Twitter Question #141

TQ_141_01

Toen ik deze Twitter Question stelde, realiseerde ik me even niet zo goed wat ik nou vroeg. Ik vroeg namelijk best iets gevoeligs. Ik stelde een vraag waarbij ik me kan voorstellen dat je denkt, ‘dat gaat jou niets aan’. Groot gelijk. Toch vraag ik het, want je loopt helaas niet altijd als een zelfverzekerd topmodel over straat alsof het een catwalk is. Wat maakt jou onzeker?

TQ_141_02

Dit schrijven maakt me best een beetje onzeker. Ik ben zo iemand die bang is dat anderen vinden dat ik me aanstel. Wanneer iemand dat zegt, maar dat me onzeker. Eh… Volg je het nog? Op de middelbare school kreeg ik last van erge faalangst. Tijdens toetsen kreeg ik bijna altijd een black-out, en onder elke presentatie probeerde ik uit te komen. Ik was er heel erg onzeker over, dacht dat ik alles fout deed. Tegenwoordig heb ik daar gelukkig een stuk minder last van. Ik heb zelfs mijn telefoonangst overwonnen, waar ik ontzettend lang last van heb gehad. Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar het was een angst waarvan ik dacht dat ik er nooit vanaf zou komen.

Praten maakt mij nog steeds wel onzeker, hoe gek dat misschien ook klinkt. Ik ben bang om de verkeerde dingen te zeggen, mijn uitspraak klopt vaak niet, ik leg de klemtoon verkeerd, slis, floep er dingen uit en zeg soms stomme dingen die ik helemaal niet wil zeggen. In mijn filmpjes zie je dat ook wel. En juist daarom verbetert het ook niet, omdat ik er onzeker over blijf.

Ik denk dat we bij veel van de dingen die ons onzeker maken, we op een gegeven moment wel op een punt zullen aankomen waarin we het kunnen omdraaien. Dat we denken: wat maakt het ook uit dat ik geen 65 kilo weeg?, slis, of geen VWO kan. Maar onzekerheden horen (helaas) er ook een beetje bij.

Wat maakt jou onzeker?

Twitter Facebook
Categorie: ... Of The Day Twitter Question | 12 oktober 2013 | 149 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Sarah op 12 oktober 2013 15:03

Het maakt me altijd heel ongemakkelijk en onzeker als ik het gevoel heb dat mensen me nakijken of over me praten. Bijvoorbeeld, ik loop langs en mensen stoppen dan met praten, of ze kijken naar je en barsten dan in lachen uit. Het zal lang niet altijd over jou gaan, maar toch voelt het vaak wel zo haha en dat maakt me vaak onzeker.

[Beantwoorden]


Door Tara op 12 oktober 2013 15:08

Ik word praktisch overal onzeker van, haha.. Ik heb ook last van telefoonangst, kom vaak niet uit mn woorden, durf geen presentaties te geven en word ook vaak onzeker door mijn make-up of wat ik aan heb. Eigenlijk word ik onzeker van het idee dat mensen een mening over mij vormen.

[Beantwoorden]

Vera antwoordt op 12 oktober 2013 om 15:12:

Ik dus ook!

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 oktober 2013 15:10

Ik zag ‘m al langs komen.. Beledigingen en wanneer mensen zeggen: je bent lelijk, en er dan grapje erachteraan. Ik ben ook erg onzeker, over m’n figuur, gezicht en bang om uit gelachen te worden. Je bent niet de enige!

[Beantwoorden]


Door Alisa op 12 oktober 2013 15:13

Het is inderdaad een best wel lastige vraag,het maakt mij altijd heel onzeker als ik allemaal meiden zie die er gewoon perfect uitzien. Terwijl ik zelf ook wel weet dat ze niet perfect zijn,maar nog steeds blijf ik mij daar onzeker over voelen.
Love,
Alisa

[Beantwoorden]


Door Martina op 12 oktober 2013 15:15

Wat leuk! Ik sta er ook bij! :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 12 oktober 2013 15:17

Mooie vraag! Toch wel gek ook dat zoveel dingen dan herkenbaar klinken. Ik ben ook best wel heel onzeker. Van de week nog op school; een groep meisjes in de kantine zat te fluisteren, naar me te kijken en dan gingen ze me uitlachen. Zo voelde het in ieder geval. ’t Was even alsof ik weer op de middelbare school zat! En verder maken mensen die ‘beter zijn dan ik’ me onzeker. Ik vergelijk mezelf continu met anderen en kom dan vaak tot de conclusie dat die ander ergens veel beter in is/mooier is/gewoon een leuk mens is. Ach, ik ben eigenlijk over zoveel dingen onzeker, haha.

[Beantwoorden]

Ruth antwoordt op 12 oktober 2013 om 15:42:

Dat vergelijken met anderen ja. Zucht. Soms wordt ik gek van mezelf, waar ik me allemaal wel niet onzeker over kan voelen.

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 12 oktober 2013 om 18:08:

Dat maakt mij ook altijd zo onzeker, als mensen fluisteren naar mij kijken en dan gaan lachen. Terwijl ze het (waarschijnlijk) niet eens over je hebben maar toch. Heel vervelend

[Beantwoorden]


Door femketje op 12 oktober 2013 15:26

als mijn huid plotseling breakouts heeft >.<

[Beantwoorden]


Door Mireille op 12 oktober 2013 15:37

Als ik iets zegs of opmerkelijks doe en er dan ineens mensen gaan lachen. Dat kan overal zijn, in de klas, op straat enz.

[Beantwoorden]


Door michelle op 12 oktober 2013 15:37

mijn huid is een ramp het is gelukkig al een stuk minder maar op sommige momenten maakt dat mij onzeker.

