Nieuwe camera (body): Canon EOS 70D

canon_70D_body_camera01

Vorige week hield mijn fotocamera er opeens mee op. Mijn geliefde Canon EOS 60D, waarmee ik al trouw 2,5 jaar vrijwel alle foto’s en filmpjes voor veracamilla.nl maakte. Eerst viel hij terwijl ik aan het fotograferen was steeds uit. Totdat hij ook helemaal niet meer aan ging. Ik liet me adviseren en besloot toen een nieuwe body te kopen. Mijn keuze viel op de Canon EOS 70D!

canon_70D_body_camera06

Ik begon met de Canon EOS 1000D van mijn vader, kocht toen een 550D, stapte daarna over op de 60D (eindelijk had ik een kantelbaar scherm!) en ben nu uitgekomen op de 70D. Deze is nog iets mooier, beter en makkelijker te bedienen.

canon_70D_body_camera03

De 70D ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als de 60D. Hij heeft hetzelfde formaat en het merendeel van de knopjes zit op dezelfde plaats. Toch zijn er hier en daar kleine verschillen. Zo staat het prullenbakje nu op de plek van de afspeelknop. Even wennen en zorgen dat ik niet per ongeluk foto’s weggooi, maar dat komt vast wel goed.

canon_70D_body_camera04

canon_70D_body_camera05

Het grootste verschil vind ik dat de camera touchscreen heeft. Op het kantelbare scherm kan ik klikken! Dat vind ik een hele verbetering. Het is heel handig en logisch. Ik gebruik dit schermpje ook vaak wanneer ik fotografeer, in plaats van dat ik door de zoeker kijk. Hij is nu nog helderder en ik zie daarom nog beter of een foto helemaal scherp is of niet.

Ook kan deze camera scherpstellen terwijl je filmt. Met het filmen van make-up tutorials heb ik nog wel eens de neiging uit focus te gaan omdat ik zo geconcentreerd bezig ben, maar je kunt de 70D dus ook zo instellen dat hij dat gelijk corrigeert. Wauw! Ik zal dit niet voor al mijn video’s gebruiken, maar voor het filmen van tutorials is het zeker handig en een hele zorg minder.

canon_70D_body_camera07

Ik heb de camera nu bijna een week en als ik foto’s van mijn gezicht wil maken, heeft de camera vaak moeite met scherpstellen. 9 van de 10 keer lukt het niet en kan ik geen foto maken. Ik heb daar vandaag naar laten kijken, het lag blijkbaar aan mijn lens (de 18-55 mm kitlens, die had ik ook al lang en is wel een paar keer gevallen). Ik heb daarom een nieuwe gekocht en verwacht dat de problemen hiermee verholpen zijn.

Ook vallen foto’s van mijn gezicht snel wat geel uit, maar ook hierbij ga ik er vanuit dat dat nog te verhelpen valt. De 70D is gevoeliger dan de 60D en dat is beter, maar in het begin ook nog even wennen.

canon_70D_body_camera02

Ik gebruik de Canon EOS 70D in combinatie met:

Canon 18-55MM lens
Canon 50MM lens
Soligor DG II Extension Tube Set
Canon Speedlite 320EX (heel af en toe)

Ook gebruik ik Photoshop en Picmonkey om foto’s mee te bewerken en collages mee te maken.

PS: deze foto’s zijn niet gemaakt met de Canon EOS 70D, maar met mijn iPhone.

Twitter Facebook
Categorie: Elektronica, gadgets, muziek etc | 25 september 2015 | 44 reacties | Tags: , , , , , , , ,

Reacties

Door sara op 25 september 2015 15:05

1st commnt!! leuk xxx liefs sara!

[Beantwoorden]


Door Mariebeauty op 25 september 2015 15:16

Lijkt me een heel erg fijne camera!

[Beantwoorden]


Door Manon op 25 september 2015 15:21

Mooie camera! Deze heb ik ook nog in de handen gehad paar week terug! Alleen ik ben toen toch maar voor een systeemcamera gegaan! Wat veel functies heeft deze camera ook! Kan me voorstellen dat het wel even wennen is.

[Beantwoorden]


Door Veronique op 25 september 2015 15:24

Wat een toeval! Ik heb zelf toevallig vorige week ook de 70D gekocht! Daarbij heb ik meteen de 50mm 1.4 lens genomen. Ik ga ‘m nu ook gebruiken voor m’n blogfoto’s. Maar ook voor fotografie op school! Mocht je ooit tips nodig hebben, je mag het altijd vragen haha.

Succes met de nieuwe camera!

