Foto tutorial: rolknotje

foto_tutorial_rol_knotje01

Ik heb zwaar haar en daarom zakken staarten en knotjes bij mij snel uit. Van een vriendin met dezelfde proporties haar, leerde ik een aantal jaar geleden het super makkelijke rolknotje. Hij zit mooi en stevig en sindsien draag ik niets anders meer. Steeds bij foto’s van mij en het knotje krijg ik vragen hoe je hem maakt, dus dat leg ik nu heel simpel uit!

foto_tutorial_rol_knotje02

1. Pak je haar alsof je een staart gaat maken en draai de volledige staart strak rond.

2. Draai dan van onder, de gedraaide staart rechts omhoog

3. Rol heb helemaal rondom

4. Pak een elastiekje en draai die er omheen.

5. Vastgezet: klaar!

6. Je heb een strak, stevig en mooi knotje.

foto_tutorial_rol_knotje03

De eerste paar keer een rolknotje maken zal misschien even wennen zijn. Maak hem zo strak mogelijk. Draai je haar strak, zodat de knot het stevigst zit.

Het is oké als er een gek plukje eruit hebt steken. Je haar moet ergens eindigen, dus dat zal je altijd wel een beetje zien. Het heeft wel zijn charme, vind ik. Zo is het geen strenge knot, maar is ‘ie toch ook juist een beetje speels. Zo maak ik dus mijn rolknotje, super simpel!

Twitter Facebook
Categorie: Haar Tutorial | 14 maart 2014 | 96 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Nes op 14 maart 2014 15:01

Eerste!

[Beantwoorden]

liese antwoordt op 29 maart 2016 om 20:56:

mooi knopje, ik persoonlijk vind dit soort knotjes heel leuk

[Beantwoorden]


Door Svenja op 14 maart 2014 15:01

Hele fijne tutorial! Simpel maar toch elegant zo een knotje. Eigenlijk draag ik mijn haar altijd los, en als ik thuis kom gaat er altijd een knotje in :)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 14 maart 2014 15:01

Simpele maar fijne haarturorial! Leuk!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 14 maart 2014 15:01

Een snelle en simpele manier om je haar uit de weg te krijgen ^^

[Beantwoorden]


Door Shoppingsarah op 14 maart 2014 15:02

Wat leuk! Ik heb ook zwaar en veel haar. Dit is voor mij ook de beste manier om mijn haar in een knot te draaien. Alleen zo blijft het zitten :-P

[Beantwoorden]


Door lisa op 14 maart 2014 15:02

Super leuk knotje! Ik maak hem zelf altijd zo als ik thuis ben en nergens meer naartoe hoef. Meestal zit hij dan helemaal boven op mijn hoofd ;)

[Beantwoorden]


Door Mesa Maris op 14 maart 2014 15:02

Leuk alternatief voor mijn standaard knotje.

[Beantwoorden]


Door Budgetproof.nl op 14 maart 2014 15:04

Nu wil ik ook lang haar zodat ik rolknotjes kan maken!

[Beantwoorden]


Door Sara op 14 maart 2014 15:06

Ik kom met mijn haar van 10 centimeter helaas niet verder dan stap 2 haha. Too bad :(

Liefs.

[Beantwoorden]


Door Monique op 14 maart 2014 15:07

Wat een fijne tutorial!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 14 maart 2014 15:08

Dit blijft bij mij juist niet zitten, haha. Of ik rol niet strak genoeg, dat kan ook. Bij mij blijft een knot het beste zitten als ik eerst wat droogshampoo of texturizing spray in m’n haar doe om het wat stugger te maken.

[Beantwoorden]


Door Mara op 14 maart 2014 15:09

Ik maak hem ook altijd zo: rollen en vast, gaat nergens meer heen haha. Andere knotjes moet ik om het halfuur weer herstellen, geen doen.

[Beantwoorden]


Door Allet op 14 maart 2014 15:09

Hij is echt mega-sprieterig met haar in laagjes (of ik doe het niet goed..). Iemand tips?