[Beantwoorden]


Door Mariko Tulner op 12 oktober 2013 15:40

Ik wordt onzeker als ik een dag niet kan sporten. Ik wordt dan boos en ga bijna niets eten. Behalve als ik die dag bij mijn vriend ben. dan is die zorg helemaal weg.
Op zondag sport ik bijvoorbeeld nooit. Maar ben ik een keer thuis dan zal ik zeker sporten.
Ik voel me pas goed als ik heb gesport.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 12 oktober 2013 15:41

Voor de jongere meiden onder ons: het wordt minder. Ik heb laatst gelezen dat tieners zich ontzettend bewust zijn van het feit dat iedereen een mening heeft en dat mensen dus ook iets van hen vinden.
Merkte dat zelf ook: het wordt opeens minder belangrijk.

Maar natuurlijk kunnen er dan alsnog wel onzekerheden zijn! Ik ben weleens onzeker over mijn (lichamelijke) beperkingen in combinatie met mensen. Vind het heel lastig om uit te leggen waarom ik de dingen doe (of moet doen) zoals ik ze doe. En wanneer is het nu nodig om dat uit te leggen en hoe doe ik dat dan? Lastig in te schatten!

[Beantwoorden]


Door Demi op 12 oktober 2013 15:48

Goede vraag gesteld Vera! :$
Het maakt mij onzeker als ik bijvoorbeeld ergens fiets, en ik moet langs een heleboel jongeren fietsen, en als ze me dan heel erg aankijken, dan word ik ontzettend “bang” en vooral heel onzeker! xx :yay:

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 12 oktober 2013 15:51

Ik denk altijd na over wat anderen wel niet van me vinden. Ik weet dat ik dat eigenlijk helemaal niet moet doen, maar onbewust blijf ik het toch doen.

[Beantwoorden]

Joanne antwoordt op 12 oktober 2013 om 16:35:

Ik deed dit ook altijd en dat was echt doodvermoeiend. Maar je kan het echt afleren!
Op een gegeven moment bedacht ik me dat ik wel eeuwig kan piekeren over wat anderen misschien van me vinden, maar dan alsnog weet ik niet zeker wat ze echt van me vinden. De enige manier om daar achter te komen is door het ze gewoon te vrágen. En dan heb je de kans dat ze liegen om je gevoelens te sparen. Oftewel, je kunt het niet altijd weten en dan heeft het ook geen zin om er energie aan te verspillen. Verandert het iets als jij er over nadenkt? Nee toch? Gewoon niet doen dan! Het is heeel lastig om het af te leren maar het kan wel. Ik deed het door telkens als ik mezelf erop betrapte, expres ergens anders aan te gaan denken. Het is lastig om dat vol te houden, maar de aanhouder wint. Nu komen zulke gedachten niet eens meer in me op.
Daarbij komt ook dat ik nu gewoon geaccepteerd heb dat niet íedereen je aardig kan vinden. En dat is oké. Jij vindt toch ook niet iedereen aardig? Soms passen twee persoonlijkheden gewoon niet bij elkaar en dat betekent niet dat een van die twee minder waard is o.i.d. Soms klikt het niet, kan gebeuren. No big deal.
Zolang jij maar blij bent met wie je bent!
Het is een lang verhaal geworden, maar ik hoop dat je er wat aan hebt. Het scheelt mij in ieder geval veel energie nu ik niet meer pieker over dat soort dingen en dat wens ik iedereen toe!

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 12 oktober 2013 om 19:42:

Bedankt voor deze tips! Ik denk er ook vaak overna maar je hebt gelijk, het is gewoon verspilde energie!

[Beantwoorden]


Door Ivana op 12 oktober 2013 15:57

Slissen is weg te oefenen ik doe namelijk logopedie opleiding

[Beantwoorden]


Door Daphne op 12 oktober 2013 15:58

Het enige waar ik onzeker van word is mijn lichaam…

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 12 oktober 2013 16:00

Wat houdt telefoonangst in, als ik vragen mag?

Ik word onzeker van anderen. Ik vergelijk mezelf continu.

[Beantwoorden]

Smoortje antwoordt op 12 oktober 2013 om 16:56:

Telefoonangst: het moeite hebben met telefonisch contact.
M.a.w.: niet goed durven te bellen of de telefoon op te nemen.

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 12 oktober 2013 om 18:04:

Wow ik wist niet dat dat serieus een angst was. Ik dacht altijd dat ik de enige was die het eng vind om iemand te bellen

[Beantwoorden]

Smoortje antwoordt op 12 oktober 2013 om 19:17:

Tja, het is maar hoe je het wilt zien. Er is overal wel een labeltje voor tegenwoordig. :) Maar ja, dat neemt niet weg dat het ernstige vormen kan aannemen natuurlijk.

Linda antwoordt op 15 oktober 2013 om 08:56:

Wat heel erg kan helpen bij telefoonangst, is een briefje maken met alles wat je wilt vragen en zeggen. Ik schreef eerder zelfs mijn naam bovenaan mijn vragen, omdat ik ook dicht kon klappen. Het werkt echt.

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 12 oktober 2013 16:05

Er zijn veel zaken die me onzeker maken.
Ik mag er eigenlijk niet bij stilstaan of daar ga ik weer :(
(Natuurlijk zijn er mensen die het nog slechter treffen dan ik.)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 12 oktober 2013 16:16

Oh dat met praten heb ik ook. Ik heb niet echt angst ofzo, maar ik zeg zovaak dingen fout en dan denk ik echt van: oh oh ze vinden me dom. Terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Verder voel ik me onzeker als ik kleding draag wat strak zit, dat is totaal niet mij.

