Back to basic – hoe ik nu mijn huid verzorg

back_to_basic_kokosvet_huidverzorging01

Zoals beloofd vertel ik vandaag welke make-up remover en huidverzorging ik tegenwoordig gebruik. Een tijdje geleden vertelde ik in een artikel tussen neus en lippen door dat ik nu alleen nog 100% natuurlijke producten gebruik. Vandaag vertel ik wat, waarom en hoe het bevalt.

back_to_basic_kokosvet_huidverzorging02

back_to_basic_kokosvet_huidverzorging03

Een paar weken geleden kreeg ik van twee lezeressen op dezelfde dag een mail met dezelfde boodschap: ‘stop met huidverzorging en reiniging van welk merk dan ook en ga over op 100% natuurlijke producten als kokosolie en jojoba-olie. Je zal zien dat je huid ervan opknapt’. Omdat ik het nu echt wel eens beu was, alle irritates, rode bultjes en uitslag, plande ik tripje een richting de Tuinen en kocht daar een aantal olieën (jojoba olie en amandalolie) en kokosvet.

Momenteel gebruik ik alleen het kokosvet, omdat ik de olieën wat te vet en te slecht vond intrekken. Met kokosvet kun je koken, maar je kunt er ook heel goed je make-up mee verwijderen en je huid mee verzorgen. Het reinigt snel en grondig en trekt aardig goed in. In gebruik werkt het fijn!

back_to_basic_kokosvet_huidverzorging04

back_to_basic_kokosvet_huidverzorging05

Toen ik net begon met het gebruiken van het kokosvet, merkte ik vrij snel dat irritaties afnamen. Mijn huid zag er minder rood uit en pukkeltjes trokken weg. Inmiddels zijn we een paar weken verder en moet ik helaas zeggen dat ik nog steeds last heb van pukkeltjes en irritaties. Het is wel anders dan voorheen. Ik heb het idee dat het niet meer door de huidverzorging komt, maar dat andere factoren als hooikoorts, hitte van de douche en weersveranderingen een belangrijke rol spelen.

Omdat ik weet dat er vragen over komen: ik denk niet dat het aan make-up ligt. Ik heb al een 3 weken geen make-up gedragen en er veranderde niets aan mijn huid. Wellicht moet ik toch wat meer geduld hebben, en anders eindelijk eens een afspraak maken met de huisarts. Ik vind dat erg moeilijk, want ik heb dat in het verleden wel gedaan, maar werd niet serieus genomen. Ik ben daarom bang dat ik me aanstel. Ik heb nu ik in Amsterdam woon wel een nieuwe huisarts, maar die heb ik nog niet gesproken. Het is een drempel die ik over moet, maar ik ben onderhand wel een beetje klaar met al het gedoe.

Tot zover de update. Ik blijf wel lekker het kokosvet gebruiken, omdat het heel goed bevalt en omdat ik weet dat als ik irritaties krijg, dat het daar in ieder geval niet aan ligt.

Twitter Facebook
Categorie: Verzorging | 21 april 2014 | 152 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Laura op 21 april 2014 06:09

Fijn dat één oorzaak alvast is opgelost! Zelf ga ik ook kokosvet in huis halen, want je kunt er zoveel mee doen! Je moet gewoon naar je nieuwe huisarts gaan, waarom zou je je aanstellen als je er last van hebt? :-)

[Beantwoorden]


Door Sharona op 21 april 2014 06:23

Lijkt me toch eens goed om naar de huisarts te gaan en gewoon een verwijzing voor de dermatoloog te vragen. Zeker als je al zo lang geen make-up draagt en het niet echt minder wordt. Misschien ziet er iets in je voeding waar je allergisch voor bent.

[Beantwoorden]


Door Serberry op 21 april 2014 06:32

Wat goed om te lezen dat dit voor je werkt! Van jojoba olie kan ik me herinneren dat t meest lijkt op onze eigen talg en daardoor beter opgenomen kan worden. Grappig dat t bij jou niet zo voelt

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 21 april 2014 06:40

Fijn dat je in ieder geval al een stap in de goede richting hebt gedaan door natuurlijke reiniging te gebruiken. Zelf zou ik je ook aanraden om naar de huisarts te gaan en een doorverwijzing naar de dermatoloog aan te vragen. Als je er zo mee zit en je huid maar niet beter wordt, kan het een andere oorzaak hebben. Er zijn een hoop zalfjes en pillen die je eventueel kunnen helpen en ik denk dat een dermatoloog je daar heel goed in kan adviseren. Ik heb een paar jaar terug ook een vervelende huid gehad op mijn gezicht en de enige die me kon helpen was een dermatoloog. Ik snap dat je het moeilijk vindt om die drempel over te gaan, maar als er een kans is dat je huid beter wordt, waarom zou je het dan niet doen? Heel veel succes lieve Vera!

[Beantwoorden]

sara antwoordt op 21 april 2014 om 08:10:

Wat is er dan zo goed aan natuurlijke reiniging als je vervolgens een bezoek aan de dermatoloog aanraad? Het is echt een fabel dat natuurlijk reinigen beter is en het spreekt elkaar nogal tegen als je vervolgens naar een dermatoloog gaat want die zullen ook stellen dat het belangrijker is om verzorging te gebruiken waar goed onderzoek naar is gedaan in tegenstelling tot kijken of iets natuurlijk is of niet. Ik zeg niet dat natuurlijk slecht is, het is gewoon geen relevant uitgangspunt.

[Beantwoorden]


Door Marike op 21 april 2014 07:45

Hoi Vera, ik zou echt een verwijzing naar een dermatoloog vragen. Daar kun je zo bij gebaat zijn en dat is echt niet gek in jouw situatie. Een goede huisarts neemt je huidproblemen serieus. Ga zo door met je site!

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 21 april 2014 07:53

Oh wat goed van je dat je kokosvet gebruikt en het het gewenste resultaat geeft om ermee de huid te reinigen.
Ik koop het bij een spec. winkel en gebruik het ook voor andere doeleinden ;-)

Vrolijk pasen Xoxo

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 21 april 2014 07:58

Vera je moet doen wat jij prettig vind! Misschien is het wel even verstandig om naar de dokter te gaan.

[Beantwoorden]


Door kim op 21 april 2014 08:00

Fijn dat het wel iets voor je werkt.. als het echt niet ophoudt, zou ik zeker even naar de huisarts gaan!

[Beantwoorden]


Door sara op 21 april 2014 08:05

Ik wil even het misverstand uit de wereld helpen dat natuurlijke huidverzorging, minder tot geen irritaties en dergelijke geeft voor de huid. Dit is een fabel. Dit hangt gewoon van het product af en hoe je huid erop reageert. Er zijn tal van natuurlijke ingredienten die de huid irriteren tegenover ‘gangbare’ ingredienten en andersom. De ‘alles moet natuurlijk’ mantra zou ik niet zo snel geloven en gewoon je huid eens echt aanpakken door bijv. Naar een dermatoloog te gaan. Ik heb dat ook gedaan met mijn acne. Het is echt een drempel waar je overheen moet maar als je eenmaal zover bent dat je eindelijk met proffesioneel hulp wat gaat doen aan de problemen dan zul je super opgelucht zijn.

[Beantwoorden]

trendyMommy antwoordt op 23 april 2014 om 10:21:

Natuurlijke verzorging is in het algemeen beter voor je huid, omdat wij als maatschappij in een hele korte periode volledig overgestapt zijn van kruiden en oliën naar farmaceutisch geproduceerde en absoluut onnatuurlijke, chemische smeersels. Dit heeft niet per definitie acne als gevolg, maar KAN verschillende aandoeningen en mutaties veroorzaken.

Acne is vaak een aandoening dat van binnenuit komt en weinig tot niets met invloeden van buitenaf te maken heeft (zoals make-up). Het feit dat jij acne hebt hoeft niks met gezichtsverzorging te maken te hebben, en de bultjes waar Vera op dit moment te maken mee heeft kunnen hormonaal zijn.

Omdat acne eigenlijk een “aandoening” is, krijg je er bij dokter behandelingen voor, of eigenlijk tegen, om je te genezen. Maar dat betekent niet dat natuurlijk verzorging niet beter is voor een geïrriteerde huid, puur omdat er verschillende variaties op huidaandoeningen en irritaties zijn.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat natuurlijke verzorging een serieus probleem zoals acne niet geneest, maar over het algemeen wel een stuk beter is voor ons allemaal.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 21 april 2014 08:18

Fijn dat je toch iets hebt gevonden waar je huid dan toch niet helemaal gek van wordt, het lijkt me, zeker als beautyblogger onwijs lastig als je huid zo gevoelig is! Ik zou in jouw situatie inderdaad eens langsgaan bij een dokter, en misschien dat deze je probleem juist wel serieus neemt! Of misschien moet je eens langs bij de Velthuiskliniek, daar hoor ik veel goede dingen over (ook van Beautygloss en Beautyscene!). Succes en keep us updated!

[Beantwoorden]


Door Martina op 21 april 2014 08:46

Als je er zelf mee zit is dat reden genoeg voor een huisarts om je serieus te nemen. Het is voor jou nu eenmaal een probleem. Goed dat je in ieder geval goed bezig bent met je skincare. Ik heb een periode gehad dat ik allerlei heftige zalfjes gebruikte tegen pukkeltjes… Mijn huid werd er onwijs kwetsbaar van, ik kreeg pigmentvlekjes, roodheid en de onrustige huid bleef. Op een dag was ik er klaar mee en ben ik met al die troep gestopt. Back to basics ( en de clarisonic) heeft mij heel erg geholpen al duurde dat echt wel een goed aantal weken. Succes Vera!

[Beantwoorden]


Door beautyinsideandoutNL op 21 april 2014 08:48

Ik heb het ook ooit een keer geprobeerd, maar kreeg op een gegeven moment juist superveel puisten van kokosolie :no:

[Beantwoorden]


Door Franka op 21 april 2014 08:52

3 weken geen make-up gedragen?

