The Body Shop Fresh Nude Foundation + Shade Adjusting Drops

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops01

Het kan heel lastig zijn om de juiste tint foundation te vinden: ik weet er alles van. En daarom was ik dan ook super benieuwd toen ik hoorde dat The Body Shop met een nieuw product kwam waarmee je makkelijk je ‘eigen’ kleur foundation kunt creëren. Ik testte de Shade Adjusting Drops in combinatie met de Fresh Nude Foundation.

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops02

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops03

De Fresh Nude Foundation is verkrijgbaar in 16 kleuren, ik heb de lichtste kleur: 010 Chelsea Porcelain. De Shade Adjusting Drops zijn verkrijgbaar in de kleuren Lightening en Darkening. Zowel de Fresh Nude Foundation als de Shade Adjusting Drops zijn sinds eind vorig jaar bij The Body Shop te koop.

The Body Shop Fresh Nude Foundation 30 ml € 20
The Body Shop Shade Adjusting Drops 15 ml € 14

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops04

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops05

De Fresh Nude Foundation heeft een luchtige formule, bevat rozenwater en aloë vera en belooft beschikt te zijn voor de gevoelige huid. Het effect is semi-matte, maar wel met een lichte glans. De foundation is ook een aantal donkere tinten te koop, wat goed nieuws is!

Deze lichtste tint lijkt voor mij nog net iets te donker, maar gelukkig zijn er de Lightening Shade Adjusting Drops!

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops06

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops07

De Shade Adjusting Drops zitten in leuke kleine flesjes en hebben een pipetje waarmee je een druppel van het goedje in je foundation kunt laten vallen. Helaas werkte het pipetje van de Lightening Shade Adjusting Drops niet goed, ik kreeg bijna geen vloeistof uit.

Met één druppel in je foundation maak je die een halve tint lichter. Het is de bedoeling dat je de foundation op de rug van je hand mengt.

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops08

Lightening – Darkening || 1 pompje foundation + 1 druppel Lightening/Darkening
Gemengd || In vergelijking met de foundation zonder Shade Adjusting Drops

Wanneer ik Darkening aanbreng zie ik een enorm verschil, de foundation is gelijk een stuk donkerder. Breng ik Lightening aan, dan zie ik bijna geen verschil.

Eigenlijk vind ik dat allebei niet positief. Je wilt je foundation iets lichter of donkerder kunnen maken, maar met Darkening maak je hem gelijk véél donkerder waardoor je net zo goed een hele andere, donkerdere tint foundation kunt kopen, maar met Lightening moet je juist weer meer druppels aanbrengen om de foundation lichter te maken. En hoeveel dan? Je moet elke dag op de juiste manier weten te doseren.

Edit: zoals werd opgemerkt in de comments zijn de Darkening Adjusting Drops bedoeld voor donkerdere tinten foundation. In die combinatie gebruikt zal het effect ook minder heftig zijn.

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops09

1. Geen foundation
2. Links: Geen foundation – Rechts: Fresh Nude Foundation
3. Links: Foundation met Lightening Drops – Rechts Foundation zonder drops

De foundation heeft een vrij lichte dekking. De Lightening Shade Adjusting Drops beïnvloeden de dekking niet, waar ik bang voor was, maar wat gelukkig niet zo bleek te zijn. Wel bleek het weer heel lastig de foundation lichter te krijgen. Ik heb meerdere druppels aangebracht, maar ik kreeg het niet goed voor elkaar. De linkerkant van mijn gezicht lijkt vrijwel dezelfde kleur te hebben als de rechterkant.

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops10

Hier heb ik mijn make-up gedaan met de Fresh Nude Foundation (010 Chelsea Porcelain) en de Lightening Shade Adjusting Drops. Ik heb daarbij ook concealer en poeder aangebracht.

