Twitter Question #200

twitter_question_200_01

Zit je achter een 8-delig Gourmetstel, aan een gedekte tafel in een restaurant, op de bank met pizza of bij je opa & oma met familie? Het is voor mij de eerste Kerst waarbij ik aaalll I want for Christmaaasss is yoooouhouu zing en daarbij mijn vriendje kan aankijken. Wat zijn mijn plannen? En die van jou? We bespreken het in de 200e(!) Twitter Question.

twitter_question_200_02

De familie van Jeffrey viert eigenlijk nooit Kerst. Ze zien elkaar al zo vaak vanwege het familiebedrijf waar hij, zijn vader en broer in werken, dat ze Kerst samen overslaan. Dat begrijp ik wel, maar ik vind het toch ook wel een klein beetje jammer. Ik ben namelijk dol op Kerst met familie! En hierdoor houden we een vrije dag over.

Met Kerstavond rijden Jeffrey en ik vanuit Amsterdam waar we de premiere van Bardo’s film Guys Night gezien hebben, door naar mijn ouders in Arnhem met alle kado’s. Die gaan we daar onder de kerstboom met zijn alle openen, terwijl we lekker eten (soep, broodjes en andere hapjes). De volgende dag doen we het rustig aan en gaan we ’s avonds uit eten… Sushi! Net zoals voorgaande jaren.

Op tweede kerstdag staat er nog niets op de planning. Ik denk dat we lekker films gaan kijken in pyjama. Ik kijk onwijs uit naar deze Kerst. De eerste met Jeffrey! Hopelijk vindt hij mijn kado’s leuk…

Hoe vier jij Kerst?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 20 december 2014 | 51 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Elja op 20 december 2014 15:23

In e ochtend gaan we lekker ontbijten en dan in de middag naar mijn oom om zijn verjaardag te vieren tweede dag weten we nog niet ;)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 20 december 2014 15:32

Kerst is bij ons altijd heel druk.. (lang leve gescheiden ouders)

De dag van kerstavond mag ik eerst tot half 7 werken en dan aansluiten naar mijn schoonouders, waarschijnlijk gourmetten en gewoon gezellig samenzijn.
1e kerstdag hebben we altijd eerst een kerstborrel van mijn schoonfamilie en ‘smiddags komt mijn vader met mijn tante en broertje bij ons eten. En ik denk een foute kerstfilm kijken.
2e kerstdag gaan we naar mijn moeder en haar vriend waar ook zijn familie en kinderen zijn en gaan we daar lekker eten en samenzijn.

En het weekend na kerst gaan mijn vriend en ik nog even samen kerstvieren. Lekker in de pyama op de bank, met heel veel foute kerstfilms. Lekkere hapjes en lekker 1 avondje nog lekker koken en 1 avondje lekker sushi bestellen.

[Beantwoorden]


Door jose op 20 december 2014 15:32

Op kerstavond rijden we met een auto (van mijn moeder) naar mijn schoonouders toe (wat wel een volle twee uur duurt), waar we eerste kerstdag vieren, en tweede kerstdag rijden we 500 prachtige kilometers naar mijn ouders in Duitsland…. Waar we dan tot en met oud en nieuw blijven. Veel op en neer gereis maar we houden teveel van onze ouders om ze niet te zien met de feestdagen… <3

[Beantwoorden]


Door Wendy op 20 december 2014 15:35

Leuk om te lezen wat iedereen doet met kerst!
Mijn kerst ziet er zo uit:

’s Ochtends ga ik naar de kerk waar ik een optreden geef met ons orkest.
Na de kerkdienst gaan we weer naar huis en ’s middags spelen we met het gezin een gezelschapsspel zoals Levensweg.
Daarna gaan we het eten voorbereiden want op eerste kerstdag gourmetten we meestal.

Tweede kerstdag is een wat luiere dag en doen we niet zoveel haha!

Iedereen alvast een hele fijne kerst gewenst!

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 20 december 2014 om 23:38:

Spelletjes spelen is Zooooo leuk! Helaas ben ik de enige in de familie die dat leuk vindt :P

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 20 december 2014 15:36

Op kerstavond zijn mijn vriend en ik lekker met zijn twee thuis en eerste kerstdag gaan we met zijn ouders en mijn vader gourmetten. Tweede kerstdag gaan we dan met een vriendin weer gourmetten haha! Ik denk dat ik aan het eind van deze week geen gourmetstel meer kan zien :P

[Beantwoorden]


Door Mandy op 20 december 2014 15:36

Leuke vraag! Zelf vier ik kerstavond door met mijn gezin en oma te gaan gourmetten. Daarna ga ik met vrienden de kroeg in. Op eerste kerstdag heb ik niet echt plannen en tweede kerstdag ga ik naar Brugge!

