Het afgelopen jaar in muziek

het_afgelopen_jaar_in_muziek01

In 2013 heb ik nog meer genoten van muziek dan normaal. Ik herontdekte Aaliyah, werd fan van Macklemore, begreep Justin Timberlake en ging uit mijn dak op Katy Perry. Ik kocht een nieuwe iPod, stelde verschillende afspeellijsten samen en danste eerst in mijn kamer in Arnhem, en daarna in mijn woning in Amsterdam de hele ruimte door. Dit was mijn 2013 in muziek!

Begin van het jaar: Macklemore & Ryan Lewis – The Heist

Ik was wat laat en ontdekte begin 2013 Thriftshop pas. Op aanraden van Alwin (je weet wel, de man achter mijn intro’s van YouTube filmpjes) kocht ik het album The Heist. Een geweldige CD vol mooie nummers. Macklemore rapt over onderwerpen die de meeste rappers niet durven aan te raken. Over dat het oké is om homo te zijn bijvoorbeeld, maar ook over zijn verslaving. Dat doet hij wel op zijn eigen manier, met foute outfits en genoeg humor. Ik ben een beetje verliefd geworden.

Lente: Justin Timberlake 20/20 Experience

Halverwege maart kwam de CD 20/20 van Justin Timberlake uit. Tunnel Vision is mijn favoriet van het album, omdat ik me er mee kan identificeren. Zo erg verliefd op iemand zijn, dat je alleen nog maar diegene ziet. Tunnel visie. Dat heb ik ook een tijdje gehad. Ik was compleet blind voor anderen, zag alleen nog maar hem.

Lente: Pocahontas – kleuren van de wind

Wat een super mooi nummer is dit. Pocahontas is één van mijn favoriete Disneyfilms. De natuur erin, de kleuren, de wind. Erg mooi. Ik houd erg van natuur, kan me in deze film helemaal inleven. Dit nummer vind ik prachtig. Luisteren!

Zomer: Aaliyah – Rock The Boat

In 2013 viel ik opnieuw voor Aaliyah. Zonder twijfel mijn favoriete zangeres. Haar stem, teksten, de stijl van haar muziek, maar ook hoe zij overkomt vind ik geweldig. Zo rustig, mooi, grappig, sexy en toch ook lief. Haar muziek draai ik helemaal kapot. Toen ze overleed was ik nog maar 9. Ik luisterde toen al wel veel muziek, ook Aaliyah. Maar vergat haar toch weer. Dat zal niet nog eens gebeuren.

Verhuizen: Drake – Just Hold On We’re Going Home

Toen ik besloot om te gaan verhuizen, het contract tekende, meubels ging winkelen en uit eindelijk ook echt het appartement introk, was dit mijn nummer. Toevallig ook nog eens heel toepasselijk.

Herfst: Katy Perry – Roar

… en toen mocht ik haar opeens interviewen. Roar is een super catchy nummer. Echt ontzettend leuk! De clip vind ik niet zo, maar het nummer vind ik heerlijk. Nog leuker werd het toen ik hoorde dat ik Katy zelf mocht ontmoeten en haar een vraag mocht stellen. Een geweldige ervaring die ik nooit meer vergeet. Die ogen van haar joh, die zijn in het echt nog veel mooier.

Net verhuisd: Eminem – Berzerk (MTV EMA’s)

Ik was net verhuisd toen ik met Teske naar de MTV EMA’s in Ziggo Dome ging. De vetste optredens vond ik die van Katy Perry en Eminem. Ik luister tegenwoordig niet meer zoveel Eminem, maar Berzerk vind ik een heel lekker nummer. De old Eminem is back! 8 Mile is trouwens een van mijn favoriete films. Daarin vind ik Eminem en de muziek die hij toen maakte ook heel gaaf. Aanrader!

Afsluiting van het jaar: Beyoncé ft. Drake – Mine

En toen was daar opeens uit het niets Beyoncé met een gloednieuw album én bij elk nummer zat ook nog eens een clip. Wauw, geweldig! Wat een heerlijke muziek. Het jaar sluit ik met Beyoncé af. Het album staat bomvol heerlijke tracks, maar mijn favoriet is Mine (geheel toevallig een nummer samen met Drake ;)).

