Twitter Question #209

twitter_question_209_01

Als blogger is het toch best wel een ding, sociale media. Welke ga je gebruiken en welke niet? Want als we moeten instagrammen, pinteresten, tweeten, facebooken, snapchatten én tumbleren blijft er nog weinig tijd over om de content voor je blog te maken. Ik gebruik eigenlijk alleen instagram, Twitter en met mijn persoonlijke account Facebook.

twitter_question_209_02

Social media vind ik heel belangrijk en leuk. Mijn instagram- en twitteraccount zijn een verlengde van mijn blog. Ik update ze allebei actief. Een paar jaar geleden was ik vooral gek van Twitter, maar het laatste jaar zie ik Twitter steeds meer leeglopen. Het nieuwe is er af, hoewel ik nog steeds wel veel leuke tweets en reacties krijg, bijvoorbeeld op Twitter Question.

Het liefst gebruik in Instagram, dat kon je waarschijnlijk al wel raden. Er was een tijd dat ik mijn fototoestel door de plee wilde spoelen omdat ik foto’s maken zo stom en moeilijk vond, maar tegenwoordig vind ik het heel erg leuk. Ik vind het tof dat ik met mijn iPhone ook leuke foto’s kan maken en dat ik niet altijd mijn spiegelreflex bij me hoef te hebben. Op elke foto doe ik mijn best en houd ik de likes in de gaten.

Facebook, daar ben ik nooit fan van geweest. Mijn persoonlijke account gebruik ik wel, maar de veracamilla pagina ligt stil. Ik kan niets bedenken wat ik niet op mijn blog, twitter, instagram of YouTube account kwijt kan en ik daarom op Facebook moet plaatsen. Niet mijn ding.

Welk sociale medium gebruik jij het liefst


Reacties

Door Bianca op 21 maart 2015 15:01

Toch wel instagram, ik vind twitter niet zo leuk omdat je maar hele korte zinnetjes kunt plaatsen en facebook is een beetje afgezaagd :)

[Beantwoorden]


Door fabien op 21 maart 2015 15:03

Instagram, een kijkje in iemands leven. Er staan ook super mooie foto’s op. zoals die van jou :love: . xx fabien

[Beantwoorden]


Door Sophie op 21 maart 2015 15:07

Ah ik ben ook wel fan van instagram al vind ik sommige té samengestelde foto’s ook niet leuk. Af en toe en spontane selfie of een lach op een foto mag ook wel in plaats van zo’n strakke instagramfeed. Spontaniteit boven strak- (en witheid) haha!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 maart 2015 15:18

Instagram. Ik gebruik het voornamelijk om bij anderen te kijken en heel af en toe natuurlijk een leuke selfie van mezelf erop!

[Beantwoorden]


Door Manon op 21 maart 2015 15:25

Ik kijk eigenlijk alleen maar youtube en lees blogs. Verder probeer ik mijn tumblr een beetje bij te houden maar daar vind ik nooit echt tijd voor.

[Beantwoorden]


Door Eline op 21 maart 2015 15:26

Meestal instagram. Ik haal er veel inspiratie vandaan en ik ben veel te nieuwsgierig naar andere mensen, haha.

[Beantwoorden]


Door Eveline op 21 maart 2015 15:30

Ik ben niet zo actief op social media, ik heb alleen Facebook en verder geen behoefte om andere accounts te hebben. Kost mij te veel tijd, en de tijd die ik heb besteed ik liever aan echte contacten.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 21 maart 2015 15:36

Mhh lastig, facebook is leuk om nieuwtjes te lezen, maar instagram is weer onwijs leuk door de mooie foto’s die mensen delen!

[Beantwoorden]


Door JenniferZblog op 21 maart 2015 15:37

Ik vind dit altijd zo’n leuke rubriek!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 21 maart 2015 15:39

Ik vind Instagram denk ik ook het leukst! Facebook vond ik eigenlijk alleen leuk toen nog niemand het had en een vriendin en ik het aanmaakten en er niks van snapten :P Twitter vind ik wel leuk, maar ik kom vaak tekens tekort en dan is Instagram juist weer ideaal omdat een foto al heel veel zegt :)

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 21 maart 2015 15:41

Twitter heb ik nooit gesnapt :$ haha, ik heb al een paar keer een account aangemaakt, maar ik wist telkens gewoon niet wat ik moest zeggen! Mijn favoriet by far is instagram. Ik heb geen blog maar, wel een instagram account zeg maar! Heerlijk ook om weg te dromen bij die mooie travel foto’s…

[Beantwoorden]


Door Lydia op 21 maart 2015 15:51

ik heb niks met Facebook. Instagram en YouTube vind ik wel erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 21 maart 2015 15:52

Ik gebruik Twitter, Instagram en Facebook. Instagrammen doe ik het actiefst. Twitter nog nauwelijks, en Facebook is vooral vrienden en familie. Ik probeer elke dag een foto te plaatsen maar ik heb niet altijd inspiratie. En die plaats ik dan meteen op Twitter en Facebook wel zo handig.