Zit wel fijn en makkelijk!

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 14 maart 2014 om 16:42:

Dat komt door je laagjes, daardoor heb je eindjes op meerdere hoogtes in je gedraaide staart en dat zorgt voor de sprietjes. Je zou het eventueel kunnen fixeren met haarspray?

Ik heb altijd moeite met het elastiekje, mijn knot blijft nooit zitten omdat ik hem blijkbaar verkeerd vastmaak.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 14 maart 2014 15:10

Wat handig zo’n tutorial! Helaas heb ik dun en fijn haar, en gaat dit niet lukken:(

[Beantwoorden]


Door Manouk op 14 maart 2014 15:12

Ik doe dit zelf ook heel vaak! Ik kies vaak voor een ‘losse’ knot of zo’n opgerolde zoals je heir hebt uitgelegd. Alleen werkt de laatste niet echt op de loopband in de sportschool haha :boo:

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 14 maart 2014 15:14

Leuk uitgelegd!

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 14 maart 2014 15:21

Dat is leuk gedaan!
Mooie kleur lipstick en het staat je heel goed! Prachtige oorbellen ;-)
Een mooie voorjaarslook had je gemaakt!

Happy Friday Xoxo

[Beantwoorden]


Door Manon op 14 maart 2014 15:22

zo doe ik het ook, de eerste paar keer dat ik het probeerde ging hij veel te veel omhoog staan, zodat het meer op iets anders leek als op een mooi rond knotje, nu lukt het gelukkig al een stuk beter! ^^)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 14 maart 2014 15:23

Inderdaad een goede manier om met zwaar haar een knot te maken. Al denk ik dat het mooier zou zijn met schuifspeldjes, ipv met een elastiek. + Schuifspeldjes zijn ook sterker en zouden dus nog beter moeten houden.

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 14 maart 2014 om 17:22:

Dat lijkt me nou net niet. Schuifspeldjes gaan met dik haar open staan en draaien dan. Het gewicht van het haar duwt ze eruit. Het enige wat nog wel werkt zijn wokkel/ schroefspelden. Maar een elastiek is wel zo handig en veilig.

[Beantwoorden]


Door Emma op 14 maart 2014 15:25

Bij mij blijft dit niet mooi zitten. Ik heb steil blond haar tot bijna aan mijn bilspleet. Het middelste deel “plopt” er dan uit (zeg maar het deel dat je als eerste oprolde), zoals je bij jou ook al een beetje ziet gebeuren. Ik vind dat persoonlijk niet mooi. Ik vind het ook niet mooi dat je zo’n “insnoering” ziet bij de basis. Maar nogmaals, dat ben ik :P
Ik rol mijn haar op dezelfde manier op maar zet het dan vanuit de zijkanten vast met 4 schuifspeldjes. Dan is de basis breder en dat vind ik mooier staan. Blijft bij mij beter vastzitten dan een elastiekje.

[Beantwoorden]


Door Gaëlle op 14 maart 2014 15:25

Super handig ! ik maak mijn knotjes nu ook zo. Gaat veel sneller en is veel makkelijker.
Super leuk :) ^^)

[Beantwoorden]


Door Edith op 14 maart 2014 15:26

Wat een leuke tutorial met die foto’s! Ik draag mijn haar ook vaak zo!

[Beantwoorden]


Door MUAkim op 14 maart 2014 15:28

Zo’n knotje maak ik altijd als ik geen elastiekje bij de hand heb en mn haar in de weg hangt. Ik heb vrij fijn/dun haar, maar wel heel lang. En het loopt onderaan in een punt. Dus als ik heelstrak zo’n knotje draai en het uiteinde op het eind er goed omheen draai, blijft ie zo zitten ZONDER elastiekje! :)

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 14 maart 2014 15:34

Zo maak ik ‘m ook altijd, omdat ik ook merk dat mijn haar zo veel minder snel doodgaat. Ik draag altijd knotjes tijdens het studeren of tijdens college en alleen zo hoef ik niet zo vaak naar de kapper en blijft het lang mooi (:

[Beantwoorden]


Door Aimee op 14 maart 2014 15:37

Bij mij schiet hij altijd los waardoor ik een soort lus overhoud? :(

[Beantwoorden]


Door Laura op 14 maart 2014 15:37

Fijne tutorial en dit ga ik ook eens doen! Meestal maak ik een gewone losse knot, maar de laatste tijd met dit mooie weer vaak een hoge staart. ;-)

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 14 maart 2014 15:39

Grappig, dit doe ik vaak met mijn haar als ik druk bezig ben en even naar achteren leun om na te denken. Alleen zet ik het nooit vast, maar laat ik het weer los vallen. Maar het ziet er eigenlijk heel leuk uit! Voortaan toch maar een elastiekje bij de hand houden voor als ik het weer doe :)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 14 maart 2014 15:42

Heyy Vera jammer genoeg is mijn haar net tekort vind ik zelf of iemand anders moet het bij me doen want me haar is net tot me borst denk je dat het dan lukt? :kiss: :kiss: xx Mandy

[Beantwoorden]


Door Kelly op 14 maart 2014 15:43

Wat handig! Ziet er leuk uit, én het is lekker gemakkelijk.

[Beantwoorden]


Door Kim op 14 maart 2014 15:58

Super leuk gedaan! Handig, zo’n simpele fototutorial. Ik ben heel veel met mijn haar bezig de laatste tijd, dus dit vind ik leuk!

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 14 maart 2014 16:09

Ik heb (had, het is nu korter) ook lang en zwaar haar en deed dit ook altijd, maar uiteindelijk zakt dat weer uit in een soort halve knot, dat gedraaide stuk blijft dan wel erin zitten dus dat ziet er heel vreemd uit (lastig uit te leggen). Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik er heel rigoureus een flink stuk af heb laten knippen, en nu kan ik weer een knotje dragen ;) Voor mij werkte dit dus niet, maar het zal ongetwijfeld bij anderen wel werken ;)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 14 maart 2014 16:13

Mijn haar is hier net te kort en gelaagd voor. Voor mij helpt het om een staart te maken, maar ipv de staart erdoorheen te halen de eerste keer het uiteinde van je haar in het elastiekje laten zitten. Vervolgens het elastiekje nog 1 of 2 x om je haar heen draaien en je hebt een knot.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 14 maart 2014 16:14

Leuk! Ik draag mijn haren niet vaak in een knot, maar dit zou ik wel vaker moeten doen hahah :-P

[Beantwoorden]


Door Linda op 14 maart 2014 16:26

Zo heb ik mijn haar dus ook echt elke dag. Lekker koel en geen baby’s en peuters die erin gaan hangen. Ik vind het echt ideaal en leuk staan.

[Beantwoorden]


Door Jewel-Nails op 14 maart 2014 16:36

Heel handige tutorial! Mooi.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 14 maart 2014 16:53

Grappig, zo draag ik mijn haar bijna dagelijks! Een ‘rommelig’ knotje wordt bij mij altijd of té rommelig, of gewoon irritant. Sinds ik deze manier ontdekte doe ik niet anders meer ;)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 maart 2014 16:54

Oeh, het is wel mooi! Maar ik kan het niet hebben. Ik heb halflang vrij fijn haar, het is echt een mini-knotje dan!

[Beantwoorden]


Door Robin op 14 maart 2014 16:56

Zo doe ik het meestal, even snel-snel! Like! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 14 maart 2014 17:00

Meh, jammer dat ik zo veel haar heb want daardoor blijft geen enkel knotje zitten :(

[Beantwoorden]


Door Meike op 14 maart 2014 17:02

ik denk dat je niet echt heel dik haar hebt want dat heb ik wel en het blijft totaal niet zitten, veel te zwaar.

