Een fijne plek om je op te maken

een_fijne_plek_om_je_op_te_maken_01

Zo’n 6 jaar geleden begon mijn make-upcollectie aardig uit te dijen. Ik ging van 2 naar 10 oogschaduwpaletjes, had opeens lipsticks om uit te kiezen (toen nog geen rood!) en ik kon bijna een stash video maken. Daarmee begon ook de zoektocht naar de perfecte plek om me op te maken. Met de verschillende dingen die ik door de jaren heen geprobeerd heb, geef ik je vandaag tips!

PicMonkey Collage

Leen Bakker € 59,99 – Leen Bakker € 119,00
Leen Bakker € 129,99 – Ikea Hemnes € 199,00

Kaptafel

Met een kaptafel ben je niet in één keer klaar (in de laatjes die erbij zitten kun je net anderhalve blush kwijt), maar je bent al wel een heel eind. Bovendien is een kaptafel romantisch en mooi, maar er zijn helaas niet zo veel variaties te vinden. Ze zijn allemaal vrij klassiek van stijl.


PicMonkey Collage2

Ikea Vittsjö € 29,95 – Ikea Malm € 99,95
Ikea Besta Burs € 179,95 – Ikea Liatorp € 279,95

Bureau

Je kunt ook zelf een kaptafel creëeren! Met een klein bureautje of een ander leuk tafeltje wat je op de rommelmarkt op de kop heb getikt. Ik gebruik zelf een laptop tafel (de eerste in de collage). Niet duur en het werkt prima. Je hoeft trouwens niet perse een tafel te gebruiken. Je kunt je ook opmaken aan je bureau, in de badkamer of staand voor de kast(en) met je make-up, die ik je zo laat zien.


PicMonkey Collage5

Ikea Musik € 29,95 – Ikea Ledsjö € 49,95

Licht

Het belangrijkste wanneer je je opmaakt is toch wel goed licht. In mijn slaapkamer waar ik de opmaak plek heb, komt het daglicht vanachter. Ik heb tegenlicht, dat is niet de bedoeling. Daarom heb ik twee rijen ‘filmsterren lampjes’ opgehangen die ik toen ik nog thuis woonde, ook had. Ik vind dat heel fijn werken. Het licht is duidelijk, ondanks dat het geen echt daglicht is. Want echt daglicht, dat werkt het allerbeste. Ik heb de Musik variant, mocht je het je afvragen.

PicMonkey Collage4

Ikea Kolja € 12,95 – Ikea Storjorm € 79,95
Ikea Trensum € 8,95 – Ikea PS 2014 € 19,95

Spiegel

Een spiegel is natuurlijk ook heel belangrijk zodat je jezelf kunt zien. Logisch! Ik heb een grote vierkante spiegel en de kleine Trensum die ik gebruik wanneer ik make-up tutorials opneem. Een grote spiegel is het fijnst, maar een kleinere spiegel werkt ook. Er zijn ook spiegels met een lamp in de rand. Ook heel handig en leuk.

PicMonkey Collage3

Ikea Alex € 60,00 – Ikea Alex € 99,95
Ikea Malm € 99,95 – Ikea Malm € 89,95
Ikea Nordli € 119,95

Opbergruimte

In kasten om de make-up in te bewaren, heb ik het meest gewisseld. Ik had eerst een Helmer, toen een grote Malm en nu gebruik ik een Alex. Ik heb de hoge Alex, maar de kleinere Alex kun je onder een bureau kwijt. Handig als je niet veel ruimte hebt en/of niet zo asociaal veel make-up als ik. Persoonlijk vind ik laatjes die niet al te breed en te diep zijn het fijnst. In platte lades houd ik het meeste overzicht, daarom gebruik ik nu de Alex en dat bevalt me een stuk beter dan de Malm.

Als je weinig ruimte hebt, kun je ook kleine opstabelbare kastjes kopen die je bijvoorbeeld op je bureau kunt zetten. Winkels als Ikea en Leen Bakker verkopen die ook.

Waar maak jij je op?

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 1 september 2014 | 132 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Yente op 1 september 2014 15:05

First

[Beantwoorden]

Jetske antwoordt op 3 september 2014 om 16:10:

De eerste kaptafel is niet €59,99 helaas. Dat betaal je voor de spiegel met de twee laatjes eronder. De tafel met de grote la is €99,99. samen dus bijna €160. Het zijn twee losse stukken. Ik wil hem al heel lang hebben, kwam er daardoor dus ook achter dat ik langer moest sparen dan ik eerst dacht. :p

[Beantwoorden]

Miranda antwoordt op 10 september 2014 om 15:35:

Hee, ik heb de spiegel van leenbakker en ga hem waarschijnlijk verkopen. Aangezien hij alleen maar stil heeft gestaan op mijn kamer is hij nog gewoon prima. misschien dat jij hem wel wilt? Ik woon in de buurt van Apeldoorn.

[Beantwoorden]


Door Maris op 1 september 2014 15:06

Ik maak me meestal op in de badkamer. Daar heb ik een grote spiegel, nadeel is wel dat je er niet echt kan zitten…

[Beantwoorden]


Door Nicole op 1 september 2014 15:09

Leuk artikel! Ik denk dat veel meiden daar wel iets aan hebben! Inderdaad jammer
Dat er zo weinig verschillende stijlen te vinden zijn, maar als je je eigen fantasie
De vrije loop laat kun je ook veel bereiken met bv accesoires!
Ik zelf heb de ikea Hemnes kaptafel en een Alex ernaast, waar ik heel blij mee ben!

