EcoTools kwasten

ecotools_kwasten_review01

EcoTools is terug! De comeback tour begon met de Starter Set kwasten te koop bij DA, maar inmiddels is de hele afspeellijst compleet met nu ook een volledig assortiment aan losse kwasten. Ik heb een aantal exemplaren voor het gezicht getest. Vroeger was ik al fan van EcoTools, maar ben ik trouw gebleven?

ecotools_kwasten_review02

ecotools_kwasten_review03

Ik vind het ontzettend leuk hoe EcoTools zijn kwasten verpakt. Het merk doet het echt even anders dan zijn concurrenten. De hoesjes zijn deels van stof, met een print van blaadjes aan de binnenkant. De kwasten zelf zijn ook gemaakt van mooie materialen. Synthetische haren, bamboe en gerecycled aluminium.

EcoTools kwasten zijn te koop bij DA. Bekijk hier bij welke filialen.

ecotools_kwasten_review04

Foam Applicator € 12,99
Retractable Kabuki € 15,99
Large Powder € 12,99
Domed Bronzer € 14,99

ecotools_kwasten_review05

Foam Applicator

De foam applicator is bedoeld voor het aanbrengen van vloeibare foundation. Je kunt hem droog gebruiken over je hele gezicht.

Ik ben geen fan van deze ‘kwast’. Het idee is goed, maar het schuim vind ik te hard om goed te werken. De applicator veert niet lekker mee op mijn huid, zuigt veel product op en werkt langzaam. Een kwast (met haartjes) of mijn handen werken sneller en beter. Nu ben ik lang bezig voor een vlekkerig resultaat.

ecotools_kwasten_review06

Retractable Kabuki

Deze kwast is handig om mee te nemen. De kabuki kun je inschuiven en met een dop veilig inpakken voor op reis. Perfect voor een touch up onderweg.

Toen ik de haren van deze kwast nog niet gevoeld had, dacht ik dat ze stevig zouden zijn. Dat zijn ze helemaal niet, ze zijn juist heel erg zacht. De kwast aait soepel mijn gezicht en brengt poeder aan zonder foundation te verschuiven. De kabuki heeft veel haren, wat hem perfect maakt voor een touch up. Hij brengt aardig wat poeder aan, waardoor hij goed matteert. En dat is wat je wilt – zeker halverwege de dag.

ecotools_kwasten_review07

Large Powder

Je kunt het al raden. Dit is een grote poederkwast om je gezicht mee af te poederen, make-up mee te ‘setten’ en te matteren.

Ook bedoeld voor poeder, net als de kabuki, maar dan wanneer je ’s ochtends rustig aan je kaptafel je make-up zit te doen. Een plattere en iets luchtigere kwast. Ook deze kwast is enorm zacht, maar brengt poeder iets gerichter aan.

ecotools_kwasten_review08

Domed Bronzer

Deze, dikke en compacte kwast gebruik je voor bronzer over je hele gezicht. Hij moet een natuurlijke, sun kissed glow geven.

Wat is dit een joekel! Hij viel me gelijk op, doordat de steel zo robuust en dik is. Daarom kun je deze kwast ook neerzetten, mocht je dat willen. Hij is dus bedoeld voor bronzer en dat vond ik best even gek. De kwast is veel dikker en groter dan de kwasten die ik normaal voor bronzer gebruik. Ik vind hem daardoor niet zo handig om mee te contouren langs bijvoorbeeld mijn neus en kin, maar voor all over werkt de kwast prima en geeft hij inderdaad een mooie gebronsde glow aan mijn gezicht.

ecotools_kwasten_review09

Ik vind de haren van de EcoTools kwasten heerlijk. Zo zacht! Dat ze synthetisch zijn vind ik ook een groot pluspunt. Synthetische haren blijven goed in model en gaan langer mee. Mijn favorieten zijn de retractable kabuki en de large powder en misschien ook wel de domed bronzer, als ik daar wat meer gewend aan ben.

