Twitter Question #183

twitter_question_183_01

Eerste school- en werkdagen zijn verschrikkelijk. Ontzettend spannend, op een nieuwe plek, met nieuwe mensen. Is er wel een klik, zit je er op je plek en ga je er genoeg leren? Daarbij wil je een verbluffende eerste indruk maken, zonder dat je eruit ziet alsof je zo de rode loper over moet met Leonardo DiCaprio. Wat draag jij voor make-uplook naar de eerste school- of werkdag?

twitter_question_183_02

Juist op de dagen dat ik er fantastisch uit wil zien, gebruik ik de verkeer de oogschaduw, kan ik de perfecte lipstick niet vinden en zit mijn lievelings jurkje in de was. Op dagen dat ik maar wat aantrek en snel wat rode lipstick uit mijn tas tover, baal ik dat er geen 5-sterren diner of spannende date op me staat te wachten.

Ik zag er op mijn eerste school- en werkdagen doorgaans daarom hartstikke stom uit. Door de jaren heen heb ik wel geleerd dat een eerste indruk ook niet alles is. Op de lange termijn een goede indruk achter laten is veel belangrijker, en dat gaat verder dan je uiterlijk met een bronzy ooglook. Ik zou nu op mijn eerste school- of werkdag misschien net iets meer mijn best doen, maar vooral ook gewoon Vera blijven, met winged eyeliner en rode lipstick.

Wat draag jij voor make-uplook naar de eerste school- of werkdag?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 23 augustus 2014 | 48 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Maaike op 23 augustus 2014 15:04

Omdat ik de avond van te voren ergens anders sliep en niet al mijn make up bij me had, was het een hele simpele look op dag 1. Dag 2 wat meer en zo bouw ik het op. Mensen moeten eerst mij zien en dan pas de make up. Dat geldt tenmiste voor collega’s. Bij de eerste keer voor een groep studenten is het wel 100% full on en bouw ik het daarna pas af. Vraag me niet waarom, maar that’s how it goes.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 23 augustus 2014 15:05

Ik zou gaan voor mijn gewone, dagelijkse look. Heel natuurlijk en geen te felle kleuren. Ik vind dat ik op zo’n dag mezelf moet blijven, en niet ineens make-up gaan gebruiken dat ik nooit eerder heb gebruikt.

[Beantwoorden]


Door Celia op 23 augustus 2014 15:24

Ik maak me op de eerste schooldag gewoon zo op zoals ik het elke dag doe. Heel neutraal met een subtiele ooglook, wat eyeliner en mascara, getinte lippenbalsem en concealer. Je moet vooral jezelf blijven op zo’n dag, vind ik!

[Beantwoorden]


Door Kayla op 23 augustus 2014 15:33

Ik maak me gewoon op zoals ik altijd doe ^^)

[Beantwoorden]


Door annie op 23 augustus 2014 15:33

Geen :)
mag dat ook?

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 23 augustus 2014 15:45

Ik doe mijn makeup hetzelfde als altijd maar, ik moet wel mezelf blijven. (A)

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 23 augustus 2014 15:50

Ik probeer het altijd zo neutraal mogelijk te houden. Niets zo erg als op je eerste dag direct als plamuurpopje bestempeld te worden. Beetje aftasten en dan zie je vanzelf wat wel en niet werkt. Natuurlijk moet je altijd doen waar je jezelf prettig bij voelt, maar direct all-out gaan is aan mij persoonlijk niet besteed. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Frederique op 23 augustus 2014 16:05

Meestal houd ik het redelijk neutraal, maar dat komt meestal door tijdgebrek in de ochtend haha! XX (love)

[Beantwoorden]


Door Frederique op 23 augustus 2014 16:06

Meestal houd ik het redelijk neutraal, maar dat komt meestal door tijdgebrek in de ochtend haha! XX (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Kikki op 23 augustus 2014 16:07

Ik doe dan gewoon mijn dagelijkse look, met een beetje oogschaduw, maar ik hou het wel natuurlijk:)

[Beantwoorden]


Door Renate op 23 augustus 2014 16:13

Ik had een mooie ooglook gemaakt met bruin tinten, ik hou van make-up en dat mag iedereen op de eerste dag zien van mij.

[Beantwoorden]


Door Diede op 23 augustus 2014 16:16

Ik denk dat ik gewoon wat eyeliner, mascara, blush en een natuurlijke kleur lippenstift opdoe. Ik hou normaal ook wel van felle lippen op school maar teveel risico op de dag van de schoolfoto! (lees: lipstick op tanden, uitgesmudged etc. :-P )

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 23 augustus 2014 16:28

Geen school of eerste werkdag voor mij, dus tja, niks speciaals :-)

[Beantwoorden]


Door eline op 23 augustus 2014 16:55

Hee, dat is mijn tweet, haha. Nou, ik draag dus inderdaad vaak alleen maar mascara (en lipbalm). :-)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 augustus 2014 17:31

Rode lippenstift! Ik kan al 9 maanden niet meer zonder.

