De juiste shampoo & conditioner uitkiezen

Vandaag is het tijd voor een lesje theorie! Lotte legt uit hoe je de beste shampoo & conditioner voor jouw type haar kunt uitkiezen en hoe je met deze producten je haar kunt aanpassen en vormen. Aan het einde zie je ook nog een prachtige blooper van mij. What was I thinking? Ik was er duidelijk met mijn gedachten niet helemaal bij.

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Haar Video | 13 april 2014 | 149 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door july op 13 april 2014 08:06

Wat een fijne en duidelijke video! Super handig want ik ben zoekende naar een goede shampoo dus dit heeft me wel geholpen!

[Beantwoorden]


Door Angs op 13 april 2014 08:07

Goede tips en leuke meid maar jeetje wat praat ze snel!! Ik kon het niet volgen op de vroege morgen haha

[Beantwoorden]


Door Svenja op 13 april 2014 08:23

Wat een duidelijke theorie. En wat een handige trucjes! Soms weet ik ook echt niet meer wat voor producten ik voor mijn haar moet kiezen als ik in de winkel sta, er is ook zoveel! Op basis van deze tips gaat het de volgende keer vast veel beter met uitzoeken!

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 13 april 2014 08:24

Lotte, wat een leuke video! Goede informatie waar ik echt wat aan heb. Ik heb zelf ombre haar en ook pluizig haar en slag van nature erin zitten. Bij de aanzet wil ik graag volume houden, maar de onderkant (waar het geblondeerd is) is het erg droog. Wat voor shampoo en combinatie met de frequentie en hoeveelheid conditioner/masker kan ik dan het beste gebruiken? Ik krijg inderdaad slap/vet haar als ik van die hele verzorgende shampoo’s gebruik.

[Beantwoorden]

Tessa antwoordt op 13 april 2014 om 11:25:

Je geeft aan dat je volume boven wilt dus zou ik alleen op je hoofdhuid een volume shampoo aanbrengen. Je haarlengtd is droog bij het ombre gedeelte dus daar alleen een verzorgende conditioned aanbrengen
Groetjes

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 19:32:

Hoi Beautydagboek!

Al een hele goede uitleg van Tessa erbij. Het is inderdaad de beste keuze om een volume shampoo te gebruiken. En inderdaad, als het haar geblondeerd is kan ik begrijpen dat het een stukje droger is. Ik weet niet of je fijn, veel, dik of dun haar hebt. Je kan dus inderdaad een verzorgende conditioner gebruiken aangezien je conditioner alleen aanbrengt in lente en punten, en niet bij de aanzet waar dus de volume vandaan moet komen. Dit zou je wellicht kunnen proberen. Heb je dit geprobeerd en denk je dat het niet helpt, dan kan het zijn dat je conditioner zo verzorgend is dat het je punten zwaar maakt en de volume bij de aanzet als het ware naar ”beneden” trekt. In dat geval zou je een volume conditioner kunnen gebruiken en om de 2-3 wasbeurten een masker of een verzorgende conditioner dat je puntjes toch even de verzorging krijgen die ze nodig hebben.

Waar je eventueel ook aan zou kunnen denken is even een serumpje in de puntjes na het douchen! :)

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

Beautydagboek antwoordt op 13 april 2014 om 23:49:

Bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik ga het proberen en kijken of mijn haar ervan opknapt. Ik heb zowel dunne haren als dikke haren, het is echt een mengeling van dikke krulharen en dunne, steile haren. Zit daar ook nog verschil in verzorging?

[Beantwoorden]


Door Charile op 13 april 2014 08:26

Super handig!

[Beantwoorden]


Door Laura op 13 april 2014 08:35

Leuke video :)

Ikzelf heb dik en lang haar. (niet gekleurd) Wat heel snel vet wordt. Ik gebruik een keer in de week conditionor. En ik heb geen vaste shampoo die ik gebruik, ik kies iedere keer een andere. Maar vind dit een lastige keuze. Als je tips hebt voor mij hoor ik het graag :)

[Beantwoorden]

Ilona Verberkmoes antwoordt op 13 april 2014 om 11:34:

Hey,

Zoek een shampoo die niet te gevoed is. Heel erg gevoede shampoo’s maken je haar ook al snel vetter.

Toevallig heb ik een artikel geschreven over vet haar voorkomen op mijn eigen blog http://ilonaverberkmoes.nl/?p=61
Misschien dat je daar wat aan hebt?

xx

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 19:42:

Hoi Laura!

Zoals Ilona al in haar reactie zegt, gevoede shampoo’s kunnen het haar vet maken. Maar zoals je zelf al aangeeft, je gebruikt iedere keer een andere. Ik weet niet hoe vaak je je haar wast, maar je haar/hoofdhuid raakt ‘gewend’ aan de hoeveelheid wasbeurten per week en gaat zich daarnaar gedragen. Was je het elke dag, dan word je hoofdhuid sneller vet. Was je het een keer in de 3 dagen, dan word je hoofdhuid ook minder snel vet. Ik snap dat je nu denkt ‘als ik het drie dagen niet was, dan loop ik drie dagen met vet haar rond!’ , dat snap ik helemaal. Wat je kan doen is het opbouwen. Als je het elke avond was, stel het dan de volgende keer uit naar de ochtend, vervolgens weer naar die avond, en dan weer naar de ochtend er na. Zo went je haar/hoofdhuid geleidelijk aan de hoeveelheid wasbeurten per week. Eventueel zou je tussendoor dan nog een beetje droogshampoo kunnen gebruiken.

Conditioner hoeft in principe niet veel uit te maken. Misschien dat je het aanbrengt vanaf de aanzet (vanaf de hoofdhuid)? Conditioner moet je alleen in de puntjes aanbrengen, misschien dat dat eventueel ook een oplossing is. Daarnaast zou het heel fijn voor jou zijn om een volume shampoo te gebruiken! Hier zit weinig in, is dus niet zwaar, en maakt je haar ook zeker niet zwaarder en houdt het dus lekker luchtig!

Ik weet niet goed hoe je je haar wast, maar zodra je je shampoo in je haar doet, en je masseert te hard, dan masseer je dus tegelijkertijd de talgkliertjes in je hoofdhuid die voor de productie van vet zorgen. Hard masseren stimuleert de talgproductie. Als je het hard in masseert zou het kunnen dat ze dus veel meer vet produceren dan als je wat zachter zou masseren.

Als je nog vragen hebt, dan hoor ik ze graag! :) Ik hoop dat ik je verder geholpen heb.

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Desmain op 13 april 2014 08:40

Erg handige video! Heel duidelijk uitgelegd ook!

[Beantwoorden]


Door Roos op 13 april 2014 08:44

Heel goed en duidelijk uitgelegd!! Vanwege mijn highlights gebruik ik eigenlijk al jaren standaard een shampoo van L’Oreal voor gekleurd haar terwijl ik van mijzelf veel maar erg dun haar heb dat ook nog zo steil is als maar mogelijk kan zijn. Ik wil daar dus het liefste meer volume in waardoor de volumepoeders bij mij niet aan te slepen zijn en ik de kam regelmatig uit mijn lade haal om te touperen. Ik ga nu absoluut de volgende keer meer letten op de precieze shampoo die ik koop zodat het voor gekleurd haar geschikt is maar tegelijkertijd niet al teveel verzorgend maar ook juist voor volume zorgt.

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 13 april 2014 08:56

Wauw wat een verhelderend filmpje! Ontzettend fijne tips en dankjewel voor het delen van deze informatie, je vertelt het echt heel goed! Ik begrijp het nu een stuk beter en ik ga gelijk kijken wat beter passend is bij mijn haar. Dankjewel voor je fijne uitleg! Liefs, Dagmar

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 19:43:

Wat fijn dat je er veel aan hebt! Graag gedaan! :)

[Beantwoorden]


Door Emma op 13 april 2014 09:16

super leuke video!! en ook heel goed uitgelegd :yay:

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 13 april 2014 09:19

Duidelijke video. Vind dat je het heel goed hebt gedaan/uitgelegd, Lotte! :)

[Beantwoorden]


Door Julie Joanne op 13 april 2014 09:24

Handig filmpje :)
xx Julie

[Beantwoorden]


Door Todayslife op 13 april 2014 09:31

Leuk gedaan samen! Leuk om de substantie van de shampoos te zien !

[Beantwoorden]


Door adinda op 13 april 2014 09:32

Super handig!! Dankjulliewel dames!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 13 april 2014 09:34

Hey dat is een heel handig en duidelijk filmpje. Bedankt!:)

[Beantwoorden]


Door Laurien op 13 april 2014 09:36

Leuke video! Ik zou alleen wel graag willen weten wat je nou goed tegen pluizig haar kan doen. Mijn haar is vaak erg pluizig, ondanks dat ik er veel verzorgingsproducten en anti pluis producten voor gebruik. Wat zou je hiervoor aanraden?

[Beantwoorden]

Ilona Verberkmoes antwoordt op 13 april 2014 om 11:38:

Hee,

Zorg ervoor dat je een shampoo en conditioner hebt die een beetje zwaar zijn. Als je je haar gaat föhnen zorg dan dat je van boven naar beneden blaast. Als je van de punt naar de aanzet blaast kan je haar al erg snel gaan pluizen!
Borstel je haar niet te vaak door, hierdoor word het statisch en kan het ook meer gaan pluizen!

x

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 19:48:

Hoi Laurien,

Aan je verhaaltje te zien doe je het eigenlijk al erg goed. Verzorgingsproducten zijn natuurlijk al wat zwaarder van zichzelf wat dus het pluis een beetje zou moeten verminderen. Ik raad normaal nooit aan om conditioner vanaf de aanzet aan te brengen, maar dat zou je eens kunnen proberen. Wat het nadeel wel hiervan is, is dat het wat slapper kan worden en misschien zelfs een beetje sneller vet. Als je de conditioner vanaf de aanzet gebruikt, dan maak je als het ware het begin van de pluizige haar al slap waardoor het voor het haartje moeilijker word om te gaan pluizen.

