NYX Highlight & Contour Pro Palette

NYX_highlight_contour_pro_palette01

Werden we een jaar of zeven geleden nog helemaal wild van oogschaduwpaletten met 88 kleuren, gaat anno 2016 onze hartslag eerder door het plafond voor paletten met verschillende contour en highlighting poeders. Vandaag test ik het NYX Highlight & Contour Pro Palette!

NYX_highlight_contour_pro_palette04

NYX_highlight_contour_pro_palette03

Al eerder schreef ik over de Anastasia Contour Kit en het Makeup Revolution Ultra Contour Palette. NYX komt na jaren eindelijk weer met wat nieuwe producten uit in Nederland, waaronder dit palette. Ik kan niet wachten op wat NYX nog meer gaat lanceren, maar ik denk dat dit Highlight & Contour Pro Palette een mooi product is om mee te beginnen.

NYX Highlight & Contour Pro Palette € 33,95

NYX_highlight_contour_pro_palette05

NYX_highlight_contour_pro_palette06

1 – 2 – 3 – 4
5 – 6 – 7 – 8

NYX_highlight_contour_pro_palette07

De eerste rij is bezet door de highlighters. Highlighter 1 heeft een koele glans, highlighter 2 is heel lichtroze en volledig mat. Highlighter 3 is een matte gele poeder en highlighter 4 is een warme beigetint met zachte glans.

NYX_highlight_contour_pro_palette08

In de tweede rij vind je de contouring poeders. Deze zijn vrij warm van kleur, alleen de derde poeder heeft een iets koelere, assige ondertoon. 2, 3 en 4 hebben een hele lichte glans die ervoor zorgt dat de poeders niet te poederig op de huid zullen liggen, maar mooi inblenden.

NYX_highlight_contour_pro_palette09

Poeder/highlighter 2 onder mijn ogen

Deze poeder is erg licht, heel subtiel lichtroze en helemaal mat. Daarom is hij perfect voor mij om de concealer onder mijn ogen te setten en te matteren. Roodheden zijn ook gelijk een stuk minder zichtbaar.

NYX_highlight_contour_pro_palette10

Contouring 7 onder mijn jukbeenderen

Hier heb ik de minst warme contour poeder uit het palette onder mijn jukbeenderen aangebracht. Voor mij vind ik dit de mooiste kleur. Niet te donker en niet te warm/oranje.

NYX_highlight_contour_pro_palette11

Highlighter 1 op mijn jukbeenderen

Highlighter 1 heeft een intense, koele glans. Mooi, maar bij mij zou een warmere tint nog net wat mooier staan.

NYX_highlight_contour_pro_palette13

Voor – Na

Hier zie je nog een keer alle stappen. De contour op mijn neus had wel iets minder heftig gemogen, maar de kleur vind ik wel mooi.

PicMonkey Collage5

Contouring 6 onder mijn jukbeenderen

Hier heb ik de tweede contouring poeder (de 6e poeder uit het palette in totaal) aangebracht onder mijn jukbeenderen. Het gaat nog net, maar persoonlijk vind ik 7 een stuk natuurlijker staan.

PicMonkey Collage6

Highlighter 4 op mijn jukbeenderen

De warme glans van highlighter 4 pakt op mijn gezicht toch iets koeler uit, maar ook niet weer heel koel. Hij is eigenlijk best neutraal. Wel een stuk zachter dan 1, hij geeft een gezonde glow.

PicMonkey Collage7

Voor – Na

Het eindresultaat vind ik best mooi. Zacht, glowy en warm.

3

De kans dat je uit zo’n groot palette elke poeder kunt gebruiken, is klein. Dat vind ik dan ook het grootste nadeel aan zo’n palette, ik weet dat ik de donkerste en warmste kleuren contour poeder nooit zal gebruiken, net als de gele matte highlighter. Wat ik wel slim van NYX vind, is dat je de de pans uit het palette kunt halen en kunt vervangen wanneer ze leeg zijn. Het zou alleen nog een stuk handiger zijn als je zo’n palette leeg kon kopen en dan helemaal zelf kon vullen.

Alle poeders zijn sterk gepigmenteerd, maar wel erg poederig. Mijn palette ziet er naar een paar dagen al vies uit en zit onder de poeder. Het is best een goed palette, maar ik mis nog een echt koele contour poeder en een echt warme highlighter. Voor wat het is, vind ik hem persoonlijk te duur. Dan ga ik liever voor het palette van Makeup Revolution, die een stuk minder kost.

NYX is in Nederland te koop bij Douglas. Het Highlight & Contour Palette koop je hier*.