[Beantwoorden]


Door bianca op 23 augustus 2014 18:39

Eyeliner, mascara en knalroze lippenstift! <3 ^^) (love)

[Beantwoorden]


Door Ceetje op 23 augustus 2014 18:48

Leuk om al die verschillende antwoorden te lezen! Ik denk een rustige ooglook met knallende lippen (love)

[Beantwoorden]


Door Beau op 23 augustus 2014 18:52

Leuke vraag! Mijn eerste schooldag is een dagje stage. Weet nog niet echt wat ik op ga doen, maar waarschijnlijk gewoon een winged eyeliner en wat mascara :)

[Beantwoorden]


Door pamela op 23 augustus 2014 19:35

Ik zou het wel iets meer natuurlijk houden om mensen niet meten af te schrikken of een verkeert beeld te geven. Toch zou ik meteen de tweede dag al gewoon mijn normale make-up dragen inclusief oogschaduw of opvallende lipstick.

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 23 augustus 2014 19:48

Ik draag niet vaak make up, allen soms mascara of een lichte lippenstift. Maar wel erg leuk om alle reacties te lezen!

[Beantwoorden]


Door Anne op 23 augustus 2014 19:50

Ik draag een mooie smokey eye met best wel wat zwart (love) . Ik hou er van dus dan doe ik dat gewoon. Maar over het algemeen draag ik altijd een smokey eye. En ik contour me gezicht altijd goed. Een smal en bronzy gezicht geeft toch een goeie indruk na een vakantie vind ik.

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 augustus 2014 20:21

Ik draag gewoon mijn everyday look. Niet teveel en niet te weinig make-up naar mijn mening ^^)

[Beantwoorden]


Door aline op 23 augustus 2014 20:31

Op de eerste schooldag draag ik zoals eigenlijk alle dagen mijn winged eyeliner, mascara, conseler en kleur ik mijn wenkbrouwen bij :yay:

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 augustus 2014 20:40

Eigenlijk gewoon mijn dagelijkse look. Ik doe er dan wel extra mijn best op en steek er misschien net wat meer tijd in, maar ik gebruik gewoon de make-up die ik de andere schooldagen ook gebruik! :)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 23 augustus 2014 21:08

Leuk om te lezen! Zelf zou ik gewoon mijn dagelijkse look maken met de favorieten en kleding waar ik me lekker in voel. :-)

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 23 augustus 2014 21:13

Leuk om te lezen :) ik doe niet aan speciale looks, ik doe gewoon waar ik zin in heb (en wat bij de situatie past)… Ja, zo kwam ik met een blauwe smokey aan op een eerste schooldag en droeg ik knalrode lipstick naar een sollicitatiegesprek. Maar ik kan ook met alleen wat mascara aan komen lopen :)

[Beantwoorden]


Door Bibi op 23 augustus 2014 21:13

Winged eyeliner en lipstick, that’s what you get, een jaar lang! Ik ga denk ik voor mijn nieuwe MAC Rude… Nu nog een outfit! X

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 23 augustus 2014 22:11

Eigenlijks niks anders dan op elke andere dag.

[Beantwoorden]


Door Ceyda op 23 augustus 2014 23:09

Neutrale ooglook, winged eyeliner, witte oogpotlood en nude lips! En ik
contour ook elke dag (niet te heavy ofcourse).

[Beantwoorden]


Door Tess op 24 augustus 2014 00:11

Concealer, een nude of bruinige kleur ooschaduw en niet te heftig, eyeliner met mini wing, mascara, blush,bronzer, en een leuk lipkleurtje i love m.a.c cosmo dat is m’n favoriete :wave: :love:

[Beantwoorden]


Door Marisha op 24 augustus 2014 03:43

Ik draag zelf een look die ik elke dag zou dragen maar net met een extra touch. Bijvoorbeeld een mooie opvallendere lipstick of een donkerdere ooglook :)

Trouwens even heel wat anders haha. Ik heb al een hele lange tijd niet meer gekeken op je site vanwege de drukte in me leven maar ook omdat ik veel minder de reviews, van producten op alle beautysites die ik volg, ben gaan kijken.
Maaarr.. ik zag dus dat je een vriend hebt!! En waarschijnlijk loop ik nu heel erg achter haha, maar ik vind dat echt super leuk om te zien! Ik vond je altijd al een leuke spontane meid die nog erg onzeker was over veel dingen en ik vind het dan wel heel mooi om te zien dat je een lieve ( en ook knappe ;-) ) man hebt ontmoet!
Zelf ben ik 19 en heb ik nog nooit een relatie gehad. Ik ben zelf ook erg kieskeurig wat betreft mannen. Maar als ik dit dan zie, weet ik dat geduld word beloond en wacht ik rustig af op die geweldige man die ook in mijn toekomst zal komen:)

