Alleen met Kerst.

alleen_met_kerst01

Kerst komt steeds dichterbij. Gebreide truien met rendieren, Mariah Carey die door de speakers knalt, en weer die verdomde mistletoe, maar niemand om mee te zoenen. Je vriendinnen zijn naar wintersport en jij bent alleen. Je kunt heel zielig Bridget Jones Diary gaan kijken en de Kerstboom leeg eten, of er iets leuks van maken. Want Kerst is tof! Ook zonder iemand om aan te denken wanneer je ‘All I Want For Christmas Is You’ zingt.

alleen_met_kerst02

Ik heb soms het idee dat ik een beetje bekend sta als de eeuwige vrijgezelle beautyblogger. Ik krijg regelmatig de vraag of ik een vriendje heb, of waarom ik geen vriendje heb. Ik ben liever alleen. Nu nog wel in ieder geval. Ik geniet van mijn vriendinnen die verliefd over hun verkering praten, maar ik hoef het zelf niet. Ik ben niet lesbisch, leef ook niet als een non, maar voel me momenteel fijner zonder vriendje.

Toen ik 15 was had ik met Kerst wel een vriendje, maar die zag ik toen niet eens. Hoewel er ook tijden zijn geweest dat ik hartstikke baalde dat ik geen vriendje had. Hoe dan ook: ik weet hoe het is om alleen zijn met Kerst, én hoe je Kerst ‘alleen’ ook heel leuk kunt maken!

alleen_met_kerst03

Vieren met familie of vrienden

Je hoeft natuurlijk niet echt helemaal alleen te zijn. Ik vier Kerst eigenlijk altijd met familie. Eerste Kerstdag in ieder geval, tweede Kerstdag is meer low key. Dit jaar is Kerst wel anders, omdat mijn oma net uit het ziekenhuis en verzorgingstehuis is en nog erg moe is. Kerst doen we dit jaar rustig aan.

Heb je geen familie om Kerst mee te vieren, of wil je het simpelweg niet, zoek dan eens vrienden op. Ik heb ook vrienden die het met elkaar vieren. Ook super gezellig!

Geen vervelende schoonfamilie

Tweede Kerstdag vind ik altijd een beetje lastig. Deze dag zou je eigenlijk naar je schoonfamilie kunnen, maar die heb je dus niet… Gelukkig! Natuurlijk zijn er ook hartstikke fijne schoonfamilie’s, maar je kunt deze dag gewoon extra genieten, lekker relaxte dingen doen, in joggingsbroek op de bank liggen, zonder je weer te moeten opdoffen om vervolgens vervelende vragen van de moeder van je vriendje of van die vervelende tante te hoeven beantwoorden.

Foute films

Ik neem mijn woorden uit de eerste alinea terug, want natúúrlijk mag je Bridget Jones Diary kijken. Of Love Actually, Belle & Het Beest, wat je maar wilt! En misschien zit je beste vriend(in) ook wel alleen op de bank, waarom vraag je haar niet om mee te kijken?

alleen_met_kerst04

Lekkere restjes eten

Met Kerstavond wordt vaak het gourmetstel op tafel gezet, de kaas voor de kaasfondue gesmolten, en op eerste Kerstdag eet je nog rustig door. Kip, kalkoen, pannenkoeken, er is vaak meer dan genoeg. De dag(en) erna kun je lekker de restjes eten! Ik hoop dit jaar weer op home made (Thijs made) tiramisu.

Feestjes

Feestjes! Natuurlijk! Met Kerst zijn er vaak volop feestjes, met foute thema’s, of juist geklede gala’s. Ga met vriendinnen, doe je mooiste outfit aan, gebruik teveel glitter, drink gluhwein en geniet ervan. Wie weet loop je zomaar een leuke jongen tegen het lijf waarmee je met oud & nieuw toch sneeuwengelen kunt maken, of op een berenvelletje voor de open haard mee kunt liggen.

Mocht je er heel erg van balen dat je alleen bent, zonder vriend omdat je geen vriend hebt, omdat je vriend weg is, of je een ander dierbaar iemand mist, weet dan dat je nooit echt helemaal alleen bent. Je bent niet de enige in deze situatie en ook nu is er echt wel iemand die aan je denkt. I know I do!

Bron foto’s: weheartit.com/People.com

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 11 december 2013 | 203 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Summer op 11 december 2013 15:01

Ik heb ook geen vriendje, maar ik ben 14 en ik woon dus ook niet alleen, dus dit is eigenlijk volledig anders tussen ons.

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]


Door Nynke op 11 december 2013 15:02

Leuk dat je dit doet, ook leuke tips geef je!
Gelukkig ben ik deze kerst samen met familie!
Keep bloggin’
xx

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 december 2013 15:03

Leuk artikel! Heb zo’n zin in de kerst (love)

Maak het gezellig met kerst en de foute films gaan er zeker gekeken worden ;)

xxx

[Beantwoorden]


Door Leonie op 11 december 2013 15:04

ahw leuk artikel! Precies wat ik nodig had :) Ben ook altijd alleen met kerst en ben dat zo zat… Maar ja, wat doe je er aan, je kan niemand dwingen om met je samen te zijn.
Helaas worden er hier niet echt veel foute feestjes georganiseerd met Kerst en hang ik thuis altijd maar een beetje zielig op de bank.

[Beantwoorden]


Door Eline op 11 december 2013 15:07

Heel erg leuk vrolijk artikel! Ik ga weer het hele land afreizen met lief om alle familie te zien (ik ben best een beetje jaloers, ik wil ook gewoon 3x Love Actually achter elkaar zien ;-) )

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:43:

Ahh! Anders een derde Kerstdag inplannen? ;-)

[Beantwoorden]


Door Martina op 11 december 2013 15:08

Ik ben samen met mijn vriend, maar anders was ik lekker met familie! Want, zoals Robert ten brink altijd zegt; niemand hoort met kerst alleen te zijn! ;)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 11 december 2013 15:08

Awh, lief artikel zeg! Ik heb wel een vriendje en ik vier kerst ook met mijn familie, maar kan me best voorstellen dat je baalt als je ‘alleen’ bent met kerst. Ik hoop in ieder geval dat iedereen dit jaar van een heerlijk, liefdevol kerstfeest mag genieten (love) .

[Beantwoorden]


Door Sofie op 11 december 2013 15:09

Wat een leuk artikel! Toch ben ik heel blij dat ik een vriend heb en samen met hem Kerst vier ^^)

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 december 2013 15:10

Geweldig artikel, Vera! Dit heeft betrekking op veel mensen, zo heb ik vorig jaar mijn oma verloren vlak voor kerst dus was het nogal een treurig bedoening, maar je hebt gelijk; je bent nooit alleen! :kiss:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:45:

Dat lijkt me ook lastig :-( Dat mijn oma in het ziekenhuis kwam zorgde al voor een hele ommezwaai met de feestdagen. Hopelijk heb je vorig jaar een fijne Kerst gehad, en ook dit jaar weer!

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 december 2013 15:11

Zelf heb ik ook geen vriend, maar ik woon ook nog gewoon thuis. Misschien vind je over een tijdje toch ineens de man van je dromen! :kiss:

[Beantwoorden]


Door Vianne op 11 december 2013 15:13

Een heel leuk artikel! Ik heb wel een vriendje, maar het kan zeker net zo leuk zijn zonder!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 11 december 2013 15:17

Haha, ik vind dit een leuk artikel. Ik heb zelf dan wel een vriend, maar ik vind het goed dat je zo’n oppeppend stuk schrijft voor mensen die alleen zijn met kerst. Een cheesy film, lekker eten, lichtjes om je heen en een dekentje voor op de bank doen het sowieso wel goed denk ik!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 11 december 2013 15:24

Kerst kan ook prima alleen. Ik zit op kerstavond bij mijn ouders net als eerste kerstdag. Tweede kerstdag wordt of een etentje met vrienden of bij opa & oma langs en met neven, nichten, ooms en tantes eten en kletsen.

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 11 december 2013 15:29

Toen ik nog vriendloos was ging ik altijd van 1e Kerstdag op 2e Kerstdag feesten tot in de late uurtjes, daarna lekker lang uitslapen en mijn bed uitrollen wanneer mij dat uitkwam haha..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:45:

Jaaa, heerlijk is dat ^^)

[Beantwoorden]


Door Valery op 11 december 2013 15:43

Handige tips! Ik vier (eerste) Kerstdag gewoon met mijn familie, mijn ouders, zussen en vriendjes. Ik heb dan wel een vriendje, maar ik kan me best voorstellen dat Kerst alleen vieren best eenzaam kan zijn. Normaal vier ik tweede Kerstdag bij de familie van mijn vriend, maar misschien vier ik die dag wel in mijn eentje dit jaar, dan kan ik toch jouw tips gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Liselotte op 11 december 2013 15:51

Hoi,
dankje voor deze tips, ik had ze net even nodig!
normaal vier ik kerst altijd met m’n familie, maar dit jaar zou ik het met mn vriendje vieren. Tot het uit ging vorige week natuurlijk. Thanks voor de tips dus!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:45:

Ah shit! :-( Lekker gepland ook, zo met de feestdagen!

