Wat ik onzin beautyproducten vind

onzin_beautyproducten01

Wat heb je nou echt nodig? Water, voedsel en kleding. Natuurlijk hebben foundation, mascara, blush en oogschaduwbasis niet écht nodig. Het is geen levensbehoefte. Toch zijn het producten die je waarschijnlijk wel in de badkamer hebt staan. I know I do! Maar soms kom ik producten tegen die ik echt onnodig vind. Onzin producten!

Witte mascara

Alleen zinnig als je grijze wimpers wilt. Witte mascara is bedoeld als basecoat, met een zwarte mascara er overheen. Wit + zwart = grijs. Niet zo mooi. Geef mij maar een normale zwarte mascara.

Paletjes met meerdere kleuren concealer

Roze concealer voor wallen en groene concealer voor pukkeltjes vind ik wel handig in een paletje, maar aan verschillende huidskleuren heb ik meestal niets, want ik kan er maar één gebruiken! Tenzij je make-up artist bent, is het onhandig.

Chilly gel/lactacyd

Ik snap dat je zeep wilt gebruiken voor je vagina. De geur is er nou niet echt één die je wel in een mooi parfumflesje op je kaptafel zou willen hebben staan. Maar hé, dat is nou eenmaal je vagina. Van middeltjes als Chilly gel en Latacyd kun je schimmel infecties krijgen. Met lauwwarm water je vagina reinigen is voldoende. Er is geen andere crème en zeep nodig. Ik krijg ook compleet de rillingen van Naturella maandverband met crème. Wat een onzin! Laat je vagina lekker met rust joh.

Dat nagel ding van Sephora

De Manicure Helper was bedoeld zodat je netjes je nagels kunt lakken. Het werkte alleen met het uiteinde van je nagel, maar dat is juist de plek waar je niet knoeit! Op de nagelriemen zal je waarschijnlijk veel sneller smeren. En het ergste: een paar maanden later bracht Essence hetzelfde ‘hulpje’ op de markt.

hm_make-up_sleutelhangers21

Make-up sleutelhangers H&M

Ze waren heel leuk, gewoon leuke hebbedingetjes. Maar echt nodig niet. Handig? Ook niet. Gewoon een leuk, onzinnig product. Ook niets mis mee!

Setting spray

Misschien waait het te hard of zweet ik teveel, maar setting spray werkt bij mij niet. Ik weet dat veel bloggers en andere make-up grootvebruikers zweren bij setting spray, maar voor mij is het onzin. Wel gebruik ik graag waterspray zodat mijn make-up net wat mooier zit.

gezichtsprimer

Ook gezichtsprimer werkt bij mij niet. Ik krijg vaak alleen maar pukkels van de siliconen die in de meeste gezichtsprimers zitten. En blijft mijn make-up nou echt beter zitten? Voordat ik het weet zit ik weer met rode konen (‘is het hier nou zo warm?’) en zonder een spoortje foundation op mijn gezicht te bekennen op de bank. Maar hopelijk gaat Smashbox, hét merk van de gezichtsprimers daar verandering in brengen. Ik ga beginnen met testen.

Dit zijn producten die ik onzin vind, maar het kan goed zijn dat jij er anders over denkt. Dit is puur mijn persoonlijke ervaring. Als één van de bovengenoemde producten wel goed bij jou werkt, is dat natuurlijk alleen maar fijn!

Twitter Facebook
Categorie: Beauty gerelateerd | 27 november 2013 | 212 reacties | Tags: , ,

Reacties

Door Laura op 27 november 2013 06:05

Leuk om te lezen, ik ben het overal wel mee eens! Vooral de witte mascara en dat nagelding, ik snap het gewoon niet! ;-)

[Beantwoorden]


Door Martina op 27 november 2013 06:07

Witte mascara vind ik ook kul…. Verder staan er wel dingen bij die ik graaaag gebruik. Zoals de setting spray en lactacyd ;) al vind ik crème in maansverband ook grote onzin ;)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 27 november 2013 06:13

Nou, bij mij werkt setting spray wél, maar op een andere manier! Ik gebruik altijd setting spray als ik vind dat mijn foundation toch iets te cakey op mijn gezicht zit. Dan spray ik setting spray eroverheen, en als ‘ie bijna is ‘opgedroogd’ ga ik er met een beautyblender-like spons overheen! Dat haalt weer precies genoeg weg, waardoor het resultaat een stuk natuurlijker is :D! Maar… Langer blijven zitten doet mijn make-up inderdaad niet met settingspray. De rest van die producten vind ik inderdaad ook tamelijk onzin/overbodig!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 27 november 2013 06:19

De producten in het artikel vind ik inderdaad ook onzin. Leuk om te lezen ;-)

[Beantwoorden]


Door Natalie op 27 november 2013 06:21

Die palletjes met meerdere kleuren concealer kun je ook gebruiken om te contouren
Heb ik bij Tom gezien(als je weet wie ik bedoel)

[Beantwoorden]

Joni antwoordt op 27 november 2013 om 16:50:

Inderdaad :) Al vind ik ze vooral handig aangezien mijn huid in de winter en in de zomer niet dezelfde kleur heeft… Dus dan kan het zomaar ineens gebeuren dat je concealer plots te donker of te licht is. Nou ja, ik tenminste :)
En lactacyd dient niet om dagelijks/wekelijks te gebruiken, je moet het net gebruiken als je lichte ‘problemen’ hebt (niet erg genoeg om bij de gynaecoloog te moeten, maar toch wat vervelend) en dan helpt het wel. Het is ph neutraal dus normaal gezien kan het geen kwaad.

[Beantwoorden]

Alexandra antwoordt op 27 november 2013 om 18:06:

Dat laatste klopt dus niet. Ph neutraal is dus van een andere graad dan de ph van onze vagina. Dus het zal de ph waarde van de vagina verstoren.

[Beantwoorden]

Joni antwoordt op 27 november 2013 om 18:10:

Oja, da’s waar… Ik bedoelde dus eigenlijk dat het ongeveer dezelfde ph waarde zou moeten hebben.
Maar die waarde zou dan een beetje kunnen verschillen van persoon tot persoon, zodat het dus bij sommige mensen goed werkt en bij andere mensen net voor problemen zorgt? Denk ik dan.

Marissa antwoordt op 27 november 2013 om 18:23:

Nee, dat kan niet zo’n verschil maken.. Ik probeer het zo uit te leggen, kijk, jij hebt een bepaalde lichaamstemperatuur. Als die bij iemand anders totaal verschillend is betekend het dat of jij of dat persoon wat mankeert.. Zulke dingen worden geregeld door het autonome zenuwstelsel, enkel heeele lichte variaties komen hier voor. Beredeneert vanuit mijn biolessen hoor.:p
Iedereen reageert wel anders op de stofjes die erin zitten, logisch gevolg dat de ene er wel tegen kan en de ander niet.


Door Lidewij op 27 november 2013 06:21

Oh wat een geniaal artikel weer! :D :lol: primer werkt bij mij ook voor geen meter, om precies dezelfde reden. Ik krijg er alleen maar pukkels van en werken doen ze niet, of bijna niet. Ik ben benieuwd naar die van Smashbox!

[Beantwoorden]


Door Maxime op 27 november 2013 06:31

Make-up sleutelhangers en dat nagelding vind ik ook onzin, de rest gebruik ik en vind ik wel prima werken. :-P

[Beantwoorden]


Door Lotte op 27 november 2013 06:34

“Laat je vagina lekker met rust joh.” Hahaha, that’s why I love you. Alle producten die je noemt gebruik ik zelf ook niet. Allemaal een kwestie van leuk bedacht, maar daar blijft het dan ook bij.

[Beantwoorden]

Ilona antwoordt op 27 november 2013 om 17:16:

daar moest ik ook om lachen haha!
al die troep voor je vagina is alles behalve goed.

[Beantwoorden]

Meg antwoordt op 28 november 2013 om 14:41:

Maar als je het niet in je vagina gebruikt kan het toch geen kwaad die lactacyd en zo???

