Fotoverslag avond Dreamgirls (backstage, diner en de show)

PicMonkey Collage0

Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn moeder naar de musical Dreamgirls in het DeLaMar Theater in Amsterdam geweest. De film met Beyoncé in de hoofdrol heb ik op DVD en zing ik graag uit volle borst mee. Nu ging ik naar de muscial, live in dit mooie theater dichtbij Leidseplein. Mijn moeder en ik hebben een super leuke avond gehad, we zijn backstage geweest, hebben heerlijk gegeten en natuurlijk de fantastische show bijgewoond.

dreamgirls01

Dreamgirls is al een poos in diverse theaters te zien geweest, maar is in de maanden mei, juni en juli enkel nog in het DeLaMar Theater in Amsterdam te bewonderen. Vrijdag 1 mei was de social premiere waar ik met mijn moeder bij mocht zijn. We trokken iets met glitters uit de kast en gingen er heen!

dreamgirls02

We mochten backstage, langs de rekken vol kleding, de schoenen, pruiken en eigenlijk alles wat in de musical voorbij komt.

dreamgirls05

Alles, dus ook het broodje kip, de ‘drugs papiertjes’ en opengemaakte flessen champagne.

dreamgirls04

Vera de Niet is Hoofd kap & grime van Dreamgirls

Er zitten ontzettend veel pruiken in de show. Als ik het goed begrepen heb verwisselen de hoofdrolspeelsters Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aicha Gill maar liefst 9 keer van pruik.

dreamgirls03

Achter het podium, de microfoons van de Dreamgirls.

dreamgirls06

We mochten zelfs ook even het podium op! De zaal is niet zo heel groot, maar wel knus. Ik vond dit tijdens de show eigenlijk wel heel prettig omdat alles goed te zien was. (Spot Albert Verlinde in de zaal die een mini fotoshoot aan het doen is).

dreamgirls07

Na de backstage tour mocht ik met een aantal andere bloggers vragen stellen aan Berget, Carolina en Aicha.

dreamgirls08

Zo leerde ik dat het favoriete nummer uit de musical van Berget Im Changing/ik verander is, die van Carolina Listen/luister en dat Aicha het liefst Fake Your Way To The Top zingt. Het nummer Dreamgirls zelf vinden ze het meest lastig om te doen, omdat je er veel bij moet nadenken.

Qua outfit was de rode jurk tijdens het nummer One Night Only favoriet, is er bij Aicha tijdens de show wel eens een pruik afgevallen, is Carolina’s favoriete scene de ruzie voor het nummer And I’m Telling You en vind Berget het acteren in de musical ook heel leuk, ook zonder ervaring of toneelschool gedaan te hebben.

Iets wat ik ook heel interessant vond om te horen, is dat zij het zien als het publiek aan het meedansen is. Maar dus ook wanneer je niet oplet en even een notitie in je telefoon maakt. Ik heb altijd gedacht dat als je op het podium staat je bijna niets ziet, omdat je verblindt wordt door de felle podium lampen. Dat is dus niet zo, ze zien vrijwel alles. Dat vond ik heel goed en leuk om te weten.

dreamgirls09

Na het backstage momentje was het tijd voor het diner!

dreamgirls10

Voorgerecht met zalm

dreamgirls11

Hoofdgerecht met kip

dreamgirls13

Tijdens de show mocht ik geen foto’s maken, maar dat wilde ik eigenlijk ook niet want ik wilde er volop van genieten (deze foto’s zijn tijdens het slot gemaakt).

De tijd vloog voorbij. Er werd heel veel gezongen, maar ook gedanst en gelachen. Wat is Dreamgirls een heerlijke musical! De muziek was helemaal mijn smaak en ik vond de vertaalde nummers heel mooi gedaan.

dreamgirls14

Carolina Dijkhuizen (Deena Jones) – Berget Lewis (Effie White) – Aicha Gill (Lorrell Robinson)

Vooral tijdens And I’m Telling You van Berget werd ik weggeblazen. Zo mooi, enorm krachtig en vol emotie. Ik kreeg er een brok in mijn keel van.

dreamgirls12

Clayton Peroti (Jimmy Early) – Edwin Jonker (Curtis Taylor Jr) – David Goncalves (CC White)

Ik vond deze drie mannen in de musical ook echt fantastisch.

dreamgirls15

Ik kan je de musical van harte aanbevelen, ik ben heel erg enthousiast en zou zo nog een keer gaan. Het DeLaMar Theater ligt op een fijne locatie in Amsterdam, die makkelijk te bereiken is met het OV en met genoeg eetgelegenheden in de buurt.