[Beantwoorden]


Door emilie op 20 december 2014 15:37

Zoals elk jaar naar mijn oma in Frankrijk, genieten van eem heerlijk kerstmaal en een dagje Parijs!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 20 december 2014 15:38

Ik vier het gewoon gezellig thuis, met lekker eten en cadeautjes :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 20 december 2014 15:39

Kerstavond cadeautjes uitpakken met mijn ouders en vriend, eerste kerstdag uiteten met de hele familie en tweede kerstdag met mijn ouders en vriend lekker thuis eten en spelletjes doen! Ik heb er super veel zin in!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 20 december 2014 15:42

Ik ben eerste kerstdag bij mijn ouders en tweede kerstdag naar opa en oma en bij een oom en tante langs. Waar ik kerstavond ben weet ik nog niet. Of ik blijf lekker thuis, of ik ga die middag al naar mijn ouders toe. Moet nog even kijken hoe het allemaal uitkomt. Bij mijn ouders wordt het gewoon een beetje film kijken en hangen en wat eten. Tweede Kerstdag gaan we een potluck dinner maken waarbij iedereen iets maakt en dan een soort van lopend buffet. Altijd erg gezellig.

[Beantwoorden]


Door Silvana op 20 december 2014 15:47

Wij hebben er dit jaar een 3e & 4e kerstdag aangeplakt! We lopen elkaar vaak mis omdat de kleinkinderen uit de familie ook vriendjes hebben en ook naar de schoonfamilie willen. Met de extra kerstdagen zien we elkaar toch allemaal nog even!

[Beantwoorden]


Door Anna op 20 december 2014 15:51

Hoe kerst er bij mij uitziet? Ik ben tot nu toe altijd in Finland geweest met kerst! Kerst is daar de happening van het jaar en duurt 3 dagen lang! De 24ste hebben we kerst diner, komt de kerstman cadeaus brengen en gaan we naar het kerkhof om daar de mooie verlichte grave te bezoeken. De tweede kerstdag spelen we met de hele familie op straat hockey en de derde kerstdag lekker schaatsen! Dit jaar zal het hetzelfde gaan :) Hopelijk ligt er ook nog een lekker dik pak sneeuw! Oh ik hou van kerst! Haha, Liefs :star: (love)

[Beantwoorden]


Door Adejong Visagie op 20 december 2014 16:11

Eigenlijk heb ik niet zoveel met kerst. Mijn familie ook niet. Als het aan ons lag zou er dus niet zoveel gebeuren. Ik heb echter ook een schoonfamilie en die wil wel uitgebreid kerst vieren. Daar ga ik dus naartoe :)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 20 december 2014 16:17

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik Kerst meestal alleen thuis ‘vier’. Ik kan sowieso ook niet echt van huis die dagen omdat ik geen eigen vervoer heb. Dit jaar gaan we met wat familie in een restaurant eten op eerste Kerstdag. verder geen plannen.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 20 december 2014 16:22

Ik heb niets met kerst, vriendlief ook niet, maar zijn ouders eisen dat we het komen vieren. Dus eerste kerstdag al vroeg in de auto naar België (ze wonen vlak bij de Franse grens, dus toch zo’n 3-3,5 uur onderweg. We blijven dan maar overnachten bij zijn broer die vlakbij woont: het leukste deel van de dag, lekker relaxed filmpjes kijken in de avond met zwager en schoonzus en spelen met hun kat. De volgende dag terug naar huis en lekker nixen en een pizza in de oven gooien. Mijn moeder maakt het niet uit wanneer we komen, aangezien ik maandag vrij ben, ga ik er dan even langs. Het liefst zou ik gewoon op vakantie gaan met kerst, geen gezeur van familie e.d. en dan ook nog ergens waar de zon schijnt en je zonder jas naar buiten kunt. Zit er dit jaar financieel niet in, hopelijk volgend jaar wel, of schoonvader het nu leuk vind of niet, het is ons leven.

[Beantwoorden]


Door Xaviera op 20 december 2014 16:22

Leuke plannen heb je voor kerst, gezellig dat je zowel bij je familie bent als lekker thuis een pyama-en-film dagje houdt! Ik blijf dit jaar lekker thuis en vier het samen met een goede vriend, waarschijnlijk ook lekker films kijken en genieten van zelfgemaakte stoofpeertjes en andere fijne dingen! :)

[Beantwoorden]


Door Margot op 20 december 2014 16:24

Gezellig eten met familie! En eigenlijk begin ik daar vanavond al mee!