[Beantwoorden]


Door Dailynailsart op 27 november 2013 06:51

Wat een goed artikel! Ik heb zelfs gehoord dat je van de lactacyd e.d juist de ph waarde vanje vagina verstoort! Waardoor je dus, zoals je al zegt, schimmel infecties kan krijgen. Idd gewoon water is het beste.
De witte mascara vind ik ook onzin en om eerlijk te zijn gebruik ik ook geen gezichts primer omdat ik daar ook juist pukkels van krijg. Less is more

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:26:

Klopt, daarom ook grote kans op schimmelinfecties, ookal cleamen ze wat anders. (oh ik nu lees ik dat jij dat ook zegt, haha)

[Beantwoorden]

Desiree antwoordt op 28 november 2013 om 17:44:

Toen ik met wat problemen down under naar de gynaecoloog werd doorgestuurd was de eerste vraag die zij ook stelde of ik van dat soort producten gebruikte. Zo ja, meteen er mee stoppen want het is allemaal rotzooi. (Haar woorden, al ben ik het wel met haar eens! :) )

Misschien een idee om een keer een gynaecoloog te benaderen voor een gast-artikel over dit soort producten? :)

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 29 november 2013 om 15:37:

Ja, ik ben ook wel benieuwd, want ik gebruik het heel vaak omdat het zo’n schoon en fris gevoel geeft (toegegeven: dat is bijna nooit een goed teken :p). Ik wist wel dat die “vaginale douches” niet goed zijn. Ook al gebruik ik die ook wel eens, haha. Ik weet niet of ik dus echt iets met het advies van een gynaecoloog zou doen, maar ik ben wel beniewd :p.


Door pamela op 27 november 2013 06:55

leuk om te lezen! voor mij is gezichtprimer op het moment wel echt een must en ik krijg er ook geen puistjes van ofzo:P

[Beantwoorden]


Door Eline op 27 november 2013 06:58

Hahaha, superleuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 november 2013 07:00

Ik heb hetzelfde met setting spray. Ben ik ook niet lyrisch over.. en dat nagel ding iedere keer als ik hem zie denk ik, waarom? Er zijn vast dames die wel het nut zien en deze producten handig vinden, maar ik sla ze over :-)

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 27 november 2013 07:03

Haha geweldig, het nagelding van Sephora staat er ook tussen! Laatst zag ik op een blog een mascara waarbij een soort extra los kammetje zat om je mascara mee aan te brengen. Dat was ook een behoorlijk nutteloze tool die hier prima tussen zou passen..

[Beantwoorden]


Door Ayla op 27 november 2013 07:08

Super leuk artikel weer! Ga je nog een sint en kerst cadeautip video maken? Die vind ik altijd zo leuk! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:26:

Staat wel op de planning!

[Beantwoorden]


Door Koalabeautymama op 27 november 2013 07:20

Hahaha dat chilly gel ding voor je poes :-P Ik heb daar ook niks mee hoor, was gewoon en doe gewoon normaal. Wat ik ook zo vies vind is dat maandverband met parfum erin. Gatverdamme! Maar goed dat heeft niks met make-up te maken. Een gezichtsprimer helpt trouwens wel goed bij mij :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:27:

Ja, gedver! Dat vind ik ook zo raar, en niet oké, geen parfum op je vagina!

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 27 november 2013 07:35

Haha zó waar allemaal! Hoewel ik wel denk dat primer en setting spray goed werken,
als je de goede hebt gevonden voor je huid dan. & ook ik heb die nog steeds niet gevonden haha.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 27 november 2013 07:41

Wat leuk om te lezen! Witte mascara vind ik ook altijd nutteloos en het kost extra tijd.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 27 november 2013 07:43

Grappig om het zo op een rijtje te zien! Dat nagelding van Sephora was echt hilarisch :D

[Beantwoorden]


Door Anne op 27 november 2013 07:48

Haha, heel leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 27 november 2013 07:53

Dat nagelding van de Sephora zag er ook echt onhandig uit! Ik vind Eyelinerstickers ook echt een onzin product.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 27 november 2013 08:00

Wat heb je dit toch leuk geschreven! Ik ben het echt helemaal met je eens:)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 27 november 2013 08:03

Haha, wat een leuk artikel!
Ik bedenk me net dat mijn puistjes misschien komen doordat ik primer gebruik, ik ga het maar even checken!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 27 november 2013 08:03

Wat een leuk artikel :) Er zijn inderdaad heel veel onzinnige producten te koop haha.

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 27 november 2013 08:05

Wat een leuk artikel! :D

[Beantwoorden]


Door Tamara op 27 november 2013 08:05

Van clinique is er een duo mascara dus eerst wit als basecoat. Deze mascara werkt als een trein. Ik zou die eens proberen :) geen grijze wimpers maar intens zwarte.

Leuk artikel :)!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:28:

Nu heb je me wel nieuwsgierig gemaakt! Helaas ben ik heel allergisch voor Clinique :-(

[Beantwoorden]

Tamara antwoordt op 28 november 2013 om 12:56:

ah das jammer!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 27 november 2013 08:08

Zeep voor je vagina is inderdaad iets wat ik ook niet meteen zou gebruiken :s Ik zou het zelfs niet durven! Gewoon dagelijks grondig met water wassen moet volstaan!

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 27 november 2013 08:08

Leuk artikel, alleen ben ik het niet overal mee eens ;) Lactacyd – waar is dit op gebaseerd? Die dingen zijn niet voor elke dag bedoeld, dat zeggen de huisartsen ook. Maar tegen irritaties en dat soort dingen helpt het wel. En niet per se voor de geurtjes zoals je zegt. En gezichtsprimer… Gelukkig heb jij geen vette huid, anders kon je echt niet zonder. ;)

[Beantwoorden]

sara antwoordt op 27 november 2013 om 08:40:

Waar is jouw info op gebaseerd dan? Lactacyd enzo presenteren zich wel degelijk als een dagelijkse verzorging die je vagina nodig heeft. Uit de reclame: ‘voor je haar heb je shampoo, voor je huid douchegel maar wat voor verzorging gebruikt je vagina?’ Huisartsen zeggen dat het slecht is. Als je het wil gebruiken omdat je vagina geirriteerd is dan moet je eerst een huisarts raadplegen denk ik. Die dingen zijn namelijk helaas in de winkel te koop en niet op recept in de apotheek. En ik heb een vette huid en krijg ook pukkels van primer dus kan wel zonder :)

[Beantwoorden]

PinkFairy antwoordt op 27 november 2013 om 11:39:

Mijn info komt van mijn huisarts. Alsof we altijd dingen doen die in de reclame gezegd worden. ;) En over de vette huid… dan heb je niet de goede primer ontdekt. Maar goed, iedereen zijn eigen mening en ervaringen. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:30:

Mijn huisarts vindt het niet oké, en ik heb er meerdere seksuologe’s ook over gehoord. Bovendien heb ik een vriendin die de ene na de andere schimmelinfectie had, en dat bleek dus door Lactacyd (of Chilly) te komen. Echt, je vagina heeft het niet nodig. Het werkt de gezondheid van je vagina alleen maar tegen.

En ik heb wel een vette T-zone trouwens :-)

[Beantwoorden]

lise antwoordt op 30 november 2013 om 23:34:

Ik ben het met pinkfairy eens! Misschien zitten er niet al te beste stoffen of weet ik veel in maar het helpt mij en meerdere van m’n familie echt als ik we last en irritaties hebben.
hiervoor ben ik ook dan vaak naar de dokter voor geweest. Maar gaan goed ieder z’n eigen mening en je moet doen wat voor jou prettig is

[Beantwoorden]


Door Emilia op 27 november 2013 08:09

Haha, leuk geschreven weer! Ik ben het met de meeste dingen volledig met je eens. Behalve met wat je zegt over primers, want die werken voor mij juist wel! :) Ook niet allemaal hoor, maar ik heb nu een groene die heel subtiel de roodheid in je gezicht neutraliseert en dat werkt echt perfect!

