NYC Natural Matte Foundation

nyc_natural_matte_foundation01

Afgelopen week had ik een gezellig diner, met rechts van mij Teske en tegenover mij Emma. Goed gezelschap waar ik de avond wel mee doorkwam. Emma schrijft voor Girlscene en heeft net zoals ik een porseleinen huidskleur. Ze vertelde me dat ze die dag NYC Natural Matte Foundation op had en dat die wel heel licht was. Na alle gangen verorberd te hebben en met een volle maag weer thuis achter mijn bureau te zitten, zocht ik de foundation op.

nyc_natural_matte_foundation02

nyc_natural_matte_foundation03

Ik wist wel dat NYC inderdaad aardig lichte foundations maakt, ik vond alleen de dekking vaak erg minimaal. Ik heb toch wat meer nodig. Toen ik hoorde dat deze foundation een stuk beter dekt, was mijn interesse gewekt. Gelukkig vond ik hem tussen mijn nog te reviewen producten. Yes!

Het is een vernieuwde versie van de originele Natural Matte foundation van NYC. De foundation belooft je een egale huid te geven die straalt en niet glimt en tot wel 12 uur lang mooi zit. Een frisse en glansvrije huid, voor een betaalbaar bedrag.

NYC Natural Matte Foundation € 3,99

nyc_natural_matte_foundation04

nyc_natural_matte_foundation05

001 Ivory – 103 Soft Beige – 002 Sand

Er zijn drie kleuren verkrijgbaar, wat erg weinig is, maar met het kleine schap dat NYC meestal heeft, helaas ook wel logisch. De foundation zit in een tube met zwart details en witte en zilveren letters. Heel eenvoudig maar prima.

nyc_natural_matte_foundation06

nyc_natural_matte_foundation07

Niks – 001 Ivory

nyc_natural_matte_foundation08

nyc_natural_matte_foundation09

001 Ivory zonder poeder, maar met concealer, bronzer en blush

Ik heb de foundation getest zonder poeder, omdat als hij echt zo mooi mat is als hij belooft én tot 12 uur lang blijft zitten, ik geen poeder nodig zou hebben. Gek genoeg vind ik de foundation helemaal niet mat. Zie je mijn neus en wangen glimmen? Wel vind ik dat de foundation natuurlijk zit. Misschien is dat wat NYC met Natural Matte bedoelt, want een compleet matte foundation oogt niet natuurlijk. Dit wel.

Helaas is de foundation voor mij nog wat te donker en te geel, maar ben jij op zoek naar een betaalbare foundation in een lichte tint en met een gele ondertoon, dan zou je zeker eens bij NYC kunnen gaan kijken.

nyc_natural_matte_foundation10

Ik kan niet zeggen dat de foundation 12 uur lang blijft zitten, maar hij houdt het toch wel tot eind van de middag vol. Omgerekend een uur of 7. Ik vind het jammer dat de er geen kleur voor mij bij zit, want ik vind dit echt een fijne foundation. Hij oogt natuurlijk, dekt aardig goed, geeft niet af en houdt lang.

Ondanks dat hij niet zo mat is als ik had verwacht en er best nog wel een klein beetje poeder over de foundation heen mag, hoor je mij niet klagen. NYC Natural Matte Foundation is de vier euro die je ervoor betaalt, helemaal waard.

NYC Natural Matte Foundation € 3,99 – vanaf juli te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 27 juni 2014 | 89 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Laura op 27 juni 2014 06:12

Elke keer hoop ik weer dat er eindelijk een goede kleur bij zit, maar helaas. Het viel me ook al gelijk op dat hij heel gelig is.. Wel een goede prijs, maar ik heb zelf al een fijne budget foundation. :)

[Beantwoorden]

June antwoordt op 27 juni 2014 om 10:37:

Oeeh, welke? ^^)

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 27 juni 2014 om 13:36:

Catrice BB Allround Foundation, twee euro duurder dan deze. ^^)

[Beantwoorden]

June antwoordt op 27 juni 2014 om 16:47:

Ah okay, bedankt voor je reactie! Ik zal er eens naar kijken :)

Noura antwoordt op 18 juli 2015 om 23:33:

weet je misschien waar je die nog kan halen? want bij de kruidvat hebben ze m niet meer

[Beantwoorden]

Laura Steenks antwoordt op 19 juli 2015 om 06:54:

Die foundation is al een tijd geleden uit het assortiment van Catrice gegaan, dus helaas nergens meer te koop.. Ik had er toen extra veel van ingeslagen en heb nu mijn laatste tube in gebruik. Als die op is moet ik weer op zoek naar een andere fijne foundation..

