Essence powder, eyeshadow en blush brush

essence_powder_eyeshadow_blush_brush01

Essence heeft haar kwasten vernieuwd! De poederkwast is verruild voor een ander, jonger exemplaar, er is een XL sponsapplicator bijgekomen en in de Like An Unforgettable Kiss collectie die momenteel te koop is, zit ook nog eens een flinke blush kwast. Het is hoog tijd voor een review!

essence_powder_eyeshadow_blush_brush02

essence_powder_eyeshadow_blush_brush03

Ik vind de nieuwe uitstraling van de kwasten erg leuk. Fris, met zachte pastelkleuren en bloemenprint op zowel de verpakkingen als de kwasten zelf. Van de oude kwasten waren er meer, zo was er ook nog een oogschaduwkwast, blendingkwast, creasekwast en eyelinerkwast. Ik ben benieuwd of die ook deze make-over krijgen.

Essence Powder Brush € 2,99
Essence Giant Eyeshadow Applicator € 1,89
Essence Like An Unforgettable Kiss Blush Brush € 2,89

essence_powder_eyeshadow_blush_brush05

essence_powder_eyeshadow_blush_brush06

essence_powder_eyeshadow_blush_brush07

essence_powder_eyeshadow_blush_brush08

Essence Powder Brush

De nieuwe poederkwast is bijna hetzelfde als de oude poederkwast. Behalve de uitstraling en kleur, lijkt er weinig veranderd. Het is nog steeds een vrij platte kwast, met zachte, maar toch ook stevige synthetische haren. Ik vond de oude kwast al niet handig voor poeder en dat vind ik de nieuwe ook niet. Voor bronzer en eventueel blush is deze kwast wel prima te gebruiken.

Essence Powder Brush € 2,99

essence_powder_eyeshadow_blush_brush09

essence_powder_eyeshadow_blush_brush10

essence_powder_eyeshadow_blush_brush11

essence_powder_eyeshadow_blush_brush12

Essence Giant Eyeshadow Applicator

Een enorme spons applicator, wat moet ik daar nou van denken? Ik hou helemaal niet van sponsapplicators. Ze slurpen meer product op dan dat ze aanbrengen, ze brengen niet mooi aan en ze je kunt er helemaal niet mee blenden.

Juist omdat ik sponsapplicators zo stom vind, was ik benieuwd naar deze mega applicator. Helaas bleek hij net zo onhandig als ik verwachtte. Het schuim beweegt niet mee, is stroef en past niet lekker op mijn oogleden. Alleen de zijkanten kan ik gebruiken, wanneer ik oogpotlood wil vervagen. Geef mij maar een kwast met haartjes.

Essence Giant Eyeshadow Applicator € 1,89

essence_powder_eyeshadow_blush_brush13

essence_powder_eyeshadow_blush_brush14

essence_powder_eyeshadow_blush_brush15

essence_powder_eyeshadow_blush_brush16

Essence Like An Unforgettable Kiss Blush Brush

Deze kwast zit helaas niet in het vaste assortiment en is enkel verkrijgbaar in de Like An Unforgettable Kiss collectie die momenteel te koop is. Ik vind hem er super leuk uitzien, check het hartje in de haartjes! Heel leuk gedaan, onwijs schattig.

Als bluskwast vind ik hem wel iets too much. Teveel haren, te dik en te groot. Ook lijken ze ondanks dat de haren zacht zijn, ze wel wat stug waardoor je teveel blush laat vrijkomen. Voor poeder vind ik deze kwast een stuk handiger.

Essence Like An Unforgettable Kiss Blush Brush € 2,89

essence_powder_eyeshadow_blush_brush04

De Essence make-upkwasten zijn nog even betaalbaar als altijd, alleen zien ze er nu nog net iets leuker uit. De sponsapplicator vind ik dan wel drie keer niks, in plaats daarvan zou ik liever de mooie blush kwast in het assortiment zien.

Ik denk dat de kwasten vooral voor beginners fijn zijn. Ze zijn prima om mee te starten, te spelen en te proberen.

Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.


Reacties

Door Emma op 20 februari 2015 06:08

Wat jammer, ze zagen er erg leuk uit!