[Beantwoorden]


Door Paola op 27 november 2013 08:16

Haha die uitspraken van jou! Geweldig! Ik zou mijn vagina ook met rust laten. Ik heb de chilly gel 1x geprobeerd en ik vond het niet fijn voelen.

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 27 november 2013 08:19

basecoat voor mascara vind ik niet zo heel erg raar, ik lees er veel over vooral over die vam shi seido :). Volgens mij hadden ze ook een grijze of zwarte variant ik weet het niet meer. Maar door die base kunnen veel mensen wel normale mascara gebruiken ipv steeds de waterproof versie.

[Beantwoorden]


Door Jolien op 27 november 2013 08:21

Yaay, eindelijk een beautyblogger die weet hoe het zit met van die vagina wasemulsies! Ik volg meerdere beautyblogs, en daar heb ik er nog wel eens artikelen over gezien, en dat terwijl het inderdaad zo slecht is!

[Beantwoorden]

Chiara antwoordt op 27 november 2013 om 11:50:

Inderdaad! Heel verfrissend dat jij gewoon eerlijk, of beter geinformeerd, bent! ^^)
En dat je alles gewoon zo open en eerlijk bespreekt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:31:

Dankjewel Chiara en Jolien!

[Beantwoorden]


Door sara op 27 november 2013 08:28

Vera bedankt bedankt bedankt! Ik ben zo blij dat je die vaginale zeepjes noemt.. Het is namelijk super slecht om je vagina met dat spul te wassen! Het is een lang technisch verhaal die ik moeilijk kan reproduceren maar als je het googlet dat vind je wel waarom (en dan natuurlijk niet sites van chilly enzo lezen). Artsen zeggen ook dat het slecht is en je vagina gewoon met water moet wassen zoals de mens al eeuwig doet. Word soms zo boos wat voor slechte troep ons aangesmeerd word onder het mom van hygiene en gezondheid

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:32:

Ik heb me er wel een beetje in verdiept, vind het ook wel een interessant onderwerp. Ik word er ook een beetje pissig van, dat deze merken op onze onzekerheid over de vagina in te proberen te spelen, en zo verkopen. Terwijl het onnodig en slecht is.

[Beantwoorden]


Door esmee op 27 november 2013 08:33

naast al je andere artikelen vind ik het fijn om dit te lezen, zo weet ik wat ik niet moet kopen!!
er zitten veel dingen tussen waar ik het mee eens was maar ook een aantal aanvoegingen!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door Amber op 27 november 2013 08:45

Ik gebruikte altijd mascara met een witte basecoat en vind het nog steeds een van de fijnste mascara’s ever, bij mij werd het nooit grijs eigenlijk, al denk ik dat een zwarte basecoat een stuk handiger zou zijn voor veel mensen, moet kunnen lijkt me?
Met de rest ben ik het helemaal eens. Die sleutelhangers met make-up vooral, die worden altijd zo smerig naar verloop van tijd, bah.

[Beantwoorden]


Door Dionne op 27 november 2013 08:47

Wat grappig om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Jessie op 27 november 2013 08:56

Ik ben het eigenlijk over de hele lijn met je eens, behalve wat betreft setting spray. Die helpt bij mij wel om alles net iets langer te laten zitten el ook mooier te laten lijken. Vooral dan bij warm weer. Die gezichtsprimers hebben bij ik hetzelfde effect als bij jou: geen! Of wel, een slecht effect want ik krijg er ook pukkels van!

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 27 november 2013 08:56

Oh, witte mascara begrijp ik ook totaal niet! Er bestaat ook een product van Catrice/Essence wat ervoor zorgt dat je mascara waterproof wordt. Eerst breng je mascara aan en vervolgens dit product. Ik snap dat niet..! Koop dan een waterproof mascara-variant ;-)

[Beantwoorden]

melissa antwoordt op 27 november 2013 om 10:29:

hé ik wist niet dat dit bestond, zou dit echt werken?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:32:

Ik gebruik hem! Vind hem wel fijn :ja:

[Beantwoorden]

justme antwoordt op 27 november 2013 om 11:06:

Maarrrrr…. stel dat je een lievelingsmascara hebt die niet waterproof te verkrijgen is….? :-P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:33:

Haha ja, dat je dat onzin vindt begrijp ik wel! maar ik vind het wel handig, zo kan ik al mijn (favoriete) mascara’s in één keer waterproof maken, op (huil of regen)dagen dat ik dat wil.

[Beantwoorden]


Door Carien op 27 november 2013 08:57

Leuk artikel! Ben het met bijna alles eens behalve setting spray. Ik vind dat settingspray ervoor zorgt dat mijn droge huid minder poederig oogt!

[Beantwoorden]


Door lousaa op 27 november 2013 09:07

Yes. Zo eens! Vooral die lactacyd chilly zooi. Zelfs als je er geen chemische of biologische uitleg bij kunt geven kom je een end met je boerenverstand: teer weefsel zoals daar lijkt qua functies best op je ogen en je mond en neus: het gaat om een lichaamsopening die zichzelf beschermt met vocht en een zuurgraad. Je wast ook je ogen en je neus niet en bij het tandenpoetsen ga je ook niet verder om je amandelen en huig mee te pakken. Weg met die zooi! Geldklopperij dir appeleert aan de onzekerheid van meiden die denken dat ze naar bloemetjes moeten ruilen.

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 27 november 2013 om 09:08:

Ruiken :-)

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 27 november 2013 om 11:23:

Perfect gezegd! Vooral dat we nu ineens worden aangepraat dat het vies is als je vagina ruikt en als je ‘m alleen met water wast. Wat een onzin..

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 27 november 2013 09:10

Sommige dingen snap ik inderdaad ook niet. Een primer ligt natuurlijk ook aan het huidtype wat je hebt, dit kan bij andere wel goed werken

[Beantwoorden]


Door Yuna op 27 november 2013 09:15

Haha het lactacyd deel. Ben het er helemaal mee eens, zoveel meiden weten niet hoe slecht het voor je vagina is.

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 27 november 2013 09:17

Ik deel op alle punten je mening! Witte mascara.. Allemachtig.. En Lactacyd? Hoe durven ze het te verkopen..!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 27 november 2013 09:18

Ik heb dat ook met gezichtsprimers. Vreselijk! Lactacyd is vreselijk spul, één en al ellende heb ik er mee gehad!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 27 november 2013 09:22

Haha wat een leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens alleen ik gebruik wel Chilly. Gewoon omdat het me een extra fris gevoel geeft en de ph waarde van de gel is hetzelfde als ‘daar beneden’ maar ik ga het nog wel even nachecken op internet aangezien iedereen hier zegt dat het zo slecht is!

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 27 november 2013 09:30

Hahaha idd ja vagina .. gewoon niet gaan lopen rotzooien met allerlei spul .. gewoon water is het beste.

Maar goed, even over die primer .. heb je die van Superlooks wel eens geprobeerd? Dat is ook primer waar ik geen pukkeltjes van krijg. De hydra primer is dat, en dan in combinatie met Magic Silky base geweldig !

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 27 november 2013 09:36

Whitening tandpasta is ook zoiets. Je tanden worden er echt niet witter door! Als je witte tanden wilt kan je dat alleen bereiken door te bleken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:34:

Dat is ook een goeie inderdaad!!

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 27 november 2013 09:38

Leuk artikel weer!! Sommige producten zijn zó onnodig, maar toch zó leuk om te hebben!

[Beantwoorden]


Door vera op 27 november 2013 09:46

Leuk artikel helemaal mee eens! grappig geschreven

[Beantwoorden]


Door Simone op 27 november 2013 09:48

Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 27 november 2013 09:49

Ik herken veel dingen. Primer, setting spray; bij mij helpt het niet, dus ik gebruik het ook niet :-)

[Beantwoorden]


Door Ilse op 27 november 2013 09:53

Lactacyd vind ik ook maar onzin.
Gezichtsprimer gebruik ik wel, die van Gosh vind ik wel een goede.