[Beantwoorden]


Door jennifer op 21 april 2014 08:54

Fijn dat het voor je werkt. Ik heb al vaker dingen over kokosolie gehoord het lijkt mij ook erg fijn

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 21 april 2014 08:56

Volgens mij is de jojoba olie van de Tuinen niet koudgeperst en staat op dd ingrediëntenlijst niet alleen jojoba olie maar ook iets anders. Die is dan niet geschikt voor jou gezicht. Verder kan je proberen om avocado of druivenpit olie te gebruiken de laatste is licht.
De maar als je zonder vindt om die andere olie niet te gebruiken kan je nog wonderolie/castor olie kopen en gebruiken voor Oil Cleansing Method.

Ik probeerde met oliën mijn huid op te knappen maar hrt verwijderen er van duurt zo lang haha. Dus ik doe het nu maar 1 keer per week, maar dN masseer ik het extra lang in. Ik voel dan echt allemaal dingetjes uit mijn huid komen. Mensen op internet zeggen dat het viezigheid is uit mijn porieën :)

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 21 april 2014 om 09:07:

Jojoba olie vd Tuinen is wel koudgeperst!:)

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 21 april 2014 om 21:42:

Het is wel koudgeperst maar de Jojoba-olie van het eigen merk is niet puur. Er zitten nog vulstoffen bij helaas. De andere Jojoba-olie die ze verkopen is wél puur.
Ik heb die van eigen merk ook en gebruik die voor het verwijderen van mijn make up maar moet daarna nog een facewash gebruiken om de restanten olie te verwijderen.
De oil cleansing method kan in theorie met elke willekeurige olie trouwens.

[Beantwoorden]


Door suus op 21 april 2014 08:57

Hee Vera. Het is helemaal niet gek om naar de huisarts te gaan. Een vriendin van mij had hier ook erg last van en toen is ze naar de dokter gegaan en heeft ze pilletjes gekregen of een zalfje ik weet t niet meer precies. Maar na 2 weken gebruik was het al veel minder! Dus gewoon gaan je hebt niets te verliezen :)

[Beantwoorden]


Door Macblogster op 21 april 2014 08:58

Een tip: Google eens op oil pulling. Dit zou er tevens voor kunnen zorgen dat je huid opknapt. Je gebruikt hier ook kokosolie voor en ontdoet je mond van alle schadelijke bacteriën en toxics, waardoor het niet in je lichaam terecht komt. Er zijn mensen die erbij zweren. Ik ga het binnenkort ook uitproberen, merendeels vanwege een energie boost en mijn darmen. Succes!

[Beantwoorden]


Door jojo op 21 april 2014 09:03

ik zou gewoon als ik jou was naar de huisarts gaan want ik ben nu 12 en heb al vanaf mijn 7e! last van puistjes/pukkeltjes en dingen. ik ben er echter al in die paar jaar een paar keer mee naar de huisarts gegaan heb zalfjes gekregen die het alleen maar erger maakte totdat ik tegen de huisarts zij dat ik nu echt naar een dermatoloog wou, en sinds vorig jaar ga ik dus naar de dermatoloog en het is nu allemaal pas iets beter maar het is nog steeds niet weg. maar wat ik hier mee wil zeggen is ‘ga gewoon naar de huisarts want jij zit er mee en als hij er niks mee doet vraag dan of je kan worden doorgestuurd naar een dermatoloog’.
x ik hoop dat je hier iets aan hebt.

[Beantwoorden]


Door Hesmé op 21 april 2014 09:06

Ik ga die kokosolie ook maar eens uitproberen! En ik snap al je frustraties over pukkels, een rode geirriteerde huid, en wat er allemaal bij komt! Zelf heb ik er ook erg last van! Ik heb 4 maand geleden ook eindelijk de stap genomen om naar de huisarts te gaan! Ik heb nu 2 middeltjes op antibiotica basis van de huisarts Het helpt wel maar het heeft echt tijd nodig! Daarbij ga ik ook naar een schoonheidsspecialist die mijn acnehuid behandeld. Dat is ook wel fijn vind ik zelf want zij geeft je tips en geeft je goede schoonmaakproducten mee! (Maar deze zijn meestal wel erg duur) Het enige wat ik nu nog kan doen is geduld hebben! Maar die kokosolie ga ik zeker proberen!

[Beantwoorden]


Door Saartje op 21 april 2014 09:08

Wat vervelend dat je zo’n last van je huid hebt, kan me indenken dat je je er inderdaad niet prettig bij voelt! Ik zou toch naar de huisarts gaan en een doorverwijzing vragen, het kan nooit kwaad. Van kokosvet werd mijn huid in het begin ook rustiger, daarna kreeg ik last van puistjes omdat het gewoon te vet is. Amandel en jojoba olie heb ik ook geprobeerd dat bleef bij mij ook op de huid liggen het trekte niet eens in. Succes!

[Beantwoorden]


Door Griet op 21 april 2014 09:10

Oh jammer dat het toch niet de oplossing is. Ik zou ook vragen om een afspraak bij de dermatoloog te maken, die nemen je zeker serieus. Succes Vera!

[Beantwoorden]


Door Gaby op 21 april 2014 09:14

Pff, erg vervelend van je huid. Ik heb er ook last van. Jaren geleden naar de huisarts geweest die het ook niet serieus nam en waarvan ik allerlei agressieve middelen kreeg die de huidproblemen alleen maar erger maken. Toen ik op een gegeven moment naar een dermatoloog werd doorgestuurd voor een moedervlek begon de dermatoloog over mijn acne huid en stuurde hij mij door naar een huidtherapeut. Nu krijg ik daar fruitzuurbehandelingen die mijn huid erg opknappen !

[Beantwoorden]


Door Dionne op 21 april 2014 09:20

Leuk om te zien! Ik kan er nog van leren!

[Beantwoorden]


Door Norma op 21 april 2014 09:31

Ik had uitslag op mijn gezicht arts dacht schimmel ging niet weg. Ik ging terug hij dacht eczeem. Na tijd kwam het toch weet terug ik besloot kokos erop te doen nu blijft het weg

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 21 april 2014 09:35

Herkenbaar.. huisartsen reageren altijd met ‘Ach het gaat wel over.. het hoort erbij’ Vreselijk vindt ik dat. Maar goed. Ik drink sinds een paar maanden geen melk meer en heb er heel veel baad bij! Misschien ook iets om naar je voedingspatroon te kijken of je te laten testen op allergieën van voeding?

[Beantwoorden]


Door Svenja op 21 april 2014 09:37

Ik heb ook een hele tijd last gehad van een geïrriteerde huid en eczeem op mijn gezicht. Ik heb toen de oil cleamsing methode gedaan. Maar uiteindelijk hielp dat ook niet meer. Heb toen een hele lange zoektocht gehad naar het ideale product voor mij. (zalfjes van dokter hielpen ook niet). Uiteindelijk waren voor mij de ‘Yes to’ producten echt mijn redder in nood.

[Beantwoorden]


Door Beau op 21 april 2014 09:44

Fijn artikel zeg! Ik heb zelf de laatste tijd ook enorm last van onzuiverheden op mijn huid, maar ik gebruik geen foundation o.i.d. Na het douchen is het echt verschrikkelijk.. hoop er nog snel van af te komen net als jij :)

[Beantwoorden]


Door Mara op 21 april 2014 09:47

Wat fijn dat dit werkt!
Zelf gebruik ik geen kokosvet meer op mijn gezicht. Op het begin ging het goed maar na een maand of anderhalf raakte mijn hele huid toch verstopt. Nu gebruik ik een natuurlijke creme in combinatie met amandelolie.
De kokosolie gebruik ik wel heel graag voor mijn haar en droge (eczeem) plekjes.

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 21 april 2014 09:48

Fijn dat de kokos wel helpt! En gewoon doen! Naar de huisarts gaan :) Ik snap niet dat je niet serieus genomen wordt, je hebt toch fysiek bewijs…

[Beantwoorden]


Door Desmain op 21 april 2014 09:50

Kokosvet lijkt me ook een heel fijn product!

[Beantwoorden]


Door Chiara op 21 april 2014 09:53

Vera, echt, ga niet naar de huisarts maar maak een afspraak bij een dermatoloog. Die mensen weten waarover ze het hebben en zien je pukkeltjes niet als aanstellerij, maar als een huidaandoening waar een passend medicijn moet worden voor gezocht. Bekijk het zo: ga je ook naar de gewone huisarts als er iets mis is met je vajayjay?

Ik zou ook proberen eens een paar dagen geen zuivel te consumeren. Een paar daagjes lukt je vast, en dan weet je meteen of je huid slecht op zuivel reageert of niet.

[Beantwoorden]

Lin antwoordt op 21 april 2014 om 20:50:

Je zal toch eerst langs de huisarts moeten voor een verwijzing. Zonder verwijzing kun je toch geen afspraak maakten bij de dermatoloog. En ja, ook als je iets met je vagina hebt, ga je eerst naar de huisarts, die kan je eventueel doorverwijzen.

[Beantwoorden]

Chiara antwoordt op 22 april 2014 om 09:18:

Oh, dat is vreemd. In België kan je normaal gezien zonder doorverwijzing een afspraak maken bij een gespecialiseerde arts. Blijkbaar is dat in Nederland anders dan, dat wist ik niet.

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 22 april 2014 om 13:14:

In België kan je idd zonder doorverwijzing van de huisarts een afspraak maken bij de specialist. Er is echter wel een MAAR hierbij want het kan zijn dat je zonder de doorverwijzing langer moet wachten voor je terecht kan bij de specialist én tevens kan het zonder doorverwijzing zijn dat het consult duurder is.
Greetz, Inge.


