Twitter Question #147

twitter_question_147_01

In andermans boekenkast kijken is bijna net zo leuk als snuffelen in make-uptasjes. Helaas fungeert hier de boekenkast in de woonkamer als DVD-kast. Op slechts 1,5 plank staan boeken, de rest van de hoogglans witte planken wordt gevuld door Fast & Furious (alle delen), Disneyfilms, Romeo + Juliet en Mean Girls. En dat terwijl ik vroeger de halve bibliotheek zo’n beetje op at. Ergens na een boete van €5 (nooit betaald) is het mis gegaan. Maar sinds kort lees ik weer, en heb ik er plezier in ook. Wat is jouw laatst gelezen boek?

twitter_question_147_02

Vorige week donderdag begon ik in Toen Ik Je Zag van Isa Hoes, en op zaterdag had ik het uit. Ik was heel benieuwd naar dit boek, wat gaat over Antonie Kamerling. Ze beschrijft hun relatie, hoe ze elkaar ontmoeten, trouwen en kinderen krijgen. Langzaam gaat het boek over in Antonie’s manische depressie en uiteindelijk zijn zelfmoord. Zo heftig, dat ik moeite had er goed bij te kunnen. Toch was het ook herkenbaar, soms pijnlijk, soms ook fijn om te zien dat je niet gek bent, en dat het omgaan met iemand die depressief is heel moeilijk is. Ik heb ongelooflijk veel respect voor Isa.

Daarna ben ik begonnen in Antiglamour van Carice van Houten en Halina Reijn. Een luchtig, leuk, vrolijk en grappig boek. Niet een boek waar je echt wat aan hebt, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik lees mijn boeken op een iPad Mini, maar ik denk dat dit boek in papiervorm beter ‘werkt’, omdat er veel plaatjes in zitten.

Momenteel lees ik Vinexvrouwen van Naima El Bezaz. In het begin had ik moeite met me te concentreren terwijl ik las, en dat gaat nog steeds niet altijd even goed, maar wel een stuk beter. Vinexvrouwen leest lekker weg, en ik merk dat ik geprikkeld word door de manier waarop Naima schrijft. Ik hou van de Nederlandse taal en ik vind dat zij er op een hele leuke en inspirerende manier mee omgaat.

Wat is jouw laatst gelezen boek?

PS: ik zag de boeken van John Green vaak voorbij komen. Waarom is hij zo populair?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 23 november 2013 | 177 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Kimberley op 23 november 2013 15:01

In de vakantie lees ik heel graag, maar nu lees ik vooral boeken voor mijn studie haha. Dus mijn laatste boek is Research Design in Clinical Psychology, niet echt een aanrader :roll:

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 november 2013 15:04

Een stom Frans boek voor HBO frans;) Maar dat doe ik inmiddels niet meer. Ik vind de Harry Potter reeks erg leuk, maar ik denk dat veel meiden hier daar niks aan vinden haha;)

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 23 november 2013 om 17:40:

Waarom zou IEMAND niets aan Harry Potter vinden?!
:)

[Beantwoorden]

senna antwoordt op 24 november 2013 om 12:51:

harry potter is mijn favoriete boek! ik denk dat ik ze allemaal in het Nederlands wel vier keer gelezen heb, en dan alles nog een keer in het engels voor de verandering :P

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 23 november 2013 om 17:55:

POTTERHEADS UNITE!!!
Okee van mijn vrienden vinden veel meer meiden dan jongens Harry Potter leuk hoor!! Hahaha even opnemen voor mijn jeugdsentiment en beste boekenreeks ooit.

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 23 november 2013 om 21:16:

Harry Potter <3 <3 <3 <3 <3

[Beantwoorden]

Mathilda antwoordt op 24 november 2013 om 00:21:

Ik heb de steen der wijzen bijna uit, heerlijk boek! De boeken zijn zo veel beter dan de films! <3

Marijn antwoordt op 24 november 2013 om 09:44:

Ik heb Harry potter zelf in het Engels gelezen maar alleen twilght telt mee als Engelse literatuur toch ben ik meer van Harry potter is veel spannender en leuker om te lezen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:46:

I LOVE Harry Potter! De boeken, de films, alles!

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 november 2013 15:05

Leuke TQ! Ik lees niet heel veel, maar ik ben nu bezig in Beauty van Lauren Conrad (uit de bieb!)! ;)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 november 2013 15:05

Ik heb als laatst Tottie’s Vlucht gelezen, een waargebeurd verhaal over Tottie die in de vrouwengevangenis in Breda zat en ontsnapte door een tunnel te graven. Toen ik je zag lijkt me ook een mooi boek, dat zou ik graag nog willen lezen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:46:

Dat klinkt ook heel interessant!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 23 november 2013 15:05

Ik ben nu bezig met: Ik was pas dertien. Weet even niet wie het geschreven heeft. Maar het gaat kortgezegd over een meisje dat met haar gezin verhuisd naar een sekte. Alleen geloven ze natuurlijk niet dat het een sekte is. De “groep” is heel spiritueel. Zij vertelt (ik ben nog niet zo ver hoor!) uiteindelijk over haar leven daar en hoe ze heeft kunnen ontsnappen.
Hiervoor heb ik de Hongespelen triology in 3 dagen uitgelezen (oeps!!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:46:

Wow, alle drie de boeken in 3 dagen? Dat doe ik je niet na.

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 26 november 2013 om 09:57:

Haha, met de hongerspelen is dat mogelijk! Als ik geen lief vriendje had aan wie ik ook nog aandacht wilde geven, was het mij zeker ook gelukt.
(Een goed boek heeft een verslavend effect op mij, het kost mij onmogelijk veel moeite om te stoppen met lezen en als ik stop, laat het verhaal mij niet los, het blijft contant in mijn hoofd rondspoken tot ik het boek uit heb)

[Beantwoorden]


Door Amy op 23 november 2013 15:06

Ik heb hetzelfde probleem, las vroeger zoveel dat het eng werd en heb nu al jaren amper een boek uitgelezen! Toch leuk om het weer te proberen, maar het komt er maar niet van, ben benieuwd naar de reacties, misschien haal ik daar ook wel weer eens een leuk boek uit! (:

[Beantwoorden]


Door Mila op 23 november 2013 15:07

Shantaram van Gregory David Roberts. Aanrader!!!

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 23 november 2013 15:14

Als je The Fault In Our Stars van John Green leest, weet je waarom… Best written story ever. Vooral de Engelse versie lezen ipv de Nederlandse!