[Beantwoorden]

Lisan antwoordt op 14 maart 2014 om 22:13:

ja inderdaad, bij mij werkt het ook voor geen meter. Volgens mij heb jij gewoon super dun haar, misschien volgende keer een tutorial waarin je wel de waarheid vertelt ?

[Beantwoorden]

Lin antwoordt op 15 maart 2014 om 17:30:

Haha, misschien volgende keer een comment waarin je wel vriendelijk bent?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 maart 2014 om 11:52:

Ik heb heel dik haar :-)

[Beantwoorden]


Door pamela op 14 maart 2014 17:05

ik maak deze knotjes vaak als ik thuis kom, maar echt naar buiten draag ik hem eigenlijk nooit :P

[Beantwoorden]


Door Kiwi op 14 maart 2014 17:06

Staat je super! ^^)
Ik heb ook zwaar (veel/dik) haar en draag ook regelmatig een ‘rolknotje’ (of relknotje, zoals ik het verkeerd las op twitter ;-)).
Maar ik gebruik tegenwoordig 2 spin pins om het vast te zetten. Zit muurvast en is beter dan een strakke elastiek. (kben nogal into voorzichtig met mn haar omgaan omdat ik het superlang wil laten groeien)
Toevallig vandaag ook zo’n knotje in :ja:

[Beantwoorden]


Door Chantal op 14 maart 2014 17:10

Ik heb ook zo ongelofelijk veel haar.. prachtig, maar soms ook heel erg lastig. Zeker met het maken van een knotje. Vaal had ik een staart in, totdat ik de elastiekjes van Claire’s ontdekte. Ze zijn van rubber, en blijven echt fan-tas-tisch goed zitten. Zeker als je lang, dik haar hebt. Er zit alleen 1 nadeel aan, het doet nogal pijn als je je knotje uit je haar haalt. Maar dat heb ik er echt voor over. Tipje dus!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 14 maart 2014 17:15

Moet ik onthouden. Ik moet vanaf nu mijn haar in een knot doen voor mijn werk.

[Beantwoorden]


Door Angela op 14 maart 2014 17:16

Dit blijft bij mijn haar totaal niet zitten, haha. Ik heb pas ontdekt hoe een knot bij mij wel blijft zitten! Met een elastiekje maak je een staart en vouw je bij de laatste keer het elastiekje eromheen je haar dubbel zeg maar. Vervolgens draai je met je haar wat en dit zet je vast met een ander elastiekje. Juist, probeer mijn verhaal maar eens te snappen…

[Beantwoorden]


Door Ardy op 14 maart 2014 17:17

Ik maak hem ook vaak zo, maar ik maak eerst een paardenstaart, zo zal hij niet zakken!

[Beantwoorden]


Door Griet op 14 maart 2014 17:24

Zo heb ik er vandaag nog eentje gemaakt :)

[Beantwoorden]


Door melanie op 14 maart 2014 17:39

haha zo heb ik mn haar ook altijd in mn knotje. Anders is mijn haar ook te zwaar, grappig om te zien dat k niet de enige ben haha

[Beantwoorden]


Door Lies op 14 maart 2014 17:49

Ik maak de laatste tijd ook steeds vaker een knotje, omdat ik toch iets meer met mijn haar probeer te doen dan alleen maar los of in een staart. Zo te zien maak ik de knot ook op precies dezelfde manier en ook bij mij blijft het altijd prima zitten met mijn zware haar.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 14 maart 2014 17:52

Heel fijn is deze knot! Like!

[Beantwoorden]


Door Amber Naomi op 14 maart 2014 17:54

Dit vind ik niet echt “tutorial waardig”

[Beantwoorden]

lilian antwoordt op 15 maart 2014 om 19:45:

Mee eens! ik had hem gemaakt en mijn vader vindt het net een drol :/

[Beantwoorden]


Door Beau op 14 maart 2014 18:00

Ziet er leuk uit! Ik ga het binnenkort eens proberen. Leuke oorbellen Vera! (love)

[Beantwoorden]


Door lapurevie op 14 maart 2014 18:06

Ik draag mijn haar echt vaak op deze manier, superhandig! En trouwens, je hebt echt prachtige dikke haren!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 14 maart 2014 18:08

heel handig uitgelegd!