[Beantwoorden]


Door kelly caresse op 20 februari 2015 06:37

Fijne eerlijke review! Ik zou zelf nooit voor een spons applicator gaan, ik vind dat zo onhandig werken. De kwasten zien er heel leuk uit, zeker bij een lager budget een goede optie om mee te beginnen

[Beantwoorden]


Door Mayke op 20 februari 2015 06:53

En de sponsapllicator gebruiken om een wat dikkere concealer aan te brengen onder bijvoorbeeld je ogen? Daar lijkt deze me namelijk wel erg handig voor als je kijkt naar de grootte en de vorm!

[Beantwoorden]

De Blogster antwoordt op 21 februari 2015 om 10:40:

Hier ben ik ook wel benieuwd naar, heeft iemand dit al geprobeerd?

[Beantwoorden]


Door Danielle op 20 februari 2015 06:56

Oh wat jammer dat die oude kwasten dan weg zijn, dat wist ik niet. Die had ik destijds op aanraden van jou gekocht en ik had ze veel gebruikt. Denk alleen dat ik deze niet aan ga schaffen.

[Beantwoorden]


Door Ayla op 20 februari 2015 07:14

Fijn artikel! De kwasten zien er zo leuk uit! Een reuzen sponsaplicator. Why?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 februari 2015 om 11:06:

Om mij te pesten denk ik ;-)

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 20 februari 2015 om 13:16:

Dat vroeg ik me ook al af! Zou er daadwerkelijk onderzoek naar zijn gedaan? Wat missen onze klanten? Die sponsaplicators die je bij oogschaduw krijgt, die vliegen de deur uit! Zullen we er een grote variant op maken? :hmm:

Wel een hele fijne review Vera!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 20 februari 2015 07:28

Jammer dat ze allemaal, op de blush kwast na, tegenvallen! Ik gebruik zelf ook nog een sponsapplicator, vind het ook drie keer niks. Naar de blush kwast ben ik wel nieuwsgierig, vind de kwast er daarnaast ook lekker vrolijk en kleurrijk uitzien!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 20 februari 2015 07:28

Wat een onwijs schattige kwasten! Maar eerlijk is eerlijk: het nut van een normale sponsapplicator snap ik al niet, en die van een reuzensponsapplicator al helemaal niet :P.

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 20 februari 2015 07:29

De sponsapplicator vind ik er ook maar gek uit zien, ik kan me niet voorstellen dat je daar oogschaduw mee kan aanbrengen. Het hartje in de kwast is dan wel weer leuk bedacht.
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Daphne | De Beautykoffer op 20 februari 2015 07:37

wat een lieve kleurtjes!

[Beantwoorden]


Door Amy op 20 februari 2015 07:47

ik snap al niet dat ze van die mini sponsapplicators in oogschaduwdoosjes doen, maar zo’n grote applicator snap ik al helemaal niet! ;) Het hartje in de blushkwast is wel heel schattig gedaan!

[Beantwoorden]


Door Derek op 20 februari 2015 08:00

Sinds ik mijn kwasten set van ebay heb hoef ik gelukkig het niet meer te doen met essence kwasten. Die met dat hartje erin is wel heel leuk.

XDerek

[Beantwoorden]


Door Maaike op 20 februari 2015 08:17

Ik heb uit de assortimentsvernieuwing de eyelinerkwast meegenomen. Die is nu mintgroen. Ik heb hem nig niet gebruikt. Maar het is een heel dun kwastje met hele flexibele haartjes. Wellicht iets te flexibel….

[Beantwoorden]


Door Hanna op 20 februari 2015 08:31

Ik ben nu al naar drie verschillende Kruidvaten geweest, maar telkens zijn ze uit verkocht! Ik denk dat ze zeker in de smaak vallen!

[Beantwoorden]


Door Akosua op 20 februari 2015 08:33

Jammer dat de kwasten zo tegenvallen. Kwasten zijn toch echt voor mij een basistool om je make up mooi aan te kunnen brengen, dan investeer ik toch liever in kwalitatief wat betere kwasten.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 20 februari 2015 08:39

Jammer dat de kwasten je niet een ‘wauw’ gevoel brengen. Ik laat ze ook zeker liggen. Ik betaal liever iets meer voor kwasten van Zoeva die ik heel erg fijn vind. Vooral die kriebelende haartjes bij de goedkopere kwasten vind ik niks

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 20 februari 2015 08:47

Jammer dat ze tegenvallen, maar het zijn zeker leuke beginnerskwasten! Ik heb me in het begin goed vermaakt met sponsapplicators, haha. Nu geef ik ook de voorkeur aan goede kwasten, wat een verschil! Ik wil nooit meer terug :D.