[Beantwoorden]


Door Marielle op 27 november 2013 09:56

Wat een ontzettend leuk artikel Vera, je toverde meteen een big smile op mijn gezicht hihi

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:34:

Dankjewel Marielle :$

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 27 november 2013 09:57

Een flesje vaginageur voor op mijn kaptafel, alstublieft :’)

Leuk artikel!
Ik snap dat nieuwe, doorzichtige lippotlood ook niet?

[Beantwoorden]


Door Charile op 27 november 2013 09:58

Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 27 november 2013 09:58

Geweldig artikel Vera! ^^)

[Beantwoorden]


Door Aranka's Passies op 27 november 2013 09:58

Gezichtsprimer vind ik ook echt een zwaar onzinnig product. Ik snap wel wat voor functie het heeft, maar m’n make-up blijft prima zitten zo lang als ik het nodig heb. Lactacyd (of kruidvat eigen merk wat ik gebruik) vind ik dan weer wel nuttig. Het inwendig reinigen van de vagina vind ik wel belangrijk, zeker als je seksueel actief bent. Ik voel me altijd een stuk frisser. Máár je moet het niet te vaak doen, eens in de paar weken is voldoende, anders wordt je zuurgraad idd wel aangetast en wordt je juist gevoeliger voor infecties :)

[Beantwoorden]


Door Hester op 27 november 2013 10:17

Ik vind primer en setting spray juist heel fijn. Gosh heeft ook een goede primer zonder siliconen.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 27 november 2013 10:17

Haha “Laat je vagina lekker met rust joh!” Heel leuk geschreven artikeltje!

[Beantwoorden]


Door Marrinda op 27 november 2013 10:19

Leuk artikel! ben het er helemaal mee eens! EN van die witte mascara vind ik helemaal geen gezicht! Ja misschien voor carnaval ;)

[Beantwoorden]


Door melissa op 27 november 2013 10:27

Ik vond die handschoen om je kwasten te wassen van sephora onzin, en vooral voor die prijs! Ik was dan liever mijn kwasten met de hand en babyshampoo, kost bijna niks.

[Beantwoorden]


Door ik op 27 november 2013 10:32

Ik snap niet zo goed wat je nou probeert te zeggen, die witte mascara is juist handig en je krijgt er al helemaal geen grijze wimpers van.
Verder is het jou mening over de “onzin” producten, zelf vind ik chilly gel en dat soort producten juist handig, de producten ruiken juist fris, dat het voor de een anders werkt dan voor de ander is logisch.
De een heeft niet genoeg aan het reinigen met alleen water, daardoor is het juist bedacht. ( waar is dat op gebaseerd dat je er schimmelinfecties van krijgt?)
Wat ik verder wel leuk vind is dat je al deze producten die je opnoemt beschrijft als onzin of niet nodig, maar ik heb ze regelmatig voor bij zien komen,en vind het niet terecht dat je ze onzin noemt, want dat het voor jou niets is, is prima maar misschien wel voor iemand anders.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:37:

Dat het mijn mening is, zeg ik ook. En als het voor jou wel fijn werkt, vind ik dat alleen maar fijn :-)

Maar over Chilly, het is bekend dat het gewoon niet gezond is om dat te gebruiken. Het verstoort de PH-waarde. Enkel water is genoeg, je vagina is niet je gezicht. Het wordt zo gepromoot, terwijl het gewoon niet nodig en slecht is. Zoek er maar eens wat info over op. De andere producten die ik noem leveren je geen schimmelinfectie op, terwijl met Chilly de kans daarop wel groot is.

[Beantwoorden]

Sharon antwoordt op 2 december 2013 om 10:30:

Het artikel heet daarom denk ik ook: wat ik (persoonlijk) onzin producten vindt ( haar mening). Ze had het eigenlijk niet beter kunnen verwoorden om aam te geven dat het haar eigen mening is die ze hier beschrijft

[Beantwoorden]


Door Esmay op 27 november 2013 10:33

Oh gezichtsprimer vind ik soms wel handig, vooral bij het uitgaan! Voor de rest wel allemaal onzin dingen ja haha! En witte mascara, eeeel bah.

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 27 november 2013 10:34

Helemaal mee eens! Het merendeel van deze producten heb ik ook nooit begrepen.

[Beantwoorden]


Door Britt op 27 november 2013 10:44

herkenbaar! ik moet zeggen dat ik vroeger een tester gezichtsprimer heb gekregen bij de sephora(good old times (love) ) die wél echt werkte bij mij! kreeg er een mooi glad huidje van maar het was ook speciaal bedoelt voor probleemhuidjes :) voor de rest werken de siliconen ook niet in mijn voordeel .

[Beantwoorden]


Door Maaike op 27 november 2013 10:53

Hulde voor dit artikel! Laaiend met je eens over Chilly etc. Waarom zou je daar beneden naar menthol willen ruiken? Om naar niet te spreken over de verstoorde PH-waardes die het veroorzaakt. Verder snap ik de gel nagellak trend niet zo. Ik snap dat meiden graag lang mooie nagels hebben, maar als ik zie wat voor een dikke laag er op je nagels zit met die zooi vind ik het gewoon niet mooi. Mijn nagels groeien ook erg snel, waardoor ik na 3 – 4 dagen al zo’n mooie rand bij mijn nagelriemen krijg. Na een week hetzelfde lakje erop is het gewoon echt geen gezicht en met goedverzorgde nagels en een goede laktechniek blijft je nagellak dus net zo lang zitten.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 27 november 2013 10:53

Helemaal niet mee eens! Je hebt vast nog nooit de mascara primer van Dior of estee lauder geprobeerd die zijn namelijk ECHT goed! Verder heb ik van Superlooks in januari een concealer palette gehad met 5 kleuren waarvan ik gedurende het jaar elke kleur gebruikt heb! Ook raden we tijdens onze workshops altijd aan om onder je ogen 2 kleuren te gebruiken om de dieptes onder je ogen optisch minder diep te maken.
Ook hebben we bij superlooks een hele fijne groene primer juist tegen roodheid in de huid zonder dat siliconen gevoel juist heel dun en wat stroever je makeup houd beter daardoor en ook een fijne hydraterende primer!

Lactacyd gebruik ik overigens ook en zelfs op aanraden van m’n huisarts omdat ik juist vaak laat had van infecties en sinds ik het gebruik heb ik er geen meer gehad.

[Beantwoorden]

Amiek antwoordt op 27 november 2013 om 11:19:

Ik gebruik ook lacatacyd omdat ik heel vaak schimmelinfecties had. Nu nergens last meer van!

[Beantwoorden]

lise antwoordt op 30 november 2013 om 23:41:

Ja ik ook! Werkt voor mij prima nergens last meer van!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 27 november 2013 10:59

Heel leuk om te lezen! Ik ben dan ook wel beautyblogger maar sommige producten vind ik echt onnodig :) Zoals witte mascara inderdaad. Gezichtsprimers heb ik wel, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ze zelden gebruik. Ik houd niet zo van dat laagje op mijn huid (silliconen heuu).

[Beantwoorden]


Door IsabelCristina op 27 november 2013 11:08

Hahah, erg leuk artikel! :ja:

[Beantwoorden]


Door Nena op 27 november 2013 11:15

Ik kan veel dingen volgen ^^
Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Esther op 27 november 2013 11:24

Wat een leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Hanne op 27 november 2013 11:25

Leuk artikel! Ik ben het je roerend eens met de meeste dingen en over de andere dingen had ik gewoon nog niet bij stilgestaan, haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 27 november 2013 11:28

Ik ben echt super benieuw hoe je reageert op de primer van Smashbox. Andere primers werken bij mij ook niet. Verder een leuk artikel, witte mascara, wie bedenkt zo iets?

