Charlotte Tilbury The Sophisticate Look (review + look)

charlotte_tilbury_sophisticate_look01

Ik ben ontzettend blij met het nieuws dat Charlotte Tilbury nu ook in Nederland te koop is. Online in de Bijenkorf webshop, maar vanaf 31 maart kun je ook het hele Charlotte Tilbury assortiment shoppen in de Bijenkorf Amsterdam. Ik kon niet wachten om eindelijk producten te reviewen van dit prachtige high end luxe merk.

charlotte_tilbury_sophisticate_look02

charlotte_tilbury_sophisticate_look03

Ik heb The Sophisticate look ontvangen ter review. Je kunt deze look in zijn geheel aanschaffen, maar ook de producten los kopen. The Sophisticate is een klassieke look met neutrale tinten.

De producten van Charlotte Tilbury zijn standaard verpakt in donkerbruine doosjes en hulzen en bedrukt met roségouden accenten. Prachtig!

charlotte_tilbury_sophisticate_look04

Charlotte Tilbury Luxury Palette The Sophisticate € 50,00
Charlotte Tilbury The Classic Eye Powder Pencil Audrey € 22,00
Charlotte Tilbury Full Fat Lashes 5 Star Mascara € 29,00

Charlotte Tilbury Cheek To Chic Sex On Fire € 39,00

Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk € 22,00
Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G Hepburn Honey € 30,00
Charlotte Tilbury Lip Lustre High Society € 22,00

Charlotte Tilbury The Sophisticate Look (+ make-uptasje) € 210,00

charlotte_tilbury_sophisticate_look06

charlotte_tilbury_sophisticate_look07

charlotte_tilbury_sophisticate_look08

Het oogschaduwpalette van Charlotte Tilbury heb ik in de kleur The Sophisticate en bevat vier oogschaduws die op het eerste gezicht volledig mat zijn, maar waar een hele subtiele glinstering in zit.

charlotte_tilbury_sophisticate_look09

charlotte_tilbury_sophisticate_look10

Prime – Enhance
Pop – Smoke

De oogschaduws hebben een prettige fluweelzachte textuur en geven veel pigment af. Ook de donkere tinten zijn niet stroef.

charlotte_tilbury_sophisticate_look12

charlotte_tilbury_sophisticate_look13

Het oogpotlood uit de look heeft een hele intense en matte donkerbruine kleur. Op het eerste gezicht dat ik dat het potlood zwart was, maar het is koffieboon-bruin.

charlotte_tilbury_sophisticate_look14

Het oogpotlood is niet stroef, maar ook niet heel zacht te noemen. Hij zit ergens in het midden. Er komt veel kleur vanaf, de bruin streep is heel intens.

charlotte_tilbury_sophisticate_look16

charlotte_tilbury_sophisticate_look17

Voor de laatste stap van de ooglook is er de Full Fat Lashes 5 Star Mascara. Een zwarte mascara met een vrij eenvoudige en klassieke borstel.

charlotte_tilbury_sophisticate_look18

charlotte_tilbury_sophisticate_look19

De highlighter uit het oogschaduwpalette valt op mijn ogen helaas compleet weg. De andere tinten zie ik wel, maar omdat ze qua kleur aardig dicht bij elkaar liggen, mis ik wat contrast. Een lichtere tint voor het bewegend ooglid had ik persoonlijk mooier gevonden. Nu vind ik het teveel een waas aan kleur.

Het oogpotlood heb ik aangezet langs de bovenste wimperrand en op de waterlijn boven en onder. Het effect is intens, blijft op de huid de hele dag zitten en op de waterlijn moet hij na een paar uur bijgewerkt worden.

En tot slot het effect van de mascara, die vind ik erg mooi. Natuurlijk, maar ook toch heel vol en gekruld. Geen klonters en lekker zwart.

