Twitter Question #170

twitter_question_170_01

Afgelopen week zijn de temperaturen tot grote hoogten gestegen. Geen raam kon ver genoeg over, geen ventilator kon te hard staan. De jurkjes schenen door, de make-up smolt eraf, haren wapperden in de wind op de fiets en de supermarkt diende als fijne verkoeling. Beauty en hitte zijn een lastige combinatie. Wat dat betreft kan het beter winter zijn, want als het warm is gaat oogschaduw ophogen, foundation verdwijnt en mascara loopt uit. Tijd voor wat tips dus!

twitter_question_170_02

Lekker geen make-up dragen, dat is de tip die ik het vaakst hoor. Of alleen een beetje felle roze/rode/oranje lipstick met een gave zonnebril. Wil je wel make-up dragen, gebruik dan primer onder je foundation/poeder en oogschaduw en zet de boel vast met een setting spray om de schade te beperken.

Ook las ik een aantal keer dat je beter geen foundation kunt dragen, want dan word je nog een beetje bruin. Onthoud dat foundation niet tegen de zon beschermt! Natuurlijk kan het helpen als er een beetje SPF in zit, maar dat is lang niet genoeg. Ook wanneer je foundation draagt moet je nog smeren met zonnebrandcrème.

Mijn tip is om zo min mogelijk te gebruiken en vooral veel waterproof producten. Eyeliner en mascara en voor een lipkleur bijvoorbeeld Max Factor Lipfinity. Foundation blijft lastig, dat gebruik ik dan ook zo min mogelijk. Wellicht een beetje poeder tegen glimmen en een waterspray in mijn tas om alles zo nu en dan op te frissen.

Wat is jouw ultieme beautytip bij warm weer?


Reacties

Door Sofie op 24 mei 2014 15:05

Goede tips! Ik heb niet echt een ultieme tip bij warm weer :)

[Beantwoorden]


Door Aranka op 24 mei 2014 15:05

Inderdaad zo min mogelijk gebruiken! Met zulk heerlijk warm weer draag ik altijd alleen een beetje mascara en lippenbalsem voor de rest lekker niks :)

[Beantwoorden]


Door Martina op 24 mei 2014 15:05

Ik skip altijd de foundation/bb Cream…. Ik vind dat gevoel op de huid niet prettig als het warm plakkerig weer is. Sprays op het gezicht vind ik lekker verfrissend dus die gebruik ik wel graag!

[Beantwoorden]


Door Kim op 24 mei 2014 15:08

Ik doe zo min mogelijk make-up op haha!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 mei 2014 15:08

Als ik niet op pad hoef gebruik ik zo min mogelijk, ik bescherm me dan goed tegen de zon, mascara en misschien een lipproduct maar verder niets. Moet ik uit huis en wil ik dit echt niet zonder make-up doen dan gebruik ik een bb cream, normaal gebruik ik een foundation maar die laat ik dan lekker staan. Voor de rest doe ik dan eigenlijk gewoon hetzelfde als wat ik normaal ook zou doen, oogschaduw als ik daar zin in heb, een eyeliner misschien, mascara, blush, highlighter en misschien iets van een lipproduct. Ik bescherm me wel de hele dag door.

[Beantwoorden]


Door Wendy op 24 mei 2014 15:19

Bij heel warm weer gebruik ik het liefst zo weinig mogelijk producten maar om er toch een beetje opgemaakt uit te zien gebruik ik graag een matterende gezichtspoeder en waterproof mascara en eyeliner. :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 24 mei 2014 15:30

Handige tips!!

[Beantwoorden]


Door iiiThinkPink op 24 mei 2014 15:34

Op de warmere dagen draag ik meestal alleen eyeliner, mascara en en een beetje blush.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 24 mei 2014 15:35

Leuke question! Zelf draag ik bij warm weer zo min mogelijk makeup. Ik word heel snel bruin en mijn huid gaat er dan een stuk beter / gezonder uitzien dus mijn foundation is dan niet alleen veel te licht maar ook onnodig. Wat eyeliner en mascara is voldoende ^^ En mocht het echt heel warm zijn dan is een zonbeschermende lippenbalsem ook een aanrader!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 24 mei 2014 15:37

Een Maybelline color tattoo of MAC paintpot over een oogschaduwbasis heen. Blijft muurvast zitten, heel de dag en je heb toch een leuk glansje op je ogen. Mascara, misschien een beetje tightlinen aan de bovenkant, creme blush en een felle lipstick. Ik smeer zo min mogelijk op mn gezicht op dagcreme en SPF na dan.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 24 mei 2014 15:49

Ik kan sowieso niet zonder zonnebrand crème, mijn huid verbrand enorm snel. Gebruik het liefst factor 50. Daarnaast ben ik nu helemaal verliefd op mijn Mac lipstick candy yum yum, echt een heel fijn zomers kleurtje. En voor innerlijke schoonheid; veel water drinken. Wat mij betreft het lekkerste drankje in de zomer <3

[Beantwoorden]


Door Miranda op 24 mei 2014 15:58

Ik ga voor lekker naturel, met goede zonbescherming voor gezicht, haren en lippen.

