The Body Shop Vanilla & Tonka Bean geurstokjes- en kaars

the_body_shop_vanilla_tonka_bean01

Geurstokjes en geurkaarsen zijn vooral voor de herfst en winter perfect. Wanneer je knus op de bank kruipt met een dikke trui, kun je de warme herfstsfeer versterken met een kaars in ontspannende vanilla & tonka bean geur. Het maakt het thuis nog net wat gezelliger en comfortabeler. Ik reviewde de stokjes en kaars van The Body Shop om in de juiste herfst stemming te komen.

the_body_shop_vanilla_tonka_bean02

the_body_shop_vanilla_tonka_bean03

Allebei de producten zitten in het vaste assortiment van The Body Shop. De geurstokjes kocht ik vorig weekend met korting bij de outlet in Roermond, de kaars ‘kocht’ ik alweer een paar jaar geleden toen ik €10 gespaard had op mijn memberkaart.

De geur is erg warm, met de vanille die het sterkst aanwezig is. Het vleugje tonkaboon geeft de geur net iets meer pit, hoewel dit warme boontje de vanille ook wel erg goed aanvult.

The Body Shop Vanilla & Tonka Bean geurstokjes € 21
The Body Shop Vanilla & Tonka Bean geurkaars € 15

the_body_shop_vanilla_tonka_bean04

the_body_shop_vanilla_tonka_bean05

The Body Shop Vanilla & Tonka Bean geurstokjes

De geurstokjes worden stevig verpakt met een rubberen kurk in de fles die je met veel kracht uit de mond van de fles moet duwen. Daarna kunnen de stokjes erin geplaatst worden om de rustgevende geur te verspreiden. Het duurt even, want de geur moet nog in de stokjes trekken, maar dan is de geur altijd aanwezig. Minder sterk dan een kaars, maar wel dag en nacht en bovendien is het veiliger.

De vormgeving vind ik wel een beetje kaal, terwijl de geurstokjes niet goedkoop zijn. De geurstokjes van concurrent Rituals vind ik een stuk luxer ogen, er zit veel meer in (230 ml in plaats van 125 ml bij The Body Shop) en zijn nauwelijks duurder. In verhouding zelfs goedkoper. Kom op TBS, dat kan beter!

the_body_shop_vanilla_tonka_bean06

the_body_shop_vanilla_tonka_bean07

The Body Shop Vanilla & Tonka Bean geurkaars

De geurkaars verspreidt vrijwel onmiddellijk een warme geur. Wanneer je de kaars na een tijdje uitblaast blijft de lucht gevuld met vanille en tonkaboon. De kaars ruikt sterker dan de geurstokjes en werkt meteen. Het staat ook wel heel gezellig, zo’n knisperend lichtje tijdens de donkere dagen.

Ik brand niet vaak geurkaarsen omdat ik snel hoofdpijn krijg van de geur. In mijn werkkamer kan ik het ook als storend ervaren, ik wil juist dat het er fris en schoon ruikt. Voor op het toilet, de badkamer of in de gang vind ik stokjes of een kaars wel heel handig en fijn.

the_body_shop_vanilla_tonka_bean08

the_body_shop_vanilla_tonka_bean09

De geurstokjes en geurkaars van The Body Shop zijn aan de prijzige kant. Aan de geurstokjes heb ik wel het een en ander op te merken, maar de kaars vind ik kwalitatief erg goed. De geur is goed aanwezig, blijft lang ruikbaar en de kaars brandt mooi egaal op. Een lekker luxe verwenproduct.

Vanilla & Tonk Bean is een heerlijke geur voor het najaar. Warm en tegelijkertijd ontspannend. Laat je gedachten gaan en sla nog een bladzijde om van je nieuwe boek.

The Body Shop Vanilla & Tonka Bean – te koop in winkels en de webshop.


Reacties

Door Cheyenne op 17 oktober 2014 06:04

Ik ga zeker eens een keertje aan de kaars ruiken, lijkt me erg lekker!

[Beantwoorden]


Door Martina op 17 oktober 2014 06:10

Als ik dit lees dan denk ik dat ik bij de geurstokjes van de rituals blijf :)

[Beantwoorden]


Door Sara - Window On My Wardrobe op 17 oktober 2014 06:12

Ik ben gek op geurkaarsjes en stokjes! De kaars lijkt me hier wel de moeite waard, maar je bent niet laaiend enthousiast over de stokjes lees ik. Ik wil ze toch eens gaan testen in de winkel

X Sara

[Beantwoorden]


Door Akosua op 17 oktober 2014 06:13

Volgens mij kijk ik met mijn neus als ik in the Body Shop kom, want de geurkaarsen zijn mij nooit opgevallen. De volgende keer ga ik zeker even een keertje kijken, want ik hou wel van kaarsjes branden als het kouder begint te worden.