Door Abi op 21 april 2014 09:56

Wel fijn dat je huid al wat minder erg is nu! Dat is dan voor jezelf toch al wel een fijn gevoel denk ik :D En miss liggen de andere roodheden gewoon in je aard, het zal wel goed komen :) x

[Beantwoorden]


Door Yagmur op 21 april 2014 09:56

Ga anders naar een dermatoloog. Ben ik ook geweest, kreeg een antibiotica, m’n huid is nu van porselein!

[Beantwoorden]


Door Roekiye op 21 april 2014 10:09

Hoi lieve Vera,

Je huidproblemen kunnen ook komen door hormonale disbalans. Slik je bijv de pil? Sommige anticonceptiepillen kunnen juist huidproblemen verergeren. Misschien draagt je eten ook bij aan hormonale disbalans. Heb je naast huidproblemen ook andere problemen die ermee kunnen samenhangen? Bekijk ook eens het boek ‘De hormoonfactor’. Keep up the good work, groetjes, Roekiye.

[Beantwoorden]


Door Cb op 21 april 2014 10:15

Lieve Vera,

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar de producten van jetske ultee schijnen heel goed te werken bij mensen met extra gevoelige huidjes. Zoals bijvoorbeeld rosacea. Ik geloof dat die verzorgingslijn uncover heet.
Misschien is het wat voor je. Anders zou je wellicht eens op haar blog kunnen kijken.
Succes! Keep up the good work!! Oftewel fijne filmpjes

[Beantwoorden]

Marrie antwoordt op 21 april 2014 om 16:36:

Je moet zeker haar huidboek aanschaffen, dan lees je dat ” natuurlijke” middeltjes ook de huid kunnen irriteren. Je kan haar ook advies vragen op haar blog, ik heb er veel aan gehad: http://jetskeultee.nl/ Uit ervaring weet ik dat het ook door stress kan komen.
Succes!

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 21 april 2014 om 22:24:

Ik ben ook helemaal fan van de verzorgingslijn van Jetske Ultee!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 25 april 2014 om 14:30:

Ik ook!!


Door Mandy op 21 april 2014 10:25

Hoe haal je je make up er dan mee af leg je het op een doek en dan over je gezicht ofso iets

[Beantwoorden]


Door Saskia op 21 april 2014 10:28

Ik ben ook groot fan van kokosolie zo fijn! Wat betreft de huisarts snap ik dat het lastig is. Ik heb hetzelfde gehad en was ook bang dat ik niet serieus genomen zou worden. Toch heeft de huisarts mij heel goed geholpen en is het echt een stuk minder!

[Beantwoorden]


Door Maud op 21 april 2014 10:34

Heey Vera,
Je problemen komen mij erg bekend voor, al sinds mijn 14 heb ik al last van een onzuivere huid. 2 jaar geleden ben ik daarvoor naar de dokter geweest, ik heb toen een hele agressieve zalf gehad (naam is te moeilijk en te lang om te onthouden). Die echt niks goeds heeft gedaan voor mijn huid. Integendeel, mijn huid was zo rood als een tomaat en de velletjes vielen letterlijk van mijn gezicht. Sindsdien zit ik nu al 2 jaar met een vette, droge en gevoelige huid! In tussen was ik weer naar de dokter geweest voor de pil; ik dacht de oplossing voor mijn problemen, ik kreeg de diana 35, in een woord vreselijk, een half jaar heb ik hem geslikt met meerdere keren overgeven, dus daar ook mee gestopt (hij word afgeraden nu) toen weer terug voor een andere pil, die ik nu een half jaartje slik, het gaat al iets beter maar ik was nog niet tevreden en ik irriteerde me aan mijn huid; jeuk, droog en trekkerig met pukkeltjes. Ik wou een verwijzing naar de dermatoloog maar die kreeg ik niet, de dokter zei dat waarschijnlijk ik heftige hormoonpillen zou krijgen of nog intensere zalfjes en dit wil ik niet. Wat je aan dit lange verhaal hebt weet ik niet, ik vind het altijd fijn om te horen dat iemand je begrijpt, en hopelijk word je niet alsnog teleurgesteld de huisarts net als ik. Heel veel succes ermee, ik gun het je!
Liefs, Maud

[Beantwoorden]


Door Renske op 21 april 2014 10:41

Ik weet dat het lastig is, maar probeer eens 4 weken vegan te eten, de meeste huidproblemen komen door voeding…

[Beantwoorden]


Door daphne op 21 april 2014 10:42

Kun je uitleggen hoe je de kokosvet gebruikt als reiniging? Misschien hekpt het ook een beetje bij mij geïrriteerde huid. Xxx

[Beantwoorden]


Door Axelle op 21 april 2014 11:03

kokosvet is inderdaad heel fijn, je kan het echt voor alles gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Loor op 21 april 2014 11:10

Zoals sommige lezers reeds vermeldden is natuurlijke huidverzorging zeker niet altijd het beste voor je huid. Zowel van kokosolie als jojoba-olie is bekend dat ze de porieën in je huid verstoppen en zo puistjes kunnen veroorzaken. Als je huid daar gevoelig aan is zou ik deze met mate gebruiken. Ik weet niet of je bekend bent met de producten van Paula’s Choice of Jetske Ultee? Deze hebben beide salicylzuur (BHA) in hun assortiment, één van de beste ingrediënten bij een onzuivere huid. Je kan ook proefjes bestellen via hun site!

http://jetskeultee.nl/salicylzuur/obj7784526
http://www.paulaschoice.nl/learn/exfolieren-voor-een-gave-gladde-en-stralende-huid/

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 21 april 2014 11:12

Fijn dat het wel iets minder is maar ik zou alsnog langs de huisarts gaan! Daar zijn ze voor en hopelijk neemt deze nieuwe huisarts je wel serieus. Succes!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 21 april 2014 11:18

Ik hebvan veel meiden gehoord dat kokos vet erg goed helpt.
Alleen heb ik netzoals jij last van een gevoelige huid en durfde ik het niet aan om het te gaan gebruiken. Na dat ik dit artikel heb gelezen zit ik er toch over na te denken om het misschien ook te gaan gebruiken. Tot nu toe gebruik ik een pot van nivea dit ook erg goed helpt. Misschien als 2de optie. Xx kirsten

[Beantwoorden]


Door fleur op 21 april 2014 11:19

hei,
Ik vraag me af hoe je kokosvet moet gebruiken over je hele gezicht,
want kun je dat gewoon gebruiken als reinigings product?
Of meer als masker of als nachtcreme?

[Beantwoorden]


Door jasmijn op 21 april 2014 11:27

hoi vera

ik vind cocosvet een goed idee om te gebruiken alleen ik vind dat het in een hele grote pot zit.

zijn er ook kleinere varianten?

veel liefs jasmijn :?: :-P (love) :love: :lol:

[Beantwoorden]


Door Annemijn op 21 april 2014 11:28

Misschien ben je allergisch voor bepaald voedsel, zoals melk of bepaalde suikers ofzo? En hoe kan het dat je 3 weken geen make-up hebt gedragen, in filmpjes en op die foto heb je gewoon make-up op!

[Beantwoorden]


Door marieke op 21 april 2014 11:32

Ik heb deze ook net aangeschaft en gebruik hem voor alles! Van makeup remover tot scrub ingrediënt!

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 21 april 2014 11:33

Fijn dat het de irritaties en onzuiverheden iets minder maakt. Ik gebruik kokosvet zelf om mijn handen ’s avonds voor het slapen gaan mee in te smeren. Door de weersveranderingen heb ik enorm veel last van droge handen. Zo erg dat de huid gewoon constant openscheurt en begint te bloeden. Heel vervelend. Maar ik gebruik nu sinds twee weken dus ’s avonds kokosvet ervoor en het helpt daarvoor echt heel goed! Het is nog niet helemaal weg, maar zeker een heel stuk verminderd.

[Beantwoorden]


Door febe op 21 april 2014 11:43

Misschien moet je eens naar een dermatoloog gaan ipv de huisarts, die zijn gespecialiseerd in huidproblemen en zullen je wel serieus nemen :)

[Beantwoorden]


Door shar op 21 april 2014 11:49

Heej vera!
Ik dacht kokosvet em dacht egt huhh daar kook jentoch mee? Haha fijn dat dit voor jou wel werkt! En een huisarts bezoel lan nooit kwaad! X

[Beantwoorden]


Door Dianne Overbeeke op 21 april 2014 11:53

Kokosvet, wauw het klinkt goed en fijn dat het werkt!!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 21 april 2014 12:04

Slik je de pil, Vera? Door hormonen e.d. kunnen ook erg veel invloed hebben op je huid. Ik zou zeker even naar de dokter gaan, desnoods vraag je dan om een doorverwijzing naar een dermatoloog (als de dokter je niet serieus neemt). Mijn tip is dus: onderneem gewoon actie, wees niet bang dat ze je niet serieus zullen nemen. Je zorgt maar dat ze je serieus nemen ;) Want dit is ook vervelend natuurlijk. Sterkte ermee!

[Beantwoorden]


Door Shaz op 21 april 2014 12:05

Ik zou gewoon naar de huisarts gaan en vragen om een verwijzing naar de dermatoloog. Ook zou ik voorlopig geen gezichtsmake-up dragen om de huid te laten rusten.

[Beantwoorden]


Door Martine op 21 april 2014 12:08

Hoi Vera,
In Ijburg zit een huidinstituut Huid in Vorm, daar heb ik heel erg goede ervaringen mee. Als iets niet werkt, wordt er verder gekeken. Ik dacht zelf dat ik nooit een mooie huid zou krijgen, maar het is wel gelukt. Het zal wel altijd een zwakke plek blijven, maar dat is niet anders. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, ik wilde je dit al zo lang een keer zeggen, dit is het moment….

