Flashback Friday #8

flashback_friday_7_00

Vrijdagmiddag. FF tijd voor wat anders. FF een colaatje of Cosmopolitan op de bank, FF relaxen. FF? Flashback Friday! We gaan weer terug in de tijd, toen we nog hinkelden op het schoolplein en na schooltijd uit verveling TellSell reclames keken.

flashback_friday_7_01

Hema computerspellen

Ik was vroeger dol op de computerspellen van Hema. Ze waren eenvoudig, maar oh-zo leuk. Ik kon ze helaas nergens meer op Google vinden, maar met behulp van Twitter (Vera, dankjewel!) kan ik je toch een spel laten zien. Mijn favoriet was de CD-rom waarmee ik tijdschriften kon maken. Dat heb ik ontelbare keren gedaan.

Ook grappig: ik weet nog dat ik de achterkant las en dat daar stond dat het spel niet werkte op een Macintosh, iets wat ik wel vaker las. Ik begreep toen niet wat een Macintosh was en waarom je een ander soort computer dan een Windows zou hebben.

Bron foto.

flashback_friday_7_02

BioStabil 2000

De TellSell reclames met de BioStabil 2000 van Bruno Santanera, wie kende ze niet? Tineke de Nooij vertelde over de magische krachten van de ketting. Hoofdpijn en andere klachten zouden ermee verdwijnen. Helaas bleek in een uitzending van Radar dat er in deze magische ketting een magneet zat. Geen magische krachten helaas.

Bron foto.

flashback_friday_7_03

Tattoo gum

Kauwgom alleen is niet leuk genoeg, daarom was er Tattoo Gum. Bij deze kauwgom kreeg je een plaktattoo. Er waren verschillende uitvoeringen. Het maakte pakjes kauwgom nog leuker. Er was ook kauwgom waar je stickers bij kreeg, ook tof.

Bron foto.

flashback_friday_7_04

Lieveheersbeestjes ring

Het was mijn eerste ring. Een zilveren exemplaar met een lieveheerstbeestje. Echt heel erg leuk. Minder leuk alleen dat ik hem steeds kwijt raakte. Met spelen, of een keer in de ballenbak. Na een keer of drie hebben mijn ouders maar de moed opgegeven. Geen lieveheersbeestjes ring meer voor mij.

Bron foto.

flashback_friday_7_05

Showergel gameboy

Het was de hit in de badkamer van mijn opa en oma: de showergel Gameboy. Ook toen de fles al lang leeg was, werd er intensief met de neppe Gameboy gespeeld. Door mij, maar ook door mijn broertje en al mijn nichtjes en neefjes. Het zal me niets verbazen als hij nog ergens ligt. Het was een heel simpel spelletje, maar het verveelde in bad nooit.

Bron foto.

Weet jij nog leuke flashback friday’s?

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 30 januari 2015 | 69 reacties | Tags:

Reacties

Door Marloes ❤ Budgetproof.nl op 30 januari 2015 15:03

Deze rubriek is echt leuker dan ik verwacht had. Ik word echt oud dat ik moet lachen om al die dingen van vroeger. Die reclames van de bio-stabiel waren echt té erg.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 30 januari 2015 15:08

Die showergel gameboy ken ik niet. Lijkt mij wel leuk (als kind dan) ^^)

[Beantwoorden]


Door Kim | Kimsbloglife op 30 januari 2015 15:10

Dit vind ik echt een superfijne rubriek! Die showergel gameboy was echt geweldig haha!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 30 januari 2015 15:11

Ja, van die kauwgom dat na 3 keer kauwen een steen was. Van de smurfen of barbie! Ahh, mijn jeugd.

