Twitter Question #171

twitter_question_171_01

Ik vind ik het heel leuk iets geweldigs voor weinig (of veel minder) te scoren. Of dat nou een mooie – nog steeds dure, maar wel veel minder dure – tas is, of een fantastische mascara van €4. Iets waar ik daarom ook heel gelukkig van word zijn goedkope dupes van dure producten. Merken die klakkeloos het Naked 2 van Urban Decay voor een euro of zeven kopiëren bijvoorbeeld. Daarom vroeg ik jou onbekende dupes van je favoriete make-upproducten met me te delen.

twitter_question_171_02

Natuurlijk moeten niet alle merken goedkope dupes gaan maken, want we willen natuurlijk niet dat een fantastisch merk als Urban Decay over de kop gaat. Een dupe blijkt in de praktijk ook aardig lastig te maken en te vinden. Een dupe duikt vaak pas jaren later op, als de grootste hype rondom een product vaak al over is. Af en toe een goede dupe maken is dus helemaal niet zo heel erg, lijkt me.

Ik heb eigenlijk alle dupes die ik ken, hier al gedeeld. Dat maakt deze TQ wat lastig voor mij. Ik heb geen geheimen meer! Er werden op Twitter wel een aantal goede dupes genoemd die ik nog niet kende. Leuk!

Mijn favoriete dupes zijn momenteel W7 In The Buff en MUA Undress Me Too van het Naked 2 palette, glittermascara van Teeez (afgekeken bij Chanel) en Sleek Rose Gold als dupe van Nars Orgasm. Hoewel ze toch best nog wel verschillen en ik ze eigenlijk allebei heel mooi vind. Je vindt alle dupes (en pogingen tot) hier terug.

Wat zijn (onbekende) dupes van jouw favoriete make-upproducten?


Reacties

Door Kim op 31 mei 2014 15:02

Leuk om te lezen! Weet ik ook meteen waar ik kan zoeken :D. Ik heb een nep Naked 3 palet van eBay, ook leuk!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 31 mei 2014 15:05

Een wat onbekendere dupe van Nars Orgasm is MAC Springsheen blush! Wel niet heel goedkoop, maar gemakkelijker te krijgen. Nog een supergoede dupe: de Etos Highlighting Illuminizer lijkt echt als 2 druppels water op Nars Albatross highlighter! En dat voor €3. De enige is wel poeder en de andere vloeibaar, maar ook in combinatie zijn ze geweldig voor een nog betere pigmentatie én geweldige houdbaarheid!

[Beantwoorden]


Door Martina op 31 mei 2014 15:06

Ik voel me weer vereerd met een plekje in de TQ van deze week! Maar serieus, als je Mac riri woo altijd aan wilde hebben probeer dan de Hema longlasting lipstick in 06, score!! :)

[Beantwoorden]


Door Natasja op 31 mei 2014 15:08

Dat undress me too palette is zo’n mooie en fijne dupe!

[Beantwoorden]


Door adinda op 31 mei 2014 15:10

Leuk! Nu ga ik die Rimmel foundation zeker proberen. Want de Clinique redness solution wil ik al tijden proberen!

[Beantwoorden]


Door femketje op 31 mei 2014 15:11

ik heb zelf een aantal UD naked palettes via buyincoins op ebay of hun eigen webshop gescoord voor 5 euro!

[Beantwoorden]

Gea antwoordt op 13 juni 2014 om 20:08:

Bedankt voor de tip, Femke. Inmiddels heb ik een aantal hele fijne make-up kwasten (voorzien van MAC-nummers) ontvangen voor nog geen euro per stuk.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 31 mei 2014 15:21

Sleek storm en mua undressed palette hebben bepaalde kleuren van elkaar weg.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 31 mei 2014 15:28

Geen onbekende dupe, maar ik ben dol op het W7 In The Buff palette. Heb hem laatst gekocht en vandaag gereviewd en ben er super blij mee :)

[Beantwoorden]


Door Iris Visser op 31 mei 2014 15:29

Nagellakjes van Catrice! Soms zitten er dupes van Chanel (Jade zou bijv. lijken op Catrice Sold Out Forever!) Liefs’ Iris

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 31 mei 2014 15:30

Ik moet eerlijk zeggen dat ik iets niet zo snel een dupe vind; ik zie toch altijd wel wat verschillen, hoe klein ook. Ik denk ook dat als je een dupe koopt dat geen vervanging is van het het product waar het op moet lijken, maar eerder een leuke toevoeging :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 31 mei 2014 15:32

Ik vind het altijd zo leuk om dupes te ontdekken! Van Albatross en Orgasm van NARS zijn echt talloze dupes te vinden, haha. Net als van de Naked palettes inderdaad!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 31 mei 2014 15:37

W7 In the buff en de rode liquid sand van essence voor jinx van opi!