Charlotte Tilbury Luxury Palette The Sophisticate € 50,00
Charlotte Tilbury The Classic Eye Powder Pencil Audrey € 22,00
Charlotte Tilbury Full Fat Lashes 5 Star Mascara € 29,00

charlotte_tilbury_sophisticate_look20

charlotte_tilbury_sophisticate_look21

charlotte_tilbury_sophisticate_look22

De Charlotte Tilbury blush had ik al vaak voorbij zien komen bij de Britse beauty YouTubers die ik volg (zoals Fleur de Force) en ik was er dan ook heel benieuwd naar, vooral om dat de blush twee kleuren heeft. Een cirkel aan de buitenkant in een lichte kleur en een ovaal in het midden in een donkerdere kleur.

charlotte_tilbury_sophisticate_look23

charlotte_tilbury_sophisticate_look24

De blush heeft een hele subtiele perziktint met een warme ondertoon in de rand en een iets koelere en intensere koraalkleur blush in het midden. In allebei de blushes zit een subtiele shimmer.

charlotte_tilbury_sophisticate_look25

Het is de bedoeling dat je de lichte kleur blush aanbrengt op je jukbeenderen en de donkerdere kleur aanzet op de appeltjes van je wangen. Dat is dan ook wat ik gedaan heb.

De lichte perzikkleur blush is wel heel subtiel en had van mij dan ook wel iets intenser mogen zijn. De donkerdere koraalkleur blush daarentegen, is super goed gepigmenteerd. Als ik een klein beetje aanbreng, zie je hem gelijk al heel duidelijk zitten. Het effect van de twee kleuren gecombineerd vind ik mooi en de manier van aanbrengen/gebruiken vind ik echt leuk bedacht.

Charlotte Tilbury Cheek To Chic Sex On Fire € 39,00

charlotte_tilbury_sophisticate_look26

charlotte_tilbury_sophisticate_look27

Lippotlood van Charlotte Tilbury heet Lip Cheat, wat toepasselijk en origineel! Ik heb de Lip Cheat in de kleur Pillow Talk *zet de single van Zayn op*

charlotte_tilbury_sophisticate_look28

charlotte_tilbury_sophisticate_look29

Wat een prachtige kleur! Super mat, intens en chic. Hij potlood ook erg lang zitten, makkelijk vier uur. Maar hij droogt wel wat uit, ik combineer hem daarom liever met een lipstick voor de langste draagbaarheid, zonder uitdroging.

charlotte_tilbury_sophisticate_look30

charlotte_tilbury_sophisticate_look31

De Charlotte Tilbury lipstick zit in een prachtige roségouden huls. Heel chic en echt een blikvanger. Prachtig!

charlotte_tilbury_sophisticate_look32

Hepburn Honey, een warme karameltint.

charlotte_tilbury_sophisticate_look33

charlotte_tilbury_sophisticate_look34

De lipstick Hepburn Honey heeft een lichte vanillegeur en een hele romige textuur. Ik heb hem hier zonder lippotlood aangebracht en de lipstick dekt perfect en zit mooi. Ook blijft hij lang zitten, toch bijna wel vier uur.

charlotte_tilbury_sophisticate_look35

charlotte_tilbury_sophisticate_look36

Om de volledige liplook af te maken, is er nog een kleur Lip Lustre. High Society, een zachte aardbeien tint.

charlotte_tilbury_sophisticate_look37

charlotte_tilbury_sophisticate_look38

De dekking van de gloss is subtiel. Een lichtgekleurde waas in een zoete rode kleur is zichtbaar op mijn lippen. De gloss voelt prettig aan, hij is zacht en plakt niet. De Lip Lustre lijft tot twee uur zitten.

charlotte_tilbury_sophisticate_look39

Hier zie je mijn lippen met het lippotlood, de lipstick en de gloss. Erg glossy en intens. Ik vind de lipproducten los van elkaar gebruikt al erg mooi, je hoeft ze niet perse te combineren. Persoonlijk houd ik niet van lipgloss, maar het lippotlood en de lipstick bevallen me goed.

Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk € 22,00
Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G Hepburn Honey € 30,00
Charlotte Tilbury Lip Lustre High Society € 22,00

charlotte_tilbury_sophisticate_look40

charlotte_tilbury_sophisticate_look41

The Sophisticate Look

charlotte_tilbury_sophisticate_look05

Ik vind het leuk bedacht, een complete look met producten die perfect op elkaar zijn afgestemd. Slim ook, wanneer je niet goed weet wat mooi staat en welke kleuren je kunt combineren. The Sophisticate look vind ik mooi, maar is helaas niet zo’n goede match met mijn lichte huidskleur. De producten steken er wat flets bij af.