[Beantwoorden]


Door Romy op 1 september 2014 15:10

Super leuk artikel! Bij mij begint het ook al uit te breiden en mijn toilettafel is inmiddels ook wat uitgebreid met een boel kasten. Ik zit er ook aan te denken om een bureau te kopen en uit te breiden met de Alex of Malm kasten.

Mijn huidige toilettafel heb ik zelf gemaakt (met een beetje hulp van Ikea :-P ).
Omdat ik geen foto kan plaatsen, doe ik het ff zo…
http://everythingnice.nl/diy-make-up-tafel/
De foto’s zijn niet zo goed, want die stammen nog uit de tijd dat ik foto’s maakte met mijn mobiele telefoon :-P

(Sorry, is niet mijn bedoeling om te spammen, gewoon laten zien. Als het niet mag, haal je deze comment maar gerust weg)

[Beantwoorden]

Desiree antwoordt op 2 september 2014 om 18:47:

Dat is ook echt een leuk idee zeg!

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 3 september 2014 om 07:21:

Inspiratie! Super keuk idee! Thx, voor het delen,,,,

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 1 september 2014 15:10

Een kaptafel staat hoog op mijn interieur wishlist (net als een walk-in-closet). Helaas heb ik er nog geen ruimte voor. Het liefst zou zelf eentje samengestellen uit losse meubels..

[Beantwoorden]


Door Manon op 1 september 2014 15:16

Ik heb een oud kastje omgetoverd tot kaptafel kan er alleen niet echt aan zitten omdat er deurtjes voor zitten maar ik doe me toch meestal staand opmaken. Die lampjes wil ik nog wel heel graag dat geeft zo’n heerlijk gevoel :D

[Beantwoorden]


Door Dionne op 1 september 2014 15:16

het lijkt mij fijn om zo’n eigen make-up plekje te hebben!

[Beantwoorden]


Door Daph op 1 september 2014 15:16

Ik heb op mijn studentenkamer maar één klein dakraam, waardoor het echt onmogelijk is om me goed op te maken. Er is zo weinig licht! Ik heb ook absoluut geen ruimte om een kaptafel of iets dergelijks neer te zetten, dus haal telkens maar een spiegel tevoorschijn die ik dan tegen de muur zet. En tja, mijn make-up komt uit mijn reis-tasje haha, aangezien ik het heen-en-weer sleep tussen mijn kamer en mijn ouderlijk thuis. Verre van ideaal.. Jouw plekje ziet er echt prachtig uit!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 1 september 2014 15:17

Wat een handige en leuke tips. Tijden geleden heb ik een helmer gekocht omdat iedereen hem destijds had in ‘beautyblogland’. Vind hem opzich wel fijn, maar als ik er nu goed overna denk vind ik hem toch niet super mooi. Vind de kleine alex er wel tof uitzien. Die zou ik eigenlijk nog wel willen. Dat word alleen iets voor later. Nu zoek ik nog een leuk opbergsysteem voor in mijn helmer. Heb de Antonius ladeverdeler van Ikea, maar zou ook nog wel graag een ander systeem erbij willen hebben.

[Beantwoorden]

Zelda antwoordt op 2 september 2014 om 14:13:

Magnetic make-up board!

[Beantwoorden]


Door Desmain op 1 september 2014 15:18

Ik heb helaas geen ruimte om een aparte opmaakruimte te maken in mijn kamer, dus ik doe dat achter mijn bureau. Mijn make-up kan ik bewaren in de eerste twee laatjes van mijn bureau, al denk ik dat ik de derde ook moet gaan leeg maken.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 1 september 2014 15:22

Leuke tips! Ik maak mij op op mijn bed, haha. Mijn bureau staat in een best donkere hoek van mijn kamer, dus daar heb ik geen goed ligt. Als ik op mijn bed ga zitten, zit ik vlak bij het raam en heb ik dus het beste licht. En dan hou ik met mijn linkerhand een handspiegel vast om in te kijken en met mijn rechterhand maak ik mij op. Soms een beetje gepriegel, maar ik ben er inmiddels wel aan gewend.

[Beantwoorden]


Door Yudeska op 1 september 2014 15:22

Oh wat een handige tips, ik was al op zoek naar ”inspiratie”. Super mooie items :yay:

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 1 september 2014 15:26

Fijne tips! Ik maak mij op het moment nog op in de badkamer, maar uiteindelijk wil ik onze logeerkamer om gaan bouwen tot beauty kamer, aangezien ik daar toch al mijn make-up al bewaar op mijn everyday dingen na. Lijkt me echt fijn omdat het licht daar zoveel beter is dan in de badkamer! :)

[Beantwoorden]


Door stacey op 1 september 2014 15:29

wat een handig artikel – Ik ben nu opzoek naar een opmaak tafel en lampen dus dit helpt mij enorm :) Ik heb zelf een grote Alex kast en vind het perfect voor mijn makeup

[Beantwoorden]


Door Maroussia op 1 september 2014 15:29

Dit is echt super handig. Binnenkort ga ik mijn bureau ook veranderen en daar zet ik die handige kastjes van ikea onder voor mijn make-up ^^

[Beantwoorden]


Door Manon op 1 september 2014 15:41

Ik wil nog een keer een kaptafel kopen.

