Dr. Organic Moroccan Argan Oil Body Wash & Skin Lotion

dr_organic_argan_oil01

Argan olie was heel even ontzettend populair, maar die hype is inmiddels alweer overgewaaid. Toen bij mij de Dr. Organic Moroccan Argan Oil producten bezorgd werden, was ik tóch nieuwsgierig. Dit zijn biologische verzorgingsproducten voor in de douche en daarbuiten, met het wonderingrediënt uit Marokko.

dr_organic_argan_oil02

dr_organic_argan_oil03

De Dr. Organic Moroccan Argan Oil lijn is uitgebreider dan dat je hier ziet. De lijn is zelfs erg breed, met producten voor niet alleen het lichaam, maar ook het haar en gezicht. Shampoo, dagcrème en (massage) olie, maar ook hand- en nagelcrème bijvoorbeeld. De lijn heeft dit jaar de 3e plaats in de categorie “Best Body Product Mass Market” bemachtigd bij de Beauty Astir Awards, waardoor ik nog nieuwsgieriger werd. Dr. Organic is in Nederland exclusief bij de Tuinen verkrijgbaar.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Body Wash € 9,99
Dr. Organic Moroccan Argan Oil Skin Lotion € 10,99

dr_organic_argan_oil05

dr_organic_argan_oil06

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Body Wash

De Body Wash bevat biologische ingrediënten als aloë vera, citroen, mandarijn, kaneel en munt. Dit vloeibare goedje zit er bomvol mee. Op de verpakking staat Body Wash, wat suggereert dat dit product bedoeld is om je lichaam mee schoon te maken, maar verderop lees ik dat het ook voor haar en in bad gebruikt kan worden.

De Body Wash schuimt rijkelijk en na een douchebeurt voelt mijn huid redelijk zacht aan. Niet droog, maar ook niet zo zacht dat ik geen verdere verzorging nodig heb. Dit had ik ook niet verwacht, het is tenslotte niet voor niets dat er ook een Skin Lotion in de lijn zit.

dr_organic_argan_oil07

dr_organic_argan_oil08

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Skin Lotion

De Skin Lotion smeert wat moeizaam uit. De substantie is een beetje stroef en niet zo zacht als bijvoorbeeld een body butter. Het lijkt een beetje op ouderwetse witte zonnebrandcrème. Even wennen, maar niet echt vervelend. Hij trekt wel redelijk snel in, plakt niet en maakt mijn huid in combinatie met de body wash heerlijk zacht. De Skin Lotion bevat veel dezelfde ingrediënten als de Body Wash.

Na gebruik is de Skin Lotion nog een tijdje goed ruikbaar, zeker als je je handen na het smeren niet wast. De geur van deze producten is best zwaar, warm en kruidig. Niet alleen bij de Skin Lotion, maar ook bij de Body Wash ruik je dat goed.

dr_organic_argan_oil09

Ik gebruik liever producten met een kaneel en citroen, of zoete aardbeigeur (om maar wat te noemen). Deze producten met Marokkaans tintje zijn voor mij toch even wennen. Vies vind ik het niet, maar ik sta ook niet te juichen wanneer ik een tube open trek. Ruik altijd aan een product voordat je het koopt. Geur is belangrijk!

De Body Wash en Skin Lotion zijn zuinig in gebruik en maken mijn huid in een mum van tijd schoon en zacht. Ik ben benieuwd naar de Body Soufflé die ook in deze lijn zit. Hoewel de geur niet helemaal mijn smaak is, werken deze producten zeker fijn voor een droge huid.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Body Wash & Skin Lotion zijn te koop bij de Tuinen.


Reacties

Door Saartje op 14 mei 2014 15:02

Het product klinkt wel lekker met de oliën. Toch vind ik de geur inderdaad ook belangrijk, soms kan Marokkaanse argan olie ook heel sterk en warm ruiken, dan vind ik het niet lekker en iets te. Ik ben benieuwd en ga het zeker even ruiken bij de tuinen!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 14 mei 2014 15:02

Jammer dat jij deze geur wat minder vind. Ik ben nu wel heel erg benieuwd hoe de produucten ruiken, ik snel zelf een keertje op ontdekking in de winkel :) Verder klinken de producten erg fijn. Ideaal ook dat de producten ook biologisch zijn, echt een groot pluspunt.

[Beantwoorden]


Door eline op 14 mei 2014 15:03

Fijne review ! Vind dit inderdaad niet zo super lekker ruike
Xxn

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 14 mei 2014 15:03

Fijne producten! Ik ken de geur niet zo goed, dus dat moet ik even in de winkel ruiken, maar ik ben erg benieuwd. Vooral omdat het goed het voor de droge huid geschikt is :)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 14 mei 2014 15:04

Hmm, de geurcombinatie klinkt in ieder geval een beetje raar ja. Niet een geur die ik als eerste uit het schap zou trekken in ieder geval Ik wist alleen dat Dr Organic haarproducten verkocht, dus misschien moet ik me maar eens gaan verdiepen in hun assortiment huidverzorging. Ik heb al veel goeds over het merk gehoord, maar het nog nooit geprobeerd!

