Als studente werken bij McDonald’s

werken_bij_mc_donalds01

McDonald’s is misschien niet de eerste plek waar je naar binnen gaat als je op zoek bent naar een baantje. Als studente kan het toch een hele mooie plek zijn, waar je leert, flexibele werktijden hebt en je zelfs kans kunt maken op een McStudiebeurs. Lizette (22), studente: ‘Als ik op de universiteit vertel dat ik bij McDonald’s werk, gaan de wenkbrauwen meestal wel omhoog.’

Advertorial.

Ik moet nog steeds glimlachen als ik terugdenk aan mijn eerste werkweek. Ik durfde amper iets te zeggen tegen mijn collega’s en mijn allereerste bestelling duurde voor mijn gevoel een uur: ik kon de juiste knopjes op de kassa niet vinden! Nu praat ik met iedereen en word ik zelfs van een bus vol buitenlandse toeristen nog niet zenuwachtig.

Meer zelfvertrouwen

Op mijn 19e was ik behoorlijk verlegen. Ik was net gaan studeren in de grote stad en keek best snel tegen mensen op. Om mijn studie en turnwedstrijden te kunnen betalen zocht ik een bijbaan, en ik zag op internet dat je bij McDonald’s zeer flexibele werktijden had. In het begin was het best even aanpoten; zeker tijdens lunch- en dinertijd komen er veel gasten en dus bestellingen langs. Maar ik merkte dat je met een goed ingespeeld team elke situatie aankunt, en dat gaf mij ook zelfvertrouwen.

Het grappige is dat ik ook in mijn studie profiteer van de dingen die ik bij McDonald’s leer. Zo ben ik veel minder zenuwachtig bij tentamens en presentaties, en heb ik tijdens groepsopdrachten meer vertrouwen in de samenwerking.

Gratis studeren
In 2012 heb ik meegedaan aan de McStudiebeurs: door een essay te schrijven over hoe McDonald’s zich verder kon verbeteren, maakte je kans op een jaar collegegeld. Ik twijfelde lang of mijn idee goed genoeg was en heb het uiteindelijk pas de avond van tevoren geschreven en opgestuurd. Tot mijn verbazing hoorde ik bij de 15 winnaars! Blijkbaar is presteren onder druk op mijn lijf geschreven.

De vooroordelen over een baantje bij McDonald’s zullen altijd wel blijven vrees ik. Ik kan alleen maar adviseren om je mening te baseren op ervaring, niet op de mening van anderen. Als ik zie hoe ik veranderd ben, heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing om hier te gaan werken. Misschien dat ik ergens anders een halve euro per uur meer kan verdienen, maar ik zie dit vooral als een investering voor later. En als bonus heb ik er een extra groep vrienden bijgekregen.

Bron foto: weheartit.com

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 15 februari 2014 | 40 reacties

Reacties

Door Juultjex op 15 februari 2014 08:08

Door JJUULLEESS op 15 februari 2014 08:23

:wow: dat wist ik niet

[Beantwoorden]


Door Chloe op 15 februari 2014 08:52

Hooi! Dit is geen haatcomment maar ik keek net bij livelifegorgeous en daar stond precies hetzelfde artikel. Kan iemand dit uitleggen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 februari 2014 om 08:55:

We werken met hetzelfde bedrijf omtr. advertising. Elke blog met deze advertorial heeft deze tekst geplaatst.

[Beantwoorden]

Irene antwoordt op 15 februari 2014 om 09:34:

Het is een advertorial. Vera wordt betaald om dit op haar site te zetten, net zoals andere mensen dat doen. De tekst zal opgesteld zijn door Mcdo zelf dus daarom is die hetzelfde als op andere blogs :)

[Beantwoorden]


Door Lina op 15 februari 2014 08:57

Hmm naar mijn mening wordt macdonalds hier wel in een heel mooi licht gezet.. Mijn broertje heeft het er een week volgehouden. Constant in een vieze geur werken en veel stress omdat je als kassa medewerker ook je bestelling bij elkaar moer zoeken. Daarbij betaald het niet goed..