[Beantwoorden]


Door Manon op 21 april 2014 12:15

Fijn dat je een oplossing hebt gevonden en idd wat Melissa zegt het kan ook invloed hebben door de pil

[Beantwoorden]


Door Lotte op 21 april 2014 12:18

Goed dat je dit aan het proberen bent! Ik merk zelf wel echt hoe minder agressieve/chemische middeltjes en ingrediënten ik gebruik, hoe rustiger mijn huid is. Helemaal natuurlijk is mijn routine niet maar alleen al het wegblijven van alcohol en parabenen en dergelijke helpt al bij mij. Jouw huid is natuurlijk een stuk lastiger, maar ik ben blij om te lezen dat het kokosvet goed bij je werkt. Even wachten tot de hooikoorts voorbij is, wie weet knapt je huid dan echt heel erg op!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 21 april 2014 12:29

Zoals sommigen al zeggen: natuurlijke cosmetica is echt niet per definitie altijd beter. Sterker nog: ze zijn instabieler en bacteriën krijgen zo meer kans. En bedenk dat stoffen zoals alcohol, lavendel en citroen ook natuurlijk zijn, maar de huid wel degelijk kunnen irriteren. Ik gebruik cosmetica met parabenen, siliconen en de hele mikmak. Ik heb vrijwel nooit last van huidirritaties. Misschien ligt het inderdaad eerder aan bepaalde voeding waar je niet zo goed tegenkunt? Stressgevoelens hebben ook erg veel invloed op de huidconditie!

[Beantwoorden]


Door Denise op 21 april 2014 12:32

Misschien moet je eens de producten van Orgins proberen! Allemaal op natuurlijke basis en het helpt echt bij meiden die problemen hebben met rode plekjes en pukkeltjes op de huid! Exclusief verkrijgbaar bij Douglas voor een leuk prijsje, ik ben benieuwd wat je er van vindt! X

[Beantwoorden]


Door Mandy op 21 april 2014 12:40

Je verhaal klinkt erg herkenbaar. Mijn huid is op dit moment ook helemaal in de war. Eczeem, pukkels, vlekkerig. Milde gezichtsverzorgingsproducten helpen inderdaad en wat ik doe is ongeveer één keer in de maand onder de zonnebank. Het is opzich niet goed, maar zonlicht werkt bij wel goed tegen de eczeem. Daarnaast heb ik via de dokter speciale zalfjes. O, met de afgelopen zonnige dagen ga ik natuurlijk niet onder de zonnebank.

[Beantwoorden]


Door dresses and daisies op 21 april 2014 12:40

Lijkt mij best een fijn product. Zelf heb ik een enorm droge huid waardoor ik weinig puistjes heb, maar helaas wel zo droog ben dat het pijn begint te doen…
Aan alles is iets he…

[Beantwoorden]


Door The Berbs op 21 april 2014 12:43

Wat goed om te lezen dat dit voor je werkt!

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 21 april 2014 12:57

Fijn dat het bevalt! Grappig dat je kokosvet voor zulke verschillende dingen kan gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Lenke op 21 april 2014 13:06

Hoi Vera,

Aangezien je zelf zegt dat je vrij snel huidirritaties krijgt, raad ik je aan om langs een huidspecialist te gaan i.p.v. een ‘gewone’ huisdokter. Zelf heb ik goede ervaringen met deze specialisten, ze hebben me zelf heel erg goed geholpen aangezien ze expert zijn in hun vak ^^)

Groetjes!

[Beantwoorden]


Door Puck op 21 april 2014 13:19

Heei Vera leuk artikel !
maar ik moet het toch even vragen; heb je nou een vriend ?

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 21 april 2014 13:33

Fijn dat kokosvet helpt! Maar ik heb eens gelezen dat kokosolie juist ook weer irriterend kán (KAN! hoeft niet natuurlijk (: ) werken op de huid als je het veel of regelmatig gebruikt. Ik zou toch eventjes langs de dermatoloog gaan!

[Beantwoorden]


Door Daisy op 21 april 2014 13:34

De tuinen vind ik een winkel waar toch overal wel echt een prijskaartje aanhangt , wat ik uiteraard wel snap alles is natuurlijk maar weet iemand toevallig waar ik voor een wat goedkoper bedrag kokosvet kan halen ?

[Beantwoorden]


Door femketje op 21 april 2014 13:36

ik zou toch naar de huisarts gaan, anders naar een andere dan die je normaal hebt. ik ga eind volgende maand ook weer terug, was overgestapt naar een andere pil *de freaking derde alweer* die mijn huid zou moeten verbeteren, jammergenoeg is het totaal de andere kant op gegaan >.<

[Beantwoorden]


Door Yasmin op 21 april 2014 13:39

Heej Vera,

Ik heb zelf ook last van acne en ik heb eerst 2 maanden lang elke ochtend en avond mijn gezicht verzorgt met producten. Toen dat geen verbetering was ben ik naar de huisarts gegaan, zij nam mij gelukkig wel serieus en ik kreeg een crème mee. Deze verminderde mijn puistjes, en onzuiverheden heel erg. En je kan daarbij ook nog naar de schoonheidsspecialist gaan, die helpt om je huid schoon te houden. Dus ik hoop dat je over die drempel durft te stappen, want het helpt echt. Ik vind het goed dat je er zo open over bent, en ik sta achter je ^^)!

Veel succes
xxxx Yasmin

[Beantwoorden]


Door Maaike op 21 april 2014 13:43

Wat ik merkte bij mijn gevoelige huid is dat ik echt een goede moisturizer nodig heb om irritatie te voorkomen. Mijn huid kan echt bijna niks hebben maar met een goede vochtinbrengende creme in de ochtend en avond gaat het een stuk beter. Door het vochttekort nam mijn huid andere skincare niet goed op waardoor ik overal op reageerde. Nu ik dat heel stug volhou merk ik echt verschil, maar dat was wel pas na 2 – 3 maanden smeren.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 21 april 2014 14:02

Wat fijn dat dit werkt, klinkt erg goed. Wil het sowieso nog eens proberen!

[Beantwoorden]


Door FibroMama op 21 april 2014 14:02

Ik vind kokosvet echt geweldig ik gebruik en bijna niet voor koken maar wel als haarmasker en in de suikerscrubjes die ik zelf maak. Ook gebruik ik het(klink gek maar werkt als een tierelier) voor de luieruitslag bij mijn dochtertje wanneer zinkzalf niet werkt. Binnen een dag is het dan weg. Ik gebruik het niet altijd omdat ik niet wil dat haar huid eraan gewend raakt en het straks geen effect meer heeft maar zo af en toe werkt het geweldig.

[Beantwoorden]


Door Caro op 21 april 2014 14:11

Wat vervelend dat je zoveel gedoe hebt met je huid! Ik zou niet zo snel kokosolie op mijn huid gebruiken omdat het zo vet is, en dan ben ik bang dat ik er puistjes van krijg. Ikzelf kies altijd voor producten zonder alcohol en parfum. :-)

[Beantwoorden]


Door angelique op 21 april 2014 14:21

Mogelijk is t hormonaal. Dan kan je smeren wat je wilt :-(. Weet er alles van helaas. Kreeg t pas op mijn 25e. Nu 32 en nog steeds. Dermatoloog gezien, maar die middelen waren kei agressief.
Enigr tip; geen foundation om nog meer irritatie te voorkomen. En zeker geen primers ed.

[Beantwoorden]


Door Joli op 21 april 2014 14:27

Zo heeft een ieder zijn drempels die zij moet overwinnen..

[Beantwoorden]


Door S. op 21 april 2014 14:47

Mijn advies ga naar een orthomoculair arts :ja: ik denk dat de roodheid op je wangen idd of door allergie komen, of vanuit je longen vandaan. Heb je last van benauwdheid? Of vaak last van buikpijn/maagzuur/zwaar gevoel in je buik na het eten? (kan ook 2 uur na het eten pas op komen zetten)

Groetjes!

[Beantwoorden]


Door Dorian op 21 april 2014 15:00

Hey Vera,
thuis gebruik ik vaak kokosvet om in te bakken, maar hoe moet je het, zoals jij, gebruiken voor je huid?
X

[Beantwoorden]


Door Nadia op 21 april 2014 15:04

Ik weet niet op welke manier je kokosvet dan gebruikt als reiniging? Of heb ik daar overheen gelezen in een ander artikel? Aangezien het best wat dikker is, smeer je dat met je handen over je gezicht of die je iets op een watje of doekje?

[Beantwoorden]


Door Judith op 21 april 2014 15:06

Gebruik anders een ‘droge’ olie. Droge oliën trekken heel snel in en laten geen vettige laag achter. Voorbeelden van droge oliën zijn druivenpitolie, arganolie, hennepzaadolie, rozenbottelolie en jojobaolie. Denk er ook aan dat je maar echt een fractie nodig hebt dan dat je gewend bent van gezichtcrèmes!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 21 april 2014 15:24

Ik heb ongeveer net zo’n huid als jou dus ik weet hoe je je voelt

Misschien moet je eens peeling doen bij velthuis kliniek
Ik zelf doe het niet omdat het voor mij op dit moment erg duur is
Maar ik weet dat het enorm goed helpt

[Beantwoorden]


Door Mascha op 21 april 2014 15:28

Veer kokosvet zorgt bij mij enorm voor puistjes op het gezicht! Ik gebruik het om mijn oog make-up te verwijderen (dit werkt top) maar niet over het hele gezicht. Ik denk dat jij net als ik gewoon erg gevoelig bent voor veel verstoppende ingrediënten. Ik zou echt echt echt kokosvet over het hele gezicht vermijden

[Beantwoorden]


Door Renske op 21 april 2014 15:28

Ik heb jaren lang last gehad van een geïrriteerde huid met puistjes, roodheden en uitslag in mijn gezicht. Na wat zoek werk op internet kwam ik erachter dat koemelk, door allerlei hormonen, wel eens de boosdoener zou kunnen zijn. Sinds een paar maanden ben ik dan ook geminderd met het eten en drinken van producten waar koemelk inzit. Mijn huid zag er binnen een week beter uit dan ooit, en nog steeds. Misschien dat jij hier ook wat aan hebt.