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 20 december 2014 16:46

Ik ga gezellig twee dagen lang met mijn ouders en zus Monopoly spelen, kerstfilms kijken en gourmetten. Ook komt een vriend van mijn zus bij ons met kerst, wat extra gezellig is. Helaas moet mijn vriend de komende weken bijna elke dag ’s nachts werken, dus we zien elkaar niet met de feestdagen. Zo jammer.. Daarom hebben we afgelopen week samen met mijn ouders en zus alvast alle cadeautjes gegeven (en gekregen).

[Beantwoorden]


Door Annemieke op 20 december 2014 16:55

Wij vieren onze eerste Kerst in ons nieuwe huis en onze familie komt langs. Dus dat moet wel gezellig worden ^^) Voor Tweede Kerstdag heb ik eigenlijk nog geen idee wat we gaan doen, we zien het wel haha. :-P

[Beantwoorden]


Door Nanda op 20 december 2014 17:19

Ik ben 4 maanden zwanger en van begin af aan spuugmisselijk en veel overgeven. Dus met kerst zijn we gewoon met ons drietjes. of viertjes, net hoe je het bekijkt. Ik lig op de bank en eet voornamelijk crackers. Manlief heeft een Jamie Oliver box besteld en gaat daar lekker van smullen met ons zoontje.

[Beantwoorden]


Door Bente op 20 december 2014 17:45

Zal vast wel goed komen met die cadeau’s! :)
Eerste kerstdag vier ik met mijn familie (als in tante, oom, nichten, neef, opa, oma, mijn ouders, broer + alle aanhang) gereserveerd. Altijd een gezellige boel! En tweede kerstdag is voor mijn schoonouders en vriend gereserveerd :) (en derde en vierde kerstdag met vrienden, zin in!)

[Beantwoorden]


Door Eilish op 20 december 2014 18:06

Op eerste kerst komen overdag de vader, oma, stiefmoeder en het stiefzusje van mijn vriend. “S avonds gaan we naar mijn huis en vieren we daar met het gezin kerst! 2e Kerst moet mijn vriend eerst werken en gaan we ’s avonds naar mijn vriend dr moeder! Lekker druk! Want kerstavond is het ook nog tijd om te gourmetten met vrienden!

[Beantwoorden]


Door Heleen op 20 december 2014 18:35

Ik vier mijn 1e kerstdag met mijn familie (gourmetten en bijpraten (love) ) en 2e kerstdag vieren we dit jaar voor het eerst met vrienden. Heb er zo veel zin in!!!

[Beantwoorden]


Door suus op 20 december 2014 18:39

Eerste kerstdag meezingen in het koor van de kerk, dan naar mijn schoonouders waar ook schoonzussen en zwagers heenkomen en gezellig met elkaar eten. Tweede kerstdag naar mijn familie.

[Beantwoorden]


Door femketje op 20 december 2014 18:53

eerste kerst ben ik bij mijn ouders :) voor de rest moet ik werken dus geen uitgebreide kerst voor mij!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 20 december 2014 18:58

Veel plezier met kerst meis! Geniet ervan :)
En yay ik sta erbij (de laatste). Heb echt zin om mijn bday te gaan vieren (love)

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 december 2014 19:00

Wij gaan gezellig naar mijn oma toe om met de familie te gaan lunchen. In de avond lekker op de bank met een kerstfilm die wel al honderd keer gezien hebben maar altijd leuk blijft ^^

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 20 december 2014 19:02

In Belgie, bij mijn ouders! Ik tel de dagen nu al af!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 20 december 2014 19:30

Kerstavond cadeautjes uitpakken, eerste kerstdag thuis gourmetten met familie en mn vriend en tweede kerstdag vieren we kerst bij hem. Voor het eerst in vijf jaar zijn we samen met kerst en oud & nieuw, voorheen was hij altijd op vakantie. Hierdoor heb ik er alleen maar meer zin in ^^)

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 20 december 2014 19:45

Eerste kerstdag ben ik bij mijn moeder en haar man voor het kerstdiner, mijn broers zijn er ook, dus dat wordt wel gezellig. Ik moet het toetje maken, dat moet ik zelfs nog bedenken… oei! En tweede kerstdag ga ik naar vrienden, die hebben mij uitgenodigd en dat vind ik super lief, zo zit ik tweede kerstdag niet alleen, want vrijgezel zijn tijdens deze dagen, dat hakt er wel even in. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Annemijn op 20 december 2014 20:25