[Beantwoorden]


Door Deborah op 12 oktober 2013 16:19

Ik was altijd heel onzeker over hoe ik eruit zag! Echt enorm! Gelukkig heb ik nu daar totaal geen last meer van (onder het mom van: ‘ik draag wat ik wil dragen en vind je het niks, dan kijk je maar de andere kant op’).
Waar ik wel heel onzeker van wordt, is als ik een presentatie moet houden bij Italiaans. Ik volg het als minor op de uni, maar weet dat ik het niet heel goed kan praten. We hebben een Italiaanse erbij zitten, dus een presentatie bestaat er voornamelijk uit om haar in de gaten te houden om te kijken of ik het een beetje goed doe. En oh ja, die knappe jongen die mij dan ook constant met een glimlach aankijkt, waardoor ik mijn verhaal kwijt ben…

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 12 oktober 2013 16:31

Ontzettend herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Charile op 12 oktober 2013 16:33

Herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Robin op 12 oktober 2013 16:45

Ik herken mezelf heel erg ik jou verhaal, ik ben een heel onzeker/verlegen persoon, daarvoor ga ik ook naar de psycholoog sinds kort. Ik voel me ontzettend onzeker als ik voor de klas moet presenteren bijvoorbeeld, ik ben al-tijd ‘ziek’ op die momenten, moet naar de tandarts of ‘vergeet’ het. Maar ook wat mensen van mij vinden, van m’n uiterlijk, van m’n persoonlijkheid, alles. Ik durf ook niet te bellen trouwens, ik klap altijd helemaal dicht. Heel vervelend.

[Beantwoorden]


Door Smoortje op 12 oktober 2013 16:53

Ja, ik herken het heel erg wat jij zegt. Ik heb altijd spijt van dingen die ik gezegd heb. Achteraf denk ik: “nee, ik had dit en dat moeten zeggen…” En daar kan ik heel erg van balen.
Ik word onzeker als iemand mij niet ‘erkent’ of geen goedkeuring toont, dan ben ik bang dat ik mezelf nog meer moet gaan bewijzen. Ook als ik niet meteen klik met iemand, voel ik me heel ongemakkelijk. Terwijl dat eigenlijk nergens op slaat: je hoeft toch niet met iedereen goed op te kunnen schieten?

[Beantwoorden]


Door Jill op 12 oktober 2013 16:56

Het maakt mij onzeker als mensen nare opmerkingen maken, achteraf weet ik wel dat het nergens op slaat maar op dat moment maakt het me soms best onzeker.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 12 oktober 2013 16:58

Ik praat soms heel duidelijk. Als ik bijvoorbeeld een droge keel heb bijvoorbeeld. Ook ben ik niet goed sociale contacten. En dat bij elkaar maakt mij wel onzeker.

[Beantwoorden]


Door Soesja op 12 oktober 2013 17:02

Mijn mening er tussen gooien in de werkgroepen van m’n nieuwe studie. Iedereen lijkt zoveel overal vanaf te weten en kan zich zo goed uitdrukken in het Engels, waardoor ik eigenlijk niet meer durf :P Ook ben ik bang dat ik dan iets zeg wat niet klopt. Ik weet ook wel dat ik gewoon m’n mond open moet trekken, maar toch :P

[Beantwoorden]


Door Isaure op 12 oktober 2013 17:04

Wat bedoel je met telefoonangst?

[Beantwoorden]


Door Lin op 12 oktober 2013 17:11

Ik vind mensen die slissen juist iets hebben, als ik tussen twee mensen zou moeten kiezen waarvan er 1 wel en 1 niet slist, kies ik de persoon die slist. Ik vind het iets liefs hebben ofzo.. Nu ben ik raar waarschijnlijk ;)

En datgene dat mij het meest onzeker maakt ben ik zelf, met hoge, vreemde eisen die ik mezelf stel.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 12 oktober 2013 17:12

Ik word heel onzeker van in een groep zijn met mensen die allemaal mooier, kanpper, slimmer, grappiger, dunner etc zijn. Dan voel ik me het lelijke eendje.

[Beantwoorden]


Door Cato op 12 oktober 2013 17:18

Het maakt me onzeker als ik door de gangen van school loop en mensen blijven je aankijken. Hallo, zit er nog WC-papier aan mn broek ?!

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 12 oktober 2013 17:27

Ik word onzeker van make-up haha, ik vraag me dan altijd af of het wel goed zit of er een streep onder mijn ogen zit. -van de meeste eyeliners en mascara’s krijg namelijk erg mooie panda ogen van-

[Beantwoorden]


Door Esmée op 12 oktober 2013 17:29

Wanneer je mensen ziet praten en ze dan allemaal ineens jou kant op kijken. #akward

[Beantwoorden]


Door do op 12 oktober 2013 17:34

Gister riep n collega naar me: heeey wat heb jij n dikke buik gekregen!

Eh ja thanks.. rest van de dag mn buik in gehouden…

[Beantwoorden]


Door Fieke op 12 oktober 2013 17:34

Een van de betere quotes die er zijn:
‘ The person who doesn’t make mistakes is unlikely to make anything.’

Wees niet bang om fouten te maken en wees niet bang om jezelf te uiten!
Maar ik geef toe, het is lastig….

[Beantwoorden]


Door Fleur op 12 oktober 2013 17:36

Een gevoelige maar ook goede Twitter Question!

[Beantwoorden]


Door Karen op 12 oktober 2013 17:41

Mijn nieuwe opleiding maakt mij erg onzeker. Ik weet niet of het echt wat voor mij is en omdat ik zoveel moet doen ben ik bang dat alles mis gaat lopen. Daarnaast ben ik altijd bang en onzeker wanneer ik ergens nieuw ben of niemand ken. Ik stel me dan altijd raar op en weet niets te zeggen. Ik word af en toe ook onzeker van mezelf omdat ik te hoge eisen aan mezelf stel en daardoor eigenlijk nooit echt tevreden ben.