Ik heb samen met mijn moeder een geweldige avond uit gehad. Als de film Dreamgirls je al beviel, dan denk ik dat je de musical ook heel gaaf zal vinden. Ik heb me in ieder geval geen moment verveeld en zat bijna de hele opvoering lang op het puntje van mijn stoel (als ik al zat).

Deze blogpost is gesponsord door Dreamgirls.


Reacties

Door Liset - Beautydagboek op 6 mei 2015 06:24

De film vond ik jaren geleden al prachtig, maar in de theaters lijkt hij me nog indrukwekkender en mooier! Erg leuk dat je er samen met je moeder heen bent geweest, wat een leuk moment saampjes :). Super dat je van te voren ook samen kon eten, ik vind dat erg gezellig voor een avondje theater aan!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 6 mei 2015 06:55

Met dat diner erbij ziet het er echt uit als een geweldige, gezellige avond! Leuk dat je backstage mocht en wat vragen mocht stellen aan de spelers, daardoor krijgt zo’n musical toch nog een extra dimensie!

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 6 mei 2015 07:01

Als iemand hiervoor geschikt was, dan was het Berget wel, die vrouw heeft een dijk van een stem niet te zuinig. Echt heel gaaf dat je er zo bij mocht zijn, maakt het wel een stuk specialer als er alleen maar heen gaan, zitten en kijken/luisteren. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Mariska op 6 mei 2015 07:02

Zelf houd ik helemaal niet van musicials, maar dit ziet er wel leuk uit! Die vrouwen kunnen wel prachtig zingen wat ik weet. Als ik het lees dan hoor ik jouw stem het ook echt vertellen! Leuk verslag !

[Beantwoorden]


Door Akosua op 6 mei 2015 07:03

Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad. Ik houd heel veel van musicals alleen dan wel van de Engelstalige versie, dat vind ik wat echter en mooier dan allerlei vertaalde nummers. Dus deze Nederlandse variant is niks voor mij.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 6 mei 2015 07:04

Dream Girls vind ik een geweldige musical. Jammer vind ik alleen dat in NL alle liedjes vaak vertaald worden, net als de rest. Zeker met een klassieker als I’m Gonna Love You in deze vind ik dat een nadeel.

[Beantwoorden]


Door Anniek op 6 mei 2015 07:06

Ik heb hier al zoveel goede verhalen over gehoord, en ook zie je steeds meer interviews en artikelen in kranten en magazines staan! De laatste musical die ik live heb gezien is Ariël, en dat is dus alweer een behoorlijk poosje geleden ;) Deze musical lijkt me best wel tof, en ook gezellig, zo’n avondje uit, leuk!

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkPassionbyTamara op 6 mei 2015 07:24

Leuk zeg! Dat lijkt me nou ook een indrukwekkende musical. Fijn dat je het zo gezellig hebt gehad!

[Beantwoorden]


Door Sandra - Beautybysandra op 6 mei 2015 07:31

Het ziet er erg leuk en gezellig uit! De laatste keer dat ik naar een musical ging was de kleine zeemeermin haha.

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 6 mei 2015 07:36

Waaauw naar musicals, daar ben ik echt dol op. Wat heerlijk dat je ons meeneemt backstage, heb met je mee genoten :) Heel tof dat je vragen mocht stellen en achter de schermen mocht kijken hoe het er aan toe gaat. Lijkt mij inderdaad een rakende musical met veel hoogtepunten. Klinkt super, echt een geweldig verslag!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 6 mei 2015 07:41

Leuk om te zien, Vera!

[Beantwoorden]


Door Annelot op 6 mei 2015 07:43

Ik ben opgegroeid met musicals maar ik denk dat m’n laatste alweer the lion king in Londen was in 2003 , desalniettemin krijg ik altijd zo’n gezellig gevoel bij musicals , het acteren , de zang , de dans maar vooral de gehele avond entertainment en vaak dan ook nog wat vooraf eten !! Ik moet ook maar weer eens een avondje musical plannen haha

[Beantwoorden]


Door Kim | Notendopje.nl op 6 mei 2015 07:46

Ah ik ben zo dol op musicals en toneel! Ik ga er echt veel te weinig heen, maar als ik ga dan geniet ik echt met volle teugen haha. Was vroeger altijd mijn droom om in een musical te staan. Denk niet dat daar nu nog veel van terecht komt hahaha. Vind het een mooi verslag, Vera!

