Twitter Question #145

TQ_145_01

Ik hoor het zo vaak: ‘met mijn vriendinnen kan ik alles bespreken!’. Alles? Denk ik dan. Echt, alles? Ook je gevoelens, durf je het te zeggen als je gekwetst bent? Kun je met je vriendinnen discusseren, of is het ongemakkelijk als jullie het niet met elkaar eens zijn, en ga je daarom discussies uit de weg? Het is tenslotte makkelijker te zeggen dat je het met haar eens bent. Dan kunnen jullie gewoon happy verder. Zijn er dingen waarvan jij het moeilijk vindt ze met vriendinnen te bespreken?

TQ_145_02

Ik vind het heel erg moeilijk om het over gevoelens te hebben. Jaren lang had ik vriendinnen die me steeds lieten vallen. Toen ik op mijn 15e een vriendin kreeg die niet zo was (en waar ik nog steeds bevriend mee ben!), durfde ik niet meer open te zijn. Inmiddels heb ik geleerd dat als je iemand vertrouwt, het juist heel mooi is als je open bent. Het durft te hebben over verdriet, pijn en onzekerheden. Dat geeft een vriendschap meer waarde en zorgt ervoor dat de kans dat de vriendschap blijft, ook groter is. Ben je bang dat je vriendin in de toekomst deze informatie tegen je gaat gebruiken, dan moet je je afvragen of ze wel een echte vriendin is.

Ik ben vriendinnen kwijt geraakt waarmee ik hysterisch kon lachen, die ik maar hoefde aan te kijken en ze wist wat ik bedoelde. Maar we deelden niets. Niet de echte dingen althans. En dus liep het stuk, omdat we niet open naar elkaar zijn geweest.

Het open zijn blijft moeilijk, maar ik merk dat als ik open ben en me kwetsbaar op durf te stellen, ik ook veel meer terug krijg. Vriendschappen worden er echt een stuk mooier op. En weet dat als je iets rots mee gemaakt hebt, of als je je gekwetst voelt, het enorm kan opluchten erover te praten. Bovendien is je vriendin niet van steen, het kan heel goed dat zij iets vergelijkbaars meegemaakt heeft. En ook als dat niet zo is, kan ze je steunen en helpen een oplossing te vinden.

Zijn er dingen waarvan jij het moeilijk vindt ze met vriendinnen te bespreken?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 9 november 2013 | 103 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door lisa op 9 november 2013 15:01

1e! :)

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 9 november 2013 om 15:23:

Nope haha

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 9 november 2013 om 16:08:

jawel xd

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 9 november 2013 om 17:01:

O ja haha

Claire antwoordt op 10 november 2013 om 09:45:

Boeiend joh :wtf:

[Beantwoorden]

Maxime antwoordt op 11 november 2013 om 18:36:

:wtf: haha

[Beantwoorden]


Door Summer op 9 november 2013 15:02

Mijn blog. Twee jaar geleden is het uitgekomen dat ik een blog had, ik werd ermee gepest en ik merkte dat mijn vriendinnen het ook maar vreemd vonden. Ik ben nu weer een blog begonnen die ongeveer weer bijna een half jaar bestaat, maar ik heb het nog niemand verteld buiten mijn gezin natuurlijk, gewoon omdat ik bang ben de ‘outsider’ te zijn.

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]

Diede antwoordt op 9 november 2013 om 15:06:

Ik heb precies het zelfde. Ik vind bloggen hartstikke leuk en doe het regelmatig. Maar alleen mijn ouders, wat familie en mijn beste vriendin weten het. Voor de rest hou ik het geheim.

[Beantwoorden]

Martina antwoordt op 9 november 2013 om 15:11:

Wat jammer dat ze zo vervelend reageerden! Gewoon doen wat je leuk vind :)

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 9 november 2013 om 15:14:

Wat vervelend dat je het op die manier echt moet/wil verzwijgen.
Ik denk echt dat je trots moet zijn wanneer je een blog hebt! Niet iedereen kan zomaar zo veel schrijven en doet dat ook echt :)
Hopelijk heb je gauw een omgeving die het wel accepteert! (ze zijn nu 2 jaar ouder en wijzer, wellicht dat dat al helpt?)

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 9 november 2013 om 15:18:

Ah, dat is niet leuk :( Ik heb er zelf ook last van gehad in het begin. Vooral jongens vonden het maar stom en plaagden me er mee. Vond ik écht niet leuk, ik werd er heel onzeker van omdat ze me steeds gingen nadoen en dingen door de klas/school riepen over mijn blog. Maar nu, drie jaar later, vinden ze het juist wel tof en zijn ze zelfs geïnteresseerd omdat ze weten dat het lekker loopt.

[Beantwoorden]

Summer antwoordt op 9 november 2013 om 15:36:

Wat goed dat je het zo lang hebt kunnen volhouden, ook al waren er zo’n negatieve reacties! Als ze het nu te weten gaan komen, zal ik ook gewoon doorgaan met bloggen, hoor! Ik kreeg gemene, anonieme reacties op mijn blog en uiteindelijk besloot ik gewoon te stoppen.

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 9 november 2013 om 16:37:

Snap ik heel goed, het is ook gewoon niet leuk als mensen het niet willen begrijpen. Goed dat je het bloggen weer hebt opgepakt! En blijf volhouden hè, ook als ze erachter komen. ’t Is niks om je voor te schamen!

Jitske antwoordt op 9 november 2013 om 20:20:

Ik snap je helemaal! Ik ben niet bang gepest te worden, maar ik wacht liever ook nog even met het naar iedereen die ik ken bekend te maken. Dat doe ik liever pas als het echt goed gaat lopen! Hoewel bijvoorbeeld je artikelen delen via Facebook wel een stuk meer lezers opbrengt..