Lieve studenten er zijn zooo veel meer leukere baantjes, zonder al die machines ,neppe kaas en antibiotica-kip lucht! En vaak betaald het nog beter ook! Als je in een nieuwe grote stad woont is het bijvoorbeeld heel leuk om in een knus eetcafé’tje te werken(kan ook druk zijn, maar op een leuke manier!) Zo leer je ook nog eens leuk mensen kennen. Bij een poppodium hetzelfde, of in de thuiszorg 3 uurtjes per week poetsen (19jaar=10tje per uur)

Lijkt mij in ieder geval persoonlijk leuker : )

[Beantwoorden]

Lina antwoordt op 15 februari 2014 om 08:59:

Niet negatief bedoeld!! Maar meer als een soort Tip (love) hihi

[Beantwoorden]

Glenda antwoordt op 16 februari 2014 om 04:03:

Wat een flauwekul. Op 1 week kun je geen mening baseren. Zelf heb ik er een aantal jaar gewerkt. Bovendien wordt er in dit artikel niet eens gesproken over verdere secundaire arbeidsvoorwaarden. En sowieso 1 keer per jaar ook een landelijk personeelsfeest wat vaak in de grootste discotheken gehouden wordt met leuke artiesten. En in salaris groei je bij de Mac vrij snel. Op feestdagen werken wordt dmv acties vaak extra leuk gemaakt voor het personeel. Alles verschilt natuurlijk per restaurant maar tis wel erg makkelijk je zo negatief uit te laten als je er zelf niet hebt gewerkt.

[Beantwoorden]


Door Marit Elise op 15 februari 2014 09:54

Ik vind het jammer dat mensen mc-donalds negatief bestempelen.
Je mag tegenwoordig blij zijn als je werk hebt, Maar sommigen denken dat alles zomaar aan komt waaien. Ik heb nu sinds 2011 geen normale baan gehad maar ben onwijs blij met de baantjes die ik wel mag doen. Ik werkte eerst als Pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Door die ‘crisis’ ben ik nu schoonmaakster op een kinderdagverblijf. Eerst verdiende ik in mijn ogen veel. Nu mag ik een gat in de lucht springen als ik het in een maand red.

[Beantwoorden]


Door Nina op 15 februari 2014 10:40

Fijn dat mensen het zo naar hun zin hebben bij de McDonald’s, maar het enige moment dat ik het baantje overweeg is als ik enorm opzie tegen een tentamen en denk ‘Laat maar, ik stop wel met m’n studie en ga bij de McDonald’s werken’..

[Beantwoorden]


Door Irene op 15 februari 2014 10:41

Ik werk al jaren bij de Mac :) vind het een prima baantje. Het werk is misschien niet altijd superleuk (best saai en eentonig), maar je ziet zoveel verschillende gasten, vaste gasten waarmee je even een praatje maakt, kwade gasten of hele dankbare gasten. Dat maakt het leuk. Daarnaast heb je veel contact met collega’s en dat is ook erg leuk.
Het salaris is het minimum, dus niet veel, maar ik zou niet ergens anders willen werken omdat ik hier ook ’s avonds en in het weekend (zondag) kan werken.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 15 februari 2014 11:31

Ik werk ook bij McDonalds, mensen kijken er altijd raar van op maar het is superleuk, gevarieerd en leerzaam werk!

[Beantwoorden]


Door Demi op 15 februari 2014 11:38

Ik werk ook bij macdonalds. Mensen doen er altijd negatief en lacherig over, maar ik vind dit baantje 10x zo leuk als toen ik achter de kassa werkte in een supermarkt. Ik werk nu met heel veel verschillende collega’s van mijn leeftijd en de werktijden zijn erg flexibel. Ik kan naast mijn school (5 dagen preek hbo) nog makkelijk 20 per week werken doordat ze avonds tot zo laat open zijn en je dus makkelijk die uurtje kunt pakken. Het uurloon is dan wel lager, maar doordat je die vele uren kunt werken merk ik dat niet

[Beantwoorden]


Door Emma op 15 februari 2014 11:55

Jammer dat dit gewoon op je site wordt gedropt, nogal ongeloofwaardig.

[Beantwoorden]

Jet antwoordt op 15 februari 2014 om 12:09:

Dat vond ik dus ook al, beetje jammer!