[Beantwoorden]


Door Eveline op 12 oktober 2013 17:42

Ik ben best een onzeker persoon. Vroeger veel erger dan nu. Nu vind ik mijn puistjes vreselijk lelijk en dat ik net als jou Vera, soms bang ben dat ik rare dingen zeg of raar overkom. Ik ben vroeger erg gepest om verschillende dingen en dat heeft me zo onzeker gemaakt. Er is zo vaak tegen me gezegd dat ik raar en lelijk was, dat ik ook echt dacht dat dit zo was. Gelukkig heb ir ontdekt dat dit helemaal niet zo is en ik ken nu veel mensen leren kennen die me volledìg accepteren. Ik besef dat dat anders had kunnen zijn. Daarom zeg ik tegen alle pestess, stop er vandaag nog mee! Je maakt iemand zo onnodig onzeker, zonde!

[Beantwoorden]

Yasmine antwoordt op 13 oktober 2013 om 14:33:

Ja, ik word ook heel vaak door klasgenoten of onbekenden uitgescholden als lelijk. Dit komt omdat ik hele heftige acne heb, en een bril. Wat ik ook probeer om van mijn hiidproblemen af te komen, niets helpt. Ik heb een tijd (2 maanden) geprobeerd vet en suiker te vermijden en alleen water te drinken, hielp niks. Ik heb de duurste scrubs en cremes gebruikt, helpt niets. Ik zit ook niet met mijn handen in mijn gezicht, dus het is een raadsel hoe het zich steeds weer verspreidt. Foundation en bb cream zijn 1. Niet genoeg om het te camoufleren en 2. Maken het alleen maar erger. Heeft iemand nog werkende tips tegen de acne want ik loop er al vier jaar mee en samen met bril en beugel zie ik er niet uit, en ik word er vaak uitgescholden. Wel krijg ik binnenkort lenzen, maar dat zal ook weer niet superveel verschil maken. Dus nogmaals, heeft iemand tips?

[Beantwoorden]

Ilona antwoordt op 13 oktober 2013 om 20:11:

Ik weet niet wat je leeftijd is, maar misschien is een anticonceptie pil die “beter” is voor de onzuivere huid een idee? Ik heb zelf de Yasmine pil en daar heeft mijn huid veel baat bij.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 14 oktober 2013 om 13:35:

Ik zou zeggen ga naar je huisarts en vraag een doorverwijzing naar een dermatoloog!

[Beantwoorden]

Yasmine antwoordt op 15 oktober 2013 om 16:46:

Heel erg bedankt voor de reacties! Ik ben bijna 15 dus ik denk dat de anticonceptiepil dan best kan toch? Ik denk dat ik eerst een professional om hulp vraag om te kijken wat te doen. Nogmaals heel erg bedankt!!!


Door Myrthe op 12 oktober 2013 17:55

De straat op zonder foundation, zonder andere make up durf ik wel maar altijd een beetje foundation!

[Beantwoorden]


Door Emma op 12 oktober 2013 17:55

door super zelfverzekerde jongens uit me klas !

[Beantwoorden]


Door Sophie op 12 oktober 2013 17:57

Ik werd pas nog een beetje onzeker toen een paar dronken jongens riepen : uhhh lelijke meiden!! Ik weet dat ze dronken waren en ik weet dat mijn vriendinnen en ik er best mogen wezen.. maar op de een of andere manier raakt me dat altijd nog. Vera, ik heb ooit tegen jou gezegd of je er op wilde letten dat je niet te veel verkleinwoorden gebruikt tijdens je filmpjes. Ik hoop dat je dit goed hebt opgevat en er niet onzeker over werd.. oops. sorry! Zo was het niet bedoeld. Vind je juist altijd heel spontaan en leuk overkomen op je filmpjes. Dikke kus!

[Beantwoorden]


Door Marion op 12 oktober 2013 18:03

Erg leuk artikel, ben zelf een hele lange tijd zo onzeker geweest over mezelf, mijn uiterlijk en over alles wat ook maar met mij te maken had dat ik mezelf heel erg ben tegengekomen. Ik durfde werkelijk nergens meer heen omdat ik bang was mischien wel mensen tegen te komen die ik kende en omdat ik me voor mezelf schaamde. De afgelopen jaren ben ik hier heel erg mee bezig geweest en het gaat steeds beter, ik heb nu zelfs een blog en doe SPH als opleiding. Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is laat anderen nooit jou leven bepalen, doe waar jij je goed bij voelt en probeer je niet zoveel van anderen aan te trekken. En wees vooral blij met wie jij bent want iedereen mag er zijn!!!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 oktober 2013 18:06

Ik word onzeker van fouten maken. Vooral op mijn werk. Als er dan iets verkeerd gaat, of het nou mijn schuld is of niet, dan maakt me dat onzeker omdat ik me overal verantwoordelijk voor voel.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 12 oktober 2013 18:07

Goed onderwerp dit, iedereen heeft zo zijn onzekerheden.. Ik bloos best wel snel en krijg snel een rood gezicht.. Als iemand (waarbij ik me niet zo op mn gemak voel) tegen me gaat praten word ik al snel helemaal rood.. Vind ik enorm vervelend, helemaal als mensen er dan iets over zeggen!! (Dus als je nog tips daarvoor hebt?!) Voel me ook soms onzeker als ik met nieuwe mensen praat.. Weet niet altijd wat te zeggen en wil wel leuk overkomen.. (tja wie niet)

[Beantwoorden]

Selina antwoordt op 12 oktober 2013 om 18:22:

Ik heb dat eerste ook altijd! En dan weet ik dat ik rood ben en dan schaam ik me weer daarvoor en wordt ik nog erger rood -.-

