14-delige Boozy Cosmetics kwastenset

14-delige_boozyshop_kwastenset01b

De webshop Boozyshop ken je waarschijnlijk wel. Ik werk al sinds het prille begin van mijn blog met Boozyshop samen. De online shop verkoopt verschillende merken, maar heeft ook een eigen merk: Boozy Cosmetics. Leuk! Ik kreeg de 14-delige Boozy Cosmetics kwastenset opgestuurd ter review.

14-delige_boozyshop_kwastenset02

14-delige_boozyshop_kwastenset03

Het is alweer even geleden dat ik zo’n grote kwastenset in handen kreeg. 14 kwasten, dat vind ik best veel! Er zijn 6 kwasten voor het gezicht en 8 voor de ogen. Ze zien eruit zoals de meeste kwasten van bijvoorbeeld MAC, Zoeva en Sigma er ook uit zien: met een zwart houten handvat en glimmend metaal. Eenvoudig, maar prima.

Ik ga elke kwast apart behandelen, zodat je een zo compleet mogelijk beeld van de hele set krijgt.

14-delige Boozy Cosmetics kwastenset € 39,99 (maar is nu afgeprijsd naar € 29,99)

14-delige_boozyshop_kwastenset04

14-delige_boozyshop_kwastenset05

Stippling B02

Een zachte, flexibele stipplingkwast. Geschikt voor foundation, maar ook voor het heel licht aanbrengen van poeder. Verhaart niet en blijft mooi in model.

14-delige_boozyshop_kwastenset06

14-delige_boozyshop_kwastenset07

Angled Brush B03

Ik heb deze voor het aanbrengen van zowel bronzer als blush en highlighter gebruikt en voor alle drie is deze kwast geschikt. Voor blush en highlighter vind ik hem het fijnst werken, maar dat kan ook mijn persoonlijke voorkeur zijn. De haren zijn zacht, maar ietwat aan de lange kant. Ook verhaart de kwast af en toe, zeker in het begin.

14-delige_boozyshop_kwastenset08

14-delige_boozyshop_kwastenset09

Large Powder B04

Deze kwast is lekker groot, zacht en luchtig. Hij had van mij nog wel iets voller gemogen, nu valt er snel een gat tussen de haren en ook bij deze kwast vind ik de haren wat aan de lange kant. De eerste twee keer dat ik deze kwast waste kwam er veel zwart vanaf, wees daarom voorzichtig met deze kwast als hij vochtig is.

14-delige_boozyshop_kwastenset10

14-delige_boozyshop_kwastenset11

Foundation B05

Een basic foundationkwast, ook die zit in deze set. Persoonlijk vind ik dit soort platte foundationkwasten niet fijn, maar mocht jij het wel gebruiken of willen proberen, deze kwast is aardig vol en lekker zacht. Kijk wel uit voor strepen.

14-delige_boozyshop_kwastenset12

14-delige_boozyshop_kwastenset13

Concealer B06

En bij een platte foundationkwast, hoort natuurlijk een kleine concealer versie. Hier heb ik wat minder moeite mee. Dit stevige, platte, maar toch ook volle concealerkwastje doet het dan ook prima.

14-delige_boozyshop_kwastenset14

14-delige_boozyshop_kwastenset15

Tapered Highlight D11

De Tapered Highlight vind ik erg fijn voor highlighter. Voor een voorzichtig dun laagje, maar ook voor enorm veel glans. Dankzij de vorm kun je heel precies te werk gaan. Verhaarde in het begin wel veel, dat viel me tegen.

14-delige_boozyshop_kwastenset16

14-delige_boozyshop_kwastenset17

Blending A01

Zo fijn als de echte MAC 217 is ‘ie niet, maar hij komt aardig in de beurt. Deze blending kwast brengt oogschaduw mooi aan, maar vervaagt het net zo goed. Ik vind hem wel wat groot en de haren gaan na een paar keer wassen steeds wilder staan. Let er daarom goed op dat de haren plat liggen als je de kwast na het wassen laat drogen.

14-delige_boozyshop_kwastenset18

14-delige_boozyshop_kwastenset19

Tapered Blending A02

Op de klassieke blendingkwast blijf ik ook dol. Deze is prima! Wel heeft hij hetzelfde probleem met wilde haren als zijn voorganger. Op blijven letten dus.

14-delige_boozyshop_kwastenset20

14-delige_boozyshop_kwastenset21

Pencil A04

Ook de pencilkwast zit in mijn dagelijkse routine en deze van Boozy Cosmetics heeft precies de juiste vorm. Puntig, maar toch ook rond. Fijn voor details, in de outer V, arcadeboog of langs de onderste wimperrand.