[Beantwoorden]


Door Christelijke blog op 30 januari 2015 15:12

Haha ohja die kauwgom! Ik spaarde vroeger al die stickers en plakte die dan in een schriftje. Dat schriftje heb ik nu nog haha. :cool:

[Beantwoorden]


Door Maaike op 30 januari 2015 15:13

Dat was vroeger wel een dingetje ja, lieveheersbeestjes. Ik heb mijn ring nog en 1 knopje van het eerste echt paar oorbellen wat ik ooit als 6-jarige gedragen heb. En plaktattoo’s zaten in ‘mijn tijd’ altijd in verpakkingen van Donald Duck en ik had een kast volgeplakt met Teenage Mutant Ninja Turtle kauwgomstickers.

[Beantwoorden]


Door Tineke op 30 januari 2015 15:14

Oh dat Hema spel Ik ben een ster speelde ik ook heel vaak!
Liefs

[Beantwoorden]


Door sam op 30 januari 2015 15:18

Oohjaaa de nep gameboy!!! Die hadden we thuis ook! Er werd bijna letterlijk om gevochten wie hem deze keer mocht, hahahaha.
Leuke post weer Vera!
Xxx

[Beantwoorden]


Door Margot op 30 januari 2015 15:19

Ja hier herken ik de meeste dingen ook van!

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 30 januari 2015 15:19

Ik ken ze allemaal nog, wat worden we toch oud haha!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door femketje op 30 januari 2015 15:30

haha grappig om terug te zien :D

[Beantwoorden]


Door Nadia op 30 januari 2015 15:31

Haha herkenbaar! Ik vond die kauwgom altijd zo vies, maar ja, die tattoo’s en stickers he

[Beantwoorden]


Door Elise Joanne op 30 januari 2015 15:38

De biostabil, haha! Dat kan ik mij nog zó goed herinneren! Ik vind deze Flashback artikelen zo leuk, je vergeet van die dingen die je jeugd hebben ‘gemaakt’, haha. De lieveheersbeestjesring was ook mijn eerste ring, gekregen van mijn grootmoeder, heb hem nog steeds!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 30 januari 2015 15:40

Geweldig!

[Beantwoorden]


Door Karlijn op 30 januari 2015 15:45

Hahaha, ik had ook zo’n ring! Superleuk artikel! :duh:

[Beantwoorden]


Door Sandrijn op 30 januari 2015 15:52

Aaah fantastisch!! Zou leuk zijn als we stiekem weer es een dagje zo zouden kunnen leven.

[Beantwoorden]


Door Manon op 30 januari 2015 16:03

Zo herkenbaar hahah!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 30 januari 2015 16:04

Vera ik vind de Flashback Friday artikelen altijd zo leuk :yay: De tattoo gum inderdaad (maar ook van die schatkist ijsjes, waar ook een tattoo in zat!) en dat gameboy-ding, geniaal ! Sommige dingen van vroeger mis ik echt te erg, haha.

[Beantwoorden]


Door Anne op 30 januari 2015 16:20

Die tattoo kauwgom was altijd mijn favoriet, hoewel die krengen na een dag of twee echt heeeel lelijk werden. Ik ben nu voor mezelf van elke dag flashback Friday aan het maken, door het terugkijken van tekenfilmseries (monster allergy, trollz… Ben nog steeds actief spongebobkijker trouwens).

[Beantwoorden]


Door Marieke op 30 januari 2015 16:32

jaa de biostabiel! En echt zoveel mensen liepen met zo’n ding! Ben benieuwd of er mensen zijn die ze nog steeds dragen.. Vond het altijd zo’n gek ding en lelijk ook!

[Beantwoorden]


Door Linda op 30 januari 2015 16:38

Jaaaa de lieve heersbeestjes ringen, zo herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Vera op 30 januari 2015 16:54

Dit zijn zulke leuke artikelen altijd! Dat lieve heersbeestjes ring had ik ook en daar had ik ook de bijpassende ketting en armband van hahaha! Mijn moeder zweerde dat de biostabiel zou werken maar ik vond het zo’n grote onzin!! Later gaf ze me toch gelijk haha.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 30 januari 2015 16:55

Haha wat een leuke dingen weer! Die kauwgom met tattoo’s kan ik me nog goed herinneren. Ik lust zelf helemaal geen kauwgom, maar ik wou er toch altijd een alleen voor de tattoo haha.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 30 januari 2015 17:11

Hihi, die kauwgom.