Je ziet het misschien niet heel goed, maar voor mijn huidtype werkt de foundation niet goed. Ik vind de dekking te licht en op drogere delen van mijn gezicht is de foundation streperig. Bij een vettere huid denk ik dat de foundation mooier zal staan.

the_body_shop_foundation_shade_adjusting_drops11

Ik vind het mengen van de foundation en de Shade Adjusting Drops niet handig. Ik krijg de foundation nauwelijks lichter en het mengen op mijn hand is een gedoe, net als het doseren. Ik krijg het niet voor elkaar met de foundation en de drops een lichtere tint te maken. En zie ik bij de Lightening Adjusting Drops nauwelijks effect, bij de Darkening variant is het effect juist weer te heftig.

Ik had het een beter idee gevonden als The Body Shop tinten foundation had uitgebracht die je in de winkel zelf kon customizen. En zo de foundation nog wat minder geel van ondertoon en net wat donkerder of lichter van kleur maken bijvoorbeeld. Dan kun je pas echt met een flesje foundation in de perfecte kleur naar huis. Ik hoop dat dat er in de toekomst in zit, dat zou denk ik een stuk beter werken dan dit.

The Body Shop producten koop je in de winkel of de webshop.


Reacties

Door Femke op 12 januari 2016 06:04

Ik vind het idee van dit product echt top, ik had dan ook gehoopt dat hier een geweldig positieve review staat. Jammer dat de drops zo lastig te mengen zijn én dat licht niet echt lichter wordt maar donker wel veel donkerder. Ik zie geen verschil op de full face foto tussen je linker en rechter gezichtshelft. Jammer !

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 januari 2016 06:24

Wat jammer dat dit product niet lijkt te doen wat het zou moeten doen. Ik had het wel een completere review gevonden als je de adjusting drops ook met 1 of 2 andere foundations getest had en dat had geswatcht. Wellicht dat het product anders werkt bij andere foundations? Ik denk ook niet dat het de bedoeling is dat je de drops alleen met deze TBS foundation kunt gebruiken, maar met elke foundation die je hebt staan die wat te donker is. Zou je hier nog een follow up van kunnen maken?

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 12 januari 2016 06:40

Het concept is wel heel erg leuk en innovatief! Jammer dat de uitwerking wat minder is, want ik zie inderdaad dat de donkere druppels veel te gepigmenteerd zijn waardoor je foundation wel heel erg donker wordt ;). Je suggestie om een customized foundation in de winkel te laten mengen, lijkt me ook wel wat. Altijd met de juiste kleur naar huis gaan!

[Beantwoorden]


Door Akosua op 12 januari 2016 06:53

Ik had er inderdaad al wel van gehoord, maar het nog niet geprobeerd. Zo te horen valt het behoorlijk tegen, want het werkt niet echt of veel te extreem. En zelfs al zou het werken, dan is het elke dag weer mengen van de juiste kleur ook weer een gedoe.

[Beantwoorden]


Door Anniek op 12 januari 2016 07:02

Het leek ZO ideaal, dit soort vloeistoffen om je foundation lichter of donkerder te maken! Jammer dat het uiteindelijk een beetje een bummer is. Op zich wel al tof dat TBS dit uitbrengt, misschien volgen er meer merken die het wél goed doen! :)

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 12 januari 2016 07:09

Ah wat ontzettend balen dat het toch niet zo goed werkt, want het idee vind ik echt onwijs leuk! Helaas!

[Beantwoorden]


Door Mjay op 12 januari 2016 07:18

Vind het zo jammer dat TBS de bal hier een beetje mis slaat. Vooral omdat het concept toch best nieuw is… Maar ik had al eerdere minder positieve reviews gelezen die overeenkomen met die van jou :)

[Beantwoorden]


Door Bianca op 12 januari 2016 07:20

Nee dit is niet iets wat ik zelf zou kopen, wil toch wel iets meer dekking hebben anders kan je net zo goed niks gebruiken x