[Beantwoorden]


Door Saartje op 31 mei 2014 15:39

Super leuk om te lezen! De dupe die ik laatst ontdekt had was de geur viola van Kappa, deze kost €2,69 geloof ik bij de Action en lijkt echt exact op Dolce en Gabbana light blue! Maar dan veel goedkoper natuurlijk.

[Beantwoorden]


Door Fien op 31 mei 2014 15:40

Mac springsheen prachtige dupe van nars orgasm, niet een goedkope dupe maar is zn geld helemaal waard!

[Beantwoorden]


Door Jana op 31 mei 2014 15:42

Ik vind dupes altijd heel tof maar ik vind niet dat ze de real deal kunnen vervangen. Ik heb nu bijvoorbeeld Sleek Rose Gold maar wil ik ook nog altijd Orgasm. Die van NARS zou ik dan in het weekend en speciale gelegenheden gebruiken en die van Sleek ‘gewoon’ voor tijdens de week ;-)

[Beantwoorden]


Door elize op 31 mei 2014 16:13

Leuk Vera! Ik blijf bij mijn mua palette! Geweldige dupe van Naket 2!

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 31 mei 2014 16:16

Oeh! Dit is leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Robin op 31 mei 2014 16:40

Wat een leuke vraag!
Het eerste wat me te binnen schiet is Rose gold van Sleek.

[Beantwoorden]


Door Daantje loves to read op 31 mei 2014 16:56

Wat een leuk artikel. Ik zou geen een dupe weten. ik check altijd jou pagina voor een goede dupe ;-)) Fijne dag allemaal

[Beantwoorden]


Door Axelle op 31 mei 2014 18:11

hmm ik heb niet echt dupes, maar hier staan er heel leuke tussen!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 31 mei 2014 18:23

De ELF baked highlighters zouden een dupe zijn van de MAC baked highlighter. Net als de blushes! En bij de action en de Big Bazar zijn dupes van alle duurdere luchtjes! Bij onze Big Bazar hangt er een lijst bij van welke “echte” geur de dupe is! ;-)

[Beantwoorden]


Door Luuke op 31 mei 2014 19:44

Oké haha, net las ik op je blog nog die dupe tussen Sleek rose gold en Nars orgasm. Ik was reviews aan het zoeken over rose gold, want ik wil hem misschien bestellen ;)

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 31 mei 2014 om 20:09:

Persoonlijk vind ik de rose gold van sleek mooier dan de orgasm!
Zou hem maar snel bestellen als ik jou was! Ben zelfs al aan mijn derde bezig! En pak de sleek veel vaker dan de nars!

[Beantwoorden]

Luuke antwoordt op 1 juni 2014 om 11:16:

Bedankt voor de tip! Nu weet ik zeker :)

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 2 juni 2014 om 06:58:

zeker doen!!! ik kocht hem een paar weken geleden in londen in het shape trio van sleek, en het absoluut de moeite waard! hij is zo mooi!

ps, het shape trio is zowieso echt de moeite waard, zo handig!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 31 mei 2014 20:28

Ik heb zowel Sleek Rose Gold als NARS Orgasm maar een 100% dupe vind ik het toch niet. Allebei de moeite waard om in je stash te hebben, maar als je niet teveel wilt uitgeven is Rose Gold zeker wel de optie.

[Beantwoorden]


Door Lindy op 31 mei 2014 21:57

Yay ik sta weer eens in de TQ! Zoals ik als zei is Twinkle Pink écht een dupe voor orgasm. waar Rose Gold het nét niet is, is deze het zeker wel. ik zou zeggen zoek swatches op google! Voor 4 euro is hij trouwens mega gepigmenteerd!

[Beantwoorden]


Door Jaimy op 31 mei 2014 22:24

Leuk om te lezen xx!

[Beantwoorden]


Door Jaimy op 31 mei 2014 22:24

Leuk om te lezen xx!!!
Kijk op: http://www.beautyxdiy.blogspot.nl

[Beantwoorden]


Door Loïs op 31 mei 2014 22:45

Mee eens!

Liefs,

lovesbeautyfashion.blogspot.com

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 31 mei 2014 23:03

Ik vind het Catrice Prime & Fine poeder een supergoede dupe voor het MAC Pro setting powder, en dat aan een fractie van de prijs!

[Beantwoorden]


Door Laura | Lauresque op 1 juni 2014 00:47

Aaah heel erg handig dit, haha!
Meteen maar Undress Me Too bestellen, hehehe.

Lieefs.