[Beantwoorden]


Door Esther op 20 februari 2015 08:55

Wie de spons-applicator überhaupt heeft bedacht wil ik wel eens weten! Vreselijk die dingen … Een voordeel: ze zien er wel leuk uit :)

[Beantwoorden]


Door Minke op 20 februari 2015 09:06

Jammer! Maar ik had er van te voren al niet heel veel vertrouwen in :P geef mij maar een goede M.A.C. kwast haha

[Beantwoorden]


Door Margot op 20 februari 2015 09:08

Ze zien er wel heel schattig uit!

[Beantwoorden]


Door Siri op 20 februari 2015 09:12

En die grote sponsapplicator gebruiken voor glitter of pigments of iets dergelijks? Ik vroeg het me af, maar zie er niemand iets over schrijven. Maar misschien is hij daar ook niet geschikt voor.. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 februari 2015 om 11:07:

Denk eerlijk gezegd niet dat hij ze beter zal oppakken dan een kwastjes met haartjes.

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 februari 2015 09:32

Die sponsapplicator is inderdaad niet echt wat, ik ben ook begonnen met kwasten van Essence en ze zijn en prima opstapje :)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 20 februari 2015 09:39

Die sponsapplicator snap ik niet helemaal; die ziet er ook gewoon niet handig uit, maar de powder blush lijkt me wel heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 februari 2015 09:52

Persoonlijk ga ik toch liever voor kwasten met een wat meer volwassen uitstraling!

[Beantwoorden]


Door Sanae op 20 februari 2015 09:56

Die sponsapplicator is veel te groot en daardoor sowieso onhandig. Ook al ben ik er geen fan van. De kwasten hebben een mooie uitstraling, maar toch niet helemaal mijn ding.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 20 februari 2015 10:06

Ik heb zelf ook de blush kwast en ik vind hem wel fijn werken. Je moet wel kiezen inderdaad voor een subtiele blush want anders kan het al snel too much zijn. Beetje mee spelen en dan krijg je een heel mooi effect.

[Beantwoorden]


Door Silke op 20 februari 2015 10:21

Ik vind de blush brush van de Like An Unforgettable Kiss collectie er wel erg goed uitzien om poeder mee aan te brengen. De sponsapplicator ziet er grappig uit, maar zie ik mezelf ook niet echt gebruiken!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 20 februari 2015 10:38

Ik versta het nut van de sponsapplicator ook niet echt

[Beantwoorden]


Door Melissa op 20 februari 2015 10:48

Ik moest wel een beetje lachen op die hysterisch grote sponsapplicator. Dat ziet er zo ongemakkelijk uit. Ik ben erg benieuwd naar de andere twee kwasten!

[Beantwoorden]


Door Paulien op 20 februari 2015 10:49

De gewone “poeder brush” is heel fijn voor vloeibare foundation. Ik heb nu al een paar dagen zo mijn mac face en body aangebracht en je kunt er veel meer dekking mee opbouwen. Misschien een tip voor de budget make up lovers onder ons.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 februari 2015 om 11:07:

Dank voor de tip Paulien!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 20 februari 2015 11:05

Giant Eyeshadow Applicator wat jammer dat die tegenvalt. Verder vind ik ze best wel vrolijke uitstraling.

[Beantwoorden]


Door Merel op 20 februari 2015 11:07

Er is al een blush kwast met de nieuwe verpakking in het assortiment! En ook een eyeliner kwastje :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 20 februari 2015 11:09

Leuk om al een review te zien van de nieuwe Essence en Catrice producten ^^)

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 20 februari 2015 11:18

Dat laatste kwastje lijkt me wel wat!