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 12 januari 2016 07:27

Dit is een mooie uitvinding en concept.Ik heb ook vaak last van om precies goede kleur foundation te kunnen vinden. Wel zo jammer dat de foundation strepen geeft op bepaalde plek van je huid. Ik heb zelf drogere huid. Maar als ik zie ook dat je precies moet weten hoeveel je precies je nodig hebt iedere dag bij het gebruiken om de huid lichter of donkerder te maken. Je moet elke dag op de juiste manier weten te doseren. Dat is niet handig en customizen zou zeker mooi zijn in de toekomst.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 12 januari 2016 07:37

Heel erg handig lijkt me dit product om je foundation te veranderen van kleur. Maar om dit elke ochtend te doen: wat een gedoe!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door lieselotte op 12 januari 2016 07:38

Ik heb de lightening drops ook en ik ben er ook ni tevreden over. Echt super jammer eant ik heb er 14 euro voor betaald wat ik toch veel vind voor iets dat bijna niet werkt. En bij mij wordt de kleur ook meer grauwer dan lichter. Super jammer

[Beantwoorden]


Door anna op 12 januari 2016 08:27

Jammer dat het bij jou niet zo goed werkt! Al denk ik dat het bij de donkere tinten juist wel goed werkt, tenminste, zo te zien. Je moet gewoon even weten hoe je het moet doseren, ik denk dat het daarna al een stuk makkelijker is in gebruik. Jammer dat je bij jou weinig verschil ziet!

[Beantwoorden]


Door Anne op 12 januari 2016 08:32

Echt jammer dag het niet zo goed werkt! Ik zag hier gister een foto van op de instagram van misslipgloss en was echt heel blij toen ik hier bij jou al een artikel erover vond! En je hebt gelijk met die donkere druppels, kan je net zo goed een donkerdere foundation kopen. Voor mijn foundation lichter te maken gebruik ik de face en body foundation van mac in ‘white’ ben daar erg tevreden over!

[Beantwoorden]


Door Ras op 12 januari 2016 08:51

Is het niet de bedoeling dat je het in je flesje vermengt zodat je de juiste kleur hebt, en niet per keer? Daarom wordt het zo donker. Het zal een beter effect hebben als je het in de fles giet. Een donkere kleur licht maken is toch lastiger.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 januari 2016 om 09:27:

Nee, in de persinformatie staat duidelijk aangegeven hoe het moet.

[Beantwoorden]


Door avc op 12 januari 2016 08:52

Ach, wat jammer! Ik was zo benieuwd naar die lightening drops :(

[Beantwoorden]


Door Svenja op 12 januari 2016 08:53

Het concept klinkt ontzettend vernieuwend en ideaal. Ik heb ook vaak de struggle dat veel foundations veel te de donker voor mijn huid zijn, aangezien ik een sneeuwwitje bent in de winter. Wat ontzettend jammer dat het mengen van de foundation in de praktijk echter niet echt werkt. Dan toch maar verder op zoek naar de perfecte foundation tint!

[Beantwoorden]


Door Saskia op 12 januari 2016 08:53

Toen ik je intro las vond ik het eigenlijk al te mooi om waar te zijn. Het concept is leuk, maar het lijkt mij ook eigenlijk helemaal niet handig, kan je net zo goed twee foundations zelf mengen om de juiste kleur te krijgen.

[Beantwoorden]


Door Mariebeauty op 12 januari 2016 08:58

Het idee hier achter is leuk, maar ik had wel al verwacht dat dit niet voor iedereen zou gaan werken. Heel jammer dus !

[Beantwoorden]


Door Syl op 12 januari 2016 09:00

Ik begon vol enthousiasme deze review te lezen, maar helaas blijkt dit te mooi om waar te zijn.