14-delige_boozyshop_kwastenset22

14-delige_boozyshop_kwastenset23

Eyeliner A05

Ik vind dit soort kwasten veel fijner dan de schuin afgesneden kwasten voor het aanbrengen van (gel) eyeliner. Hij lijkt op het eerste gezicht misschien wat dik, maar dat valt best mee. En je kunt hem ook gebruiken voor je lippen!

14-delige_boozyshop_kwastenset24

14-delige_boozyshop_kwastenset25

Eye Shading A06

Een prima, basic oogschaduwkwast. Niets op aan te merken. Werkt goed voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid.

14-delige_boozyshop_kwastenset26

14-delige_boozyshop_kwastenset27

Large Shader A07

Ook een oogschaduwkwast, maar groter. Werkt ook goed voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid, maar kan ook prima gebruikt worden in de arcadeboog.

14-delige_boozyshop_kwastenset28

14-delige_boozyshop_kwastenset29

Small Angle A08

Voor eyeliner, of voor wenkbrauwpoeder. Een flexibel schuin afgesneden kwast met synthetische haren.

14-delige_boozyshop_kwastenset30

14-delige_boozyshop_kwastenset31

Angled Shading A09

Ik gebruik exact dezelfde kwast van Sigma al jaaaaren. Voor highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Daar past hij precies!

14-delige_boozyshop_kwastenset32

De kwasten van Boozy Cosmetics zijn gemaakt van synthetische en natuurlijke haren. Persoonlijk ben ik meer fan van synthetische haren, omdat ze niet afgeven, in model blijven en vrijwel niet verharen. De kwasten met natuurlijke haren blijven/zijn toch wat minder mooi en goed.

Voor wat de 14-delige Boozy Cosmetics kwasten set kost, vind ik hem erg goed. Natuurlijk zitten er wel wat haken en ogen aan de kwasten, zijn ze niet perfect en zijn er verbeterpunten, maar ondanks dat vind ik dat ze zacht zijn, makkelijk aanbrengen en goed te werk gaan. Zonder poespas. Voor dertig euro heb je een mooie, complete set.

De 14-delige Boozyshop kwastenset bestel je hier.

Twitter Facebook
Categorie: Kwasten | 21 oktober 2015 | 48 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Femke op 21 oktober 2015 06:07

Je hebt wat puntjes opgemerkt, maar voor de prijs van deze kwastenset vind ik dit allemaal nog prima klinken. Ik denk als je niet al te veel budget hebt, dat zo’n uitgebreide kwastenset voor 30 euro (nu) erg fijn is.

[Beantwoorden]

Lifeof2sisters.com antwoordt op 21 oktober 2015 om 19:29:

Oke, nu moet ik het gewoon kwijt.
Onder elk artikel reageer jij en je staat altijd bovenaan ^^)
Hihi, wel leuk dat je haar artikelen ze vast volgt :)

[Beantwoorden]


Door Grim&Glam op 21 oktober 2015 06:13

Hmmm. Ik ga denk ik dan toch liever voor een iets minder uitgebreide set van Zoeva.

[Beantwoorden]


Door Akosua op 21 oktober 2015 06:14

Met name bij de gezichtskwasten hoor ik wat op- en aanmerkingen, maar ik denk dat dit voor een beginner vooral nu het in de aanbieding is een hele fijne set kan zijn.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 21 oktober 2015 06:29

Ah zelf houd ik ook meer van volledig synthetisch, al lijkt het me een prima kwastenset!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 oktober 2015 06:34

Heel uitgebreid en duidelijk geschreven. Ik ben gelukkig nu nog blij met de kwasten die ik heb.

[Beantwoorden]


Door Marloes | Budgetproof.nl op 21 oktober 2015 06:44

Ik houd van dit soort deals (en aanbiedingen, maar wie niet ;)?) Goede tip voor een mooie uitgebreide set voor een goede prijs :). Thanks!

[Beantwoorden]


Door Anniek op 21 oktober 2015 06:54

Zo fijn dat je tegenwoordig zoveel betaalbare kwastensets hebt! Vroeger was dat wel anders… Ik weet nog dat ik een aantal jaren geleden me echt suf heb lopen zoeken naar een goede kwastenset die ik met mijn toen best kleine budget kon aanschaffen :) Deze set ziet er ook goed uit, en fijne uitgebreide review ook!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 21 oktober 2015 06:59

Ik heb deze set ook en ik ben het met je eens qua verbeterpuntjes! Ik vind het wel ook top dat de set zo super betaalbaar is, voor ditzelfde geld krijg je net 1 MAC kwast of 2-3 Zoeva kwasten, en om te beginnen is deze set absoluut meer dan voldoende!