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 14 mei 2014 om 20:38:

Dan mis je wel 80% van het assortiment.. de meeste lijnen van Dr Organic bestaan uit ongeveer 12 producten waarvan er maar 2 voor het haar zijn (shampoo en conditioner). Rest is allemaal huidverzorging!

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 14 mei 2014 15:08

Wauw mooie foto’s en heerlijke review! Vooral de lotion klinkt erg lekker!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 mei 2014 om 09:47:

Dankjewel Dagmar!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 14 mei 2014 15:08

Hmm, zo te lezen is dit niet helemaal mijn geur!
Volgende keer beter! :)

[Beantwoorden]


Door Sofie op 14 mei 2014 15:09

Wat jammer dat de geur niet zo geweldig is! Wel fijn dat ze goed werken ^^)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 14 mei 2014 15:09

Jammer dat de geur je wat tegenvalt! Ik moet zeggen dat bij mij het heel erg afhangt van mijn humeur of ik een geur lekker vind of niet; soms vind ik arganolie wel heel lekker ruiken en soms heb ik er ook niet zo’n zin in. Over het algemeen vind ik de producten van Dr. Organic wel prettig!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 mei 2014 om 09:47:

Dat begrijp ik wel, dat heb ik met shea :-)

[Beantwoorden]


Door Elise Joanne op 14 mei 2014 15:13

Mmm.. Klinkt geweldig qua producten zelf maar de geur klinkt niet hemels.. Elk verzorgingsproduct, wat het dan ook is, moet voor mij echt lekker ruiken! Ik ga is even met mijn neus er boven hangen als ik ze zie!

[Beantwoorden]


Door Syl op 14 mei 2014 15:19

Ze hebben van dit merk ook de shampoo met honing, die raad ik echt sterk af! Ik kreeg echt onwijs jeuk op mijn hoofd enz. Terwijl ik dat met John Frieda/Schwarzkopf enz niet heb.

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 14 mei 2014 om 20:38:

Grappig, ik heb daar de conditioner van en die is juist wel goed voor mijn gevoelige hoofdhuid.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 mei 2014 om 09:48:

Is ook zo persoonlijk! Wel lastig af en toe…

[Beantwoorden]


Door Mandy op 14 mei 2014 15:29

De producten lijken me wel fijn! Jammer dat je de geur niet zo lekker vind, zelf ben ik wel helemaal gek op wat kruidige geurtjes dus ik ben benieuwd wat ik hiervan vind!

[Beantwoorden]


Door Celia op 14 mei 2014 15:30

Deze producten klinken best fijn! Zelf kende ik het merk nog niet.

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 14 mei 2014 15:44

Hmm, ik vind de producten er helaas niet zo uitnodigend uitzien. Qua geur lijkt me dit eerder iets om te gebruiken voor de herfst / winter.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 14 mei 2014 15:49

Je hoort altijd iedereen over argan olie, maar heel eerlijk, ik heb het nog nooit geprobeerd… De geur lijkt me wat geschikter voor de winter…

[Beantwoorden]


Door Daisy op 14 mei 2014 15:50

Ik ben ontzettend hard fan van argan, ik gebruik het elke dag op mijn gezicht, lichaam en haar. Ik vind het zo jammer dat het merk hier niet te koop is, maar als ik een keertje in Nederland ben neem ik hem zeker mee !

[Beantwoorden]


Door daantjelovestoread op 14 mei 2014 15:57

Klinkt wel heel lekker al geeft argan wel een specifieke geur af. Je moet ervan houden. Ik vind het wel lekker.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 14 mei 2014 15:58

Jammer van de geur! Ik ben benieuwd wat ik er zelf van zou vinden.

[Beantwoorden]


Door Budgetproof.nl op 14 mei 2014 15:59

Na de hele hype van Moroccan Argan Oil heb ik nog steeds niets geprobeerd. Moet ik misschien maar eens gaan doen :) zoveel mensen die super fan zijn van argan olie.

[Beantwoorden]


Door Dianne Overbeeke op 14 mei 2014 16:23

Hmm, wat jammer dat de geur niet helemaal is wat je had gehoopt. Ik vind het belangrijk dat verzorgingsproducten lekker ruiken, want je moet het tenslotte toch op je eigen lichaam aanbrengen!

[Beantwoorden]


Door todayslovely op 14 mei 2014 16:28

Hmm ziet er apart uit!