[Beantwoorden]

Jolijn antwoordt op 6 mei 2015 om 08:18:

Leuk fotoverslag! Ben zelf een paar jaar geleden backstage wezen kijken bij Mary Poppins, daarbij was het ook heel leuk om het decor dat achter de schermen klaarstond te zien. Het lijkt me trouwens wel gek als de spelers op het podium iedereen in de zaal kunnen zien, het is namelijk erg donker in de zaal. Mijn ervaring vanaf een
podium is juist dat je een zwart gat ziet, soms de eerste paar rijen.
Ik vroeg me nog af hoe het was afgelopen met je winactie voor kaarten op Facebook. Volgensmij waren er niet heel veel deelnemers, dus zijn er uiteindelijk nog winnaars gekozen?

[Beantwoorden]

Jolijn antwoordt op 6 mei 2015 om 08:19:

Huh, ik wilde een normale comment, geen reactie plaatsen. Oeps!

[Beantwoorden]

Kim | Notendopje.nl antwoordt op 6 mei 2015 om 09:10:

Haha oeps! No problemo ;)


Door Jennifer | Jenniferz op 6 mei 2015 07:50

echt leuk om te zien zo’n backstage blogpost en de musical lijkt mij eigenlijk ook best leuk om naartoe te gaan! Je hebt me iniedergeval nog wel extra overtuigt met dit leuke artikel!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 6 mei 2015 08:11

De film vond ik ook wel leuk, alleen ik heb het niet zo op de vertaalde liedjes naar het Nederlands. Ik vind de Engelse versie altijd mooier klinken. Ik ben gek op musicals dus misschien ga ik de volgende keer wel naar deze!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 mei 2015 08:15

Ziet er als een gezellig avondje uit :yes:

[Beantwoorden]


Door Jolijn op 6 mei 2015 08:19

Leuk fotoverslag! Ben zelf een paar jaar geleden backstage wezen kijken bij Mary Poppins, daarbij was het ook heel leuk om het decor dat achter de schermen klaarstond te zien. Het lijkt me trouwens wel gek als de spelers op het podium iedereen in de zaal kunnen zien, het is namelijk erg donker in de zaal. Mijn ervaring vanaf een
podium is juist dat je een zwart gat ziet, soms de eerste paar rijen.
Ik vroeg me nog af hoe het was afgelopen met je winactie voor kaarten op Facebook. Volgensmij waren er niet heel veel deelnemers, dus zijn er uiteindelijk nog winnaars gekozen?

[Beantwoorden]


Door Mandy op 6 mei 2015 08:51

Super leuke musical!!! Ik ben in december geweest en vind het echt een leuke vrouwen musical!

[Beantwoorden]


Door Margot op 6 mei 2015 09:24

Wat leuk om backstage te kunnen kijken! Het lijkt me een mooie musical!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 6 mei 2015 09:36

Leuk fotoverslag!! Ziet eruit als een hele leuke avond!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 6 mei 2015 09:51

Hihi wat leuk. 9 keer wisselen van pruik: wauw!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 6 mei 2015 09:58

Leuk fotoverslag. De musical lijkt me heel mooi!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 6 mei 2015 10:17

Oh wauw, het lijkt me zo ontzettend lek zeg!
En wat ziet dat etentje er ook heerlijk uit. Zalm liefde hier haha!
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 mei 2015 10:57

Jaaa ik was er ook bij! Wat een ongelooflijk leuke avond was het. De show was inderdaad bizar goed en ik vond het ook erg prettig dat het zo een klein theater was. Geeft een veel knusser sfeertje :D

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 6 mei 2015 11:03

Super gaaf! Backstage, het eten, de show… klinkt als een geweldige avond :D Ik ben blij voor je dat je er zo van hebt kunnen genieten :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 mei 2015 11:08

Wat leuk om te zien! Bedankt dat je ons mee hebt genomen. :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 6 mei 2015 11:22

Wat een leuk verslag! Ik ben zelf ook een tijd geleden naar de show geweest. Erg leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Sadaf op 6 mei 2015 11:24

Aahw ik vind t zo schattig dat je jouw moeder meenam!

[Beantwoorden]


Door anna op 6 mei 2015 11:25

Wat tof! Ziet eruit als een hele leuke avond :-)

[Beantwoorden]


Door Britt op 6 mei 2015 11:26

Ik ga vanavond! Ben nogal een musicalkenner, doe zelf ook een opleiding Muziektheater aan het conservatorium (heb toevallig vroeger bij Aicha op school gezeten) en ik was op de ene of andere manier niet zo enthousiast over Dreamgirls toen ik de casting hoorde. Maar ik ga nu toch en heb er toch ook wel zin in! Ben heel benieuwd naar het niveau.