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 21 oktober 2015 07:47

Wat een fijne en duidelijke review! Er zitten inderdaad wat minpuntjes aan, maar daarentegen is hij wel lekker betaalbaar. Dat is altijd fijn!

[Beantwoorden]


Door Amy op 21 oktober 2015 07:47

Wat een mooi prijsje voor deze uitgebreide set! Het lijkt me inderdaad een prima aankoop voor mensen met een kleiner budget.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 21 oktober 2015 08:04

Fijne set om te kopen als je net begint. Ik ben meer van de losse kwasten: telkens met kleine beetjes komt er wat bij en inmiddels is dat heel wat.

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 21 oktober 2015 08:10

Wat een fijne, uitgebreide beschrijvingen deel je. Heb je review met veel plezier gelezen, mooie set voor die prijs!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 21 oktober 2015 08:31

Wauw, wat een mooie en uitgebreide set! De kwasten klinken best goed. Lekkere betaalbare set ook!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 21 oktober 2015 08:44

Looking good! Ik was nog op zoek naar een kwastenset, dus ik vind het érg leuk dat deze afgeprijst is. En alle kwasten zitten er ook nog eens bij die ik wou hebben. Thanks voor deze tip :)

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 21 oktober 2015 09:07

Fijn dat je voor een relatief goedkope prijs zo’n startersset kun kopen. Het liefste koop ik zelf losse kwasten omdat ik dan goed op de kwaliteit kan letten, maar als je begint is dit een leuke set!

[Beantwoorden]


Door Margot op 21 oktober 2015 09:35

Het klinkt als een prima startersset, maar zelf koop ik liever losse kwasten.

[Beantwoorden]


Door Gerranne op 21 oktober 2015 09:41

heel erg bedankt voor deze tip! ik was op zoek naar een kwastenset met alles erin! ik ga hem zeker kopen <3

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 21 oktober 2015 10:02

Mooie kwasten!

[Beantwoorden]


Door Minke op 21 oktober 2015 10:05

30 euro is absoluut niet veel voor zulke kwasten! Ik ben alleen juist mijn kwasten collectie aan het verbeteren, en ben ontzettend fan van M.A.C. en Zoeva kwasten. Dus ik denk dat ik het daarbij laat :)

[Beantwoorden]


Door Mieke | Mieksmind op 21 oktober 2015 10:07

Hmm ik ben niet helemaal overtuigd. Ik zou dan eerder wat meer uitgeven aan een mooie set van Zoeva. Momenteel heb ik zelf al mijn kwasten los gekocht.

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 21 oktober 2015 10:20

Lijkt me een mooie set voor iemand die zich in één klap alle kwasten wil aanschaffen die hij nodig heeft! En inderdaad, de BLENDING A01 lijkt erg op de MAC 217.

[Beantwoorden]


Door Eline | Simply Handwritten op 21 oktober 2015 10:29

Als deze set er een paar jaar geleden geweest was had ik hem vast gekocht. Tegenwoordig investeer ik liever iets meer in goede kwasten, en koop ik ook puur de kwasten die ik gebruik. Ik gebruik het liefst een andere kwast voor matte blush als voor blush met glans en glitter, en zo’n set anticipeert daar natuurlijk niet op ;)

[Beantwoorden]


Door Esmee op 21 oktober 2015 10:34

Ziet er best goed uit, maar meestal gebruik ik veel niet uit zo’n kwasten set op de favorieten na. Dat vind ik zonde, dus zal zoiets nooit zodanig snel aanschaffen…
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 21 oktober 2015 10:49

Zeker voor de prijs nu in de aanbieding vind ik het geen slechte set! Ik heb zelf alleen de losse tapered blending brush van Boozy Cosmetics, die vind ik wel heel fijn. Ik zou de hele set alleen niet snel kopen omdat ik niet alle soorten kwasten even veel en graag gebruik; een paar losse kwasten zijn dan toch handiger denk ik.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 oktober 2015 11:19

Ik denk dat dit echt een fijn set is om te beginnen!

[Beantwoorden]


Door Bonjoura - Goedkope sieraden en meer op 21 oktober 2015 11:30

mooie set voor die prijs

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 21 oktober 2015 11:58

Dit lijkt me een prima set om mee te starten en/of als je weinig budget hebt. Handig dat je er even bij vermeld waarvoor je de kwasten juist kan gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 21 oktober 2015 12:03

Ziet er mooi uit en nog best veel kwasten in de set!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 oktober 2015 12:09

Ik vind de kwasten er mooi en professioneel uitzien. Ik heb er zelf een aantal van en ik vind ze niet allemaal even fijn, maar over het algemeen zijn ze zeker niet slecht!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 21 oktober 2015 13:12

Goed dat je ook de kritiek/verbeterpunten benoemd. Voor dit geld wel echt een prima kwastenset lijkt me, zeker voor meiden die net met make-up beginnen een perfecte set om mee te starten.