[Beantwoorden]


Door Saartje op 27 juni 2014 06:21

Het lijkt me een prettige foundation. Jammer dat hij er in zo weinig kleuren is. Het effect is wel erg mooi egaal en natuurlijk en ook de dekking vind ik erg mooi! Jammer dat hij weer te donker voor je is. Lastige zoektocht!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 27 juni 2014 06:37

He, ik had ook gehoord dat ‘ie zo licht zou zijn, maar dat valt dus weer tegen. Jammer! Ook jammer dat de foundation belooft mat te blijven en dat dus niet doet.

Als ik je wat mag aanraden qua foundation: ik heb de MUA Undress Your Skin Illuminating Foundation in de kleur Porcelain (lichtste), en die is licht genoeg óf zelfs een tikkeltje te licht voor mijn NC15 huid! Geen heavy duty dekking en afpoederen is een must, maar hij is wel mooi betaalbaar én lekker licht!

[Beantwoorden]

Petra antwoordt op 27 juni 2014 om 08:12:

Deze heb ik ook ooit gekocht en is idd heeel licht,superfijn! Echter gebruik ik m nooit, er was iets mee… geloof dat ie gedurende de dag ging schilferen ofzoiets… weet t niet helemaal zeker meer..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:56:

Alleen ben ik een NW… Dus ik vrees dat die te geel zal zijn :-(

[Beantwoorden]

Anneloes antwoordt op 29 juni 2014 om 07:24:

Ik vind de ‘geligheid’ van die foundation best meevallen! Heeft eerder een ietwat neutrale ondertoon geloof ik ^-^!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 27 juni 2014 06:46

Ondanks dat ‘ie niet echt mat is én de juiste kleur niet heeft, lijkt het me verder toch een fijne foundation. Er staat trouwens ‘Zie je me neus…’ in de tekst. Ik dacht, ik zeg het even, haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:56:

Ja, stom! Aangepast.

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 27 juni 2014 06:57

Dit klinkt heel fijn, licht en een goede dekking. Jammer dat hij net even iets te geel voor je is, maar ik heb een goed beeld van de dekking kunnen krijgen :). Superprijs ook!

[Beantwoorden]


Door Jane Doe op 27 juni 2014 06:59

Ik vind het zo fijn dat jij ook zo’n lichte huid hebt. Als ik reviews zoek op Youtube zijn het altijd meisjes die redelijk bruin zijn. Als jij zegt dat het te donker voor je is, weet ik voor mijzelf ook al dat het geen goede keuze is. Wel jammer inderdaad dat weinig foundation merken echt lichte kleuren maken. En in Nederland, worden de foundations van de merken die dan juist wel weer doen, niet verkocht, omdat er blijkbaar niet zoveel vraag naar is. Kijk maar naar Revlon Colorstay, wordt in NL verkocht maar ook niet in de lichtste kleur. L’oreal True Match Super Blendable Foundation, same story. Erg zonde.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:57:

Stom is dat! Ik heb in Londen daarom ook van Revlon een hele lichte foundation gekocht, hadden ze daar wel.

[Beantwoorden]


Door Oum Feerozah op 27 juni 2014 07:24

Lijkt me een fijne foundation, maar het moet net bij je huidtype passen! (A)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 27 juni 2014 07:47

Jammer van de kleur, maar verder lijkt het een prima product!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 27 juni 2014 07:56

Jammer van de kleur. Ik vind hem wel echt heel mooi zitten.

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 27 juni 2014 08:08

Jammer dat er voor jou geen kleur bij zit. Ik ben ook nog steeds op zoek naar de perfecte foundation. Wellicht moet ik hier ook maar eens naar kijken.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 27 juni 2014 08:24

Jammer dat het net niet jou kleur is. De dekking etc ziet er wel erg goed uit. En wat een ongelofelijk fijn prijsje heeft de foundation zeg! ideaal!

[Beantwoorden]


Door Marloes/GLAMOURMOES op 27 juni 2014 08:46

Mooie review. Zo zonde dat het dan toch weer net niet je kleur blijkt te zijn. Ik vind het ook nog steeds moeilijk om een goede kleur te vinden.

[Beantwoorden]


Door Emma op 27 juni 2014 08:47

Hoi Vera!
Ga eens langs de Douglas, en vraag of ze je willen helpen zoeken naar een passende foundation.
Ze maken je ter plekke op, en binnen een mum van tijd heb je de ideale foundation!