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 23 november 2013 om 17:56:

Ik las de Weeffout in onze sterren in 3 dagen uit, tijdens de les Nederlands vroeg mn leerkracht: Laura, wat is jou favoriete boek? waarop ik het boek uit mn tas haalde en hem aan haar uitleende, weer 3dagen later kreeg ik hel terug, met de mededeling dat ze ervoor gezorgt heeft dat we het in de schoolbieb krijgen, en we het in de les behandelen… Ik heb weer iemand dol gemaakt ;’)

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 23 november 2013 15:15

Leuk! Ik vind boeken lezen ook heel leuk! Vooral romans! Maar als een boek een beetje saai wordt, dan haak ik af. Mijn laatste boek was 50 tinten vrij… Al een aantal maanden bij hoofdstuk 5, kom er niet doorheen! :gaap:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:47:

Is dat het laatste deel? Vond ik ook geen bal aan…

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 23 november 2013 15:16

Ik ben heel erg benieuwd naar het boek van Isa Hoes. Het laatste boek dat ik gelezen heb is Shopaholic van Sophie Kinsella.

[Beantwoorden]


Door Cindy op 23 november 2013 15:18

Hmm ik lees zoveel dat ik niet eens meer zeker weet welke ik het laatste uitgelezen heb. Wat ik wel weet is dat ik nu in vier boeken tegelijk bezig ben…

Steven Eriksson – Deadhouse Gates (halverwege)
Terry Pratchett, Ian Stewart & Jack Cohen – The Globe (bijna uit)
Terry Pratchett & Stephen Baxter – The Long War (net begonnen)
Bill Bryson – A Short History Of Nearly Everyhting (net begonnen)

Tsja snel afgeleid of zo?

Wat ik recent uitgelezen heb zijn de vorige delen van die twee Terry Pratchett boeken die ik nu lees, Hunger Games trilogie, eerste deel van Sookie Stackhouse reeks van Charlaine Harris, And Another Thing van Eoin Colfer en The Iron King van Maurice Druon. Vraag me alleen niet naar de volgorde. ;)
Verder liggen er 11 boeken in mijn kast die ik hierna wil lezen, en heb ik er ook nog een aantal op mijn lijstje staan die ik wil kopen. :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:48:

4 tegelijk? Raak je dan niet in de war?

[Beantwoorden]

Cindy antwoordt op 24 november 2013 om 17:18:

Haha dat zou je wel denken inderdaad, maar de boeken zijn zo anders van elkaar dat ik elke keer steeds weer meteen in het verhaal zit, welk boek ik ook oppak. :)

Was eerst alleen in die eerste twee bezig, maar toen kreeg ik een pakketje met nieuwe boeken binnen en toen kon ik het niet laten om meteen in die andere twee te beginnen. :-P

[Beantwoorden]


Door charile op 23 november 2013 15:19

Door Dionne op 23 november 2013 15:21

Aupairanoia, aanrader! :D

[Beantwoorden]


Door Summer op 23 november 2013 15:21

Het laatste boek dat ik heb gelezen was voor een boekbespreking, ‘Tegen de muur op’ van Karen Stoffels, was er niet echt een fan van.

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]


Door Laurie op 23 november 2013 15:22

Mijn laatst gelezen boek is The Hunger Games: Catching Fire. Na het lezen van The Hunger Games voor mijn studie (Ik was héél blij toen ik dit boek op de lijst zag staan!), kon ik gewoon niet wachten! Ik ben nu bezig in Pride & Prejudice (ook voor mijn studie).

Gisteren ben ik naar de film van Catching Fire geweest, zeker een aanrader!!

xoxo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:48:

Ik heb het eerste deel gezien en ga volgende week naar Catching Fire! Ben ZO benieuwd ^^)

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 23 november 2013 15:24

The Host van Stephenie Meyer. Echt een hele grote aanrader! Supermeeslepend.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 23 november 2013 15:27

John Green is echt geweldig! Zijn boeken zijn zowel leesbaar voor jongeren als jongvolwassenen. Je moet zeker eens een boek van hem lezen.
Vooral “Een weeffout in onze sterren” en “19 keer Katherine” vond ik top!

[Beantwoorden]


Door Iris op 23 november 2013 15:27

Mijn laatste volledige boek dat ik heb gelezen is “The Ocean at the End of the Lane” van Neil Gaiman. Het lijkt een gewoon boek, maar het heeft iets magisch. Hij heeft overigens ook Stardust geschreven (is een aantal jaar geleden gefilmd, dan snap over wat voor sfeer ik het heb). Verder ben ik bezig met de Sherlock Holmes boeken. Mijn laatste boek waar ik erg van onder indruk was, was “Me Before You” van Jojo Moyes. Is vertaald en wordt mogelijk verfilmd. Ik lees vooral in het Engels (ik ben niet zo fan van vertalingen) en ik hou het bij op de site Goodreads. Erg handig om je boeken bij te houden en nieuwe boeken te ontdekken.

[Beantwoorden]


Door Lys op 23 november 2013 15:46

Het laatste boek dat ik gelezen heb is ‘Into The Wild’ van Jon Krakauer. Ik heb eerst de film gezien en vond die ook goed, beide een aanrader dus.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 23 november 2013 15:53

Ik heb het boek van Isa Hoes in één adem uitgelezen. Wat een prachtig boek en een prachtige vrouw.

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 november 2013 15:56

Beauty van Cynthia Schultz

[Beantwoorden]


Door Yu Fan op 23 november 2013 16:09

Omdat de boeken van John Green geweldig zijn. Het is heel erg ontroerend maar zo’n móoi verhaal.

[Beantwoorden]


Door Lammie op 23 november 2013 16:17

De geweldige dichtbundel van Yahya Hassan, een jonge Palestijn die in Denemarken woont. Rauw, in your face, ontroerend. Ik heb hem in Kopenhagen horen voorlezen en viel zowat van mijn stoel. Wat een kracht. En nu maar hopen dat het boek ook in Nederland wordt uitgebracht…

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 24 november 2013 om 22:12:

Hoop ik ook! En dat hem niks overkomt natuurlijk. Hier was het laatste boek dat ik voor de lol las the art of fielding van harbach. Prachtboek. En daarna trouwens nog de troost van een warm visje van Sylvia Witteman. Heel grappig.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 23 november 2013 16:17

Leuk artikel! Ik ben erg nieuwsgierig naar het boek van Isa!

[Beantwoorden]


Door Eva op 23 november 2013 16:24

Ik heb ‘The fault in our stars’ net gekocht via bol.com, hij kreeg zoveel positieve reacties op goodreads.com! Ken je die site? Sinds ik hem ontdekt heb lees ik veel meer :). Ik heb net J.K. Rowlings ‘Een goede raad’ uit, ben nu bezig in ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zavon :)

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 23 november 2013 om 16:49:

Hoe vond je “Een goede raad”? Twijfel nog of ik dat boek zal kopen.