Ik zal zeker een bezoek brengen aan de Charlotte Tilbury counter, wanneer die eind deze maand geopend is. Ik ben heel benieuwd naar de andere producten. Vooral ook naar de blush en de lipsticks in andere tinten, want die vind ik erg fijn en kwalitatief goed. Dat zijn dan ook mijn favorieten van deze look. Wat vind jij?

Charlotte Tilbury is vanaf 31 maart 2016 te koop bij de Bijenkorf Amsterdam.


Reacties

Door Maaike op 29 maart 2016 06:19

Jaaa! Ik ben zo blij dat dit mooie merk nu ook hier verkrijgbaar is. Ik heb in Londen al wel eens een aantal producten gescoord. Het oogschaduw palette in Dolce Vita is echt een aanrader.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 29 maart 2016 06:28

Wat een prachtige producten! Heel erg leuk bedacht zo’n totale look, al vind ik deze kleuren ook iets te flets ogen voor je! Het uiterlijk van de producten vind ik erg tof!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 29 maart 2016 07:32

Hele mooie producten. Ik ben zelf erg benieuwd geworden!

[Beantwoorden]

liese antwoordt op 29 maart 2016 om 21:00:

mooi producten + vera je hebt heel mooie ogen

[Beantwoorden]


Door Femke op 29 maart 2016 07:35

Ik wil al heel lang graag producen van Charlotte Tilbury. Ik heb de afgelopen week heel erg mijn best gedaan om niet online te gaan shoppen, ik ga donderdag namelijk naar Amsterdam en wil dan alles in real life bekijken en beslissen wat ik wil. Ik vind de mascara, blush en de lipproducten mooi. Vooral de lipgloss verrast mij.

[Beantwoorden]


Door Linda op 29 maart 2016 07:38

Ik ben zo blij dat dit merk nu ook naar Nederland komt. Ik ben verliefd op de lippenstiften! -x-

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 29 maart 2016 07:50

Wat een prachtig merk :D Ik ga zeker een kijkje bij hun nemen, want ik word toch wel erg vrolijk van deze producten (love)

[Beantwoorden]


Door Akosua op 29 maart 2016 07:52

Ik heb al een aantal keer in Londen de producten van Charlotte Tilbury bewonderd, maar nooit gekocht omdat ik het toch wat te duur vond. Wel leuk om te weten dat ik minder ver hoef te reizen om ze weer eens van dichtbij te zien.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle Springer op 29 maart 2016 08:00

Die lipliner en blush vind ik er echt prachtig uitzien!

[Beantwoorden]


Door Andréa op 29 maart 2016 08:08

Ik vind de lipstick echt een supermooie en bijzondere kleur hebben! Ik vind het heel gaaf dat Charlotte Tilbury nu ook in Nederland te koop is, maar da’s minder leuk voor mijn bankrekening ;)
x

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 29 maart 2016 08:12

Jaa dit lijkt me zo’n prachtig merk! Leuk concept ook dat je de verschillende ‘looks’ kan kopen. Ben het wel met je eens dat jouw look wat minder bij een lichte huid past. Maar alsnog heel benieuwd naar de rest van de lijn ^^)

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 29 maart 2016 08:21

Een complete look met producten die perfect op elkaar zijn afgestemd dat vind ik ook een beeldig resultaat. Ik denk dat deze tint perfect is met mijn getinte huidskleur. Mooi!

[Beantwoorden]


Door Femke op 29 maart 2016 08:24

Ik kende het merk nog niet. Het zien er wel allemaal hele leuke producten uit maar denk niet dat je ze in België kan kopen. Online bestel ik niet graag iets wat ik nog niet zo goed ken.