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 15 februari 2014 om 15:23:

en ik vind het nog jammerder dan een week geleden er ook al een mcdonalds reclame op stond… vind het absoluut niet binnen de context van je blog vallen.

[Beantwoorden]


Door Jet op 15 februari 2014 12:08

Beetje jammer dat MacDonalds geld betaald voor positieve reclame.
Het is geen objectieve mening naar mijn inziens, dus hecht ik er ook geen waarde aan.

Maar nadat ik de documentaire “Supersize me” heb gezien zou ik nooit bij de Mac kunnen werken omdat ik niet achter het product sta wat ik dan zou moeten verkopen.

Dus ik sla deze indirecte uitnodiging over. :-)

[Beantwoorden]

Lin antwoordt op 15 februari 2014 om 12:16:

Bedrijven betalen toch altijd voor positieve reclame? Er is geen bedrijf dat gaat betalen voor negatieve reclame. Ik vind het wel jammer dat het geen beauty/lifestyle-reclame is want dat zou beter bij deze blog passen. Maar hè, Vera moet ook d’r huur betalen :-)

[Beantwoorden]

Jet antwoordt op 15 februari 2014 om 12:32:

Ik heb hieronder gereageerd, ging niet helemaal goed

[Beantwoorden]


Door Lindsay op 15 februari 2014 12:25

Hier ook al zo’n artikel! Jammer, want volgens mij al even irelevant als op Styleguide…

[Beantwoorden]


Door Jet op 15 februari 2014 12:29

Dat bedrijven positieve reclame willen snap ik. Maar deze tak van reclame maken snap ik niet. Als een ieder bedrijf geld geeft voor een stukje positieve tekst, zouden heel veel mensen het doen en daardoor word (voor mij) de inhoud waardeloos.

Als ze dan een test doen onder een stuk of 1000 willekeurige werknemers èn dan nog positief uit de verf komen, dan zou ik het eerlijke reclame vinden.

Maar meningen verschillen haha.

[Beantwoorden]


Door Lucinda op 15 februari 2014 12:41

De stad waar ik werkte had (gelukkig) geen McDonalds toen ik student was, maar anders had ik zeker overwogen om daar te solliciteren. Lijkt mij niks verkeerds aan.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 15 februari 2014 13:13

Enorm fijn voor die mensen dat ze het zo leuk hebben bij de McDonalds. Jammer alleen dat het heus niet zo positief is als hier wordt neergezet…

En al helemaal jammer dat je hier mee je blog vervuilt. Ik heb niks tegen advertorials, natuurlijk moet jij ook je geld gewoon verdienen, maar zorg dan ten minste dat het een beetje in het karakter van Vera Camilla past. Een paar kan en klare artikelen van de McDonalds, je hoefde het niet eens zelf te schrijven, vind ik een beetje getuigen van luiheid.

Jammer.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 15 februari 2014 13:36

Ik heb tot nu toe alle reacties gelezen en vind dat er een beetje veel met ‘haat’ wordt gesproken.. Ik lees: luiheid, makkelijke advertorial, slechte reclame.. Vera moet ook haar geld verdienen en dit kan ze nu eenmaal doen door advertorials op haar site te plaatsen.. Oke, ze passen niet helemaal bij VeraCamilla, maar ik vind het ook wel positief. Veel mensen die deze blog lezen zijn jonge studenten die, naar mijn mening, altijd wel een centje kunnen gebruiken. Daarom vind ik deze advertorial handig, zo kom je meer te weten over McDonalds zelf. Ik woon in België en een vriendin van mij werkt bij McDonalds, en van haar heb ik gehoord dat ze het super leuk vindt. Ze legt veel contacten met mensen, ze heeft een super team waar ze mee werkt, het verdiend goed, ze vindt het gewoon super. Mensen hebben snel vooroordelen.. McDonalds is niet gezond of goed voor je, dat zeg ik niet, integendeel, maar om daarvoor zo’n slechte commentaren te geven op deze advertorial vind ik een beetje cru. Stel je maar eens in de plaats van mensen die bij McDonalds werken en in de plaats van Vera, die hard werkt voor haar geld..