Ik heb zo mijn artiesten waarnaar ik luister. Behalve Drake, Aaliyah, Macklemore en Beyoncé, geniet ik bijvoorbeeld ook erg van The Weeknd, Frank Ocean, Jay-Z en zo nu en dan Usher.

Meest gedraaid op mijn computer:

1. Drake ft. Dawn Richards – Where Were You
2. Drake ft. Aaliyah – Enough Said
3. Drake – Underground Kings
4. Drake ft. Rihanna – What’s My name
5. Drake ft. Rihanna – Take Care

Waar luisterde jij afgelopen jaar naar?

Twitter Facebook
Categorie: Uncategorized | 30 december 2013 | 83 reacties | Tags: , ,

Reacties

Door Kimberley op 30 december 2013 15:00

Leuk om te zien! Ik kan altijd nieuwe muziek-inspiratie gebruiken :)

[Beantwoorden]


Door Summer op 30 december 2013 15:01

Berzerk is echt mijn favoriete liedje tijdens het studeren!

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]


Door Martina op 30 december 2013 15:02

Wat onwijs leuk het jaar in muziek! Ik ga het laatste nummer even luisteren, volgens mij ken ik die nog niet eens…

[Beantwoorden]


Door Lotte op 30 december 2013 15:05

Aaliyah, love her! Er gaat geen maand voorbij zonder dat ik haar muziek heb geluisterd. Eeuwige zonde. Dit doet je vast pijn maar met Drake heb ik dan weer niet zoveel… Het nieuwe album van Beyoncé moet ik ook maar snel gaan luisteren, ben ik nog niet aan toe gekomen!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 30 december 2013 15:06

Wat een fijne nummers! <3

[Beantwoorden]


Door Kelly Caresse op 30 december 2013 15:12

Wat een super leuk artikel Vera, goed idee zo’n jaaroverzicht in muziek! Ik vond Roar van Katy perry echt ontzettend leuk, herinnert me helemaal aan de laatste loodjes van mijn zwangerschap, echt zo’n power nummer!

[Beantwoorden]


Door marit op 30 december 2013 15:16

ik heb dit jaar de groep little mix ontdekt en ik zit in een jeugdkoor zingen kleuren van de wind in het engels

[Beantwoorden]

Lola antwoordt op 30 december 2013 om 19:57:

little mix ik ook heeeeel leuk!!

kende ze van x factor uk. x factor uk is veel leuker dan die van Nederland. Ik keek ook al toen met one direction.

[Beantwoorden]

Sisz antwoordt op 30 december 2013 om 23:21:

Ik ook! Ik ben ook fan van ze allebei ik ga ook naar het concert van 1D :love: uk is idd leuker!! :duh:

[Beantwoorden]


Door Rooo op 30 december 2013 15:19

Aah dat liedje van pocahontas! Leuk om terug te horen, vroeger verheugde ik me er altijd op als ik die film opzette, dat liedje en alle kleuren maakte zoveel indruk op me! En nog steeds vind ik het inderdaad een heel mooi nummer. Haha en over het algemeen heb je wel dezelfde muzieksmaak! Rnb muziek is awesome. Liefssss

[Beantwoorden]


Door Sara op 30 december 2013 15:27

Ik heb ook heel vaak naar het liedje van Katy Perry geluisterd. Mijn nummer 1 van dit jaar is het liedje van Rihanna en Eminem, ik luisterde dat liedje gewoon 5 keer per dag of zelfs vaker. Het liedje heet Monster

[Beantwoorden]


Door Esmee op 30 december 2013 15:30

Leuke liedjes en drake, haha!!
Ik vind an other love van Tom odell erg mooi. Geeft echt een beetje de scheiding van mijn ouders aan, jank lied dus. Maar oké!! Das soms ook wel eens fijn!!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 30 december 2013 15:35

Drake & Katy Perry zijn mijn favorieten ^^)

[Beantwoorden]


Door Jessie op 30 december 2013 15:38

Ik ben dit jaar nog meer fan geworden van Drake. Wat een top artiest. Ik heb Jhene Aiko ontdekt dit jaar; prachtige stem heeft die meid.