Oeh lekker sushi! Ik heb op 1e kerstdag een uitgebreid kerstdiner met mijn familie en 2e kerst wokken met mijn schoonouders. Ik wens je alvast fijne kerstdagen!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 20 december 2014 20:28

Wat een super leuke Twitter Question! Mijn kerstdagen zijn nogal uiteenlopend. Zo is het ritueel om elk jaar met kerstavond met mijn vaders familie een kroegentocht te doen door Amsterdam en zit ik op 1e kerstdag na het kerstdiner rondom een enorme kerstboom, met echte kaarsjes, kerstliedjes te zingen met de andere kant van mijn familie. Erg gezellig altijd!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 20 december 2014 22:26

Zo leuk om te lezen dat iedereen Kerstmis weer op z´n eigen manier viert, en volgens mij toch de sfeer overal een beetje hetzelfde is. Love it! ♥ Wij gaan eerste kerstdag gewoon thuis met het gezin lekker uitgebreid eten en tweede kerstdag gaan we naar mijn oom. We nemen dan allemaal wat te eten mee, de een maakt voorgerecht, mijn oom en zijn vriendin maken het hoofdgerecht en een ander maakt weer het nagerecht. ^^)

[Beantwoorden]


Door Hester op 20 december 2014 22:57

Ah ik hoop dat je geniet van je eerste kerst met Jeffrey ^^) Ik ga op Eerste Kerstdag naar de kerk en naar familie en Tweede Kerstdag gewoon thuis met een vriendin. Niet zo bijzonder moet ik zeggen, maar is altijd wel gezellig :)

[Beantwoorden]


Door Lies op 20 december 2014 23:04

Dit jaar ga ik de eerste kerstdag samen met mijn moeder naar mijn oom toe. Normaal komt hij altijd een kerstdag bij ons, maar we vonden het wel leuk om nu eens naar hem te toe te gaan. De tweede kerstdag vieren wij gewoon lekker thuis en hebben we besloten wat te gaan halen bij de chinees.

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 20 december 2014 23:37

Omdat mijn ouders altijd een eigen banketbakkerij hebben gehad, zijn kerst en oud&nieuw altijd een beetje lazy geweest. Wel met lekkere hapjes enzo natuurlijk! 2e kerstdag altijd naar opa en oma!

Mijn schoonfamilie gaat all the way met uitgebreid ontbijt, cadeaus en diner. Best leuk, maar niet echt mijn ding. Voor mij is het echte kerstgevoel het gevoel van vroeger.. De winkel en etalage inrichten met gouwe ouwe kersthits, een mega drukte de dagen voor kerst en dan met kerst helemaal gaar zijn. Ik vind die decemberstress heerlijk! En ik mis het!!

Dit jaar is het kerstontbijt bij schoonouders, pizzarette bij mijn ouders en verder niks. 2e kerstdag werken en ’s savonds met vriendlief vanaf de bank in pyjama gourmetten! We vieren dit jaar geen kerst met de hele familie bij opa en oma, omdat het heel erg slecht gaat met oma (als ze de kerst nog haalt…)

[Beantwoorden]


Door Lenke op 21 december 2014 00:31

Jammer genoeg zal er ook dit jaar niet veel kerst gevierd worden aangezien ik in de blok zit en over twee weken mijn eindexamens beginnen!

[Beantwoorden]


Door Dewy op 21 december 2014 06:44

Leuk om te lezen wat iedereen gaat doen met kerst!
Eerste kerstdag zitten mijn vriend en ik 7 uur in de bus om ons zelf 200 km verderop te verplaatsen en zo in Ho Chi Minh City (Vietnam) uit te komen, omdat wij op budget reizen (backpacken) gaan we ons zelf tweede kerstdag verwennen met een heerlijk sushi diner! Super veel zin in haha!!
Hele fijne dagen iedereen :)

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 21 december 2014 08:16

Ik ben altijd blij als het 2 januari is :)

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 21 december 2014 12:08

Op kerstavond naar mijn oma en oom en daar gezellig gourmetten, met z’n allen op de bank ‘all you need is love’ kijken (is inmiddels echt traditie geworden hier haha) en naar de kerstnachtdienst. We blijven daar logeren en op eerste kerstdag komt ook mn andere oma daar heen en gaan we weer uitgebreid eten :)
Dan gaan we naar huis en de volgende dag wordt een relax dagje. Gezellig samen met m’n oma bordspelletjes spelen :D