Ik heb ook een lastige huidskleur (Blank, maar met veel geel er in maar óók rode plekjes), en dacht dat er voor mij geen te vinden was. Nu heb ik er een van Lancome én een van de hema, en die mix en match ik af en toe. Ideaal! Heeft voor mij heel veel geholpen! Mischien kun je het proberen?

Dikke kus!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:57:

Heb ik al eens gedaan, maar er was niets licht genoeg helaas.

[Beantwoorden]


Door pamela op 27 juni 2014 09:00

hij lijkt mij wel fijn!

[Beantwoorden]


Door saskia op 27 juni 2014 09:00

wel fijn dat ze zo’n lichte kleur hebben maar heb een roze ondertoon dus voor mij is hij niet geschikt!

[Beantwoorden]


Door Ceetje op 27 juni 2014 09:09

Jammer dat je kleur er niet tussen zit, want dan vermoed ik dat het voor mij ook lastig word met deze. Hij dekt wel heel mooi en die kleine glans vind ik wel mooi.

[Beantwoorden]


Door Carine op 27 juni 2014 09:25

Ik vind de geur van deze niet zo lekker. Blijf bij de max factor cc cream die het zelfs in de middelste kleur prima op mn roze ondertoon doet.

[Beantwoorden]


Door Emma op 27 juni 2014 09:25

Zou je een keer de MUA Undress Your Skin foundation willen testen? Die schijnt wel heel licht te zijn.

[Beantwoorden]


Door Sara - Window On My Wardrobe op 27 juni 2014 09:32

Echt jammer dat hij zo gelig is, er zit ook geen geschikt kleurtje voor mij tussen. Je rode lippen en perfecte eyeliner zien er wel fantastisch uit!

X Sara

[Beantwoorden]


Door Lilian op 27 juni 2014 09:33

Hey Vera,

Net als jij heb ik een hele lichte huid met roze ondertoon.
Super fijn dus dat ik kan zien of een foundation jou staat.
Zou je ook een keer de L’Oréal true match foundation willen reviewen?
Deze moet ook heel licht zijn.

Liefs, Lilian

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:57:

Die heb ik gehad! Was ook niet licht genoeg.

[Beantwoorden]


Door Eline op 27 juni 2014 09:39

Ik heb een lichte huid met hele ondertoon, ik ga vanmiddag nog even kijken naar deze!

[Beantwoorden]


Door Desmain op 27 juni 2014 09:42

Fijne review! Ik heb wat dat betreft wel een vrij normale huidskleur, alle merken foundation hebben wel een goede kleur voor mij!

[Beantwoorden]


Door Sriya op 27 juni 2014 09:51

Welke lipstick heb je hier op?

verder fijne review! maar jammer dat ze geen donkere kleuren hebben zelf gebruik ik make-up studio.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:58:

Magnetism van Illmasqua :ja:

[Beantwoorden]


Door Neeltje op 27 juni 2014 10:31

Hij is inderdaad wat geel maar als dat andere mensen wel mooi staat, is het voor hen een goede foundation. Ik denk dat hij bij mij ook niet goed zou staan en dat is wel jammer maar alsnog vind ik NYC wel een goed make-up merk want ze hebben ook goede lip en nagel producten!

http://www.thoughtsinstyle.wordpress.com/

[Beantwoorden]


Door Sascha op 27 juni 2014 10:46

Bij de action heb je nu cc-creams! De kleur fair is heel licht met een roze ondertoon middelmatige dekking en is erg fijn om aan te brengen, misschien is dat leuk om een keer te proberen? Hij is volgens mij 1.59 of goedkoper haha. Hopelijk kun je hier iets mee xxx Sascha

[Beantwoorden]


Door Nina op 27 juni 2014 10:48

Wauw Vera, wat is je huid nu rustig en mooi! Dat viel me echt meteen op. De dekking van de foundation ziet er goed uit, maar jammer dat hij toch niet helemaal matcht..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:58:

Dankjewel Nina! :$

[Beantwoorden]


Door dionne op 27 juni 2014 10:52

Hmm, niet echt heel mooi..

[Beantwoorden]


Door Sophie op 27 juni 2014 11:10

Hmm, jammer van de gele ondertoon. Het prijsje is wel fijn:)

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 juni 2014 11:16

Wat voor foundation gebruik jij eigenlijk Vera, ik heb echt dezelfde kleur huid als jou en alle foundations zijn altijd te donker of te geel.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:58:

Ik gebruik GOSH vooral, X-Ceptioanl Wear. En ook wel de CC Cream van Max Factor, of Aziatische BB’s.