[Beantwoorden]


Door Carina op 12 oktober 2013 18:16

Wat mij onzeker maakt.. tsja.. alles? Bang zijn om alles altijd te verpesten, nooit iets goed te kunnen doen.. Mja, komt wel goed :) Ik doe blijkbaar toch íets goed gezien ik wel een heel lief vriendje heb :)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 12 oktober 2013 18:22

haha knappe jongens, herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 12 oktober 2013 18:26

Faalangst, herkenbaar. Ik haal alles dus iedereen reageert ook nog avn ‘Stel je niet zo aan, je haalt het toch wel.’ Maar ik ben oprecht bang dat ik het niet haal, na elk tentamen denk ik ‘het is verpest’ en dan heb ik toch weer een 8 ofzo.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 12 oktober 2013 18:39

Jeempje Veer, wat knap dat je dit opschrijft. En niet alleen opschrijven (en dus allemaal aan jezelf toegeven), maar ook nog eens publiceren voor alle mensen die jouw blog lezen. En dat zijn er nogal wat! Ik vind het heel knap van je dat je er open over bent en dat ook jij laat zien dat je onzeker bent. Want jij bent toch een voorbeeld voor velen. :-) Maar hoe knap het is het dat je je angsten overwint? Dat je nu, op zo’n jonge leeftijd, al zo succesvol bent met je blog en dat je een prachtig paleis hebt in Amsterdam. En wat betreft je uitspraak: ik vind het juist heerlijk om te zien dat jij je in filmpjes verspreekt. Zeker niet als leedvermaak, maar het maakt je grappig, het maakt je echt. Ik vind dat je je er niet onzeker over moet (mag!) voelen, maar… ik weet ook: easier said than done. Maar Veer… keep up the good work! Ik wilde en kan nog veel meer zeggen om je een hart onder de riem te steken, maar laat ik afsluiten met: je bent een topper! (love)

[Beantwoorden]

Lou antwoordt op 12 oktober 2013 om 18:52:

*Like* ;-)

Hier ben ik het helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Urmila op 12 oktober 2013 18:48

Me buik :(

[Beantwoorden]


Door Melissa op 12 oktober 2013 18:51

Ik ben heel onzeker over mezelf, dat ik nooit goed genoeg zal zijn.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 12 oktober 2013 19:07

Ik ben niet snel onzeker, maar als iemand wat zegt over mijn littekentjes kan ik daar erg onzeker van worden. Dan weet ik wel dat ze al echt veel minder zijn geworden, maar dan voelt het alsof ik als een scarface rond loop. Zelfs als iemand zegt dat ze een stuk minder zijn geworden, denk ik dan nog van: ja maar je ziet ze blijkbaar wel.

[Beantwoorden]


Door Cindy op 12 oktober 2013 19:20

Ik ben onzeker over een aantal dingen: mijn gewicht en daarbij ook mijn uiterlijk , ik ben nu wel 22kg afgevallen door een maagoperatie. Door die operatie kan ik niet alles eten wat ik wil en heb ik ook wat lichamelijke klachten. Door die lichamelijke klachten ben ik ook wat onzeker geworden over mijn eetpatroon en wat ik wel en niet mag en kan eten. En als ik ergens heen ga, dan ben ik onzeker “wat als ik ineens weer die lichamelijke klachten krijg?” .. Al met al ben ik dus best onzeker, dat was ik voorheen niet, maar kijk maar eens wat een operatie teweeg kan brengen.
Wat goed dat je er openlijk voor uit komt wat jouw onzekerheden zijn. Ik denk dat dat voor andere meiden heel fijn is, hoe gek dat klinkt. Dat iedereen onzeker is.

[Beantwoorden]


Door Emma op 12 oktober 2013 19:23

Jeej ik sta er tussen! Stom he? Onzeker zijn? Kunnen ze dat niet afschaffen ofzo? Je hebt er namelijk helemaal niks aan!

[Beantwoorden]


Door Nena op 12 oktober 2013 19:31

Jouw filmpjes zijn mijn favoriete filmpjes, dus de onzekerheid is niet nodig ;-)

[Beantwoorden]


Door Isabella op 12 oktober 2013 19:36

Ik word altijd onzeker als ik slecht geslapen heb. Dit klinkt misschien raar, maar daardoor word ik altijd onzeker over het feit dat ik er niet goed uit zie… Misschien herkent iemand anders zich hier ook in?

[Beantwoorden]


Door Sanne op 12 oktober 2013 19:38

Knap dat je dat online durft te zetten Vera! Ik word nu wat onzeker van mn aankomende balletexamen. Straks moet ik het met meiden doen die vet goed zijn… Ben in mn eentje van onze school die op dat toetsmoment examen doet…

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 12 oktober 2013 19:38

Ik kan me soms veel te druk maken over wat andere mensen over me denken, of ik ben bang om iets raars te zeggen of te doen of iets niet te weten wat je ‘hoort’ te weten.

[Beantwoorden]


Door TimeForBlues op 12 oktober 2013 19:43

Wat een interessant artikel..
Wat maakt mij onzeker? De toekomst, ik ben nog al een doem-denker en dat drijft me vaak tot waanzin dan kan ik echt heel bang worden voor ‘later’. Ookal heeft het geen zin.
X

[Beantwoorden]


Door Kimmetje op 12 oktober 2013 19:49

Poeh, onzekerheden… Die heb ik zeker wel. Vroeger over bijna alles, vooral over mijn huid want ik had behoorlijk ernstig acne. Nu niet meer ernstig, maar wel hele erge littekens en nog regelmatig hier en daar een puist. Maar eerlijk he? Alles wordt minder als je ouder wordt. Nu ik richting de 30 ga, word ik steeds minder onzeker. De zelfde woorden die me vroeger in janken uit liet barstten, doen me nu helemaal niks meer. Onzekerheden blijven maar ze beinvloeden je eigenlijk steeds minder naar mate je ouder wordt bemerk ik.