[Beantwoorden]

Jitske antwoordt op 9 november 2013 om 20:36:

Grappig trouwens dat je steeds schrijft: keep on bloggin’, een soort motto hihi!

[Beantwoorden]

Summer antwoordt op 10 november 2013 om 21:58:

Wauw, jouw reactie vind ik echt zo leuk nu! Morgen komt er een blogpost op mijn blog over het verhaal achter mijn ‘Keep on bloggin’,’ motto! Lachen!

Keep on bloggin’,
Summer

Elise antwoordt op 10 november 2013 om 14:28:

hey, hoe heet je blog? lijkt me leuk een keer te kijken! :)

[Beantwoorden]

Summer antwoordt op 10 november 2013 om 21:59:

Mijn blog is villabeauty.wordpress.com, leuk dat je eens wilt kijken! :D

Keep on bloggin’,
Summer

[Beantwoorden]


Door Josine op 9 november 2013 15:04

Ik vind het erg lastig om over mijn gevoelens te praten. en dingen die ze echt niet mogen doorvertellen vertel ik ze ook niet meer, dat komt doordat ze dingen door hebben verteld die nooit verteld hadden mogen worden helaas.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 9 november 2013 15:04

Ik dacht eerst: niks.

Maar wat Esmay zegt klinkt wel heel bekend inderdaad, het bloggen. Gewoon omdat ik merk als ik daar iets over vertel dat ze het 1. niet zo goed snappen en 2. het ze eigenlijk niet interesseert :P
Zelfde met mijn gezondheid overigens. Ik vertel er wel gewoon over als ze ernaar vragen :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 november 2013 15:10

Wat een mooie en leuke antwoorden!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 9 november 2013 15:11

nee, eigenlijk niet. Ik denk dat altijd alles bespreekbaar moet zijn!

[Beantwoorden]


Door Joanne op 9 november 2013 15:12

Ik bespreek niet alles met mijn beste vriendin. Ze weet veel over mij. Maar niet alles. Meer omdat ik vroeger ook gepest ben, maar ook omdat ik bang ben dat ik het dan allemaal moet gaan uitleggen terwijl het een tijd geleden is. Sommige dingen hou ik dan ook wel gewoon voor mezelf. Maar ik begrijp dan ook wel, dat je dan wel kan zeggen dat je alles kan vertellen. Maar dat het, bij mij ieder geval, niet altijd besproken kan worden.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 9 november 2013 15:16

Oja, wat Esmay zegt heb ik soms ook wel. Bij de ene vriendin kan dit beter dan bij de ander, maar veel meiden snappen inderdaad maar weinig van het wereldje en denken dat altijd alles maar leuk is aan het bloggen – terwijl het soms ook best zwaar is. Oh en verder… Ik vind het soms wel lastig mijn relatie te bespreken met vriendinnen. Zeker als ze zelf al lang geen relatie meer hebben gehad maar wel graag willen, dan voel ik me soms bezwaard om te klagen als ik ruzie met m’n vriend heb bijvoorbeeld.

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 9 november 2013 15:23

Mooi verwoord Vera! Ik had het niet beter kunnen zeggen, ik heb ook iets soortgelijks meegemaakt.

[Beantwoorden]


Door - op 9 november 2013 15:28

Ik vind het ook erg moeilijk om over mijn gevoelens te praten met vriendinnen.
Mijn vriendinnen kunnen mij alles vertellen en ze vertellen mij ook wel hun problemen, maar zelf kan ik dat niet.
Ik ben absoluut geen stille muis. Ik ga geregeld in discussie en als ik me gekwetst voel door een vriendin, vertel ik dat haar en dan leg ik uit hoe ik me voel. Maar als het ‘persoonlijk’ is, kan ik dat niet.
Als het thuis bijvoorbeeld niet zo lekker gaat, vertel ik dat niet, omdat ik dat op de één of andere manier oneerlijk tegenover mijn ouders vind. Ik denk ook niet dat ze me altijd zullen begrijpen. Daarom luchtte ik vroeger altijd mijn hart op een forum. Nu houd ik het voor mezelf.

[Beantwoorden]

- antwoordt op 9 november 2013 om 15:37:

Ja! Dit heb ik ook! Ik hou m’n gevoelens liever voor mezelf. Ik vind het lastig om bepaalde dingen uit te spreken…

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 9 november 2013 om 15:41:

Het lijkt wel of ik dit heb geschreven. Ik heb precies hetzelfde!

[Beantwoorden]

- antwoordt op 9 november 2013 om 15:52:

“Fijn”, dat ik dan niet de enige ben, haha.
Het is zo gek… Ik kan zo al mijn problemen en geheimen op het internet zetten (anoniem weliswaar) en daar over praten met mensen die ik niet ken, maar met mijn beste vriendinnen (en mijn ouders) kan ik dat niet.

[Beantwoorden]


Door Céline op 9 november 2013 15:37

Ik heb één vriendin waarmee ik echt alles kan bespreken. Over mijn gezondheid, thuissituatie, echt alles! En zij weet ook dat ze dat ook met mij kan en dat doet ze ook gewoon. Met mijn andere vriendinnen bespreek ik dit niet zo uitgebreid. Maar als ze er naar vragen vind ik het geen probleem om ze het te vertellen. -xxx-

[Beantwoorden]


Door Nanda op 9 november 2013 15:41

Ik ben best wel een open boek naar goede vriendinnen. ik bespreek een hoop.
Wat ik niet bespreek is persoonlijke dingen van mijn man en als ik verdriet heb
vertel ik dat wel maar 1 x is genoeg. ik ga niet iemand lastig vallen met tig keer hetzelfde verhaal.