[Beantwoorden]

laura antwoordt op 2 juli 2014 om 22:33:

Dankje voor de reactie, ik gebruik gosh nu ook een tijdje nadat ik je review had gelezen en ik heb t idee dat die toch elke keer te geel word op mijn huid, vooral bij de kaaklijn. De cc cream van max factor zal ik zeker naar gaan kijken!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 27 juni 2014 11:24

Op zich een goede prestatie voor dat geld!

[Beantwoorden]


Door Shaz op 27 juni 2014 11:24

Jammer dat mijn kleur niet erbij staat, anders zou ik deze zeker willen uitproberen.

[Beantwoorden]


Door Janneke | Beautyroad op 27 juni 2014 11:26

Ik heb ook een natural matte foundation van NYC die belooft 8 uur te zitten. Ik ben ook niet zo gek op deze foundation die ik nu heb, dus die jij nu hebt lijkt me inderdaad dan ook niet zo fijn.

[Beantwoorden]


Door Manon op 27 juni 2014 11:27

Jaa wat een lekkere budget foundation, ik denk dat de kleur ivory goed is voor mij, ga het zeker even testen in de winkel! :)

[Beantwoorden]


Door priscilla op 27 juni 2014 11:32

Wat een prijs zeg, ik ben helaas bang dat de foundation te gelig word bij mij. Maar ik ga het zeker even uitproberen in de winkel. Fijn dat je altijd zulke duidelijke foto’s erbij hebt :) dat leest echt heel erg fijn! Fijn weekend :)

[Beantwoorden]


Door Kate op 27 juni 2014 11:33

Wat een mooie lipkleur heb je hier Vera! Staat je heel goed!
Mag ik vragen welk product je daarvoor hebt gebruikt? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:59:

Magnetism van Illamasqua :-)

[Beantwoorden]


Door Eva | Realitijd op 27 juni 2014 11:33

Hij is inderdaad erg gelig, viel me meteen op. Ik denk dat hij dan ook niets voor mij zal zijn. Waarschijnlijk ook te donker, ik heb net als jij een porceleinen velletje!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 27 juni 2014 11:53

Jammer dat ie toch niet in jou kleur is! Klinkt wel heel fijn

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 27 juni 2014 11:58

Ik heb hem ook! 001 Ivory. Ik vind hem super fijn, en mijn zusje zei zelfs: wat ruik die lekker. Hahaha.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 27 juni 2014 12:45

Echt heel jammer van de kleur! De dekking vind ik wel heel mooi :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 27 juni 2014 13:03

Het feit dat hij een gele ondertoon heeft is goed voor mij! Jammer dat hij niet matt is als je hem hebt aangebracht..

[Beantwoorden]


Door Simone op 27 juni 2014 13:14

In de zin ‘zie je me neus en wangen glimmen’ moet ‘me’ veranderd worden in ‘mijn’ :ja: Verder fijne review!

[Beantwoorden]


Door Esther op 27 juni 2014 13:33

Goede review! Je bent zo prachtig Vera, ik word heel blij van je!

[Beantwoorden]


Door Leontine op 27 juni 2014 13:44

Ik heb zelf ook een bleke huid. De Maxfactor cc foundation in de kleur fair werkt heel goed bij me.

[Beantwoorden]


Door Remy | BakingBeautyNL op 27 juni 2014 13:46

Das wat voor vrouwlief!!!

[Beantwoorden]


Door Julie op 27 juni 2014 14:03

Klinkt op zich niet verkeerd! Maar bij jou zie je inderdaad nog een verschilletje tussen gezicht en hals… Ik heb momenteel de Ivory kleur van Rimmer Wake Me Up en die is niet verkeerd! Al neem ik wel mijn hals mee door.. Voor mij toch de beste manier om kleurverschil te voorkomen! :-)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 27 juni 2014 14:10

Lijkt me een leuk product alleen zit mijn kleur er niet bij.

[Beantwoorden]


Door evelien op 27 juni 2014 14:19

De oude variant hiervan is al jaren mijn favo foundation, omdat ie precies mijn kleur is, goedkoop is en een prima dekking heeft! Ik hoop dat de kleur ivory niet anders is dan de oude variant want ivory is echt mijn kleur :)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 27 juni 2014 14:22

Klinkt fijn, maar jammer genoeg denk ik dat zelfs de lichtste kleur te donker is voor mij.

[Beantwoorden]


Door Esther op 27 juni 2014 14:46

Heb je de catrice all matt plus al eens geprobeerd? Die is ook vrij licht :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 juni 2014 om 17:59:

Ja, ook te donker helaas. Wel lief dat jullie allemaal zo meedenken!