[Beantwoorden]


Door Jet op 1 september 2014 15:46

Leuk artikel! ik maak me nu al jaren achter mijn bureau op met een lampje vlak boven de spiegel. Ik doe het zo omdat ik best wel slechte ogen heb en ik zonder bril op echt op max 5 cm van de spiegel af niks meer kan zien. Niet zo handig als je je op wil maken ;)

[Beantwoorden]


Door Amber op 1 september 2014 15:50

Super leuk! Helaas heb ik een 2 persoonsbed, bureau, kast enwasbak waardoor mijn kamer helemaal vol staat. Dus mijn make up ligt op de kast en er hangt een spiegel aan mijn ingebouwde kast. Het is wel irritant dat bij mij ook het licht van achteren komt maar ik kan geen lampen ophangen. Gelukkig ben ik er al aan gewend

[Beantwoorden]


Door TodaysLovely op 1 september 2014 15:52

wat toevallig ik heb net gisteren mijn ikea beauty kast in elkaar gezet!

[Beantwoorden]


Door Felicia Rodrigues dos Santos op 1 september 2014 15:56

Fijn om te lezen! Ik vind het altijd heerlijk om een fijn, mooi plekje te hebben om de dag goed te beginnen met make-up.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 1 september 2014 15:56

Goede tips! Mijn make up zit in een la van de MALM 4 laden kast. Op een ander klein kastje staan mijn kwasten. Ik maak me staand op voor een lange spiegel van Ikea. En that’s it. Qua licht zit het bij mij niet goed, maar ik vind het zelf niet zo’n punt eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Evelien op 1 september 2014 15:59

Leuk artikel! Ik vind jouw make-up hoekje echt prachtig, net als de rest van je interieur trouwens.

[Beantwoorden]


Door Cutecle op 1 september 2014 16:00

Voor het bewaren heb ik zo’n klein houten ladekastje van de Ikea (moppe). werkt prima, kan er best wat in kwijt, maar houdt het wel allemaal binnen de perken :’)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 september 2014 16:00

Leuk artikel! Ik heb een lange plank in mijn kamer die multi functioneel is haha! Een gedeelte daarvan gebruik ik bij het opmaken. Daarboven hangt dan ook een grote spiegel. Ik heb 2 helmer kastjes (die mis ik wel in je rijtje ;)) in een daarvan zit al mijn makeup en in de ander alle nagellak en nagelspullen.

[Beantwoorden]


Door Eva Realitijd op 1 september 2014 16:01

Je hebt echt geen idee hoe goed deze timing is :p ik wil ook een eigen plekje creeëren maar moet nog hier en daar wat verschuiven daarvoor. Ik heb hetzelfde glazen bureautje als jou en die verzameld nu stof.

[Beantwoorden]


Door Elja op 1 september 2014 16:02

Ik maak mezelf op aan een kaptafel (de tweede leenbakker) en alles zirpt in een plastice ladekast okal zou ik toch wel graag een mini alex willen! alleen heb ik ook niet zulk goed licht die lichtjes zijn dus een handige tip!

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 1 september 2014 16:13

Leuke tips! Later als we een huis hebben, hoop ik op een badkamer groot genoeg om daar m’n make-up opmaaktafel te kunnen zetten. Ik breng m’n foundation aan met m’n handen en dan is een wasbak vlakbij toch wel fijn ;-)

[Beantwoorden]


Door Jana op 1 september 2014 16:17

Die kastjes vind ik enorm handig en ik denk eraan om een nieuwe te kopen :) x

[Beantwoorden]


Door Eva op 1 september 2014 16:17

Goede tips! Ik zou zelf wel graag een mooie kaptafel hebben. Nu zit ik met een klein spiegeltje aan mijn bureau :)

[Beantwoorden]


Door Jaco op 1 september 2014 16:20

Ik maak me op aan een bureaublad wat rust op 2 Helmerkastjes (Ikea). Die had ik nog, anders had ik de Alex kastjes gekocht, die hebben wat meer bergruimte. Al zijn ze ook wat dieper, waardoor je verder van de spiegel af zit. De led plak-strip lampjes (hoe omschrijf je zoiets?) zijn trouwens ook een goede optie, i.p.v. de bollen lampen! Creatief met oude en nieuwe spullen en je hebt je hoekje zo bij elkaar!

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 1 september 2014 16:42

Leuk! Ik heb zelf een paar ladekasten van de Ikea, waarvan een aantal gevuld zijn met make-up.

[Beantwoorden]


Door NadineNaomi op 1 september 2014 16:56

Dat ziet er ontzettend leuk uit! Gezellig en handig!
Liefs Nadine
neem ook eens een kijkje op http://nadinenaomi.wordpress.com

[Beantwoorden]


Door Zoe op 1 september 2014 17:01

Ik heb een klein kaptafeltje met een grote spiegel. Het nadeel van die is dat ik op mijn knieën moet zitten. maar verder is ie prima. Ik zit nu gewoon op een kussen. Soms zou ik wel zo’n groter makeup tafeltje willen hebben, maar dan zou mijn kaptafeltje weg moeten en dat wil ik eigenlijk niet.

[Beantwoorden]


Door Denise op 1 september 2014 17:02

Onwijs handig artikel Vera, ook super dat je er bij zet wat jij gebruikt. Ik vind de kaptafels zo leuk, al sinds dat ik een klein meisje was staan ze op mn wishlist. Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Emmy op 1 september 2014 17:10

Ik heb mijn zinnen gezet op die prachtige witte Malmtafel van Ikea; mooi strak en heel praktisch met een brede la!