[Beantwoorden]


Door Vera op 30 december 2013 15:41

Tof om zo te zien door het jaar heen! Ik luister altijd van alles, maar ben best fan geworden van The Killers ^^

[Beantwoorden]


Door Kelly op 30 december 2013 15:41

Ik vind Tunnel Vision en nog een heleboel andere nummers van de beide albums van JT erg goed. Ik ben erg blij dat ik naar zijn concert ga in Arnhem! Voor de rest vind ik het album van Beyoncé erg goed als afsluiter van het jaar en Drake is gewoon altijd goed! (love)

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 30 december 2013 15:41

Just hold on we’re going home (love)

[Beantwoorden]


Door Melissa Charlotte op 30 december 2013 15:53

Wauw, wat een leuk artikel. Mooi om al die nummer zo te zien. En alleen je intro maakte me al super enthousiast, leuk! (love)

[Beantwoorden]


Door Nina op 30 december 2013 15:55

Leuk artikel! Mijn favo muziek van dit jaar is die van Macklemore, wauw wat een goede nummers! En dankzij jou heb ik Aaliyah ontdekt. Ik kende haar niet maar luister nu heel vaak naar ‘Enough said’. Wat een prachtig nummer!

[Beantwoorden]


Door Manon op 30 december 2013 15:57

Origineel idee Vera. Leuke nummers staan ertussen, ik ben helemaal dol op Katy Perry’s album PRISM! (love)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 30 december 2013 16:01

Wat leuk om te zien! Ik luisterde veel naar: Kodaline, Imagine Dragons, Bastille, Lucas Hamming, Yellow Claw, The Kooks, Artic Monkeys, Lorde en nog véél meer. Ik vind Indie folk en Indie rock ook steeds leuker.

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 30 december 2013 16:01

Goede muziek vooral de eerste!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 30 december 2013 16:03

Leuk zo’n overzichtje! Ik luister veel naar OneRepublic op dit moment maar mijn favoriete liedjes/artiesten veranderen heel veel :)

[Beantwoorden]


Door Rachel op 30 december 2013 16:14

Goeie muzieksmaak heb je!!

[Beantwoorden]


Door Lotje op 30 december 2013 16:15

Ik luister ook heel veel Drake! En natuurlijk het nieuwe album van Beyonce xoxo

[Beantwoorden]


Door Minke op 30 december 2013 16:30

Heel leuk om te lezen! Nu heb ik weer wat inspiratie voor muziek :)

[Beantwoorden]


Door Sabine op 30 december 2013 16:30

Hoera voor Macklemore! Tussen ons gezegd en gezwegen… ik heb echt een moddervette celebrity crush op hem. ;) (love)

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 30 december 2013 om 22:04:

OMFG hij is zo vet <3the heist is zo'n leuk album en ik was bij Thrift Shop direct fan (love) . en hij heeft ook nog een zijn looks mee ^^)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 30 december 2013 16:35

Leuk om te lezen! Ik heb dit jaar onder andere Coldplay herontdekt, en John Smith en Imagine Dragons ontdekt (love)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 30 december 2013 16:40

Dat nummer van Pocahontas blijft mooi!

[Beantwoorden]


Door Anne op 30 december 2013 16:41

Ik vond jouw ‘Stuck’ ook echt wel een hoogtepunt hoor Vera :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 30 december 2013 16:44

Leuk overzicht! Ik luister ook graag naar Macklemore en Drake (love)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 30 december 2013 16:50

Ik heb een soort gelijk overzichtje gemaakt op Tweede Kerstdag. Mijn favoriete album was de laatste Vampire Weekend. Verder heb ik het album van London Grammar kapot gedraaid en het hele album van Bastille (ik ben fan!) en dan vooral Icarus. Ik herondekte Franz Ferdinand of Pukkelpop en sta zodra ik het nummer Number hoor van Foals weer op de festivalweide. 2013 was een goed muziekjaar!