[Beantwoorden]


Door jose op 30 januari 2015 17:21

Oh die kauwgom was eigenlijk zo smerig… ik krijg de nostalgische smaak in mijn mond (en een nostalgische kramp in mijn kaak, wat waren die dingen hard!) Je wilde hem toch altijd en uiteindelijk gebruikte ik die tatoeages nooit omdat ik dat zo zonde vond haha…

[Beantwoorden]


Door Beau op 30 januari 2015 17:25

Dat lieveheersbeestjes ringetje had ik vroeger ook, echt leuk! Nu heeft mijn buurmeisje hem gekregen :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 30 januari 2015 17:32

Ah die gameboy! Die herinner ik me nog haha! Zo leuk! Liefs

[Beantwoorden]


Door Ester op 30 januari 2015 18:04

Haha wat leuk weer dit! Tattoo kauwgum!!! Yeeejjj.
En de biostabiel hahaha. Een vriendin had die gekocht en zei ook dat hij ‘echt werkte’ .. ik vond hem gewoon veel te duur om te proberen. Achteraf maar blij om ook dat ik hem nooit heb gekocht!
En ja… het ringetje met het lieverheersbeestje. WELK KLEIN MEISJE HAD HEM NIET! hahaha.
Alleen de laatste ken ik helaas niet … terwijl we wel even oud zijn! Jammer.. had zoiets graag gewild.. xD En nog steeds lijkt me dat heel leuk haha.

[Beantwoorden]


Door E op 30 januari 2015 18:08

Haha, die lieveheersbeestjesringen. Ik heb daar een gek verhaal over. Ik had altijd de gekke gewoonte om in bed op alles te kauwen, de deken, maar ook mijn vingers. I was weird, I know. Op gegeven moment heb ik zo hard zitten bijten op die ring, dat’ie het begaf en mijn vinger beknelde. Mijn vader moest van zijn afspraak die avond terug komen om die ring olen te knippen. Daarna ben ik nooit mee zo gek geweest op ringen. (En het kauwen is toen ook stukken minder geworden.)

Leuke post trouwens, de FF’s lees ik elke keer met veel plezier.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 30 januari 2015 18:15

Die lieveheersbeestring had ik ook, haha! De gameboy douchegel had ik niet, wel was ik groot fan van de kinder shampoo die niet in je ogen prikte (volgens mij heette het Bubble Joe) ^^)

[Beantwoorden]


Door ayla op 30 januari 2015 18:24

Ojaaaaaaaaa! De douchegel gameboy-ding, daar heb ik ook uren mee doorgebracht! Ik speelde op speeleiland altijd spelletjes waar je je kamer moest inrichten, zo verslavend! ^^)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 30 januari 2015 18:30

Zo leuk dit!

[Beantwoorden]


Door elien op 30 januari 2015 18:37

Die ring ja :D
Vroeger had ik ook van die kleine gekleurde speentjes van plastic.. weet iemand hoe die miss heten? Haha

[Beantwoorden]


Door anouk op 30 januari 2015 18:50

Lieveheersbeestjesring!! Die heb ik in verschillende maten liggen, ik kon geen afstand doen denk ik haha

[Beantwoorden]


Door milou op 30 januari 2015 18:56

Oh… ik mocht zulke dingen vroeger niet hebben… :( Mijn moeder dacht dat ik dan weer te snel erop uitgekeken zou zijn. Was vaak ook wel waar. haha! Oh en de biostabil! Wist niet eens dat dat zo heette, maar heb het wel vaak voorbij zien komen!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 30 januari 2015 19:05