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 1 september 2014 17:10

Handig artikel, al heb ik nog niet zo veel make-up

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 1 september 2014 17:15

Leuk om te lezen, vind zo’n kaptafel erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 1 september 2014 17:21

Wat een goeie tips! Als ik ga verhuizen ga ik hier zeker iets mee doen. Ben wel toe aan een beautyplek, haha. Wat me trouwens opvalt, is dat alle bloggers zo’n beetje hun parfumstash in het ‘daglicht’ hebben staan. Is dat niet schadelijk voor de parfum? Ik stalde vroeger mijn flesjes altijd uit in de vensterbank (dat is natuurlijk wel erg direct daglicht) en toen waren een aantal geuren niet goed meer. Sindsdien bewaar ik op advies van ik geloof iemand van Douglas de parfum altijd in het donker, in een kast.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 september 2014 17:24

Ik sta eigenlijk altijd voor de spiegel met een maskara en een eyeliner in mijn handen haha, maar ik zou wel heel graag zo’n mooie kaptafel willen hebben! (love)
Liefs, Tessa

[Beantwoorden]


Door Hanna op 1 september 2014 17:24

Ik heb zelf de malm kaptafel. Heel erg handig maar hij raakt al goed vol. Dus ik ga een paar schuifjes moeten aanschaffen

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 1 september 2014 17:28

Super goeie tips. Ik ben op dit moment zwaar ontevreden met hoe mijn stash erbij ligt en waar ik mij opmaak. toch wacht ik op een nieuw huisje om alles eens goed onder handen te nemen. Lang leve de Ikea. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door pamela op 1 september 2014 17:37

handig artikel!! ik ben er nog steeds niet helemaal over uit welke kasten ik wil gaan gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 1 september 2014 17:49

Leuk! Ik zou zo graag een plekje willen met makeup en waar de sieraden kunnen staan, maar daar heb ik helaas geen plek voor in mijn slaapkamer.

[Beantwoorden]

Zelda antwoordt op 2 september 2014 om 14:15:

Ik ook niet :-(

[Beantwoorden]


Door Mira op 1 september 2014 18:09

haha dat bureau rechtsonder heeft mascha volgens mij :P bij haar opruimvideo <3

[Beantwoorden]


Door Shaz op 1 september 2014 18:18

Wat een leuk en inspirerend artikel! Als ik genoeg ruimte had, dan zou ik het liefst een strakke kaptafel willen met een mooie spiegel en zachte lichten erbij. Ook nog een aparte ladekast voor beauty (1 la voor make-up, 1 la voor parfum, 1 la voor föhns en andere stylingtools etc).

Momenteel bewaar ik alles in een MALM ladekast vanwege ruimtegebrek en moet ik mij staand opmaken. Altijd fijn om met bibberende handen een winged eyeliner te maken ;-)

[Beantwoorden]


Door Femke Steketee op 1 september 2014 18:23

Ha, handige tips. Ik gebruik zelf sinds kort een kallax (voorheen expedit) van Ikea, en dan in de lengte neergezet. Heb er, ook van Ikea, verlichting in gemonteerd. Super handig en kun je ook bijv (mooie!) schoenen in uitstallen!

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 1 september 2014 18:39

Wat een super mooie tafels! Kwijlen!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 1 september 2014 18:52

Hoi,
Ten eerste leuk artikel!
En ten tweede, wanneer komt de uitslag wie de telefoon heeft gewonnen?

Liefs

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 1 september 2014 18:54

Ik doe normaal mijn make-up op de badkamer, wil ik een keer heel uitgebreid gaan tutten dan trek ik me toch liever terug op mijn slaapkamer bij mijn bureau waar ook mijn beautykast staat met alle producten en frutseltjes.

[Beantwoorden]


Door Ruby op 1 september 2014 18:57

Ik heb helaas niet zo’n mooie makeup tafel zoals jij.
Ik heb nog steeds mijn snelle voor de spiegel makeup. Ik heb wel een soort van makeup tafeltje maar daar valt het licht van buiten niet mooi op.
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Julia op 1 september 2014 19:02

Ik maak me nu nog op in mijn lange spiegel.. Die hangt op mijn deur. Ik kan niet wachten om op mezelf te gaan wonen zodat ik ook zo’n prachtige tafel kan kopen!!
XO

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 1 september 2014 19:08

Oh, maar die kaptafels zijn wel echt heel leuk! Ik maak me zelf op aan de eetkamertafel. Daar is het meeste natuurlijke licht en kan ik alles lekker uitstallen ^^)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 1 september 2014 19:08

Leuk!! Ik maak me op op me kamer, voor me spiegel! Simpel, maar wel handig! Goed licht en make-up is dichtbij me! X

[Beantwoorden]


Door Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla op 1 september 2014 19:13

Dank je wel Vera! Enorm leuke post. Ik heb geen kaptafel of een andere spot waar ik mij opmaak. Het Malm gebeuren voor €99,95 vind ik super ik ga ervoor!!

[Beantwoorden]


Door Iris Visser op 1 september 2014 19:18

Ik maak me op aan mijn bureau. Ik zet dan mijn spiegel (van Ikea) waarop ik ook mijn everyday bakje heb staan, op mijn verwarming naar het raam toe. Het werkt perfect! In de zomer dan… Liefs’ Iris

[Beantwoorden]


Door Roos op 1 september 2014 19:24

Ik maak me op t moment op aan mijn bureau, maar ik vind het heel vervelend dat ik mijn make-up tasje daar niet kan laten staan. Dus ik heb nog een heel mooi oud roze toilettafeltje staan die ik binnenkort ga gebruiken. :)

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 1 september 2014 19:34

Mijn kamer is behoorlijk klein, mijn bureau staat aan mijn ruim en daar maak ik me dan ook gelijk op. In de ladekastjes zitten geen schoolspullen maar make-up haha. Het is gelukkig een hoekbureau dus in de hoek bij de raam heb ik mooi een spiegel staan en mijn kwasten en een dienblad met wat leuke dingetjes er op. Ik ben er voor nu blij mee, maar als ik uit huis ga wil ik er echt een geweldige plek van maken!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 1 september 2014 19:36

Handig artikel! Ik ben nog steeds op zoek naar het perfecte systeem.