[Beantwoorden]


Door sylvia op 30 december 2013 16:55

Die videoclip van dat liedje van Drake :O :O :O

[Beantwoorden]


Door Marieke op 30 december 2013 16:56

Ik luister zelf naar heel andere muziek, maar vind zo’n lijstje wel erg leuk gedaan! Geeft echt een heel sfeerbeeld van je afgelopen jaar :)

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 december 2013 16:57

Wat een leuk lijstje! Roar en Just Hold On We’re Going Home vind ik heel erg leuk om naar te luisteren!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 30 december 2013 16:59

Ik ben dit jaar echt verliefd geworden op de stem en de liedjes van Passenger. Ik ben zelfs naar zijn optreden in de HMH. En dat was in een woord: Magisch! (love)
Sindsdien ben ik eigenlijk nog meer fan geworden :)
Volgend jaar komt hij weer naar Nederland (op Concert at Sea) maar helaas, dan moet ik nog naar school! :-(

[Beantwoorden]


Door Roos op 30 december 2013 17:09

Hahaha Pia Douwes in Pocahontas ♥♥♥ so awesome!

[Beantwoorden]


Door Kim op 30 december 2013 17:11

hahaa, ik WIST gewoon dat just hold on we’re going home erin zou zitten :). Leuke liedjes! We can’t stop van Miley Cyrus vind ik ook leuk de laatste tijd ^^

[Beantwoorden]


Door Josanne op 30 december 2013 17:19

Leuke muziek dus weer! :)

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 30 december 2013 17:23

Aaliyah! Ik heb meteen wat nummers van haar geluisterd op youtube.

[Beantwoorden]


Door Amanda op 30 december 2013 17:36

Robin Thicke- blurred lines
Avicii- Wake me up
Katty Perry- Roar
die 3 nummers heb ik het meest beluisterd dit jaar en waren denk ik ook wel de beste nummers van dit jaar! ^^)

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 30 december 2013 17:57

Leuke nummers! Fijne muzieksmaak heb je :)

[Beantwoorden]


Door Lexi op 30 december 2013 18:06

Leuk artikel! Ik vind het zo tof dat Macklemore er tussen staat! Hij is echt al heel lang een groot voorbeeld voor mij <3 Ik heb dit jaar veel geluisterd naar Macklemore (natuurlijk), Simple Plan, All Time Low, Green Day, Robbie Williams, Ed Sheeran en verder allerlei verschillende liedjes.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 30 december 2013 18:07

Leuk artikel zo! Goede muzieksmaak :)
En geheel toevallig vast ook dat de meest gedraaide nummers op je computer van Drake zijn, niet?! ;)

[Beantwoorden]


Door Eline op 30 december 2013 18:07

Ja, Aaliyah, dat is lang geleden! Gelijk maar weer even haar muziek opgezocht!

[Beantwoorden]


Door :) op 30 december 2013 18:23

WWAAR IS WHAT DOES THE FOX SAY???

[Beantwoorden]


Door Kiara op 30 december 2013 18:24

Bij je computer:
1. Drake
2. Drake
3. Drake
4. Drake
5. Drake

Hoezo hou je van Drake?! :lol:

[Beantwoorden]


Door Beau op 30 december 2013 18:29

Leuke nummers! :D

[Beantwoorden]


Door Zazie op 30 december 2013 18:33

Allemaal leuke muziek :) Mine van Beyonce en Drake is trouwens uitgelekt, gelukkig want die 30 seconden waren niet genoeg haha. Ik luister er nu non-stop naar!

[Beantwoorden]


Door Melike op 30 december 2013 18:37

omg justin timberlake <3

[Beantwoorden]


Door Axelle op 30 december 2013 18:40

superleuk!