[Beantwoorden]


Door Martine op 27 november 2013 11:30

Applaus voor het stukje over ‘de poes’ hahahaha!!! Fantastisch! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het weleens geprobeerd hebt, maar ik vond het toch maar raar spul hoor.
En daarnaast, als je heel erg stinkt van onderen dan is het handiger om naar de huisarts te gaan aangezien dat niet zo gezond is in plaats van de boel te verbloemen :D !

Witte mascara vond ik inderdaad ook nooit zo nuttig, maar het werd bij mij nooit grijs! Ik liet het eerst heel goed drogen en dan werden ze behoorlijk zwart. Vroeger was dat product van L’Oréal in de vorm van een oog echt een dikke favoriet van mij!
Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 27 november 2013 11:31

Gezichtsprimers zijn inderdaad tricky. Die van Catrice en Lancome deden niks voor me, maar ik zweer bij eentje van MUA!
Verder vind ik zelfbruiner echt onzin, maar daarover zullen we meningen heel verdeeld zijn.
En van die borsteltjes voor je wimpers of wenkbrauwen. Niet de spoolie maar zo’n dubbelzijdig ding met een kammetje aan 1 kant en een soort rare borstel stekels aan de andere kant. Uhm, waarom?

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 27 november 2013 11:45

Ik heb zelf een vrij onregelmatige huidtextuur en grove poriën, dan zijn primers juist wel prettig. Die maken alles wat gladder en dan glijdt mijn foundation er wat soepeler over heen. Maar ik ben dan volgens mij ook niet gevoelig voor siliconen! Ik gebruik ook graag Lactacyd, ik vind het gewoon fris en gebruik het al jaren – gelukkig nooit een schimmelinfectie gehad! Maar nogmaals, ik ben daar dan ook niet gevoelig voor. Bij mij heeft zo’n witte primer mascara ook nooit gewerkt! Ik krijg er alleen maar klonterige, keiharde wimpers van met een vreemde tint. Ik twijfel over settingsspray’s, ik heb nog nooit een échte gebruikt.. :/

[Beantwoorden]


Door dresses and daisies op 27 november 2013 11:52

Het met je eens, behalve bij de setting spray (die ik dagelijks gebruik) en de primer. Huidjes verschillen nu eenmaal. Leuk artikeltje weer! :)

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 27 november 2013 11:57

Wat ben ik het met je eens over de producten voor je vagina zeg! Je vagina is een orgaan dat zelfregulerend is en dus zichzelf schoonhoudt. Die geur wil je inderdaad niet in je nek, maar wist je dat de meeste mannen (en vrouwen!) opgewonden worden van je vaginale geur? Wel elke dag met water wassen natuurlijk. Ik ben heel erg blij dat je dit aanhaalt in je artikel, zo natuurlijk mogelijk daarbeneden!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 27 november 2013 om 15:02:

Ja! Omg, ik heb een keer gelezen dat er een man opzoek is geweest naar de perfecte vaginageur om er een parfum van de maken.

[Beantwoorden]


Door Eva op 27 november 2013 12:04

Jaaaa wat een leuk stuk! Ik ben het zo erg met je eens wat betreft die vaginale zeepjes… wat een bullshit is dat. Dat is echt zo’n typisch ding waar vrouwen dan bij zweren terwijl je er letterlijk niets aan hebt (net als anti-pluisshampoo (shampoo droogt je haar altijd uit, dus het gaat never ever tegen pluis werken) en anti-rimpelcrème). En haha hoe je dat ding van Sephora beschrijft :P “DAT NAGEL DING VAN SEPHORA”

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 november 2013 12:17

Sommige merken proberen soms iets geks uit, wie weet slaat het aan. Maar bij veel dingen denk ik dan ook van: Hoe dan? Maar het had ook kunnen aanslaan bij mensen;)

[Beantwoorden]


Door Josanne op 27 november 2013 12:19

:doh: … Vooral die witte mascara inderdaad, haah.

[Beantwoorden]


Door Nina op 27 november 2013 12:30

Yay!! Voor Vera die durft te zeggen waar het op staat m.b.t. Chilly en Lactacyd. De downstairs department kan het prima alleen af. Schimmelinfecties zijn vaak te wijten aan externe factoren die een verandering in de zuurgraad veroorzaken. Bijvoorbeeld; te veel suikers of koemelk, synthetisch ondergoed of (te vaak) strakke broeken en panty’s. Als je er toch eentje oploopt hoef je dat niet altijd met medicijnen te bestrijden. Honing er op / in smeren werkt net zo goed (I kid you not). Bovendien trekt het na de menstruatie vanzelf weer weg. Kwestie van goed voor jezelf zorgen om het te voorkomen, dus, in plaats van te wassen en smeren met chemische rotzooi.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:39:

Honing, dat is een nieuwe! Ga ik onthouden.

[Beantwoorden]

Karin antwoordt op 28 november 2013 om 12:05:

Volgens mijn huisarts kun je, indien nodig, ook natuurazijn verdund met water gebruiken in een vaginale douche.

[Beantwoorden]


Door Nadia op 27 november 2013 12:33

Hahaha, die witte mascara vond ik ook stom, ik doe dan liever een laagje extra van zwart.

[Beantwoorden]


Door Monique op 27 november 2013 12:41

Leuk stuk! Ik heb toch wel wat moeten lachen om bepaalde uitspraken. :p

[Beantwoorden]


Door Natasja op 27 november 2013 12:48

Whahabaha! Vet leuk geschreven! Vooral dat stuk over de vagina. Lekker brutaal!
Maar ben het helemaal met je eens! Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door DQ op 27 november 2013 13:09

Dat stukje over Chilly is echt geniaal. Ik gebruik het zelf ook niet meer sinds ik erachter kwam dat het niets goeds toevoegt, maar vind het prachtig hoe jij het verwoord :)

[Beantwoorden]


Door Summer op 27 november 2013 13:17

Leuk artikel! Ik snap ook helemaal niks van witte mascara.

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 27 november 2013 13:28

Wat een goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens, vooral het nut van witte mascara en lactacyd snap ik niet. Ik bedoel; als ik er daarna alsnog zwarte mascara over heen moet aanbrengen, moet ik er vroeger mijn bed voor uit, blegh. Een primer gebruik ik trouwens liever ook niet; hoewel hij bij mij wel helpt, krijg ik toch sneller puistjes ervan.

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 november 2013 13:47

Jaa eindelijk iemand die ook vind dat je de vagina lekker met rust moet laten! Ik erger me dood aan die reclames voor een fris gevoel daar beneden. Gewoon wassen met water en de zuurgraad vooral niet verstoren met zeep of andere middeltjes.

[Beantwoorden]


Door Angela op 27 november 2013 13:48

Van Chilly en Lactacyd wordt het daar beneden vaak alleen maar erger, inderdaad onzinproducten!

[Beantwoorden]


Door Eva-Lynn op 27 november 2013 13:52

Oh wimperkrullers vind ik nog eens zoiets, die beschadigen dat het geen naam heeft en zonder krijg ik ook veel volume, of rimpelcremepjes!

[Beantwoorden]


Door Savannah op 27 november 2013 13:59

Haha ben het helemaal eens met echt ALLES!

[Beantwoorden]


Door veracamillahaater op 27 november 2013 14:08

Je bent gwn gek in je hoofd :@ sukkel!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 27 november 2013 om 15:00:

Jemig, dat is nou niet aardig. Hoe ga je eigenlijk met dit soort reacties om Vera?