[Beantwoorden]


Door aniek op 1 september 2014 19:40

Erg leuk artikel. Als ik straks naar een grotere kamer verhuis, zou ik graag een kaptafel willen hebben. Ik vind het echt prachtig. Nu heb ik mijn make up in vier dozen van de glossybox.
elke dag, gezicht, ogen en lippen. Dit zou ik graag willen uitbreiden zodat ik een paar laadjes kan vullen.

[Beantwoorden]


Door Syl op 1 september 2014 19:42

Ik word zo blij van make-up tafeltjes en die filmsterren-lampjes enz! Die make-uptafel van Ikea staat al jaren op mijn wishlist.

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 1 september 2014 19:48

Superjammer dat ik daar niet echt plaats voor heb!

[Beantwoorden]


Door K op 1 september 2014 19:52

Als ik op mezelf woon wil ik zo graag een kaptafel! Ik vind dat echt zo mooi :)
Helaas heb ik hier geen plek voor momenteel. Ik ga meestal op mijn bed zitten of voor het raam.

[Beantwoorden]


Door Cheyenne op 1 september 2014 19:55

Leuk artikel! Ik maak mezelf altijd op voor de badkamer spiegel, maar als ik binnenkort verhuis zou ik graag een ‘makeup hoekje’ hebben waar ik me ook meteen in kan opmaken!

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 1 september 2014 19:55

#advertorial #sponsoredpost #vergetentevermelden

[Beantwoorden]


Door Ilse op 1 september 2014 19:57

Heel leuk artikel! Goed bedacht.
Zelf maak ik mij altijd op voor mijn pas spiegel. Ik ga dan op de grond op mijn knieen zitten en heb dan naast mij een kast staan waar al mijn make-up licht. Zo kan ik er makkelijk bij.
Erg comfortabel is het echter niet. Mijn benen vallen namelijk altijd in slaap als ik me aan het opmaken ben.

[Beantwoorden]


Door Emilie op 1 september 2014 19:59

Ik heb zo’n kaptafel met spiegel. Maar als ik me opmaak, betrap ik me er meestal op dat ik vaak voor mijn grote spiegel sta van mijn kleerkast. Ik sta namelijk graag dicht bij de spiegel als ik me opmaak (ogen,..)

[Beantwoorden]


Door Emily op 1 september 2014 20:07

Kom heel erg van pas! Ik zocht namelijk nog een niet te dure kaptafel. Hier heb dus al goede ideetjes uit gehaald. Ik ben namelijk mijn kamer aan het vernieuwen, spannend!

[Beantwoorden]


Door Roos op 1 september 2014 20:07

Hele handige tips! x

[Beantwoorden]


Door Laura op 1 september 2014 20:12

Ben net verhuisd naar ons eerste koophuis en heb een hele kamer geclaimd voor mijn kleding en make-up :ja:

Gebruik een hoge Alex kast waar alles in past en maak me staand op bij een grote spiegel en een vergrotende spiegel. i-de-aal!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 1 september 2014 20:14

Ik maak me op in de badkamer, daar is een grote spiegel. Later wil ik graag een mooie kaptafel en ladekast, maar daar heb ik nu nog geen plaats voor. Leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Anna op 1 september 2014 20:29

Wat leuk! Jij hebt echt een perfect plekje. Ik maak me op op mijn kamer, met een grote spiegel aan de muur waar ik ook mijn outfits in check. En uiteraard schijnt er een lamp op, want ik heb er weinig licht.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 1 september 2014 20:32

Ikzelf maak mij altijd op in de badkamer, waar wij twee enorme spiegelkasten hebben hangen. Nu is het licht daar niet perfect, helaas. Ik vind zo’n make-uptafel altijd zo iets moois hebben. Als ik een film zie waar een vrouw zich opmaakt aan zo’n tafel ben ik altijd jaloers, maar helaas heb ik gewoon geen plek ervoor in mijn kamer.. X

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 1 september 2014 20:37

Wauw, wat een mooie spullen allemaal! Superleuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 1 september 2014 20:38

Ik maak me op bij mijn Ikea Hemnes-kaptafel. Zoals hierboven afgebeeld, maar dan met lades. Ideaal, want er past veel in. In de bovenste lade bewaar ik mijn make-up in bakken met vakjes. Daaronder de stoffen bakken van Ikea, waar borstels, föhn, elastiekjes e.d. in liggen. Heerlijk overzichtelijk en opgeruimd.

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 1 september 2014 20:41

Op die kaptafel staat trouwens ook een kleine spiegel met lamp. Dan kan ik dichterbij komen en goed zien wat ik doe. Vooral in de winter handig.