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 24 november 2013 om 10:48:

Ik zou hem zeker niet kopen, het is geen boek dat je opnieuw zult lezen. Ik vond het een bijzonder boek omdat de karakters erg realistisch zijn. Qua opbouw is het minder, het duurt wel een paar honderd pagina’s voordat er echt nieuwe dingen gebeuren, in het begin ben je vooral bezig het dorp en haar inwoners te leren kennen. Gelukkig leest het wel lekker weg :) Alle actie zit eigenlijk aan het einde, en dat maakt het boek een beetje vreemd vind ik. Als ik jou was zou ik het van iemand lenen of bij het bij de bieb lenen!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 23 november 2013 16:24

Het laatste boek wat ik uit heb is volgens mij The Land of Stories door Chris Colfer (ja, die uit Glee). Schattig boekje, meer bedoeld voor 11-12 jarigen, dat gaat over wat er gebeurd is in sprookjesland na alle verhalen. Leuk idee en vooral een no brainer om te lezen. Nu ben ik bezig in American Psycho van Brett Easton Ellis. Ik hou van moordlustige psychopaten in mijn boeken: zolang het maar duister en volkomen getikt is vreet ik boeken op. En ik lees alles in het Engels. Ik heb sinds eind VWO geen boek meer in het NL gelezen, en toen moest het voor mijn lijst.

[Beantwoorden]


Door Deborah op 23 november 2013 16:25

‘Hannibal’ van Thomas Harris. Inderdaad, over Hannibal Lecter, aka ‘Hannibal the Cannibal’. Spannend boek, echt een aanrader! De film vind ik ook megagoed, naar aanleiding daarvan ben ik begonnen in het boek.
Mijn favo boek is trouwens ‘Het Parfum’ van Patrick Süskind. Ik zie een thema: seriemoordenaars. :)

[Beantwoorden]


Door Minke op 23 november 2013 16:26

Ik moet super veel boeken lezen voor mijn Nederlands mondeling, ik ben nu bezig in Indische duinen. Een nogal saai boek eigenlijk..

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 24 november 2013 om 15:09:

Over dit boek heb ik mijn bachelor thesis geschreven, dus ik móet even reageren, haha. Ik denk dat als je iets meer weet over de achtergrond van de schrijver en wat hij eigenlijk wil vertellen, het boek al veel interessanter is. Op internet is een goede (uitgebreide) samenvatting en bespreking van het boek te vinden, klik op mijn naam voor de link.

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 24 november 2013 om 21:36:

Indische duinen is een heel interessant boek, maar zie het niet als een pleziertje of een ‘leuke’ roman. Er zit zoveel meer achter! Zoek eens wat op over de (historische) achtergrond van Nederlands-Indië en Van Dis zelf, wie weet vind je het boek dan interessanter. Succes met je mondeling voorbereiden!

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 24 november 2013 om 22:15:

Serieus :wtf: . Je bachelor thesis over indische duinen schrijven en dan iemand aanraden om een samenvatting te lezen… moeilijk te rijmen. Bij mij zou iedereen die het met een samenvatting doet keihard zakken .

[Beantwoorden]


Door Isabel op 23 november 2013 16:34

Ik hou van die doeboeken van Keri Smith en van de boeken van John Green.

[Beantwoorden]


Door Jill op 23 november 2013 16:35

Omdat John Green hele goede boeken schrijft? Vooral The Fault in Our Stars is erg goed en bovendien is hij als persoon heel sympathiek. Ik ben nu een paar boeken van Juliet Marillier aan het lezen, heb even een fantasy-fix nodig ^^)

[Beantwoorden]


Door Anne op 23 november 2013 16:35

Leuke vraag! Ik heb zo weinig tijd om te lezen dat ik alleen de boeken die ik voor school moet lezen nog lees, waar ik vroeger vier à vijf boeken per week las is het nu veel als ik er een in het halfjaar lees. Mijn laatst gelezen boek was voor engels, The Chosen.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 23 november 2013 16:37

Leuke vraag! Mijn laatste boek was ‘Nieuwe buren’ van Saskia Noort. Wat mij betreft beter dan 50 tinten grijs ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:50:

Dezelfde stijl?

[Beantwoorden]


Door Sabine op 23 november 2013 16:43

Ik ben nu bezig in een boekje dat heet “Hooggevoeligheid als kracht”, omdat ik er kortgeleden achter ben gekomen dat ik dat ben en er graag mee wil leren omgaan. :)

[Beantwoorden]


Door Martina op 23 november 2013 16:44

Toen ik je zag wil ik graag lezen!

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 23 november 2013 om 16:50:

Zeker doen!

[Beantwoorden]


Door Jelle op 23 november 2013 16:50

Ik ben nu bezig in Perks of being a Wallflower. die lees ik op de iPad in het Engels. Ik vind het zelf fijner om uit een ‘echt’ boek te lezen, maar door mijn vaders werk kan ik alle boeken gratis downloaden. Ook omdat het boek al uitgeleend was. Ik was er in begonnen met lezen en daarna bleek dat ik een boek moest voor Engels op school, handig! Ik beveel het iedereen aan, tot nu toe mooi boek:)

Ciao,
Jelle

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:51:

De film vind ik ook mooi :ja:

[Beantwoorden]


Door do op 23 november 2013 16:57

op vakantie lees ik wel veel
tijdschriften of een boek

ik kan er gewoon niet de rust voor vinden om een heel boek uit te lezen
toch lijkt het boek van isa hoes me heel mooi
mooi maar ook erg emotioneel, bij het woord zelfmoord heb ik altijd al de tranen in mn ogen staan
misschien dat ik toch ga lezen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:51:

<3

[Beantwoorden]

do antwoordt op 24 november 2013 om 10:54:

Lief! X

[Beantwoorden]


Door What's with Wendy? op 23 november 2013 16:57

Mijn laatst gelezen boek was ‘Rendez-vous’ van Esther Verhoef. Een onwijs spannende thriller wat je enorm mee sleept met een toefje erotiek. Echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door Brenna op 23 november 2013 16:57

Leuk dat mijn foto er bij staat! (Paper Towns van John Green)
Zijn boeken zijn allemaal erg goed, The Fault In Our Stars wordt momenteel verfilmd en is erg populair. Zeker een aanrader! Ik heb zo genoten van Looking For Alaska dat ik hem nog regelmatig lees. ♥

[Beantwoorden]


Door Lies op 23 november 2013 16:58

Ik ben zelf altijd al gek geweest op lezen, maar sinds de laatste tijd verslind ik weer echt het ene na het andere boek. Het laatste boek wat ik heb gelezen is De IJzerprinses van Julie Kagawa. Dit is het derde deel uit The Iron Fey serie en ben nu dan ook in het vierde deel bezig De Ijzerprins. Ik vind het een hele mooie en leuke serie om te lezen en kan ook niet wachten om de rest van de delen te lezen, maar die zijn helaas nog wel alleen in het engels. Niet dat ik geen engels kan, maar een boek in het Nederlands vind ik toch net wat fijner weglezen haha.

[Beantwoorden]

Lies antwoordt op 23 november 2013 om 16:59:

Oeps De IJzerkoningin bedoelde ik, want De IJzerprinses was deel twee van de serie haha.