Buiten de basis shampoo en conditioner, zou je kunnen denken aan haarlak. Dit hoeft natuurlijk niet zo’n harde, betonnen haarlak te zijn dat als je met je hoofdschud je haar niet beweegt. Maar als je een hele luchtige gebruikt zou ik over de bovenkant van je hoofd sprayen, en vervolgens met je handen van boven naar beneden gaan om de haartjes als het waren vast te plakken.

Ik hoop je wat goede tips gegeven te hebben, zodra je nog vragen hebt dan beantwoord ik ze graag! :)

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Esmee op 13 april 2014 09:44

Fijn om te zien. Ik heb de laatste tijd enorm vet haar dus ik ga even goed kijken!!
XOXO Esmee

[Beantwoorden]


Door Samantha op 13 april 2014 09:47

Wat een super handige video! Ik zie soms door de bomen het bos niet meer en ik heb heel veel aan de tips. Ook heel goed uitgelegd. Zeker vaker zulke informatieve filmpjes! Lotte is echt een hele leuke toevoeging aan je blog. ^^)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 13 april 2014 09:49

Handige video! Ik ben nu net begonnen met een nieuwe shampoo, ben benieuwd hoe die bevalt.

[Beantwoorden]


Door Monique op 13 april 2014 09:52

Hele leuke, handige video.
Wellicht dat je een keer nog wat meer kunt vertellen hierover ? Bijv. Welke shampoo bij pluizig haar.

Kleine tip: zeg wat minder het woordje ‘nou’

[Beantwoorden]


Door Shanna op 13 april 2014 09:57

Ach meissie! Je mag best ademhalen als je vertelt!

Verder lekker duidelijk verhaal! :) Ik gebruik zelf altijd zonder sls en siliconen. Ik had heel erg acne op m’n rug en snapte maar niet waar dat vandaan kwam. Bleek het dus van de siliconen in mn conditioner te komen! :o

[Beantwoorden]


Door Carmen op 13 april 2014 10:03

Hoi!
Ik heb een redelijk vette hoofdhuid maar juist hele droge puntjes. Weet iemand een goede shampoo/conditioner om mijn hoofdhuid goed schoon te krijgen maar toch mijn puntjes te verzorgen?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 april 2014 om 11:42:

Ik heb een beetje hetzelfde probleem, mijn haar wordt snel vet waardoor ik het echt elke dag moet wassen en mijn puntjes splijten heel snel. Ik gebruik sinds een week ofzo de shampoo van guhl voor vet haar omdat een vriendin die aanraadde, maar ik merk geen verschil. Ik gebruik wel conditioner, maar verder geen andere producten. Ook splijt mijn haar heel snel. Heeft iemand tips hiervoor?

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:10:

Hoi Carmen en Suzanne!

Ik reageer even op jullie beide. Als ik het zo lees -nu vind ik het wel erg jammer dat ik het niet zou kunnen bekijken- , hebben jullie last van een vette hoofdhuid en droog haar. Jullie geven aan dat de puntjes droog zijn. Doordat de hoofdhuid vet is neemt het de aanzet van jullie haar mee. Ik heb een aantal tips!

Op de soort shampoo/conditioner kom ik straks op, maar aan de basis hoeft het niet altijd te liggen. Op de manier waarop jullie, jullie haar wassen zou misschien al een kleine verbeteringen kunnen worden aangebracht. Wanneer je je haar wast met shampoo, en je masseert het hard en met veel druk in, dan masseer je niet alleen je hoofdhuid maar ook de talgkliertjes die erin zitten. Wanneer de talgkliertjes gemasseerd worden, worden ze gestimuleerd meer te produceren. Kortom: Ze produceren meer talg (vet). Wat al een kleine verbetering zou kunnen zijn om het op een rustige/zachte manier in te masseren.

Een vette hoofdhuid is meestal echt een probleem en voor echte hoofdhuid problemen is er bij de drogist niet veel te vinden en zou je echt naar een kapper toe moeten. Maar om echt een shampoo aan te raden is een volume shampoo. Dit is niet zwaar, zit in vergelijking met andere shampoo’s weinig in, houdt het haar dus lekker luchtig. Qua conditioner, ik weet niet hoe veel, weinig, dik of dun haar jullie hebben maar voor jullie raad ik aan ook een volume conditioner te gebruiken. Aangezien jullie te maken hebben met een vette hoofdhuid lijkt dat me het beste. Om dan toch de verzorging aan de puntjes te geven kan je een masker om de 2-3 wasbeurten gebruiken of misschien zelfs elke wasbeurt. Als je het elke wasbeurt wilt proberen houdt dit dan goed aan: Alleen in de puntjes! Pak een druppeltje van het masker, masseer het goed tussen je handen en tip alleen de puntjes aan! Wat je ook kan doen is even een serumpje na het wassen in de puntjes ‘kneden’.

Suzanne, ik lees dat je het elke dag wast (ik weet niet of Carmen dit ook doet), maar je hoofdhuid past zich aan, aan de hoeveelheid wasbeurten per week. Was je het elke dag, dan reageert je hoofdhuid daarop. Wat ik nu ga zeggen zal in eerste instantie onmogelijk zijn, maar hierbij ga ik je nog wat tips geven: probeer het minder vaak te wassen. Bijvoorbeeld om de dag, of zelfs een keer in de drie dagen. Ik snap dat je nu denkt ‘ik ga echt niet drie dagen met vet haar rondlopen!’, helemaal begrijpelijk. Dit moet je ook opbouwen. Stel je wast het elke ochtend, probeer het de volgende dag naar de avond uit te stellen. Na twee wasbeurten naar de volgende ochtend, en tenslotte weer naar de avond daarna. Hierdoor krijgt je hoofdhuid de kans eraan te wennen. Als het vet blijft, gebruik dan een beetje droogshampoo tussendoor. Trek willekeurige scheidingen op de hoofdhuid, spuit er vanaf een afstandje droogshampoo op -als dit te dichtbij gebeurt ontstaat er een witte waas- laat het even een minuutje intrekken en masseer het een beetje. Zo is de vette oogopslag weg!

Ik hoop jullie goed geholpen te hebben. Hebben jullie nog vragen en/of tips nodig, dan hoor ik ze heel graag!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

Ilona Verberkmoes antwoordt op 13 april 2014 om 11:45:

Hee,

Zorg voor een simpele shampoo en een intensieve conditioner!

Hierdoor word je haar niet te zwaar maar word het toch goed verzorgt!
x

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 13 april 2014 10:15

Handig filmpje! Zelf ben ik niet zo kritisch als het om shampoo en conditioner gaat. Zolang het mijn haar schoonmaakt en verzorgd vind ik het best. Maar toen ik de Dove Split Ends Rescue lijn ging gebruiken merkte ik wel dat die producten veel te zwaar voor mijn haar zijn. Maar bij andere producten heb ik nooit echt verschil gemerkt.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 13 april 2014 10:16

Leuke video! Ik heb zelf fijn haar, maar wel veel haar, maar omdat het zo stijl is als het maar kan wil ik altijd wat meer volume, dus daar gebruik ik ook altijd een shampoo voor. Aan de andere kant is mijn haar ook snel droog en pluizig en daarom gebruik ik wel altijd een verzorgende conditioner.

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:11:

Hele goede combi! ^^)

[Beantwoorden]


Door femketje op 13 april 2014 10:20

Leuke video :3

[Beantwoorden]


Door Kim op 13 april 2014 10:25

Erg goed uitgelegd! Handige video :D

[Beantwoorden]


Door madeline op 13 april 2014 10:25

hallo, ik weet niet welke shampoo en conditioner ik moet gebruiken ik heb dun haar en best wel weinig welke zal het beste werken?

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:12:

Hoi Madeline,

Ik weet verder niet of je haar beschadigd of droog is, en of je dus wat verzorging nodig hebt, maar voor jou zal een volume shampoo het beste resultaat geven in combinatie met een volume conditioner!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Tamara op 13 april 2014 10:27

Interessante video! Nooit zo bij stil gestaan, eigenlijk is het best wel logisch. Je komt heel natuurlijk over op de camera trouwens, maar probeer de volgende keer iets rustiger te praten. Het is nu net alsof je de trein nog moet halen :p

[Beantwoorden]


Door Jolien op 13 april 2014 10:32

Fijne video, Jammer dat krullend haar er niet bij zat!

Wat ik nu dus wilde vragen; Ik heb krullend, pluizend haar. Ik heb veel haar maar ook niet dik. Daarbij is het ook nog geverfd. Ik moet iedere keer bij het wassen een conditioner gebruiken omdat ik anders niet door mijn haren kom met borstelen.

Wat is nu de beste shampoo en conditioner voor de dames met krullend haar??