[Beantwoorden]


Door annouska op 1 september 2014 21:18

toffe tafels, maar je hebt een prijs foutje er in staan *die zag ik ook pas na 5 keer kijken*. De tafel linksboven is namelijk niet 59,95. Dat is de prijs van het opzetstuk + spiegel de tafel zelf kost ook nog eens 60 euro. :(

[Beantwoorden]


Door Noa op 1 september 2014 21:21

Hallo Vera!
het leek mij wel een leuk artikel of video voor tips om leuk op een schoolfoto te staan.
Want wanneer je een ‘selfie’ maakt maak je die vaak zonder lampen, ander licht én een mobiel en geen professionele camera. vaak ziet je make-up er anders uit, je huid uit anders en misschien heb je net een lach waarbij het lijkt alsof je niet vrolijk kijkt.

Misschien is dit een idee! (;

liefs, Noa.

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 1 september 2014 21:23

Ik heb net de make-up tafel hemnes gekregen, daarnaast staat een Helmer kastje voor alle make up die ik niet elke dag gebruik.
Ik heb geen lampjes :/ want er is geen stopcontact in de buurt :-|
Als iemand weet waar je ergens goedkopen lampjes kan kopen op batterij (!!!) laat het Please even weten ;-) <3

Xx

[Beantwoorden]


Door Lisa op 1 september 2014 21:39

Hey Vera,

Waar heb je die leuke stoel gevonden? :-)
Ik ga binnenkort nl. verhuizen en ben nog op zoek naar leuke stoelen!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 1 september 2014 21:54

Leuk artikel! Ik krijg helemaal zin om allemaal make-up dingen te kopen! Ik maak me gewoon staand op voor mijn wastafel in m’n kamer. Mijn wastafel zit aan de wand die aan de wand van mijn raam grenst. Ik heb dus zijlicht. En ik heb ook een spiegel in mijn vensterbank staan waar ik me grotendeels aan op maak. Ik heb dan perfect daglicht. In de winter helaas niet…

xx

[Beantwoorden]


Door Laura - Sunlight Dream op 1 september 2014 21:57

Ik maak me altijd op bij mijn bureau want ik heb helaas te weinig ruimte voor een eigen make-up plekje. Als ik later wat groter woon, komt die er zeker ;D

[Beantwoorden]


Door Fleur op 1 september 2014 22:11

Zo heerlijk om je eigen tut plekje te hebben. Ik zit meestal met mijn ronde spiegel op bed, heerlijk me-time momentje!

[Beantwoorden]


Door J. / De Spiegelreflex op 1 september 2014 22:16

Ik kijk er al naar uit om wanneer ik een huisje vind om te kopen (hopefully very soon) een mooi plekje te voorzien om mij rustig op te maken. Nu doe ik het zo’n beetje overal, waar het licht op dat moment het beste valt of waar mijn vriend niet in de weg staat ;-) Met als gevolg dat make-up zo’n beetje door het hele huis verspreid ligt, haha.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 1 september 2014 22:34

heel leuk artikel, ik maak me altijd op op mijn bed, lekker comfi, met een kleine spiegel die zich 3x vergroot

[Beantwoorden]


Door Linda / Oh My Beauty op 1 september 2014 22:40

Wat een leuk artikel. Het is dat ik thuis geen ruimte meer heb, maar mijn droom is nog een eigen beautykamer!!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 1 september 2014 22:46

Mooie opties, als ik zelf ooit een eigen huis heb, en veel geld, wil ik een mooie kaptafel met kasten, een beetje zoals Mascha van Beautygloss. Voor nu is het in mijn studentenkamertje een beetje behelpen, maar dat overleven we wel

[Beantwoorden]


Door Jana op 1 september 2014 23:41

Heel fijn artikel want ik ben al een tijdje aan het rondneuzen en opzoek naar leuke kastjes waar ik mijn make-up in kwijt kan :)

[Beantwoorden]


Door Severine op 1 september 2014 23:54

Heel erg leuk artikel! Dankjewel hiervoor!
Ikzelf heb nu ongeveer 3jaar de kaptafel van Ikea. Super blij mee!
Hij is wel wat duur, maar ik had ervoor gespaard :-).
Ik vroeg me al een tijdje af waar je die ‘supersterren’ lichtjes vandaan had,
Leuk het nu te weten! Ik vind ze zo mooi!
Super handig artikel!

Xx

[Beantwoorden]


Door Deborah op 2 september 2014 00:01

Super handig artikel! Ik maak me altijd op in de woonkamer aan de vensterbank voor het raam, dan heb ik het beste licht. Ik gebruik dan zo een soort spiegel als die Ikea Trensum, de achterkant heeft ook een inzoom spiegel maar ik heb er nog een extra vergrootte zoom spiegeltje op geplakt met van die zuignapjes, zo kan ik m’n wenkbrauwen en eyeliner het beste doen!

[Beantwoorden]


Door Jolet op 2 september 2014 00:43

Ik wil zoiets ook super graag, maar helaas past het niet in m’n kleine studentenkamertje. Als ik een groot huis heb dan ga ik zo’n plekje sowieso wel neerzetten!

[Beantwoorden]


Door Jill op 2 september 2014 01:45

Oh ik vind die tip van licht heel fijn, ik wist eerlijk gezegd niet eens dat Ikea van de led-lampen verkochten. Snel even inslaan dus!

[Beantwoorden]


Door linda op 2 september 2014 01:56

Heerlijk om te zien hoe je budget vriendelijk toch een hele mooie opmaak plek kan creëren. Een Alex staat nnog wel op mijn lijstje, maar daar heb ik eerst een grotere kamer voor nodig. Ik heb een secretaire omgetoverd tot kaptafel, deze hebben veel meer opbergruimte :)
Fijn inspiratie artikel!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 2 september 2014 07:06

Ik maak me op in de badkamer. Niet zo heel erg handig, maar op de slaapkamer is er helemaal geen plaats meer :)
Ik heb nog een handige opbergbox besteld bij Vente Exclusive (a la muji) dus dan zal het hopelijk toch al makkelijker zijn om dingen weg te bergen en makkelijk terug te vinden.