[Beantwoorden]


Door Julia op 21 april 2014 15:28

Hoe duur was het kokosvet? Want ik wil zelf ook graag overstappen op natuurlijke huidverzorging, als het maar niet te duur is ;)

[Beantwoorden]


Door Anne op 21 april 2014 15:41

Hé Vera! Ik heb onlangs toevallig ook een grote pot kokosolie in huis gehaald. Bij mij zijn de pukkeltjes en puistjes wel erg afgenomen! Ik gebruik hem ook eerder als gezichtsolie en maar een dun laagje (bij een te dikke laag kreeg ik allemaal huidskleurige bultjes). Ik gebruik de perfectly pure en deze was niet om mee te bakken maar eerder als rauw voedingssuplement/huidsverzorging.

[Beantwoorden]


Door Marlou op 21 april 2014 15:49

Amandel olie kun je goedkoop bij de da kopen :)
Ik reinig mijn huid zelf met de oil cleansing method.
Helpt bij mij heeel goed :)
Op internet zijn verschillende mengsels van oliën te vinden :) zelf heb ik 1/3 deel wonderolie en 2/3 deel amandelolie voor een vette huid.

[Beantwoorden]


Door Lieke op 21 april 2014 15:50

Hoi Vera,
Ik heb zelf erg veel pukkels op mijn voorhoofd en daar baal ik ontzettend van. Ik vind het nog stommer omdat ik erg gezond eet, en ik mijn huid iedere dag verzorg met producten van Hanna. En ook om de 6 weken naar mijn schoonheidsspecialist (ook van Hanna) ga. Ik zit in de puberteit, en mijn ouders hadden het vroeger ook allebei dus dat verklaart al veel. Alleen ik voel me vaak erg onzeker omdat ik bang ben dat mensen vinden dat ik mijn huid niet goed verzorg ofzo. En ik heb de laatste jaren ook een hekel aan mensen die dicht bij me komen omdat ze dan mijn gezicht/huid beter zien. En als ik dan zo’n knappe meid als jij hoor klagen over haar huid met misschien hier en daar een klein pukkeltje, voel ik me nog onzekerder… En natuurlijk ga ik je het niet kwalijk nemen als je naar de huisarts toe gaat. Maar echt, wees blij met jouw huidje! (love) Ik hoop dat je me begrijpt…

Ik vind je site echt heel leuk trouwens!
-xxx- Lieke ^^)

[Beantwoorden]


Door Je moeder op 21 april 2014 16:03

(Sorry voor de naam) kokos vet is ook goed voor je haar!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 21 april 2014 16:04

Ik gebruik zelf ook kokosnootboter, maar dan voor mijn voeten en ellebogen. Voor mijn gezicht is het veel te vet.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 21 april 2014 16:10

Misschien ga ik dit ook wel proberen met kokosvet. Smeer jij dus ook echt je gezicht ermee in als verzorging? Ik heb nu last van jeukende bulten bij m’n oren en op mijn kaaklijn. Buiten dat het niet zo’n heel mooi gezicht is, vind ik de jeuk héél erg vervelend en ik krab dus vaak die bulten kapot…

[Beantwoorden]


Door zehra op 21 april 2014 16:10

HALLO ik had ook last van “acne”. Ik heb clindamicyine(waarschijnlijk verkeerd gespeld) gekregen het werkt goed. Als je dit zou lezen ik zou zeggen vraag meteen naar dit spul anders ben je weer 3 maanden verder met zalfjes die niks doen. (Doordat je het een maand moet testen)

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 21 april 2014 16:18

Hee Vera, ik ken dit. Ik heb ook 4 jaar onzeker rond gelopen door mijn huid. Telkens als ik heb helemaal zat was ging ik maar eens naar de dokter en ging ik met een lullig crèmepje weer naar huis. Dat werkte dan vervolgens weer voor geen meter en modderde ik maar weer aan voor een periode met eigen middeltjes enzo. Twee maanden geleden was ik het helemaal zat. Mijn huid was zo slecht, ik kon wel janken. Ik heb tegen de huisarts gezegd dat ik graag een dermatoloog wilde spreken. Daar ben ik super goed geholpen en kreeg een kuur. Na een maand was mijn huid al super mooi en nu is er helemaal niks meer aan de hand. Ik kan je alleen maar aanraden om er met een specialist naar te kijken. Voor je het weet heb je je 4 jaar lang rot gevoeld terwijl het zo verholpen kan worden. Heel veel succes.

[Beantwoorden]


Door Loes op 21 april 2014 16:31

Ik loop ook al een tijd bij de huisarts en ben al naar een dermatoloog, huidtherapeute ect geweest en bij mij komt het van binnen uit.. Heb nu een antibiotica kuur en alle oneffenheden zijn verdwenen ! Mijn geluk kan niet op! Dus zeker naar de huisarts gaan! Ben heel blij dat ik de stap heb gezet, je zult er geen spijt van krijgen!

Liefs loes

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 21 april 2014 16:41

Ah wat vervelend zeg! En super stom dat je vorige huisarts je niet serieus nam. Fijn dat de irritaties door het kokosvet wel iets minder zijn. Hopelijk kom je er toch eens achter waar het dan wél aan ligt en hoe dit kan worden tegengegaan. Fijn dat je zo’n update hebt geschreven trouwens! :)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 21 april 2014 17:21

Niet serieus genomen worden door je huisarts herken ik wel; mijn huisarts dacht toen ik met ernstige acne daar kwam dat het heel makkelijk met agressieve middeltjes kon worden opgelost. Mijn huid kon daar alleen niet tegen en toen kwam ik uiteindelijk bij een huidtherapeut en later ook nog bij een dermatoloog terecht. Geen van allen heeft mij echt kunnen helpen omdat ze meer symptomen wilden bestrijden dan de echte oorzaak. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je daar eerst naar moet kijken en daarom vind ik het ook erg goed dat je nu in ieder geval zeker weet dat het niet aan je reiniging ligt!
Wel vervelend dat je nog steeds gedoe hebt met je huid, hopelijk gaat het snel wat beter! Van make-up komt het inderdaad niet; heb het zelf een half jaar geprobeerd en dat hielp helemaal niks. Misschien dat er wel bepaalde dingen zijn in je voeding waar je misschien op reageert? Weersveranderingen zijn volgens mij trouwens ook nooit goed voor je huid, bij mij werkt dat tenminste wel zo. Denk dat het belangrijk is dat je de oorzaak achterhaalt, want als je weet hoe het komt weet je ook wat je moet vermijden. Hoewel bij mij dokters niet konden helpen, kan het misschien bij jou wel werken; dat hangt maar net van je huid (en van hoe je dokter is haha) af. Hoop in ieder geval dat het snel beter gaat met je huid! Ik weet hoe naar het is als je huid er niet perfect uitziet en hoewel make-up een hoop doet, is het veel fijner als je huid er ook zonder make-up goed uitziet.

[Beantwoorden]


Door Pauline op 21 april 2014 17:21

Ik heb ongeveer 1 jaar geleden (ik ben nu 22) extreme acne gehad. Hiermee bedoel ik echt flinke bulten op de meest gekke plekken op mijn gezicht. Ik heb in de pubertijd ook altijd wel puistjes gehad, maar het werd ineens erger. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb een doorverwijzing naar de dermatoloog geëist. De dermatoloog zag meteen dat er wat aan moest worden gedaan en gaf me vervolgens medicijnen. Dit heeft echt ontzettend goed geholpen! Dus ik raad je echt aan om die stap te nemen.

Liefs,
Pauline

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 21 april 2014 18:05

hoi vera

ik ben van de week ook naar de huisarts geweest. Ze schreef een middeltje voor dat super slecht voor mijn huid is op basis van alcohol. Ik zou dus zo ie zo niet luisteren de middeltjes die de huisarts heeft, maar ik heb ook een doorverwijzing naar een huidtherapeut gekregen en daar heb ik wel vertrouwen in. Ik ben mijn irritaties puistjes en rode huid ook helemaal zat.

[Beantwoorden]


Door Naima op 21 april 2014 18:28

Hoi Vera,
Probeer argan olie eens en een milde gezichtsreiniging met goede ingrediënten.
Daarnaast kan het ook aan je voeding komen!
Misschien moet je daar eens op letten.. ^^)

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 21 april 2014 18:32

Jammer dat je nog steeds irritaties hebt :(
Misschien moet je rechtstreeks naar de dermatoloog gaan? Die kan je toch moeilijk neit serieus nemen?

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 21 april 2014 19:09

Wow ben hier benieuwd naar!

Ps: moest iemand het je nog niet gezegd hebben; er staat ‘tripje een’ en ik denk dat dat ‘een tripje’ moet zijn ;)

[Beantwoorden]


Door Jolet op 21 april 2014 19:59

Ugh ik voel precies wat jij voelt. Begin je weer aan een ander product met enorm veel hoop, valt dat weer tegen, en voel jij je weer hopeloos. Ik heb ook last van pukkels, al 5 jaar. Het begon in klas 1 en ben nu 16, maar zit nog wel in de pubertijd en denk dat dat ook een grote rol speelt. Maar ik ben er ook enorm zat van, je voelt je er zo lelijk en onzeker over en dat niets helpt maakt je alleen nog maar slechter voelen.
Nou, je bent in ieder geval niet de enige en gelukkig bestaat er zoiets als make-up, dus daar hebben we dan wel weer geluk mee. En gewoon naar de dokter gaan! Je stelt je echt niet aan. ^^)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 21 april 2014 20:02

Ik gebruik ook kokosvet en vind het erg fijn. Een tip; ik klop het op zodat het wat romiger word en daarmee haal ik dan mijn oogmake-up eraf.
Ik zou toch een keer langs de huisarts gaan en evt. een doorverwijzing vragen. Heb je al eens iets van peelingen geprobeerd of een microdermabrasie kuurtje? Daar kan je huid ook gigantisch van opknappen. Of misschien eens benzoylperoxide proberen.. Ik zou toch je verhaal eens bij de huisarts vertellen en kijken voor een doorverwijzing naar een huidtherapeut of dermatoloog.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 april 2014 20:03

Ikgebruik vooral kokosolie voor mijn ogen, maar probeer mijn T-zone te vermijden omdat die al vettig is. Maar ik vind het heerlijk!