[Beantwoorden]

Nicky antwoordt op 14 december 2013 om 20:30:

You are not alone!
Bij mij ging het vorige week ook uit met mijn vriend,
dus ik kon dit artikel ook goed gebruiken:)
Dit jaar wordt het dus weer gewoon kerst vieren met de familie:)

[Beantwoorden]


Door Yanna op 11 december 2013 15:56

Leuke tips meid! En ookal is het een beetje vroeg: toch al prettige kerst toegewenst!

Liefs

xoxo

[Beantwoorden]


Door Rachel Kromdijk op 11 december 2013 15:58

Ziet er goed uit en klinkt ook goed.
Agh en ik bedoel je bent jong waarom nu al een vriend.. ik ben blij dat ik een vriend heb maar heb ook genoeg narigheid gehad met jongens en duurde ook lang voordat ik mijn vriend van nu een kans had gegeven.. je komt hem tegen op het moment waarop je het totaal niet verwacht komt goed bij jou je bent een mooie meid dus don’t worry
en het interesseert je ook weinig dat je single zo te zien dus jij red je wel met deze kerst!

[Beantwoorden]


Door Inge op 11 december 2013 15:59

wauw precies wat ik nodig heb. het is nog niet zo lang uit met mijn vriend namelijk. ik ben eerste kerstdag alleen
<3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:46:

Maak er wat moois van Inge <3

[Beantwoorden]

Matthea antwoordt op 12 december 2013 om 22:41:

Dat heb ik ook.. dit jaar voor het eerst alleen Kerst vierenm na 6 jaar lang wel met vriend en schoonfamilie erbij te hebben gevierd. Het gaat even pittig worden, maar gelukkig heb ik veel steun aan mijn familie.

Bedankt voor dit mooie artikel Vera! Je bent een topper ^^)

[Beantwoorden]


Door Kim op 11 december 2013 16:01

Ik ben dit jaar ook alleen met kerst en ik vind het helemaal niet erg! Ik kijk er dit jaar juist veel meer naar uit dan vorig jaar toen ik nog wel een vriendje had. Heerlijk! En met je tips kom ik de kerstdagen wel goed door ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:47:

Leuk! Geniet er van ^^)

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 11 december 2013 16:13

Haha leuk artikel! Ik ben ook vriend-loos en weet precies wat je bedoelt! (A)

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 december 2013 16:14

Leuk artikel! Ik ben 16 en heb ook geen vriendje, en ookal ben ik wat jonger, ik ben er nog LANG niet aan toe. Leve het vrijgezellenleven! Haha. Liefs!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 11 december 2013 16:14

Tot mijn 18e heb ik ook altijd kerst alleen gevierd. En tja, soms voel je je even alleen, maar er is inderdaad best wel wat van te maken! En inderdaad: zonder vriendje is de Tweede Kerstdag lekker van jou alleen! Ook Nieuw Jaar is veel makkelijker: vier je het met je schoonfamilie, je eigen familie, jouw vrienden of zijn vrienden?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:47:

Precies! Vind O&N dit jaar wel even lastig nu ik op mezelf woon, wat ga ik doen? Ik denk lekker met vrienden vieren.

[Beantwoorden]

Annemarie antwoordt op 18 december 2013 om 15:46:

Gewoon foute spellen gaan spelen en om 12 uur een fles champagne opentrekken zou ik zeggen!

[Beantwoorden]


Door Petra op 11 december 2013 16:22

SUPERLIEF artikel. Hartjes voor jou! En zoek elkaar op jongens! Vrienden, familie, buren.. samen is het leuker! x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:47:

Juist! ^^)

[Beantwoorden]


Door Cindy op 11 december 2013 16:24

Ook leuk, gescheiden ouders én gescheiden schoonouders. Oftewel, niet genoeg kerstdagen en iedereen vindt maar dat je langs hoort te komen.
Gelukkig valt dat laatste hier wel mee, maar toch hebben mijn vriend en ik ons voorgaande jaren al een aantal keer opgesplitst om niemand buiten de boot te laten vallen.

Gelukkig kan ik de rest van het jaar vaak zat alleen zijn, want dat vind ik stiekem best wel heel erg relaxt. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:48:

Wow jemig, jij hebt 4 dagen nodig zo!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 11 december 2013 16:24

Je hebt helemaal gelijk. Mooi artikel:)

[Beantwoorden]


Door Britt op 11 december 2013 16:25

Grappig dat een kerst als single gezien wordt als een kerst alleen. Ik heb al jaaaaren geen vriend meer met kerst en voel me toch nooit alleen. Mis het ook niet :) Toevallig vier ik dit jaar voor het eerst 25 jaar kerst niet met familie, maar met vrienden in Marokko. Lekker naar de zon, heerlijk. Geen gedoe over wat we wanneer en waar gaan doen: prima :)
Wel herkenbaar hoor, die vraag: waarom heb je geen vriend? Ik heb er ook geen behoefte aan op het moment: ben heel gelukkig met het leven dat ik nu heb en met mijn vrienden met wie ik alles kan delen.
Wel een erg leuk stuk trouwens, zoals eigenlijk altijd :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:49:

Precies, dat wil ik ook laten zien! Dat je niet echt alleen hoef te zijn. Ik voel me bijvoorbeeld ook nooit alleen, ondanks dat ik toch veel alleen ben.

Wat te gek van Marokko, geniet ervan! Maar dat komt vast wel goed…

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 15 oktober 2015 om 13:52:

Hallo Britt,
Toevallig kom ik je reactie tegen en was benieuwd naar hoe je dit jaar kerst zal vieren. Ook alleen? En wat vindt je omgeving ervan? Ik zou het leuk vinden als je zou reageren. Groet!

[Beantwoorden]

Britt antwoordt op 16 oktober 2015 om 10:48:

Hoi! Wat leuk dat je reageert :) Ik weet het nog niet, want de kerstdagen laten nog even op zich wachten, maar voorlopig ‘alleen’. Inmiddels is een groot gedeelte van mijn nichtjes en neven ook weer vrijgezel, dus het is opeens veel minder een dingetje haha. Ik heb er zelf geen last van, maar steeds die vraag: heb jij nou al een vriend? Drives me crazy! En als ik niet met familie ben, ben ik gezellig met vrienden, waar ik ontzettend veel waarde aan hecht en dan voel ik me dus totaal niet alleen of minder waardig of wat dan ook, omdat ik geen relatie heb. Jij?

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 19 oktober 2015 om 10:28:

Inderdaad duurt het nog even. Al zou je dat niet zeggen met alle versieringen en decoraties in de winkels. ;) Gelukkig heb je er minder last van, behalve dan de vraag over een eventuele relatie. Ik ben ook vrijgezel en vier niets speciaals met de kerst. En op zich heb ik daar geen problemen mee. Ik vind het vaak al leuk om te zien hoe anderen wel samen kerst vieren. Lekker ’s avonds als het donker is een rondje gaan lopen en dan bij mensen naar binnen kijken die aan de kerstdis zitten. Heerlijk.


Door Hester op 11 december 2013 16:25

Leuk artikel! Ik vind het juist wel leuk dat er ook nog een paar single beautybloggers out there zijn omdat de meeste toch al wel een relatie hebben, en sommige ook nog eens gelijk een jaar of 5. Dan kun je je op een gegeven moment wel echt alleen gaan voelen als je tegen de 20 loopt, haha. Kerst kan ook gewoon heel gezellig zijn met vrienden en familie, ik vind sowieso oud & nieuw eigenlijk meer iets voor relationele liefde en kerst voor familie en vrienden.