[Beantwoorden]


Door Gaby op 2 september 2014 08:40

Ik heb zelf een kaptafel, het is de 2e van boven. Ik geloof dat wij hem bij de kwantum hadden gekocht. Hij is zo mooi! Ik ben er mega blij mee <3 :love: :love: :love: :love:

[Beantwoorden]


Door Iris op 2 september 2014 10:40

Mooie meubelen! Wil je een keer een tour doen door je eigen huisje in Amsterdam? :) Xx

[Beantwoorden]


Door Maria op 2 september 2014 13:35

Prachtige kamer heb je! xx

[Beantwoorden]


Door Lisa op 2 september 2014 13:59

Ik heb de kaptafel van Leen Bakker (rechtsboven). Hij is mooi en in de grote la eronder kan je aardig wat kwijt! Ik ben er heel blij mee :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 2 september 2014 14:12

Leuk artikel!
Ik heb zelf een kaptafel van de ikea, die vind ik erg fijn! het nadeel is wel dat je een mooi geschikt kastje bij moet kopen voor al je make – up

[Beantwoorden]


Door Jenneke op 2 september 2014 14:58

Interessant artikel! Ik ben sinds een paar maandjes gezegend met een heuse ‘inloopkast/make-up kamer’ en ik heb een groot make-up meubel van Hemnes. Die is nu helaas niet meer te koop.

[Beantwoorden]


Door Mieke op 2 september 2014 15:15

Heel tof! Dank je voor de vele tips.
Mijn vriend en ik krijgen vrijdag de sleutel van ons huis en daar ga ik ook zo’n hoekje maken. Nu weet ik waar ik moet gaan shoppen (A)

[Beantwoorden]


Door Elja op 2 september 2014 15:36

Wil je eens een whats on my beautydesk doen??? ^^)

[Beantwoorden]


Door Dudu op 2 september 2014 15:41

Ik heb toevallig gisteren nog die Ledsjo lamp gehaald.. Ik dacht je monteert hem en stekker in de stopcontact en klaar ! Maar het moet met een lampaansluiting ( die 2 draadjes wat je IN de lamp moet bevestigen, je snapt wel wat ik bedoel denk ik ) maarjah dat sluiting heb ik niet aan de muur.. Ik zie dat jij kabels heb getrokken onderin, hoe heb je dat gedaan, kan je me even laten weten? Anders moet ik de lamp terugbrengen heb ik nog steeds zo slecht licht bij het opmaken :(

[Beantwoorden]


Door Hester op 2 september 2014 15:58

Jouw plekje is zó leuk! (Hoe kan het trouwens dat je jou niet in de spiegel ziet?) Maar ja, als het je werk is mág je ook wel een echte make-upplek hebben, haha. Daar heb ik geen ruimte voor, maar ik heb wel een klein wastafeltje op mijn kamer en dat is echt super handig als je bezig bent met make-up, dus daar doe ik het altijd. Ernaast staat zo’n hoge MALM kast waar mijn make-up precies in past (alleen in de eerste twee lades hoor, zo erg is het nou ook nog weer niet, haha) en de bovenkant daarvan kan je omhoog klappen, daar zit namelijk een spiegel onder/in/op, maar die is eigenlijk nét te laag voor mij dus dat gebruik ik niet. Maar al met al ben ik op zich wel blij met mijn make-uphoekje, hoe simpel het ook is. Ooit komt die kaptafel er wel, al sta ik eigenlijk véél liever, haha!

[Beantwoorden]


Door Layla op 2 september 2014 16:33

Ooit wil ik echt zo’n perfecte makeup tafel net als jij hebt :love:

[Beantwoorden]


Door Lilia op 2 september 2014 16:56

Dit is een superhandig artikeltje! ik heb zelf de malm make up tafel en de trensum spiegel, maar door jou zou ik nu eigenlijk ook nog een grote spiegel + filmsterrenlampjes (haha) erbij willen, want wát staat het mooi! xo

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 2 september 2014 17:37

Mijn makeup plekje is ‘gewoon’ de badkamer :-( Maar zodra we een groter appartement hebben wil ik zeker mijn eigen plek!

[Beantwoorden]


Door Dewi op 2 september 2014 18:34

:omg: Dit is echt mijn ‘Holy Grail’. Een goed plekje waar ik me op kan maken!
Ik zit nu op mijn bed bij een spiegel met mediocre licht. We hebben in ons huidige huis simpelweg de ruimte niet voor dit soort luxe. Maar ooit, dan komt mijn make-up plek er ook! Can’t wait!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 2 september 2014 20:07

Fijn en handig artikel! Heb er op mijn studentenkamer helaas geen plek voor, maar in de toekomst ga ik hier zeker wat aan hebben! :)

[Beantwoorden]


Door Roos op 2 september 2014 20:18

Leuk artikel! Misschien zou je je makeup collectie kunnen filmen? Dat is ook altijd leuk om te zien! :roll:

[Beantwoorden]


Door daantje loves to read op 3 september 2014 09:00

Ik maak mij sinds ik mij kan heugen staand op. Er was nooit echt een plek om te zitten dus doe ik het nog steeds staand. Ik heb in mijn slaapkamer een soort nisje waar ik me opmaak. Heel apart, dat nisje dan :-))

[Beantwoorden]