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 oktober 2014 06:16

Mooie kaars lijkt me een lekker geur! Jammer dat de geurstokjes er zo goedkoop uitzien, terwijl ze dat inderdaad helemaal niet zijn.

[Beantwoorden]


Door Saartje op 17 oktober 2014 06:17

De kaars vind ik er wel mooi uitzien, maar inderdaad ook wat simpel. Persoonlijk zou ik ook eerder voor rituals gaan omdat ik de producten er daar leuker van vind uitzien en het prijsverschil is minimaal. Leuke review!

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 17 oktober 2014 06:22

Ik krijg net als jou heel snel hoofdpijn van te sterke geuren. Deze zou ik dus ook eerst moeten ruiken en zal ik niet klakkeloos bestellen (al helemaal niet door de prijs). Vanille is sowieso niet een geur die ik fijn vind, dus als ik zou kiezen zou het wat anders worden. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Lotte op 17 oktober 2014 06:39

De vormgeving had inderdaad wel iets meer aandacht mogen hebben. De geur lijkt me wel heerlijk, ik ben echt gek op vanille en tonkaboon.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 oktober 2014 06:54

Het lijkt me een lekkere geur, maar ik heb ook problemen met huisgeuren. Zeker bij kaarsen slaat het al snel op mijn longen waardoor ik last krijg van mijn asthma. Zelfs geurstokjes (tenminste die van Rituals) zijn voor mij al gauw te sterk.

[Beantwoorden]


Door Celeste op 17 oktober 2014 07:01

Ik hou echt van geurkaarsen. Steek ze echt heel vaak aan, vooral tijdens het leren. Lekker ontspannend! Ben benieuwd naar deze geurstokjes en kaars.

[Beantwoorden]


Door Paola op 17 oktober 2014 07:18

De geur lijkt me heerlijk! Hier heb ik iedere avond alweer lekker een geurkaars aan! ^^)

[Beantwoorden]


Door Karin op 17 oktober 2014 07:20

Heerlijk, ik hou van geurkaarzen en warme geuren in deze periode. Jammer dat er geen geurblog bestaat!

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 17 oktober 2014 07:29

Ik heb van deze geur een interieurparfum! Al moet ik wel echt in de juiste bui zijn om deze geur lekker te vinden.

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 17 oktober 2014 07:33

Jammer dat de geurstokjes wat tegenvallen, maar ik zou inderdaad ook die van Rituals eerder opnieuw kopen! Fijne review heb je geschreven :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 17 oktober 2014 07:37

Lijkt me heerlijk, zo’n heerlijk geurkaarsje. Heb ze van de ikea maar die blijft niet zo lang hangen

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 17 oktober 2014 07:37

Goh, ik wist niet dat The Body Shop geurstokjes verkocht. Leuk! Fijn dat je ze vergelijkt met het merk Rituals.

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 oktober 2014 07:52

Ze lijken me erg lekker ruiken ^^

[Beantwoorden]


Door Bianca op 17 oktober 2014 08:00

Ik ben vooral nieuwsgierig naar de geur kaars alleen dan in een andere variant kan niet zo goed tegen een vanille lucht (ivm migraine) x

[Beantwoorden]


Door MjayV op 17 oktober 2014 08:01

Fijne review met echt ontzettend mooie foto’s! Wist eigenlijk niet dat TBS geurkaarsen etc. had, oeps.. Ga toch eens kijken!

[Beantwoorden]


Door Laurie op 17 oktober 2014 08:19

Oeh lijkt me heeeerlijk! Ik hou van vanille geurkaarsen, dus dit zou mij wel eens heel gelukkig kunnen maken! Heb gelukkig nog een voorraadje liggen, maar dit lijkt me wel lekker! Jammer dat de stokjes wat tegenvallen, gelukkig ben ik ook niet zo’n geurstokjes-mens, haha!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 17 oktober 2014 08:20

Hmmm zelf ben ik echt mega dol op geurkaarsen, krijg er eigenlijk geen genoeg van! Vanille vind ik ook echt een hele lekkere geur. Ik wis trouwens helemaal niet dat TBS ook geurkaarsen verkoopt!

[Beantwoorden]


Door Esmée op 17 oktober 2014 08:27

Mmh, ik ben gek op vanille dus deze geur ga ik heerlijk vinden! Van die geurstokjes zijn ideaal, persoonlijke vind ik het minimale design wel mooi! Zo past het bij heel veel verschillende interieurs :) Maar de prijs is inderdaad iets aan de hoge kant! X

[Beantwoorden]


Door Beau op 17 oktober 2014 08:38

Nooit geweten dat TBS geurkaarsen en geurstokjes verkoopt! De geur klinkt heerlijk :) Zelf heb ik ook altijd snel hoofdpijn door dit soort producten.