[Beantwoorden]


Door Nina op 1 juni 2014 03:29

Heey Veertje.
Sohma je slist hehma vin da gwn beje irri kus

[Beantwoorden]


Door Cindy op 1 juni 2014 07:48

Rimmel scandaleyes waterproof kohl kajal in bronze is een dupe voor UD 24/7 glide-on oogpotlood Bourbon, brown voor Whiskey en black voor Zero.

[Beantwoorden]


Door Merel op 1 juni 2014 08:02

Wow, ik kende heel veel niet! Leuk om te horen!

[Beantwoorden]


Door pamela op 1 juni 2014 10:22

super leuk om te lezen allemaal!!

[Beantwoorden]


Door Hester op 1 juni 2014 10:23

Ik vind dupes altijd superleuk om te vinden en te testen, vooral als ze niet overduidelijk nagemaakt zijn maar per toeval heel erg op een ander, duur product lijken. Leuke antwoorden!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 1 juni 2014 11:03

Hoi! Is er iets veranderd aan je website voor tablets? Lees je site altijd via mn tablet, maar nu is je site ineens veel groter in beeld en die pijltjes voor volgend/vorig artikel komen nu door de tekst heen te staan! Of ben ik de enige die dit heeft? :-P X

[Beantwoorden]


Door iiiThinkPink op 1 juni 2014 13:31

Erg leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 1 juni 2014 15:46

Ik vind de Action lipstick Pink Blush heel erg op Mac please me lijken scheelt alleen €18,10 in prijs. Geen perfecte dupe. Ook 07 Natural Beauty van Essence komt aardig in de buurt van Mac Please Me

[Beantwoorden]


Door Danielle op 1 juni 2014 16:13

Ik denk niet dat dupes ervoor zorgen dat het originele, dure, merk niet meer gekocht wordt. Mensen die de dupes kopen, kopen toch het origineel niet, omdat ze het budget er niet voor hebben. Eigenlijk is het hetzelfde als met downloaden van cd’s en dvd’s: mensen die alles downloaden, kopen sowiezo geen cd’s en dvd’s. Dan heb je mensen zoals ik, die dingen downloaden en een selectie maken van waar ze echt enthousiast over zijn en dat in origineel kopen (ja, want met mp3’s gaat, zeker bij gecompliceerde muziek) toch een stukje kwaliteit verloren), en mensen die er veel geld voor over hebben en alles kopen. Zelf ben ik met make-up ook zo: dingen die ik veel gebruik, koop ik wat duurder: dagcreme, lipstick (heb er toch nooit meer dan 2 of 3) en mascara en oogschaduw. Oogpotlood, blush en poeder gebruik ik maar af en toe en die koop ik dus gewoon van de hema of essence of catrice.

[Beantwoorden]


Door Esther op 1 juni 2014 19:02

Leuk dat ik er tussen sta! Ik koop vaak goedkoop en het duurdere product. Prijzige producten maken me blijer..

[Beantwoorden]


Door Marjoleine op 2 juni 2014 02:27

Wat een leuke tips van iedereen! Hier kan ik wel gebruik van maken hihi, ik ga maar snel eens opzoek naar de dupes. Ik heb het MUA Undressed palette al, super fijne dupe van het Naked 1 palette!

[Beantwoorden]


Door Lieve op 4 juni 2014 22:15

De Rimmel Stay Matte Powder is een goede voor Mac’s matterende poeder. Gebruik hem bijna elke dag!

x Lieve

[Beantwoorden]


Door rosa op 5 juni 2014 19:07

als je echt goede dupes wil van goede kwaliteit moet je naar buy incoins gaan! super betrouwbare site en dan gewoon een dupe van nakend, enz. en het is free shopping, je hebt er zelfs neppe rt kwasten die precies lijkenn!! (je hebt daar ook neppe tangle teezer en nog veeeeeel meer sturff!)

[Beantwoorden]


Door Lenke op 6 juni 2014 09:10

Aangezien ik student ben en niet zo’n groot budget heb voor make-up, maak ik er echt een sport van om er te zoeken! Ik ben echt VERLIEFD op dupes. Onlangs was ik in Sephora en heb ik samen met een winkeldame uitgezocht wat mijn perfecte foundation is. Het resultaat: eentje van Giorgio Armani. Duurder kon haast niet. Toch heb ik hem toen gekocht en hij was ge-wel-dig.

Maar wanneer hij op was, ben ik op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief. De L’Oréal Nude Foundation lijkt bizar hard op de foundation van Armani en is sindsdien mijn favoriet geworden. Het enige jammere vind ik dat er siliconen in zitten.

Ook zou Rimmel nude delight lipstick een dupe moeten zijn van een lipstick van MAC. ik heb het nog niet uitgetest maar ben van plan de Rimmel-lipstick snel aan te schaffen!

[Beantwoorden]