Door Franca op 3 september 2014 12:07

Misschien een beetje raar, maar ik maak me altijd staand op voor het raam (als het ’s ochtends al licht is), ik gebruik hierbij een lege MAC Blot Powder doosje voor de spiegel. Het is misschien een beetje raar maar ik doe dit al jaren en bij daglicht zie je alles het beste.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 3 september 2014 15:25

Toen ik dat las over die kaptafel van 60 euro dacht ik die moet ik hebben! Helaas is dat alleen het opzetstuk (spiegel met 3 lades) en exclusief tafel :-(

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 3 september 2014 15:41

Ik heb ook zo’n MALM kast, waarin zo goed als alle cosmetica in zit die ik heb + spullen van mijn Schoonheidsspecialiste opleiding, zoals lampjes voor acryl/gelnagels en harspotten. Ik vind het prima werken! Ik maak me op in de vensterbank, daar staat een spiegeltje, een mok met kwasten, een zakje wattenstaafjes en een toilettas met make-up die ik elk dag gebruk. Ik woon nog thuis dus moet het doen met de ruimte die ik heb helaas!

[Beantwoorden]


Door Floortje op 3 september 2014 16:05

Mijn make-up ligt in een grote lade in de badkamer. Mijn vriend vind het maar niks zo’n kaptafel in ons strakke interieur.. Op de een of andere manier kan ik mij ook niet zittend opmaken, want ik sta altijd bijna met mijn neus in de spiegel, of ben ik dan echt de enige!? haha

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 3 september 2014 20:01

Ik kan me niet opmaken voor een grote spiegel, alleen met een klein handspiegeltje. Als ik m’n hele gezicht zie kan ik me niet concentreren op het deel dat ik aan het opmaken ben ofzo :’)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 3 september 2014 21:39

Ik heb het bureau van Ikea (Vittsjö)
Die is zo simpel maar echt mooi en fijn in gebruik.
Leuke ideeën staan erbij!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 3 september 2014 21:53

Heel fijn en overzichtelijk artikel Vera! Ik vind jouw plekje heel mooi. Ik maak mezelf meestal op aan mijn bureau, maar ’s winters (als het ’s ochtends nog donker is) maak ik mij liever op in de badkamer.

[Beantwoorden]


Door Flo op 5 september 2014 11:05

Top artikel!!!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 9 september 2014 16:13

Ik heb zelf een vrij grote kaptafel, die stond vroegâh, zo ongeveer vanaf 1988 tot 2001 bij mijn ouders in de slaapkamer, maar toen we gingen verhuizen mocht ik hem hebben. :) Hij is wit, heel basic eigenlijk, maar een behoorlijk grote la en spiegel, haha!
Voor die grote spiegel heb ik een kleinere staan die 5x vergroot, want met mijn slechte ogen (en geen lenzen maar een bril) moet ik wel wat kunnen zien als ik mijn eyeliner een beetje netjes op wil doen. :lol:

In de la liggen mijn kwasten en een paar losse haardingetjes enzo, voor mn make-up heb ik ooit bij de blokker van die plastic ladenkastjes gekocht, en tot nu toe past het er nog netjes in. :) Vind het trouwens wel een grappig idee dat die kaptafel ouder is dan ik zelf ben.

[Beantwoorden]


Door Eva op 10 september 2014 22:46

Ik heb die kaptafel van de ikea!
afgelopen weekend gekocht, en nu staat hij echt te stralen in mijn kamer.
Eerst wilde ik die tweede van leen bakker nemen, maar toen ik in de winkel ging kijken zag hij er nogal slap en goedkoop uit.
Die van de ikea is dus wel wat duurder, maar echt al het geld waard.

[Beantwoorden]


Door Kim op 12 september 2014 01:00

Die lichten lijken me ideaal, al passen ze niet bij m’n spiegel. Ik heb Alex juist omgeruild voor de Malm.

[Beantwoorden]


Door ikram op 21 september 2014 22:19

Halle vera en de rest, een vraagje. Ik heb vandaag die ledsjo verlichting gekocht maaaar hoe monteer ik die . Er zitten geen draadjes bij of iets dergelijks. Heb gegoogeld maar word er niet wijzer van. Iemand hier die mij verder kan helpen? Groetjes.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 25 september 2014 19:06

Ik maak mij op voor mijn kledingkast, daar zit een “spiegeldeur” in. Nadeel is wel dat het daglicht van de zijkant komt, dus rolgordijn dicht, licht aan, (die hangt dan wel weer boven mijn hoofd precies, maar schijnt via de spiegel toch op mijn gezicht!) opmaken en daarna nog een snelle check in de badkamer!

[Beantwoorden]


Door Serina op 14 augustus 2015 19:05

Ik zag je “Achter de schermen bij veracamilla” filmpje waarin je de filmsterren lampjes ziet! Wat een gaaf gezicht! Ik ben al een tijdje opzoek naar zo’n idee, maar ze waren OF heel duur OF gewoon niet vindbaar. Nu dankzij jou wel! Iedere vrouw zou dit moeten hebben, I LOVE IT! (love)

[Beantwoorden]


Door Ivra op 20 oktober 2016 12:28

Hoe veel heeft het bij elkaar ongeveer gekost?
I LOVE IT???????? ihet is heel mooi geworden

[Beantwoorden]


Door Daphne op 30 oktober 2017 22:29

Hoi Vera, de foto’s zijn niet meer zichtbaar helaas. Zijn ze nog op een andere manier te bekijken? Ivm spiegel ☺️

[Beantwoorden]