[Beantwoorden]


Door Shaz op 20 februari 2015 11:29

De kwasten zagen er echt leuk uit, alleen jammer dat ze niet zo goed werken. Ik moest wel even lachen toen ik die grote sponsapplicator zag. De normale kleine sponsapplicators zijn al verschrikkelijk om mee te werken laat staan zo’n joekel. Ik besteed mijn geld liever aan andere kwasten.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 20 februari 2015 11:30

Essence kwasten zijn vaak wel fijn voor in m’n make-up tasje dat ik elke dag meesleur. Lekker klein en compact en om bij te werken best wel fijn.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 20 februari 2015 11:34

Ik hou het nog even bij mijn oude kwasten hihi

[Beantwoorden]


Door Zoe de Jonge op 20 februari 2015 11:36

De andere kwasten hebben ook een ander uiterlijk gekregen.
Bijna al mijn kwasten zijn essence kwasten en ik vind ze erg fijn. Ook de poederkwast.

[Beantwoorden]


Door Jana op 20 februari 2015 12:07

Hele schattige kwasten (love) Ik was nog aan het twijfelen of ik ze zou kopen. Maar ik vind ze niet zo echt geweldig moet ik zeggen. De poeder kwast heeft ook zo een kort handvat :( x

[Beantwoorden]


Door Manon op 20 februari 2015 12:20

Kwasten zien er wel heel schattig uit

[Beantwoorden]


Door Nicole op 20 februari 2015 12:33

Ze zien er zeker niet slecht uit! Die paarse vind ik er vooral erg leuk uitzien.

[Beantwoorden]


Door Ina op 20 februari 2015 13:42

Jammer maar ze zijn er wel schattig uit!

[Beantwoorden]


Door Cherissa Blans op 20 februari 2015 14:26

Zien er leuk uit maar ik zou ze zelf niet kopen. Wel een fijne review!

[Beantwoorden]


Door femketje op 20 februari 2015 14:29

die met dat hartje is zo cute ;D

[Beantwoorden]


Door Lifesabout op 20 februari 2015 14:49

Nadeel van sponsapplicator voor oogschaduw vind ik het lastige schoonmaken ervan. Kwasten zijn dan inderdaad beter. De grote poederkwast ziet er wel heel praktisch uit en hoe leuk zijn die kleurtjes!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 20 februari 2015 14:57

Ik heb ook staan kijken bij de nieuwe kwasten, maar het was het net niet. De poeder en blush kwast uit het vaste assortiment vind ik te klein en die uit de limited collectie te groot!

[Beantwoorden]


Door Kylie op 20 februari 2015 14:58

Ik zou deze kwasten zelf niet kopen maar ik vind ze er wel heel leuk uitzien!

[Beantwoorden]


Door Julie op 20 februari 2015 16:01

Ik vind ze er in ieder geval goed uitzien! Ik heb zelf de roze blush kwast aangeschaft! :-)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 20 februari 2015 18:00

Jammer, ik ben eigenlijk op zoek naar goede kwaliteit kwasten! Maar deze zien er wel erg schattig uit

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkpassionbyTamara op 20 februari 2015 18:24

Wat zien die kwasten er gaaf uit! De blushkwast uit de Like An Unforgettable Kiss collectie heb ik al gekocht. De rest lijkt me niet zo’n goed idee, omdat ze gewoon niet functioneel genoeg zijn..

[Beantwoorden]


Door Eva op 20 februari 2015 18:38

ik heb die Like An Unforgettable Kiss blush kwast ook.en ik heb hem allang gereviewd ;).
ik vind hem het fijnst voor afpoederen etc

[Beantwoorden]


Door Bianca op 20 februari 2015 19:32

Alle kwasten komen in pastel tinten maar eerst moeten de oude per filliaal zijn uit verkocht dan komen de nieuwe pastelkwasten in de winkel.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 20 februari 2015 19:47

Dat sponsding lijkt me inderdaad echt niks maar die andere 2 kwasten lijken me wel fijn, al voel ik me er zelf wel te oud voor :)

[Beantwoorden]


Door Andrea op 20 februari 2015 19:55

Ik vind die grote sponsapplicator er wel geinig uitzien, ik ben benieuwd waarvoor Essence het eigenlijk in eerste instantie ontworpen heeft. Zo op het eerste oog lijkt hij niet echt een toegevoegde functie te hebben. Misschien voor vloeibare highlighter?
x

[Beantwoorden]


Door Rose op 20 februari 2015 20:15

Wauw, welke lippenstift heb je hier op? Héél mooi! Is het Faux?