[Beantwoorden]


Door Deborah op 30 december 2013 18:57

Leuke nummers! Macklemore vond ik toch stiekem wel artiest van het jaar, die was er ineens met verschillende goede nummers. Zelf vond ik And we Danced van hem en Ziggy Stardust (alter ego van David Bowie) erg leuk.
Ik luisterde vooral naar Muse (ik ben groot fan en bewonderaar van die drie mannen) en oudere muziek, zoals die van Jimi Hendrix, Guns ’n Roses, Charles Aznavour. En (je leest het al, ik kan eindeloos doorgaan, gelukkig ga ik Muziekgeschiedenis studeren :) ) ik ontdekte via via Royal Blood, ook enorm goed!

[Beantwoorden]


Door femketje op 30 december 2013 19:01

gave nummers :D

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 30 december 2013 19:08

wat een leuk lijstje :D

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 30 december 2013 19:44

Roar is zooo fijn om op te hardlopen!

[Beantwoorden]


Door Merel op 30 december 2013 19:50

Super leuk artikel! Ik luister ook veel van deze liedjes al ben ik op de een of andere manier niet zo fan van macklemore… Mijn favoriete muziek die ik dit jaar ontdekte was die van jurk, totaal andere categorie en ja Nederlands. Het is misschien even wennen maar ik vind het echt fantastische muziek (love)

[Beantwoorden]


Door Lola op 30 december 2013 19:55

mijn liedjes van afgelopen jaar….
-iets van Beyonce
-iets van Beyonce
-iets van Beyonce
-iets van Beyonce
-iets van Beyonce
-iets van Beyonce
-en natuurlijk Beyonce’s nieuwe album!

Xx

[Beantwoorden]


Door linda op 30 december 2013 20:30

Hee vera,

Ken je ook The colors of the wind van Vanessa Williams?
Een van mijn favoriete liedjes!

liefs,
Linda

[Beantwoorden]


Door roos op 30 december 2013 20:42

Leuk lijstje! Ik heb dit jaar veel Frank Ocean geluisterd, heel veel.
Maar ook The Weeknd, Kendrick Lamar, ASAP Rocky, Drake en Beyonce. (love)

[Beantwoorden]


Door Jana op 30 december 2013 21:05

Wat een leuke nummers allemaal :D x

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 30 december 2013 21:15

Wat een toffe post is dit. En ooooh em gee nogmaals, ik kan nog steeds niet geloven dat jij Katy Perry hebt mogen interviewen, echt crazy :-)

[Beantwoorden]


Door Julia op 30 december 2013 21:18

Heh wat raar, ik hoor nu net het liedje van Pocahontas weer voor het eerst sinds jaren en ik dacht altijd dat ze zong ‘wees niet blind voor alle kleuren van de wind’, maar dat zingt ze geen enkele keer, ik kom er nu pas achter dat ze ‘blijf’ zingt ipv ‘wees’ :-P Tja, zo kom je nog eens ergens achter! Wel grappig trouwens dat jij verder (behalve Katy Perry) van hele andere muziek houdt dan ik ^^)

[Beantwoorden]


Door Mariette op 30 december 2013 21:27

Haha lekker veel Drake. Ik hou zelf echt heel erg van het liedje Counting Stars, afgelopen dagen echt grijs gedraaid.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Anne Maureen op 30 december 2013 22:18

R5 (love) (love) (love) (love) (love) , justin bieber :sexy: :sexy: :sexy: :sexy: :sexy: en katy perry <3 <3 <3 <3 <3 luister ik helemaal grijs!! Maar ook de hitzone's luisterde ik 24/7!! Ik merk wel dat ik steeds meer muziek ga luisteren dit jaar! Maarja nou en!! Fijne jaarwisseling!
Xx
Anne Maureen

[Beantwoorden]


Door Jade op 30 december 2013 22:28

Ik ben ook megafan van Drake! NWTS was toch wel een beetje mijn hoogtepunt van 2013 :) Ik ben ook super-exited voor het concert van Drake en The Weeknd volgend jaar, ben zo blij dat ik kaartjes heb kunnen scoren!
Dit jaar heb ik ook Yellowcard herontdekt, en ben ik naar hun concert geweest.
This year was a good one!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 30 december 2013 23:11

Ik ben altijd vrij wild van Aaliyahs Try Again. Blijft lekker!