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 27 november 2013 om 19:12:

Ik vind het helemaal gewéldig dat Vera jouw tragische reactie gewoon laat staan!
Zo kunnen we jou tenminste allemaal vierkant uitlachen hier, want oh boy wat zet jij jezelf compleet voor schut zeg.
Wat een stakker moet je wel niet zijn om hier anoniem je zielige frustraties te spuien en daarbij ook nog eens te dom zijn om je schuilnaam zonder spelfouten neer te zetten. Het is wel duidelijk wie hier écht degene is die niet helemaal fris is op zolder :lol:

[Beantwoorden]

XRIOT antwoordt op 28 november 2013 om 18:34:

Idd ook echt die naam hahaha Veracamillahater :crazy:

[Beantwoorden]


Door Judith op 27 november 2013 14:20

Ja, zeg het voort! Douchegels voor je vagina zijn bullshit! Goede Vera, want er is vaak nog veel onwetendheid over vrouwenverzorging. :]

[Beantwoorden]


Door Loes op 27 november 2013 14:31

Ja, zo zonde die concealerpaletjes! Ik koop ze ook nooit meer, want ik moet altijd toch de helft weggooien. Gewoon een concealerstick ofzo, 1 kleur :)

[Beantwoorden]


Door Marissa op 27 november 2013 14:44

Haha, ik kan me in de meeste goed vinden! Ik vind het ook altijd zonde om concealer weg te moeten gooien, omdat het een te donkere kleur is.

[Beantwoorden]


Door D op 27 november 2013 14:44

Ik heb een setting spray van ELF die echt geweldig is! Mijn make-up blijft echt de hele dag zitten wanneer ik deze spray heb gebruikt. Moet erbij zeggen dat ik 3x spray (linkerkant, rechterkant en van voren) en dan is goed. Handig en goedkoop!

[Beantwoorden]

MUAkim antwoordt op 27 november 2013 om 14:50:

Dat is goed om te horen, ik zat er laatst nog over te twijfelen die te bestellen. Misschien toch maar eens proberen :)

[Beantwoorden]


Door MUAkim op 27 november 2013 14:49

Haha, grappig artikel! Maar er is inderdaad een hoop op de markt gebracht wat gewoon echt onzin is… maar er zijn toch altijd mensen die er in trappen.
Als make-up artist gebruik ik de witte mascara wel eens als ik witte wimpers bij het model wil, en het meerkleuren concealer pallet is ideaal als je met alle huidskleuren werkt :) Maar verder..
Ohja ik ben wel echt super benieuwd naar de Smashbox primer!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 november 2013 14:53

Ben het met bijna alles eens, behalve de lactacyd, daarmee ben ik het half eens. Lactacyd vind ik heel erg fijn tijdens de maandelijkse periode en om de huid rondom mijn vagina er een beetje mee te wassen (het is beter dan zeep). Wat ik wel onzin vind, is dat langwerpige ding waarmee je de binnenkant van je vagina kan reinigen, waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Los van dat ik dat een vreselijk ranzig idee vind.

Waar ik mij altijd heel erg over opwind is dat no-touch zeepdispenser ding van Dettol. Wat een onzinnig product! Want hoe kunnen de bacteriën op zo’n standaard zeeppompje verspreid worden als je het pompje na het handen wassen niet meer aanraakt? Dus tenzij je echt regelmatig smerige handen hebt (bijv. als ze onder het deeg of de marinade zitten), vind ik het belachelijk.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 27 november 2013 15:01

Leuk artikel. Ik ben het met de meeste dingen wel eens. Gelukkig werkt een gezicht primer bij mij wel.

[Beantwoorden]


Door Minke op 27 november 2013 15:07

Bij mij werken settingspray & primer wel :) maar leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Renate op 27 november 2013 15:11

Ik geef je eerlijk gezegd overal gelijk in haha! en bij mij werkt primer ook niet, ik krijg er ook alleen maar puistjes van.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 27 november 2013 15:51

Leuk artikel, met de meeste producten ben ik het wel eens, maar primer werkt bij mij wel prima.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 27 november 2013 16:22

Heel leuk artikel en ben het helemaal mee eens! Tof dat je gewoon durft te beginnen over die Chilly zooi. Een hoop bloggers zullen dat niet durven.. en dat terwijl het juist zo belangrijk is om te weten dat het totaal niet goed voor je is!

[Beantwoorden]


Door Edith op 27 november 2013 16:26

Heel leuk artikel, de meeste dingen vind ik ook onzin producten!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 27 november 2013 16:44

“Ik snap dat je zeep wilt gebruiken voor je vagina. De geur is er nou niet echt één die je wel in een mooi parfumflesje op je kaptafel zou willen hebben staan.”

Geweldig! (:

[Beantwoorden]


Door Mel op 27 november 2013 16:48

ja heel leuk dat je witte mascara niet leuk vind maaaaar.. het is ook bedoelt zodat je wimpers er sterker van worden en als serum (bijvoorbeeld die van dior) ik gebruik die nu al een paar maanden en mijn wimpers vallen gewoon niet meer uit, zijn dikker en zwarter. ik zie echt wel verschil, zo onnodig is dat product dus niet. je ziet ook een heel groot verschil als je je mascara erna opdoet. Maar goed, iedereen heeft andere behoeften.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:44:

Die ik gebruikte was bedoeld als witte basecoat. Als ze er sterker van worden klinkt het al wat beter!

[Beantwoorden]


Door Vera op 27 november 2013 16:51

Helemaal mee eens! Al denk ik dat de Chilly gel wel fijn vind, als je het flesje een beetje verbergt ;) Maar crème voor je vagina? Gadver, dat lijkt me echt vies ! :nod: Leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door heartshapedrosepetals op 27 november 2013 16:57

Witte mascara, inderdaad! Nooit helemaal begrepen..

[Beantwoorden]


Door abu op 27 november 2013 16:58

Vind dit artikel niet zo leuk, sommige producten gebruik ik en vind ik super fijn.
Voor mij hoeft zo een artikel niet.

Maar dat is mij mening.

[Beantwoorden]


Door Veronique op 27 november 2013 16:59

De mensen die witte mascara hebben uitgevonden waren echt ten einde raad denk ik. Dat is hetzelfde als matte transparante nagellak.. Waarom?
Liefs

[Beantwoorden]


Door Romy op 27 november 2013 17:00

sorry maar ik vindt dit niet zo heel leuk…
ik lees liever een review over een product.
van mij hoef je dit niet vaker te doen
X Romy

[Beantwoorden]


Door Amelie op 27 november 2013 17:18

Leuk artikel!! Ook grappig dat Debbie van Beautyscene vandaag juist een omgekeerd artikel plaatste, waar z vertelde wat je nou juist wél echt nodig hebt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:43:

Ook leuk!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 27 november 2013 17:23

Ik ga akkoord met de meeste dingen, maar primer is voor mij toch onmisbaar. Mijn huid heeft er tot nu toe ook nog nooit slecht op gereageerd. Oef! :-)

[Beantwoorden]


Door Hilde op 27 november 2013 17:29

Leuk om eens te lezen waar je minder groot fan van bent ;) natuurlijk is dat voor iedereen verschillend, maar ik vind het leuk om te lezen :)

[Beantwoorden]


Door Lotje op 27 november 2013 17:37

Je hebt gelijk over dat stukje van Chilly Gel/Lactacyd! De manier waarop je het schrijft, hahaha geweldig! Xoxo

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 27 november 2013 17:45

Ja inderdaad, chilly enz vind ik ook heel onzinning.. Lijkt me trouwens ook niet heel prettig in gebruik

[Beantwoorden]


Door kato op 27 november 2013 17:49

Haha heel leuk! Xx

[Beantwoorden]


Door Karin op 27 november 2013 18:01

Super artikel! leuk en herkenbaar! ^^)

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 27 november 2013 18:08

Ik ben het helemaal met je eens over deze dingen!

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 november 2013 18:20

super leuk en herkenbaar artikel!! -xxx-

[Beantwoorden]


Door kitkatje op 27 november 2013 18:21

ik wil mijn gezicht ook heel graag sprayen nadat ik mijn makeu-up heb gedaan. Weet jij een goeie winkel waar ze lege sprayflesjes verkopen?

[Beantwoorden]


Door Beau op 27 november 2013 18:38

Geweldig artikel Vera! Ik lach me dood :-)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 27 november 2013 18:43

haha leuk lijstje! & oooh die sleutelhangers zijn superschattig!

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 27 november 2013 18:53

Ik ben het met alles eens, behalve de poenani zeep. Het reinigt en geeft een fris gevoel. Een schimmelinfectie krijg je niet zomaar.