[Beantwoorden]


Door Roos op 20 februari 2015 20:54

Dus als ik het goed begrijp, is de poeder kwast beter om blush mee aan te brengen, en de blush kwast is beter voor poeder? Haha

[Beantwoorden]


Door Beau op 20 februari 2015 22:18

De kwasten zijn denk ik net als mijn verwachtingen. Je ziet er trouwens goed uit op de foto’s! Een mooie gezonde blos op je wangen :-)

[Beantwoorden]


Door Sara op 20 februari 2015 22:35

Fijne review. Het zijn allemaal geen kwasten die ik graag toe zou voegen aan mijn stash, helaas.

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 21 februari 2015 18:18

Ik zal wel de enige zijn, hihi, maar ik vind sponsapplicators soms handig om hele lichte kleuren aan te brengen over het hele ooglid. Zeker als de oogschaduw zelf wat transparanter is of juist wat poederig. Ik ga hem voor dat prijsje dan ook wel eventjes proberen ^^)

[Beantwoorden]


Door Jolien Nathalie op 21 februari 2015 19:37

Hey Vera! Ik vroeg me af of die sponsapplicator soms handig zou zijn om concealer onder de ogen aan te brengen? De eerste keer dat ik hem zag moest ik daar aan denken en niet meteen aan een oogschaduw applicator :)

[Beantwoorden]


Door merel op 21 februari 2015 21:42

hey waar kun je die kwasten kopen ik heb al op de essence site gekeken maar daar kan ik niet vinden wat ik in mijn shoppingbag heb gedaan. dus waar heb jij ze gekocht Vera?? :$

[Beantwoorden]


Door Daisy op 22 februari 2015 12:21

Eerlijkheid ten top, daarom ben ik grote fan van je reviews.

Ik had eerlijk gezegd toch ook meer verwacht van de , toch zeker van de poeder kwasten. Maar die spons kwast lijkt me inderdaad echt niet zo fijn. Vreemd dat ze zo een kwast in hun assortiment stoppen, dan had ik liever een make-over van de huidige kwasten gezien, want qua design zijn ze echt leuk.

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 23 februari 2015 14:35

Goede review! Ik vind het altijd zo lastig om betaalbare kwasten te vinden. Misschien wordt het toch maar is tijd om te gaan investeren in kwaliteit.

[Beantwoorden]


Door yentl op 23 februari 2015 14:48

Het is snel dat de haren zo dik en stug zijn, bij goedkopere kwasten. dat vind ik zo vervelend aan voelen. als je een goede kwast hebt met hele zachte haren dan is het gewoon bijna fijn om je make-up op te doen, omdat het zo lekker zacht aanvoelt. Maar ik heb het idee dat ook van deze kwasten de haren niet lekker zacht zijn..

[Beantwoorden]


Door Rahma op 23 februari 2015 22:02

Hey vera‚
Zoals altijd weer een leuke en eerlijke review! ^^)
Sponsapplicator vind ik ook niet zo handig‚
maar is wel prima om concealer onder je ogen aan te brengen ;)

[Beantwoorden]


Door merel op 24 februari 2015 16:30

waar kun je deze kwasten kopen?????? :hmm:

[Beantwoorden]


Door Emma op 24 februari 2015 17:40

Hoi, Vera
jou revieuws zijn altijd zo leuk ik raak er erg geinspireerd door

[Beantwoorden]


Door Nina op 1 maart 2015 13:11

Die Enorme Spons Applicator Nee Waarom Hij Lijkt Mij Veelste Groot Gewoon Samengevat Dikke :shit: Die Kwast Met Dat Hartje Onwijs Cute Need Need Need ” (A) (A) Die Ander Lijkt Me Wel Chil Maar Als Het Echt Zo Is Als Jij Zegt Zou Ik M Maar Nii Kopen :/

[Beantwoorden]


Door Dewi Drogt op 12 maart 2015 21:42

Grappig dat je de Powder Brush meer iets voor blush vind, en de Blush Brush meer iets voor poeder vind.

[Beantwoorden]


Door Eva op 15 maart 2015 08:43

Wist je dat die poeder en giant spons applicator in de bloom me up collectie zitten er zijn meer kwasten daarvan in het buitenland zoals Duitsland, Italië, enz.

[Beantwoorden]


[…] liet je onlangs al twee nieuwe kwasten en een limited edition kwast van Essence zien, maar ik zag tijdens een […]