Groetjes Jolien

[Beantwoorden]

Evelien antwoordt op 13 april 2014 om 14:16:

Hoi,

Zelf heb ik ook lang, krullend haar dat flink kan pluizen dus ik ken je dilemma. Ook ik moet altijd shampoo en conditioner gebruiken voor ik mijn haar kan borstelen omdat ik er anders simpelweg niet doorheen kom. De andrelon perfecte krul lijn wekt bij mij prima, maar ook de inecto pure coconut lijn, die te koop is bij de kruidvat, en bij de action.

Verder helpt gliss kur spray om het door te kammen, en aragan oil of beautyfying oil van de body shop om je puntjes verzorgd te houden en minder pluizend (:

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:19:

Hoi Jolien,

Al een super advies van Evelien gekregen!

Krullen, altijd lastig -in mijn ervaring-. Je hebt zoals Evelien zegt speciale ‘krullen shampoo’s. Daar heb ik niet zoveel ervaring mee, zoals je ziet is er weinig krul bij mij te vinden. Sowieso is het voor jou een goede keus om een niet al te luchtige shampoo te gebruiken. Dit maakt je haar luchtig, waardoor het dus automatischer lichter word en het elk haartje de kans geeft om te gaan pluizen aangezien het niet zwaarder gemaakt word. Denk hierbij dus aan een verzorgende shampoo of een shampoo voor gekleurd haar, die zijn meestal zwaarder.

Conditioner hoor je in de punten alleen te gebruiken. Wat je zou kunnen proberen is om het vanaf de hoofdhuid te gebruiken. Conditioners zijn sowieso al zwaarder dan shampoo’s, ook al is het een volume conditioner. Als je de pluizende haren al vanaf het begin zwaarder maakt geef je het haar weinig mogelijkheid om verder nog te gaan pluizen. Wat je nog zou kunnen proberen is om een serum te gebruiken na het wassen. Dit kan in droog en nat haar. Of het nou een krullen serum of een serum voor droog haar is, serums zijn onder andere om het pluis minder te maken.

Ik hoop je wat geholpen te hebben! Zodra je nog vragen en/of tips nodig hebt, dan hoor ik ze heel graag!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Fenja op 13 april 2014 10:38

WAUW!!!!!!!!!
Dit wist ik allemaal niet, echt zoooooo handig.
Ik wil wel meer van die filmpjes zien.
Welk merk gebruiken jullie ????

[Beantwoorden]


Door Lisa op 13 april 2014 10:42

Leuk en leerzaam filmpje! Nu heb ik toch wel een vraag. Want bij mij is het dus zo dat ik redelijk dun haar heb, maar wel veel. Mijn haar is altijd al heel erg stijl geweest en hangt altijd recht naar beneden. Wat voor shampoo zou jij mij kunnen aanraden? Want als ik het goed begrijp is volumeshampoo handig als je echt dun en weinig haar hebt, en dat heb ik dus niet.

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:21:

Hoi Lisa,

Eigenlijk geef je jezelf al een heel goed advies. Inderdaad, ik zeg het een beetje overdreven, maar zodra je last hebt van slap hangend haar dan zit je met een volume shampoo en conditioner altijd goed. Nu weet ik niet of je droog en/of beschadigd haar heb, maar zodra dit wel het geval is zou je aan een intensievere conditioner kunnen denken. Maar zoals ik het lees is een volume shampoo en conditioner de beste keus!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Kelly op 13 april 2014 10:45

Handige video! Ik heb nog wel een vraagje: ik gebruik altijd antiroos shampoo, omdat ik van andere shampoo’s erg veel roos en schilfertjes in mijn haar krijg. Ik gebruik op dit moment die van Andrelon, maar weet jij misschien een betere? En is een antiroos shampoo erg dik, vloeibaar of zit ie er tussenin?

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:26:

Hoi Kelly,

Zelf heb ik nooit last van roos, ik weet ook niet hoe heftig het bij jou is, maar zoals ik van ervaring bij andere mensen weet is Head & Shoulders erg goed tegen roos. Deze shampoo is wel erg heftig, en dus niet goed voor de kwaliteit van je haar. Gebruik in combinatie met deze shampoo dus altijd een verzorgende conditioner. Als je gekleurd haar hebt, heb je ook kans dat deze shampoo de kleur er behoorlijk uittrekt. Pas hier dus mee op!

Wat ook kan, is dat het een reactie is op de shampoo en je dus eigenlijk geen roos hebt. Je hoofdhuid is er bijvoorbeeld allergisch voor. Probeer verschillende merken. Als het echt roos is, dan hoort het ook met de anti-roos shampoo weg te gaan. Wat je ook kan doen is met anti-roos shampoo en een shampoo die je graag wilt gebruiken om en om te doen. Zo blijft je roos weg en heb je toch de voordelen en functies die de andere shampoo te bieden heeft!

Helaas is je laatste vraag moeilijk te beantwoorden. Dit verschilt per merk. Meestal zijn ze niet heel zwaar, maar omdat ze toch een behoorlijke functie hebben, zit er dus veel in en zijn ze dus ook niet erg licht.

Als je nog meer vragen hebt dan hoor ik ze heel graag!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 16 april 2014 om 22:34:

Lotte heeft gelijk, die schilfertjes kunnen ook heel goed komen van een reactie op de verkeerde shampoo! Ik had vroeger heel veel roos, agressieve shampoo’s als Head&Shoulders werkten wel een beetje maar ik kreeg er ook een droge jeukerige hoofdhuid van (en dus nog meer schilfertjes).
Toen ben ik overgestapt op shampoo’s van Dr. Organic en Yes to Carrots, die zonder Sodium Lauryl/Laureth Sulfate zijn, en sindsdien heb ik nooit meer last gehad van roos.
Ik weet niet of dit bij jou ook het geval is, maar ik had dus een hoofdhuid die overgevoelig was voor deze ingredienten.. misschien de moeite waard om het te proberen?

[Beantwoorden]


Door Romy op 13 april 2014 10:47

Hoi! Heel leuk filmpje en goeie tips, maar ik heb zelf heel erg krullend haar en ik vind het lastig wat voor shampoo/conditioner ik voor mijn haar moet gebruiken. Dan maakt het mijn haar weer te droog, of juist heel zwaar. Zouden jullie daar een keer een filmpje over willen maken?

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:33:

Hoi Romy,

Ik weet niet wat voor shampoo en conditioner je nu gebruikt die je haar zwaar maken, maar als dat niet het resultaat is wat je wilt bereiken kan je inderdaad overstappen op iets anders. Het ligt er ook aan wat je wilt bereiken. Wil je graag dat je haar wat luchtiger is, zodat je krullen lichter zijn en dus meer de vrijheid hebben om mooier te krullen? Of wil je graag dat je pluis weg is? Verzorgende shampoo’s maken je haar zwaar en geven je krullen minder de mogelijkheid om mooi te krullen. Denk bijvoorbeeld aan de krullen shampoo’s van Andrélon. Stel je wilt de pluis weg, dan kan je een krullen shampoo of volume shampoo gebruiken met een intensieve conditioner die de juiste zwaarte aan je haar geeft waardoor het pluis minder word.

Je kan ook na het douchen een product gebruiken in droog haar zoals een krullen serum of krullen crème om je krullen iets mooier vorm te geven!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

romy antwoordt op 14 april 2014 om 08:21:

hoi Lotte,

leuk dat je hebt gereageerd en ik weet zeker dat ik hier wat aan heb. Dankjewel!

xxxx

[Beantwoorden]


Door Ezgi op 13 april 2014 10:50

Echt super leuk, bedankt dames!

Bij verzorgende shapmoo krijg ik snel vettige haren, hoe kan ik dat dan oplossen?

Nog een tip voor jou Lotte. Ik zou als ik jou was wat rustiger praten, want ik moest me echt gaan focussen op t filmpje omdat je te snel was. Ik vind je vooral ook spontaan en vrolijk, dus vat het niet negatief op!

Groetjes!!!

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:29:

Hoi Ezgi,

Inderdaad, verzorgende shampoo’s hebben echt een ‘functie’, er zit daarom ook veel in, maakt het haar zwaarder/slapper en bij sommige zelfs vet. Ik neem aan dat als je een verzorgende shampoo gebruikt je ook de verzorging nodig hebt. Wat je zou kunnen is een combinatie van een verschillende shampoo en conditioner. Een shampoo tegen vet haar (sommige merken hebben ook shampoo’s met de naam: tegen vet haar) of een volume shampoo. Dit in combinatie met een verzorgende conditioner en als je haar heel beschadigd en/of droog is misschien zelfs een masker.

Ik heb meer reacties gezien ja, haha! Bedankt voor de feedback, ik ga er op letten ^^)

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Selma op 13 april 2014 10:52

Interessant filmpje! ^^) Kan je nog wat eens van leren ;) Xx

[Beantwoorden]


Door Maaike op 13 april 2014 10:55

Wat een fijne en leerzame video! Ik hoop nu dat ik de goede producten voor mijn haartype gebruik, ik ga zo gelijk even kijken! :yes:

[Beantwoorden]


Door Romy op 13 april 2014 11:03

Hai! In het kader van de ‘basics’ lijkt het me leuk om te zien als Lotte het haar van Vera wast en verzorgd/modelleert met kappersshampoo!

[Beantwoorden]


Door Iris op 13 april 2014 11:08

Ik dacht ook dat ze geen verzorgende shampoo gebruikte haha. Wel goede uitleg verder! Ik heb er nooit zo bij stilgestaan.

[Beantwoorden]


Door Tinka op 13 april 2014 11:16

Hoi hoi

Fijn deze info.
Ik heb zelf droog haar wat bovenop heel snel vet word.
Misschien dan alleen maar conditioner gebruiken voor me puntjes en helemaal 1 x in de week ofzo? ?
Oja Lotte Hoe denk je over droogshampoo ik gebruik het zelf niet maar zou dat een optie zijn???