[Beantwoorden]


Door Robin op 12 januari 2016 09:06

wel een apart en uniek product! voor mij is de dekking ook te weinig :( nog steeds is de Smashbox foundation mijn favoriet qua dekking (love)

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 12 januari 2016 09:32

Ik vind het een heel leuk idee, maar jammer dat de uitwerking wat minder is!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 12 januari 2016 09:38

Het concept op zich klinkt best interessant, maar jammer dat de uitwerking tegenvalt.. De foundation met de darkening drops vind ik ook nog erg grauw geworden van kleur. Daarnaast lijkt het me teveel geklungel, ik vind twee foundations mengen voor de juiste kleur al gedoe haha
Ik vind jouw idee van in de winkel customizen wel heel goed, zou me al heel wat foundation miskopen bespaard hebben!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 12 januari 2016 09:48

Jammer dat het voor jou niet werkt! Ik heb zelf ook de lichtste kleur van de foundation en de shade adjusting drops in de witte variant. De kleur van de foundation zelf is een goede match. Maar als ik de witte drops er aan toe voeg wordt echt wel duidelijk lichter. Dan heb ik het over 3 druppels van het product bij 1 pompje foundation.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 12 januari 2016 09:50

Het concept vind ik geweldig! Ik ben zelf vaak te licht voor normale drogisterij foundations en helaas heb ik er daar dan ook nog wel een aantal van liggen die ik daardoor niet gebruik. Hoe fijn zou het zijn als dit wel werkte? Dan hoef je bij een miskoop nooit meer het product te laten verstoffen. Jammer alleen dat de lightening drops niet veel lijken te werken!

[Beantwoorden]


Door Joyce - Lemonylifenl op 12 januari 2016 09:57

Wat jammer dat die druppels niet werken! Het was anders echt een geniaal idee geweest.

[Beantwoorden]


Door Margot op 12 januari 2016 10:05

Die Adjusting Drops zijn wel een goed idee, maar jammer dat het dan toch niet goed werkt!

[Beantwoorden]


Door Irina op 12 januari 2016 10:16

Heel erg jammer dat het niet werkt; het is wel een heel erg tof idee dus ik hoop dat er in de toekomst zoiets dergelijks komt wat wel werkt!

[Beantwoorden]


Door Marit op 12 januari 2016 10:17

Ik kende het al van de CoverFX Custom Cover Drops. Heb er al wel een aantal positieve reviews van gelezen, maar nooit de behoefte gehad om het toen uit te proberen (want bestellen via Sephora.com..). Toen ik deze gisteren voorbij zag komen werd ik wel nieuwsgierig, jammer dus dat het niet doet wat het beloofd! Maar ben stiekem wel blij dat jij het geprobeerd hebt en niet ik.. Want was misschien ergens wel bereid om het eens uit te proberen.

[Beantwoorden]


Door Caro ~ My Beautycase op 12 januari 2016 10:19

Ik zag toevallig op de website van The Body Shop dat ze een nieuwe foundation hadden en ik was er meteen al erg benieuwd naar! Maar jammer dat ie tegenvalt, ik heb een droge huid dus zo te horen is ie daar niet geschikt voor, ook erg jammer dat die drops niet werken. Het zou handig kunnen zijn.. :-)

[Beantwoorden]


Door Annabelle op 12 januari 2016 10:37

Ahh wauuw! Je wenkbrauwen zijn echt geweldig! Kan je een wimper en wenkbrauw tutorial maken? X An

[Beantwoorden]


Door Linda op 12 januari 2016 10:50

Oh.. Dit zal echt niets voor mij zijn.. Ik heb het idee dat je al snel veel te veel product gebruikt en dat het mengen een gebed zonder eind wordt. Jammer, het idee is erg tof namelijk!

[Beantwoorden]


Door Josanne op 12 januari 2016 11:07

Fijne review! :yay:

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 12 januari 2016 11:31

Het idee leek me top, maar helaas zijn de producten toch niets voor mij. Jammer dat die Adjusting Drops niet werken. Goede, eerlijke review!

[Beantwoorden]


Door Rosan op 12 januari 2016 11:44

Er is inderdaad vrij weinig te zien bij de lichtere drops, jammer de plank mis geslagen want ik geloof dat hier best veel interesse voor is op de markt.
MAC verkoopt het overigens ook samen met een aantal andere merken en die werken wel.