[Beantwoorden]

Tialda antwoordt op 24 november 2013 om 23:23:

Ahh die boeken zijn goed! Ik ga binnenkort de ijzerprins bestellen!
Oh en heb je Verwelken al gelezen? van The Chimical Garden trilogie? Die boeken zijn echt geweldig!

[Beantwoorden]


Door Jill op 23 november 2013 17:00

mijn laatste boek is de iron fea! geweldig boek!

[Beantwoorden]


Door Ruth op 23 november 2013 17:03

John Green is op de een of andere manier een beetje ‘viral’ gegaan met zijn boek de weeffout in onze sterren. Het was een enorme hype en heb het boek dan ook gelezen maar vond er eigenlijk niet zo veel aan veel youtubers vertelde dat ze het huilend lazen maar ik voelde geen eens een brok in mijn keel dus voor mijn part een beetje een onnodige hype… Zijn boek looking for alaska vond ik overigens wel heel erg mooi.

[Beantwoorden]


Door N op 23 november 2013 17:06

John Green is een ongelooflijk leuke schrijver en zijn boeken zijn dan ook echt fantastisch. Hij heeft trouwens ook een youtube kanaal met zijn broer Hank Green en een tumblr blog! :-P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:52:

Dat vind ik wel heel tof en bijzonder!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 23 november 2013 17:15

Julia’s reis van Finn Zetterholm

[Beantwoorden]


Door Robin op 23 november 2013 17:29

Momenteel lees ik shopaholic & baby, zo’n lekker luchtig boek! Ik lees heel graag, maar ik lees nu voornamelijk voor school :-(

[Beantwoorden]


Door Lilian op 23 november 2013 17:29

De laatste boeken die ik heb gelezen zijn die van de harry potter serie. Nu aan de films beginnen, komt wel goed met die komende winterdagen! :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 november 2013 17:31

Ik heb door alle drukte van school een tijd niet kunnen lezen, maar nu begin ik weer in 11.22.63 van Stephen King.

[Beantwoorden]


Door Maya op 23 november 2013 17:33

Ik heb gisteravond “the fault in our stars” uit gelezen. Echt een goed boek. Sowieso een aanrader, ontzettend mooi.. Maar wel ook erg verdrietig, dus zou ik zorgen voor een bak met tissues voordat je er aan begint :)
xxx

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 23 november 2013 om 17:57:

Augustus <3

[Beantwoorden]


Door Carolijn op 23 november 2013 17:40

Haar naam was Sarah, ontroerend boek. Wat een afgrijselijke gebeurtenissen heeft Dat meisje mee moeten maken. Ik heb wel een traantje gelaten.

[Beantwoorden]


Door Ella op 23 november 2013 17:42

‘Toen ik je zag’ spreekt me wel aan. Mijn vader is manisch-depressief dus ik ben altijd op zoek naar verhalen van anderen om het beter te kunnen plaatsen… :+

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:53:

Ik denk dat dit boek je daarmee wel een beetje zal helpen, herkenning zal geven.

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 23 november 2013 18:06

Ik ben nu ‘ Het Diner’ aan het lezen voor Nederlands. Zodra ik die uit heb wil ik graag ‘Het Is Zoals Het Is’ van Marcel van Roosmalen lezen, volgens mij had je laatst ook een foto gepost waarin je broertje die aan het lezen was.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:53:

Klopt! Die leest hij nu.

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 november 2013 18:06

Na het lezen van deze post en alle reacties heb ik gelijk zin om te lezen. Ik pak mijn boek er weer bij. Ik lees ‘de ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch. Heel apart, maar leuk boek. Trouwens wel een boek voor de mensen die ervan houden. Als je veel chickslets leest vind je de 900+ blz vast moeilijk om door te komen

[Beantwoorden]


Door Esther op 23 november 2013 18:11

Het laatste boek dat ik het gelezen was Survive , een engels boek. Voor school! Wel een aanrader :)

[Beantwoorden]


Door Nora op 23 november 2013 18:17

Mijn laatst gelezen boek is ‘De smaak van vrijheid’ van Annia Ciezadlo en nu ben ik bezig met ‘De Westerse Geisha’ van Chelsea en nog wat :D Ik koop mijn boeken meestal bij Kruidvat, de meesten zijn waargebeurd en kosten niet veel! Ik wil heel graag ‘De Vliegeraar’ van Khaled Hosseini lezen, de film heb ik al gezien, nu het boek nog! (H)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 23 november 2013 18:18

Ik vind boeken van Renate Dorrestein zo leuk! Ze lezen heel makkelijk
maar zijn toch mooi geschreven :)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 24 november 2013 om 21:38:

Als je Renate Dorrestein leuk vindt, probeer dan ook eens Rascha Peper!

[Beantwoorden]


Door Ruth op 23 november 2013 18:20

Haha leuk, De belevenissen van een muurbloem zie ik op de foto staan, die ben ik nu aan het lezen. Ik las ook een hele tijd niet, maar ben pas weer bij de bibliotheek geweest :) En voor school moet ik sws lezen, een boek per maand voor Nederlands. Helaas zijn die boeken niet allemaal even leuk :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:55:

Ik vond lezen voor school ook heel stom, nooit boeken die ik leuk vond.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 23 november 2013 18:33

Na het cocktail boek waarmee ik hier wat misplaatst op de foto sta, ben ik nu weer bezig in De Chocoladebijbel. Tja ik leer mezelf gewoon allerlei technieken in het koken..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:55:

Misplaatst? Leuk juist!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 23 november 2013 18:38

Ik hoor ook altijd zo’n goede dingen over John Green, in de kerstvakantie wil ik graag ‘een weeffout in onze sterren’ lezen. Mijn laatst gelezen boek ? Euhm, deze week heb ik Het Parfum gelezen, dat was wel voor school. maar voor de rest lees ik meestal altijd chicklits!

[Beantwoorden]


Door Nynke-Boudien op 23 november 2013 19:11

Het boek van Isa Hoes staat op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas ^^) Momenteel lees ik het derde deel van Bridget Jones, erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Hester op 23 november 2013 19:16

Uhhh je kan je beter afvragen waarom John Green NIET populair is! Zijn boeken zijn echt geweldig, net anders dan anders. Leuk dat je weer bent begonnen met lezen, ik ben vandaag ook weer naar de bieb geweest! Vind het heerlijk ontspannend altijd al moet ik er wel echt tijd voor maken.

[Beantwoorden]


Door Stefanie op 23 november 2013 19:23

You before me (in het nederlands is dat: voor jou) van jojo moyes. Het is echt een prachtig boek echt een aanrader, heeft wat weg van intouchables.