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 11 december 2013 16:26

Als jij happy bent als single, dan is dat prima zo! Ik ben zelf al meer dan 11 jaar samen met iemand, en ik kan me geen leven zonder hem voorstellen, maar hey, iedereen is anders eh :-) En wat Kerst betreft, ik ben dit jaar alleen. Letterlijk. Vriendlief gaat naar Belgie, en ik blijf achter omwille van mijn werk. Sucksss…

[Beantwoorden]


Door Beau op 11 december 2013 16:27

Leuk artikel Vera! Ik ga met tweede Kerstdag lekker naar m’n schoonfamilie, gelukkig zijn ze enorm gezellig :)

[Beantwoorden]


Door Margot op 11 december 2013 16:29

Haha, precies dezelfde situatie.
Gelukkig dat ik herkansingen heb ik januari, dus zelfs wanneer ik al mijn afspraken en etentjes bij vrienden heb afgewerkt, ben ik toch blij om alleen te zijn x)
xx

[Beantwoorden]


Door Eline op 11 december 2013 16:41

Leuk artikel en herkenbaar ook! ik ben net zo oud als jij en al jaren single, kerst draait vooral om familie en niet om je grote liefde vind ik.. ik ben niet anders gewend om single te zijn, heb nog nooit een vriend gehad met kerst. Ik heb trouwens altijd het idee dat superveel beautybloggers een relatie hebben ik ken maar weinig die vrijgezel zijn, is dat een beautyblogger ding ofzo? haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 16:50:

Haha ja, wel een beetje he? Als iedereen maar gelukkig is ^^)

[Beantwoorden]


Door vera op 11 december 2013 16:41

Leuk artikel! Ik vier eigenlijk ook altijd kerst met de famillie

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 11 december 2013 16:42

Heerlijk! Reminds me of the good olden days! ;) Ik zit nu ‘helaas’ in de horeca en sindsdien is Kerst niet helemaal meer zoals Kerst altijd was toen ik nog een ‘normale’ baan had. Maar, dat komt vast wel weer! ;)

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 december 2013 16:47

Leuke tips. Kerst is echt heel gezellig, ook als je geen vriendje hebt. Ik heb zelf ook geen vriendje en kan me wel vinden in jouw verhaal. Ik snap ook niet zo waarom iedereen zo’n “haast” heeft om een vriendje te vinden. Er is niets mis met wat alleen tijd :)

[Beantwoorden]


Door Syl op 11 december 2013 16:51

Ik nen ook alleen veel beter dan die verschrikkelijke schoonfamilie

[Beantwoorden]


Door pamela op 11 december 2013 16:54

ik heb bijna 2 jaar een vriendje en ben nu 16. ( ja iknow ik was er wat vroeg bij) dus echt weten hoe kerst is zonder vriendje hmm idunno. tot voor mijn 14de dacht ik natuurlijk niet aan het hebben van een vriendje. ik vind kerst echt iets om gewoon lekker met familie te vieren, niet perse met een jongen.

[Beantwoorden]


Door Kyra Pluimakers op 11 december 2013 16:57

Lief artikel voor iedereen die niet samen is met kerst. Ik zelf vier kerstdag 1 met familie van vaders kant en kerstdag 2 met familie van moeders kant + vriendjelief! Ik vind het stukje over schoonouders ondanks het deel dat er wel leuke zijn wel een beetje afgezaagd… Ik had juist ook graag kerst gevierd bij mijn vriendje thuis! Het is natuurlijk een standaard verhaaltje over irritante schoonouders, maar ik ben ontzettend blij met die van mij! En ik hoop voor iedereen die er behoefte aan heeft, dat jullie volgend jaar ook samen met een leuke schoonfamilie kerst kunnen vieren. Of misschien al pasen? ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:31:

Haha, of eehhh oud en nieuw?! :D

[Beantwoorden]

Kyra Pluimakers antwoordt op 11 december 2013 om 19:48:

Hahaha, als je van een beetje vaart in je relatie houd is dat ook een mooie! (:

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 11 december 2013 17:02

Leuke tips en fijn dat je hier aandacht aan besteed ^^)

[Beantwoorden]


Door Eva-Lynn op 11 december 2013 17:04

Heel leuk :D

[Beantwoorden]


Door Maaike op 11 december 2013 17:05

Er is toch ook helemaal niks mis mee om geen vriendje te hebben. Heb zelf al 4,5 jaar een vriend waar ik dolgelukkig mee ben, maar single zijn is ook hartstikke leuk.

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 11 december 2013 17:08

Leuk hoor. Ik snap wel dat je af en toe liever alleen wilt zijn, kan ook heerlijk zijn.

[Beantwoorden]


Door Roos op 11 december 2013 17:12

AMEN! :ja:
Mooie en goede woorden! En inderdaad, het kan ook errug fijn zijn als je gewoon heerlijk thuis op de bank kan zitten en genieten van een marathon van Kardashian series of andere girly movies (love)

[Beantwoorden]


Door Vera op 11 december 2013 17:14

Heel tof artikel! Ik vind het ook wel prettig om alleen te zijn ^^

[Beantwoorden]


Door Roos op 11 december 2013 17:16

Fijn artikel! Ik heb ook geen vriend en de meeste van mijn vriendinnen vieren het met hun vriend of zijn op wintersport. Eerste kerstdag vier ik gewoon met m’n gezin en tweede kerstdag is mijn moeder jarig dus krijgen we bezoek.
Ik vind het trouwens ook heerlijk om in pyjama op de bank Love Actually of Bridget Jones te kijken.

[Beantwoorden]


Door Laura Louise - Fablouise op 11 december 2013 17:19

Wat een handige en tips voor de mensen die alleen zijn met kerst! Ik vier kerst met mijn familie en mijn vriend maar ik vind het ook helemaal niet erg om alleen te zijn, lekker op de bank in comfi kleding met heerlijke films!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 11 december 2013 17:20

Goed artikel. Ik heb twee tassen vol met cadeautjes gedoneerd aan een goed doel. Zo krijgen arme kinderen in Nederland toch een cadeautje rond deze tijd (Lees: Sint en Kerst) Sommige families kunnen het gewoon niet betalen. Ook qua eten enzo kunnen ze dan niet echt een kerstmaaltijd maken. Ik hoop dat ik hun kinderen alvast een leuke kerst geef met de cadeautjes;) Zelf heb ik geen specifieke plannen ofzo;) Gewoon bij elkaar zijn, gourmetten en misschien inderdaad een leuke film kijken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:33:

Super goed! Ik heb een heleboel parfums naar een vrouwen opvang gebracht. Voor de moeders, die voor hun kinderen geld bij elkaar sprokkelen voor kado’s, maar zelf niets hebben. Aan een ander denken is nooit verkeerd :-)

[Beantwoorden]


Door Hilde op 11 december 2013 17:22

Leuk artikel. Ik moet met de kerst helaas wel alle verplichte nummertjes van familie, schoonfamilie en grootouders af. Haha… Gelukkig is het meestal wel erg gezellig :)

[Beantwoorden]


Door Jo op 11 december 2013 17:23

Meid, je bent nog lekker jong. Geniet ervan zou ik zeggen. Ik ben al behoorlijk wat jaartjes ouder dan je, ben op mijn 25e naar Londen verhuist waar ik 4 jaar heb gewoond, ben toen een jaar naar Nieuw Zeeland gegaan, heb verschillende jaren in Australie gewoond en ook nog twee jaar in Schotland. Het voordeel van single zijn is dat je kan doen en laten wat je wilt. Geniet van je leven en haal alles eruit. Mr. Right kom je vanzelf wel tegen :) xx

[Beantwoorden]


Door Marielle op 11 december 2013 17:23

Ik vier kerst gezellig bij mijn vriendje (en zijn familie) thuis, gelukkig heb ik een hele leuke schoonfamilie dus dat scheelt, Ik bof maar!
Met oud en nieuw zijn we juist weer samen bij mij (en mijn familie) thuis, super gezellig oliebollen eten :)
xxx

[Beantwoorden]


Door Imke op 11 december 2013 17:23

Ik vier kerst gezellig met m’n familie dit jaar.
Met m’n vrienden heb ik nog een 3e, 4e en 5e kerstdag gepland, om samen door te brengen met een kerstdiner, een stapel films en schaatsen!
Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! :)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 11 december 2013 17:24

haha foute films zijn zooo leuk!

[Beantwoorden]


Door Minke op 11 december 2013 17:29

Leuke tips!

[Beantwoorden]


Door anouk op 11 december 2013 17:32

Leuk artikel! Ik heb er werkelijk waar helemaal niets aan wat ik ga dit jaar al meer dan 4 jaar met mijn vriend en voor het 4e jaar een hele week op vakantie met m’n schoonouders naar schiermonnikoog met kerst. M’n eigen familie zie ik dan niet eens :P hahaha..

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 december 2013 17:32

Ik heb dan wel een vriendje, maar die foute films staan bij mij ook zeker op het programma!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 11 december 2013 17:36

Mooi geschreven, ik snap wat je bedoelt!

[Beantwoorden]


Door Griet op 11 december 2013 17:37

Goh, bedankt voor dit artikel Vera, want ik heb ook al een hele tijd geen vriend en voel me soms zo ‘de enige’ . Doordat mensen er vaak achter vragen, maak ik mij er meer druk om dan zou moeten. Vrijgezel zijn heeft ook zijn voordelen he :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:35:

Ik ken het. Ik krijg de vraag ook zo vaak, en steeds weer moeten zeggen dat je vrijgezel bent, lijdt ook steeds vaker tot scheve gezichten. Stom, en niet nodig. Hallo, ik ben gewoon alleen! Niets mis mee.