De EcoTools kwasten zijn net weer even anders dan anders. Ze hebben een andere vorm dan ik gewend ben, of minder of meer haren dan ik normaal zie. Dat vind ik leuk en ik moet toegeven dat het ook nog eens goed werkt. Ik ben dan ook heel blij dat het merk nu zoveel beter verkrijgbaar is.

EcoTools is te koop bij geselecteerde DA filialen.

Twitter Facebook
Categorie: Kwasten | 17 december 2014 | 75 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Cheyenne op 17 december 2014 06:02

Ik gebruik heel graag de domed bronzer kwast, om na het contouren het wat te verzachten/vervagen!

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 17 december 2014 06:21

Het is een naam die ik steeds ergens voorbij zie komen, maar ik heb het nog nooit gezien. Ook niet bij de DA hier om de hoek, maar dat komt misschien omdat het geen geselecteerd filiaal is. Ik vind ze er erg mooi uit zien die kwasten, een beetje zoals Zoeva (stiekem). Ja, ben zeker benieuwd. Ik kan echt nooit genoeg kwasten hebben hahaha. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Natasja op 17 december 2014 06:26

Ik heb nog geen kwasten in mijn stash en eerlijk trekken ze mij zo niet aan. Hooguit de kabuki; die klinkt interessant.
Ik houd ook erg van zachte haren, maar ben kieskeurig op de vorm.

[Beantwoorden]


Door Akosua op 17 december 2014 06:54

Ik heb al regelmatig kwasten van Ecotools gezien, maar helaas nog nooit gevoeld. Deze review klinkt wel goed, vooral die kabuki kwast lijkt me wel handig voor handig. En ik zag in de link dat er wel wat DA fililalen bij mij in de buurt zijn die ze verkopen, dus ik ga zeker een kijkje nemen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 december 2014 om 18:18:

Ben benieuwd!

[Beantwoorden]


Door kelly caresse op 17 december 2014 06:55

Wat een mooie kwasten vind ik dit, het natuurlijke spreekt me persoonlijk wel aan. Die sponsapplicator zou ik ook niet zo weg van zijn maar de andere kwasten lijken me erg prettig

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 december 2014 06:58

Ik heb geen enkele kwast van ecotools, ze zien er in mijn ogen niet heel aantrekkelijk uit en zjin heel robust. Maar wel heel fijn dat ze in Nederland zijn voor de mensen die ze wel fijn vinden!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 december 2014 07:26

Die domed bronzer brush daar viel juist meteen mijn oog op. Lijkt me trouwens ook een prima poederkwast voor als je iets meer dekking nodig hebt. Ik zal wel eens gaan neuzen als ik weer eens bij een DA kom.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 december 2014 om 18:18:

Ja, dat kan ook zeker!

[Beantwoorden]


Door Marloes | Budgetproof.nl op 17 december 2014 07:34

Die lompigheid en het mooie uiterlijk spreekt mij juist wel aan! Heb nog nooit van m’n leven een contourpoging gedaan haha, dus dat zou ik niet missen bij die dikke kwast.

[Beantwoorden]


Door Cherel op 17 december 2014 07:39

Lijken me fijne kwasten! Ik wist helemaal niet dat dit merk te koop is bij (geselecteerde) DA filialen. Ik ga eens een kijkje nemen, ben toevallig toe aan wat nieuwe kwasten!

[Beantwoorden]


Door Frances op 17 december 2014 07:41

De kwasten zien er erg mooi uit en dat vind ik ook erg belangrijk! ;-) Daarnaast ben ik nu erg benieuwd naar deze kwasten, aangezien je zo enthousiast bent!

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 december 2014 07:44

Ze zien er erg mooi uit. De poeder kwasten lijken me erg fijn ^^

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 17 december 2014 07:44

Vooral de Large powder lijkt me fijn! Die foam applicator ziet er spectaculair uit, maar valt dus een beetje tegen. Jammer! Ik heb nog niks van Ecotools, maar daar moet maar eens verandering in komen :).