[Beantwoorden]


Door J.k. op 21 maart 2015 16:04

Zelf zit ik op instagram snapchat en Facebook
Op facebook eigenlijk het minst maar ik kijk wel soms
Instagram alltijd
Soms ook snapchat
Maar ik whatsapp en insta meer dan de rest

[Beantwoorden]


Door Lotje op 21 maart 2015 16:15

Ik gebruik ook het liefst Instagram! Super leuk! X

[Beantwoorden]


Door Wendy op 21 maart 2015 16:33

Grappig om te lezen hoe iedereen zn sociale ding anders invult. Ik ben vooral van instagram en pinterest! Daarnaast gebruik ik af en toe Tumblr. Maar dat is meer omdat ik daar gemakkelijk heel veel mensen kan bereiken.

[Beantwoorden]


Door emmy op 21 maart 2015 16:38

ik vind instagram het leuks maar ben altijd bang dat ik foto’s plaats die iedereen stom vind en plaats daarom niet vaak!! <3

[Beantwoorden]


Door Amelie op 21 maart 2015 16:55

Instagram is zo leuk! Twitter vind ik de laatste tijd steeds minder. Ik vind bloggers op facebook wel handig, zo zie ik toch altijd updates over de laatste artikelen, ook als ik even geen tijd hebom bloglovin na te gaan.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 21 maart 2015 16:57

Ondanks mijn tweet ben ik desondanks ook instagram en facebook verslaafd <3 Op fb post ik niet veel maar kijk zelf wel heel veel rond. Instagram, ik hou van fotografie, vind het niet perse social media net als pinterest.
Maar vooral Fb, ik wil graag alles weten (A) en stiekem ben ik ook (net als zon beetje elke vrouw toch?) een stiekeme stalker (A)

[Beantwoorden]


Door Anna op 21 maart 2015 17:01

Verslaafd ben ik niet, maar ik vind Instagram wel leuk. Verder vind ik het belangrijk om niet al te veel aandacht daar aan te besteden, maar ook offline met vrienden enzo te praten. Mijn blog blijft het leukst haha! Veel Liefs

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 21 maart 2015 17:23

Instagram :-) Maar, ik heb (naast Bloglovin’) ook alleen maar een Instagram-account voor mijn blog. Ik besteed al veel tijd aan mijn blog, het schrijven van artikelen, het maken van foto’s en Instagram. Als daar ook nog eens een andere vorm van social media bijkomt, zou ik niet weten hoe ik dat moet handelen (naast mijn full time job).

[Beantwoorden]


Door Marianne op 21 maart 2015 17:24

heb je ook een persoonlijke instagram?
ik ben namelijk een blogje begonnen maar heb een prive instagram waar ik foto’s van mijn kinderen enzo deel en wat persoonlijke dingen.
Ik merk dat lezers mij instagram verzoeken sturen maar ik wil liever niet mijn hele persoonlijke leven delen (tenminste zo wie zo de foto’s van mijn kinderen niet).
Wat raad jij aan?
een aparte blog instagram of juist niet?

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 21 maart 2015 17:40

Facebook heb ik echt wel een beetje achter mij gelaten en ik zie ook steeds meer mensen er minder mee doen. Ik zit steeds meer op Twitter en probeer ook Instagram wat meer liefde te geven. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Margot op 21 maart 2015 17:43

Instagram! Inspiratie op doen en een visueel dagboek maken van de mooie dingen die ik tegenkom vind ik heerlijk.

[Beantwoorden]


Door Loïs op 21 maart 2015 17:44

Ik zit liever op Instagram, dan op Whatsapp. Dus ik kies voor de leuke foto’s!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 21 maart 2015 18:13

Zelf gebruik ik het liefst Instagram, al best wel lang is dit mijn favoriet. Daarnaast gebruik ik Facebook het meest haha.