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 15 oktober 2015 om 13:54:

Hoi Griet, teoevallig lees ik net je reactie. Ik was benieuwd hoe je dit jaar kerst viert. Ook alleen? Ik zou het leuk vinden als je zou reageren.

Groet!

[Beantwoorden]


Door Romy op 11 december 2013 17:38

Ik moest meteen aan ‘Being alone at christmas’ van Miss Montreal denken toen ik de titel van het artikel las! Lekker oppeppend liedje voor de mensen die met kerst alleen zijn :)

[Beantwoorden]


Door Nora op 11 december 2013 17:47

Leuk artikel Vera! Hmm ja restjes zijn altijd lekker! Met nieuwjaar zijn er altijd nog wel wat hapjes over.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 11 december 2013 18:01

Dit faalt heel erg, maar weet je ook hoe je kerst gezellig kan maken zonder familie en vrienden.
Want mijn moeder heeft hier namelijk geen familie en vertrouwt niet vaak mensen i.v.m haar verleden, dus ze is nogal alleen.
Ze denkt ook heel vaak aan familie en dan voornamelijk met kerst omdat ze dan toch wenst om bij ze te zijn,
Dus, jaa…. Hoe maak je zo, de kerst gezellig?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:36:

Dat faalt helemaal niet erg hoor Jessica, hoewel het natuurlijk heel vervelend is. Misschien kun je je moeder eens vragen wat haar nou leuk lijkt om te doen. Naar de film gaan, of thuis een film kijken? Lekker gaan koken, uit eten of wat laten bezorgen? Maak het gezellig met kaarsjes, lekkere hapjes, leuke herinneringen ophalen.

En misschien wil ze toch weer eens contact zoeken met haar familie? Je kunt haar een klein steuntje in de rug geven als ze dat nodig heeft.

[Beantwoorden]

Jessica antwoordt op 11 december 2013 om 20:00:

Bedankt voor de tips :)

[Beantwoorden]


Door Isaben op 11 december 2013 18:20

Wat een fijn artikel, kan ik wel gebruiken. Deze Kerstmis vier ik voor het eerst in vier jaar ‘alleen’, zonder relatie. Is even wennen, maar moet we zetten door, haha.
Hoop dat er heel wat meiden iets aan je tips hebben, Vera! Voor alle singles out there: geniet gewoon allemaal lekker met familie en vrienden en kennissen en de buren en de hond van je buren en eigenlijk.. met iedereen! Een vriendje is echt niet noodzakelijk. En als je dat fijner vind, dan gewoon alleen! Niets mis mee ^^)

Allemaal alvast een heeeel fijne kerst! You can do it!

[Beantwoorden]


Door Jose op 11 december 2013 18:23

Mijn vriendinnen en ik hebben de pré-kerstdag uitgevonden: een avond gourmetten, wijntjes drinken, dansen in de stad (en dit jaar ook met Serious Request) en vooral: geen mannen! Vriendjes mogen vrolijk thuisblijven, zodat vrijgezelle vriendinnen die avond zich niet alleen voelen. De dagen erna plakken de stelletjes (waaronder ikzelf) zich maar vast aan hun lover ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:37:

Leuk! Goed bedacht ^^)

[Beantwoorden]

Lisanne antwoordt op 11 december 2013 om 22:18:

Ja, super leuk!! Dat deden mijn vriendinnen en ik ook altijd toen we nog op kamers woonden!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 11 december 2013 18:24

Wat een leuk artikel zeg!

[Beantwoorden]


Door Fabiënne op 11 december 2013 18:25

Ik heb bijna vier jaar een relatie, maar nog nooit samen kerst gevierd. Hij gaat altijd naar Amerika en meegaan zit er niet in. Dit jaar is hij voor het eerst eens thuis! Ik ben er zooo blij mee!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:37:

Aaah, dat is te gek! veel plezier samen ^^) Geniet er van.

[Beantwoorden]

Fabiënne antwoordt op 11 december 2013 om 19:51:

Dankjewel! Dat gaat zeker lukken ^^)

[Beantwoorden]


Door Femke op 11 december 2013 18:26

Ik vier kerst altijd met de familie!

[Beantwoorden]


Door Loes op 11 december 2013 18:30

Haha toevallig, vanochtend hoorde ik weer miss montreal’s ‘being alone with christmas doesn’t have to be a bad thing’ (wat ik echt een schijtnummer vind overigens, omdat het eigenlijk wel degelijk impliceert dat het ‘een bad thing’ is).
Toen ik nog geen vriend had, was ik gewoon de hele kerst bij mijn ouders of bij mijn zus. Ik vind kerst ook meer een familie-ding dan een relatie-ding haha.

[Beantwoorden]


Door Fien op 11 december 2013 18:36

Leuk stukje! Ik moet zeggen dat ik wel rond de feestdagen er extra van baal dat ik nog single ben. Misschien ligt het aan mn leeftijd, maar ik zou wel graag een vriendje hebben en romantisch voor het vuur een kerstkransje willen eten hoor!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:38:

Fien, komt echt wel goed met jou. Time will tell (love)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 11 december 2013 18:37

Ik ben nooit alleen met kerst. Ben 2de kerstdag jarig ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:38:

Ahh, een Kerstkindje! Het is wat vroeg: maar alvast gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Jitske op 11 december 2013 18:43

Wat een lief artikel! Ik ben niet alleen met kerst. Ik heb een vriend, maar die moet helaas elke avond werken. Gelukkig is mijn familie erg groot (na verschillende scheidingen) en dus heb ik alle drie de kerstdagen (ja, kerstavonden telt ook mee) nodig om me eerlijk te verdelen haha!

[Beantwoorden]


Door Bo op 11 december 2013 18:43

superleuk stukje dit! & je hebt volledig gelijk. Kerstmis hoeft niet met een “love” te zijn, ook met je familie en vrienden is dit erg cozy.

Liefs, Bo.

[Beantwoorden]


Door Floor op 11 december 2013 19:05

Heb echt super veel zin in kerst!! (love)

XX Floo

[Beantwoorden]


Door Cindy op 11 december 2013 19:26

Leuk artikel. Toen ik nog vrijgezel was, ging ik op kerstavond tot laat stappen, 1e kerstdag was standaard dineren bij mijn ouders met familie en 2e kerstdag was mijn dag: uitslapen, lekker ontbijten, films kijken en ’s avonds weer stappen.. Vooral géén Love is all you need kijken haha.
Nu ik een relatie heb, vind ik het juist fijn dat we op kerstavond samen zijn, want de overige dagen staan in het teken van naar familie racen en veel te veel eten.. En even alleen zijn vind ik ook wel fijn, uitgebreid in bad, maskertje op. Zelfs met kerst!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 11 december 2013 19:27

Ik heb wel een vriend, maar wat zouden wij graag alleen zijn met kerst! Bluh, heb een hekel aan die verplichte familiedingen. Net als verjaardgen… Konden we maar de hele kerst in pyjama op de bank vieren met een diepvriespizza…
Nu is mijn vriend kok, maar het restaurant waar hij werkt, gaat met de kerst dicht. Ik werk zelf wel 2e Kerstdag :)

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 11 december 2013 om 19:39:

Dat kan wel, gewoon nee zeggen ;) Heb ik jaren gedaan (verjaardagen net zo, doe ik niet aan). Bevalt prima. Je bent niks verplicht hè, in feite.

[Beantwoorden]


Door Seva op 11 december 2013 19:29

Fijn artikel Vera!

Heel toevallig ben ik gisteren uitgenodigd om kerst bij iemand(een jongen) te vieren.
Deze heb ik heel vriendelijk bedankt.. Even lekker tijd aan mijzelf spenderen, heerlijk is dat..
Eerste kerstdag; naar de kerk en later gourmetten met familie en aanhang en tweede kerstdag de restjes eten haha en een overheerlijk pyjama/huispak dag houden.. OEPS!! yes i say it! haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:40:

Veel plezier Seva ^^) Mooie naam!

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 december 2013 19:38

Ik haat kerst met familie. Elk jaar ruzie. Tenminste, vroeger, toen mijn moeder nog leefde. De afgelopen jaren hebben Rob en ik dus kerst doorgebracht in joggingbroek op de bank, heerlijk. Lekker films kijken en eigenlijk niks anders doen dan in het weekend.

Komende kerst gaan we voor het eerst kerst vieren met onze kindjes, mijn vader en mijn schoonouders. Bij ons thuis. Ik hoop dat mijn herinneringen aan kerst met familie mooier gaan worden en dat de herinneringen voor mijn kinderen gezellig zullen zijn. Gezapig he?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 december 2013 om 19:40:

Groot gelijk heb je <3

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 11 december 2013 om 22:23:

Dit had ik kunnen schrijven. Mijn moeder had een ultiem talent voor het verknallen van dit soort dagen. Heel vervelend. Je kon het nooit goed doen. Daarom heb ik ook een hekel aan de feestdagen gehad lange tijd. Maar nu met mijn vriend is het heerlijk om te kersten met onze families. En dit jaar voor het eerst met onze dochter wat ook wel heel speciaal is vind ik. In ons nieuwe huis! Ik heb er echt veel zin in.