[Beantwoorden]


Door Manon op 17 oktober 2014 08:43

Heeerlijk ik ben dol op de vanille geur, geurstokjes hoef ik niets meer van te hebben die hebben het in mijn ogen nooit zo goed gedaan en zijn ook een stuk minder gezellig dan een kaars die je aan kan steken wanneer je wilt dat het lekker ruikt :)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 oktober 2014 08:44

Hmmm de kaars klinkt heerlijk! Ik vind geurstokjes nooit zo lekker! De geur ruik ik altijd maar even en van een geurkaars geniet ik veel meer.

[Beantwoorden]


Door Mirne op 17 oktober 2014 09:25

YAY! Laten mijn 2 favoriete dingen combineren. Geurstokjes en vanille geur!

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 17 oktober 2014 09:33

Wauw dat klinkt ontzettend fijn wat een heerlijke review en mooie sfeerfoto’s!

[Beantwoorden]


Door femketje op 17 oktober 2014 09:43

love van die geurstokjes! ♡

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 17 oktober 2014 09:46

De geurkaars lijkt me heerlijk. Geurstokjes gebruik ik niet meer omdat ik de geur veel minder vind.

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 17 oktober 2014 09:53

Ik ben niet zo’n vanille-mens dus ik denk dat ze mij niet zo zouden bevallen ^^

[Beantwoorden]


Door Vicky op 17 oktober 2014 09:57

Ik ben helemaal gek op vanillegeuren. Ben hier heel benieuwd naar

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 oktober 2014 10:03

Wat een mooie sfeervolle foto’s! Ik houd niet zo heel erg van vanille en van geurtjes moet ik vaak niezen haha. Wel leuke producten!

[Beantwoorden]


Door Denise op 17 oktober 2014 10:09

Geurstokjes lijken me zo heerlijk! <3

[Beantwoorden]


Door Amy op 17 oktober 2014 10:11

Ik heb de interieurspray hiervan en die vind ik echt heerlijk ruiken. De geurstokjes zijn inderdaad m’n ding niet maar zo’n interieurspray werkt wel heel fijn. Ik bespray het textiel hiermee en dan blijft de geur echt úren of zelfs dagen hangen, terwijl ik maar een paar keer heb moeten sprayen.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 17 oktober 2014 10:12

Welkom herfst! Met dat kak weer van gister mogen de kaarsen weer lekker op tafel :)

[Beantwoorden]


Door Cherel op 17 oktober 2014 10:20

De geur lijkt me heerlijk, maar ik vind het voor mezelf toch iets te prijzig.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 17 oktober 2014 10:23

De kaars lijkt me wel heel fijn! Ik ben gek op geurkaarsen!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 17 oktober 2014 10:39

De geurkaarsen van TBS zijn de beste! Ik heb er zelf een die al jaren oud is en de geur is na al die jaren nog even sterk (en lekker) !

[Beantwoorden]


Door Melissa op 17 oktober 2014 10:50

Klinkt goed zeg! Wel een beetje prijzig. Ik koop zelf eigenlijk nooit geurstokjes, ik brand liever geurkaarsen :)

[Beantwoorden]


Door Eva | Realitijd op 17 oktober 2014 10:51

De geur lijkt me echt geweldig. Maar ik vind de stokjes er precies ook maar een beetje stom uit zien, terwijl die van Rituals heel luxe ogen.

[Beantwoorden]


Door Niny op 17 oktober 2014 11:20

Wat lekker! Ik ben dol op geurkaarsen met vanille geur dus ik ben erg benieuwd naar deze variant! Eigenlijk wil ik ook nog wel eens stokjes proberen maar ik denk dat ik dan toch eerder voor die van Rituals ga!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 17 oktober 2014 11:24

Hmm, de prijs is inderdaad wat jammer. Het design daarentegen vind ik dan weer wel leuk! De geur lijkt me heerlijk… Maar ik blijf inderdaad lekker bij m’n ‘oude vertrouwde’ Rituals. ;)

[Beantwoorden]


Door Elise Joanne op 17 oktober 2014 11:24

Grappig dat jij liever niet in je werkruimte dit soort dingen neerzet of brand, ik doe niet anders! De geur lijkt mij heerlijk, het prijsje inderdaad iets aan de bovenkant. Ik ga hem besnuffelen! Mooie foto’s trouwens Vera, wauw!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 17 oktober 2014 11:56

Klinkt heerlijk! Ik ben dol op geurkaarsen :):)

[Beantwoorden]


Door Amelie op 17 oktober 2014 12:27

Lekker!!Ik ben hartstikke dol op geurkaarsen!!