[Beantwoorden]


Door Marieke op 21 december 2014 13:27

Leuk je kerstdagen! Ook lekker chill, fijn!
Ik vier het kerstavond met mijn vader, eerste kerstdag met mijn moeder (lekker eten, film kijken en fijn niks :)) en 2de kerstdag met een heel diner met 19 man bij mn schoonfamilie. Ooh en natuurlijk cadeautjes uitpakken 1e kerstdag, in de ochtend denk ik :D
Fijne kerstdagen!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 21 december 2014 14:37

Wij eten samen met de familie.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 21 december 2014 16:55

Gezellig eten en cadeautjes uitpakken, ik kan niet meer wachten…!!!! (A)

Liefs,
Joyce

[Beantwoorden]


Door Puck op 21 december 2014 19:51

In Mauritius! Ik ben hier al drie maanden voor een stage. Bring & Share met een grote groep studenten. Helaas, moet ik tweede kerstdag gewoon werken, want daar doen ze hier niet aan..

[Beantwoorden]


Door noortje op 21 december 2014 21:16

Wij vieren kerst met beide kanten van de familie, omdat mijn nonkel onlangs uit het leven is gestapt en we allemaal gezellig bij elkaar willen zijn.
Samen hapjes eten en praten. Nadien nog gezelschapspellen spelen.

Maar hem zullen we nooit vergeten, zelfs niet tijdens deze dagen

prettig kerst Vera en een gelukkig Nieuwjaar

[Beantwoorden]


Door Andrea op 22 december 2014 14:47

Wij gaan met kerst altijd naar mijn familie in Frankrijk. Dat is heel leuk want ik zie ze niet zo vaak omdat ik niet vaak vakantie heb.
Mijn oma maakt op kerstavond een gigantisch diner, meestal iets van 7 gangen, met champagne, oesters (bleh), kaviaar (ook bleh) en al dat soort luxe Franse etenswaren. Daarna gaan we pakjes openmaken en daarna bijna meteen slapen (meestal zijn we pas klaar met dineren om middernacht, dus na de cadeautjes is het al erg laat, haha).
En eerste kerstdag dineren we nog eens (minder uitgebreid gelukkig) en koopt mijn oom voor iedereen kraslootjes, en met de winst koopt hij dan nieuwe, net zolang door totdat het geld op is/we het goed vinden.
In Frankrijk bestaat tweede kerstdag niet (alleen in een bepaalde regio), dus dat is dan gewoon een ‘normale’ dag, waarbij ik gewoon gezellig met mijn opa en oma ben!
x

[Beantwoorden]


Door Manon op 22 december 2014 20:17

Kerstavond vieren we bij mijn ouders, samen met een oom en tante (die zelf geen kinderen hebben) . Dan doen we tepanyaki en spelen nadien spelletjes. Kerstdag zelf gaan we naar de kerk en ’s middags bij mijn vriend thuis met alle kinderen en aanhang. ’s avonds gaan mijn vriend en ik lekker bankhangen :)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 24 december 2014 11:56

Hoi! Wat ga jij leuke dingen doen met kerst! Superleuk, eerste jaar met een vriendje. Je verdient het echt!

Dit ga ik doen:
met kerstavond komt de familie van mijn moeder naar ons thuis en maken we lekker veeeeeel food! Terwijl worden er ook kado’s uitgedeeld. Dit is een kleine familie, super gezellig!

Op kerstdag gaan we naar mijn papa zijn zus. Dit is een hele grote familie met wie ik allemaal een hele goede band heb. Ook zijn er heel veel leeftijdsgenoten. Hier eten we kalkoen en terug kado’s uitdelen!

Op tweede kerstdag ga ik met familie en vrienden een weekje naar de Ardennen.

Echt een fantastische kerst dit jaar!
Lieve Vera, vrolijk kerstfeest en geniet ervan!

[Beantwoorden]


Door Nancy op 21 oktober 2015 16:05

Zo te zien heeft de familie Koeneman een facttsaisnhe Kerst gehad in de sneeuw. Mooie foto’s van de blije Sem en Jip, maar Remko kan er ook iets van hoor. Alleen jammer dat Dunja niet durfde, of toch wel? Maar ze wilde niet op de foto??

[Beantwoorden]


Door http://w8sites.com/gandmcollisioncenter.com op 20 november 2015 09:17

That’s an expert answer to an interesting question

[Beantwoorden]