[Beantwoorden]


Door Imre op 14 maart 2014 18:22

Ik doe dit altijd als ik ga slapen! Ik heb laagjes waardoor er plukjes uit gaan vallen, maar voor t slapen gaan is t nog steeds heel handig! Zo heb je de volgende ochtend ook een mooie slag in je haren :-)

[Beantwoorden]


Door Mabel op 14 maart 2014 18:51

Jeetje vind je zelf die oorbellen ook niet een beetje overdreven?! Het is echt een beetje hee waar gaan die oorbellen met dat meisje heen. Maar dit is mijn mening. Ik zou persoonlijk het knotje ook wat lossiger maken.

[Beantwoorden]


Door Isabella op 14 maart 2014 19:09

Zo maak ik ook altijd een knot ^^) Leuk!

x Isabella

[Beantwoorden]


Door Mandy op 14 maart 2014 19:51

Zo maak ik mijn knot ook altijd, hij is alleen iets dunner dan die van jou ;)

[Beantwoorden]


Door Frederique op 14 maart 2014 21:03

Heyy,
Wat handig dit artikel, ik heb ook zwaar en dik haar, en een mooi knotje maken lukt me vaak niet. Dankje voor de tips& uitleg!
xx

[Beantwoorden]


Door Danique op 14 maart 2014 21:54

Ik zou eigenlijk niet weten hoe je anders een knotje moet maken? :’)

[Beantwoorden]


Door Anna op 14 maart 2014 21:58

Het lukt me alsnog niet :(

[Beantwoorden]


Door Estrella op 14 maart 2014 22:44

Heel leuk! Helaas is mijn haar daar nog een heel stukkie te kort voor :)

[Beantwoorden]


Door Ines op 14 maart 2014 22:46

Ga ik opslaan! Ik herken het zwaar haar probleem!

[Beantwoorden]


Door myr op 14 maart 2014 23:04

Hee, zo doe ik mn haar ook altijd als ik naar mn werk ga. Ik werk met kinderen (vlakbij jou huis toevallig) en ik wil geen hoofdluis of andere gekke dingen in mn haar dus dan doe k er een rolknotje in. Alleen mijn haar is zo lang dat als ik t rol en dan rondwikkel mn haar vanzelf blijft zitten en ik geen elastiekje nodig heb. awsome!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 14 maart 2014 23:06

Vroeger deed ik mijn haar in een staart en legde er een stevige vlecht in en dan maar rollen en elastiek erin. Nu gebruik ik zulk een super handig hulpstuk om dotjes te maken.

[Beantwoorden]


Door Emke op 14 maart 2014 23:19

super leuke en makkelijke knot!

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 15 maart 2014 00:00

Heyy zo doe ik het ook, alleen ik doe eerst een staart in en dan rollen omdat het anders bij mij nog steeds uitzakt.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 15 maart 2014 02:25

Fijne en handige tutorial! Ik kende dit knotje al, draag het zelf ook altijd aangezien ik ook zwaar haar heb en het anders altijd uitzakt. ;) Staat je heel goed!

[Beantwoorden]


Door Kiara op 15 maart 2014 07:12

Haha, ik gebruik dat trucje bijna elke dag, al heeeeeel lang, en op precies dezelfde manier! Vooral in de zomer vind ik deze knot heel fijn.

[Beantwoorden]


Door Ruth op 15 maart 2014 08:43

Wat handig, ik heb ongeveer hetzelfde haar als jij, knotjes blijven ook nooit zitten. Maar deze manier ga ik een keer proberen!