Ah die tattoo gum heb ik vroeger zo vaak gehad! Ik heb ook een keer glow in the dark tattoos gehad, die waren helemaal gaaf

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 30 januari 2015 19:16

Heel leuk en herkenbaar! Die Hema spellen vond ik zo leuk, ik was ook echt verslaafd aan Ik Ben Een Ster haha, daar heb ik mij heel wat uurtjes mee vermaakt! Sowieso vond ik dat soort spellen leuk, ik had er vroeger ook eentje van Lego Friends waarin je in een bandje zat en dat vond ik ook helemaal geweldig!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 30 januari 2015 19:16

Hahaha wat een leuk idee dit, die lieveheersbeestjesring die komt me bekend voor ;)

[Beantwoorden]


Door kristy op 30 januari 2015 19:58

Die lieveheersbeestje ring heb ik ook gehad, ik ben ‘m kwijt geraakt bij slagharen!

[Beantwoorden]


Door Jana op 30 januari 2015 20:19

Heel herkenbaar allemaal :D Vooral de showergel gameboy vind ik ontzettend leuk! Ik verveelde mij ook nooit in bad :-) x

[Beantwoorden]


Door Lilian op 30 januari 2015 21:01

Mijn eerste ring was ook een lieveheersbeestje haha, hoe toevallig :). En ook ik ben ‘m kwijt geraakt helaas..

[Beantwoorden]


Door Ko op 30 januari 2015 21:09

Ik snap niet waarom er pokemon op die kauwgom staat. Die eerste rij. Drie naar beneden zijn digimon karakters

[Beantwoorden]

Suzanna antwoordt op 31 januari 2015 om 15:43:

Ik was op zoek naar deze comment xD Waarschijnlijk noemen ze het Pokémon omdat Pikachu erop staat.. Snap alleen niet waarom de Digimon karakters erbij staan..

[Beantwoorden]


Door Lifesabout op 30 januari 2015 21:16

Heerlijk die kauwgom…pijnlijke kaken kreeg je er van. En een lievenheersbeestjes ring heb ik ook gehad. Ik maak er nog wel eens een grapje over omdat ik zulke kleine vingers en ringmaat heb. Nostalgie….ik wil weer terug!

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 30 januari 2015 21:35

Zo leuk deze rubriek! :)

[Beantwoorden]


Door Janouk redfashionhead.nl op 30 januari 2015 21:41

Hahaha, die biostabiel kwam toen vaak voorbij op Tellsell (van die programma’s die je keek toen je ziek thuis was…). Nog een flashback: de lamy vulpen uit groep 3, flippo’s, plaktattoos die bij de chips zaten, het blauwe schatkistje met aarbeien en vanille ijs….

[Beantwoorden]


Door Marieke op 30 januari 2015 23:08

Zo leuk om al die dingen terug te zien! Oh, the memories!

[Beantwoorden]


Door Romana op 30 januari 2015 23:43

Dat spel was zooo leuk!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 31 januari 2015 00:59

Dit alles herinner ik me nog wel! Vooral die eindeloze Tell Sell kijk-sessies als er niets anders op tv was! ;)

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 31 januari 2015 10:39

Wauw, die gameboy is zo cool!

[Beantwoorden]


Door Renske op 31 januari 2015 11:24

Haha, mijn hele arm zat altijd vol met van die tattoo’s. En ik heb maanden gezeurd voor zo’n ring en toen ik hem kreeg droeg ik hem nooit..