Wacht op reactie :D
Groetjes

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 13 april 2014 om 20:37:

Hoi Tinka,

Ik ga je gelijk de beste tip geven die ik voor je heb: Alleen conditioner in de punten! Conditioner maakt je haar niet beter als je het helemaal vanaf de hoofdhuid gebruikt, alleen dat het slapper en vetter word. Alleen lekker in de puntjes gebruiken!

Ik ben zelf erg te spreken over droogshampoo, je haar elke dag wassen is niet de beste optie en dan kan droogshampoo zeker een goede oplossing zijn! Dit maakt het haar niet minder vet, maar laat het er wel heel schoon uit zien. Dat is wat we willen toch?

Als je droogshampoo wilt gaan gebruiken, trek dan willekeurige scheidingen en spuit daar vanaf een afstandje de droogshampoo op. -Doe je dit dichtbij dan ontstaat er een witte waas-. Verder kan je het nog op de vette stukken zoals de slapen, en de scheiding droogshampoo sprayen. Laat dit een minuutje intrekken en masseer het dan eventjes.

Als je nog meer vragen hebt hoor ik het heel graag!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

Tinka antwoordt op 14 april 2014 om 00:21:

Hey Lotte

Super bedankt voor je snelle reactie.
Heb je misschien nog wel een tip voor me??
Ik rijd namelijk scooter 2x 20 min per dag om van en naar me werk te komen. Daar word me haar natuurlijk ook vet van.
Ik was me haar 3-4 x per week.
zwem 1 x in de week waarna ik me haar wel moet verzorgen dus dan die keer ook een masker erin.
Vond het filmpje super leuk en super dat je even de tijd neemt om me van super tips te voorzien :D
Daar ga ik in ieder geval mee aan de slag.
Dankjewel en succes met alles wat je nog gaat doen!!!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 13 april 2014 11:20

Wat een super fijne video!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 13 april 2014 11:31

Super interessant dit! :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 13 april 2014 11:36

Duidelijke video! Ik deed eerst altijd maar wat sinds ik er achter ben dat ik droog haar heb, en ik mijn haar was met super voedende shampoos en conditioners gaat het echt een stuk beter. Dan af en toe er nog een haar masker in en I’m good to go.

[Beantwoorden]


Door Maud op 13 april 2014 11:40

Super leuke en handige video! Ik heb zelf heel droog en heel pluizig haar. Dit is heel irritant, want gebruik al shampoo voor droog en pluizig haar, en dit werkt niet. wat moet ik doen?

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 14 april 2014 om 20:54:

Hoi Maud,

Ik kan me voorstellen dat het vervelend is dat je pluizig haar hebt. Zoals je vast zelf al uit de video opgemaakt hebt is het dan handig om voor dit soort haar een zware shampoo en/of conditioner te gebruiken. Ik weet niet of je krullen of stijl haar hebt? Stel je hebt krullend haar, en je draagt het ook in je natuurlijke krullen, dan lijkt het me wel zo mooi om een volume shampoo te gebruiken zodat die krul niet verzwaard en minder gaat krullen. En dat in combinatie met een goede verzorgende conditioner. Denk bijvoorbeeld bij Andrélon aan ‘perfecte puntjes’ of ‘Glans en Care’. Heb je stijl haar dan zou je makkelijk ook de shampoo van die lijn kunnen gebruiken samen met de conditioner daarvan. Ik weet helaas nu ook niet of je weinig of veel haar hebt, stel je hebt wat minder haar, dan zou ik ook de volume shampoo in combinatie met de verzorgende conditioner gebruiken aangezien het anders wat slapper gaat hangen. Heb je veel haar, dan kan je ook gerust een verzorgende shampoo gebruiken.

Ik weet niet hoe erg de pluis is, maar anders zou je er ook aan kunnen denken om elke 2-3 wasbeurten een masker in plaats van conditioner te gebruiken. Dit is net iets intensiever, dus beter voor je droge haar, en dus ook zwaarder omdat er mee in zit wat weer goed is voor de pluis.

Natuurlijk is alles niet opgelost met een goede shampoo en conditioner, je moet natuurlijk wel wat aan je haar doen in de tussentijd (denk aan goede bescherming als je je haar stijlt of föhnt, of een serum -dit is een verzorgende olie die je in droog haar kunt gebruiken-). Maar zodra je de goede shampoo en conditioner hebt dat goed is voor jou soort haar, dan ben je al een heel eind!

Heb je nog vragen, dan hoor ik ze graag! :) Ik hoop dat ik je in ieder geval al iets verder geholpen hebt.

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 13 april 2014 12:00

Ik heb een probleempje.
Ik heb snel vet haar en kom hier maar niet van af.
Ik was het iedere dag omdat het anders geen gezicht is en het andrts écht héél vies voelt.
Wat kan ik hieraan doen? Zou een shampoo voor vet haar helpen?

Ik hoor graag van je!

Liefs
Rosanne

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 14 april 2014 om 21:06:

Hoi Rosanne,

Vet haar of een vette hoofdhuid is meestal echt heel lastig. Ik ga je proberen verder te helpen!

Ik zal je zo een advies geven voor shampoo en conditioner, maar even een paar dingetjes die je wellicht kunnen helpen buiten ‘de basis’ om. Ik weet helaas niet of heel je haar vet is, of dat de punten bijvoorbeeld droog zijn? Is dit het geval, dat kan je ook last hebben van een vette hoofdhuid. En dat is heel iets anders dan vet haar. Hoe smerig dit ook gaat klinken, en hier zal je vast ook niet blij van worden maar elke dag je haar wassen is niet goed. Je hoofdhuid/haar gaat zich gedragen naar de hoeveelheid wasbeurten per week. Was je het elke dag, dan word het sneller vet. Was je het bijvoorbeeld een keer in de 3 dagen? Dan word het langzamer vet. Ik snap dat je nu denkt ‘ik ga echt niet drie dagen met vet haar rondlopen!!’ , hier heb ik wat tips.

Het aantal wasbeurten per week moet je opbouwen . Jij wast het nu elke dag, en stel dat je dit nu elke ochtend doet, dan kan je de volgende wasbeurt een keertje naar de avond verplaatsen. Vervolgens de volgende wasbeurt weer naar een ochtendje verder en tenslotte de wasbeurt daarna weer naar een avond daarna. Als je het elke keer een beetje uitstelt dan heeft je hoofdhuid/haar de kans om daaraan te wennen en zal zich daarnaar ook gaan gedragen. Als je dan nog last hebt van veel vet haar tussendoor, misschien is droogshampoo iets voor jou? Een shampoo die je in de ochtend op droog haar erin sprayt en vervolgens je haar schoon laat lijken. Je trekt willekeurige scheidingen over je hoofd, je sprayt van een afstandje wat droogshampoo daarop -als je dit te dichtbij doet dan krijg je een witte waas- en je laat het even een minuutje intrekken. Tenslotte masseer je het eventjes, borstel je het door, en het lijkt stukken schoner!

De tip die ik je nu ga vertellen is iets kleins, maar het verschilt wel een stukje. Alle beetjes helpen toch? Als je shampoo in je haar aanbrengt en je gaat het in masseren probeer dan niet te hard te masseren. Met masseren masseer je niet alleen je hoofdhuid maar ook de talgkliertjes die in je hoofdhuid zitten. Die kliertjes zorgen voor de vet productie voor je haar en hoofdhuid. Hoe harder je deze masseert hoe erger je ze stimuleert meer te produceren. Mocht je dus hard wassen, probeer het de volgende keer iets zachter te doen!

En jaaa, nu zal ik je even een advies over shampoo en conditioner geven. Een shampoo voor vet haar zou eventueel kunnen helpen, het probleem is dat ik niet zeker weet of je vet haar of een vette hoofdhuid hebt en dat zijn helaas twee verschillende dingen. Je kan het wel proberen. Wat ik je vooral aanraad is een shampoo en conditioner voor volume. Dit maakt schoon, maakt je haar zeker niet zwaar maar houdt alles juist heel luchtig. Ik weet helaas niet of je droog of beschadigd haar hebt, mocht dit wel zo zijn, dan kan je een volume shampoo in combinatie met een verzorgende conditioner gebruiken om toch de verzorging aan je haar te geven die het nodig hebt. En let op! Alleen conditioner in de puntjes!! Breng je het vanaf de hoofdhuid helemaal naar de punten aan, dan kan het daar ook vet van worden.

Ik hoop je een duwtje in de goede richting gegeven te hebben, en als je nog vragen hebt hoor ik ze graag!

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

Rosanne antwoordt op 16 april 2014 om 11:11:

Ik heb inderdaad een vette hoofdhuid want de punten zijn gewoon droog.
Ik heb wel last van wat hormoonschommelingen en dit kan mede de oorzaak zijn.
Is de behandeling voor een vette hoofdhuid anders?

Liefs

[Beantwoorden]


Door Amelie op 13 april 2014 12:05

conditoner en ik, gaat niet zo goed samen!