[Beantwoorden]


Door Naoual op 25 september 2015 15:36

OMG HAHA ik heb hetzelfde het scherpstellen is idd wel fijn maar je moet weten hoe je ermee moet werken

[Beantwoorden]


Door Maaike op 25 september 2015 15:40

Zoiets ga ik ooit nog eens aanschaffen. Voor nu ben ik heel blij met mijn Samsung systeemcamera die ik van de zomer gekocht heb. Inclusief kantelbaar scherm en zo veel meer functies dan op mijn oude point en shoot cameratje. Bij mij slaan de foto’s alleen heel snel blauw uit en ik heb ook nog niet gevonden waar ik dat precies kan bijstellen. Verandering van witbalans doet weinig en ik heb het ook niet altijd. Voor nu werkt bijwerken met Picmonkey nog goed.

[Beantwoorden]


Door Manon op 25 september 2015 15:52

Wat een mooie camera, ik denk dat als ik een nieuwe camera aanschaf dat ik ook een canon neem

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 25 september 2015 15:58

Ik wil ook graag een spiegelreflex. Was aan het denken over de nikon 5300 . Zou dat een goede keuze zijn?

[Beantwoorden]


Door Susan | susanblogt.nl op 25 september 2015 15:58

Prachtig ding <3 Jammer dat het nog even wennen is, maar wel logisch. Veel plezier ermee!
Liefs, Susan

[Beantwoorden]


Door charile op 25 september 2015 16:13

Mooi hoor!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 25 september 2015 16:23

Ik heb deze ook en het is inderdaad een hele fijne camera. Vind het touchscreen heel handig, en dat je kan fotograferen met het scherm in plaats van met de zoeker. Wat je dus al schreef. Heb hiervoor met Nikon gewerkt, maar Canon bevalt me beter.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 25 september 2015 16:55

Wat een mooie camera en zo handig met dat schermpje. Ik heb geluk, mijn canon camera is inmiddels al 5j oud en nog nooit stuk geweest :)

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 25 september 2015 17:05

Ik gebruik sinds een paar jaar Nikon, maar misschien koop ik ooit wel een Canon :) Wat ik wel erg mis aan mijn camera, is het feit dat hij geen flipscreen heeft.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 25 september 2015 17:31

Klinkt als een hele fijne camera, nog even duimen dat de twee minpuntjes met de nieuwe lens zijn verholpen!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 25 september 2015 17:36

De camera ziet er heel mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Femke op 25 september 2015 17:52

Wauw, prachtige camera. Op heel veel foto- en filmplezier waar wij van mogen genieten :-)!

[Beantwoorden]


Door Shiralee op 25 september 2015 18:29

Oeh! Ik heb zelf ook de 70D en ben hier echt heel blij mee. Misschien lijkt het wel geler omdat je witbalans niet goed staat? Ik probeer zelf altijd mijn witbalans zelf aan te passen bij de K(elvin)-stand zeg maar, hoe hoger het getal hoe geler en hoe lager hoe blauwer… Veel plezier met je nieuwe camera en ik hoop dat je snel gewend raakt!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 25 september 2015 18:36

Wow nice! Ik hoop inderdaad dat de problemen verholpen zijn!

[Beantwoorden]


Door Floor op 25 september 2015 18:43

Hele mooie camera! Ben erg benieuwd naar de kwaliteit ervan, en zo’n flipscreen is ideaal!

[Beantwoorden]


Door Margot op 25 september 2015 18:50

Wat jammer dat je vorige camera zo snel stuk ging, maar deze is vast ook erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Denise op 25 september 2015 19:13

Oooh wat prachtig! Ik droom echt van zo’n camera maar helaas laat mijn budget het niet toe. Geniet van je nieuwe aankoop <3

[Beantwoorden]


Door Laura Vink op 25 september 2015 19:34

Woei, een nieuwe camera is altijd leuk! :)

Had je camera moeite met scherpstellen bij het gebruik van LiveView? Of gewoon via de scherpstelpunten? Als het één niet goed gaat, dan wil het andere nog wel eens helpen. Belangrijk is dat de camera voldoende ‘contrast’ heeft op de plek waar je ‘em scherp wilt hebben. Focussen op je ogen gaat daarom beter dan focussen op je wang.

Wat betreft de kleur; elke camera heeft inderdaad ook een iets andere kleurweergave. Dat verschilt per merk en cameratype. Probeer anders eens uit of je met de profielen “Standaard”, “Levendig”, “Portret” etc direct een beter resultaat krijgt :)

[Beantwoorden]


Door Lilussh op 25 september 2015 19:39

Heb deze investering nog niet gedaan, wel handig artikel voor als ik het overweeg ..

[Beantwoorden]


Door Ilona | Inspiration for you op 25 september 2015 20:00

Ikzelf heb de canon EOS 1200D, ook echt een geweldige camera (wel zonder klapschermpjes)
Dit is mijn eerste spiegelreflex camera maar ik ben echt zeer tevreden over de kwaliteit van de foto’s, ik heb er nu een tamron 18-2oo mm lens op en het werkt echt fantastisch!
Als je een wat professionelere camera wil is canon echt en aanrader (love)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 25 september 2015 20:22

Deze klinkt wel heel fijn! Het lijkt mij wel even wennen in het begin, maar dat is meestal als je een nieuwe camera aanschaft wel!