[Beantwoorden]


Door Sylvana op 17 oktober 2014 12:30

Heerlijk wel prijzig

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 17 oktober 2014 12:30

Prachtige foto’s, Vera. Ik ben echt dol op geurkaarsen, geurolie en van die toestanden, plus ik hou ook heel erg van de geur van vanille, dus dit is zeker iets voor mij!

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 17 oktober 2014 12:34

Oehh, ik vind het er goed uit zien!

[Beantwoorden]


Door Marion op 17 oktober 2014 13:05

Erg fijn geschreven artikel en prachtige foto’s. Wil zelf heel graag ook enkele fijne geurkaarsen halen, heerlijk voor de tijd van het jaar!

[Beantwoorden]


Door Janique op 17 oktober 2014 13:11

Leukee afwisseling qua artikel! Maar mijn favoriete geurkaarsjes zijn toch de €1,- gevallen van de IKEA :-P

[Beantwoorden]


Door Esther op 17 oktober 2014 13:23

Ik wordt al snel misselijk van een té aanwezige geur. Maar ben toch wel benieuwd naar deze, ik ga eens ruiken!

[Beantwoorden]


Door Amy op 17 oktober 2014 13:40

De geur spreekt me wel aan, maar je hebt gelijk dat de geurstoffen van Rituals luxer ogen. Die heb ik nu staan en daar ben ik erg blij mee!

[Beantwoorden]


Door Milou op 17 oktober 2014 13:45

Vroeger moest ik niks van geurkaarsen hebben maar nu ben ik dol op geurkaarsen!:-)

[Beantwoorden]


Door daantje loves to read op 17 oktober 2014 14:41

Mmmmm…. ben niet zo van die stokjes. Mijn man gooit ze altijd stiekem weg wanneer ik even de kamer uit ben. Hij houdt er helemaal niet van. Een geurkaars kan hij inmiddels enigszins waarderen. Maar alleen omdat ik hem dat in zijn maag splits ^^) . Dus die stokjes gaan er niet komen… nope, zelfs niet op het toilet. Ben bang dat mijn kinderen er dan een slokje van willen nemen :-)

[Beantwoorden]


Door Emke op 17 oktober 2014 15:00

lijkt me heerlijke producten! x

[Beantwoorden]


Door Judith op 17 oktober 2014 16:22

De geurstokjes van TBS gaan wel veeeeel langer mee dan die van Rituals.

[Beantwoorden]


Door Manon op 17 oktober 2014 17:00

De geur vanille is altijd lekker!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 oktober 2014 17:01

Ik <3 vanille en ik <3 the Body Shop! Perfecte combinatie :)

[Beantwoorden]


Door De Spiegelreflex op 17 oktober 2014 19:37

De geur lijkt me fijn, maar zou het nooit kopen omdat ik het te prijzig vind. Misschien is het trouwens handig om te vermelden wat de brandduur is van de kaars (tenzij het er niet op vermeld staat), dat brengt de prijs van de kaars ook een beetje in perspectief :-)

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 17 oktober 2014 20:42

Ik vind geurstokjes niet zo heel erg fijn, de kaars klinkt wel erg goed!

[Beantwoorden]


Door Angelique op 17 oktober 2014 21:52

oeh de geurkaars gaat zeker hier in huis komen! Thanks voor de tip

[Beantwoorden]


Door Petra op 18 oktober 2014 11:16

Ik blijf lekker bij de geurstokjes en geurkaarsen van Janzen.
Ruiken heerlijk, niet overdreven en zien er heel mooi uit!

[Beantwoorden]


Door BeautyReviewsNL op 18 oktober 2014 13:06

Ziet er heerlijk uit!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 18 oktober 2014 18:05

Lijkt me een heerlijke geur, maar aan de prijs te zien betaal je echt voor het merk.. jammer.

[Beantwoorden]


Door Evy op 18 oktober 2014 20:01

Ze lijken me echt heerlijk! Ik zou ze dolgraag willen hebben om de woonkamer/slaapkamer mee op te fleuren. xxx

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 18 oktober 2014 20:21

Het lijkt me een erg fijn product, maar ik ben denk ik toch meer fan van de geurstokjes van rituals :)

[Beantwoorden]


Door Hester op 19 oktober 2014 22:20

Heel sfeervolle foto’s! De geur lijkt me toch wel heel lekker (zolang ‘ie niet te overheersend is).

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 21 oktober 2014 22:30

De geur lijkt me heerlijk. Zou de kaars denk ik eerder kopen dan de geurstokjes, die zien er inderdaad een beetje kaal en saai uit.

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | All About Autumn TAG op 22 oktober 2014 16:25

[…] Body Shop Vanilla & Tonka Bean. Ook de […]