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn op 29 maart 2016 08:59

Hoewel de producten op zichzelf mij niet heel erg aanspreken, vind ik de verpakkingen wel echt onwijs mooi! Echt prachtig! Liefs

[Beantwoorden]


Door The Fashion Queen op 29 maart 2016 09:01

Spijtig genoeg heb ik nog niets van Charlotte Tilbury in mijn stash maar er zitten elke keer hele mooie items in de collecties!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 29 maart 2016 09:02

Oh jeetje Veer, die full face foto’s met lipstick én gloss zijn echt supermooi! Ik hou ook niet van lipgloss en ik snap heel goed dat jij er ook niet van houdt, maar het staat je echt prachtig :love:

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 29 maart 2016 09:08

Ik vind de producten er mooi uit zien en je look is ook erg mooi geworden. Maar ik denk niet dat ik er wat van zal aanschaffen! Puur ook omdat ik de afgelopen maand teveel los ben gegaan haha!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 29 maart 2016 09:09

De kleuren spreken me echt enorm aan! Volledig mijn ding! En ik vind de lipgloss echt geweldig, maar inderdaad, ik hou ook wel meer van lipsticktexturen.

[Beantwoorden]


Door femketje op 29 maart 2016 09:13

ik vind de over al look wel erg pretty!

[Beantwoorden]


Door Emma op 29 maart 2016 09:36

Wat een mooie producten! Ik was erg benieuwd naar de Lip Cheat Pillow Talk, die ziet er mooi uit! Ook ben ik benieuwd naar Bar Of Gold, een goude highlighter. Ik kan niet wachten tot het 31 maart is en we de producten in real life kunnen gaan bewonderen. (A)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 29 maart 2016 10:00

Mooie look! Ik vind het oogschaduw palette eigenlijk juist wel mooi, maar snap wel dat je het qua kleuren te dicht bij elkaar vindt liggen. Vind de blush ook erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Minke op 29 maart 2016 10:20

Hele mooie producten! Vooral die blush en mascara!

[Beantwoorden]


Door Danique Krol op 29 maart 2016 10:28

Wat een prachtige producten! Ik vind vooral de verpakkingen erg mooi.

[Beantwoorden]


Door martina op 29 maart 2016 10:35

ik vind die lipkleur heel goed bij je staan, ben benieuwd of ik hier ook zo goed mee weg zou komen.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 29 maart 2016 10:45

Hmm.. ik vind de producten niet echt verrassend. De Lip Cheat vind ik wel heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Diana op 29 maart 2016 10:52

Wat een mooie producten!

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 29 maart 2016 11:03

Die blush heb ik al tijden op het oog en nu wil ik hem alleen nog maar meer :love: Die Honey Hepburn lipstick heb ik ook! Die is volgens mij een van mijn meest gedragen lipsticks ooit. (love) Ik ben erg benieuwd naar haar counter in de bijenkorf! Ik denk dat ik me nauwelijks kan inhouden dan haha.

[Beantwoorden]


Door Wies op 29 maart 2016 11:58

Ahh ik vind de blush echt prachtig <3
Ik ben het wel met je eens dat deze set niet zo geschikt is voor jouw huidskleur, maar gelukkig zijn er nog andere mooie producten van CT. Zelf wil ik graag een oogschaduwpalette kopen.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 29 maart 2016 12:25

Echt tof dat de producten zo goed op elkaar afgestemd zijn! En ik vind die Lip Cheat in de kleur Pillow Talk het mooist <3

[Beantwoorden]


Door Anne op 29 maart 2016 12:32

Wat staat die bruine eyeliner en mascara goed bij jou! Veel zachter dan zwart:)

[Beantwoorden]


Door Denise op 29 maart 2016 12:39

Wat een leuk merk, ik kende het nog niet. Mooie lipsticks!

[Beantwoorden]


Door Iris op 29 maart 2016 13:16

Wow! Die look staat je ZO goed! (love)

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 29 maart 2016 13:31

Ik ben ook heel blij dat dit nu in Nederland te koop is, vind de producten, én de verpakkingen echt prachtig.

[Beantwoorden]


Door nicole op 29 maart 2016 13:42

hele mooie producten!

[Beantwoorden]


Door Rachel Kromdijk op 29 maart 2016 15:00

wauw je hebt een prachtige look(s) gecreeert lovely! en die lip kleur is erg mooi.