Veder wens ik jullie veel geluk samen (love)

[Beantwoorden]


Door brittje op 24 augustus 2014 10:23

dat ligt helemaal aan mij kleding maar meestal ga ik voor een nude/ back to basic look met iets wat opvalt :star:

[Beantwoorden]


Door Amelie op 24 augustus 2014 11:20

Ik deed meestal wel iets extra’s, maar nooit helemaal over the top, je wilt toch dat mensen jouw leren kennen, en niet een of ander opgedoft poppetje wat je niet bent

[Beantwoorden]


Door Eva op 24 augustus 2014 11:52

Ik draag eigenlijk gewoon wat ik iedere dag draag. Maar ik doe er denk ik wel een beetje extra m’n best op.

[Beantwoorden]


Door Isa op 24 augustus 2014 12:07

Ik draag altijd full face, maar probeer dat wel zo naturel mogelijk te laten lijken ^^)

[Beantwoorden]


Door Anna op 24 augustus 2014 12:38

Meestal wel net iets meer make-up dan normaal, dus een eyeliner er bij en bronzer bijvoorbeeld. Vaak laat ik dat namelijk weg haha. X

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 augustus 2014 14:59

Ik draag altijd de make-up die ik altijd draag: mascara en soms lipstick. Meer gebruik ik eigenlijk nooit. (A)

[Beantwoorden]


Door Jill op 24 augustus 2014 16:04

Misschien een klein beetje meer dan normaal, maar wel zo ‘dagelijks’ mogelijk aangezien je jezelf moet zijn en blijven!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 24 augustus 2014 16:14

Super leuke vraag! Ik doe gewoon op wat ik iedere dag op doe. Basis (primer, foundation, concealer, poeder, bronzer, lbush en highlighter) een mooie ooglook met mijn naked 3 palette en een goed laagje mascara. Ik hou wel van een wat heftigere look, ook voor naar school.

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 24 augustus 2014 18:33

Ik zit niet meer op school, maar op mijn eerste werkdag na de vakantie ga ik met een full-face make-up werken! Ik werk namelijk in een parfumerie, dus dan is dat niet meer dan normaal hihi.

[Beantwoorden]


Door Sacha op 24 augustus 2014 18:55

Ik ga nu naar de middelbare en ik weet bij god niet wat ik op moet doen, het klinkt misschien stom maar ik heb van die vriendinnen die zeggen als ik mascara op heb: Sacha heb je mascara op? En als ik dan blogs zit te kijken doen ze heel irritant en doen ze me ook voor schut zetten en dan zeggen ze zo: Ja Sacha jij kijkt toch allemaal naar die blogs en je had toch ook zelf een blog gemaakt dan heb je daar vast veel verstand van. En dat vind ik super irritant

[Beantwoorden]


Door Feline op 24 augustus 2014 22:36

Ik denk dat ik gewoon zonder make up ga maar misschien doe ik iets op m’n wenk brauwen ( het catrice wenkbrauw doosje) licht wat lipstick en wat blush

[Beantwoorden]


Door Emma op 25 augustus 2014 18:07

nou weetje hoe ik daar over denk? Ik draag niet dagelijks makeup, geen zin/tijd voor ’s morgens. En als ik op mijn eerste dag makeup zou dragen, dan zit je daar een beetje aan vast. Mensen wennen namelijk aan je gezicht mét makeup, dus als je het een keer niet doet, dan zie je er ziekig of ongezond uit. Ik had vandaag mijn eerste dag, en ik droeg mascara. Daar ga ik me denk ik aan proberen te houden! ^^)

[Beantwoorden]


Door Priscilla Van Hoof op 28 augustus 2014 14:41

Ik zou me opmaken met alles wat ik normaal ook doe. Zou ik ineens minder of niets gebruiken dan zou ik pas niet mezelf zijn. En ik voel me daar ook het beste bij.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 31 augustus 2014 20:14

Ik heb morgen mijn eerste dag op stage! Ik ga gewoon voor m’n standaard make-up, misschien een iets minder heftige lipstick dan dat ik gewend ben, maar dat moet ik nog even bekijken.

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 1 september 2014 17:54

Hihi super leuk dat ik er tussen sta! :D
Ik vind gewoon dat je vooral jezelf moet (kunnen) zijn, dan maakt het niet uit hoe je eruit ziet, als je maar gelukkig bent!

[Beantwoorden]


Door Ceb op 8 september 2014 14:44

Mascara, blush, concealer, bronzer, lippenbalsem en dan m’n haren gestyld en in een staart

[Beantwoorden]


Door Fleur op 14 september 2014 09:19

:hey: <3
Ik doe elke dag (basislook) eyeliner (zonder wing-wing?zeg ik dat goed? :?: :D) mascara foundation
En oogpotloood…… ;-)

[Beantwoorden]