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 11 december 2013 19:39

Jaa, leuk! Ik ben gek op Kerst! <3

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 11 december 2013 19:39

Kerst met familie is ook heel gezellig!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 december 2013 19:43

Zo is dat! Gelukkig heb ik een super lieve vriend en een super leuke schoonfamilie. Kijk ik ook lekker foute kerstfilms, maar ik zou het ook alleen prima aankunnen! Geniet van je Kerst Vera!

[Beantwoorden]


Door manon op 11 december 2013 19:44

Ik vier jaar in jaar uit kerst hetzelfde. Eerst met oma van de ene kant en de dag erna met de opa en oma van de andere kant. Dat vind ik zelf niet helemaal geweldig. Wij vieren dan ook met het gezin kerstavond! Heel gezellig. En zo heb ik met dekerstdagennieteadetijd om te bedenken hoe het was geweest als ik een vriendje zou jhhebben die misschien wel mee ging. (Geen idee hoe ik dat had moeten combineren trouwens..). Heel leuk artikwl! Ik baal alleen datje het de hele tijd over een lekkere rustige tweede kerstdag heb.. daar verlang ik naar.

[Beantwoorden]


Door Paola op 11 december 2013 19:45

Ik ben eigenlijk nooit alleen geweest met kerst en ook dit jaar ben ik niet alleen. Ik vier het zelfs in vier keer doordat mijn ouders en die van mijn vriend uit elkaar zijn. Ik vind je tips wel heel leuk bedacht en weet zeker dat veel mensen er wat aan hebben.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 11 december 2013 19:48

Man, wat zou ik soms graag even vrijgezel willen zijn met kerst. Niet om mijn vriend natuurlijk, maar om alle verplichtingen eromheen.
En de grap is; het is niet alleen kerst, maar ook de weekenden eromheen.

Ik heb er geen energie voor, vooral niet voor de plannen die zij hebben, maar ik wil ook niemand teleurstellen… de perfecte oplossing is eigenlijk gewoon op vakantie gaan met kerst, hahaha. Die tip kan er ook nog bij :D
Ik ben een keer samen met mijn vriend op Gran Canaria geweest tijdens kerst, en eigenlijk hebben we vrij weinig meegekregen van kerst. Stiekem was dat best wel fijn :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:49:

Last minute vakantie boeken dan maar? ;-)

[Beantwoorden]


Door Eva op 11 december 2013 20:04

Haha ik heb wel mensen om ”All i want for christmas is you” voor te zingen maar helaas zijn ze onbereikbaar voor mij en een heeuwle boel andere ”Directioners” Yeah dat ben ik! And I’m proud of it!
x

[Beantwoorden]


Door febe op 11 december 2013 20:12

Ik heb alvast een bezigheid op de tweede kerstdag.. mijn amandelen worden eruit gehaald.. Gelukkig ga ik eerst nog 2 dagen naar Londen :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:50:

Veel plezier in Londen! Niet teveel aan de amandelen denken…

[Beantwoorden]


Door What's with Wendy? op 11 december 2013 20:18

Ik ben ook ‘alleen’ (zonder vriendje) met Kerst, maar met familie zijn maken de feestdagen wel een stukje leuker! Fijne Kerst alvast, Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:50:

Dankjewel Wendy, jij ook!

[Beantwoorden]


Door Sara op 11 december 2013 20:24

Kerstavond met mn schatje mee naar zijn kerk (ben zelf niet gelovig), 1e kerstdag met heel de schoonfamilie bij hem en 2e kerstdag is hij bij ons.. Vier echt niet elke feestdag zo, oud & nieuw bijvoorbeeld gewoon bij mijn beste vriendin, maar vind het allemaal wel leuk… Je moet het zelf leuk maken, met wie, of met wie je niet bent :)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 11 december 2013 20:25

Leuk artikel! Ik vier kerst met familie. Al hebben we maar een kleine familie, het is toch altijd gezellig!

[Beantwoorden]


Door Manon op 11 december 2013 20:26

Fijne tips, ik ben ook alleen deze kerst, maar ik ga toch heerlijk naar familie toe dus eigenlijk ben je dan toch niet helemaal alleen

[Beantwoorden]


Door Miriam op 11 december 2013 20:28

Ik heb al 2 jaar een relatie maar ook 2 kerstmissen alleen gevierd en dat ging prima! Mijn vriend woont in Engeland en dit jaar komt hij op 2e kerstdag over en ga ik mee naar Engeland voor oud&nieuw en stiekem ben ik wel heel blij dat ik deze keer niet alleen hoef te zijn!!

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 11 december 2013 20:29

Heel leuk artikel! Ik heb een aantal jaar ook zonder vriend kerst gevierd en dat beviel prima. En nu heb ik wel een vriend en vind ik het juist heel gezellig om het met hem te vieren (het is onze eerste kerst samen, dus dat is altijd extra leuk :) ). Hopelijk gaat het snel weer beter met jouw oma!

[Beantwoorden]


Door Sterre op 11 december 2013 20:42

Leuk artikel! Heb je ook nog tips voor irritante vriendjes van zussen die komen met kerst? Kan dan namelijk wel gebruiken, kuch…

[Beantwoorden]


Door Naomi op 11 december 2013 20:46

Leuke tips! Ik vier dit jaar kerst met mijn familie en lieve vriendje! Ik ben dus niet alleen gelukkig, ik woon ook nog thuis dus ben eigenlijk nooit alleen.

[Beantwoorden]


Door Smoortje op 11 december 2013 20:46

Awww, wat een snoezig/lievig artikel. :kiss:
Single zijn is eigenlijk veel leuker. Maar het moeten benoemen is natuurlijk minder leuk.
En ja, de kerstdagen zijn ook maar gewoon dagen. :P Die gaan zo voorbij. Het is maar net hoe je er zelf tegenaan kijkt.

PS Tijd terug zei ik toch dat ik jouw home accessoires enzo zo leuk vond… En dat ik zelf een houten schaal wilde gaan maken (van een stuk boom die de gemeente had afgezaagd… Was alleen erg nat en zou minstens een jaar moeten drogen voor ik er iets mee zou kunnen doen) Dusss… Ik heb de houten schaal en onderzetters gewoon bij de Xenos gekocht, ben er nog steeds heel erg blij mee! ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:51:

Aaah, dat is wel erg veel, een jaar inderdaad. Goed dat je hem gekocht heb ^^) Ik heb er ook veel plezier van.

[Beantwoorden]


Door Lys op 11 december 2013 20:58

Ik vier kerst altijd met familie dus op zich mis ik niet veel. Ik heb het niet lastig ofzo met de feestdagen, ik hou van de kerstperiode dus dat zijn sowieso leuke dagen :)

[Beantwoorden]


Door Rachel op 11 december 2013 21:00

Superleuk artikel! Ik ben ook alleen met kerst hoor, heerlijk hehe :wave:

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 11 december 2013 21:14

Ik ben tweede kerstdag alleen, en baal er ontzettend van.
Heb het niet over een vriend, want ook ik ben 22 en liever alleen om relatie gebied, maar om écht helemaal alleen te zijn vind ik wel erg. Mijn ouders zijn in Finland en elke vriendin die ik heb zijn al volgeboekt. Meh :(
Mag ik het niet bij jou komen vieren? Kan ik ook Thijs made tiramisu eten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:52:

Ahhh! :-( Zijn er helemaal geen vriendinnen waarbij je langs kan? Dan zou ik gewoon lekker eten kopen, in bed kruipen met films, gezellige lichtjes aan en een dagje helemaal niks doen. De volgende dat is het alweer voorbij!

[Beantwoorden]

Rebecca antwoordt op 12 december 2013 om 13:00:

Nee helaas niet, heb echt elk contact in mn telefoon gehad :( normaal is zo een dagje heerlijk inderdaad, maar ik ben 9 weken revaliderend geweest en zat vooral thuis me vol te eten en films te kijken in mn uppie en dus had ik juist zin in een gezellige kerst met mensen. Helaas :(

[Beantwoorden]

Brenna antwoordt op 13 december 2013 om 16:25:

Het is dat ik 2e Kerstdag niks doe, anders had je het wel bij mij mogen vieren. Sterkte. ♥

Lin antwoordt op 14 december 2013 om 17:09:

http://www.nieuwemensenlerenkennen.nl/viewforum.php?&view=month&maanden=12&jaar=2013&searchword=Kerst&num_act=75&pagenumber=1

Kijk hier eens. Allemaal kerstactiviteiten waarbij je kunt aanschuiven.
Veel dingen zitten al vol maar misschien kun je zelf wat organiseren? Of helpen met het kerstdiner bij een verzorgingshuis in de buurt ofzo?