[Beantwoorden]


Door priscilla op 6 mei 2015 12:16

Super leuk om hier een verslagje van te zien! Ik wil er ook enorm graag naartoe, ik ben al een groot fan van de film :)

[Beantwoorden]


Door Emilia op 6 mei 2015 12:18

Wat een heerlijk verslag! Ik was er zelf ook die avond en ik zit helemaal te na te genieten als ik dit lees, wat een geweldige show was het. ^^) En wat gaaaf dat je backstage bent geweest en de hoofdrolspeelsters hebt mogen interviewen! Leuk om achter al die grappige weetjes te komen, bijvoorbeeld dat de pruik van Aicha weleens is afgevallen, haha oeps!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 6 mei 2015 12:37

Wat een leuk verslag heb je ervan gemaakt! Het lijkt mij wel een erg leuke musical!

[Beantwoorden]


Door Sanae op 6 mei 2015 13:07

Wat gaaf dat je daar bij was! Leuk verslagje.

[Beantwoorden]


Door Anne op 6 mei 2015 14:03

Ik weet niet of je van musicals houdt, maar ik kan je Billy Elliot zeker aanbevelen, je weet gewoon niet wat je ziet. Echt de beste musical die ik, als musical liefhebber, ooit heb gezien. ^^)

[Beantwoorden]


Door Manon op 6 mei 2015 15:22

Wat een leuk verslag! Dream girls is zo leuk

[Beantwoorden]


Door Nandine Laura op 6 mei 2015 16:50

Leuk verslag! Ik heb ook erg genoten van de avond!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 6 mei 2015 18:54

Ziet er uit als een hele gezellige avond!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 6 mei 2015 21:00

Wat ziet het er onwijs leuk (en lekker!) uit allemaal, volgens mij heb je echt een heerlijke dag gehad!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 6 mei 2015 21:37

Lijkt mij echt een leuk muscial! Ik dacht ook altijd dat ze niks van het publiek zagen door de lampen.

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 6 mei 2015 22:17

Wat leuk dat je dat achter de schermen mocht meemaken!

[Beantwoorden]


Door Judith op 7 mei 2015 12:22

Superleuk! Ik heb de musical een paar maanden geleden gezien, echt een aanrader!
Lijkt me ook een leuke ervaring, dat backstage kijken!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 mei 2015 15:12

Heel leuk verslag! Ik heb de film op DVD, vind hem geweldig maar ik zou hem toch in het Engels gewoon willen zien! M’n moeder en zusje zijn geweest in België en vonden het geweldig. Oh en van de sterkte lichten & het zicht op het publiek hangt het echt af van welke belichting er gebruik gemaakt wordt, want heel vaak zien artiesten echt niet verder dan de eerste 2/3 rijen!

[Beantwoorden]


Door Mira op 7 mei 2015 20:34

Heel gaaf zeg een kijkje achter de schermen:)

[Beantwoorden]


Door Sara op 8 mei 2015 20:19

Leuk om te zien! Ik ben woensdagavond spontaan met vriendinnen naar de show geweest. We kwamen kaartjes tegen voor de helft van de prijs om 14.00 uur ofzo en s avonds zaten we in de zaal. Ik ga niet vaak naar musicals, maar vond het erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Simovic-Vuceljic Natasa op 16 mei 2015 16:44

Wauw wat een leuk verslag! :) Ik heb de film gezien en vond hem geweldig. Spijtig dat ik niet in Nederland woon, anders had ik hem graag eens gaan zien :) Liefs! x

[Beantwoorden]


Door Iris op 17 mei 2015 12:27

Leuk! Ik hou ook zó van musicals maar vond Dreamgirls eerlijk gezegd helemaal niks. Ik was naar de try-out dus ik denk dat het daarna gewoon beter geworden is? De zang was vooral heeel schreeuwerig toen.
Volgende week naar Soldaat van Oranje!

[Beantwoorden]


Door Hester op 18 mei 2015 15:42

Oh, weer eens een verslagje met echt goede foto’s – hoewel ik snapshots met iPhones ook altijd kan waarderen heeft dit toch wel mijn voorkeur, merk ik :) Ik houd sowieso heel erg van musicals en zou hier eigenlijk ook best graag heen willen (ook al ken ik de hele film niet). Het gevoel van mensen die voor jou live op een podium staan en hun best doen en een verhaal neerzetten en zingen en dansen vind ik gewoon zó leuk! Mijn vorige musical was Hij Gelooft In Mij; André Hazes spreekt je misschien niet direct aan maar die was ook wel echt mooi.

[Beantwoorden]