[Beantwoorden]


Door Elize op 31 december 2013 00:30

Wat een leuke nummers! Net toevallig het album van Beyonce binnengekregen! Haar nummers zijn zo tof, kan niet wachten tot 18 maart voor haar concert! ^^) Liefs

[Beantwoorden]


Door Esmée op 31 december 2013 04:06

Beyonce ft Drake – Mine, wat een p r a c h t i g nummer, twee van mijn grote voorbeelden. In Maart het conce :yay: rt van Drake heb er zin in!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 31 december 2013 08:13

leuke nummers! maar ik vindt je iphone hoesje SUPER! :sexy:
waar heb je die gekocht?

[Beantwoorden]


Door Jette op 31 december 2013 10:06

Leuke blogpost! Ik heb het album Right Place Right Time van Olly Murs dit jaar wel heel vaak gedraaid, ik vind dat zo’n vrolijke en leuke muziek :). Ik ben ook naar zijn concert in de Melkweg geweest, dat was echt geweldig!
Fijne jaarwisseling en een mooi 2014!

Liefs Jette

[Beantwoorden]


Door Janis op 31 december 2013 11:44

Aaahhh ik ben groot fan van ben ( Macklemore) ik heb ook het hele album maar Je moet ook een keer language of my world ook een mooi album van hem
Liefs Janis xxx

[Beantwoorden]


Door Hester op 31 december 2013 13:15

Huh, zit de homeknop van jouw iPhone/iPod nou scheef? Dat vierkantje? :O In elk geval leuk overzichtje, we hebben best een verschillende muzieksmaak maar dat eerste nummer, van Macklemore, vind ik ook echt zooo lekker!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 31 december 2013 14:04

De rewind 2013 op youtube is ook enorm leuk om te zien! ;-)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 31 december 2013 14:32

Katy Perry Roar is geweldig :D

[Beantwoorden]


Door Estrella op 31 december 2013 14:48

Mooi overzichtje!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 31 december 2013 15:47

Likeeeee (love)

[Beantwoorden]


Door Venice op 31 december 2013 18:38

Ik luisterde heel veel naar Journals van Justin Bieber en ook Nothing Was The Same van Drake. Ik vind Own It van zijn album heel goed. Ik luisterde dit jaar ook veel naar All Around The World van Mindless Behavior.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 2 januari 2014 15:53

Wow jij bent echt een die hard Drake fan, heel leuk om te lezen welke nummers in welke periode belangrijk voor je waren.

[Beantwoorden]


Door Kim op 2 januari 2014 22:25

Hoe zet je muziek via iTunes op je Iphone ? Is stukken makkelijker dan Spotify & de rest van de gratis muziekprogramma’s die je kan downloaden. Super leuke nummers zitten er tussen !

[Beantwoorden]


Door Asli op 3 januari 2014 16:39

Geweldig!! Exactly the same taste!

[Beantwoorden]


Door Nina G. op 4 januari 2014 21:58

Ik heb het niet zo met de popmuziek om eerlijk te zijn. Ik vind Drake ook niet zo geweldig. Maar sommige rap vind ik wel heel goed, maar dan moet je eerder denken aan de oudere, wat ruigere rap zoals 2pac.ik vind het wel heel mooi om te zien welk nummer wat voor betekenis voor je heeft.
Mijn favoriete genre is rock/metal! Ik heb afgelopen jaar héél veel Pearl Jam, Metallica, Nirvana en Foo Fighters en Motörhead geluisterd. Mijn favoriete bands ooit. Ik heb het album ‘ten’ van Pearl jam uit begin nineties weer helemaak herondekt. Hun nieuwe album Lightning Bolt uit 2013 vind ik ook geweldig.
En in 2014 ga ik naar het concert van Pearl Jam in het ziggodome! Ik heb staanplaatsen weten te bemachtigen en die waren in iets van 8 minuten weg! Geluk dus.

[Beantwoorden]


Door whitney op 16 januari 2014 15:50

beyonce met drake is het beste liedje

[Beantwoorden]