Mocht het echt te warm worden pak ik een waterverstuiver erbij die ik lekker in de koelkast bewaar. Ik heb altijd die van La Roche posay. Lekker verkoelend:)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 24 mei 2014 16:04

Bij echt warm weer? Gewoon lekker geen make-up of alleen wat poeder en mascara.

[Beantwoorden]


Door Saffira op 24 mei 2014 16:17

Primer all the way! Voor alles, haha

Liefs,
Saffira

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 24 mei 2014 16:27

Ik draag het liefst altijd nog wel wat make-up in de zomer, maar ik kies er meestal wel voor om een stuk minder op te doen. Door de warmte glijdt make-up toch zo van mijn t-zone af en een gezichtsprimer gebruik ik het liefst niet te vaak omdat ik er vaak puistjes van krijg.

[Beantwoorden]


Door Irma op 24 mei 2014 16:35

Elke ochtend standaard je gezicht insmeren met zonnebrand :)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 24 mei 2014 16:38

Met warm weer draag ik ook liever geen make-up, maar als ik er toch een beetje representatief uit wil zien, bijvoorbeeld voor mijn werk, dan gebruik ik alleen concealer en geen foundation of poeder. De rest blijft eigenlijk wel hetzelfde (oogschaduwprimer, oogschaduw, oogpotlood, mascara) en dat blijft altijd wel prima zitten.

[Beantwoorden]


Door Samantha op 24 mei 2014 16:43

Mascara en knallende lippen! En als je ook geen zin heb in mascara doe je mooiste zonnebril op! dit helpt ook hahah:)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 24 mei 2014 16:44

Bij warm weer draag ik het liefst zo weinig mogelijk make-up. Enkel een beetje BB cream, concealer en mascara. Een face mist is ook wel fijn! ^^)

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 24 mei 2014 16:48

Fijne tips, ik heb niet echt een ‘unieke’ tip!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 24 mei 2014 17:22

Ik heb ondanks dat ik waterproof mascara gebruik toch maar weer mijn waterproof topcoat mascara van Catrice erbij gepakt! Super product!!!!! Werkt perfect. ;-)

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 24 mei 2014 17:31

Alleen een beetje waterproof mascara en klaar!

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 24 mei 2014 17:32

Veel SPF vind ik het belangrijkst. Een fijn product voor in de zomer vind ik de hot/cold scrub van Therme. Die koelt heel erg af (zoals je vaak bij voetcrèmes hebt), wat heerlijk is voor als het heel warm is.

[Beantwoorden]


Door Brecht op 24 mei 2014 17:47

Ik draag alleen wat poeder, concealer onder mijn ogen en wat mascara (love)

[Beantwoorden]


Door Robin op 24 mei 2014 17:51

Niet te veel. En waterproof! :yes:

[Beantwoorden]


Door xAmber op 24 mei 2014 17:57

een dagje naar een meertje of het strand alleen waterproof mascara. Op een andere dag beetje concealer en mascara! En NATUURLIJK zonnebrand met minstens spf 20

[Beantwoorden]


Door Melanie op 24 mei 2014 18:12

Hele handige tips! Ik draag met veel zon zo min mogelijk make-up.

[Beantwoorden]


Door Janneke | Beautyroad op 24 mei 2014 18:18

Super handige tips!

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 24 mei 2014 18:50

Handige tips

[Beantwoorden]


Door Róbin op 24 mei 2014 19:37

Door Celia op 24 mei 2014 19:59

Als het warm is, gebruik ik ook liever geen foundation. Hooguit een beetje concealer op plekjes die het nodig hebben. En natuurlijk gebruik ik dan ook het liefst waterproof producten, zodat alles netjes op zijn plek blijft :-)

[Beantwoorden]


Door Paola op 24 mei 2014 20:32

Ik heb niet echt een ultieme beautytip, maar merk dat ik zelf veel meer bb cream pak ipv foundation!