Twitter Facebook
Categorie: Mid budget | 27 januari 2016 | 53 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Maaike op 27 januari 2016 06:35

Goed nieuws dat NYX eindelijk weer eens wat nieuws uitbrengt hier. Hopelijk volgen de Liquid Suede lipsticks snel! Wel jammer dat je voor best een hoge prijs voor NYX een palette krijgt waarvan niet veel kleuren bruikbaar zijn. Kun je beter een 10tje meer uitgeven aan een wat duurder merk.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 27 januari 2016 06:35

Ik snap previes wat je bedoelt, en dat is natuurlijk zonde als je alles niet gebruikt. Het is ook best veel geld , en helemaal voor een pallete waar je maar twee kleuren van gebruikt! Fijne review Vera, keep going! (love)

[Beantwoorden]

Lisanne antwoordt op 27 januari 2016 om 06:36:

Precies*

[Beantwoorden]

Lisanne antwoordt op 27 januari 2016 om 06:40:

Palette* sorry

[Beantwoorden]


Door Anoek op 27 januari 2016 06:57

Ah jammer! Het pallet zie er qua vormgeving zo mooi uit! Jammer dat het op je gezicht meer lijkt alsof het bruine vlekken zijn ipv schaduw. Deze laat ik aan me voorbij gaan!

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 27 januari 2016 06:59

Op zich een mooi palette, maar je gebruikt inderdaad maar een paar kleurtjes over het algemeen. Dan is ie voor mij toch echt wat te prijzig, helaas!

[Beantwoorden]


Door Anniek op 27 januari 2016 07:07

Jammer dat veel van de kleuren niet echt bij je huid passen! Dat is inderdaad toch wel het gevaar van zo’n groot palet. Het idee vind ik wel leuk, maar ik denk dat ik dan toch eerder voor één highlighter en één contouringpoeder zou gaan die perfect matchen! :)

[Beantwoorden]


Door Mariebeauty op 27 januari 2016 07:10

Ik vind het ook altijd jammer dat er zoveel in een palette zit en je er de helft dus niet van kan gebruiken. Het palette ziet er goed uit, maar nu ook weer niet zo goed dat ik er bijna 35€ aan ga uitgeven. Dan spaar ik liever even door voor een Kat von D palette.

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 27 januari 2016 07:12

Het palette ziet er qua vormgeving erg mooi uit, strak en clean! Hij doet me zelfs een beetje denken aan de palettes van MAC. De kleuren zien er mooi uit en ik denk ook zeker dat ik er een paar van zou gebruiken. Nadeeltje is inderdaad dat je dan niet alle kleuren gebruikt :). Verder vind ik hem nog best aan de prijs voor NYX, hij zou iets meer budget mogen zijn!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 27 januari 2016 07:22

Leuk dat NYX ook een highlight en contour palette heeft uitgebracht. De verpakking ziet er ook mooi uit! Alleen wel jammer dat de meeste bronzing poeders te warm van kleur zijn. Ik vind hem ook wel heel prijzig voor een redelijk ‘budget’ merk. Dan zou ik toch twee tientjes meer bijleggen voor de kit van Anastasia!

[Beantwoorden]


Door Cato op 27 januari 2016 07:23

Ik zou het denk ik zelf niet echt kopen,ondanks de goede pigment.

[Beantwoorden]


Door Dionne op 27 januari 2016 07:48

Ik vind het best een mooi palette!

[Beantwoorden]


Door Femke op 27 januari 2016 08:15

Ik vind dit palette voor NYX redelijk aan de prijs. Beste een prima palette, de vormgeving is mooi. Ik zie wel goed verschil op je foto’s! Fijne, uitgebreide review :-)!

[Beantwoorden]


Door Denise op 27 januari 2016 08:28

Handige review, ik begrijp je inderdaad helemaal. Ik denk dat ik toch sneller zal gaan voor een wat kleiner palette met echt de juiste kleuren!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 27 januari 2016 09:01

Wat een prachtige en handig palette om te zien. Super goed idee ook om highlighter twee te gebruiken om je concealer wat matter mee te maken, zo kan je het palette nog multifunctioneel intzetten ook. De glans van highlighter 1 vind ik ook onwijs pretty <3

[Beantwoorden]


Door Maaike op 27 januari 2016 09:15

Oef, dat hij poederig is vind ik helemaal niet fijn! Alleen daardoor zou ik hem al niet kopen, jammer. Er zitten wel een paar mooie kleuren in die ik ook kan gebruiken, maar de rest ook inderdaad niet

[Beantwoorden]


Door anna op 27 januari 2016 09:28

Fijne review, jammer dat het toch niet zo’n succes is! En inderdaad wat je zegt: Je zult waarschijnlijk niet alle kleuren kunnen gebruiken. Dat is zonde!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 27 januari 2016 09:32

Vind het wel heel leuk dat steeds meer betaalbare merken ook met dit soort palettes komen! Maar dit is ‘m dan weer net niet. Ik wacht nog op een goed, betaalbaar creamy contour palette.