[Beantwoorden]


Door Claire op 15 februari 2014 13:57

Volledig met Sarah eens! Niet zo snel bevooroordeeld zijn, leven en laten leven

[Beantwoorden]


Door simone op 15 februari 2014 17:31

Persoonlijk vind ik dat deze advertorial je blog niet omhoog haalt. Vraag me af waarom je er voor kies om deze te plaatsen……. Je bent een rolmodel voor veel jonge meiden, begrijp niet zo goed dat je je naam wilt verlenen van een bedrijf als mac donalds. Dit is niet hatelijk bedoeld, maar ik begrijp wel dat je veel reacties krijgt.

[Beantwoorden]


Door Romy op 15 februari 2014 18:05

Mijn zusje werkt ook bij de mac donalds ze heeft daar erg naar haar zijn :)

b.t.w Ik snap niet dat mensen hier op van die nare reacties geven in een tijdschrift kom je dit soort dingen toch ook wel eens tegen dan lees je het toch gwn niet.

[Beantwoorden]


Door kimberley op 15 februari 2014 18:53

Ik vind, net als vele andere (ex) mc donalda medewerkers hier dat het werk echt niet zo leuk en zonnig is als beschreven. Ja het is gezellig met zoveel collega’s maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik werd verschrikkelijk gecommandeerd en ik vind het net slavernij. Je werkt veel te hard voor het geld dat je krijgt. Na 3 uur werwas ik vaak helemaal gesloopt. En dan niet te spreken over die managers die je behandelen alsof je een stuk stront bent en zelf op hun billen met zn allen op kantoor gaan zitten niksen..
Nee het is alles behalve leuk.

Verder vind ik je site wel erg leuk en heb helemaal geen last van deze reclame, jij moet natuurlijk ook gewoon je brood verdienen

[Beantwoorden]


Door Kelsey op 15 februari 2014 21:12

Ik heb absoluut geen problemen met advertorials, of dat Vera producten gebruikt die ze opgestuurd krijgt. Inderdaad, zo werkt het nu eenmaal, zij moet haar geld hiermee verdienen. En wat belangrijker is, ze is altijd heel eerlijk met haar mening en over producten. Dus opgestuurde producten zal ze niet per definitie positief reviewen, omdat ze ze gratis heeft gekregen of ervoor betaald krijgt. Nee, ze heeft wel integriteit en zal naar haar lezers toe eerlijk zijn.

Maar deze advertorial valt wel verkeerd bij mij, gewoon omdat er een stukje tekst wordt gedropt op meerdere blogs met overal letterlijk dezelfde tekst. Dat is gewoon echt schaamteloze reclame, die in mijn ogen absoluut niet te vergelijken is met andere advertorials die Vera doet en die vaak wel persoonlijk worden gemaakt. Ik vind dit afdoen aan de kwaliteit van de blog en dat vind ik jammer, want ik heb normaal nooit iets te klagen over jou of je site, Vera!

Anyhoo, ik hoop dat dit eenmalig was, haha. En dat je het verder niet persoonlijk opneemt, want ik bedoel het absoluut niet vervelend. Verder heb ik echt geen commentaar op je blog, want ik kom hier met veel plezier :)

[Beantwoorden]


Door Olijfje op 15 februari 2014 22:24

Mensen jullie kunnen zeuren over de advertorial maar jullie kunnen ook gewoon kiezen om het niet te lezen, aangezien er bovenaan al duidelijk vermeld staat dat het een advertorial is. Ik vind advertorials sowieso niet zo awesome om te lezen, maar ik kies er wel voor om ze te lezen of niet, net zoals bij elke andere post. Laat Vera Camilla en de andere bloggers er gewoon lekker geld mee verdienen.

Ik denk er zelf soms aan om bij de mac te werken vanwege de ruime openingstijden en dus ook werktijden en het werken met veel verschillende collega’s (verbreden van mijn sociale netwerk) maar een nadeel vind ik en dat ik dan bang ben dat ik sneller geneigd ben om een patatje of een milkshake te nemen na werk ofzo of met collega’s dan als ik er niet zo werken( nu kom ik er namelijk maar een paar keer per jaar). Een ander nadeel is dat ik vegetariër ben en dat ik dan met vlees moet werken, wat ik op zich niet zo heel erg vind, als vlees aanraken hoort bij me werk dan doe ik het ook wel, maar er zijn andere banen waarbij dat niet hoeft en die hebben daardoor toch wel mijn voorkeur.