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 16 april 2014 om 21:22:

Wat gebeurt er dan? Word het slapper, vetter? Misschien kan ik je helpen :)

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]

Amelie antwoordt op 17 april 2014 om 15:42:

Beide, de punten worden te vet, terwijl normaal alleen mijn hoofdhuid vet wordt en het hangt zo slapjes naar beneden…

[Beantwoorden]


Door Maaike op 13 april 2014 12:12

Wat een fijn en duidelijk filmpje. Ik heb al superveel shampoo geprobeerd maar mijn haar wil gewoon niet schoon worden. Het lijkt alsof het altijd vettig is en het voelt ook nooit schoon. Welke shampoo kan ik nog proberen of wat moet ik wel/niet doen wat ik ben echt een beetje radeloos.

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 16 april 2014 om 21:35:

Hoi Maaike,

Ik snap dat je radeloos word als je al zoveel geprobeerd hebt en er wil maar gewoon geen verbetering komen. Helaas weet ik niet of je dun, dik, veel of weinig haar hebt. Wat ik niet zou doen als je snel last hebt van vet haar/vette hoofdhuid is hele verzorgende shampoo’s en conditioners gebruiken. Denk aan shampoo’s voor droog en beschadigd haar en shampoo’s voor gekleurd haar. Hier zitten zoveel bestandsdelen in dat het haar zwaarder en meestal dus ook vetter word. Heb je wel droog haar, en wil je toch de verzorging van een verzorgende shampoo en conditioner dan kan je aan producten buiten je douche beurt denken. Denk aan een leave-in conditioner (een conditioner die je na het douchen in je haar sprayt en niet hoeft uit te spoelen), of een serum. (Een olie die je in je puntjes kneed). In dit geval zou ik voor jou een volume shampoo met volume conditioner gebruiken. Dit maakt het niet zo zeer schoner maar zal je zeker een schoner gevoel geven wat me erg fijn voor jou lijkt! Het maakt je haar niet zwaar, maar omdat er weinig in zit houdt het juist lekker luchtig wat voor het ‘schonere’ gevoel zorgt! Maar als het echt, maar dan ook echt een probleem blijft, en helaas is vet haar/vette hoofdhuid dat, dan moet je er eens aandenken om naar een kapper te gaan en eventueel daar iets van gebruiken. Veel kappers hebben een medicinale lijn voor haar en hoofdhuid problemen. Wat ik zelf van ervaring uit de salon merk is dat het probleem niet helemaal weg gaat, wel minder word maar dat ze vooral het schone gevoel zo fijn vinden. En dat lijkt me nou juist zo fijn voor jou!

Ik hoop je een duwtje in de goede richting gegeven te hebben, en mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik ze graag! :)

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door fan op 13 april 2014 12:16

Hee,
Ik heb geverfd haar, maar mijn haar is best wel dun.
Welke shampoo + conditioner raad je aan?
Ik gebruik nu andrelon glans&care.

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 16 april 2014 om 21:42:

Hoi fan,

Wat ik helaas mis in je reactie is wat deze shampoo die je nu gebruikt doet voor je haar en of je daar tevreden mee bent.

Maar als je graag alleen een advies wilt, dan heb ik dat natuurlijk voor je! Wat je zelf heel goed aangeeft is dat je wel gekleurd haar hebt maar ook dun haar. Dan heb je twee opties. Je kan een shampoo voor gekleurd haar gebruiken, dit is wel beter voor je kleur maar minder goed voor je ‘volume’. Een shampoo voor gekleurd haar maakt je haar schoon maar niet te diep in het haar waar de kleur zit zodat je niet de kleur er uit wast. Maar is wel zwaarder waardoor je kans hebt dat je haar iets slapper word. Wat je ook kunt gebruiken is een volume shampoo, is beter voor dun haar -helaas weet ik niet of je veel of weinig haar hebt- , want dit laat het voller lijken omdat het je haar luchtig maakt. Wel zal ik een intensieve conditioner gebruiken. Conditioners sluiten je haarschubben, en onder je haar schubben zit je kleur ‘verborgen’. Conditioner is dus erg belangrijk als je je haar gekleurd hebt.

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door fien op 13 april 2014 12:17

Hee
Ik heb echt pluizig haar, heb al alle shampoos tegen pluis geprobeer, maar niets helpt! Ik heb zelf krullend haar
Help!

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 16 april 2014 om 22:01:

Hoi Fien,

Pluis is lastig inderdaad. En als ik eerlijk bent, denk ik dat als je echt pluis hebt, dat shampoo en conditioner echt geen wonderen gaan verrichten. Het helpt absoluut iets, maar je moet natuurlijk niet verwachten dat het helemaal weg gaat. Dan komt er nog verzorging na het wassen bij kijken! Maar eerst wat voor shampoo en conditioner ik denk dat bij jou past.

Helaas weet ik nu niet of je veel, dun, dik, weinig, gekleurd, droog of beschadigd haar hebt. Dus ga ik alleen even af op dat je krullen hebt. Hoe je je krullen het mooist krijgt is door je krullen zo ligt mogelijk te maken. Als je ze zwaar maakt door intensieve shampoos en conditioners te gebruiken maak je je haar zwaar waardoor de krullen minder mogelijkheid hebben om te krullen. Ga je ze heel licht maken door middel van een volume shampoo en conditioner (of speciale krullen shampoo’s en conditioners) worden ze heel luchtig en dus erg licht waardoor ze niet te zwaar worden om te krullen en dus ook alle vrijheid hebben om mooi te gaan krullen.

Wat belangrijk is met krullen is dat je ze goed verzorgt buiten je douche beurt om. Je hebt heel veel producten beschikbaar bij de drogist voor krullen, het is gewoon een beetje uitvinden wat jij het prettigst vind en bij jou krullen het beste werkt. Wat ik zelf prettig vind werken is een krullen crème. Het is een crème die je in handdoek droog haar in je krullen kneed. Je kan je het vervolgens zo laten op drogen, maar wat ik het mooist vind om het vervolgens even met de difuser (een grote ronde föhn kop met een soort pinnen) je krullen te föhnen. Je zou er eventueel naderhand of voor dagelijkse verzorging nog een serumpje in kunnen doen. Een soort olie die je in je puntjes kneed. Je hebt zelfs krullen serums!

Ik hoop je wat meer geholpen te hebben, en als je nog vragen hebt hoor ik ze graag :)

xoxo, Lotte

[Beantwoorden]


Door Denise op 13 april 2014 12:21

Hee, niet lullig bedoeld ofzo maar meer als een tip: probeer ietsjes langzamer te praten want soms werd het iets te onduidelijk!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 13 april 2014 12:24

hee dit is handig zeg!! Ik heb er nooit wat van begrepen,ik heb fijn haar en ik wil zo graag volume maar je wilt het ook verzorgen… Ik ga dit nu eens toepassen!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 13 april 2014 12:32

Zijn er hier meiden die ook de babyshampoo van Zwitsal gebruiken? Just curious. Ik heb zelf fijn haar (veel of weinig, no idea) die snel vettig wordt, dus ik was mijn haar wel geregeld, laten we 3 keer per week zeggen. En voor mij persoonlijk werkt de babyshampoo wel, ook omdat ze mild is. Zuinig werkt ze wel niet, want omdat de shampoo weinig of moeilijk schuimt, heb je wel wat nodig. Mochten jullie nog van zulke milde shampoo’s kennen, maar die zuiniger werken, just shout!Thanks alvast :D

[Beantwoorden]


Door Daphne op 13 april 2014 12:45

Leuke video!

[Beantwoorden]


Door Julia op 13 april 2014 13:12

Superleuk filmpje! Deze moeten er vaker komen! ^^)
Hoe kan ik nou het beste bepalen wat voor soort haar ik heb? En geld dit filmpje ook voor verzorgende olie/creme na het wassen?
xxx :smak:

[Beantwoorden]


Door BeautyinsideandoutNL op 13 april 2014 13:18

Handige tips! Ik blijf het lastig vinden, afwisselen werkt bij mij het beste:)

[Beantwoorden]


Door Silke op 13 april 2014 13:37

Super handig deze video! ^^) Ik gebruik zelf Andrelon anti roos een vrij dikke shampo en dus erg verzorgend maar aangezien ik zelf ook dik haar heb is dit wel een goede shampo voor mij denk ik

[Beantwoorden]


Door Laura op 13 april 2014 13:41

Wat een leuke video! Ik heb namelijk altijd moeite met goede shampoos en conditioners… Ik heb krullend haar en het pluist echt ontzettend snel.. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar mijn haar blijft pluizig… Wat kan ik hier het beste voor gebruiken? Alvast bedankt!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 13 april 2014 13:56

Leuk filmpje! Ik gebruik het liefst de Natural producten van Hema, m’n haar behoudt het volume hiermee omdat er geen SLS en siliconen e.d. in zitten. Bij Andrélon heb ik bijv. aaaaaltijd dat m’n haar helemaal slap gaat hangen, omdat er zoveel troep in zit (no offense hoor :) heb het zelf ook jaren gebruikt).

[Beantwoorden]


Door Marijn op 13 april 2014 13:56

Wat een handige video!

[Beantwoorden]


Door Bente op 13 april 2014 14:21

super goed filmpje! Ik had alleen nog wel een vraagje, ik heb namelijk krullend haar, het zijn grove pijpenkrullen, en het pluist heel erg, sommige dagen erger dan andere. en ik heb boven op dat het plat valt en dan ter hoogte van mn ogen gaat het pas een beetje lossig zitten. Maar er zit dus ook veel volume in dat ik liever niet heb. Ik gebruik elke douche beurt al conditioner en was het alleen als het vet is (1 keer per week ongeveer) maar wat is dan het beste om te gebruiken zodat het gaat glanzen en minder bol staat? de onderste krullen glanzen vaak ook meer dan de bovenste…

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 april 2014 14:59

Handige video. Nu weet ik waar ik naar moet kijken bij een shampoo.