[Beantwoorden]


Door Ilse op 11 december 2013 21:21

Ik ga ook weer alleen zijn met kerst, maar ik lig er niet echt van wakker. Ben het zo ondertussen wel al gewend. :-)

[Beantwoorden]


Door Kiki op 11 december 2013 21:23

Wat een leuke tips! Mijn kerst zit juist altijd vol met verplichtingen, heel gezellig hoor maar ik zou inderdaad ook wel eens naar een feestje willen. ^^) Liefs

[Beantwoorden]


Door Astrid op 11 december 2013 21:23

Fijn artikel! Ik ben zelf nog nooit met kerst samen geweest met een boyfriend. Überhaupt nog nooit écht een vriendje gehad, wat ik soms/vaak best wel vervelend vind omdat ik intussen 23 ben en haast iedereen om me heen intussen een vriend heeft en een aantal ook nu samen gaan wonen of een kind krijgen.. Maarja, veel kan ik er nu niet aan veranderen. :’)

Kerst vier ik in principe al een beetje vanaf het moment dat de kerstboom er staat, haha. Daarnet met het gezin op de bank een leuke kerstfilm gekeken met wat glühwein en kerstschuimpjes, hmm. <3 Verder gewoon familie bezoeken, iets uitgebreider eten en gewoon met het gezinnetje thuis. ^^

[Beantwoorden]


Door Julia op 11 december 2013 21:25

Ach ik ben 22 en heb nog nooit een serieus vriendje gehad. Ik heb inmiddels al zó vaak vanuit de familie de vraag gehad of ik nou al een vriendje heb, pfff :-P Haha ik ben wel een aantal keer echt verliefd geweest, maar het is nooit wat geworden. Ik ben met Kerst dus eigenlijk altijd ‘alleen’ geweest, maar inderdaad nooit echt alleen, want we vieren het altijd met familie. Maar ik moet wel toegeven dat ik me soms toch wel een beetje alleen heb gevoeld. Als ik verliefd ben, dan mis ik diegene toch wel met Kerst ook al is hij mijn vriend niet… Maar goed ik mis hem ook als het geen Kerst is en ik hem niet zie haha ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:53:

Ja, die vragen van familie. Nope, ook dit jaar geen vriend! Sorry! Maar irritant is het wel. Ik zie ook dat ze zich een beetje zorgen maken soms.

[Beantwoorden]


Door Anna op 11 december 2013 21:55

Wat een fijn artikel!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 11 december 2013 22:00

Leuk artikel. Ik hou ervan om alleen met familie te zijn

[Beantwoorden]


Door Kelly op 11 december 2013 22:13

Ik werk beide kerstdagen dit jaar. Maar soms vind ik het vervelend om de enige vrijgezel te zijn in de familie, incl alle opmerkingen die ik er over krijg. Al meer dan eens is me gevraagd wanneer ik het klooster in vertrek en wanneer ik van plan ben eens een leuke vent te zoeken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:54:

Nou ja, wtf! Lekker dan! Kan me voorstellen dat dat heel vervelend is.

[Beantwoorden]


Door Irina op 11 december 2013 22:13

Ik heb een vriend maar zie hem met kerst waarschijnlijk ook niet!
Ik vier de kerst altijd met de familie.
1e kerstdag met de hele familie en 2e kerstdag met het gezin.
Ik zie mijn vriend met oud & nieuw, en je hoeft niet altijd alles samen te doen toch?
Dat bewaar ik wel voor als ik samen woon, voor nu: kerst zonder vriend is ook heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Naida op 11 december 2013 22:14

Ik zit met kerst lekker in een bubbelbad in een luxe villaatje in centerparks met een heerlijke lush bruisbal. Maar mijn oom en tante zijn een maand geleden gescheiden en nu gaat mijn tante mee op vakantie omdat ze anders helemaal alleen is, supergezellig!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:53:

Oeeeh lekker! Veel plezier!

[Beantwoorden]


Door B op 11 december 2013 22:33

Ik vind de aanloop naar Kerst echt heel leuk! Liedjes, leuke kerstartikelen voor in huis, kerstmake-up, kleding met pailletjes etc. Maar de dagen zelf vind ik weinig aan. Te verplicht. Bij mensen hangen waar je niks mee hebt. Blegh. Het liefst zou ik dan op vakantie gaan (maar arme student).

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 11 december 2013 22:36

Ik heb zelf een vriendje maar vind het daarom niet minder leuk dit artikel te lezen! Heb vrij weinig Kerst alleen hoeven vieren (dan bedoel ik zonder vriendje) maar met familie en vrienden is het ook zo gezellig. Daar gaat het toch om?

Wat super dat je hier een speciaal artikel aan wijd Vera, denk dat een hele hoop meiden hier iets aan hebben. ;-)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 11 december 2013 22:53

Dit wordt zelfs mijn eerste kerst dat ik een vriendje heb! Helaas kunnen we al niet eens bij elkaar zijn omdat allebei onze families op 1e kerstdag een diner hebben.. en tweede kerstdag moet ik werken. Balen!

[Beantwoorden]


Door rosa op 11 december 2013 23:00

Ik vind het zo’n onzin dat er mensen zijn die zich eenzaam ofzo voelen omdat ze met kerst alleen zijn.
Ik heb nu een vaste vriend en woon samen..
Maar toen ik 16/17/18 was heb ik elk jaar 1 dag helemaal alleen kerst gevierd omdat mijn moeder bij haar vriend was..
Oke, het is leuker om met iemand te zijn en lekker te eten en spelletjes te doen ofz. Maar alleen zijn heeft ook zijn voordelen! Lekker zelf bepalen wat je eet, film kijken wat jij wilt, maskertje, nagelslakken etc! Kaarsjes aan en gewoon lekker genieten van de dingen die je hebt:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:55:

Ik denk dat als je (vooral) rond mijn leeftijd bent en alleen bent, het niet zo heel gek is dat je dat dan voelt. De sfeer die er hangt, de verliefde stelletjes, vriendinnen die wel tegen een warm lichaam mogen aankruipen… Maar het is niet anders, het beste ervan maken. Zoals jij al zegt inderdaad, leuke dingen doen, lekker eten! Komt goed :-)

[Beantwoorden]

Rosa antwoordt op 12 december 2013 om 22:25:

Ja, dat snap ik wel. Maar uit eindelijk is het ook ‘maar’ een dag, net als alle andere dagen in een jaar.. Je moet er denk ik niet te lang bij stil gaan blijven staan, anders krijg je zelf medelijden (dat had ik toen soms wel ff;p) Lekker van de rust genieten en genieten van de dingen die jij wel hebt, en de mensen met een vriendje niet;-))

[Beantwoorden]


Door Joyce op 11 december 2013 23:26

Mijn relatie is net ten einde en ik zie echt als een berg op tegen kerst. Gelukkig heb ik een enorme groep lieve vrienden met wie ik op kerstavond ga eten, iedereen kookt thuis iets en neemt het mee, lekker uitgebreid eten en wijntjes drinken :D En eerste kerstdag lekker bij mijn vader en daar samen koken, nu al zin in. Tweede kerstdag was gereserveerd voor schoonfamilie maar nu ga ik werken. Niet het leukste ter wereld maar beter dan thuis zitten momenteel :p

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:56:

Klinkt goed! Wordt vast heel gezellig :-)

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 11 december 2013 23:48

Haha, dat stukje over waarom je nog geen vriend hebt. Dat is bij mij ook! Ik heb zelfs regelmatig de vraag gehad of ik niet lesbisch was omdat ik geen vriend had.. en nog steeds niet heb trouwens :( Soms wil je gewoon iemand om mee te knuffelen, dat mis ik wel hoor. Maar fijn dat ik niet de enige ben zonder vriend! Ach, liever alleen met Kerst en gezellig met jezelf een leuek Kerstfilm kijken met wat lekkers dan werken.. zucht. Gelukkig ben ik wel tweede Kerstdag vrij en kan ik het dan vieren met familie!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:57:

Haha ja, die vraag krijg ik ook! Nope, niet lesbisch, heb gewoon geen vriend. Ik ken dat gevoel dat je soms wil knuffelen wel, zeker met het koude weer nu en de feestdagen. Maar dat kan ook met andere mensen, hoewel het niet helemaal hetzelfde is, is het ook liefde en aandacht. Veel plezier met Kerst!

[Beantwoorden]


Door Carine op 11 december 2013 23:49

Was even verward door de titel, single is absoluut geen synoniem voor alleen! Vermaak me altijd prima met familie. Alleen ’s avonds zou ik toch af en toe eens lekker tegen iemand aan hangen :p maar das ook alles.