[Beantwoorden]


Door Sax and the Pretty op 21 oktober 2015 13:36

Zelfs mijn kwasten van MAC verharen! Zie er elke ochtend na het afpoederen uit alsof ik een zwarte baard laat groeien…

[Beantwoorden]


Door Teddy op 21 oktober 2015 20:24

Wat zien deze kwasten er goed uit zeg!

[Beantwoorden]


Door Cari op 21 oktober 2015 20:46

Ik heb vorige week 2 kwasten van MAC van mijn verjaardagsgeld gekocht; de 217 en 239. Dit zijn serieus de beste kwasten die ik ooit heb gebruikt.

[Beantwoorden]


Door Susan op 21 oktober 2015 21:04

Is het ook mogelijk om de kwasten apart te kopen de angled brush lijkt me namelijk super handig voor blush?

[Beantwoorden]


Door Sara op 21 oktober 2015 21:41

Complete set, maar het verbaast me echt dat er in dit soort sets kwasten bevatten die haren verliezen. Ik heb kwasten en kwastensets van ebay (allemaal spot goedkoop) en vrijwel geen enkele kwast verliest haren.

[Beantwoorden]


Door Andréa op 21 oktober 2015 22:11

Ziet er leuk en compleet uit!
x

[Beantwoorden]


Door Josanne op 21 oktober 2015 22:27

Mooie fotos Vera! :wow:

[Beantwoorden]


Door Naomi op 21 oktober 2015 23:17

Fijn artikel!!

Ik zoek nog wel een fijne kwast voor mijn wenkbrauwen. Ik zag in de webshop dat je de kwasten ook los kan krijgen, misschien dat ik de SMALL ANGLE A08 maar aan moet schaffen!!

xx

[Beantwoorden]


Door Evita / Fashion meets Beauty op 22 oktober 2015 10:39

Deze kwasten lijken vrij veel op mijn kwastenset van Zoeva en daar red ik mij al een aantal jaren prima mee..

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 22 oktober 2015 11:28

Ah zo leuk! Toevallig had ik deze set zondag net voor mijn verjaardag gekregen en nu review jij ze, erg leuk! Ik moet de kwasten nog uittesten maar zo te horen zijn ze best prima :)

[Beantwoorden]


Door Katja op 23 oktober 2015 10:44

Hooi Vera.

Ik heb twee vraagjes:
1. Ik ben nog op zoek naar een goede kwasten set. Welke zou jij aan raden?
2. Ik zou graag een oogschaduw palet willen waar bruin en een beetje licht roze is zit dus
een beetje nude kleurtjes. Welk oogschaduwpalet raad jij aan?

Ik hoop dat je me kunt helpen

[Beantwoorden]


Door Romy op 23 oktober 2015 14:12

Klinkt prima!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 23 oktober 2015 20:54

Het lijkt mij een mooie set om te gebruiken

[Beantwoorden]


Door Julia op 25 oktober 2015 13:51

Prachtige kwasten! Ik heb een boozy brush en ben er super blij mee ^^)

[Beantwoorden]


Door Demy op 3 november 2015 19:07

Ik heb deze kwasten set twee weken geleden besteld bij boozyshop.
Het is mijn eerste kwasten set, hiervoor bracht ik mijn oogschaduw aan met mijn vingers of van die kleine spons borsteltjes die in een make up palettje zitten. Dat was niet zo handig.
Ik ben tevreden over de kwasten set vooral om oogschaduw en higlighter aan te brengen :$

[Beantwoorden]


Door January Haul – The Girl with an Accent op 4 februari 2016 17:53

[…] the internet and stumbled upon Boozy Cosmetics again! I heard about them through a Dutch blogger, Vera Camilla. So I went on Boozyshop.nl and saw they had loads of sales! (I’m a total sucker for […]


Door myrtle op 5 februari 2016 13:23

Wat zijn dat goeie kwasten set dat soort kwasten zoek ik omdat ik pas begonnen ben om zelf make-up zelf aan te leren en het beter gaat maar mijn kwasten zijn allemaal niet goed meer en ik heb niet echt verstand van kwasten dus ik zoek echt naar goeie kwaliteit kwasten ik wil deze wel proberen leuke review meid .

[Beantwoorden]