[Beantwoorden]


Door Dilini op 12 januari 2016 12:59

Jammer dat het niet werkt!
Wel een super handig idee. Ik heb een tintje en op deze manier zou ik mijn eigen kleur kunnen maken. Jammer dat het niet werkt! In Amerika hebben ze: COVER FX Custom Cover Drops. Wellicht dat dit beter werk!

[Beantwoorden]


Door Mieke | Mieksmind op 12 januari 2016 13:11

Ik dacht echt yes eindelijk een goede foundation die helemaal top is maar helaas. Je eigen foundation customizen in de winkel zou toch super handig zijn dan heb je altijd de goede foundation, daar moeten ze maar een mee starten!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 12 januari 2016 13:12

Ik denk dat het met de donkere drops niet werkt omdat die alleen geschikt zijn om met de donkere tinten van de Fresh Nude Foundation te mengen, vanwege de zwarte pigmenten in de donkere drops. Daarom wordt de foundation ineens een heel stuk donkerder, in plaats van maar een halve tint.

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 12 januari 2016 om 14:00:

Dit klopt helemaal! Ik ben vandaag in de winkel geweest en daar vertelde een verkoopster mij dat de donkere drops bedoeld zijn voor de donkerdere foundations, en de lichtere drops voor de lichtere foundations. Ik denk dat, omdat jij de lichtste foundation hebt, er weinig effect te zien is bij de foundation. Aan te raden is om dus niet nu, maar in de zomer een foundation te kiezen die je uiteindelijk lichter kunt maken in de winter ;-) x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 januari 2016 om 15:23:

Ah natuurlijk, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Sax and the Pretty op 12 januari 2016 13:19

…laat staan als je haast hebt. X

[Beantwoorden]


Door Marloes op 12 januari 2016 13:41

Ik heb die witte druppels en voor mij werkt het wel heel goed. Voordat ik hem kocht waren er nog maar weinig reviews online dus het was een gok. Maar een goede gok! Ik doe ongeveer 1/3 tot de helft wit bij mijn foundation, best veel dus. Nu kan ik eindelijk mijn te donkere make-up opmaken.

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 12 januari 2016 14:55

Heel jammer want ik was wel fan van het concept! x

[Beantwoorden]


Door Natasja op 12 januari 2016 16:38

Foundations zijn vaak te donker voor mij. Balen dat dit dus niet echt een oplossing geeft. Ik had al een sprankeltje hoop, haha!

[Beantwoorden]


Door Dominique op 12 januari 2016 16:41

Jammer dat het je een beetje tegenvalt, ik was hier juist heel benieuwd naar! Het is met mijn lichte huid ook lastig om een foundation te vinden die niet te donker is dus ik dacht misschien is dit de oplossing, maar ik denk dat ik het nu toch even aan me voorbij laat gaan.

[Beantwoorden]


Door Me86 op 12 januari 2016 18:36

Ik doe dit altijd met mijn MAC foundation. Ik heb ook zeer lichte huis en meng mijn MAC foundation met de witte foundation fles (ook MAC)waardoor ik de kleur zelf aan kan passen tussen de seizoenen door.

[Beantwoorden]


Door Lillyshuid op 12 januari 2016 19:04

Zo jammer, het was echt een top product geweest als het zou werken!

[Beantwoorden]


Door Manon op 12 januari 2016 19:04

Wat handig, maar ook wat een gedoe in de ochtend. Ik moet ook wel een foundation met iets meer dekking

[Beantwoorden]


Door Alysha op 12 januari 2016 20:56

Wat ontzettend jammer dat dit product niet is wat het hoorde te zijn! Het idee is heel goed bedacht en is origineel, vind ik. Hopelijk leert TBS hiervan, en komt er in de toekomst een verbeterde versie!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 12 januari 2016 22:14

Zo jammer dat het niet helemaal werkt, ik vond het concept namelijk heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Natalie op 12 januari 2016 22:16

Wat jammer zeg het idee hier achter is zo goed!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 12 januari 2016 22:22

Hier was ik echt benieuwd naar! Jammer dat het niet helemaal top werkt.