[Beantwoorden]


Door Jantine op 27 november 2013 19:25

Leuk artikel! En ook leuk om de reacties te lezen iedereen denkt er anders over, zelfs de huisartsen.

[Beantwoorden]


Door ratje op 27 november 2013 19:37

Zo hallo, supergoed :yay: dat je het even over die lactacyd troep hebt! Dat is namelijk harstikke onnodig en je zult er zelfs alleen maar meer van gaan ruiken :wtf: (ik wil het geen stinken noemen, want het is gewoon normaal heur, dat je niet naar rozen ruikt), omdat je je zuurgraad kapot maakt met zulke producten. Vooral niet gebruiken dus, inderdaad. :ja:

[Beantwoorden]


Door Manon op 27 november 2013 19:41

Wat een fijn artikel. Ik heb ook vaker gehoord dat je lactacyd niet moet gebruiken, omdat het je zuurgraad verstoord. Gelukkig zijn de meeste daar wel van bewust.

[Beantwoorden]


Door Jana op 27 november 2013 19:55

Ik vind primer ook niet erg goed werken :) x

[Beantwoorden]


Door Ellen op 27 november 2013 20:04

Hee Vera, wat een ontzettend leuk artikel! Je hebt ook veel reacties gekregen…
Ik ben het met je eens alleen weet ik niet wat dat “nagelding” is…je maakt me wel nieuwsgierig. Wat ik n beetje overbodig vind is oogschaduw primer. Ik merk bij mezelf geen verschil….

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:42:

Dan heb je super oogleden! ^^)

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 november 2013 20:22

leuk om te lezen!
maar ik ben het niet eens over de witte mascara!
als je het een half minuutje laat drogen wordt het al niet meer grijs namelijk :)
en bij mij werkte het super om lange wimpers te krijgen omdat ik goed kon zien dat ik t vooral aan de puntjes aanbracht

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 27 november 2013 20:38

Superfijn artikel en leuk om eens jouw mening te horen over dit allemaal :)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 27 november 2013 21:01

Leuk artikel! Die make-up sleutelhangers vond ik ook echt prut, en witte mascara ook. Brr.

[Beantwoorden]


Door Ruby H. op 27 november 2013 21:20

Ik vind Chilly doekjes wel fijn om mee op te frissen af en toe :) De zeep vind ik wel handig ipv scheerschuim op bepaalde plekken XD

XXX

Ruby H.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 27 november 2013 21:21

Had er zelf niet meer kunnen bedenken, ben het met allemaal eens! Alleen gezichtsprimer vind ik wel fijn!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 27 november 2013 21:28

Ik vind alle producten die je noemt ook vrij nutteloos.. ik gebruik ze dan ook allemaal niet.

[Beantwoorden]


Door lynn op 27 november 2013 23:50

Normalerwijs ben ik echt fan van jouw schrijfstijl, opvattingen en spontaniteit. Het zal aan mij liggen maar dit artikel komt op mij wat veroordelend over. In plaats van bijv. Te schrijven ‘het is slecht’, had ik liever willen lezen ‘ik vind het slecht + reden’.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2013 om 08:06:

Maar dat is wel wat ik naar mijn idee gedaan heb. Ik zeg meerdere malen dat het bij mij niet werkt, zie ook de laatste alinea.

[Beantwoorden]


Door Purpura Papilio op 28 november 2013 01:40

leuk om te lezen!!

[Beantwoorden]


Door Kim op 28 november 2013 09:09

Inderdaad, onzin producten! Eyeliner patch vind ik ook helemaal niks.

[Beantwoorden]


Door MiriamH op 28 november 2013 09:14

Ik gebruik al jaren lactacid. Als ik gevreeën heb of ongesteld ben, vind ik iets extra’s gewoon prettig. Ik doe dit al een jaar of 15 en nog nooit een schimmelinfectie of andere ongemakjes gehad. Dat zegt niet dat het een goed product is, ik weet het. Maar om nou te stellen dat het slecht is en je er schimmelinfecties van krijgt vind ik ook zo zwart/wit gesteld. Ik zie het net als een gezichtsprimer, voor de één werkt het, voor de ander niet!

[Beantwoorden]


Door Shaz op 28 november 2013 11:18

Haha ik dacht even dat er stond ‘nutella’ ipv ‘naturella’.

Doosje met verschillende concealers vind ik wel handig omdat mijn kleur per dag verschilt (als het kouder is, word ik geler).

Witte mascara vind ik echt de fail van de eeuw. Je krijgt nooit precies al dat zwart overheen, waardoor je witte stukjes blijft zien.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 28 november 2013 12:52

Goed dat je over chilly gel & lactacyd schrijft!
Ik denk dat het voor veel (misschien jongere?) meiden wellicht onduidelijk is hoe je jezelf het beste kan verzorgen down under (haha)

Witte mascara heb ik echt noooit begrepen, het effect ervan.. brrr.

[Beantwoorden]


Door Vera op 28 november 2013 16:43

Ik gebruik een aantal keer per week lactacyd. Voor mij wekt het heel goed. Water is niet genoeg bij mij. Mijn vriend zou niet meer in de buurt mogen kopen zonder dit spul. Nu ruikt alles goed. Chilly vind ik niet fijn. Daardoor ging het juist minder fris ruiken. Ik ben blij met deze wasproducten omdat ik niet zonder kan en er gelukkig geen nare ervaringen mee heb. Ik was trouwens alleen de buitenkant en niet van binnen, lijkt mij ook niet de bedoeling.

[Beantwoorden]


Door XRIOT op 28 november 2013 18:31

Heel leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Esther op 28 november 2013 18:40

Eindelijk eens een eerlijk artikeltje

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 28 november 2013 18:46

Ik gebruik al járen Lactacyd, een paar keer per week een klein druppeltje en heb nooit ergens last van gehad, in tegenstelling zelfs! Ik ben HEEL ERG gevoelig voor schimmelinfectie’s, als mijn mama een ander wasmiddel gebruikt en daarmee mijn onderbroekjes wast, heb ik geheid jeuk. Ik scheer met Lactacyd omdat als ik scheerschuim gebruik; jeuk! Natuurlijk is het prima om de onderkant alleen met water te wassen maar veel vrouwen (zoals ik) vinden het fijner net dat beetje extra fris gevoel te hebben. Dat je er schimmelinfectie’s van krijgt en heel erg slecht is vind ik een beetje zwart wit. Jij gebruikt misschien liever alleen water, maar zo is iedereen anders.

En geloof me, mannen vinden het écht niét lekker als je down there ruikt alsof je onderbroek de verpakking is geweest van een brok parmezaanse kaas! ;);) geintje natuurlijk

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 28 november 2013 om 22:30:

Parmezaanse kaas, hahaha, briljant! Zelf gebruik ik ook zo nu en dan chilly. Ik ben vrij gevoelig voor blaasontstekingen en het doodt toch wel bacteriën die anders hun weg naar mijn blaas zouden vinden. Een eventuele schimmelinfectie (nog nooit gehad, althans niet direct van chilly) neem ik dan maar voor lief. Anders moet ik toch aan de antibiotica en daar krijg ik ook geheid een schimmelinfectie van. Misschien een beetje een kromme redenatie, maar zolang ik chilly niet dagelijks gebruik (eigenlijk alleen als ik ongesteld ben omdat ik dat zelf wat hygiënischer vind en als ik seks heb gehad) werkt het voor mij prima.

[Beantwoorden]


Door Nora op 28 november 2013 18:50

Ik vind witte mascara ook onzin, gewoon mascara en er met een droge borstel er terug overgaan, veel beter!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 28 november 2013 19:51

Haha die witte mascara is inderdaad super onzinnig.
Leuk artikel, vooral het stuk over het met rust laten van je vagina…
Het is alleen niet zo dat je een schimmel infectie kan krijgen van Lactacyd, de PH waarde oftewel de zuurgraad hiervan komt overeen met die van je vagina en veroorzaakt dus op zich zelf geen vaginale schimmel infectie, ander zeep inderdaad wel!