[Beantwoorden]


Door Vera op 15 februari 2014 22:29

Ik vind het wel leuk om dit zo te lezen, maar ik zou nóóit zoveel stress aan kunnen. Zelfs in de supermarkt met het vakkenvullen kon ik het niet hebben.. Maar voor mensen die goed tegen stress kunnen lijkt het me wel handig!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 16 februari 2014 13:16

Leuk om een keer te lezen hoe het is om er te werken. Heb een paar keer getwijfeld of ik er zou solliciteren, dacht altijd dat het chaos/stress werk. Dat zal ook heus wel op een paar momenten van de dag maar nu ik dit zo heb gelezen lijkt het me best oké. :)

[Beantwoorden]


Door Margriet op 16 februari 2014 20:40

Hey Vera,
Ik vind dit lettertype wat je op deze foto gebruikt, en ook wel vaak bij andere foto’s gebruikt, heel leuk. Welk lettertype is het?

[Beantwoorden]


Door Mariska op 16 februari 2014 23:29

Sorry ik ben het helemaal niet met jou eens Lina, Ik werk nu 1.5jaar bij de mc donalds ben daar begonnen als crewlid. ben nu crewtrainer en heb niv. 2 gedaan via de mc donlad’s acedemy en studeer nu aal niv. 3! en dat allemaal voor niks! geen colegegeld dus.
iedere maand is er wel iets te doen van een activiteit. naar een pretpark, stappen ect. ect. zoals glenda al zegt.
in die 1,5 jaar ben ik al €3,80 omhoog gegaan in loon! als jij je inzet wordt je hier ook voor beloond! ik vind dan ook niet dat je na 1week kan zeggen of het wel of niet iets is.

je leert bij Mc Donald’s met stress omgaan en je leert veel over hygiene en procedures!! iets wat je bij HEEL VEEL baantjes kan gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 februari 2014 18:29

Ik heb niet echt een mening ofzo, je moet gewoon zelf weten over je er wilt werken of niet.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 18 februari 2014 12:10

Heb twee klasgenoten, de ene werkt er nog en de ander is er al weg. Ze zijn niet echt te spreken over de mcdonalds. Ze houden nooit rekening met de werktijden die je hebt opgegeven en ze plannen je maar in wanneer ze willen ookal geef je aan dat je dan niet kan.

[Beantwoorden]


Door M. op 18 februari 2014 20:00

Door Queenies op 19 februari 2014 04:39

Ik heb er zelf ook een halfjaar gewerkt. Van mei 2013 tot november 2013. Ik kon nergens werk vinden en ja, dan moet je toch iets. Ik heb er een leuke tijd gehad, dankzij de leuke werksfeer onder de collega’s. Ik werkte er 40+ uur per week, werkte bijna elke dag over en kwam altijd extra als ik gebeld was dat iemand weer eens niet was komen opdagen of zich last minute ziek gemeld had.

Ik ben 1x ziek geweest in dat halfjaar, toen had ik zware griep en ben ik toch maar 1 dag thuisgebleven. In de eerste instantie moest ik gewoon komen en dat heb ik ook gedaan. Daar heb ik alles ondergebraakt en toen hebben ze me naar huis gestuurd. De managers waren razend enthousiast over me en ik mocht eigenlijk begin 2014 voor crewtrainer gaan.

Waarom ben ik er weg? Niet omdat ik dat wilde, maar omdat de eigenaar van desbetreffend filiaal dat wilde. Waarom? Omdat ik bij een bestelling van 120 euro één doosje kipnuggets vergeten was. Normaal mag je er door fouten pas bij de derde officiele waarschuwing eruit vliegen en ik had er nog nooit een gehad. Daarbij was het een hold bestelling (parkeren bij de mcdrive en even wachten) en is het de managers verantwoordelijkheid om deze te maken. Na herhaardelijk de dienstdoenende manager geroepen te hebben met de melding dat er een hold gemaakt moest worden, kwam ze steeds niet. Nadat die gast al 10 minuten op hold stond ben ik de bestelling zelf gaan maken en toen iets vergeten omdat we al onderbemand waren.