[Beantwoorden]


Door Stefanie op 23 november 2013 19:24

Vind het jammer dat ik eigenlijk maar weinig lees, want ik vind het echt heerlijk om te lezen maar neem er nooit de tijd voor :(

[Beantwoorden]


Door Roos op 23 november 2013 19:29

Her boek dat ik het laatst gelezen heb is The look. Wel een leuk boek maar niet het beste wat ik ooit heb gelezen. Ik ben echt nog op zoek naar goede leuke boeken, dus fijn zo’n artikel :)

[Beantwoorden]


Door Lara op 23 november 2013 19:30

Weet iemand of Toen Ik Je Zag een aanrader is? Ik wil het best lezen, ben alleen bang voor het eind. Ik kamp ook met mijn vriend die een depressie heeft en het soms ook niet helemaal meer ziet zitten.. Maar aan andere kant als ik het lees weet ik misschien wel dat ik niet alleen ben en hoe zij (Isa Hoes) reageert op dingen, waaruit ik dan weer tips kan ophalen.. Wat denken jullie?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:57:

Ik denk dat het wel herkenbaar zal zijn, dat vond ik prettig. Als je je soms hulpeloos voelt, weet dat dat niet aan jou ligt, je bent ook vrij hulpeloos in een relatie met iemand die depressief is. Ik vond het zelf wel fijn om te lezen, maar dat is misschien ook persoonlijk.

Heeft je vriend hulp? Je mag me ook mailen als je het niet hier wilt delen. Mailadres staat op de contact pagina. <3

[Beantwoorden]


Door Veerle op 23 november 2013 19:31

De boeken van John Green zijn inderdaad heel tof! Ik heb The Fault in Our Stars nog niet gelezen (heb hem wel, met handtekening, hihi), maar ik kan niet zo goed tegen zielige boeken… Zijn andere boeken heb ik wel allemaal gelezen, vooral Paper Towns is echt een aanrader! Het Grote Misschien en Will Grayson, Will Grayson zijn ook erg mooi. (:

Ik ben nu Verbreken aan het lezen, het laatste deel van The Chemical Garden-trilogie van Lauren DeStefano. Heel mooie boeken! En hierna ga ik The Cuckoo’s Calling van Robert Galbraith (J.K. Rowling) lezen.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 23 november 2013 19:42

Ik heb net de serie van vijftig tinten uit. Echt prachtige boeken, ik had ze ook ontzettend snel uitgelezen. Leuk artikel, trouwens. Ik ben toevallig opzoek naar nieuwe boeken om te lezen.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 november 2013 20:18

De boeken van John Green zijn gewoon zo mooi! Vooral tfios, daarbij heb ik echt zitten huilen, echt een aanrader. :-) xxxx

[Beantwoorden]


Door Linda op 23 november 2013 20:24

De boeken van John Green zijn volgesmij echt heel populair onder de dames, maar ik vind het maar niks al dat drama.

[Beantwoorden]


Door Fien op 23 november 2013 20:47

Onschuldig verlangen van Jose Vriens, een echte aanrader! ^^)

[Beantwoorden]


Door Roos op 23 november 2013 20:53

John Green heeft een hele aparte schrijfstijl! Wat JK Rowling ook heeft met de HP boeken! Mijn laatst gelezen boek is Dinsdag is voorbij van Nicci French

[Beantwoorden]


Door Annelie op 23 november 2013 21:26

Ik heb als laatste gelezen Divergent van Veronica Roth en ben nu bezig met the fall of five van pittacus lore :)

Xx Annelie

[Beantwoorden]


Door Leonie op 23 november 2013 21:28

Ik lees nu voornamelijk hele dikke boeken voor mijn studie (ik studeer pedagogiek en moet boeken zoals The Development of Children en Sociology lezen), maar toevallig heb ik ook net ‘The Other Hand’ van Chris Cleave gelezen, is een aanrader!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 23 november 2013 21:45

Ik heb echt een bloed hekel aan lezen. Het laatste boek wat ik heb gelezen is de gelukkige huisvrouw voor Nederlands

[Beantwoorden]


Door Katrien op 23 november 2013 22:02

Het laatste boek dat ik heb gelezen is er één uit de Shopaholic reeks, maar ik ben vergeten hoe die noemt. Zijn m’n lievelingsboeken!

[Beantwoorden]


Door anke op 23 november 2013 22:04

ik lees nu ook “The Fault in our Stars” van John Green, zijn stijl van schrijven is gewoon zo leuk om te lezen en zijn verhalen zijn echt. Ze raken je.

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 23 november 2013 22:12

Ik ben nu Harde Grenzen aan het lezen, het twee boek van Muren van Glas van Marique Maas. Erg leuk boek moet ik zeggen, je moet wel een beetje van de 50 Tinten genre houden.. al vind ik deze boeken beter om doorheen te lezen dan de populaire trilogie.

[Beantwoorden]


Door Sam op 23 november 2013 22:30

Ik lees vooral veel in vakanties, heb doordeweeks weinig tijd.

Ben nu bezig met Password van Mirjam Mous. Ander boeken die ik heb gelezen en echt aanraders zijn: de boekendief – Markus Zusak en boeken van Roald Dahl, Jan Terlouw, Tonke Dragt, Astrid Lindgren. Misschien een beetje kinderlijk maar vind het zelf altijd wel lekker voor het slapen gaan.

[Beantwoorden]


Door Sam op 23 november 2013 22:37

John green is van the vlogbrothers op youtube :D

[Beantwoorden]


Door Maud op 23 november 2013 22:44

Ik raad Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Dekkers heel erg aan! Super leuk boek en lekker dik, waardoor het lang duurt voordat je hem uit hebt (love) ik heb hem op vakantie gelezen en kon het niet weg leggen.

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 november 2013 22:48

Mijn laatste gelezen boek is ‘Percy Jackson and the Last Olympian’ en ik ben pas begonnen in ‘Heroes of the Olympus: The Lost Hero’ beide zijn geschreven door Rick Riordan.
Over John Green, ik heb gehoord dat hij een goede schrijver is. Zelf heb ik nog niets van hem gelezen maar ik wil binnenkort wel een boek van hem kopen.

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 23 november 2013 22:48

ik begin nu aan het vierde deel van Maaike & Domenico, lees ze echt zo uit terwijl ze best dik zijn haha ik vind ze super om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Joni op 23 november 2013 22:55

Ik ben momenteel The Hunger Games trilogie aan het herlezen, zit aan het tweede deel (Catching Fire). Wou de boeken nog eens opnieuw lezen voor ik de tweede film ga kijken. Tegelijkertijd ook World War Z aan het lezen, die had ik van mijn broer geleend. En daarna ga ik The Hobbit ook herlezen (zelfde reden als THG) :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:58:

Herlezen zelfs, dan moeten ze wel erg leuk zijn.

[Beantwoorden]

Joni antwoordt op 24 november 2013 om 13:06:

Ik vind van wel, maar dat is persoonlijk, natuurlijk :) Maar ik ben wel zo iemand die vaak boeken opnieuw leest (als ik ze goed vind).

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 november 2013 23:08

Ik ben nu bezig in ‘een schitterend gebrek’ van Arthur Japin en die kan ik iedereen aanbevelen!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 november 2013 23:12

Leuk om te zien! Mijn laatst gelezen boek is Erik of het klein insectenboek, voor school. Haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 10:59:

haha, leuk!

