 12:59

Ontstressen, wat is dat? Ik heb het geheim nog niet gevonden. Ik heb geen bad, dat zal ook wel een factor zijn :P

[Beantwoorden]


Door Bibi op 10 mei 2016 13:13

Examenperiode, hallo stress! Kan me nu al druk maken over de uitslag (die er over 1,5 maand pas is) terwijl ik nog moet beginnen aan de examens.. Zucht.. Zware leerdagen afsluiten met een lekker bad en laptopje erbij werkt dan vaak wel (:

[Beantwoorden]


Door Minke op 10 mei 2016 13:27

Goed artikel! Ontstressen is heel belangrijk, zeker nu iedereen het zo druk heeft! Ik ga de tips in mijn achterhoofd houden voor de komende tentamenperiode :)

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 10 mei 2016 15:01

Ik ga zelf ook vaak snel stressen en van een mug een olifant maken. Ik ben vaak zenuwachtig voor dingen, maar 9/10 keer valt het ontzettend mee!

[Beantwoorden]


Door Calvin op 10 mei 2016 15:35

Vera, zou het misschien een idee zijn om het in de titel te plaatsen als het gaat om een gesponsorde post? Vind het zelf heel irritant dat ik dit pas lees op het einde van een post.

[Beantwoorden]

Imke antwoordt op 10 mei 2016 om 16:11:

inderdaad!

[Beantwoorden]

Anouck antwoordt op 10 mei 2016 om 21:53:

Hier ben ik het echt totaal niet mee eens (ik wil niet bot overkomen, maar juist Vera de credits geven). Uiteindelijk gaat het naar mijn mening bij een artikel niet om het feit of het geaponserd is of niet. Als je er pas aan het eind achter komt, omdat ze het daar heeft vermeld, vind ik juist dat ze het goed doet. Waarom zou je het dan in de titel vermelden?

[Beantwoorden]

alicia antwoordt op 10 mei 2016 om 21:56:

Hahaha, wat maakt dát nou weer uit.
Tgaat erom of het een leuk, interessant artikel is.
Wat maakt het dan uit of het gesponsord is of niet…
Je kan ook overal een punt van maken

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 11 mei 2016 om 19:44:

Het is toch een prima artikel???? Wat een gezeur

[Beantwoorden]


Door Imke op 10 mei 2016 16:09

Zou je de producten van kruidvat apart willen reviewen?

[Beantwoorden]


Door Kris op 10 mei 2016 17:45

Heyyy!! Neem een keer een kijkje op mijn fashion blog –> fashionvictim.jouwweb.nl

[Beantwoorden]


Door Sofie op 10 mei 2016 19:18

Jij kan altijd zo’n subtiele blogpost schrijven als je gesponsord wordt. Vind ik echt heel knap, ik had het niet eens door!

[Beantwoorden]


Door Manon op 10 mei 2016 20:29

Hele fijne tips, een lekkere bad of douche helpt altijd

[Beantwoorden]


Door Anouck op 10 mei 2016 21:50

Ik kan onwijs stressen als ik veel deadlines heb voor school of in een korte tijd veel moet werken (omdat ik ook geen nee kan zeggen tegen mijn bijbaantje), dus ik vind dit een heel interessant artikel! Ik schrijf ook altijd alles van me af, ik ben een echte lijstjes- en planningfreak. Dan krijg ik altijd een hoop rust in mijn hoofs.

Ik wil ook mijn complimenten geven voor de Kruidvat actie die je erin hebt verwerkt. Jij bent één van de weinige bloggers die interessante gesponsorde artikelen kan schrijven. Keep going!

[Beantwoorden]


Door Danique Krol op 12 mei 2016 11:40

Ik herken vrijwel alles. Ik voel me ook altijd een stuk beter wanneer ik alles van me heb afgeschreven. Zo lijkt het toch alsof je naar een ander persoon kijkt ofzo.

[Beantwoorden]


Door Irina op 13 mei 2016 08:36

Handige post, ik denk dat iedereen wel eens van die periodes heeft waarin je alleen maar loopt te stressen.

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 14 mei 2016 15:02

Chillen.
Of opruimen.
Dat werkt ook bij mij.

[Beantwoorden]