[Beantwoorden]


Door roowmful op 21 april 2014 20:09

Beste Vera,

Gelukkig heb je super mooie wenkbrauwen, mooie ogen en vaak een felle lipkleur! dit leidt af van je ‘probleem’huid.. Het is geen troost of remedie maar ik vind het wel belangrijk om te zeggen!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 21 april 2014 20:29

Heb zelf een extreem gevoelige, allergische, droge huid met eczeem. Super super irritant. Het is heel moeilijk om goede, werkende producten te vinden. Helemaal iets wat betaalbaar is. Na veel goede reviews gelezen te hebben van Dr. van der Hoog (sensitive lijn) besloot ik het te proberen. In het begin ging het redelijk en ben ik van La Prairie (!!!) overgestapt. Helaas. Na 2 maanden was mijn huid zo onrustig met superveel eczeem dat ik helemaal niets meer kon verdragen. Foundation? Hell to the no. Toen heb ik kokosvet gekocht en dacht ik dit het helemaal was. Helaas, na een tijdje kwam het dubbel zo hard terug. Net zoals bij jou eigenlijk. Vandaag weer besloten om helemaal terug te gaan naar La Prairie. Net een tripje naar de Douglas gemaakt en zo blij om mijn creme, reiniging en foundation weer te hebben. Eerlijk, een RIB uit mijn focking lijf maar dit helpt tenminste! Voel dat mijn huid weer de oude wordt na slechts 1x smeren. Vraag me af of jij dit merk ook weleens hebt geprobeerd? Na decennia lang zoeken heb ik iig het product voor mij gevonden.

Excuse voor de super lange reply…

[Beantwoorden]


Door Loor op 21 april 2014 20:51

Is het door de linkjes die ik had bijgevoegd dat m’n comment niet verscheen? Handig als ik dit weet, kan ik de volgende keer moeite besparen om een reactie te schrijven (was goedbedoeld overigens).

[Beantwoorden]


Door Irene op 21 april 2014 21:23

Hoi Vera,

Wat vervelend dat je zoveel last hebt van irritaties en acne. Misschien dat je er wat aan hebt om eens te kijken op de website van Jetske Ultee (www.jetskeultee.nl). Hier staat ontzettend veel informatie over huidverzorging, huidaandoeningen etc. Het is in ieder geval goed dat je irriterende stoffen nu zoveel mogelijk mijdt. Echter heb ik begrepen dat juist kokosolie een type olie is die de poriën behoorlijk verstopt. Het zou dus kunnen dat de pukkeltjes waar je nu nog last van hebt juist door de kokosolie veroorzaakt worden. Ik weet niet welke huidverzorgingsproducten je eerder gebruikte, maar wellicht heb je er baat bij om een zeer milde reiniger (zonder ‘verkeerde’ alcohol, parfum e.d.) voor je gezicht te gebruiken. Onder andere het merk Decubal verkoopt een milde gezichtsreiniger en ook The Body Shop heeft in de aloë productlijn een facewash die je gezicht op een zachte manier reinigt. Daarnaast is het belangrijk dat ook je andere gezichtsproducten, zoals een toner en gezichtscrème, vrij zijn van irriterende stoffen.

Ik hoop dat je huid de komende tijd verder opknapt! Succes!

[Beantwoorden]


Door lousaa op 21 april 2014 21:24

Wat lees ik hier veel negatiefs over huisartsen zeg. Ik denk dat het echt geen kwaad kan om daar gewoon langs te gaan en niet alleen zelf te dokteren. Mijn ervaring (psoriasis en onzuivere huid): tegen hormonen, virussen en stress is geen kruid gewassen. Echt: soms zit ik onder de bulten. Soms is mijn hoofdhuid een slachtveld en heb ik haaruitval. En enige tijd later gaat het weer. Zon en zee helpen altijd goed. Maar rust en geen hormonale toestanden nog meer. Voeding is tenzij je allergisch bent meestal lang niet zo’n belangrijke factor.

[Beantwoorden]


Door Susanne op 21 april 2014 21:34

Je moet nr de huisarts om te vragen of je doorgestuurd kan worden naar de dermatoloog. Dermatoloog is professioneel en ziet dit zo vaak. Voel je je ook serieus genomen. Dermatoloog gaat over de huid dus die moet je zien. Huisarts heb je alleen nodig om doorgestuurd te worden ;)

[Beantwoorden]


Door Femke op 21 april 2014 22:23

Lieve Vera, lees alsjeblieft Jetske Ultee’s blog. Sinds ik haar aanbevelingen volg heb ik nog geen enkele puist meer gehad, ondertussen al 6 maand. Less is more. Zeker voor een huid die zo gevoelig is als de jouwe. Ga ook eens naar de dermatoloog, maar dan wel met in je achterhoofd alle kennis die je van Jetske opsteekt, kwestie van ingrediënten in producten. Veel succes ermee! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 21 april 2014 22:45

Ik zie dat je al heel veel adviezen krijgt dus ik hoop dat ik nu niet iets herhaal, maar ik weet uit ervaring dat puistjes bij jonge volwassenen vaak of hormonaal zijn, of het ligt aan voeding. Zo zijn suiker en zuivel twee grote oorzaken van acne, maar het kan natuurlijk ook aan anticonceptie liggen of een andere (hormonale) oorzaak.

Als alle natuurlijke middelen niet helpen, zou ik je adviseren om eens 2 weken lang geen zuivel te eten en drinken (dus geen koemelk producten zoals yoghurt, ijs etc). Ik ken veel meiden bij wie de puistjes dan na een paar weken zo goed als verdwijnen! :)

In ieder geval succes!

[Beantwoorden]


Door saskia op 22 april 2014 00:35

als ik kokos olie op mijn huid gebruik dan ben ik daar juist vreselijk allergisch voor! en de olie is niet goed voor je ogen! ik ken wel je probleem net als jij ben ik voor veel allergisch, heb ik hooikoorts en noem maar op! ik gebruik de producten van Dr, Pierre ricaud en dat gaat goed bij mij! succes met het vinden van de perfecte spullen!

[Beantwoorden]


Door Kim op 22 april 2014 00:41

Hey Vera,
Ik denk sowieso dat natuurlijke spullen beter voor je zijn dan vreemde chemische stoffen! Maarrrrr wat betreft kokosvet: jij hebt nu de ‘odourless’ cooking cream gekocht, toch? Het schijnt dat hierbij veel goede stoffen uit het vet verwijderd zijn (ik heb ‘m zelf ook, naast onbewerkte kokosolie, die veel witter is en veel lekkerder ruikt :).. je kunt in principe dus beter de virgin coconut oil gebruiken (die is er ook van Royal green maar dan in glazen pot).

:)

[Beantwoorden]


Door wies op 22 april 2014 01:05

hoi! ik weet niet of je dit nog leest maar ik heb ook heel erg last gehad van pukkeltjes en rode bultjes en ik heb alles geprobeerd..inclusief natuurlijke producten zoals kokosolie! ik was er totaal niet tevreden over en heb toen weer verder gezocht naar een ander product. op dit moment echt in staat om zelfs meeuwenpoep op mn gezicht te smeren als dat zou helpen (wanhooooopig i know)

ik heb toen gegoogeld op ”hormonale acne/bultjes” en kwam toen gelijk uit op de ‘Effaclar La Roche Pose” lijn. Ik heb toen gezocht naar reviews op blogs maar ook youtube filmpjes waarin zij een voor en na filmpje hadden gemaakt en ik was eigenlijk aangenaam verrast. En weetje, wat had ik te verliezen..als het niet zou werken dan had ik gewoon weer pech.

ik heb een zuiverende wasgel en de effaclar duo gekocht die ik als nacht en dagcreme gebruik. En weetje..ik kan zeggen na 3 weken: HET HEEFT GEWERKT! ik ben nu officieel bult en puist vrij en het is echt een wonder! je kan de producten gewoon bij de apotheek kopen en ze zijn zo rond de 14 euro. Ik ben echt super blij met het resultaat want ik had het echt gewoon NIET verwacht! natuurlijk heb ik af en toe een puistje maar niet meer de vervelende rode bultjes enzo.

Misschien werkt het ook voor jou?
http://www.laroche-posay.nl/verzorgingsproducten/Effaclar/Vette-huid-met-onzuiverheden-r764.aspx
Dit is de site! en als je meer info erover wil, gewoon even googelen en youtuben! tuurlijk werkt het bij sommige meiden niet maar weetje wat heb je te verliezen. als het niet werkt dan werkt het niet, dat merk je snel genoeg. maar ik zag echt na een week al verbetering!

[Beantwoorden]

M antwoordt op 22 april 2014 om 21:47:

Klinkt als een goede tip die effeclar duo, ik was toevallig op zoek naar een exfolierende cream maar ze zijn allemaal zo duur. Deze is lekker betaalbaar en heb nu de dagcream uit de toleriane lijn (gevoelige huid). Alleen jammer dat er parfum inzit, maar ik ga het toch proberen want dat staat als laatste ingrediënt op de lijst.