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 21 maart 2015 18:18

Facebook is sowieso fijn, maar ik vind Instagram ook echt een hele leuke, omdat je er zoveel inspiratie van op doet! Pinterest is dan ook weer een heuse inspiratiebron, dus ik kan echt niet kiezen :p

[Beantwoorden]


Door shøuldbuythis op 21 maart 2015 18:58

Volgens mij ben ik de eerste die 0 social media gebruikt/heeft. Voor je blog begrijp ik dat het handig is om een breder publiek te trekken, voor het bijhouden van feestjes en verjaardagen zijn sommige social media vast ook handig, maar voor mij is het voornamelijk een ‘beste versie’ van jezelf aan de wereld laten zien, waardoor vervolgens alles en iedereen tegen valt omdat ze niet zo perfect zijn als op de geschetste persoon op social media! Ieder zijn ding natuurlijk :)

[Beantwoorden]


Door Ellemieke op 21 maart 2015 19:20

Ik gebruik Instagram, Facebook en Whatsapp erg veel! Ik heb een twitter account maar het lijkt wel alsof iedereen de laatste tijd een beetje is gestopt met twitter. Ik hou van foto’s maken dus Instagram is daar perfect voor en Facebook ook wel een klein beetje.
X

[Beantwoorden]


Door Sheela op 21 maart 2015 20:13

Ohh.. moeilijke vraag. Vroeger was het vooral fb maar dat heb ik verwijderd omdat ik mijn tijd nutteloos spendeerde, nu gebruik ik twitter maar niet zo veel. Ik ben wel van plan om instagram te maken. Verder is whatsapp natuurlijk mijn grote liefde op nummer 1, en emm Pinterest ook wel, al weet ik niet of dat hier thuis hoort tussen de sociale mediums.

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 21 maart 2015 20:23

Mijn favoriet is Twitter, leuk om op elkaar te reageren en dingen te delen!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkpassionbyTamara op 21 maart 2015 20:47

Het ligt er aan wat je met de social media wilt bereiken. Als ik met vrienden wil communiceren doe ik dat via Facebook, en eigenlijk al het andere doe ik via Twitter. Zo tweet ik best vaak over mijn blog!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 21 maart 2015 20:53

Oeh dat is een goede, eigenlijk ben ik niet zo’n diehard socialmedia gebruiker. Mijn instagram kan zo een week leeg staan hihi facebook gebruik ik alleen te kijken en twitter vind ik wel leuk om voor mijn blog bij te houden.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 maart 2015 21:25

Erg leuke vraag! Ik vind Instagram en Facebook erg leuk om te kijken, maar zelf dingen op social media plaatsen is niet echt mijn ding. Ik heb wel eens meegemaakt dat mensen nogal lullig erop reageerden waardoor ik eigenlijk niet meer echt durfde iets te plaatsen.

[Beantwoorden]


Door Zoe de Jonge op 21 maart 2015 22:04

Pinterest! Al die inspiratie en ik gebruik het ook echt.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 21 maart 2015 22:26

Ik vind instagram en facebook het leukst, hoewel ik beide niet echt intensief gebruik!

[Beantwoorden]


Door Bernadette op 21 maart 2015 23:28

Sowieso Pinterest, ik krijg er heel veel creatieve ideeën van!

[Beantwoorden]


Door Knap en Kritisch op 21 maart 2015 23:34

Zelf heb ik niet heel veel met sociale media, ik gebruik Facebook om bereikbaar te zijn voor vrienden en that’s it. Nu leek het me voor mijn blog wel leuk om een Twitter-account aan te maken, maar echt veel gebeurt er niet mee :-P Toch niet echt mijn ding, vrees ik.

[Beantwoorden]


Door Naomi op 22 maart 2015 00:43

Twitter & instagram zijn m’n favoriete accounts zonder twijfel. Twitter is soms echt gewoon leuk om te klagen én al die mooie foto’s op instagram!

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 22 maart 2015 01:55

Pinterest! Kan ik echt uren mee bezig zijn. Vaak ga ik ook aan de slag met DIY’s die ik erop zet!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 22 maart 2015 05:07

Ik was een fanatiek Twitteraar, maar op een gegeven moment volgde ik teveel en kwam er teveel reclame binnen. Mijn account stond ook op openbaar, zodat ik met RT acties mee kon doen. Alleen gingen hierdoor teveel mensen mij volgen. Ik was continu bezig met ongewenste volgers te blokkeren en uiteindelijk ben ik maar met heel twitter gestopt. Vind Instagram veel leuker!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 22 maart 2015 11:22

Ik gebruik Twitter, Facebook en Instagram. Eigenlijk wil ik Pinterest ook wat meer gaan gebruiken vanwege mijn blog, maar ik merk dat sociale media wel heel wat tijd kosten. :-)

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 22 maart 2015 13:11

Eigenlijk ben ik op heel veel social media kanalen actief. Instagram, Twitter en Facebook staan wel bovenaan.

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 22 maart 2015 13:46

>Instagram

[Beantwoorden]


Door Nicole op 22 maart 2015 13:59

Facebook, hoewel ik zelf er niet veel op zet vind ik het leuk om dingen van anderen te lezen haha.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 22 maart 2015 15:05

Instagram en snapchat, aangezien er niemand in mijn sociale kringen nog op twitter zit en facebook wordt overgenomen door volwassenen :)

[Beantwoorden]