[Beantwoorden]


Door Dita op 9 november 2013 15:48

Het bloggen en mijn adoptie, omdat mijn vriendinnen niet geadopteerd zijn en dus het gevoel niet kennen

[Beantwoorden]


Door Eva op 9 november 2013 15:59

Ik kan over veel praten, maar niet alles. Het ligt er trouwens aan bij welke vriendin. De een weet meer over me dan de ander. Ik vind het het moeilijkst om over dingen te praten waar ik me onzeker bij voel. Of dingen die ik van mezelf ook niet leuk vind.

Liefs Eva

[Beantwoorden]


Door Marieke op 9 november 2013 16:04

Ik vind het moeilijk over dingen te praten die ik super leuk vind, bijvoorbeeld een boek, en dat ik weet dat mijn vriendin het toch niet leuk vind. Als je iets deelt wat heel speciaal is voor jou en dat je vriendin het niks boeit of dat ze je ‘als een grapje’ een beetje erover uitlacht.

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 9 november 2013 om 18:05:

dit herken ik! ik heb bepaalde zaken die speciaal voor me zijn, maar waarover ik niets vertel omdat ik weet dat mijn vriendinnen die zaken maar niets vinden en me al dan niet onbedoeld kwetsen door hiermee te lachen

[Beantwoorden]


Door Mirte op 9 november 2013 16:09

Ik vind sommige onderwerpen ook moeilijk. Ik merk dat mijn vrienden over een bepaald onderwerp namelijk vaak spottende opmerkingen maken, maar ze weten niet dat ik er ook mee te maken heb. Vandaar dat ik het niet durf te vertellen. (Dit is vaag maar ik hoop dat je het begrijpt haha.)

Liefs xx

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 9 november 2013 om 16:29:

Ik herken wel een beetje wat je zegt! x

[Beantwoorden]


Door Veerle op 9 november 2013 16:13

Soms over gevoelens, maar dat heb ik ook bij familie. Ik ben daar niet zo open in wat soms wel lastig is.. Liefs

[Beantwoorden]


Door Anneke op 9 november 2013 16:16

‘Vroeger’ (toen ik een jaar of 15-16 was) vond ik het ook moeilijk om écht open te zijn over mijn gevoelens of dingen die me dwars zaten. Mijn toenmalige vriend heeft me geleerd open en eerlijk te zijn over hoe ik me voelde. Tegenwoordig (ik ben nu 23) kan ik alles bij mijn vriendinnen kwijt. Wat je zelf ook zegt: vriendschappen worden er juist mooier en hechter door, omdat je elkaar veel beter kent en weet wat er in de ander omgaat.

[Beantwoorden]


Door Robin op 9 november 2013 16:23

Ik vind het moeilijk over geld te hebben, mijn ouders zijn vrij rijk en ik ben redelijk verwend en 3 vriendinnen hebben dat totaal niet dus ik voel me dan ontzettend bezwaart om het over geld te hebben.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 9 november 2013 16:26

Heel goed dat je dit bespreekt! Ik ga soms discussies liever uit de weg dan dat ik er open over durf te zijn, dat zou ik nog wel meer kunnen leren :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 9 november 2013 16:30

Ik heb al jaren dezelfde vrienden & vriendinnen. En dit is de reden. Bij hen kan ik mezelf zijn en ik kan alles aan ze vertellen. En met de ene persoon bespreek ik andere dingen dan met de ander. Maar mijn beste vriendin die weet toch wel alles van me.

[Beantwoorden]


Door Joséphine op 9 november 2013 16:38

Niet meer, nu heb ik alleen maar lieve vrienden om me heen. Dat is wel eens anders geweest, vroeger werd ik erg gepest en op het HBO had ik voor het eerst een ‘leuk’clubje meiden om me heen, al voelde ik me vaak niet op mijn gemak, ik moest vooral leuk zijn, met mijn problemen kon niet bij ze terecht. Ik heb dat lang van ze gepikt, dacht dat het misschien normaal was, ik had nog nooit een echte vriendschap gehad, wist ik veel. Gelukkig ging ik werken aan mijn problemen en dus ook zelfvertrouwen, vonden ze niet leuk dat ik veranderde. Nou ik wel, ik raakte ze zelfs kwijt :) En kreeg er vrienden voor die me door dik en dun steunen. Als je bij vrienden niet jezelf kan zijn dan zijn ze de titel vrienden ook niet waard.

[Beantwoorden]


Door Britt op 9 november 2013 16:39

Ik vind het heel moeilijk om over jongens te praten, ik heb al eens gevoelens voor jongens gehad en toen ik daar met een vriendin over ging praten kon ze het maar niet begrijpen dat ik verliefd was en ging het aan iedereen door vertellen, ik ben vooral bang dat het nog een keer gebeurd dat ze mijn ‘crush’ niet accepteren, ik heb maar 1 vriendin waar ik echt over jongens kan praten maar die zie ik niet zo vaak omdat ze in een andere klas zit. Uit mijn klas nu zit er niemand waar ik daar echt mee over kan praten omdat ik gewoon bang ben dat ze me uit gaan lachen.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 9 november 2013 16:42

Haha, ik sta er met mijn tweet in, dus ja: bloggen vind ik wel lastig om het er over te hebben. Tuurlijk kan ik ’t wel kwijt bij ze, maar ze “snappen” het niet zo goed allemaal. Dus dan denk ik ook van: “ja laat maar.” (al heb ik ook blogvriendinnen bij wie ik ’t wel kwijt kan dus dat is wel top!)
En voor de rest kan ik wel alles bij ze kwijt dus dat is fijn. <3

[Beantwoorden]