[Beantwoorden]


Door Jantine op 23 november 2013 23:17

Laatst gelezen boek Vals Alarm van Marelle Boersma, een soort drama/thriller, erg mooi. Nu zit ik helemaal in Karen Rose De dood in haar ogen, superspannend! Een echte thriler. Ik vind lezen heerlijk om te doen, dan ben ik helemaal ontspannen en kom ik tot rust!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 23 november 2013 23:18

John Green is erg bekend op het internet. Hij heeft samen met zijn broer Hank het YouTube kanaal “VlogBrothers”. Ze zijn al jaren zeer succesvol, met dat kanaal en vele andere (vooral educatieve) kanalen. Ook hebben ze (voornamelijk Hank) VidCon opgericht; hèt jaarlijkse online video/YouTube evenement in Amerika. Zij “zijn” YouTube, pretty much, haha.

En John Green is dus ook een schrijver. Young adult boeken. Hij schrijft prachtig en t spreekt dus jong volwassenen erg aan. Dus Youtube kijken+ boeken lezen = John Green lezen. Haha!
Hij is inderdaad veel bekender geworden toen The Fault in Our Stars/Een Weeffout in Onze Sterren uitkwam.
En nog meer nu er een film over opgenomen is, die komt volgend jaar uit. Kan niet wachten :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2013 om 11:00:

Ik had geen idee, wat interessant! VidCon is huge, daar wil ik graag nog eens een keer heen.

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 23 november 2013 23:35

Ik ben bezig in “Een goochelaarstruc, een handvol rogge” van Agatha Christie. Het is het eerste boek van deze schrijfster dat ik lees en ik vind het heel prettig geschreven. Ik kan me niet meer herinneren welk boek ik hiervoor uitlas. (Buiten schoolboeken lees ik vaak blogs en af en toe tijdschriftartikelen maar een echte roman was lang geleden)
In elk geval: aanrader! (Is een leuk onderwerp om over te bloggen trouwens! Meer van dat :p )

[Beantwoorden]


Door Anne op 24 november 2013 00:07

Mijn volgende boek gaat ‘Life of Pi’ worden (die staat al twee maanden naast mijn bed, maar totaaal niet aan toegekomen)
Haha grappig dat je het vraagt, ik heb van de zomer twee boeken van John Green gelezen, namelijk The Fault in Our Stars en Looking for Alaska! Wat zijn boeken (in mijn ogen) zo populair maakt is dat hij speciaal voor youngadults schrijft, dus van 16 tot 23 ongeveer en zijn schrijfstijl. Hij kan hele heftige thema’s, zoals kanker in The Fault in Out Stars heel luchtig maar tegelijkertijd ook intens en meeslepend beschrijven. Het zijn boeken die makkelijk weglezen maar wel een boodschap hebben en een indruk achterlaten! Echt een aanrader

[Beantwoorden]


Door Debbel op 24 november 2013 01:45

Bezig in Badr, boek over Badr Hari, maar echt nog maar net begonnen dus het zal mij benieuwen……………………

[Beantwoorden]


Door Fatima op 24 november 2013 02:10

Leuk een artikel over boeken, altijd leuk om te lezen, aangezien ik een boekenwurm ben, ik heb net het boek van Arthur Japin uitgelezen En buiten is het feest, heftig boek over incest, maar goed geschreven door de auteur, goede inlevingsvermogen in de hoofdpersonage.

[Beantwoorden]


Door laura op 24 november 2013 10:46

Moet 10 boekem voor nederlands lezen maar maar beperkt wat je mag kiezen daarbij vond ik herman koch – het diner (waae nu ook een film van komt) erg leuk om te lezen

[Beantwoorden]


Door suzanne op 24 november 2013 11:12

Bericht uit Parijs van Guillaume Musso
Als je trouwens nieuwe boeken wilt leren ‘kennen’ raad ik je de site goodreads aan. Staan veel reviews op en er worden boeken aangeraden naar aanleiding van jou gelezen boeken

[Beantwoorden]


Door Eva op 24 november 2013 11:36

Mijn laatst gelezen boek heb ik een uurtje geleden net uitgelezen: The History of Love, door Nicole Krauss, een Amerikaans boek. Ik studeer Engelse literatuur in België en dat was verplicht te lezen, maar het was echt prachtig! Ik heb ervan genoten! :) Zeker een aanrader! En hierna moet ik Extremely loud & incredibly close van Jonathan Safran Foer lezen, ben benieuwd! :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 24 november 2013 11:37

Op dit moment lees ik The fault in our stars, echt een super leuk en mooi boek!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 24 november 2013 11:53

Wat leuk dat je zo veel leest :D ik ben ook wel benieuwd naar het boek van Isa Hoes! Ik had in de zomer een interview met haar gelezen (ik weet niet meer in welk tijdschrift) en dat ging ook een beetje over hun relatie, dat vond ik wel bijzonder om te lezen.
Ik heb het laatst Paper Towns van John Green gelezen en nu ben ik in The Twins bezig van Saskia Sarginson. John Green is geweldig.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 24 november 2013 12:36

Ik ben net begonnen met het 2de deel van The Hunger Games. Een beetje laat, want nu kan ik niet naar die film. Maar ik kan wel wachten :)

[Beantwoorden]


Door helene op 24 november 2013 12:36

Dit is ook een echte aanradar: 7 minuten na middernacht
Over een jongen van 13 en zijn moeder, de moeder heeft kanker. om hem te helpen komt er een monster die hem wijze verhalen verteld. als hij klaar is moet de jongen zijn verhaal vertellen, de waarheid. maar die durft hij niet te vertellen of toch wel? en het monster is uiteindelijk geen monster maar…

[Beantwoorden]


Door Laura op 24 november 2013 12:50

Mijn laatst gelezen boek is De dochter van Jessica Durlacher, een roman met best een mooi en bijzonder verhaal. Maar eigenlijk lees ik liever literaire thrillers. Nu lees ik Debet, het nieuwste boek van Saskia Noort, maar na 60 bladzijdes vind ik het tot nu toe nog een beetje tegenvallen. Haar andere thrillers vond ik heel gaaf!

[Beantwoorden]


Door senna op 24 november 2013 12:52

insurgent het tweede boek uit de divergent reeks nu bezig met Cathing fire (voor de 3e keer) :P

[Beantwoorden]


Door senna op 24 november 2013 12:54

de boeken van john green zijn zo populair omdat ze geweldig zijn! ik heb the fault in our stars gelezen en het is zoooo grappig maar ook zielig en dat maakt het zo leuk

[Beantwoorden]


Door Laura op 24 november 2013 12:56

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het boek van Isa, misschien dat ik die toch ook moet aanschaffen. Maar ik ben begonnen aan het boek PAAZ, heb het alleen even weg gelegd. Omdat ik me enorm laat meeslepen door de boeken die ik lees. En om nou voortdurend mee te lezen met de gedachten van een depressief persoon.. Word ik uiteindelijk ook niet heel happy van haha!