[Beantwoorden]


Door Wies | Nature of Happiness op 27 januari 2016 09:41

Ik zou dit palette niet zo snel aanschaffen. Je gebruikt inderdaad niet alle poeders, en ik vind de highlighters om eerlijk te zijn niet zo bijzonder. Ik denk dat er veel mooiere alternatieven zijn!

[Beantwoorden]


Door Eva op 27 januari 2016 09:53

Ik ben echt fan van nyx omdat zij niet op dieren testen. Dit palette ziet er leuk ook maar ik ben bang dat ik het niet veel ga gebruiken. Teveel kleuren in een doosje waarvan ik dan niet alles kan gebruiken….Heldere review, fijn!

[Beantwoorden]


Door Mieke | Mieksmind op 27 januari 2016 09:58

Duidelijk artikel, al zie ik soms niet helemaal goed de poeders maar sommige kleuren zou ik persoonlijk echt niet gebruiken en dan vind ik het te duur. Inderdaad, het zou een stuk handiger zijn als je zo’n palette leeg kon kopen, ben ik met je eens! Er zijn betere alternatieven, groetjes

[Beantwoorden]


Door Nicole op 27 januari 2016 10:00

Toen het palette uitkwam heb ik echt zitten twijfelen tussen deze en de anastasia contour kit. Uiteindelijk ben ik voor het anastasia contour kit gegaan, omdat het palette van Nyx hier nog niet te verkrijgen was. Ik vind het effect mooi maar de onderste poeders toch net iets te warm.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 27 januari 2016 10:12

Inderdaad echt een nadeel dat je zelf niet alle kleuren gebruikt. Dat weerhoud me er ook altijd van om zo’n palette aan te schaffen. Wel slim dat je de pans los van elkaar kunt verwisselen!

[Beantwoorden]


Door Margot op 27 januari 2016 10:13

Wat een fijne review! Ik zou inderdaad ook niet alle kleuren gebruiken, dus ik sla deze over.

[Beantwoorden]


Door Minke op 27 januari 2016 10:15

Het lijkt er wel op alsof de kleuren navulbaar zijn? Want dat is dan wel een stuk praktischer als je niet alle kleuren gebruikt..

[Beantwoorden]


Door robin op 27 januari 2016 10:15

ik vind de highlighters wel erg mooi! en als je vaak de visagie van andere doet heb je wel iets aan alle diverse tinten maar anders niet ^^;

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 27 januari 2016 10:26

Hmmm, ik kende dit palette helemaal nog niet

[Beantwoorden]


Door Laurette op 27 januari 2016 10:40

Hee Vera! Op de amerikaanse website heeft NYX wel een leeg palette en losse pans (contour, blush en highlight). Ik hoop dat die ook snel hierheen komen…
Liefs! Xxx

[Beantwoorden]


Door Demi op 27 januari 2016 10:41

Jammer dat ’t best een prijzig palette is en dan toch niet is wat je ervan hoopt.

[Beantwoorden]


Door LA DOLCE EVITA op 27 januari 2016 11:09

De meeste vrouwen zullen alleen de kleur highlighter en bronzer gebruiken die het beste bij hun huidskleur passen. Een heel palette aanschaffen lijkt mij een beetje overbodig.

[Beantwoorden]


Door LA DOLCE EVITA op 27 januari 2016 11:10

De meeste vrouwen zullen alleen de kleur highlighter en bronzer gebruiken die het beste bij hun huidskleur passen. Een heel palette aanschaffen lijkt mij een beetje overbodig.

[Beantwoorden]


Door Engelina op 27 januari 2016 11:16

Leuk idee maar nog een beetje matig uitgevoerd dit palette.
Zou leuk zijn geweest dat ze een warm , een koel een licht en donker palette hadden . Deze zou ik helemaal niet gebruiken omdat ik toch echt te licht ben hiervoor.

[Beantwoorden]


Door Loïs' Blog op 27 januari 2016 12:05

Ik ben niet heel erg fan van deze kleur. Het staat jou heel mooi, maar ik heb een hele andere kleur in mijn gezicht, dit zou niet mooi bij mij staan. Duidelijke review!

[Beantwoorden]


Door Puck op 27 januari 2016 12:06

Ahh ik vind hem een beetje tegenvallen als ik het zo zie =( , als de kleur een beetje warm is zie ik er al meteen een beetje als een worteltje uit. Misschien een idee om de contour palette van Kat von D te testen? Ik heb gehoord dat deze 10x beter is dan de Anastasia.