Door Marieke op 9 november 2013 16:49

Ik hou ook niet van mijn gevoelens delen, maar ik word er wel steeds beter in en merk dat het toch wel heel fijn is om je verhaal écht bij een vriendin kwijt te kunnen. En dingen zoals seks heb ik het niet graag over. We hebben het wel over seks, maar oppervlakkig, omdat we het er allemaal geloof ik wel mee eens zijn dat de details alleen voor ons en onze vriend bestemd zijn ;)

[Beantwoorden]


Door Lilly op 9 november 2013 16:51

Snap wat je bedoelt Vera die “echte” vrienden maar eigenlijk zijn ze gewoon nep! Zoveel vrienden hebben me in de steek gelaten of gepest dus ik kan me voorstellen dat het zo is of voelt

[Beantwoorden]


Door Anita op 9 november 2013 16:56

Ik vind het ook moeilijk om open te zijn, als er iets is en ze weten dat ik ermee zit en ze vragen erna dan kap ik het altijd af. Heb dan het idee dat ze het toch niet begrijpen of dat ze me toch niet kunnen helpen.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 9 november 2013 17:01

Herkenbaar vera! Ik heb één vriendin met wie ik echt alles durf en kan bespreken. Met mijn andere vriendinnen kan ik heel veel bespreken maar sommige dingen houd ik gewoon voor mezelf bij hen. Ik had een vriendin bij wie ik dacht helemaal mezelf te kunnen zijn. Maar toen ik echt mezelf was in een moeilijke periode begreep ze dat niet, helaas is die vriendschap overgegaan!

[Beantwoorden]


Door Silvy op 9 november 2013 17:04

Vroeger deelde ik alles met mijn beste vriendinnen, maar sinds ze mij keihard in de steek hebben gelaten, heb ik besloten om bepaalde zaken lekker voor mezelf te houden. Daar is ook niets mis mee ^^

[Beantwoorden]


Door Renate op 9 november 2013 17:06

Ik ben eigenlijk best wel een open persoon ( vroeger niet, maar de laatste jaren heb ik geleerd om wat meer open te zijn ) Ik gooi niet gelijk alles op tafel over mijn leven en ik ben natuurlijk over niet alles eerlijk, want sommige dingen hoeven mensen nou eenmaal niet te weten ( vind ik dan ) en eigenlijk weet iedereen in mijn omgeving wel van mijn chronisch ziek zijn, angststoornis/bdd en bloggen, maar het zijn 3 punten waar ik eigenlijk nooit over praat. Mensen begrijpen het niet als je 24/7 ziek en moe bent en krijg je toch alleen maar opmerkingen als “ja ik ben ook wel is moe” of “ik sta ook niet graag vroeg op”, dus ik ben het voort uit de weg aan het lopen zodat ik er niet over hoef te praten. Een angststoornis begrijpen de meeste mensen ook al niet en BDD snappen ze al HELEMAAL NIET! en het bloggen? ze vinden het vaak wel leuk en interessant dat ik het doe, maar het blijft toch een beetje onbekend voor ze en ze begrijpen het denk ook niet zo goed. Dus eigenlijk als ik het zo bekijk praat ik amper met mijn vrienden/vriendinnen over serieuze dingen haha.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 9 november 2013 17:25

Ik vind het super moeilijk om over mijn ziek zijn te hebben. Niet iedereen begrijpt het en soms zeggen mensen net de verkeerde dingen, maar bedoelen ze het zo goed. Ik heb het er dan liever niet over. Gelukkig heb ik bepaalde vriendinnen waar ik het juist met ze over kan hebben omdat zij het juist goed begrijpen.

[Beantwoorden]


Door Estrella op 9 november 2013 17:29

Ik heb geen vriendinnen, alleen een paar vrienden. Het ligt er per persoon aan met wie ik wat voor dingen kan bespreken. Wel is het zo dat ik geen prater ben en dat ik soms maandenlang in m’n eentje ergens mee rondloop omdat ik er niemand is die ik genoeg vertrouw om het aan kwijt te willen. De meeste issues blijven gewoon in m’n hoofd zitten en los ik gaandeweg zelf op. Niet altijd even makkelijk, maar je wordt er wel sterk en onafhankelijk van.

[Beantwoorden]


Door Minke op 9 november 2013 17:29

Leuke twitterquestion! Ik deel eigenlijk wel alles met twee vriendinnen, daar ben ik echt ontzettend blij om dat dat kan. Maar volgend jaar gaan we alle 3 naar een andere stad, dus ik hoop dat het dan zo blijft!

[Beantwoorden]


Door Robin op 9 november 2013 17:38

Het bloggen is echt mijn ‘geheim’, zij snappen sowieso niet wat ik zo leuk vind aan make-up en kleding enzo haha.

Maar ik ben niet snel persoonlijk met anderen, dus over mijn gezondheid, onzekerheden etc praat ik alleen als ik je lang genoeg ken én je genoeg vertrouw.. En dat idee heb ik met veel vriendinnen niet.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 9 november 2013 17:44

Leuke vraag.
Ik denk dat ik kies voor dingen over relaties. Mijn vriendinnen gaan dan altijd heel raar kijken en dom erbij lachen.
Dan zijn het soms echt nog kinderlijke meisjes…

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 9 november 2013 om 18:18:

Ik snap wat je bedoelt, ik heb dit ook. Ik zit zelf in de 3e en vriendinnen in de klas snappen niets van relaties en seks en doen er heel kinderachtig over, zovan zo deed ik ook toen ik in groep 7 zat. Ik heb wel veel vriendinnen uit de 4e, ook op een andere school, die me dan wel beter begrijpen over dat soort dingen, vooral 1 vriendin die ik al heel me leven ken en nog steeds regelmatig mee afspreek. Wij hebben over de meeste dingen dezelfde mening, dat is toch wel heel fijn en ik zou me eerlijk niet voor kunnen stellen hoe het zou zijn als ik haar niet had. Ik kan er ook goed over praten met mijn oudere zus. x

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 9 november 2013 17:46

Klopt het dat ik alle comments dikgedrukt zie?