[Beantwoorden]


Door Lise op 12 oktober 2013 19:50

Ik ben zelf erg onzeker over hoe ik praat. Ik kan de ‘r’ niet goed uitspreken en praat erg onduidelijk. Ook vind ik het doodeng om nieuwe mensen te leren kennen. Vooral als het een groepje is die elkaar al kent, dan denk ik dehele tijd dat iedereen me uitlacht. Eerst vond ik het altijd eng om in mijn eentje ergens heen te gaan omdat ik niet precies wist waar ik moest zijn maar hoe vaker ik het gedaan heb hoe beter het ging, dus oefening baart kunst. Echt een hele goede Twitter Question!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 12 oktober 2013 20:03

Dominante mensen.. ik kan daar echt niet mee omgaan en voel me er erg onprettig bij. :ahh:

[Beantwoorden]


Door Anke op 12 oktober 2013 20:12

Mijn vriendinnen, ze zijn zo knap dat ik me altijd het 5de wiel aan de wagen voel. Dus ik ben erg onzeker over m’n uiterlijk en over wat andere van me denken. Liefst zou ik onzichtbaar willen zijn, dat niemand me opmerkt, maar dat kan natuurlijk niet.

[Beantwoorden]


Door Manon op 12 oktober 2013 20:26

Het maakt me altijd onzeker als een groepje achter je in lachen uitbarst en je kan er niet achter komen waardoor ze lachen… Dan heb ik altijd het idee dat er iets raars te zien is.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 12 oktober 2013 20:32

aaah leuk mijne staat er ook in :)

[Beantwoorden]


Door Lari op 12 oktober 2013 20:32

Een hele goede vraag!
İk heb meerdere onzekerheden, zowel innerlijk als uiterlijk. İk voel me bijvoorbeeld vaak onzeker als ik nieuwe mensen leer kennen of in een grote groep moet spreken. İk word dan heel erg verlegen, en dat vind ik dan zo vervelend ! En ik ben erg onzeker over mijn neus.. ik vind hem niet mooi en te groot, waardoor ik ook nooit mijn haar los draag ( ik heb het gevoel dat ie dan meer opvalt..). Maar ik denk dat onzekerheden horen bij de leeftijd en ook wel bij meisjes/vrouwen. We moeten onszelf het allemaal niet zo kwalijk nemen ! Misschien moeten we ook maar blij zijn dat we een enkele onzekerheid hebben, daardoor waarderen we de ander ook deste meer denk ik !

[Beantwoorden]

Nora antwoordt op 12 oktober 2013 om 21:04:

Ik ook! Ik ben super verlegen bij mensen die ik niet ken, echt hatelijk. Dan zeg ik dingen die helemaal op niets slaan. Hoe meer ik bij die mensen ben, hoe meer ik me op m’n gemak voel maar dat duurt soms echt heel lang…

[Beantwoorden]


Door Nora op 12 oktober 2013 21:03

Wat mij onzeker maakt? Mensen die je raar aankijken, mensen die je het gevoel geven van dom te zijn zoals ‘oh mijn god, weet je dat echt niet?’, wanneer iemand niet naar je ogen maar ergens anders naar je gezicht kijkt (zoals Martina zei) en wanneer ik dingen probeer te zeggen maar er dan helemaal verkeerd uitkomt. Je hebt een leuke vraag gesteld Vera :)

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 12 oktober 2013 21:21

Oneerlijke mensen.. Die het een zeggen en het ander doen.. Daar kan ik heel onzeker of ongemakkelijk van worden.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 12 oktober 2013 21:29

Wat mij lang onzeker maakte, was de mening van mijn ouders. Ik hoopte altijd dat zij het eens waren met mijn keuzes. Zo niet, dan was ik bang dat mijn keuze niet de juiste was. Sinds een jaar heb ik hier geen last meer van en is mijn keuze altijd de juiste, ondanks wat anderen ervan vinden. Iets wat mij nog wel erg onzeker maakt, is mijn gewicht. Ik heb twee eetstoornissen gehad en ben twintig kilo lichter dan vier jaar terug. Als ik een kilo aankom raak ik in paniek en moet die kilo er meteen weer af. Ik vrees dat het iets is wat ik nooit meer los kan laten.

En nu iets wat ik tegen jou wil zeggen. LIeve Vera, ook jij hebt je onzekerheden en angsten, maar kijk van een afstandje naar jezelf. Jij hebt een zeer populaire blog, praat via je camera tegen duizenden vrouwen en bent voor vele vrouwen een voorbeeld. Vrouwen leren dingen van jou en lezen dagelijks met plezier jouw artikelen. Wees trots op jezelf Vera, want voor wat jij doet heb je echt lef nodig! Je bent prachtig (love)

[Beantwoorden]


Door demi op 12 oktober 2013 22:04

dat mensen me dik noemen… :-|

[Beantwoorden]


Door Kelly op 12 oktober 2013 22:21

Ik ben gewoon heel erg onzeker. Niet zo erg dat het mijn leven beheerst maar ik kan het wel vervelend vinden. Het kan over alles gaan. Van vinden mensen mij wel leuk tot doe ik wel goed genoeg mijn best op school/stage. Het meest onzeker wordt ik van mensen die heel zeker en sterk overkomen.