[Beantwoorden]


Door Mandy op 17 december 2014 07:51

Lijken me fijne kwasten, vooral de kabuki lijkt me fijn. Het uiterlijk vind ik ook erg mooi. Duur vind ik ze niet, maar ik ben toch eerder geneigd een complete set te kopen van bijv. Zoeva voor in verhouding minder geld. Ook omdat ik veel op en neer reis en losse kwasten meenemen is zo’n gedoe merk ik nu haha. Wel een goede review trouwens ^^)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 17 december 2014 07:58

Wow, die Foam Applicator is echt raar, haha. Zo’n kwast heb ik nog niet eerder gezien! Hoewel ze wel heel fijn lijken, zou ik ze niet zo snel kopen omdat de rest van mijn kwasten (M.A.C en Zoeva) zwarte steeltjes hebben, en ik hou van eenheid in mijn kwastenset, haha!

[Beantwoorden]


Door Denise op 17 december 2014 08:09

Wat een super tof artikel! De kwasten zien er leuk uit en lijken me ook prettig in gebruik! <3

[Beantwoorden]


Door anouk op 17 december 2014 08:14

Jammer van de ‘spons’kwast die leek me net zo interessant om uit te proberen!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 december 2014 08:20

Ahhh ecotools! Ik wil erg graag hun wenkbrauwkwastje proberen. Ik heb ecotools nog niet echt gevonden, ook de filialenlijst klopt niet. Er staat dat het filiaal in mijn dorp een verkooppunt is, maar daar zeggen ze dat ze nog nooit ecotools verkocht hebben.
Waar in Amsterdam koop jij ze zelf?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 december 2014 om 18:19:

Vind het wenkbrauwkwastje ook zo fijn!

Vervelend dat de lijst niet klopt, ik ga er achteraan! Ik heb ze zelf niet gekocht, maar opgestuurd gekregen (om terug te komen op je laatste vraag).

[Beantwoorden]


Door Sarah op 17 december 2014 08:30

Had van die sponsaplicator niet veel verwacht om eerlijk te zijn. De rest van de kwasten lijken mij heel fijn. En idd fijn dat de kwasten beter verkrijgbaar zijn.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 december 2014 08:54

Fijne kwasten! Jammer dat er in mijn buurt geen D&A zit! De Kabuki vind ik er heel erg fijn uitzien en de grote poederkwast! Geen geld voor zo’n leuk setje!

[Beantwoorden]

Kelly antwoordt op 17 december 2014 om 08:56:

Setje huh, de losse prijzen vind ik prima geld voor goede kwasten ;)

[Beantwoorden]


Door Margot op 17 december 2014 09:01

Die retractable kabuki lijkt me best handig!

[Beantwoorden]


Door Syl op 17 december 2014 09:08

Inmiddels heb ik een aantal goede kwasten van real techniques.
Dus op de kabuki na zou ik ze laten liggen.

[Beantwoorden]


Door Melanie op 17 december 2014 09:14

Wat een leuk kwasten! Zeker voor die prijs. Ik heb nu eigenlijk alleen maar MAC kwasten en zou ze eens moeten afwisselen. De kleur is ook erg goed gevonden vind ik!

Fijne woensdag!
XoXo Melanie

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 december 2014 09:18

Gaaf, deze lijken me erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Josanne op 17 december 2014 09:19

Zien er echt heel fijn uit, lekker stevig!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 17 december 2014 09:39

Wat een prachtige kwasten! De haren lijken me heerlijk zacht. Met name de Retractable Kabuki klinkt veelbelovend. Thanks voor je fijne en eerlijke review!