[Beantwoorden]


Door Hester op 25 september 2015 21:05

Jaaaa, strak ding! Ik heb nu al een jaar of twee/drie een 600D maar een 70D is toch wel goals hoor. Snap dat het even wennen is maar hopelijk heb je er veel plezier van uiteindelijk!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 25 september 2015 22:09

Dit lijk mij zo’n handig ding

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 25 september 2015 22:44

Wauw, lijkt me echt een fijn ding!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 25 september 2015 23:46

Gefeliciteerd met je aankoop! Ik mis alleen wat foto’s die gemaakt zijn met je nieuwe camera! Zelf heb ik de Canon 700D en deze heeft dezelfde opties die jij in deze post beschrijft, zoals een kantelbaar scherm en touchscreen. Deze kocht ik in juni 2013 en het was toen net een nieuw model. Het is overigens de iets minder professionele serie dan die met één 0.

[Beantwoorden]


Door Kim op 26 september 2015 00:08

Wow wat een prachtige camera!!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 26 september 2015 09:21

Wauw! Deze is heel mooi! Als ik ooit een nieuwe nodig geb, ga ik ook absoluut voor deze!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 26 september 2015 10:34

Oeh, prachtige camera! Vond de foto’s altijd al mooi, maar ben nu helemaal benieuwd (love)

[Beantwoorden]


Door Mieke | Mieksmind op 26 september 2015 11:15

Lijkt me een fijn ding alleen ik vind hem nog vrij lomp overkomen. Ik wil het liefst een compact model niet te zwaar en makkelijk mee te nemen, maar al bij al lijkt me dit ook een fijne! Veel plezier met het gebruik :)

[Beantwoorden]


Door amy op 26 september 2015 13:02

Kan je een keer een artikel schrijven hoe je collages maakt met picmokey? Hoor veel youtubers erover

[Beantwoorden]


Door Marjolein Evelien op 26 september 2015 17:52

Ik droom van zo’n camera! Maar voor nu houd ik het nog bij mijn Canon 1100D. Prima foto’s en ik kan nu geen grote investering doen. Desondanks toch heel fijn om dit soort reviews te lezen!

[Beantwoorden]


Door thebeautyblognl op 26 september 2015 23:24

Lijkt mij een fijne camera. Ik zit te twijfelen om deze aan te schaffen of de 700D! hmmm…

[Beantwoorden]


Door Mariska op 26 september 2015 23:41

Je bent er evengoed wel op vooruit gegaan zie ik zo :) mooi camera! En dat touchscreen lijkt me echt enorm handig ook. Hopen dat je er snel aan went en alles goed gaat :) Ben benieuwd !

[Beantwoorden]


Door Brillenkampioen.nl op 27 september 2015 09:30

Wauw, dat ziet er heel professioneel uit. Wij gebruiken zelf ook Canon en zijn hier heel blij me. Fijne dag vandaag!

:cool: :cool: :cool:

[Beantwoorden]


Door Evita op 27 september 2015 10:07

Tot nu toe werk ik met een brdigecamera van Nikon en dat gaat prima maar de camera ooit aan vervanging toe zijn dan stap ik toch over op een spiegelreflex..

[Beantwoorden]


Door Margot op 27 september 2015 10:41

Als je gezicht wat geel uitvalt moet je of je witbalans anders instellen of de kleurtonen aanpassen. Ik heb zelf een pentax dus ik weet niet hoe dit op de Canon moet maar dit moet mogelijk zijn!

[Beantwoorden]


Door GrimAndGlam op 27 september 2015 14:49

Ikzelf heb sindskort de 600D, ook met een kantelbaar schermpje. Die is ook echt heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 27 september 2015 16:24

Mooi ding! Die functies als touchscreen en scherp stellen lijken me heel handig voor jou als blogger en YouTuber maar die echte mooie foto’s die jij altijd maakt zijn misschien nog wel meer te danken aan de 50mm-lens.

[Beantwoorden]


Door Iris op 30 september 2015 13:43

Supermooie camera! Hoe duur was die, als ik vragen mag? (sorry als ik er misschien overheen heb gelezen).
En ik moest ontzettend lachen van de laatste zin “Deze foto’s zijn niet gemaakt met de Canon EOS 70d’ , aangezien de camera op de foto’s staat en je dan twee van die camera’s zou moeten hebben. :-P

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 22 oktober 2015 19:33

Deze wil ik ook gaan kopen! Ben je nog steeds tevreden ? ^^)

[Beantwoorden]