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 12 januari 2016 22:55

Ik heb deze witte ‘drops’ ook, maar bij mij werkt het juist prima! Wel met een andere foundation, die ik al had maar in de winter net iets te donker is. Misschien is het de combinatie met die foundation?

[Beantwoorden]


Door xxantha op 13 januari 2016 07:50

Mijn ervaring is weer het tegenovergestelde als wat ik hier lees. Ik heb een enorm lichte huid (in de winter noemen ze mij ook wel Sneeuwwitje). De foundations die in de zomer goed voor mij zijn zijn in de winter veel te donker (de allerlichtste drugstore foundations zijn veel te donker)! Dit is echt een uitkomst. Ik gebruik deze drops in combinatie met de lichtste kleur van de L’oréal matte foundation, en het werkt top! Zo kan ik die foundation het hele jaar door gebruiken. Je had voor de revieuw dan ook beter een iets te donkere foundation kunnen pakken…
Dus meiden met een zeer bleke huid die mijn ‘probleem’ herkennen, het is het kopen zeker waard!

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 13 januari 2016 13:41

Ik was al helemaal enthousiast door het idee, maar de uitwerking ervan is eigenlijk 2 maal niets. Wat een zonde dan! Misschien dat ik het toch zelf test, aangezien ik in de comments ook positieve dingen erover lees. Wat een getwijfel voor een topidee.
xx

[Beantwoorden]


Door Nicole op 13 januari 2016 14:00

Balen zeg dat het geen wondermiddeltje is, daar had ik juist op gehoopt. Zoiets zou echt een uitkomst zijn voor mensen met een bijna spierwitte huid.

[Beantwoorden]


Door Floor op 13 januari 2016 15:11

Al ooit eens witte foundation van MAC geprobeerd schijnt te werken…

[Beantwoorden]


Door Nadia op 13 januari 2016 18:24

Ik gebruik foundation van Max Factor die ik meng met de witte neutralizer van Make-Up Studio, dat vind ik wel fijn. Die draai ik op het kleine pompje (hoeveelheid is aan te passen) en dan is dat voldoende en werkt goed!

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 14 januari 2016 00:06

Wat jammer dat het tegenvalt bij jou! Ik heb de lightening drops al een tijdje in gebruik en bij mij werken ze dan weer wel erg goed. Ik gebruik ze met mijn Catrice foundations en dat pakt prima uit. Foundation in de winkel customizen zou echt een hele uitkomst zijn voor veel mensen, zou er echt eens moeten komen!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 16 januari 2016 02:18

Het leek me eerst een super handige uitvinding, maar het lijkt me niet dat je telkens precies dezelfde tint kunt mengen. Dan zou je het eigenlijk in het flesje zelf moeten kunnen mengen. Anders heeft het weinig zin. Heb je elke dag een andere kleur foundation…

[Beantwoorden]


Door Fleur op 16 januari 2016 15:55

Als je aan het schilderen bent, en je hebt babyblauwe verf waar je een drup witte verf bij doet word het effect veel minder sterk dan als je er eenzelfde hoeveelheid zwarte verf bij doet. Dat is logisch, want de verf zit dichter tegen het wit aan dan tegen het zwart.
Ik denk dat er gewoon meer lightning drops bij moesten om meer verschil te zien..

[Beantwoorden]


Door Andrea op 18 januari 2016 12:15

Oh, wat jammer :( Ik dacht dat dit echt een uitkomst zou zijn!
x

[Beantwoorden]


Door Michelle Kaiser op 9 februari 2016 15:45

Jammer dit zeg

[Beantwoorden]


Door bellederovert op 6 maart 2016 22:14

als je een (verf)kleur donkerder wilt maken doe je daar gewoon zwart bij, maar als je een lichte kleur wilt hebben moet je beginnen met wit en daar steeds een beetje kleur bij doen tot het gewenste resultaat. Je moet dus eerst de drops op je handpalm doen en daar steeds een beetje foundation bijvoegen tot je de kleur van je huid hebt.

werkt dat natuurlijk ook zo bij deze drops

[Beantwoorden]