[Beantwoorden]


Door E op 22 april 2014 10:17

He Vera,

Ik herken mij heel erg in jouw post. Ik heb zelf last van acne (meer pukkeltjes dan jij) en ook heb ik een hele erge gevoelige huid. Ik ben in het begin ook helemaal niet serieus genomen en ik werd naar huis gestuurd met het bericht: ‘Het gaat wel weer over, je bent nog jong’. Ik ben nu inmiddels 21 en ik ben er nog steeds niet vanaf. Totdat ik het tot twee maanden geleden helemaal beu was. Ik had al zoveel geld uitgegeven aan allemaal middeltjes en ook heb ik al meerdere soorten creme gekregen van de dermatoloog. Maar het bleef terugkomen en ik voelde mij zo ongelukkig. Ik ben mij er zelf heel erg van bewust en ik wil er zo graag vanaf! Ik loop nu bij een huidtherapeut die peelings bij mij doet om alles onderhuids weg te halen en om mijn huid in balans te krijgen. Hierdoor zal ik minder last krijgen van pukkeltjes en is mijn huid ook minder gevoelig. Ik raad je echt aan om een verwijsbrief van de dokter te vragen voor een dermatoloog. Zij kunnen jou zoveel beter helpen dan een dokter. En ik geef je 1 tip, laat je niet meer wegsturen met: ‘ach het valt toch allemaal wel mee’. Want voor jou is het wel een probleem!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 22 april 2014 11:10

Ik zelf gebruik nu ook jojobaolie en vitamine e olie als huidverzorging.
Ik merk dat mijn huid echt is opgeknapt, ik heb natuurlijk nog steeds pukkeltjes maar veel minder. Vitamine e olie kan je gebruiken als je rode vlekjes of littekens hebt van de acne en jojobaolie is gewoon heel fijn. Het trekt wel goed in maar je moet er niet te veel op doen en na 5 minuten is het zeker ingetrokken.

Ook ben ik begonnen om mijn kussensloop om 1/2 dagen te vervangen, veel werk maar ik heb ook gehoord dat daar veel bacteriën opzitten. Wat misschien ook nog werkt: een satijnen kussensloop, dat schuurt niet zo langs je huid als je slaapt. Ook ben ik begonnen met meer groene thee drinken, water en meer vitamines innemen.

[Beantwoorden]


Door Inge op 22 april 2014 13:02

Hi Vera, ik reageer haast nooit maar volg je al een tijdje. Jouw problemen met je huid zijn voor mij heel erg herkenbaar. Ik heb eigenlijk dezelfde soort ‘klachten’, alleen heb ik geen pukkeltjes maar voornamelijk erg veel last van een extreem droge huid met eczeem. Ik vind het erg lastig om de juiste producten te vinden. Telkens denk ik dat ik wat gevonden heb, maar na twee a drie weken gebruiken lijkt het alsof mijn huid er toch niet tegen kan. Mijn ogenleden zijn continue rood en schraal en niets lijkt te werken. Ik gebruik nu een tijdje bio oil voor mijn gezicht en ik moet zeggen dat mijn huid rustiger lijkt te worden. Mijn oog make-up haal ik er af met water en een washandje. Niet ideaal, maar wel het zachtst voor mijn huid. Ik ben meerdere keren bij de huisarts geweest en ik heb hormoonzalf voor mijn eczeem, maar hier ben ik toch wat voorzichtig mee. Zelf gebruik ik Avene Cold Cream als dagcreme. Erg vet, maar na een paar keer smeren wordt mijn huid rustiger. Om de roodheid te verdoezelen gebruik ik anti redness foundation van Clinique. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw ervaringen met kokosvet en ik hoop dat dit voor een lange tijd goed blijft werken. Ik overweeg naar aanleiding van dit artikel ook om kokosvet te gaan gebruiken. Ik wens je in ieder geval heel erg veel sterkte. Laat je niet afschepen bij de huisarts, zij zijn er om je te helpen. Liefs Inge

[Beantwoorden]


Door wendy op 22 april 2014 13:34

haai vera,

naar de dokter gaan is helemaal niet erg, gewoon doen! ik heb dat toen ook gedaan en mij heeft het enorm geholpen! ik gebruik al 8 jaar clindamycine lotion 1%. 25 ml sochtends en savonds na het reinigen van mijn huid. ik heb meerdere dingen van de dokter uitgeprobeerd maar sommige dingen wekte enorm op. Ik ben nu 21 en ik ben een tijdje gestopt met clindacymine om te kijken hoe mijn huid reageerde het kwam meteen terug. ik gebruik het NU nog 1 keer per dag omdat ik naast de lotion natuurlijk ook een goede huidverzorging gebruik. Ik heb bijna nergens meer last van. Het nadeel van clindamycine lotion is dat er antibiotica inzit, je smeert (dept) het op je huid dus het komt wel in de bloedbaan terecht, smeren is wel altijd beter dan slikken en het is maar minimaal. (ik wil namelijk niet weten hoeveel troep er in cremes enzo zit) Ik ben ook heel lang opzoek geweest naar de juiste huidverzorging en heb nu bijna niks meer. Mensen kunnen soms niet begrijpen hoe onzeker je soms kan worden van zo iets, gewoon doen!
(mocht je het spul gaan proberen het kan op het begin verergeren geef het 5 tot 6 weken de tijd, bij mij duurde het ook even)

misschien heb je er wat aan,
succes en groetjes,wendy.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 22 april 2014 15:24

Ik snap je punt met de dokter, ik heb dat ook wel. Maar aan de andere kant wat heb je te verliezen? Misschien word je wel heel goed geholpen, en als het niet zo is jammer dan, dan heb je het in ieder geval wel geprobeerd.

[Beantwoorden]


Door sonja op 22 april 2014 16:32

Ik kan het niet zo heel goed zien hoe je huid er uit ziet. Maar ooit heb ik ook zoiets gehad. Het bleek rosacea te zijn. Google maar eens, misschien heb je wat aan deze tip. Veel sterkte er mee. (love)

[Beantwoorden]


Door Ankie op 22 april 2014 16:35

Hallo Vera,

Als ik jouw huid zie, dan zie ik echt mijn huid 2 jaar geleden. Het is ooit begonnen als 1 droog vlekje 3 jaar geleden en een jaar erna zat mijn hele gezicht/lichaam onder de droge vlekjes, eczeem en rode vlekjes. Na heel veel testen en heel veel zeuren bij de huisarts ben ik doorgestuurd naar een dermatoloog in het ziekenhuis. In het ziekenhuis kon ik pas na 6 maanden terecht voor een allergietest (mijn huid was er toen al zo slecht aan toe dat het vaak gewoon bloedde van droogheid). Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar een alternatief en kwam terecht bij de Mauritskliniek. Dit is een speciale kliniek voor dermatologie en kon hier (met mijn verwijsbrief van de huisarts) al na 2 dagen terecht! Na mijn intakegesprek hebben ze een paar dagen erna al plaktesten gedaan (dan krijg je allerlei stofjes op je rug om te kijken waar je allergisch voor bent). En wat bleek; ik ben allergisch voor parfum en cocomidoprophyl betaine (schuimmaker in doucheproducten). Na een intensieve kuur van hormoonzalven en het vermijden van deze ingrediënten werd mijn huid al iets beter , maar nog steeds was mijn huid niet geheel geheeld. Mijn laatste ‘redmiddel’ was lichttherapie. Dit is een behandeling waarbij je 2 keer in de week in een cabine gaat staan en voor veel mensen met eczeem helpt dit. Na een halfjaar deze behandeling te hebben gehad kan ik zeggen dat mijn huid rustig is, niet meer rood is en niet meer trekt. Als ‘dagcreme’ gebruik ik nu vaseline en dit werkt voor mij echt fantastisch (ik begrijp dat veel mensen hier puistjes van krijgen) maar vaseline is echt het middel om je huid te voeden zonder chemische rommel. Mijn tip voor jou is dus: Ga naar je huisarts en eis een verwijsbrief. Je kan natuurlijk zelf kiezen of je naar een speciale kliniek wil, maar uit mijn ervaring raad ik het je zeker aan. Ik werd daar vergeleken met een ziekenhuis zo serieus genomen en voelde me ontzettend op mijn gemak. Je kon merken dat je echt met vakmensen te maken hebt en ze begrijpen precies hoe je je voelt (een eczeem huid is tenslotte een zieke huid en je huid is grootste orgaan). Zo een heel lang verhaal maar moest mijn ervaring met je delen en hoop dat je er wat aan hebt. Als je toch niet durft om naar de huisarts te gaan, dan raad ik je in de zon te gaan zitten (al is het maar 20 minuten per dag), de zomer is namelijk ook de rustperiode voor eczeem patienten .

[Beantwoorden]


Door heleen op 22 april 2014 17:06

wat een adviezen allemaal. Wel kokosvet, geen kokosvet, wel deze olie en deze weer niet. Het duizelt mij allemaal. Gewoon naar de huisarts en om een verwijzing vragen voor een dermatoloog of huidtherapeute. Als je goed uitlegt waarom krijg je heus wel een verwijsbrief. Een dermatoloog/ huidtherapeute hebben hier voor een studie gevolgd dus de hebben er verstand van. En misschien is het ook wel een hormoonkwestie maar laat het uitzoeken en er zijn ergere dingen waar voor je naar de huisarts moet hoor. Ik denk bijv. aan die leuke onderzoeken die je soms als vrouw moet ondergaan. Kijk daar kijk ik altijd tegenop. Zet op en succes. En als je ergens nieuw komt wonen kun je altijd een kennismakingsconsult met een huisarts maken. Kan je meteen zien of het “klikt”.

[Beantwoorden]


Door M op 22 april 2014 17:46

Hi Vera,
Ken je het Idealist serum van Estee Lauder? Schijnt erg goed te werken om een meer egale huid te krijgen. Na 2 weken zou je verbeteringen moeten zien.