[Beantwoorden]


Door Isa op 12 oktober 2013 22:22

:$ Als alle knappe jongens tegen ieder meisje uit de klas praten behalve mij …, zoiets van , ben ik niet mooi, lief of aardig geoeg ?
Verder ben ik nooit onzeker ik heb eerder wel een hekel aan mensen die altijd onzeker zijn hihi

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 12 oktober 2013 22:47

Inderdaad, nare dingen zeggen en vervolgens erachteraan melden dat het een grapje was.
Knappe mannen, en dan degene die vaak weten dat ze knap zijn. Van die arrogante types. Stiekem lach ik ze ook uit achter de rug om, maar wanneer ik in het bijzijn ben van zo’n persoon dan ben ik vaak over alles onzeker.

[Beantwoorden]


Door Lies op 12 oktober 2013 23:16

Ik herken heel veel dingen met wat jij verteld. Zoals het praten maakt mij ook heel erg onzeker en dan vooral omdat ik bang ben dat ik de verkeerde dingen zeg en ik ben daardoor ook altijd al heel erg verlegen geweest. Ook op straat kan ik heel onzeker worden als er bijvoorbeeld een groepje mensen staat en ze beginnen te lachen als ze net mijn opkijken of in grote groepen mensen. Telefoonangst is ook heel herkenbaar. Daar heb ik ook altijd al last van gehad en ik ben nu wel zover dat ik wel probeer te bellen en ook probeer op te pakken, maar het gaat nog wel steeds met een kloppend hart en dat ik soms dichtsla.

[Beantwoorden]


Door Marie-Louise op 12 oktober 2013 23:33

Als je nieuwe mensen leert kennen en je ze dan een goede indruk wilt geven. Ik ben altijd bang dat ik stomme dingen doe en zeg dat maakt me heel erg onzeker. Ik wil me dan van mn beste kant laten zien. En daardoor ga ik me anders voordoen en gedragen terwijl ik dat eigenlijk niet wil. Maar ik ben gewoon bang dat ik anders niet leuk genoeg ben.

[Beantwoorden]


Door Geke op 12 oktober 2013 23:56

Ik voelde me vorig jaar heel onzeker omdat een vriendin van mij zij (achter mijn rug om) dat ze niet snapte dat mijn toenmalige vriendje met mij had en dat ik lelijk was. Dat maakte me heel onzeker. En ik krijg binnekort een beugel en iemand zij al bijvoorbaad tegen mij dat het me niet zou staan, nou dankje daar loop ik nog de komende 2 jaar mee…..

[Beantwoorden]


Door Melanie op 13 oktober 2013 00:10

Alles maakt mijn eigenlijk onzeker
Ik heb heel weinig zfvertrouwen en wil zelf liever doo..
De dingen die mij vooral onzeker maken zijn de pesters
Mensen die stomme dingen zeggen me schoppen en slaan enz
Mensen die je pijn doen maken je onzeker
Er zijn zo veel dingen die mij onzeker maken ik kan er nog wel 10 noemen
Me lichaam, uiterlijk, school, leven, sociale media, geen vrienden hebben,
Ziektes hebben, over mijn problemen praten, huilen in het openbaar, dit schrijven.

Ik vindt het ontzettend moeilijk om op de reageer knop te drukken
Iedereen kan dit nu lezen wat mij onder andere onzeker maakt
Ik wou dit toch doen voor me zelf om me zelf te kunnen laten zien
Dat ik iets op een blog van iemand durf te plaatsen ondanks de onzekerheid

Liefs
Melanie

[Beantwoorden]

Evelien antwoordt op 13 oktober 2013 om 14:55:

Wat mooi van je dat je dit hebt geschreven en op de reageerknop hebt gedrukt! :wow:

En je mag er zijn, je lichaam en je gedachten en gevoelens, alles! Ik hoop dat je ooit beseft dat je goed bent zoals je bent en dat je het recht hebt om jezelf te zijn. Deze wereld is er ook voor jou.

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 13 oktober 2013 00:30

Hey Vera ik wil graag weten waar dat jurkje vandaan komt wat je aan hebt in de eerste keer slapen in je nieuwe huis fotoverslag.
Want volgens mij draag je hem ook in de likes/dislikes video en bij de 1 staat er dat ie van h&m komt en bij de ander van mango.
Is ie nog nieuw?
Groetjes Cynthia

[Beantwoorden]


Door Lotte op 13 oktober 2013 08:02

Ik word onzeker van wat andere over me denken.
Ook neem ik alles heel erg kwalijk.
Als iemand zit de smoesen of lachen terwijl ze naar je kijken dan wordt ik behoorlijk onzeker!
Ik erger me er voor mezelf toch wel aan!
Xxx

[Beantwoorden]


Door Shannon op 13 oktober 2013 08:08

Helemaal eens met de eerste haha, precies dat!
x

[Beantwoorden]


Door Hilde op 13 oktober 2013 09:23

Ik word vooral onzeker door gekke acties van mensen die ik helemaal niet ken,, zo zat ik gister op de fiets richting m’n vriend toen opeens ’n 12 jarig jochie bedacht dat het grappig was om te doen alsof hij tegen me op zou fietsen en daarbij hard te schreeuwen =/
Dat soort dingen overkomen me best vaak,, gister tijdens het werk ook al.
Ik denk dan echt; “wat aan mij maakt dat mensen dat soort stomme acties uithalen? Zie ik er zó gek uit?” Nogal irritant..

[Beantwoorden]


Door Gabrielle op 13 oktober 2013 09:46

Ik wordt snel onzeker als ik een presentatie moet houden. Dan heb ik het gevoel alsof ik een beugel van een paar meters bij een paar meters in m’n mond heb. En wat voor houding moet ik aannemen? En m’n ogen worden altijd heel zwaar.