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 9 november 2013 om 18:19:

jaa dat heb ik ook

[Beantwoorden]


Door Nena op 9 november 2013 17:50

Mooie twitter question :)

Ik heb nu eindelijk (ik ben 22) een vriendin gevonden waar ik over alles mee kan praten. We doen het daarom niet altijd, maar ik weet en voel dat het kan :) Heel leuk :)

[Beantwoorden]


Door Mireille op 9 november 2013 18:13

Aaaargh heb ik weeer de twitter question gemist op Twitter :( maargoed ik kan alsnog antwoorden! Ik bespreek álles met mijn vriendinnen. We kennen elkaar goed dus ze weten ook snel hoe ik iets bedoel enz. en ik ben heel eerlijk dus eigenlijk is er niks wat ik niet kan bespreken gelukkig!

liefs Mireille

[Beantwoorden]


Door Lexi op 9 november 2013 18:49

Ik ben van mezelf introvert, en vind het daardoor lastig om over mijn gevoelens etc. te praten, met wie dan ook. Zelfs met mijn ouders blijft het lastig, laat staan met mijn vriendinnen.
Ze denken altijd dat ik verschrikkelijk rustig en kalm ben ik moeilijke situaties, niet wetende dat mijn innerlijke brein helemaal niet zo rustig en kalm is. Ik vind dat nog wel lastig om duidelijk te maken, en te zeggen dat dat helemaal niet zo is.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 9 november 2013 18:51

Ik heb zelf weinig echte vrienden, ik woonde vroeger in een best groot huis en toen mijn ouders gingen scheiden wist ik wie mijn echte vrienden waren.
Helaas heb ik veel oude vrienden nu al geen maanden niet goed meer kunnen spreken dus is het moeilijk om iemand te vertrouwen.
Op school werd uk ook een lange tijd gepest, ik kon niet mezelf zijn en ze zetten bij mijn video’s op youtube enorme haat reacties.
Gelukkig kan ik goed met mijn moeder praten en zit ik in een nieuwe klas.
Door de jaren heen merk ik dat hoe rot het ook was het pesten mijn zelfvertrouwen enorm heeft verbeterd.
Ik draag lipstick en crop tops, ik ben blij!!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door Veronique op 9 november 2013 18:54

Niemand weet dat ik een blog heb, ik wil het eigenlijk wel vertellen maar ik vind het toch erg moeilijk..
Veel mensen begrijpen het wereldje niet denk ik.
Liefs, Veronique

[Beantwoorden]


Door brittje op 9 november 2013 19:07

praten over de :sexy:jongen(love) die ik leuk vind met de vriendin die door hem gepest wordt. pas 1 vriendin weet dat ik hem leuk vindt en dat is niet zij :duh:

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 9 november 2013 19:13

Moeilijk vind ik een groot woord, maar ik praat bijvoorbeeld niet over makeup, bloggen en andere girly dingen met mijn bff’s. Gewoon omdat zij daar totaal niet mee bezig zijn.
Verder vind ik het wel lastig om mijn gevoelens te uitten of erover te praten.. ik ben niet echt een open boek en hou snel dingen voor mezelf.

[Beantwoorden]


Door Simone op 9 november 2013 19:13

Nee niet echt. Wel grappig dat iedereen hier openbaar deelt wat zij niet met hen vriendinnen durven te delen.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 9 november 2013 19:25

hmm ik kan toch wel veel bij vriendinnen kwijt, misschien juist het bloggen niet echt!

[Beantwoorden]


Door Lies op 9 november 2013 19:44

Ik heb zelf eigenlijk nooit echt hele goede vriendinnen gehad in real life waarmee ik over alles kan praten, maar wel heb ik een hele goede vriend waarvan ik weet dat ik altijd bij hem terecht kan en waarmee ik over alles kan praten. Ik heb alleen wel hele erge moeite met het praten over gevoelens, dus dat is dan ook gelijk hetgeen waar ik niet snel over praat en vooral ook omdat er door bepaalde mensen gebruik van is gemaakt dat als ze een rotstreek wouden leveren, dat ze wat ik verteld had dan daarvoor gebruikte om alles weer terug te halen van die tijd en het tegen mij te gebruiken. Naast die hele goede vriend heb ik wel een hele lieve meid ontmoet op internet zo´n 8 jaar geleden op een chat en ondanks dat we elkaar nog nooit in real life ontmoet hebben zie ik haar zeker wel als een hele goede vriendin. Met haar kan ik wel beter over gevoelens praten, omdat het vaak via internet makkelijker is om iemand iets te vertellen en zeker als je al zo lang met iemand chat.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 9 november 2013 20:00

Ik vind het altijd zo moeilijk om bij een vriendin aan te kaarten dat ze me gekwetst heeft o.i.d. … :(

[Beantwoorden]


Door Isabel op 9 november 2013 20:03

Mooie twitterquestion. ^^)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 9 november 2013 20:05

Als tiener vond ik veel dingen echt lastig om te bespreken. Ik had toen last van sociale angst maar daar heb je het toch niet snel over. Na de middelbare school heb ik alleen mijn beste vrienden over gehouden (2) en toen ik later vanwege de gezondheid moest stoppen met studeren hield ik ook 2 vriendinnen over. Met hun bespreek ik alles, van wereldnieuws tot roddels, van geestelijke gezondheid tot SOA’s. Alleen een onderwerp als masturbatie is dan wel erg persoonlijk, maar ook daar hebben we het wel eens over gehad geloof ik.