[Beantwoorden]


Door Judith op 13 april 2014 15:11

Ik neem altijd de goedkoopste shampoo van de action :’)
Arm studentje!

[Beantwoorden]


Door lieke op 13 april 2014 15:18

heel leuk! maar je praat echt snel

[Beantwoorden]


Door melanie op 13 april 2014 15:21

Handige theorie !

[Beantwoorden]


Door Sanne op 13 april 2014 15:56

Heeey,

super handig filmpje! Ik heb er zeker wat van opgestoken. Als ik toe ben aan een nieuwe shampoo ga ik deze tips zéker gebruiken! Ze zijn eigenlijk heel logisch als je erover nadenkt. Maar dat logisch nadenken ontbreekt bij mij nog al eens…. :$

xxx

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 13 april 2014 15:58

Hooi!
Wat een leuke video :)
Iemand nog tips voor pluizig haar?
En hoe kan ’s avonds als je gaat slapen het best je haar doen, los, vast of in een vlecht?
Bedankt!

[Beantwoorden]


Door Anne op 13 april 2014 16:36

Ik heb zelf heel veel haaruitval gehad door stress, waardoor mijn haar heel veel pluis heeft en uitstekende haartjes (dat had t voor de tijd niet). Daarbij heb ik ook nog roos of iig heel veel witte velletjes die je van mn hoofd af kan krabben. Hoe kom ik hier vanaf? (ik heb alles geprobeerd en ben ondertussen echt radeloos geworden) Ik hoop dat je kunt antwoorden.

[Beantwoorden]


Door Sunanda op 13 april 2014 16:39

Hoi Lotte en Vera!
Ik heb echt een beetje een probleem, want ik heb van mijzelf krullend haar, wat voor mijn gevoel steeds dunner wordt. Ik heb wel redelijk veel haar, maar op mijn kruin valt dit juist weer mee.
Ik gebruik nu een volumeshampoo van andrelon en een conditioner van andrelon voor fijn haar, maar wat ik nu merk is dat mijn haar serieus heel snel vet wordt, en dat mijn voorplukken en puntjes (terwijl ze gewoon zijn bijgeknipt) heel erg droog zijn als mijn haar helemaal droog is. Ik doe na het douchen altijd krul-mousse in voor mijn krullen, anders is het al helemaal pluizig! Zonder mousse is dus geen optie denk ik.

Wat moet ik doen? Als ik verzorgender ga word het te zwaar en vet, maar nu wordt het juist droog (ik heb van nature denk ik al droog haar) en alsnog snel vet.
What should i do…

XOXO :star:

[Beantwoorden]


Door saskia op 13 april 2014 18:08

wat een leuk en interessant filmpje!

[Beantwoorden]


Door Annebelle op 13 april 2014 18:28

Wat als je nou dik, verzorgd haar hebt?

[Beantwoorden]


Door linda op 13 april 2014 18:39

Leuke video!
Alleen dat meisje praat supersnel waardoor ik de helft niet heb verstaan. jammer

[Beantwoorden]


Door Noa op 13 april 2014 18:43

Super leuk filmpje! Zelf heb ik krullend haar dus misschien is een filmpje met alles over krullend haar?

[Beantwoorden]


Door Sandy op 13 april 2014 18:47

Hoi,
Ik heb hoog blond haar en vroeg me af of schampoo voor blond haar wel goed is voor mijn haar? Mijn haar wordt er snel vet van. Ik heb weinig haar op schouder lengte.
Groetjes
Ps. super interessant filmpje!

[Beantwoorden]


Door Myrna op 13 april 2014 19:07

Haaaj,

Super leuk filmpje! echt handig!
Maar mijn vraag was eigenlijk wat is het beste als je krullend en zwaar haar hebt?

Kus Myrna

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 13 april 2014 19:41

Ik vind zelf de nieuwe natural-lijn van Andrelon heel fijn. Ik gebruikte eerder vaak Neutral-shampoo, maar die maakte mijn haar erg droog. In de nieuwe ‘cleane’ shampoo van Andrelon zit wel iets meer troep, maar mijn haar wordt er erg mooi van!

[Beantwoorden]


Door farah op 13 april 2014 19:49

Hey lotte,

Handig filmpje! Alleen je moet gewoon iets minder snel te praten

Xx farah

[Beantwoorden]


Door M op 13 april 2014 20:41

Beste Vera en Lotte,
Leuk filmpje maar wil toch graag aangeven dat dit theoretisch niet klopt. Ik werk al jaren bij een cosmetica producent en ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van haar- en huidverzorgende cosmetica. Wij ontwikkelen en produceren oa shampoos en conditioners voor verschillende grote merken. De volheid/ zwaarte van een shampoo zegt niets over de verzorgende werking; dit is enkel de instelling van de viscositeit (dikte). De werking/ haar/huidgevoel en resultaat zijn afkomstig door een combi van wasactieve stoffen en actieve werkstoffen. De dikte heeft hier niets mee te maken, uiteraard stellen wij dit zo in dat het past bij de claims van het product. Kijk daarom goed op de incis op de verpakking: droog/ pluizig haar heeft bijv. baat bij verzorgende oliën terwijl je dit bij vet haar dit juist moet vermijden.
Bedoel dit enkel als opbouwende kritiek want vind t leuk om je site te volgen! Je kan me uiteraard mailen voor aanvullende info. Groetjes!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 13 april 2014 20:47

Super handig filmpje Lotte, dankjewel! Ik heb dun, steil haar dat heel erg slap valt als ik er bepaalde producten in doe inderdaad. Daarom gebruik ik ook altijd volume shampoos, dat werkt inderdaad echt het beste voor mijn haar!

Ik probeer mijn haren daarnaast zo min mogelijk te wassen. Dat komt omdat ik weet hoe slecht het is voor de conditie van het haar maar ook vooral omdat mijn haar alleen maar slapper en steiler wordt van het wassen. Mijn haar zit vaak het beste op de 2e, 3e dag. Vroeger waste ik mijn haar elke dag omdat het zo vettig werd. Inmiddels heb ik het zo afgebouwd zoals jij al noemt in de comments, tot 2x in de week. Nu vroeg ik mij af, is het dan erg om af en toe tussendoor je haar alleen met water af te spoelen? Of is dat net zo schadelijk of ook schadelijk als het wassen (met shampoo en conditioner) van je haar? Want ik merk dat als ik tussendoor het gewoon even uitspoel dat ik dan maar 1x per week mijn haar moet wassen en dat is echt nog fijner! Dit haalt dan ook voor mijn gevoel de producten van het fohnen en de haarlak er weer uit, waardoor het minder vettig oogt zonder dat ik shampoo gebruik. Maar is dit dan ook slecht voor je haar? Kun je het beter droog laten? Droogshampoo gebruik ik ook weleens maar het uitspoelen met water is toch wel fijner naar mijn idee!

Dankjewel voor je hulp in ieder geval! :) (love)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 13 april 2014 20:49

Leuk en handig filmpje, maar jeetje wat praat Lotte snel! Heb het daardoor niet helemaal goed kunnen volgen, maar geeft niks! Tip voor de volgende keer ;)

[Beantwoorden]


Door Josanne op 13 april 2014 20:50

Door Lisanne op 13 april 2014 21:39

Heel leuk en handig filmpje! Ik vind het leuk dat dit weer eens wat heel anders is en ik heb er ook meteen een aantal dingetjes van geleerd. :)

[Beantwoorden]


Door Niessje op 14 april 2014 02:03

Vraagje,

Ik heb van mezelf slag/krullend haar. Niet echt pijpenkrullen. Maar ook niet echt slag. Een beetje er tussen in. Hopelijk begrijp je wat ik bedoel.

Als ik uit de douche kom. Pluist me haar heel erg, vooral de punten zien er niet uit.
Ik heb dik haar en als het pluist ziet het er niet uit,
Daar door doe ik me haar al snel in een knot. En dit dus elke keer..

Heb je misschien de goude tip voor mijn haar?
Me haar is btw ook erg beschadigd

Alvast bedankt Lotte !

[Beantwoorden]


Door Bianca op 14 april 2014 03:11

Heel leerzaam! Tigi Brunette Goddess, één van m’n favo shampoo’s ^^

[Beantwoorden]


Door Joy op 14 april 2014 07:21

Tip voor super droog haar:

Ik heb erg droog en beschadigd haar aangezien ik het veel heb geverfd. (En mijn haar is van nature ook al vrij droog) Nadat ik merkte dat voedende shampoo’s en conditioners uit de drogisterij niet goed genoeg werkte ben ik overgestapt naar haarverzorging voor black hair. Kroeshaar en black hair is vaak veel droger dan Europees haar waardoor de verzorgingsproducten daar ook op zijn aangepast en vaak een intensievere verzorging geven. Ik loop vaak even naar binnen bij een Afroshop en vraag om advies omdat het assortiment vaak erg groot is… Bij producten check ik ook altijd even de ingrediëntenlijst en kijk ik of het merk proefdiervrij is!

Daarnaast gebruik ik eens in de twee weken een homemade masker op basis van verschillende oliën.

[Beantwoorden]

Joy antwoordt op 14 april 2014 om 07:26:

Oh btw, helemaal vergeten te zeggen dat ik dit een superleuk filmpje vond! Altijd interessant om de theoretische kant achter beauty enz te horen. Vooral aangezien veel mensen de basics niet weten omdat het vaak slecht uitgelegd staat op de verpakkingen zelf.