[Beantwoorden]


Door Carien op 17 december 2014 09:52

Ik ben wel benieuwd naar de Retracable Kabuki want ik ben dol op kabukikwasten :)

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 17 december 2014 09:53

Ik heb een blush brush van ecotools die ik dagelijks gebruik! Zo heerlijk zacht en fijn in gebruik.

[Beantwoorden]


Door Pretty Beauty Land op 17 december 2014 09:59

dat klinkt veel beloven. Op de foundationkwast na dan =)

[Beantwoorden]


Door Manon op 17 december 2014 09:59

Oeh die kabuki lijkt me fijn, dat vind ik sowieso veruit een van de fijnste kwasten om te gebruiken haha!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 17 december 2014 10:05

Ik heb dat eerste setje van Eco Tools inderdaad bij DA vandaan. Ik vind ze fijn! Vooral de schuin afgesneden kleine kwast (niet hier afgebeeld) waarmee je eyeliner kunt zetten vind ik perfect. De haartjes zijn hierbij lekker stevig zodat je er goed mee kunt tekenen. Of ik zet gewoon ‘stempeltjes’ langs bij wimperrand en verbind ze met elkaar; zo hoef je niet één hele streep te tekenen. Ik gebruik ‘m steevast als ik eyeliner wil aanbrengen!

[Beantwoorden]


Door Jolien op 17 december 2014 10:07

Ik ben een beetje in de war. In de tweede alinea zeg je dat de haren natuurlijk zijn, en in de één-na-laatste synthetisch. Welke is het nou?

Verder zien de kwasten er mooi uit! Ik ben nog op zoek naar een fijne en betaalbare poederkwast.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 december 2014 om 10:21:

Sorry, synthetisch!

[Beantwoorden]


Door Sanne - loveisthenewblack op 17 december 2014 10:10

Zo jammer dat er geen DA bij mij in de buurt zit! Binnenkort toch maar eens omfietsen, want die kubuki lijkt me ideaal voor onderweg!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 17 december 2014 10:12

De Retractable Kabuki Brush lijkt me erg fijn en de grote poederkwast ook! Alleen de bronzer kwast lijkt mij fijner voor blush of poeder dan voor bronzer, maar dat is misschien ook omdat ik met mijn bleke huidje het liefst altijd maar een heel subtiel laagje bronzer aanbreng ;) De sponsapplicator is ook niet echt iets voor mij denk ik.

[Beantwoorden]


Door Minke op 17 december 2014 10:40

Klinkt goed! Van dit merk heb ik nog nooit kwasten geprobeerd

[Beantwoorden]


Door Sanae op 17 december 2014 11:04

Yes, de DA bij mij om de hoek verkoopt deze kwasten. Vanmiddag maar eens kijken! Ik wil die Retracable Kabuki heel erg graag hebben.

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 17 december 2014 11:07

Ecotools is zo herkenbaar als merk. Het lijken mij heel leuke kwasten, maar ik heb er nog nooit geprobeerd van dit merk :)

[Beantwoorden]


Door Sophie Hol op 17 december 2014 11:37

Ik heb eigenlijk altijd de kwasten van de Hema. Vind het zo jammer om er veel geld aan uit te geven. Heb altijd het idee dat het niet zoveel verschil maakt, maar misschien heb ik het vreselijk mis.

[Beantwoorden]


Door natasha op 17 december 2014 11:56

Wat jammer dat di eerst tegen viel, die vond ik juist zo handig uitzien!

Liefs x

[Beantwoorden]


Door Silke op 17 december 2014 12:35

Ik ben ook grote fan van de kwasten van Ecotools! Ik kocht onlangs een setje online en – wauw – wat een fantastische kwaliteit voor weinig geld, zo hoort het!
Waar ik ook van hou is ‘speciale’ kwasten, zoals hier de Foam Applicator en de Domed Bronzer, ze zorgen ervoor dat je je makeup nét een beetje anders gaat aanbrengen, en ik vind het dan altijd leuk om te zien of het er dan beter uit gaat zien.