[Beantwoorden]


Door Savannah op 9 november 2013 20:15

Herkenbaar: negatieve dingen over hunzelf. Terwijl je dat juist aan je vriendinnen zou moeten kunnen vertellen…

[Beantwoorden]


Door Tess op 9 november 2013 20:17

Jup.. seks(ualiteit), gevoelens richting jongens/meisjes en uitgaan. Let’s be completely honest here. Ik ben in mijn vriendengroep de enige die seks heeft gehad, maar ook één van de weinigen, als niet de enige, die verder is gegaan dan zoenen. Ik ben 18, wat op zich natuurlijk ook genoeg over mijn vriendengroep zegt. Ik ben van het uitgaan, me optutten, drankjes doen, terrasjes pakken, noem maar op. Werk in de horeca, betaal de halve week mijn eigen eten, betaal mijn eigen zorgverzekering, et cetera: Ik ben redelijk zelfstandig. Dit is het gevolg van mijn situatie thuis (vader depressief en burn-out, moeder fulltime aan het werk en een tweede master aan het doen), zo is het gegroeid dat ik veel meer voor mijzelf ging zorgen. Verder niet onoverkomelijk, maar dit betekent wel dat ik een compleet andere levensstijl heb dan mijn vrienden: Ik werk, ook doordeweeks, tot ’s avonds laat, en blijf achteraf nog even naborrelen. De gemiddelde leeftijd ligt (nou ja, vooral lág) een stuk hoger dan de mijne, en ik word ook “gewoon” als werknemer behandeld, dus ik kreeg ook (ook niet toen ik net begon, en 16 was) niet meer medelijden van collega’s na een 12-urige werkdag. Verder ben ik actief bij een Politieke Jongeren Organisatie. Ik ben ook heel weinig thuis, zie mijn ouders (hoewel ik nog thuis woon) soms een aantal dagen niet. Ik vind het dan ook heel normaal om bezig te zijn met seks en seksualiteit. Ik heb, zoals velen (denk ik) in hun puberteit, nagedacht over haar geaardheid. Ooit met een meisje gezoend. Vond het verschrikkelijk. Hartstikke hetero, kwam ik achter. Ik heb met twee jongens seks gehad, met mijn ex, en ik heb één one night stand gehad. Zeker niet trots op dat laatste, maar ook dat is iets wat gebeurt.. Ik ben laatst met twee vriendinnetjes uit geweest die bijna 18 zijn en nog nooit hadden gezoend, omdat ze per se vóór hun verjaardag met iemand gezoend wilden hebben. Hebben dus, door cupido-acties van mij, met een random gozer in de club staan zoenen. Het wordt allemaal versterkt door het feit dat mijn beste vriendin een half jaartje ouder is, en dus een klas hoger zat dan ik, en ik óók nog eens ben blijven zitten: Ik zit nu in 6VWO waar al mijn vrienden met hun tweede jaar studie bezig zijn. Ik leef gewoon in een compleet andere wereld, en buiten school vind ik het dan ook héél moeilijk om met mijn schoolvrienden om te gaan. Ik schaam me voor ze.

[Beantwoorden]


Door Romee op 9 november 2013 20:21

Best gek eigenlijk dat veel mensen “bloggen” als antwoord geven, ik heb dat namelijk ook! Ik geloof dat geen één vriendin weet dat ik een blog heb :-)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 9 november 2013 20:30

Ik heb een paar vriendinnen, die ik regelmatig zie, mee uitga, mee omga alsof we elkaar alles vertellen, maar eigenlijk weten ze niks van me, dingen uit mijn verleden niet, of dingen die ik nu meemaak omdat ik bang ben dat ze me veroordelen. Ik heb daarentegen wel iemand die ik wel echt alles vertel, maar dat is geen echte vriend, we komen niet eens op elkaars verjaardag maar kennen elkaar al heel lang en hebben soms wekelijks (app) contact en soms weken niks, maar wij weten wel alles van elkaar. Toch lekker om eens je hart te luchten maar dan liever bij iemand die niet zo close is, maar omdat je elkaar alles vertelt je er toch een bijzondere band mee hebt, wat dus ook verder niemand weet.
Zelfs mijn man vertel ik echt niet alles.

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 9 november 2013 21:34

Met niet-bloggende vriendinnen heb ik moeite om over mijn blog te praten. Sommige willen er alles van weten over dingen die ik niet kwijt wil.

[Beantwoorden]


Door Noortje op 9 november 2013 22:36

Ik kan met de meeste vriendinnen wel alles vertellen maar met een niet ze gaat altijd zo snel schelden en als ik haar iets vertel het ik toch wel het gevoel dat het niet zo vijlig is wat het dan wel is maar bij we kunnen we super hardt laggen maar bij personal stuf licht het wat moeilijker

[Beantwoorden]


Door kato op 10 november 2013 00:03

heb soms het gevoel dat ze me gewoon niet begrijpen, op mijn blog kan ik alles kwijt! xx

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 10 november 2013 10:40

Ik kan nu even niks bedenken, maar er zijn vaak momenten dat ik een vriendin iets wil vertellen maar bang ben voor haar reactie.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 10 november 2013 11:30

Ik vind het ook moeilijk, ik heb maar 1 vriendin aan wie ik echt alles vertel. Maar daar ben ik wel ontzettend blij mee. Bijna niemand weet van mijn blog/youtube. Heel vaak hoor ik op school dingen over mensen die iets op youtube hebben gezet ‘Omg dat is zo raar…’ maar dan heb ik zoiets van ‘Wtf, laat ze lekker? Jij hebt jouw hobby’s en zij andere. Who cares.’. Maar dat zeg ik dan niet hoor haha.