[Beantwoorden]


Door Neziya op 15 maart 2014 08:53

Ik heb een probleem met elastiekjes, als ik ze om mn haar doen knappen ze zowat elke keer. Dan zit ik daar met 0 elastiekjes. Wat mij betreft zijn ze wel stevig, maar niet genoeg. Iemand die weet waar je stevige elastiekjes kunt krijgen (niet van zenner) ?
En wel mooi knotje ga ik zeker proberen heb okk lang en zwaar haar, hoop echt dat dit blijft zitten.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 15 maart 2014 09:45

Zo maak ik mijn knotjes ook! Ik heb ook zo veel haar!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 15 maart 2014 11:10

Wat toevallig! Ik heb net zo’n knotje gemaakt en precies nu lees ik dit artikel haha! Ik maak ‘m altijd voor mijn werk. Liefs

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 15 maart 2014 11:37

Hele toffe tutorial Vera! Ik vind dit je echt heel erg leuk staan ^^

[Beantwoorden]


Door dionne op 15 maart 2014 12:24

Ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 15 maart 2014 13:41

Ik heb laatst mijn haar afgeknipt voor Stichting Haarwens dus ik kan helaas geen knotjes in, maar als mijn haar weer lang is gaat ik dit zeker uitproberen!

[Beantwoorden]


Door Birte op 15 maart 2014 13:50

Ik ging jarenlang door het leven met zo’n rolknotje, maar heb onlangs mijn haren een pak korter laten knippen!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 15 maart 2014 13:56

ik heb ook heel dik haar en dit knotje is altijd voor mij een uitkomst!

[Beantwoorden]


Door Sara op 15 maart 2014 14:31

Leuk dat je een foto tutorial doet, kan ik lekker makkelijk (stiekem haha) tussendoor kijken. Ik doe altijd dit knotje als ik een knotje doe, want mijn haar is ook erg zwaar en niks blijft normaal zitten. Ik doe het wel eens de hele dag zo, maar in elk geval zodra ik thuis kom!

[Beantwoorden]


Door Laura op 15 maart 2014 16:04

Ik hou niet van knotjes, dus deze laat ik aan me voorbij gaan! Wel handig dat dit voor jou goed werkt.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 15 maart 2014 19:51

Ik draai de knot zeg maar op mijn hoofd, dat vind ik nog fijner werken! dus niet draaien.

[Beantwoorden]


Door Sara op 15 maart 2014 23:20

Deze knot doe ik ook altijd want ik heb ook heel veel haar en Dit is de enige knot die goed zit

[Beantwoorden]


Door Lotte op 16 maart 2014 17:40

Grappig, dit knotje maak ik altijd als ik even geen elastiekje bij me heb! Als je de puntjes van je haar na het draaien ‘in’ de knot duwt, blijft het gewoon zitten!

[Beantwoorden]


Door Riemke op 16 maart 2014 20:41

leuk zo’n knotje! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lieve op 16 maart 2014 21:48

Als ik dat maak voor het voetballen, dan zakt ie onderweg met inrennen uit:( Heb je daar misschien tips voor? Ik volg je nog niet zo lang Maarwil je misschien een artikel/tuturiol maken voor je haar te doen als je gaat sporten?

Mooie foto’s!!

Xoxo lieve

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 18 maart 2014 12:27

Wauw! Superhandig. Bedankt, ga ik onthouden. ^^)

[Beantwoorden]


Door Olijfje op 18 maart 2014 16:21

Ik maak ook vaak knotjes door inderdaad mijn haar zo te draaien en dan op te rollen. Ook af en toe in een ander knot, omdat ik niet zo lang haar als jij heb kan ik daar wel makkelijker in de combineren (behalve die bollen knotten daar heb ik weer te weinig haar voor). Ik denk dat dit een goede tip is voor zowel mensen met lang haar als met korter haar.

[Beantwoorden]


Door Reads | INSINS op 19 maart 2014 17:19

[…] • Veracamilla postte een dotje. Handig voor mensen met dik en zwaar haar (aka mijn […]


Door Stephanie op 20 maart 2014 02:08

Haha, zo maak ik ook altijd mijn knotjes. In eerste instantie omdat het mij zo is geleerd, maar ook omdat ik zwaar en dik haar heb. <3

[Beantwoorden]