[Beantwoorden]


Door Rosa op 29 maart 2016 15:44

Ik vind alle producten erg mooi, vooral de lipstick en lipliner. Toch zijn deze producten veel te duur voor mij, maar wat verwacht je van een meisje van 12….. :-| :+ :-(

[Beantwoorden]


Door Froukje - Froukjelovesmakeup Youtube kanaal op 29 maart 2016 15:57

Oeh.. niet echt mijn ding. Allemaal net iets te volwassen. Ik houd van meer van speelse producten. MAC slaagt hier beter in vind ik. Maar jou staat het wel super mooi!

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 29 maart 2016 16:01

wat een leuk concept om het zo totaal te verkopen, en wat ziet dit merk er ook mooi uit. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Hanna op 29 maart 2016 16:03

Ik ben dol op haar matte revolution lipsticks. Volgens mij zijn ze ook écht iets voor jou! Mijn favoriete matte lipsticks (en ik heb er veel) die mooi dekken en amper uitdrogen + het zijn prachtige kleuren. Die MOET je echt testen!

[Beantwoorden]


Door Mieke | Mieksmind op 29 maart 2016 16:04

Ik vind de kleuren heel subtiel, prima voor een every day look maar ik ben niet helemaal overtuigd of super enthousiast. De lipstick kleuren ben ik wel benieuwd naar, deze is niet helemaal mijn ding maar wie weet de andere kleurtjes! De blush ziet er wel echt super cute uit.

[Beantwoorden]


Door Jana op 29 maart 2016 16:46

Dit merk spreekt me echt ongelofelijk aan. Ik heb heel wat producten op mijn verlanglijstje, vooral lipsticks, blushes en de crème oogschaduws!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 29 maart 2016 16:59

Vooral de blush en lip producten spreken mij aan van dit merk!

[Beantwoorden]


Door La Vie Pure op 29 maart 2016 17:24

Ik vind ze erg mooi bij jouw haarkleur en huidtint! Ik weet wel niet of ze bij iedereen zo goed zouden staan!

[Beantwoorden]


Door Leontine op 29 maart 2016 19:29

Vera die oogschaduws en blush staan je prachtig! Alleen de lipkleur maakt je indd wat flets. Groetjes leontine

[Beantwoorden]


Door Saraya op 29 maart 2016 20:54

Prachtige producten, vooral de Blush vind ik een pareltje :)
X

[Beantwoorden]


Door zoerachella op 29 maart 2016 21:22

Wauw deze producten staan je prachtig!

[Beantwoorden]


Door Bernice op 29 maart 2016 21:29

Oh wat een mooie producten! Ik kan niet wachten om een dagje Amsterdam te plannen!

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 29 maart 2016 21:33

Hihi, die blush! Heb al zovaak de vergelijking met een tepel gehoord en sindsdien kan ik het niet meer ‘unseen’. Hij lijkt me overigens wel heel erg mooi! Ik ga, als ik in de zomer in Amerika ben, eens kijken bij een counter van Charlotte Tilbury! Heb er al zó veel goeds over gehoord!

[Beantwoorden]


Door Demi op 29 maart 2016 22:21

Wat een mooie producten! Lekker basic, daar hou ik van!

[Beantwoorden]


Door anna op 30 maart 2016 10:21

Wat weer een prachtige foto’s Vera! Ik vind de blush je echt super goed staan, wauw! Maar ik kan me wel voorstellen dat sommige kleuren iets te heftig zijn bij een lichte huid. Hoewel die lip kleur ook wel erg tof is eigenlijk!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 30 maart 2016 10:31

Wauw, ik vind de look prachtig, staat je fantastisch! =D

[Beantwoorden]


Door Elise op 31 maart 2016 20:15

Het is geen goede match?! De full face foto is prachtig! Staat heel chique en volwassen, past goed bij je haarkleur en je ogen stralen!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 4 april 2016 12:56

Eigenlijk had ik er wel iets meer van verwacht, maar ik moet zeggen: die full face look staat je naar mijn mening wel heel goed! Je oogkleur valt extra op ^^)

[Beantwoorden]


[…] L’Oréal Super Liner Perfect Slim Intense Black Charlotte Tilbury Full Fat Lashes 5 Star Mascara – review […]


[…] kon je al een review van de Charlotte Tilbury Sophisticate Look lezen, maar Charlotte Tilbury verkoopt ook producten buiten de bekende […]