[Beantwoorden]


Door Kim / Vintage & Beauty op 10 november 2013 12:02

Fijn dat je dit onderwerp aansnijd :) Denk dat veel mensen hier zich in herkennen.
Ik praat zelf niet snel met iemand over dingen waarmee ik echt zit. Die mij diep raken. Ik merk dat weinig mensen hier echt wat mee kunnen.

[Beantwoorden]


Door Resy op 10 november 2013 12:31

Sinds ik afgelopen jaar mijn havo diploma heb gehaald en nu een hbo-opleiding doe, zie ik mijn vriendinnen veel minder omdat zij nu in 6vwo zitten. Vorig jaar besprak ik nog alles met ze maar tegenwoordig vind ik het lastig om over mijn gevoelens te praten, puur omdat ik nu in een ander wereldje zit. Ik doe een sportopleiding en zij snappen niet zo goed wat ik daar nou zo leuk aan vind en ik vind dat lastig om het ze uit te leggen, ik hou gewoon van sport

[Beantwoorden]


Door Lytje op 10 november 2013 12:43

Ik vind het lastig om het over de situatie in mijn klas te hebben. Ik heb 4 vriendinnen, maar dat zijn wel vriendinnen waarbij ik altijd terecht kan, en zij bij mij. Ik praat er wel over, maar ik vind het best lastig.

[Beantwoorden]


Door mearten op 10 november 2013 13:21

helaas geloof ik dat mijn vriendinnen wel van steen zijn..

[Beantwoorden]


Door Maaike op 10 november 2013 14:25

Over seks, jongens, mijn leven, gevoelens etc. kan ik juist wel goed met vriendinnen praten. vooral met de vriendinnen die ik al lang (10 jaar, sinds ons 12e jaar) ken. over serieuzere onderwerpen zoals geschiedenis en politiek niet. Ze zijn niet dom ofzo (want: studenten geneeskunde, bouwkunde, psychologie) maar het interesseert ze gewoon niet echt. Ik kan dat beter met minder goede, maar eveneens vriendinnen van mijn studie praten.

[Beantwoorden]

lousaa antwoordt op 12 november 2013 om 06:56:

Oh jaaaa! Das irritant he? Alsof ze niet in de wereld leven waar jij zelf in leeft. Ik heb dat echt nooit begrepen ook, dat mensen zo weinig afweten van de staat van het land, van actualiteit en zo weinig historisch besef hebben. Ze zijn niet dom, maar wel ongeïnteresseerd ofzo. Zo zonde! Alsof het alleen maar om hun eigen wereldje gaat met hun relatieve probleempjes.

[Beantwoorden]


Door Thérèse Schep op 10 november 2013 15:11

Ik deel alles met mijn vriendinnen. Maar dit komt omdat ze de oester in mij hebben weggejaagd.

[Beantwoorden]


Door Nina op 10 november 2013 15:35

Ik heb hetzelfde als Esmay!

[Beantwoorden]


Door Wieneke op 10 november 2013 17:51

Ik heb verschillende vrienden en vriendinnen. Met sommige kan ik lachen en lol hebben, met andere praat ik gewoon veel en doen we samen gewoon leuke dingen. Maar met bijvoorbeeld mijn beste vriendin kan ik alles. We kunnen samen over gevoelige dingen praten, lol hebben en gewoon leuke gesprekken hebben. Ook doe ik met haar gewoon heel veel. Ze heet Sammi en sinds een tijdje zeg ik tegen iedereen Sammi omdat ik dat gewoon gewend ben geraakt.
Maar ook haar vertel ik niet alles. Er zijn sommige geheimen die ik aan niemand vertel, dus ja…

[Beantwoorden]


Door Tessa op 10 november 2013 20:35

Heey ik hoor vaak van mensen dat mijn vriendinnen en ik heel open met elkaar over alless praten. Ik ben het wel gewend omdat we dat eigenlijk altijd al deden. Ook vragen we dingen aan elkaar van hoe doe jij dat of hoe we ergens tegen aan kijken bijvoorbeeld ook als het gaat over seks. Ik ben de enige van mijn vriendinnen die seks heeft gehad best logisch want ik ben pas 16 geworden en de rest van mijn vriendinnen zijn 15 en sommige nog 14 en hebben geen vriend. Maar een vriendin van mij heeft bijvoorbeeld net een vriend en ze vraagt dan wel is aan mij hoe ik die dingen doe met mijn vriend. Ze wil niet dat de eerste keer heel awkward wordt. En ik laat haar natuurlijk niet aan haar lot over en geef op al haar vragen antwoord. Maar ik vertel het ook gewoon aan mijn andere vriendinen als ze er naar vragen. Dan weten ze wat ze kunnen verwachten. Als ik hun was zou ik het ook vragen. Het is voor mij best normaal om open te zijn naar mijn vriendinnen. Het is heel fijn want dan weetje wat er in ze opgaat en wat ze bezig houd. En dan weet je precies wat je moet doen als een vriendin het moeilijk heeft of een beetje down is. Daarom vindt ik het ook wel belangrijk om open te zijn naar je vriendinnen. En je moet elkaar wel vertrouwen!

[Beantwoorden]


Door mina op 10 november 2013 20:49

Ik heb eigenlijk een paar vriendinnen aan wie ik dingen vertel. Maar bij iedereen wat anders, de een over wie ik leuk vind, de ander over hoe ik me voel. Etc.