[Beantwoorden]


Door Melanie op 28 november 2013 19:53

Maar al met al ben ik het inderdaad met je eens: zo natuurlijk mogelijk daar beneden!
Ik bedoel trouwens wel de lactacyd doekjes, die kunnen geen kwaad, Lactacyd vaginale douche zal ik alleen niet aanraden! Dat verstoort wel de hele boel!

[Beantwoorden]


Door Claire op 28 november 2013 21:34

Ik vind witte mascara super fijn voor onder de gekleurde mascara’s van Chanel. De witte mascara maakt de kleur dan net wat feller. Maar verder is het een vrij nutteloos product.

Laatst heb ik overigens de Smashbox primer gekocht en vind hem verschrikkelijk hihi. Hij droogt veel te snel op op de huid waardoor het effect dat de primer zou moeten geven verdwijnt. Erg jammer :-( Maar buiten dat zweer ik wel bij primer. Vind het met primer makkelijker om foundation vlekkeloos aan te brengen :-)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 28 november 2013 22:40

Die make-up sleutelhangers zijn gewoon cute maar inderdaad, je hebt er niet veel aan.
Over de Chilly gel ben ik het niet helemaal eens, ik ken namelijk mensen die er echt baat bij hebben en de gel hun red middel is.

[Beantwoorden]


Door Stefanie op 29 november 2013 10:10

leuk artikel ;) en sommigen zijn erg herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Femke op 29 november 2013 13:39

Leuk om te lezen! Setting Spray is juist een groot favoriet van mij, het werkt bij mij echt geweldig! Mijn favoriet is MAC Fix+

[Beantwoorden]


Door kim op 29 november 2013 18:41

dat over cillygel is volkomen bullshit, ik gebruik het al een jaar en ik krijg er juist geen infectie’s van. Ik ben gevoelig voor infectie’s en heb het ook gehad voordat ik het gebruikte. Het helpt juist beschermen en ik voel me schoon\fris als ik dat gebruik. Het ruikt beter dan dat je je alleen wast met wat water. Maar het is joun mening, ik gebruik het nu al een hele poos en ik heb geen infectie’s meer gehad. Terwijl ik het daarvoor wel 3 tot 4 keer per jaar had.

[Beantwoorden]


Door kim op 29 november 2013 18:49

ik ben er een stukje vergeten bij te zetten. Chilly is inderdaad gelijk aan de zuurgraat van je vagina. En dat is juist wat het bij mij in balans houdt. Omdat ik vaak een te hoge zuurgraat heb, En ik kan je vertellen dat is niet echt fijn.

[Beantwoorden]


Door Nadine op 29 november 2013 19:17

Dat van lactacyd/chilly is niet waar. Als je het dagelijks gebruikt kan je inderdaad je zuurgraad aantasten, lauw water is beter down under. Maar op het moment dat je zuurgraad al is aangetast en je tegen een candida schimmelinfectie aanloopt kan een lactacyd vloeistof met aangepaste Ph-waarde er juist voor zorgen dat je aan die infectie ontkomt. Ook na zo’n infectie houdt het je zuurgraad in goede balans en zorgt het dat de infectie niet terugkeert (bij gebruik van 1x per week).

Mening geven is altijd goed, maar do your research before you come up with the facts!

[Beantwoorden]


Door C_Justine op 30 november 2013 10:26

Leuk artikel!

Ik ben blij om te lezen dat ik niet de enige ben waarbij gezichtsprimer en een setting spray niets lijken te doen.. Ik heb echt al zoveel merken geprobeerd! Na een paar uur is mijn blush spoorloos verdwenen en lijkt het alsof ik niets van foundation heb opgedaan. En ik gebruik ook nog eens de setting spray van Mac…

Ik wil ook wel eventjes meedelen dat witte mascara wel iets doet bij mij, het zorgt ervoor dat mijn wimpers er nog langer uitzien! + met zwarte mascara erboven blijven ze gewoon pikzwart.
Toch iets dat wil lukken bij mij ;)

[Beantwoorden]


Door rachel op 30 november 2013 18:10

de witte mascara werkt heel goed hoor als basecoat. Het maakt je wimpers langer en dikker en als je er dan zwarte mascara overheen doet geeft dat een mooi effect, en je wimpers zijn gewoon zwart.

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 1 december 2013 00:23

Haha dat stukje over Chilly gel, geweldig! Ben ’t er helemaal mee eens, ook met de rest trouwens. Vaak koop je toch dat soort dingen en denk je daarna: ‘Waarom heb ik dit in godsnaam gekocht?’. Grappig is dat!

[Beantwoorden]


Door Anna op 1 december 2013 18:55

Dat chilly gel vind ik inderdaad ook grote onzin.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 1 december 2013 20:00

“Laat je vagina lekker met rust joh.” cracked me up hahahaha

[Beantwoorden]


Door Bianca op 1 december 2013 22:17

Ik vind zo’n paletje met verschillende kleuren concealer erg handig. Ik gebruik mijn 15 concealer palette om mijn gezicht te contouren en gebruik daarvoor een donkere en lichte kleur en een kleurtje in mijn eigen huidskleur. Hij heeft ook een groene en roze kleur. Omdat mijn gezicht in de zomer bruiner is kan ik eigenlijk bijna alle kleuren gebruiken, vind ik toch handiger dan allemaal losse doosjes :)

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 december 2013 17:26

Leuk artikel! Mascara is inderdaad een typisch voorbeeld van een onzinproduct. Je hebt er echt niks aan. Liefs!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 9 december 2013 15:40

Ik ben het met alle punten eens behalve met de gezichtsprimer. Op een oudere huid zoals de mijne heeft zo’n primer wel degelijk nut, kleinere lijntjes en poriën worden opgevuld…mijn gezicht wordt egaler en het geeft mij een iets jonger uiterlijk. Wellicht dat gezichtsprimer dus veel later nog wel aan je besteed is ^^) .

[Beantwoorden]


Door lore op 11 december 2013 18:00

ik gebruik op aanraden van de gynecoloog al bijna 3jaar lactyced omdat ik bijna elke maand een infectie had! sinds ik dat gebruik heb ik geen last meer gehad, toen ik een weekendje weg was en er geen bij was had ik weer een infectie dus voor mij werkt het echt!

let wel, ik was er gewoon mee over mijn schaamlippen & rustig. ik zit niet gelijk ne gek te schuren & er proberen in te wassen & dat soort dingen!

[Beantwoorden]


Door Smoortje op 11 december 2013 21:25

Witte mascara is inderdaad vervelend. Maar er is er een van L’Oreal (double extension ofzo), waar ik wel over te spreken ben. Je wimpers lijken er voller door. Ik vind het spul alleen zo viezig kleverig, dus ik gebruik het niet meer, maar het is even vervelend schoon te maken als heel veel lagen mascara.
Dus als je gewend bent aan een dikke laag mascara en vollere wimpers wilt; het werkt!

[Beantwoorden]

Smoortje antwoordt op 11 december 2013 om 21:27:

Ik had er later ook een van Sleek gekocht, maar die vond ik vreselijk! Het ligt denk ik aan het merk hoe grijs de mascara wordt. ;)

[Beantwoorden]


Door beautylover op 13 december 2013 18:42

leuk om te lezen, maar er zitten een paar beauty producten die ik wel graag gebruik.alleen witte mascara ik snap het nut gwn niet… :love: :love:

[Beantwoorden]


Door Sophie op 20 december 2013 22:19

Ik vind dat chilly gel ook grote onzin! Maar even over gezichtsprimer; het is echt GE-WEL-DIG! Sinds ik het gebruik ziet mijn foundation er veel mooier uit en zie je het minder zitten, terwijl het resultaat veel mooier is dan zonder primer! :) Die van catrice is echt geweldig. Mijn huid voelt zachter, de foundation dekt beter maar lijkt ook natuurlijker, en het zorgt ervoor dat je foundation veel mooier is! ^^)

[Beantwoorden]