[Beantwoorden]


Door Eva op 31 januari 2015 16:07

Woow jaaa die douchegelgameboy!!! Die was ik helemaal vergeten :) (love)

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 31 januari 2015 17:24

Oh ik had ook de lieveheersbeestjes ring! En de biostabil hahaha dat weet ik nog maar hoe kom je daar nou weer op? Dat zat echt diep weggestopt in mijn herinneringen haha.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 31 januari 2015 20:23

Oh die lieveheersbeestjes ring weet ik nog wel! Leuk om te zien weer. ^^

[Beantwoorden]


Door Roos op 31 januari 2015 21:25

Ik vind deze artikelen zo leuk! Die eerste afbeelding haalde zoveel herinneringen naar boven, compleet vergeten hoe lang ik dat heb gespeeld! Van meidenmix, helaas heb ik het spel nergens meer kunnen vinden in huis anders had ik het zo weer opgestart om te kijken hoe het ook alweer ging! haha!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 1 februari 2015 12:01

Hahahaha, oooh ja, die bubblegum met tattoo’s!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 1 februari 2015 13:44

Oohhh die lieveheersbeestjesring had ik ook aaaaltijd om, totdat ik mijn arm brak en hij doorgeknipt moest worden.. Wat een drama was dat!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 1 februari 2015 16:06

Het Hema spel kende ik helemaal niet! Wel had ik een lieveheersbeestjes ring, armband en ketting haha.

[Beantwoorden]


Door Gaya op 1 februari 2015 17:02

Whaah, ik had ook een lieveheersbeestjes ring. Ik wist helemaal niet dat zoveel mensen dat hadden!

[Beantwoorden]


Door Silvana op 1 februari 2015 22:08

Ohhh, die lieveheersbeestjes ring. Bij mij ging het precies hetzelfde, ik heb er geloof ik wel 4 versleten. En die showergel, fantastisch! (love)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 2 februari 2015 11:23

Echt super leuk om dit soort dingen terug te zien! Ik heb laatst weer snoepschelpjes gekocht. Kun je je die nog herinneren? Schelpjes met daarin een snoeplaagje en die stopte je dan volledig in je mond:D Haha!

Fijne maandag!
XoXo Melanie

[Beantwoorden]


Door Floor op 2 februari 2015 11:28

Ahh dat lieveheersbeestje ring! Ik had die ook toen ik klein was, alleen ik had m op een gegeven moment zo lang om gehad dat hij te klein was geworden en met een tang van m’n vinger moest worden afgehaald. Drama was dat haha!

[Beantwoorden]


Door Elke op 2 februari 2015 21:36

Aaaaaah dat spel van de HEMA! Dat is echt lang geleden, maar ik vond het fantastisch met al die outfits en optredens. Geniaal om weer te zien!

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 3 februari 2015 17:03

Ik had vroeger ook zo’n lieveheersbeestje ring en zelfs ook oorbellen! Later werd ik bang voor lieveheersbeestjes en toen wilde ik ze niet meer in, haha. :-P

[Beantwoorden]


Door girl op 3 februari 2015 22:25

:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: (love) (love) (love) (love) yeaaaaaaaaaaaaaaaa <3 love itttt

[Beantwoorden]


Door Sass op 5 februari 2015 18:36

Ken ze allemaal niet behalve het lieveheersbeestje ring. Die had ik 1, met gym in groep 4 geloof ik moesten we onze sieraden aan een klassen assistent geven. Toen ik na de gymles mijn 2 ringen terug ging vragen had ze die met het lieveheersbeestje niet meer! Daarna nooit meer terug gezien, ze beweerde dat ik haar maar 1 ring had gegeven, haat haar nog altijd grrr.. hihi

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 7 februari 2015 21:58

Omg ja een lieveheersbeestje ring heb ik ook gehad en die kauwgom met plaktattoos had ik ook!

[Beantwoorden]


Door Roos op 10 februari 2015 05:48

Van die schelpjes met snoep erin, waar je heel lang erover deed om ze uit te likken. Of bestaan die nog?

[Beantwoorden]


Door Emma op 26 februari 2015 15:49

Als suggestie voor je volgende flashback friday: betty spaghetti!! Van die elastische poppen!! En van die uber lelijke elastische brede haarbanden (weet niet hoe ik het anders moet verwoorden haha).

[Beantwoorden]