[Beantwoorden]


Door Jaimy op 24 mei 2014 20:47

Door Danielle op 24 mei 2014 21:16

Moet ik werken, dan gebruik ik gewoon hetzelfde als op andere dagen: cc creme van clinique (zit spf 35 in, genoeg als je niet veel buiten bent op een dag), oogschaduw, mascara, soms wat blush en lipstick. Ben ik de hele dag buiten, dan alleen een dagcreme met spf 50 of een zonneproduct met spf 50 speciaal voor het gezicht. Ben ik buiten actief bezig, dan gebruik ik verder geen make-up. Ga ik naar een barbecue of een ander buiten feestje, dan gewoon oogschaduw en mascara en lipstick. Een blush pakt teveel op de toch vaak wat vettere spf op mijn gezicht, dus die laat ik dan achterwege. Mijn oogschaduw blijft altijd perfect zitten, als het moet 24 uur lang…mijn geheim: ipv een echte oogschaduwbasis eerst een laagje vloeibare of creme concealer op je oogleden smeren! Ik gebruik daarvoor een concealer van clinique, die te geel is om op mijn gezicht te gebruiken. Van een miskoop heb ik zodoende een onmisbaar product gemaakt :-D

[Beantwoorden]


Door leonie op 24 mei 2014 22:11

een BB cream gebruiken in plaats van foundation. die hebben vaak een zonnebescherming erin zitten. ik heb er nu een van maybeline met spv 15:)

[Beantwoorden]


Door alexa op 24 mei 2014 22:12

“less is more” dat heb ik altijd met de zomer!

[Beantwoorden]


Door Laura | Lauresque op 24 mei 2014 22:17

Als je je wimpers krult zie je er meteen super fris en stralend uit.
Tadááá!

Liefs.

[Beantwoorden]


Door Julia op 24 mei 2014 23:46

Inderdaad alleen mascara of helemaal niets opdoen! Dat vind ik in de zomer helemaal niet zo erg eigenlijk, want dan heb ik toch een kleurtje!

[Beantwoorden]


Door Emm op 25 mei 2014 09:32

Ik ben echt superfan van de Skin79 bbcream. Beschermt echt als een tierelier. Vaak doe ik er nog wel een spf onder, maar in principe is dat niet echt nodig. Heerlijk spul voor bleke meisjes zoals ik :)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 25 mei 2014 10:44

Ik meng het liefst mijn gezichtszonnebrand met Hard Candy glamouflage. Die concealer blijft altijd steengoed zitten en zo met de crème wordt het een longlasting foundation met hoge spf. De romigere concealers laat ik staan. Alleen mascara op de ogen (Max Factor 2000 calorie is smudge proof!) en lippenbalsem met spf en een kleurtje op de lippen.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 25 mei 2014 11:12

Lekker smeren en verder niet te veel, en anders; Skindinavia Finishing Spray!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 25 mei 2014 11:20

Ik gebruik hetzelfde als anders, ook gewoon foundation of bb, alleen dep ik wat vaker mn gezicht met een papiertje zodat makeup niet aan de wandel gaat op mn gezicht (:

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 25 mei 2014 12:17

Even een tip, ook dagcreme met spf moet om de 2 uur worden bij gesmeerd. Alle zonnecremes trouwens. Ook factor 50. Hij beschermt meer niet langer!
Ook komt zon gewoon door je foundation heen. En verbrand je dus ook gewoon.

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 25 mei 2014 14:42

Qua makeup lekker niks. Beauty als verzorging veel water drinken en insmeren(juiste spf maar ook aftersun).

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 25 mei 2014 15:24

Een echte goeie longwearende foundation gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 25 mei 2014 20:23

wienig foundation, of een bb cream!

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 25 mei 2014 21:10

Een poederfoundation, ipv vloeibare foundation. Fijner bij te werken en gaat minder snel glijden op een vette huid. Als het een zwembad/strand/zonnen-dag is, dan alleen m’n wenkbrauwen bijtekenen en mascara. :-)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 26 mei 2014 10:42

Hele handige tips zijn dit!

[Beantwoorden]


Door Lisa van Fasha.bl op 26 mei 2014 11:03

Is altijd zo makkelijk gezegd, gewoon geen foundation maar als je huidje vol zit met oneffenheden doe je dat toch niet zo snel..

[Beantwoorden]


Door Linda op 26 mei 2014 19:30

Ik draag ook geen make-up in de zomer, alleen mascara en ik doe mijn wenkbrauwen (soms). Ik word altijd zo bruin, dat vind ik mooi genoeg :)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 27 mei 2014 13:09

Zo leuk dat ik er in sta!! Heel lief Vera!

Gebruikt eigenlijk niemand haar zonnebrand? Ik vind het een ideale uitvinding.
Ik smeer ook gewoon lekker zonnebrand smeren natuurlijk. Liever geleidelijk bruin worden, dan je lichaam eerst kapot maken en dan weer laten herstellen…

[Beantwoorden]


Door Lieve op 27 mei 2014 19:12

Concealer onder m’n ogen en op plekjes, wenkbrouwen beetje bijtekenen en minimale hoeveelheid mascara. En altijd insmeren! Mijn huid is zo gevoelig voor de zon als ik weet niet wat…

x Lieve

[Beantwoorden]