[Beantwoorden]


Door denise op 14 april 2014 07:39

Misschien wel leuk om een keer een ask lotte te doen ofso!:)

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 14 april 2014 09:40

Fijne video! Echt wat van geleerd!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 14 april 2014 10:17

Hoi Lotte!

Ik ben weer wat wijzer op haar-gebied dankzij jou!

Mijn hoofdhuid is gevoelig (soms schilfers, jeuk, dan gaat het weer een poos goed zoals nu) en m’n haar is vrij snel vet aan de bovenkant, maar heel erg droog aan de onderkant. En wat meer volume zou fijn zijn. Ik heb lang haar en was m’n haar 2/3 keer per week, en gebruik nu een volume shampoo en een verzorgende conditioner (alleen in de punten) en bijna nooit een masker. Heb jij tips wat betreft producten en verzorging voor mijn haar?

Ohja, ik ben 2 maand terug naar de kapper geweest en m’n punten zijn nu alweer aan het splijten…. Doe ik iets verkeerd? Ik stijl / krul m’n haar een of 2 keer per maand en gebruik altijd een hittebeschermend product. Verder föhn ik m’n haar nooit.. Ik ga ongeveer 2 of 3 keer per jaar naar de kapper en dan gaat bijna alles eraf wat er is bij gegroeid…

Alvast bedankt! Groetjes Nathalie

[Beantwoorden]


Door Daisy op 14 april 2014 10:26

hoi,

Wat een leerrijke en interessante video, hier ga ik zeker op letten bij mijn volgende ‘basis’ aankopen :)

Wel heb ik nog een vraag aan jou, waar ik hoop dat je me echt mee kan helpen want ik word er moedeloos van.
Mijn haar is te vreemd, aan de ene kant heb ik slag/krullen en de andere helft is volledig stijl. Gek he ? Maar als ik een staartje probeer te maken en heb over mijn
ganse haarlijn en aan mijn oren kleine plukken haar die recht staan. Ik krijg ze met niets plat, speldjes valler eruit omdat mijn haar zo dun is. Haarlak, gel, wax, niets helpt. Heb jij een oplossing ?

Groetjes,
Daisy
http://greendaisys.wordpress.com

[Beantwoorden]


Door Loes op 14 april 2014 11:27

Hoi Lotte!

Handige video, erg leerzaam! Ik heb zelf erg veel haar dat erg fijn is. Daarnaast krult het ook redelijk van zichzelf en het is droog. Ik heb altijd ontzettend veel last van klitten, heel erg vervelend! Ik heb verschillende dingen voor mijn haar gebruikt (vochtinbrengende conditioners, shampoo’s voor fijn haar, anti-klit spray’s, haarmaskers, van alles!) Ik borstel mijn haar zo’n drie keer per dag. Nu was ik mijn haar 3 keer per week met een volume shampoo en gebruik daarna een volume conditioner wat wel goed werkt voor de klitten. Droog is het nog steeds wel. Heb jij misschien nog tips voor mij? En ik had nog een vraagje: Ik wil mijn haar graag ietsje donkerder(bruin) verven, maar ik ben bang dat mijn haar hier misschien nog droger van wordt of dat het andere vervelende problemen oplevert. Denk jij dat het mogelijk is met mijn haartype?
Alvast bedankt!

Groetjes,
Loes

[Beantwoorden]

Loes antwoordt op 14 april 2014 om 11:32:

Oh, en ik heb lang haar trouwens ^^) .

[Beantwoorden]


Door Daphne op 14 april 2014 15:02

Leuke video! Ikzelf heb heel erg lastig haar. Ik heb al veel verschillende dingen geprobeerd, shampoo’s, conditioner, spray, schuim, serum, maar niks helpt echt. Ik heb van mezelf rood haar, en verf dit af en toe voor een iets fellere kleur. Momenteel heb ik de punten een klein beetje geblondeerd, maar die zijn niet veel droger dan de rest van mijn haar. Ik heb veel haar, normale dikte, niet heel droog of vettig, dus eigenlijk gewoon ‘normaal’. Kleine slag erin als ik het natuurlijk laat drogen. Maar… Mijn haar pluist ontzettend en wordt ook heel snel statisch! Het is echt een ramp om los te dragen. Zelfs als het nat is pluist het nog steeds. Het ziet er uit of ik gewoon constant tegen de wind in heb gefietst. Fohnen maakt het heel droog dus dan is het pluizen ook erger. Als ik een stijltang gebruikt ziet dat er meestal ook niet uit, omdat er alsnog allemaal haartjes ‘uitschieten’. Ik verander vaak van shampoo om andere dingen uit te proberen maar heb nog niets gevonden wat echt goed helpt. Ik vind mijn haar wel mooi zoals het van nature valt maar dan zonder al die vervelende pluizende haartjes. Wat kan ik daar aan doen?

[Beantwoorden]


Door Jessica op 14 april 2014 18:56

Hee Lotte, ik heb net als jij veel haar wat niet dik is. Mijn kapper raad me aan om in plaats van conditioner een leave in te gebruiken (tigi ego boost) is dat ook goed? Mijn haar is best wel beschadigt op sommige plekken en ik heb doordat ik een hele gevoelige hoofdhuid heb vaak pijn aan mijn hoofdhuid. Ik heb al zoveel geprobeerd maar geen kapper in mijn omgeving heeft iets wat echt goed helpt. Heb jij of iemand anders tips voor me?
Heel erg bedankt voor de moeite :)
Liefs, jessica

[Beantwoorden]


Door Eefiee op 14 april 2014 19:19

Hoiihoii,
Wat een leuke en interessante video! Erg leerzaam ook, maar toch heb ik nog een vraagjee :$ ..
Mijn haar is erg dik en lichte krul/slag, en ook erg pluizig..
Ken jij misschienn een goed product/mousse dat mijn haar toch een beetje in bedwang zal houden? Ik heb allerlei mousses uitgeprobeert maar heb nog niet echt de goeie kunnen kunnen vinden :no:
Hoop op een reactie
xxx

[Beantwoorden]


Door Joni op 14 april 2014 21:01

Ik heb heel fijn haar (ook vrij weinig), dat gekleurd is en snel vet wordt. Ik vind het dus erg lastig om een shampoo te kiezen – een shampoo voor vet haar, zorgt ervoor dat mijn kleur snel vervaagd, maar met een shampoo voor gekleurd haar, wordt mijn haar zó snel vet… Volumeshampoos doen bij mij niet zo veel, heb ik het idee (of ik heb nog geen goede geprobeerd).

[Beantwoorden]


Door Chantal op 14 april 2014 22:02

Superhandige video! Wat ik me nu al wel een tijdje af vraag: wat is nou eigenlijk het verschil tussen conditioner en cremespoeling?
Liefs, Chantal

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 15 april 2014 04:47

Hele leuke en handige video. Enneh, goed bezig Vera hihi. :D

[Beantwoorden]


Door Carin Hansen op 15 april 2014 13:17

Hoi Lotte,
Wat een leuke video! Ik wist dit allemaal niet over shampoo en conditioner.

Mijn haar breekt veel af en ik heb aardig wat gebroken haar punten al snel nadat ik bij de kapper ben geweest.. Ik gebruik ook regelmatig een haarmasker en altijd na het wassen van mijn haar spuit ik een hittebestendige spray in, maar aan mijn haar te zien werkt het niet erg goed.

Zelf vind ik het altijd heel moeilijk als ik in de Kruidvat of Etos sta om een goede shampoo of Conditioner te kiezen. Er zijn veel verschillende merken en ik koop altijd maar een andere omdat ik niet weet welk merk goed is.
Welke merken raad jij aan of juist niet?

Misschien is het leuk als je een keer een video maakt hoe je zelf thuis eenvoudig een haarmasker kan maken die je haar goed voedt!

Liefs, Carin <3

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 15 april 2014 14:52

Heyhey Lotte,

Allereerst echt een super leuke video, de theorie achter beauty vind ik vaak nog het interessants van allemaal :)
Mijn haar is echt heel pluizig en droog. Volume zit er niet in, zou ik wel willen hebben, maar aangezien het zo droog en pluizend is wil ik liever dat het er gezond uitziet. Heel erg plat langs mijn hoofd hangt het ook weer niet omdat ik toch wel een aardige slag heb. Ik heb trouwens lang geverfd haar. Ik denk wel dik haar en veel haar, maar het zou ook gemiddelde dikte kunnen zijn. Ze zien er in mijn ogen in ieder geval vrij dik uit.
Ik heb van alles geprobeerd bij mijn haar. Sowieso niet vaak wassen. Voedende shampoo. Voedende conditioner. Af en toe was ik mijn hele haar eerst met conditioner, dan met shampoo eruit wassen en nog wat conditioner in de punten. Ik gebruik altijd serum in de puntjes en ik heb ook een tijd anti pluis gebruikt van John frieda. Daarvan heb ik ook beide varianten gebruikt en ook dat werkte niet, maar leek het wel erger te maken. Dus ik vraag me eigenlijk wel af wat ik nog zou kunnen proberen met mijn onmogelijke haar :p

Liefs, Hanneke

[Beantwoorden]