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 24 november 2013 om 15:13:

Gelukkig gaat het steeds beter met Emma en zijn er ook mooie en hilarische momenten op de psychiatrische afdeling. Echt een ontroerend boek!

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 24 november 2013 om 15:14:

Gelukkig gaat het steeds beter met Emma en zijn er ook mooie en hilarische momenten op de psychiatrische afdeling. Echt een ontroerend boek!
Heb je de boektrailer van PAAZ gezien? Die is echt heel tof.

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 24 november 2013 om 15:24:

Nee nog niet gezien! Ik lees hem ook wel uit hoor! Alleen af en toe wil ik zo’n boek gewoon heel even weg leggen!

[Beantwoorden]


Door Maartje op 24 november 2013 12:58

Ik raad je het boek Zusje van rosamund lupton aan, een onwijs spannend en mooi boek, heb hem nog niet uit maar vind hem nu al erg goed.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 24 november 2013 14:34

Het boek waar ik momenteel in bezig ben is ‘Duizend Schitterende Zonnen’ van Khaled Hosseini. Echt een mooi boek! (Khaled Hosseini schreef ook ‘De Vliegeraar’.) ^^)

[Beantwoorden]


Door Inge op 24 november 2013 15:02

Ik lees veel, soms zelfs twee boeken per week. Een boek dat kortgeleden indruk op mij gemaakt heeft is ‘Van dode mannen win je niet’ door Victor van den Berg. Het verhaal gaat over een geweldadige man die zijn vriendin en stiefzoontje mishandelt. De auteur schrijft vanuit het perspectief van deze man, heel bijzonder.

[Beantwoorden]


Door vera op 24 november 2013 15:04

Leuk dat je ook een artikel over iets anders maakt!!

[Beantwoorden]


Door Marlous op 24 november 2013 15:05

Voor alle harry potter fans: de 7 boeken van de serie “Septimus Heap” door Angie Sage! Ge-wel-dig, heb net het laatste uitgekomen boek Vuer uit, een echte aanrader. (love)

[Beantwoorden]


Door lisa op 24 november 2013 15:12

Toen ik je zag, wil ik ook nog graag lezen.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 24 november 2013 16:00

Leuke twitter question! Mijn laatst gelezen boek is helaas ook een studieboek. Momenteel ben ik bezig met het lezen van Vals alarm – Marelle Boersma. Tot nu toe ook echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door Britt op 24 november 2013 16:02

Harry Potter blijft gewoon echt geweldig en kan dat echt vaak lezen.
Ik vind zelf naast de boeken van Lauren Conrad (wauw , ze schrijft geweldig) , Pretty little liars heel erg leuk! Ik kan nooit stoppen als ik de boeken lees. Ik ben nu seizoen 2 van de serie op mijn laptop aan het kijken ook een aanrader trouwens. (love)
Alleen de laatste tijd lees ik niet meer zo vaak , wordt eens tijd!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 24 november 2013 16:57

Harry Potter serie= LOVE en de serie van The Hunger Games is geweldig. Ik heb ze zelf alle drie en ben gisteren naar Cathing Fire geweest, ik heb er anderhalf jaar opgewacht! Nadat The Hunger Games was verfilmd en uitkwam in de bioscoop hoopte ik al op deel 2: cathing fire, hahaha.

[Beantwoorden]


Door Femke op 24 november 2013 17:21

Wat een leuke twitterquestion, weer eens wat anders! Ik ben heel erg beniewd naar het boek Antiglamour!

[Beantwoorden]


Door Alicia op 24 november 2013 19:40

John green is een super schrijver! The fault in our stars is een heel mooi boek en
(love)

[Beantwoorden]


Door Wieneke op 24 november 2013 21:26

Tja, beetje cliché maar Twilight en The Mortal Instruments.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 24 november 2013 21:32

Ik kom met de hoeveelheid boeken die ik voor mijn studie (geschiedenis) moet lezen bijna niet aan het lezen van romans toe.. maar het laatste boek wat ik dan heb gelezen/mee bezig ben is ‘Honger’ van Knut Hamsun (een Noors literair werk uit 1890 op aanraden van mijn huisgenoot). Erg bijzonder boek.
Overigens, John Green vind ik ook supertof. Ik heb Looking for Alaska destijds (in 2005 ofzo is het uitgekomen) gelezen op aanraden van de boekhandelaar en sindsdien heb ik bijna al zijn boeken gelezen.

[Beantwoorden]


Door Marly op 24 november 2013 22:26

I love reading! Ik lees vooral graag chick-lit, maar ook thrillers en horror lees ik graag.
Ik ben nu Sleigh Bells in the Snow van Sarah Morgan aan het lezen (ik lees vooal in het Engels). Als je chick-lit ook leuk vind, schrijfster die ik graag lees zijn: Lindsey Kelk, Ali McNamara, Scarlett Bailey.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 25 november 2013 09:00

Ik snap de hype rond John Green wel. Voor Engels op school moesten wij The Fault In Our Stars lezen, en ik vond het prachtig. Ik vind echt dat het heel erg goed geschreven is, want ondanks dat het een zwaar onderwerp is (kanker) leest het niet heel erg zwaar. Wel een mooie verhaallijn, zeker een aanrader!!

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 25 november 2013 09:19

Als je John Green gaat lezen; doe het dan wel in het Engels. John Green heeft een prachtige manier van dingen verwoorden dus is het mooier als je Engels leest. Hij is zo populair omdat zijn boeken niet zo standaard zijn; geen teenage love story met een happy ending. Het zijn realistische boeken en vooral jongeren kunnen zich ook in de boeken verplaatsen. Will grayson, will grayson vond ik een heel leukmboek van hem en natuurlijk The Fault In Our Stars. Ik heb al zijn boeken gelezen op 1 na; The Abundance of Katherines, en eigenlijk raad ik ze allemaal aan!

[Beantwoorden]


Door Jose op 25 november 2013 10:37

Ik ben sinds kort verslaafd aan de boeken van Dan Brown & sla me als een bezetene door ‘de delta deceptie’ heen. :ja:
O, en voor overdag: interculturele pedagogiek vanuit ecologisch perspectief. Mehhh! :lees:

[Beantwoorden]


Door Wieke op 25 november 2013 11:40

The pursuit of happiness door Douglas Kennedy. Aanrader!! Sowieso hele fijne schrijver.

[Beantwoorden]


Door Meandra op 25 november 2013 13:47

Op dit moment lees ik Een goede raad van J.K. Rowling (schrijfster van de Harry Potter boeken). Ik hou ook van spannende boeken en mijn favoriete auteur in dat genre is op dit moment Jussi Adler Olssen. Ik heb nog een heleboel boeken liggen die ik moet lezen bijvoorbeeld de nieuwe Bridget Jones, The Coocooks calling, Inferno van Dan Brown. Ik lees echt van alles eigenlijk en lezen is ook echt een hobby van mij. Ik werk dan ook in een boekenwinkel. De boeken van John Green wil ik ook nog lezen trouwens, lijken me erg goed.