[Beantwoorden]


Door Jana op 12 december 2013 00:12

Een heel erg mooi artikel Vera! Sinds begin september studeer ik in Frankrijk en de 23e ga ik naar huis. Ik kijk dus wel enorm uit naar de feestdagen om zowel mijn familie als de familie van mijn vriend terug te zien. Het is ook nog eens een heel erg drukke periode qua studeren dus ik tel af om de Kerstmis gezellig met mijn vriend en onze familie te kunnen spenderen en Oudejaar samen met onze vrienden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:58:

Kan ik me voorstellen! Geniet ervan :-)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 12 december 2013 00:27

Vroeger vond ik het heerlijk om kerst te vieren zonder vriend ( had ik dan niet). Gewoon gezellig met me vader en broer lekker eten, een cadeautje en daarna ( echt elk jaar) home alone kijken!!
Nu lekker met mn eigen gezin en mn vader en broer. Gezellig met zn allen koken.

[Beantwoorden]


Door Beau op 12 december 2013 02:22

Gescheiden ouders én schoonouders, dat maakt het een drukke boel. Iets te druk! Mijn (ondertussen) ex wist niet wat hm overkwam haha! Maar dit jaar ga ik heel kerst werken. Misschien niet het allerleukste wat iemand zich kan voorstellen, maar ik verheug me maar vast op het salaris, en met een gave reis naar Amerika op de planning komt dat erg goed uit! Eerlijk gezegd heeft kerst ook een beetje haar magie verloren sinds mijn oma is overleden… Ach ja, mooie herinneringen zijn ook belangrijk, en leuk om op te halen met kerst!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 december 2013 om 09:58:

Kan ik me voorstellen, ik denk dat Kerst voor mij ook een stuk somberder wordt als mijn opa en oma er niet meer zijn :-(

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 12 december 2013 06:33

Wat een leuk lijstje! Ik begrijp het erg goed dat je nu liever alleen wil zijn, zo’n periode heb ik ook gehad. En het komt wanneer het komt :)

[Beantwoorden]


Door Selma op 12 december 2013 06:50

Leuk artikel en leuk om te lezen! Ik vier kerst alltijd bij mijn oma en opa :lol: ! Xx

[Beantwoorden]


Door Natasja op 12 december 2013 07:13

Wat een leuk artikel! Super leuk geschreven en helemaal waar!

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 12 december 2013 08:32

Dat het maar snel 2 januari is ;)

[Beantwoorden]


Door Annelore op 12 december 2013 10:05

Langs mama’s kant zijn we al altijd een heel hechte familie. We zijn niet met veel dus komen we bij alle feesten dan ook samen voor een lekker stuk taart of hapjes. Bij kerst doen we dat dan natuurlijk ook heel graag. Maar vorig jaar is op 24 december mijn allerliefste nonkel/peter gestorven. Ook toen hebben we kerstavond gevierd, wel met veel tranen.. Maar zoals altijd een hechte familie. : )

[Beantwoorden]


Door Marrie op 12 december 2013 10:28

Ik ben ook single, en wat ik zo vreemd vind is dat mensen je zielig vinden als je met kerst alleen bent terwijl je dat van de rest van het jaar ook al bent…. Ben blij dat ik geen verplichtingen heb zoals vroeger toen ik een relatie had, verplicht naar mijn schoonouders. Mijn ouderszijn nog niet zo lang geleden overleden , dat voel ik dan wel des temeer met zulke dagen. 2e kerstdag komt een vriendin lekker eten, verder zie ik wel.

[Beantwoorden]


Door Tahnee op 12 december 2013 10:53

Pff… ik wil wel een jaartje alleen zijn met kerst eigenlijk. Niet zozeer zonder m’n vriend, maar meer zonder al die familie die eraan hangt. Er zijn al 2 kerstdagen, maar dat is nog te kort lijkt het. Eerste kerstdag bij mijn moeder en haar vriend langs, en ook nog bij mijn vader en zijn vriendin langs, Tweede kerstdag bij mijn schoonfamilie in Friesland en ‘derde kerstdag’ is mijn broertje jarig. We racen lekker het land door. Da’s ook wel vermoeiend, maar afzeggen of niet komen kan écht niet want er liggen torenhoge verwachtingen (je moet er mooi uitzien, je moet een ‘gang’ maken voor het menu, alles moet samen, blugh) Dus ik ben wel beetje jaloers hoor op die dames die kerst als échte vrije dagen ervaren :)

[Beantwoorden]


Door Hanna op 12 december 2013 10:53

Heel leuk artikel! Klopt inderdaad dat alles zijn up’s en down’s heeft. Maar kerst is meer een familie-ding dan een vriendjes ding denk ik.

[Beantwoorden]


Door Hester op 12 december 2013 11:47

Heel flauw hoe sommige mensen denken dat je een vriendje moet hebben. Alsof je zonder niet leuk genoeg bent. Liefde is iets moois als het gebeurd maar je moet er niet op zoek naar gaan als iets wat je compleet moet maken. We kunnen het ook van de andere kant bekijken, er zijn vast genoeg mensen met een jarenlange relatie die de hersenen van die persoon af en toe wel willen inslaan met kerst.

Ik heb wel een vriend maar ga nog steeds het liefst naar mijn familie met kerst en ik neem hem lekker mee!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 12 december 2013 11:49

Leuk artikel
Vooral hilarisch: ‘Ik ben niet lesbisch, leef ook niet als een non’

Ik hoor de laatste tijd veel mensen klagen over van alles. Mensen, geniet!
Dus dat ga ik doen, ik heb de feestdagen nog niet eens gepland.. Heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 december 2013 12:24

Sinds 4 jaar vier ik deze kerst voor het eerst zonder vriend, zo raar! Ook wel een beetje onwennig moet ik zeggen.. Maar gelukkig heb ik een groot gezin waar ik de dagen mee door kan brengen!! (love)

[Beantwoorden]


Door Martine op 12 december 2013 13:24

Is die eerste foto bij jou thuis Vera?

Leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door Mariette op 12 december 2013 13:53

Ahh lief artikel! Ik ga zelf voor het eerst kerst vieren met mijn vriendje <3.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Manon op 12 december 2013 15:40

… En ‘Being alone at Christmas’ van Miss Montreal luisteren. :-) (“Being alone at Christmas doesn’t have to be a bad thing.”)

[Beantwoorden]


Door Renate op 12 december 2013 15:50

Heel leuk geschreven! Ik ben ook alleen – of anders gezegd: vriendjeloos, maar ik heb dit eigenlijk jaren heel erg gevonden, maar nu doet het me niet heel veel meer. Net zoals jij zegt: heb ik er ook niet echt behoefte aan op dit moment ( of ik moet echt iemand geweldigs tegen komen natuurlijk ), maar ik vier het vooral met mijn ouders, dat vind ik ook het leukste en ik vind het heerlijk om op die dagen in mijn pyjama voor de tv en dan alle kerst films te kijken <3 en me vol te proppen met eten natuurlijk haha en vroeger vond ik het heel erg leuk om kerst met familie te vieren, maar dat is eigenlijk een beetje verpest ( continu ruzie ), ik vind het soms wel erg, want met deze dagen hoor je eigenlijk close met je familie te zijn, maar helaas zit dat er bij ons niet in ( al ga ik waarschijnlijk wel kerstavond met mijn oma, tante en nichtje vieren, dus dat is wel gezellig! )

[Beantwoorden]


Door Hesteranne op 12 december 2013 17:13

Echt heel leuk artikel. Ik snap nooit trouwens waarom je in het bijzonder rondom kerst een vriend zou moeten hebben. Het zijn maar twee dagen per jaar. Kerst met of zonder vriend kan heel leuk zijn :D

[Beantwoorden]


Door Ilse op 12 december 2013 17:16

Dit hé, precies dit ; ‘ en weer die verdomde mistletoe, maar niemand om mee te zoenen’ dit dacht ik vandaag ook nog! Maar weetje, kerst komen we ook wel door hoor zonder vriendje. Leuk geschreven vera, x

[Beantwoorden]


Door Emm op 12 december 2013 17:24

Zo gelijk over de schoonfamilie. Ik had een schoonmoeder die zo vreselijk was.Die gun je niemand. Zo gemeen is moeilijk voor te stellen.
En nu ga ik heerlijk doen wat ik leuk vind met kerst, lekker eten wat ik wil. Bij mijn ouders langs en heerlijk inderdaad op de bank voor de zoveelste keer bridget jones kijken.

[Beantwoorden]


Door ellen op 12 december 2013 17:26

Ik ben gelukkig niet alleen met kerst, maar voor de mensen die wel alleen zijn met kerst is dit een super artikel! En ach, die schoonfamilie overleven we wel haha

[Beantwoorden]


Door Cari op 12 december 2013 17:39

Ik ben alleenstaande moeder en vier kerst samen met mijn dochtertje van 8 maanden oud.