Nee, dit was geen leuke eindervaring. Je word behandeld als een nummertje, een slaaf. Al doe je alles voor dit bedrijf, je word uiteindelijk als een hond behandeld. Verder zou ik na een gesprek geschorst worden eigenlijk, maar ik kreeg dus gewoon een ontslagbrief. Ook nog valse informatie verschaft.

Ik heb al meerdere soortgelijke verhalen gehoord, dus ik baseer mijn mening niet alleen op mijn ervaring. Die ervaringen heb ik uit heel het land via forums gelezen en het ligt dus niet aan het filiaal waar ik werkte.

En om op de leuke werkfeestjes terug te komen, daar betaal je maandelijks ook voor! Je betaald bijna 2 euro per maand zodat die feestjes mogelijk gemaakt kunnen worden en dit is verplicht. Personeelsvereniging noemen ze het. Heb van de managers gehoord dat dit gewoon is om dat soort dingen te kunnen realiseren.

Verder verdien je echt heel weinig. Je vakantiegeld kan wel lekker oplopen, maar dit is bij iedere baan zo. Je werktijden zijn onregelmatig en ik had periodes waar ik veel dagen achter elkaar zonder 1 dag vrij moest werken. Bij de verbouwing van “ons” filiaal heeft dit een persoonlijk record van 10 volle dagen achter elkaar zonder 1 dag vrij opgeleverd. Vaak kwam voor dat ik 7 of 8 dagen achter elkaar moest. Ook vrij vragen ging niet makkelijk en je ziek melden al helemaal niet. Nogmaals, toen ik mij de enige keer wilde ziek melden, moest ik toch gewoon komen. Toen daar alles onder mijn braaksel lag mocht ik pas gaan.

Nee, McDonalds is niet aan te raden als je je niet als een slaaf wilt laten behandelen. De collega’s zijn super en de sfeer onderling is geweldig. Maar het gepush, stress en opgejaagde managers zijn niet prettig.

[Beantwoorden]


Door Esther op 20 februari 2014 23:21

Zelf werk ik al twee jaar bij McDonald’s en ik vind het een prima baantje. Tuurlijk is het soms even stressen en maak je ook minder leuke dingen mee, maar ik neem aan dat dat bij elk bedrijf zo is. Ik heb ontzettend leuke collega’s en managers, verdien een stuk meer dan het minimumloon en de werktijden zijn super flexibel, wat gewoon heel handig is als je bijvoorbeeld nog naar school gaat.

Ik vind het jammer dat mensen hier zo hatelijk op reageren, ga zelf een dagje bij McDonald’s werken of doen wat Vera de hele dag doet voordat je oordeelt.

[Beantwoorden]


Door joy op 23 februari 2014 15:14

Ik werk nu al ruim 5 jaar bij de Mc Donalds en ik ben het volledig eens met dit artikel. ik studeer zelf ook en als ik wat extra geld nodig heb hoef ik maar te bellen en heb ik zo 3 dagen er bij om te werken. het is echt heel erg flexibel en dat is met een studie er bij erg fijn. ik ga volgend jaar verder studeren en die studie moet ik zelf betalen en ga ik ook proberen om de studiebeurs te winnen want ik kan het altijd proberen. ook heb ik veel vrienden gemaakt op het werk hier en mijn vriend en we zijn inmiddels al 4,5 jaar samen.

ik merk wel dat mensen er altijd heel negatief over doen als je zegt dat je er werkt maar het grappige is dan wel dan zie je er soms die er ook komen werken en dan vinden ze het toch leuker dan in een kas of achter de kassa bij een supermarkt. ik heb ook vaak gezien dat mensen naar een maand weg gaan bij de mc donalds en dan bijvoobeeld bij de AH gaan werken en na een maand weer terug komen omdat ze het missen en toch leuker vinden.

[Beantwoorden]