[Beantwoorden]


Door Loïs op 27 juni 2014 14:55

Ziet er heel fijn uit. Alleen het is niet voor mij weggelegd. Ik heb een hele lichte huid met een rood/roze ondertoon.

http://lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

[Beantwoorden]


Door Marjoleine op 27 juni 2014 14:56

Jammer dat deze foundation zo geel is, want hij zou zeker licht genoeg zijn voor mij. Voor nu blijf ik dan bij de foundation van catrice!

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 27 juni 2014 15:11

Jammer dat hij een gele ondertoon heeft :s

[Beantwoorden]


Door Esther op 27 juni 2014 15:13

Jammer dat de foundation te donker is. De enige lichte ‘foundation’ die ik tot nu toe heb gevonden is de CC cream van Max Factor.

[Beantwoorden]


Door Manon op 27 juni 2014 15:40

Jammer dat die te donker is maar de dekking is wel goed.

[Beantwoorden]


Door Celia op 27 juni 2014 16:17

Klinkt als een fijne foundation, en dat zeker voor die prijs!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 27 juni 2014 19:04

ik denk dat hij wel bij mijn huid zou passen!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 27 juni 2014 22:49

Heb je de lichtste kleur van de True Match foundation van L`oreal al eens geprobeerd? Die is ook heeeel licht van kleur. Volgens mij is dat nr c1-R1 Rose Ivory.
Ik heb ook een lichte huid, te licht voor de meeste drogisterij foundations en deze is zelfs nog aan de te lichte kant voor mij. Hopelijk heb je wat aan deze tip.

Liefs,
Michelle

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 27 juni 2014 23:10

Fijne review! Ik denk dat Soft Beige wellicht wat voor mij is in de zomer.

[Beantwoorden]


Door Amy op 28 juni 2014 01:49

Dit klinkt als een prima foundation voor dit geld! Jammer van de gele ondertoon. Ik twijfel altijd over de ondertoon van mijn huid, hoe weet je dit nu precies? Zal volgende week eens gaan shoppen in de Kicks (Zweedse keten) om te zien of ze er iets superlichts hebben..

[Beantwoorden]


Door Hester op 28 juni 2014 10:31

Ik wil deze eigenlijk wel proberen! Ben alleen benieuwd of ik een kleur kan vinden die goed is voor mijn huid…

[Beantwoorden]


Door Fransie op 28 juni 2014 15:02

Wat jammer dat de kleur weer niet goed voor je is.. Ik weet niet of je ze al ooit geprobeerd hebt maar je zou ook nog altijd de M.A.C Face and Body Foundation kunnen proberen. Deze hebben ze ook in een witte kleur die je kunt mengen zodat de foundation wat lichter wordt ^^)

[Beantwoorden]


Door esmee op 28 juni 2014 15:20

Jammer dat het niet de goede kleur voor je is. Van sleek hebben ze ook hele lichte foundations (bare skin foundation) die zou je ook eens kunnen proberen!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 28 juni 2014 15:20

Best wel teleurstellend!

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 28 juni 2014 15:56

Bwah, ik vind hem ok. Maar da’s ook al :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 28 juni 2014 23:52

ik vind hem ook echt vooral geel ogen vooral. not nice :-(

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 29 juni 2014 11:27

Ziet er goed uit, de dekking is precies mooi. Jammer dat de kleur van de foundation niet bij je huidskleur past.

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 29 juni 2014 13:40

Hee vera!

Vind hem toch nog wat donker ogen
Misschien een keer de BB cream van Clinique poberen in shade 01.
Heeft een roze ondertoon en dekt goed!

Liefs x

[Beantwoorden]


Door evelien op 1 juli 2014 19:43

Hee Vera,

Zelf ben ik ook (extreem) bleek en heb precies dezelfde struggles met het vinden van een goede foundation. Bij mij komen daar ook nog een grote hoeveelheid sproeten bij wat het nog even wat lastiger maakt. Momenteel gebruik ik de NYX Stay Matte But Not Flat (liquid foundation) in de kleur Ivory. Ik vind hem echt super fijn qua gebruik en de kleur is perfect! Misschien is dit iets voor jou?

[Beantwoorden]


Door Kim op 1 juli 2014 22:17

Misschien toch het proberen waard.
Wat trouwens een ontzettend mooie lippenstift!
Iemand een idee welke dit is? ^^)

[Beantwoorden]


Door babet op 2 juli 2014 19:34

leukk , ik ga hem kopen <3

[Beantwoorden]


Door Lieke van Veen op 3 juli 2014 20:34

Moet je de Etos 001 bb crème pakken precies goed en heeft een SPF factor van 15 ;)

[Beantwoorden]