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 17 december 2014 12:40

Vooral de poederkwast ziet er fijn uit!

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 17 december 2014 12:54

Het lijken mij erg fijne kwasten, ik had er al meer over gelezen maar had ze nog nooit gespot in de winkel. Nu ik weet dat ze bij de DA liggen ga ik zeker langs om even te kijken! :-)

[Beantwoorden]


Door Suus op 17 december 2014 13:08

Hoe vind je de kwaliteit vergeleken met Real techniques of Zoeva? Op basis van deze review denk ik dat ik RT en Zoeva fijner vind. Eerlijk gezegd vind ik die ook mooier om te zien (ik heb de rosegouden set van Zoeva en wat kwasten van RT). Niet dat het daarom gaat, maar make-up draait voor mij zowel om de inhoud als om de verpakking, vooral bij duurdere producten.
Ik denk trouwens dat ik weet waarom die bronzer zo groot is. Een bronzer moet je huid een sun-kissed glow geven, en dan op die 3 gebruikt worden (dat weet je al, sorry ik weet alleen niet hoe ik anders moet zeggen wat ik bedoel), contouren is het aanbrengen van schaduw in je gezicht, schaduwen zijn meer taupe dan bronze en mat, dus voor contouren heb je echt een kleinere kwast nodig maar met bronzer kun je je opzich uitleven als je zou willen haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 december 2014 om 18:20:

Ik vind het veel beter dan Zoeva, maar ben sowieso geen Zoeva van. Op RT vind ik het een goede aanvulling. De kwasten zijn anders, iets steviger dan die van RT. Maar ook erg zacht :-)

[Beantwoorden]

suus antwoordt op 17 december 2014 om 21:52:

Bedankt voor je antwoord! Wat grappig ik ben helemaal weg van mijn zoeva kwasten. Dit is dus ook een merk om in het achterhoofd te houden.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 december 2014 13:27

Die sponskwast lijkt me niks, maar de rest ziet er goed uit! Mooie foto’s weer, Vera! :)

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 17 december 2014 13:27

De look spreekt me niet meteen aan, maar de kwaliteit klinkt zeker oke voor de prijs.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 17 december 2014 13:48

Ik ben niet bekend met dit merk, maar de kwasten zien er wel erg goed uit. Fijn dat je er een lijst bij gedaan hebt met DA filialen, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 17 december 2014 14:29

Jammer van die foam applicator, vind het wel leuk bedacht :) Maar volgens mij komt het ook wel los van het steeltje na een tijdje.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 17 december 2014 14:31

jammer dat de Foam Applicator zo tegenvalt.. die leek mij het meest interessant!

[Beantwoorden]


Door Andrea op 17 december 2014 15:04

Wat een fijn artikel weer! De Retractable Kabuki lijkt me heel handig om mee te nemen inderdaad, die ga ik binnenkort eens bekijken ^^

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 17 december 2014 15:40

Lijkt me fijn! Ik vind ze alleen niet zo mooi.. Haha. Totaal niet belangrijk, maar ik ga liever voor RT-kwasten!

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 17 december 2014 16:01

Lijken me fijne kwasten! Op die spons na dan.. Even een vraagje.. Wat voor kwast kan ik het best gebruiken om donkere crème foundation (om mee te contouren) mee te blenden? Ik gebruik normaal poeder om mee te contouren, dus moet even kijken wat voor kwast dit het best bij crème kan.

[Beantwoorden]


Door Tjuly op 17 december 2014 16:28

Toch stiekem wel benieuwd naar ecotools! Jammer genoeg geen DA in de buurt.. :(

[Beantwoorden]


Door Dionne op 17 december 2014 16:32

Klinkt heel goed. Ik ben net op zoek naar nieuwe basic kwasten

[Beantwoorden]


Door Lara op 17 december 2014 18:53

Ik heb een stippling foundation kwast van ecotools en hij is echt een regelrechte hel. Totaal niet zijn geld waard. Had ook gezworen dat ik nooit meer iets van dit merk zou kopen, maar dit maakt me dan toch wel weer nieuwsgierig!