[Beantwoorden]


Door Natalie op 27 januari 2016 12:14

Wat jammer dat je maar een aantal kleuren uit het palette kunt gebruiken! Daar is ‘ie eigenlijk te prijzig voor!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 27 januari 2016 13:04

Ik vind het ook altijd zonde van zo’n palette dat je nooit alle kleuren gaat gebruiken.

x

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 27 januari 2016 13:09

Het is zeker zonde dat je niet alles gaat gebruiken, maar degene die wel bij jouw huid passen zien er goed uit! Ook lijkt het me fijn om wat kleuren te hebben voor winter/zomer. Dan heb je wel zo veel mogelijk profijt er van :)

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 27 januari 2016 13:42

Ik zou zelf ook inderdaad maar een of twee kleuren uit ’t palet gebruiken, maar ik vind het er wel heel mooi uitzien zo in zijn geheel.

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 27 januari 2016 14:27

Heel fijn artikel! x

[Beantwoorden]


Door Daphne op 27 januari 2016 14:30

Voor de mensen die dichtbij de Duitse grens wonen, in Duitsland is dit palette bij (geselecteerde) Douglas filialen te koop voor €19,95!

[Beantwoorden]

Nancy antwoordt op 27 januari 2016 om 22:36:

Bedankt voor de aanvullende informatie.
Ik woon redelijk in de buurt van Duitsland dus deze info is van harte welkom.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 27 januari 2016 14:37

Wat een goede uitgebreide review! Zo’n palette zou niks voor mij zijn, omdat ook ik het zonde vind als je de helft van de inhoud nooit gebruikt. Dan koop ik highlighters en bronzers liever los ;) Maar de pigmentatie is dan wel weer erg goed!

[Beantwoorden]


Door bodielle op 27 januari 2016 16:09

je kunt ook een leeg palette kopen en die vullen!
kijk maar op de NYX site!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 27 januari 2016 16:48

Jammer dat ze zo poederig zijn. Zelf hecht ik niet zo veel waarde aan contouren, ik doe het wel, maar ik zou niet zo’n soort palette nodig hebben.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 27 januari 2016 20:31

Ik vind je die hele koele highlighter juist echt goed staan! Je kunt warme(re) tinten wel hebben, maar die keren dat je een koele look maakt, vind ik het echt beter staan. Persoonlijk houd ik wel van een icequeen look (mits iemand een koel kleurentype is en dat ben je).
Persoonlijk contour ik niet of nauwelijks: hooguit voor een feestje. Als highlighter pak ik gewoon een lichte, glanzende oogschaduw. Bronzer: ik heb er ooit eentje gekregen, maar die is te donker en te oranje voor me en ik vind hem ook te glitterig. Staat wellicht goed op een redelijk donkere huid, maar aangezien ik net wat donkerder ben dan jij, wordt het bij mij meteen een clownslook. Misschien dat ik ooit een keer de hoola bronzer koop: die heeft een visagist ooit bij me opgedaan en die stond wel goed….ik betwijfel alleen of het effect ook zo mooi is als ik het zelf moet doen :-D

[Beantwoorden]


Door Romy op 27 januari 2016 22:05

Ik houd het op de NYX blush in “Taupe”. Perfecte kleur om te contouren voor de lichte tot licht medium huidtint!

[Beantwoorden]


Door Anita op 27 januari 2016 23:46

Hmm jammer! Als ik iets niet fijn vind is het wel dat een product heel poederig is.

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 28 januari 2016 11:28

Het is wel goed dat je de pans uit de palette kunt halen en kunt vervangen wanneer ze leeg zijn. Al is het idd beter en een stuk handiger als je zo’n palette leeg kon kopen en dan helemaal zelf kon vullen.

[Beantwoorden]


Door Hanna op 28 januari 2016 15:47

Hm zo’n groot palette is inderdaad niet echt iets voor 1 persoon. Lijkt me handig voor make-up artist ofzo maar niet echt iets voor mij.

[Beantwoorden]


Door Xuue op 29 januari 2016 23:46

Hmm weet niet echt wat ik ervan moet denken.. Ben niet echt enthousiast ervan. Maar wel hele duidelijke revieuw heb je ervan gemaakt!! :-)

[Beantwoorden]


Door Andréa op 30 januari 2016 16:50

Ik vind hem er erg mooi uitzien, maar denk niet dat ik hem zelf zou kopen, aangezien ik veel van de kleuren ook niet echt geschikt vind ;)
x

[Beantwoorden]


Door Irina op 5 februari 2016 11:04

Het pigment is goed, maar toch word ik er niet warm van. Je gebruikt zoals je al zegt nooit alle kleuren uit zo een palette: dan koop ik liever een paar goede losse bronzers en highlighters die ik echt gebruik.

[Beantwoorden]


Door Laura op 7 augustus 2016 21:26

Douglas heeft recent de prijzen van NYX cosmetics aangepast. Dit palette kost tegenwoordig 22 euro. Stukje goedkoper :D!

[Beantwoorden]