[Beantwoorden]


Door Anoniempie op 12 december 2013 17:53

je kan zo goed schrijven !
ik wou dit echt even aan je kwijt, want je bent geweldig <3

i love youuu

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 12 december 2013 19:38

Leuk dat je dit schrijft Vera, hebben vast een hoop meiden iets aan. Ik vier Kerst nu voor de vierde keer met m’n vriend. Op Kerstavond cadeautjes, 1e Kerstdag barbecueën (haha ja dat doen we echt) bij mijn familie & 2e Kerstdag gourmetten bij zijn familie. Overdag lekker niksen en series kijken, ik ben altijd helemaal kapot die dagen want ik werk in een parfumerie en de weken ervoor is het topdrukte!

[Beantwoorden]


Door Geanne op 12 december 2013 20:07

Woow! Dit kwam echt op het goede moment, ik ben deze kerst weer alleen (zonder vriendje sinds 9 jaar) en ik heb meer een hekel aan kerst dan ooit! Maar jij heb me ff opgefleurd haha. Idd nooit meer naar die schoonfamilie, verplichte schoon oma’s waar je heen moest etc. Ik kan nu lekker doen wat ik zelf wil samen met mijn andere vrijgezelle vriendinnetjes.
Tnkx voor je oppepper Vera ;)

Groetjes

[Beantwoorden]


Door Isabel op 12 december 2013 21:39

Leuk! Ik heb ook een Single Christmas dit jaar maar dat vind ik helemaal niet erg, lekker eten met familie is net zo leuk (en eigenlijk precies wat ik gewend ben).

Je staat wel een beetje bekend als Vera Snor & Single Camilla (klinkt wel leuk he?) maar eigenlijk vind ik dat alleen maar positief, gezien de manier waarop je er mee om gaat. ;-)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 12 december 2013 21:40

Ik vind je altijd lekker enthousiast! Die eerste foto is die foto gemaakt vanuit jouw huis? :D Het geeft mij namelijk ontzettend veel inspiratie. Kan het zijn dat dat hert van de Xenos vandaan komt, zo ja, hebben ze deze nog in het assortiment? :-)

[Beantwoorden]


Door Fatima op 12 december 2013 22:50

leuk artikel, mooi foto, die eerste, ziet er lekker knus en warm uit :) lekker he vrijgezel zijn, ik vind dat erg fijn

[Beantwoorden]


Door marielle op 12 december 2013 22:57

Waarom word er steeds gesproken over het hebben of niet hebben van een vriend?
Er zijn namelijk ook mensen die een vriendin hebben!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 13 december 2013 13:11

Leuke tips, ik heb alleen totaal geen zin in kerst want 2 maanden geleden is mijn lieve papa overleden. Zonder papa word kerst nooit het zelfde meer..
We proberen er wel iets van te maken maar dat word heel dubbel en zwaar.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 13 december 2013 13:14

Ik ben niet christelijk en ik vier dus ook geen kerstmis, maar ik behandel het als een extra vrije dag: doen wat ik in het weekeinde ook zou doen. Dus lekker chillen, filmpje kijken, wandelen. Alleen winkelen gaat niet want de winkels zijn dicht, maar daarvoor hebben we tweede kerstdag.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 december 2013 13:49

leuk :-P

[Beantwoorden]


Door Sophie op 13 december 2013 16:36

Ik vier kerst dit jaar voor de tweede keer met vriendje! Ik vind het hartstikke leuk hoor, maar soms is het wel ingewikkeld met de planning; wanneer schoonfamilie en wanneer bij je eigen familie zijn?. Wat ik me trouwens afvraag. Hoe oud ben je eigenlijk? haha. Vraag ik me al zo’n tijd af!

[Beantwoorden]


Door Lindsay | izora.nl op 13 december 2013 19:36

Heerlijk artikel weer Vera!! Ik hou echt van jouw artikels. Ook hoe je schrijft.

Hele fijne feestdagen gewenst!!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 14 december 2013 21:16

Single zijn is heerlijk Vera! Nu ben ik ook nog eens een fervente kersthater (ik blijf dat hele kerstgevoel en vrede en liefdoen o jeetje wat gezellig maar een hypocriet gedoe vinden) dus ik vind het goddelijk. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk boxing day vieren omdat ik in Londen zit en ik vind het hartstikke fijn.

[Beantwoorden]


Door Soesja op 14 december 2013 21:42

Heerlijk artikel! Helemaal mee eens: alleen omdat je geen vriendje hebt, hoef je echt niet ‘alleen’ te zijn met kerst :yes: Op kerstavond doen we kadootjes met het gezin, op eerste kerstdag sta ik waarschijnlijk de hele dag in de keuken (wat ik heerlijk vind, haha!) voor het diner ’s avonds, tweede kerstdag ga ik films kijken en ’s avonds lekker de stad in met vriendinnen! :)

[Beantwoorden]


Door Daphne Lucker op 15 december 2013 01:06

Hey Vera,
Je achternichtje hier die je blog even komt bewonderen.
Een kleine opmerking als filmstudent :P
Belle en het beest valt voor mij met 8 oscar nominaties (waarvan twee gewonnen) 4 golden globe nominaties (waarvan drie gewonnen) en 6 grammy awards niet onder het kopje foute films haha. It’s a masterpiece :P

Ik had je nieuwe lay-out nog niet gezien wat mooi zeg!! Lekker bezig vanuit je nieuwe stulpje!

Het is wat met oma hopelijk maakt ze het snel weer beter. Gaan we jullie nog zien deze kerst of slaan jullie dit jaar even over?

Groetjes,
Daphne
(Ook eenzaam zonder vriendje met kerst haha. Zit in de familie :P)

[Beantwoorden]


Door inredningsvis.se op 15 december 2013 15:00

What an AMAZING post:) I like your blog and Im now following.

Check out my blog today…8 ways to perfect the Christmas gift:)

Have a lovely week dear

LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

[Beantwoorden]


Door Estrella op 15 december 2013 23:52

Wat een supermooi en openhartig artikel! Ik ben zelf al jaren alleen met kerst, om precies te zijn ben ik al 10 jaar single en ik ben nooit op zoek naar een vriendje, daten moet ik al helemaal niks van weten. Omdat ik weinig vrienden heb en sowieso alleen maar mannelijke, zit ook ook bijna altijd gewoon twee dagen alleen thuis met kerst, niet erg, alleen hou ik daardoor wel ietsje minder van de feestdagen als de gemiddelde Nederlander.

Dit jaar had ik een klein beetje hoop dat ik misschien wel samen met degene waar ik al een jaar heel erg gek op ben kerst kon vieren, maar die heeft me twee weken geleden in een mailtje van één alinea laten weten dat ie geen interesse in me heeft. That hurts, a lot. Maar het leven gaat door en kerst gaat ook vanzelf weer voorbij. Ergens is het ook wel lekker zo, geen geld uitgeven aan cadeau’s, kerstjurkjes of kerstboomdecoraties, geen uren tutten in de badkamer om er perfect uit te zien en geen kerststress. Alles heeft z’n voor en z’n nadelen…

[Beantwoorden]


Door Mel op 22 december 2014 17:22

December vind ik wel een moeilijke maand. Aan alle kanten horen dat vrienden bij hun familie zitten met Kerst en altijd de vraag wat ik doe, sinds 2012 altijd hetzelfde antwoord; Niets, niet met familie? nee. niet bij vrienden? nope.
Bij familie is altijd ruzie en kribbige sfeer, ik weet niet beter dan dat het altijd uit diepvriesmaaltijden bestaat, gezeik is en heel veel verwijten naar mekaar en dat mijn vader net voor de avondmaal de deur uitgaat, of mijn moeder na de maaltijd plotseling verdwijnt en pas volgende ochtend keer terug komt. En dat familie altijd naar elkaar kijkend en kribbig ongemakkelijk bijzitten.
Sinds 2008 woon ik op mijzelf, ik dacht, ik doe met Kerst totaal anders, ik ga niet meer daarheen en zoek een gezellig plekje op: Schoonfamilie. Dus sloeg een jongen aan de haak, ookal voelde ik er niks voor en na de feestdagen maakte ik het uit. “We passen niet bij elkaar” Maar na paar jaar gaat het geweten en schuldgevoel aan mij knagen. En hierdoor sinds 2012 dus alleen. Nouja niet helemaal alleen, ik heb een hele lieve beestenboel en soms trekt een vriendin me letterlijk uit de eenzaamheid.
Ik ben blij als het 27 december is, en nog blijer met 2 januari, dan is die ellendige maand eindelijk voorbij.

Doe mij maar de zomer, en ik kijk daar ook erg naar uit ;)
Vooralsnog gun ik ieder ander wel gezellige feestdagen, bij deze: Fijne Feestdagen en een goed 2015!

[Beantwoorden]