[Beantwoorden]


Door Eva op 11 november 2013 20:00

Super leuk, ik sta erbij!
Ik heb zelf veel vriendinnen die zelf over hun gevoelens en gedachtes praten, maar ik ben niet zo. Meestal zit ik gewoon instemmend te knikken en te hummen. Als er dan naar mijn gevoelens word gevraagd, voel ik me altijd zo ongemakkelijk. Alleen bij iemand die ik lang ken en die ik echt vertrouw kan ik me goed uiten. Ik ben een gesloten boek wat dat betreft.

[Beantwoorden]


Door tara op 12 november 2013 19:12

Mn beste vriendin en ik praten over onze onzekerheden en dat kunnen we soms uren achter elkaar. Natuurlijk is dat niet het enige wat we doen! We kunnen stukgaan om echt ALLES!
Met andere vriendinnen kan ik niet over mijn onzekerheden praten, het voelt alsof ik mezelf kwetsbaar stel, ik haat dat gevoel. Ik heb ook altijd het gevoel dat het niemand dan boeit en dat als ik erover praat ik ze alleen maar lastig val. Dus ik praat enkel en alleen met mn beste vriendin over mn onzekerheden. Voor de rest kan ik ook alles aan haar kwijt!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 12 november 2013 22:10

Als ik een jongen echt leuk vind vertel ik dat niet aan vriendinnen, gewoonweg omdat ze zich dan niet in kunnen houden met hun ‘koppelgedrag’ haha. Verder praat ik overal met ze over, ik kan me echt níks anders bedenken dat ik niet met ze bespreek :P Ohja bloggen, ze weten dat ik blog maar de meesten weten niet hoe mijn blog heet.

[Beantwoorden]


Door Demi op 13 november 2013 13:23

Helaas ben ik vriendinnen kwijtgeraakt toen het minder met me ging en nu merk ik dat het vertrouwen bij anderen volledig weg is. Lol maken wel maar voor mn onzekerheden en angsten vertrouw ik eigenlijk alleen mijn vriend.

[Beantwoorden]


Door eefje op 13 november 2013 13:56

Hee Vera,
Ik snap je helemaal! En iedereen op deze blog. Echte vriendinnen zijn moeilijk om te vinden. In mijn omgeving is er maar 1 vriendin die mij het meest begrijpt en we zeggen alles tegen elkaar. Ze is echt een top vriendin! Alleen ze woont wel een eindje van mij vandaan in Nederland. Maar iedere keer als we afspreken en wappen worden we weer blij door onze verhalen. Ik kan echt niet wachten tot ik van de middelbare af ben! Dan kan ik met veel plezier gaan studeren en nieuwe mensen ontmoeten :)
Wil je alsjeblieft mijn blog lezen Vera? http://www.beautyinone.com

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 13 november 2013 21:45

Er zijn inderdaad dingen die ik moeilijk vind om te bespreken met sommige vriendinnen. Maar dat komt omdat het dingen zijn waar hun geen weet van hebben hoe het is etc en hun er dus te luchtig over zijn .. terwijl het toch niet niets is … Dus ja over dit soort dingen praat ik dan vrij weinig .. Maar lucht ik mijn hart met mensen die in dezelfde situatie zitten ..

Vind het soms wel vervelend dat ik het er met hun niet over kan praten .. maar goed kan niet alles hebben toch ?

[Beantwoorden]


Door Lisa op 16 november 2013 08:33

Mijn probleem is juist dat ik sommige dingen niet vertel omdat het ze toch niet iets kan schelen. Ik probeer het soms wel, maar dan krijg ik een reactie van “oke” of “balen” en daar ga ik me ook niet bepaald beter van voelen. En dat is best kut want ik voel me niet zo goed de laatste paar maanden en het zou eigenlijk best fijn zijn om een keer met iemand erover te praten.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 november 2013 17:26

Gevoelens? No problemo.
Seks wel, bepaalde (christelijke) normen en waarden voorkomt bij sommige vrienden om daarover vrij te kunnen praten, vragen en ervaringen over dat onderwerp te delen. Op zich jammer, maar ik begrijp en respecteer het wel. Zelf ben ik ook christelijk namelijk! Dat bespreek ik dan wel met iemand anders :)

[Beantwoorden]


Door N. op 19 november 2013 00:34

Herken echt wat je hebt geschreven over open zijn met je vriendinnen en dat dan de vriendschap wellicht langer kan duren. Heb 2 vriendinnen die me al vanaf groep 1/2 bijstaan met alles! Waren ook de eerste vriendinnen die ik sms’te toen mijn vader een hartaanval had. Heb ruim een half uur trillend in hun armen gehuild. Ik ben gezegend met hen!! <3

[Beantwoorden]


Door Sanja op 29 november 2013 13:05

Er is maar één vriendin van me die het fijn vind dat ik een blog heb. De anderen vinden het maar een soort van ‘aandachttrekkerij’, want ‘zo foto’s nemen van je outfit is wel héél narcistisch hoor!’ Daarom praat ik daar nooit over, erg jammer.
Ook heb ik een aantal vriendinnen die -notsohappy- single zijn, terwijl ik al 6 jaar een relatie heb. Luisteren naar hun verhalen over die ene knappe gast waar ze een crush op hebben vind ik super leuk, maar mijn verhalen over mijn lief en ik willen ze niet aanhoren. Bewust. Dat snap ik wel, maar graag wil ik ook eens iets kwijt…

[Beantwoorden]


Door Britt op 27 december 2013 23:38

wauw, wat mooi geschreven. Ik vind dit soort artikelen van jou altijd zo bijzonder. Je omschrijft alles zo mooi en ook je artikel over je huis en angsten, zo knap en mooi geschreven, echt respect ♡

[Beantwoorden]