[Beantwoorden]


Door Hesteranne op 25 november 2013 14:48

Ik heb als laaste Hokwerda’s Kind van Oek de Jong gelezen. Zelf lees ik erg veel. Mijn boekenkast puilt dan ook uit!

[Beantwoorden]


Door Seva op 25 november 2013 16:11

Laatste boeken die ik gelezen heb zijn;

Vingervlug (Sarah Waters)
Hannah’s keuze (Hannah &Kirsty Jones)

Boeken die ik heb liggen en waar ik snel in wil beginnen zijn;

De schaduw van mijn vader (Mahtob Mahmoody)
Hemelvaart (Judith Koelemeijer)

Onwijs mooie en ontroerende boeken..

[Beantwoorden]


Door Cheyenne op 25 november 2013 17:11

John Green is een geweldige schrijver! The Fault in Our Stars en Looking for Alaska zijn mijn favoriete boeken van hem. Ik ben momenteel bezig in Duizend Schitterende Zonnen van Khaled Hosseini voor school, en heb net The Coldest Girl in Coldtown van Holly Black uit.

[Beantwoorden]


Door Inez op 25 november 2013 19:33

Vijftig tinten! Verder ben ik een groot fan van waargebeurde verhalen, karin Slaughter en Suzanne Vermeer!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 25 november 2013 19:48

Mijn laatste boek ben ik de naam van vergeten ;D Ik weet alleen dat ik aan het laatste deel van de triologie was begonnen. Ik kwam er dus achter toen het boek uit was. Maar ja, ik ben dan ook een dombruintje :D Het voorlaatste herinner ik me wel nog. Het tweede deel van een triologie. (En dit keer was ik met deel 1 begonnen :D). Angel Fire van L.A Wetherly (weet niet hoe je de naam precies schrijft). Persoonlijk vond ik het eerste deel het beste. Maar het tweede was ook wel spannend. Nu nog aan het wachten tot dat het derde deel uitkomt. Tot nu toe is het alleen nog maar in het Engels uit. :)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 25 november 2013 20:56

Leuk artikel! Ik weet even niet meer wat mijn laatst gelezen boek was. Ik lees best veel (leen boeken bij de bieb) maar ik heb al een boek of 4 gehad waarvan ik er na een paar bladzijden achter kwam dat ze eigenlijk niet zo leuk waren, die titels onthoud ik dan ook niet. Ik ben weer hoopvol in een nieuwe begonnen, dat heet ‘Boven Verwachting’ maar ik weet nog niet of ie echt leuk is. Ik lees meestal chicklits, eigenlijk wat te ‘jong’ leesmateriaal voor mijn leeftijd, maar ik vind het leuk.

[Beantwoorden]


Door Irene op 25 november 2013 23:28

Oh jee…
ik kan me mijn laatst gelezen boek niet meer herinneren…
Ben nu bezig in ‘Vissen voeren’, maar nog maar in het begin dus ik ben er nog niet over uit of het een leuk boek is of niet.
Ik heb wel een enorme aanrader (ik grijp elke kans die ik zie om anderen deze boeken aan te raden): de Stephani Plum-boeken van Janet Evanovich. Het zijn boeken met een cijfer in de titel (one for the money, two for the dough, three to get deathly, enz.), ze zijn al best oud (het eerste boek is ouder dan ik!), maar nog zó leuk (het eerste boek is afgelopen jaar verfilmd en daarom ook weer in het Nederlands verkrijgbaar in boekhandels).
De boeken gaan over bounty hunter Stephani Plum, het is heel humoristisch en luchtig, maar niet chicklet-achtig/duizend-in-een-dozijn omdat het geen kwijlerige liefdesboeken zijn waar op het eind alles goedkomt met een vriendje en zo.
Echt lezen hoor!! Superleuk!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 november 2013 09:53

Nu lees ik Bob de Straatkat, over een ex dakloze die in een afkickprogramma zit. Hij ontmoet een gewonde rode kater en besluit voor hem te zorgen, maar dan worden ze beste maatjes. De kat helpt hem om op het juiste pad te blijven en sterk te zijn. Erg interessant om te lezen, maar mijn voorkeur gaat toch naar boeken vol spanning zodat je niet wil stoppen met lezen.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 26 november 2013 17:00

Ik ben nu bezig in Het Diner van Herman Koch

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 26 november 2013 17:54

Dat boek van Isa Hoes lijkt me echt onwijs oninteressant haha

Ik ben op het moment bezig in De 100jarige man die uit het raam klom en verdween
De laatste die ik uitlas was De Laatkomer van Dimitri Verhulst, een enorme aanrader!

[Beantwoorden]


Door Julia op 26 november 2013 21:37

De laatste tijd heb ik helaas veel minder tijd om boeken te lezen. In de zomer heb ik ‘The Best of Me’ van Nicholas Sparks en ‘De gedaanteverwisseling’ van Franz Kafka gelezen. Heel verschillende dingen! Het boek van Sparks zou ik zeker aanraden, heel mooi verhaal! Dat van Kafka is nogal een apart verhaal, ik vond het wel leuk om gelezen te hebben, maar het is niet iets wat ik iedereen kan aanraden haha. Ik ben nu bezig in ‘Het verloren labyrint’ van Kate Mosse, dat is weer een wat luchtiger boek, wel vrij dik. Speelt zich half in de Middeleeuwen af en half in het nu en het leest wel lekker weg.

[Beantwoorden]


Door Jint op 27 november 2013 08:11

Naast de verplichte boeken voor mijn opleiding ben ik nu bezig in mijn eerste e-book. Mijn bibliotheek had in zomervakantie een actie dat je gratis e-books kon downloaden op je telefoon/tablet, op dit moment lees is 500 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas. Een autobiografie over een man die onschuldig gevangen wordt genomen in Marokko.

[Beantwoorden]


Door Mel op 27 november 2013 16:53

Inferno van Dan Brown.

[Beantwoorden]


Door Machteld op 28 november 2013 18:10

Saartje Tadema van Thea Beckman. Echt een geweldige kinderboekenschrijfster. (ook als je ouder bent ^^) )
Ik lees het allemaal op papier en dan voelt het boek oud.
Heerlijk. :yay:

[Beantwoorden]


Door Kim op 30 november 2013 23:53

Ik ben al heel lang bezig in het eerste deel van de Millenium-trilogie van Stieg Larsson. Kom er elke keer niet in verder omdat ik verplicht allemaal boeken moet lezen voor mijn studie. Daarvoor lees ik nu een boek van Reve, wat ik niemand zou aanraden. :p

[Beantwoorden]