[Beantwoorden]


Door pamela op 14 mei 2014 16:34

jammer dat de geur tegenvalt!! ik wil toch wel producten die lekker ruiken anders gebruik ik ze vaak toch niet.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 14 mei 2014 16:36

Lijkt me een fijn product! ^^)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 14 mei 2014 17:01

Deze lijn wil ik nog steeds eens proberen. Alleen heb ik ooit op een aloe vera product van Dr. Organics zo’n heftige reactie gehad dat ik een beetje huiverig ben geworden.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 14 mei 2014 17:29

Jammer dat de geur je tegenvalt. Het lijken me mooie producten. Zeker als je helemaal al van het bio- en ecologische bent. Ik weet niet of ik t fijn zou vinden dat hij wat stroef smeert…

[Beantwoorden]


Door Laura / lulufashion.nl op 14 mei 2014 17:29

Lijkt me een erg fijn product, ik zelf ben altijd al een beetje fan geweest van de Argan olie!XX

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 14 mei 2014 17:40

De geur is inderdaad belangrijk! De producten die ik al met argan olie heb getest vond ik wel lekker ruiken, dus wellicht vind ik dit ook lekker.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 14 mei 2014 17:46

Zo te horen werken beide producten fijn! Denk alleen dat de geur niet echt iets voor mij is. Haha! Fijne review, Vera! :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 mei 2014 om 09:49:

Dankjewel Lisanne!

[Beantwoorden]


Door Desmain op 14 mei 2014 17:56

Fijne review!

[Beantwoorden]


Door iiiThinkPink op 14 mei 2014 18:10

Jammer dat de geur tegenvalt..

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 14 mei 2014 18:13

Het klinkt geweldig! Ik ken dit niet en ga er snel naar op zoek in de winkel waar ze veel goed producten verkopen en ook superfood ;-)

[Beantwoorden]


Door Dionne op 14 mei 2014 18:18

Deze lijken mij erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 14 mei 2014 18:19

hij klinkt erg fijn, ben best benieuwd naar de geur!

[Beantwoorden]


Door Roos Beudeker op 14 mei 2014 19:00

Probeer de shampoo en conditioner! Beste sulfaat-vrije shampoo/conditioner naar mijn mening ^^)

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 14 mei 2014 om 20:40:

Ja! Dat wilde ik ook zeggen, ook mijn favoriete combi!
Verder ben ik eigenlijk helemaal niet zo dol op Dr. Organic, de creme vind ik niet zo fijn. Maar de Argan shampoo en conditioner zijn echt top. Al vind ik hun conditioners sowieso fijn :)

[Beantwoorden]


Door eefje op 14 mei 2014 19:14

van deze lijn heb ik de nachtcreme uitgeprobeerd helaas ik kreeg er uitslag van al na 1x smeren :nod: niet fijn dus ik weet niet of ik de andere produckten ga proberen…

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 mei 2014 19:55

jammer dat de geur iets minder is. mijn haar is op dit moment aan de droge kant op sommige plekken, misschien eens verstanding om zoiets te gebruiken

[Beantwoorden]


Door Tessa op 14 mei 2014 19:58

Hmm lijkt mij wel heerlijk, vooral de geur! Ik heb alleen nog veel body producten dus ik sla hem toch over, ik hou hem in mijn achterhoofd.

[Beantwoorden]


Door Susan op 14 mei 2014 20:26

Jammer dat er kaneel in zit, mijn huid kan daar niet tegen :-|

[Beantwoorden]


Door Sarah op 14 mei 2014 20:40

Argan olie is bij mij echt een must tegen de droge huid. Het was het enige wat bij mij hielp tijdens mijn zwangerschap. De geur is alleen erg sterk helaas. Maar nadat het ingetrokken is ruik ik er niets meer van. Dit lijken mij wel fijne producten! Goede review!

[Beantwoorden]


Door Miss Sentinelli op 14 mei 2014 20:44

Ik ben wel gek op argan olie. Het kan inderdaad wel apart ruiken, maar ik heb al een conditioner en handcreme met argan olie gehad en vind ze echt super fijn. Ook deze lijken me echte fijne producten :),

[Beantwoorden]


Door Lotje op 14 mei 2014 21:05

Ik vind deze lijn heel erg fijn!

[Beantwoorden]


Door Linda op 14 mei 2014 21:41

Ik ben wel benieuwd geworden naar de geur, fijne producten voor een droge huid, daar word ik vrolijk van! Lijkt mij fijn om eens te proberen ^^)

[Beantwoorden]


Door Dana op 14 mei 2014 22:22

Hij lijkt mij ontzettend fijn, maar ik heb hier nog genoeg zeepjes en douchegels liggen (love)

[Beantwoorden]


Door Emma op 15 mei 2014 08:54

Hmm, ik vind de verpakkingen er best wel saai uitzien… Wel een leuk artikel ! :) ik ben wel benieuwd naar de werking van argan olie :)

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 16 mei 2014 07:18

Wat een mooie foto’s heb je ervan gemaakt Vera! Hele fijne review, ben toch wel benieuwd geworden naar deze producten. :)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 mei 2014 20:02

Wat houdt ”Argan Olie” eigenlijk in? Dat begrijp ik niet echt…

[Beantwoorden]