Door Yara op 15 april 2014 22:04

hee lotte, super goede video! ook goed dat je voorbeelden gebruikt, dat is altijd een stuk duidelijker vind ik. :)
Ik heb alleen wel een vraagje.. Ik heb zelf krullend haar en in de puntjes een beetje droog, maar niet kroesig ofzo maar bovenin juist wel, bij de haar aanzet tot ongeveer mijn bij mijn oorhoogte.
De ene dag heb ik dat niet en de andere dag ineens wel terwijl ik dezelfde producten gebruik. Heb je misschien een tip zodat het minder word?
Liefs, Yara

[Beantwoorden]


Door Nicky op 16 april 2014 08:24

Hey Lotte, ik heb een vraagje. Ken je de waterwashing beweging? Ik had hier op internet lovende reviews van gevonden. Het houdt in dat je je haar niet meer met shampoo wast maar gewoon met water. Zelf vond ik dat wel goed klinken, op internet las ik dat het volume in je haar erdoor terug kwam en dat het er veel gezonder ging uitzien. Ik ben er zelf enkele maanden mee bezig geweest maar kwam terug van een kale reis. Mn haar had wel veel meer volume maar het voelde ook vrij vettig aan, hoewel het er zo niet uitzag. Toen ik op internet zocht ontdekte ik dat dit vaak voorkomt bij mensen met fijn haar, zoals ik. Ik ben inmiddels terug naar shampoo maar merk dat ik deze maar 1x per week hoef te gebruiken. Ik begon me nu echter vragen te stellen. Denk jij dat dit een goede methode kan zijn of heeft je haar gewoon echt shampoo nodig om het echt proper te krijgen? En is het wel gezond om zo weinig shampoo te gebruiken? Ik las op internet al dingen dat zo je haarzakjes verstopt kunnen geraken, klopt dat? Alvast bedankt voor je reactie!

[Beantwoorden]


Door Karin op 16 april 2014 13:27

En voor meiden met krullen?

[Beantwoorden]


Door Sofie op 16 april 2014 21:25

Ik had een vraag ik hen dun pluizig licht krullend haar welke producten kan het best gebruiken of wat zeker niet ?

[Beantwoorden]


Door Claudia op 16 april 2014 22:05

Hee Lotte,

Sinds ik aan de pil ben is mijn haar heel erg dun geworden, maar echt heel erg dun. Ik had vroeger heeel dik haar dat ik mijn helastiekje er net 2 keer omheen kan wikkelen en nu moet ik het er wel 5 keer omheen wikkelen. Nu mijn haar zo dun is, is het gaan hangen en word het heel snel vet. Vet haar heb ik overigens altijd al wel last van gehad. Ik heb bijv. maandagavond mijn haren gewassen en vandaag (woensdagochtend) moest het gewassen worden, omdat het heel erg vettig was. Ik gebruik ook af en toe droogshampoo tussendoor, maar dat werkt niet (ik gebruik droogshampoo van Andrelon). En momenteel gebruik ik shampoo van Andrelon natuurlijk puur, zuiver en zen, voor slap haar dat snel vet wordt. Ik merk geen verbetering door deze shampoo. En ik gebruik als conditioner 1x in de week de gouden verpakking van Dove. En ik heb het gevoel dat mijn haar heel snel afbreekt. Wat doe ik verkeerd en wat voor shampoo en conditioner moet ik gebruiken?

x Claudia

[Beantwoorden]


Door lisa op 17 april 2014 18:24

Hoi Lotte!
Mn zus zegt ow, ow had ik maar zwaar haar. Dan denk ik mww dat klopt niet, ze denkt dus dat dr haar niet ontploft. Ik geloof het zelf niet, maar als jij het bewijs geeft……

Ik heb zelf echt heel droog haar, ik doe er veel aan, heb je nog tips om het te voorkomen dat je haar ontploft??xx Love You

[Beantwoorden]


Door Hajar op 17 april 2014 21:24

Hii Lotte,
Wat een goede, handige uitleg en wat lief dat je iedereen zo goed en uitgebreid helpt!
Ik heb redelijk veel haar, maar niet extreem dik (beetje uitgedund doordat het in laagjes is geknipt denk ik).
Mijn haar is golvend tot bijna krullend en heeft veel slag. Het wordt ook nogal snel vet vanboven dus conditioner vanuit de haarwortels aanbrengen is volgens mij geen optie. Het pluist ook snel (vooral vanboven). Wat kan im doen tegen de vettigheid en de pluis? Ik gebruik nu een verzorgende shampoo (misschien switchen naar een volumeshampoo aangezien mijn haar snel vet wordt?) en een verzorgende conditioner die ik expres gebruik om mijn haar wat zwaarder te maken en het makkelijker te maken om te stijlen (wat ik toch wel vaak doe).
Ook probeer ik regelmatig te switchen van shampoo, maar krijg ik hier vaak roos van.
Wat kan ik daartegen doen?
Hopelijk kan je helpen met mijn zoektocht naar de geschikte shampoo en conditioner.
groetjes,
Hajar

[Beantwoorden]


Door Maureen op 18 april 2014 11:43

Hee Lotte en Vera,

Mijn haar is dun en pluizig en heel erg droog. Ik kan er tig dingen in smeren maar het wordt totaal niet vet. Het blijft gewoon kurkdroog.(Ik heb halflang haar trouwens). Ik gebruik shampoo voor droog haar maar dat helpt totaal niet. Ik krijg van heel veel shampoo’s ook roos enzo. Ik gebruik bij elke wasbeurt een masker omdat het ander echt te droog wordt. Maar welke shampoo raad je me aan en van welk merk? Ik heb er echt veel voor over om een goede shampoo en conditioner te vinden.

xxx

[Beantwoorden]

eef antwoordt op 22 april 2014 om 16:20:

hey!

ik heb daar ook een tijd last van gehad en gebruikte toen de shampoo van Guhl voor droog en pluizig haar. bij mij hielp het heel goed…
succes
x

[Beantwoorden]

Maureen antwoordt op 23 april 2014 om 18:03:

Ga het eens proberen! Dankjewel :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 19 april 2014 20:42

Hoi Lotte,
Ik heb net zoals jij veel haar. Doordat ik veel haar heb en mijn haren ook heel fijn zijn, klitten mijn haren altijd heel erg. Als ik mijn haar los draag en ik borstel het 3 uur niet, heb ik een enorme klit aan de achterkant van mijn haar. Daarbij pluist mijn haar erg. Vooral in de winter, maar ook een beetje in de zomer. Ik wil van mijn klitterige en pluizige haar af! Welke shampoo en crèmespoeling kan ik het best gebruiken?
p.s.: jouw haar is zo mooi <3

[Beantwoorden]


Door mila op 20 april 2014 18:01

welke make up gebruikt Lotte, want het ziet er mooi en natuurlijk uit.

[Beantwoorden]


Door eef op 22 april 2014 16:19

heey Lotte,
ik heb heel veel last van pluizig haar, ik heb geen droog haar maar wel veel pluis…
heb je hier nog tips voor, en eventuele shampoo of conditioners die hiervoor geschikt zijn, en van welk merk?
xx

[Beantwoorden]


Door Val op 28 april 2014 23:32

Hi Vera en Lotte,

Leuke video!
Even voor Vera, je zou de KHS moisture repair kit kunnen proberen, het is vergelijkbaar met de keratine behandeling die ik reviewde op jouw site, maar dan kun je het lekker thuis doen, voor 30 euro. :) Zéker een aanrader!!!
Verder vind ik dit een een leuke samenwerking meiden! Goed gedaan :)

X

[Beantwoorden]


Door Quinty op 30 september 2014 18:15

Heey leuk filmpje ik heb dun haar en slap welke schampo moet ikdan gebruiken?

[Beantwoorden]


Door Quinty op 30 september 2014 18:16

Heey ik heb dun haar welke schampo is het beste want ik wil dik en vol haar xxx

[Beantwoorden]


Door veerle op 31 oktober 2014 20:00

Heee meiden,
super leuke video!
Ik heb zelf aardig dik haar, wat krult /slag heeft,
Maar ik vroeg me af welke shampoo (qua merk) jullie zelf precies gebruiken…
Ik heb namelijk een goede verzorgende shampoo nodig en heb geen idee welke ^^)

Groetjes,
Veerle

[Beantwoorden]


Door adrie op 6 januari 2015 19:16

ik heb fijn rood geverfd haar
geen droog haar
welke schampoo kan ik nemen
voor geverfd haar of fijn haar
heb geen conditer nodig

[Beantwoorden]


Door Talitha op 24 juli 2015 03:40

Hee Ladies! Leuke en leerzame video! Ik heb van mezelf echt lang en superdik haar en ook is m’n haar een beetje droog maar dat komt met name omdat dat m’n eigen haarstructuur is. Ik gebruik al een hele lange tijd Schwarzkopf milde shampoo maar er staat ook bij dat het voor volume en anti klit conditioner (oeps). Het werkt gewoon normaal maar het doet niks geweldigs voor m’n haar dus is het beter als ik verzorgende shampoo & conditioner gebruik? M’n haar is gezond maar alleen wel een beetje droog en eigenwijs haha

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 december 2016 12:30

Hoi!
Het filmpje heeft me echt super goed geholpen. Ik was altijd aan het stoeien welke shampoo ik nou moest gebruiken voor mijn haar. Ik probeerde elke keer weer een andere shampoo uit, maar nooit helemaal het resultaat waar ik op hoopte of een total fail.
Na dit filmpje ben ik meteen de juiste shampoo + conditioner in huis gaan halen. Ik heb ook een review geschreven over de producten die ik gebruikt heb op mijn eigen blog.

Ik ben heel blij met het resultaat, dus bedankt voor jullie hulp!

Liefs, Eline

[Beantwoorden]