[Beantwoorden]


Door Robin op 22 april 2014 18:23

Ik ben naar de huisarts gegaan, werd doorgestuurd naar de dermatoloog en kreeg vervolgens salicylzuur en nog iets voorgeschreven. Ik ben er inmiddels alweer twee jaar vanaf! Dus ik zou zeggen; naar de huisarts!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 22 april 2014 19:36

Ik ben nu toch ook wel heel benieuwd naar kokosvet. Goed om te weten dat de tuinen het verkoopt :) Ik hoop voor je dat je huid nog verder verbeterd x (love)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 22 april 2014 19:53

Hey Vera,

Wauw wat knap dat je zowaar bent gestopt met gewone producten en nu even natuurlijkere producten gebruiken. Dat is een beste grote stap.
Ik ben ook bezig met deze stap en maak daarbij eerst al het niet natuurlijke op.
Ik snap dat je een lastige huid hebt en dat je graag van je roodheid af wilt. Je zou eens op projectnaturalbeauty.nl moeten kijken. Marijke geeft ontzettend veel tips en DIY’s over natuurlijke verzorging en reiniging en make-up tips. Zo ben ik dankzij haar een DIY make-up remover gaan gebruiken bestaande uit twee ingrediënten: gedimineraliseerd water en olijfolie, werkt ook heel goed bij waterproof make-up.
Eigenlijk is nog het allerbelangrijkste een tijdje helemaal niks gebruiken, geen make-up, maar ook geen verzorging voor je gezicht en niet te heet douchen! De huisarts wilde mij namelijk niks geven voor de roodheid in mijn gezicht en bovenarmen. Hij raadde aan lauw/warm douchen en na het douchen vooral bodylotion gebruiken. Als ik dat doe word het ook echt minder. (alleen tijdgebrek is een tweede :P ) En naar de huisarts gaan, zou ik zeker doen als ik jou was. De stap er naar toe is altijd erger. Je moet maar zo denken, je wilt dat er wat aan gedaan wordt.

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door J op 22 april 2014 21:22

Ook al vindt je huisarts dat je je aanstelt, wat heb je te verliezen? Hij kan je anders toch heel goed helpen, het is ten slotte zijn werk dus hij neemt het heus wel serieus nemen. Niet zo onzeker zijn! (love)

[Beantwoorden]

J antwoordt op 22 april 2014 om 21:23:

Hij neemt het heus wel serieus nemen ja goedzo

[Beantwoorden]


Door Nicole op 23 april 2014 01:13

Hi Vera,

Misschien ben je wel allergisch voor Cocamideprobyl betaine.
Dit is een chemisch middel dat producten zoals tandpasta, shampoo, afwasmiddel etc. laat schuimen.

Hier wat meer info: http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/allergie/cocamidopropyl-betaine-allergie.htm

Ook een goede tip voor je huid: salicylzuur! Paula’s Choice heeft een hele goede. Lees wel even goed over het gebruik ervan want je moet het rustig opbouwen.

Misschien is het iets heel anders maar ga echt langs je huisarts, mocht hij vinden dat je je aanstelt (wat niet zo is!) echt volhouden dat je een verwijzing wilt naar de dermatoloog! (love)

[Beantwoorden]


Door Roos op 23 april 2014 09:08

Hooi,
Ik heb ook al erg lang last van irritaties rond myn ogen. Ik heb meerdere keren een paar weken/dagen geen make-up gedragen, en het werd toen iets minder. Ik ben toen tog naar de huisarts gegaan, en daarna naar de dermatoloog. Toen heb ik zalfjes gekregen voor exceem, en daardoor werd het iets minder. Ik mag dat

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 23 april 2014 om 09:10:

Owh er ging iets fout. Maar ik mag dat nu 4 dagen achterelkaar in de week dragen en dan minstens 3 dagen niet, want anders word myn huid te dun. Maar als ik het 3 dagen niet smeer heb ik weer heel erge irritaties. De dermatoloog zei dat ze niks anders/beters hebben. Dus je kan naar de huisarts gaan maar ik denk niet dat er zoveel veranderd kan worden.
Succes x

[Beantwoorden]


Door Kim op 23 april 2014 13:15

Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker (wonder spul!) maar ik wist niet dat je er make-up mee kon verwijderen, handig.

[Beantwoorden]


Door Charleen op 23 april 2014 14:05

Heyhey!
Ik gebruik cordiaal zilver. Google er eens op! Dat is echt iets dat zo hoed helpt! Samen met zilver water. Ik dacht eerst wat een onzin, mar serieus dat spul is een wonder. Het komt van een webshop af.

[Beantwoorden]


Door Seher op 23 april 2014 15:18

Hoi Vera!, Ik voel me een beetje verplicht om te reageren terwijl ik een die-hard lurker ben maargoed.; Ik had altijd erg last van acne en littekenen daarvan. Ik ging naar de huisarts maar zijn geschreven middelen hielp niet veel (of het was maar tijdelijk) en mijn huisarts stuurde me door naar een dermatoloog. Eerst zes maanden ging erg goed en mijn huid was bijna van alle puisten en andere irritaties genezen. Wel was mijn huid kurkk en kurk droog (denk aan ‘wanneer ik per ongeluk over mijn huid met mijn handen ging, kreeg ik schilfers, ik had dan wel een intensieve huidbehandeling maargoed). Het werd me echt allemaal te veel maar omdat ik niets beters wist ging ik maar door met met de dermatoloog. Laatste zomer was ik op vakantie in Turkije en mijn moeder sleurde me mee naar een natuurwinkel waar ik een zeep vertaald in het Nederlands zwavelzeep kreeg. En ik zweer er op dat het werkt. Mijn huid is bijna genezen en het is absoluut niet droog maar juist levendig. Ook adviseer ik pure rozenwater voor op je huid. (Koop eentje bij een Turkse winkeltje omdat je met die zelfs kan gaan koken en dus geen zeker weet dat er geen rotzooi in zit) Kortom, gebruik absoluut natuurlijke producten om je huidprobleem aantegaan ivm met de huisarts, want die middelen zijn maar tijdelijk en verdroogt je huid ENORM. Zo ik denk dat het zo wel duidelijk is :) Succes en ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb. xxx.

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 23 april 2014 18:17

Gebruik je alleen het kokosvet om je make-up ermee af te halen of ook als nachtcreme? Misschien ga ik dit ook eens gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Evita op 23 april 2014 23:34

Ik ben bijna klaar met mijn opleiding schoonheidsspecialiste en heb veel over huidverzorging geleerd.
Natuurlijke producten zijn een goede manier om voor je huid te gebruiken.
Maar nu heb je er precies eentje te pakken die wel lekker make-up verwijdert, maar er wel om bekend staat de huid juist ‘snel’ te irriteren.
Een olie als jojoba olie, calendula olie of Riscinus olie zou misschien beter voor jouw huid werken.
Wel is het bij natuurlijke producten altijd nodig om zelf een beetje research te doen op internet naar het product om enige verdere huidirritaties te voorkomen!
Heel erg veel succes nog met je huid! ;-)

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 24 april 2014 13:03

Kokosvet is ideaal. Ik gebruik het tegenwoordig ook altijd om mijn oog make-up ermee te verwijderen. Heel vervelend dat je nog last blijft houden van irritaties en roodheid, hoop dat je binnenkort toch een keer naar de huisarts durft. Voor hetzelfde geld geeft hij je een goed advies en ben je er straks in 1x vanaf. :)

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 24 april 2014 16:41

Wij gebruiken ook al een hele tijd kokosolie voor onze huid.
Ik smeer me er van boven tot onder mee in onder de douche, even alfspoelen en ik ben volledig gehydrateerd. Of ja, zo goed als dat gaat met mijn belachelijk droge huid.
Ik vind het ook erg lekker ruiken, mooi meegenomen!

[Beantwoorden]


Door Marielle op 24 april 2014 19:20

Coco’s olie kan de porien verstoppen deze is meer geschikt voor een normale huid, gevoelig en droge huid. Als je soms of dikwijls last hebt van puistjes ben je beter af met jojoba olie deze verstopt de porien niet, ook argan olie is aan te raden maar zoek dan zuivere argan olie want soms is argan olie gemengd met andere planten olien.

En vermijd vooral varkensvlees want hiervan kan je veel huidziekten krijgen.
Lees dit onderzoek maar even:
http://www.gesundheitlicheaufklaerung.de/schweinefleisch-und-gesundheit

[Beantwoorden]


Door Marielle op 24 april 2014 19:26

Hier een deeltje van het onderzoek:

Die von den (meist mit fistelnden Schussbrüchen) in dem großen Lazarettsaal liegenden Patienten erhielten mit dem toxingesättigten Schweinefleisch jetzt stets wieder den Nachschub für ihre Eiterungen. Denn das Schweinefleisch wirkt eiterbildend – auch schon ohne den Fraß von eiterdurchtränkten Verbänden -, weshalb auch bei Mitessern und bei Akne vulgaris ein strengstes Schweinefleischverbot incl. Schinken, Speck, Wurst, auch von Lyoner, Salami. Weißwurst (wird in Speck angebraten), Kalbsleberwurst (enthält trotz einem Teil Kalbsleber hochprozentige sonstige Schweinefleisch- und Fett-Anteile) usw. einzuhalten ist.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 1 mei 2014 21:41

Heyy,

Ik wil ook graag kokosvet gaan halen, ik hoorde dat het ook erg goed is voor je haar :)
Hoe duur is kokosvet ongeveer? Hoe duur is jou pot vera ?

Xxx Fleur

[Beantwoorden]


Door Eva op 4 mei 2014 18:36

hoi Vera, ik ben ook naar de huisarts geweest omdat ik veel last heb van acne. Ik heb toen van de dokter een zalfje gekregen en het werkt heeeel goed! mijn acne is nu vrijwel weg! ik hoop dat jij ook snel naar de dokter gaat want het kan heel veel verschil maken.

[Beantwoorden]