[Beantwoorden]


Door Heleen op 17 december 2014 22:14

Heel fijn dat ze synthetisch zijn, en heel zacht! Ik ben nl tegen dierenhaar, vaak komt daar echt dierenmishandeling bij kijken helaas :(

[Beantwoorden]


Door Sterre op 17 december 2014 23:48

Wat leuk dat je wat over de DA verteld, Het is echt een super winkel, maar niet zo bekend. Ze hebben wat luxeren en andere artikelen dan bv kruidvat of etos.
leuk dat je dit in je artikel laat zien!
XX

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 17 december 2014 23:51

Ziet er erg fijn uit allemaal!

[Beantwoorden]


Door Julie op 17 december 2014 23:57

Fijne review alweer Vera! Jammer dat die eerste zo tegenvalt, hij ziet er namelijk erg leuk uit vind ik dan! :-)

[Beantwoorden]


Door Céline op 18 december 2014 09:42

Ik vind ecotools een ontzettend leuk merk. Ook omdat ze met bamboo werken, waar ik een soort van liefdesverhouding mee heb :P
Jammer dat die sponskwast zo hard is, hij leek mij juist ideaal voor het uitwerken van concealer onder je ogen.

[Beantwoorden]


Door Marissa op 18 december 2014 12:25

WAT!! Die prijzen tho. In Amerika zijn deze kwasten 1/3e van de prijs.

[Beantwoorden]


Door Anna op 18 december 2014 15:38

Wat een super mooie foto’s! Ik ben heel benieuwd naar deze kwasten.

[Beantwoorden]


Door lisa op 18 december 2014 20:07

Hey vera, de twee linkjes doen het niet met de geselecteerde filialen. Graag zou ik willen weten welke DA’s dit verkopen! x lisa

[Beantwoorden]


Door Maya op 18 december 2014 22:11

Ik gebruik al 2 jaar ecotools kwasten. Ze zn geweldig in gebruik en zoo zacht. Alleen idd die “spons” foundation kwast vind ik ook niet goed werken en hij absorbeert 2x zoveel product.
Hier in England zn ze wat goedkopen dan in NL, vooral als je ze bij de outlets koopt.

Voor de rest een goed review xxxxx Maya_UK

[Beantwoorden]


Door Jessica op 18 december 2014 22:35

Jammer dat ik op de site van DA nog steeds niet filialen kan vinden die het merk wel in de winkel hebben. Gelukkig zijn er veel kwasten via boozyshop te krijgen.
Ik ben zelf superblij met deze kwasten.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 19 december 2014 17:50

Die spons kwast ziet er heel vet uit! Jammer dat hij zo tegenvalt.

xx Sanne

[Beantwoorden]


Door Peggy op 19 december 2014 17:53

Wellicht is de foam applicator wel heel handig voor het aanbrengen van concealer? Daar zou ik hem in ieder geval voor gebruiken, zeker door de vorm lijkt deze mij daar ideaal voor.

Leuk artikel!

Liefs, Peggy.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 19 december 2014 21:44

Ik ben dol op de kwasten van EcoTools, vet handig dat je een link hebt geplaatst met de verkooppunten, want ik kon steeds geen DA vinden waar ze alles verkochten!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 22 december 2014 14:07

Zien er goed uit, de prijzen zijn ook fijn. :)

[Beantwoorden]


Door Emmy op 28 december 2014 19:18

Ik vind dit review heel interessant ik vind het alleen jammer dat de kwasten
Wel prijzig zijn voor mijn budget dan maar verder leuk review je schrijft altijd erg vrolijk en positief zo breng je ook de wat minder leuke dingen (A) (A)

[Beantwoorden]