X

[Beantwoorden]


Door Jose op 13 oktober 2013 09:50

Ik ben vaak onzeker over mijn lichaam. Ik heb vriendinnen die zichzelf te dik vinden, maar ik vind mezelf juist te dun. Op internet is er weinig over te vinden, dus heb ik ook nog eens het idee dat ik de enige ben met dit probleem..

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 13 oktober 2013 10:01

Je kunt beter vragen waar ik niet onzeker van wordt ;-). Soms is het zo vreselijk vermoeiend.

[Beantwoorden]


Door eline op 13 oktober 2013 10:57

Mijn lengte. Iedereen maakt er grapjes over maar niemand snapt echt dat het niet grappig is.
xoxo

[Beantwoorden]


Door Hester op 13 oktober 2013 11:02

Awh je filmpjes zijn leuk hoor Vera en ik vind het juist altijd zo netjes van je dat je elke keer als je ook maar iets fout zegt ‘pardon’ zegt haha :) Ik word onzeker als ik denk dat mensen over me praten maar dat komt gelukkig niet dagelijks voor.

[Beantwoorden]


Door jennifer kenneth op 13 oktober 2013 12:17

Ik voel me juist onzeker als ik make up draag. Als ik eyeliner, mascara, wenkbrauwen, en lipgloss draag, dan voel ik goed. maar foundation, blushes, opsmeer, krijgt ik t gevoel dat ik mezelf verstopt..

Maar ook wat je net zei over presenteren. ik ben zo slecht in presenteren en ik probeer (nog steeds) onderuit te komen.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 13 oktober 2013 12:50

Ik had ook altijd telefoonangst, maar door mijn baantje in een restaurant ben ik daar vanaf gekomen, want hier moet ik de telefoon wel oppakken.
Mooi artikel, niemand is 100 procent zelfverzekerd, iedereen heeft zo z’n dingetjes!

[Beantwoorden]


Door Lara op 13 oktober 2013 13:21

Mensen die doen alsof Gymnasium alleen voor nerdjes is. Ben ik ook zo? Doe ik ook zo raar, of betweterig? En wat is raar? Ik probeer dan altijd ‘gewoon’ te doen, maar ze blijven me raar aankijken.

[Beantwoorden]


Door lousaa op 13 oktober 2013 13:31

Ik denk dat de vraag niet zou moeten zijn waar he onzeker over bent, maar hoe je daarmee omgaat. Wat hier onzeker heet is in veel gevallen volgens mij te overkomen. Erkennen dat je iets ervaart als vervelend is prima, maar om je beter te voelen moet je het daar niet bij laten. Voor je het weet zit je met z’n allen onzeker te zijn en dingen als pukkeltjes, telefoonangst en een hekel aan spreken in het openbaar te cultiveren. Terwijl dat dingen zijn die de meeste mensen niet leuk vinden als ze er voor het eerst mee te maken krijgen. Maar dan dealen ze ermee en komen ze verder.

[Beantwoorden]


Door Emma op 13 oktober 2013 13:40

Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit in je filmpjes gezien wat jij hier beschrijft

Ik zelf ben ook onzeker over wat anderen van mij denken. Altijd denken dat ze negatieve dingen over mij denken

[Beantwoorden]


Door Sarah/myfantasticnails op 13 oktober 2013 13:41

Wat een goeie vraag. Vind het ook heel fijn dat mensen hier open en eerlijk over durven te praten. Als je dit in het echt aan mensen zou vragen, denk ik dat mensen sneller zullen zeggen dat ze nergens bang voor zou zijn dan eerlijk te antwoorden. We zijn gewend om een muurtje om ons heen te bouwen en daar afhankelijk van te zijn. Ten slotte geldt heel erg in deze maatschappij dat jij je zwaktes niet kan/mag/wil tonen, vaak zeggen mensen ook. Wie zwakte toont is kwetsbaar, wie kwetsbaar is telt niet mee in de maatschappij. Onzin natuurlijk! Het zou een beetje raar zijn als wij geen zwaktes zouden kennen/hebben. Dat is ten slotte wat ons mens maakt.

[Beantwoorden]


Door maxime op 13 oktober 2013 13:42

Ik durf bijvoorbeeld nooit in een winkel op iemand af te stappen om iets te vragen ofzo.
Als ik presentaties voor de klas moet doen, of iets moet voorlezen lijkt het wel alsof ik opeens niet meer kan praten, dan komt er een soort van brok in mn keel en moet ik eerst slikken voordat ik verder kan praten. Ook wordt ik heel erg rood als ik een presentatie moet geven of als ik aangesproken wordt in de klas.
Ik probeer er voor te zorgen om er van af te worden en zelfverzekerder te worden!

Heeft een van jullie een van die dingen ook (gehad)??

[Beantwoorden]


Door June op 13 oktober 2013 14:09

Van die heeele dunne modellen!

[Beantwoorden]


Door Judith op 13 oktober 2013 14:57

Mijn huid, lengte (ik ben vrij lang) en praten met mensen die ik niet heel goed ken. Ook ben ik onzeker over mijn wenkbrauwen, ze zijn van zichzelf eigenlijk de perfecte vorm en vrij donker maar ik ben altijd bang dat mensen denken dat ik ze zo maak en er dan complimentjes over wil

[Beantwoorden]


Door Isabel op 13 oktober 2013 15:37

Mooi stukje Veer. Ik vind het heel knap van je dat je die angsten hebt overwonnen en heb eerlijk gezegd helemaal niet door dat je slist of dingen zegt die je niet wilt zeggen in videos? Ik vind je videos juist altijd heel leuk.

[Beantwoorden]


Door Maartje op 13 oktober 2013 15:40

ik word nogal onzeker van praten met mensen die ik nog niet zo goed ken. Dan ben ik bang iets te zeggen dat totaal niet goed overkomt ofzo. Dan zeg ik liever niets..

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 13 oktober 2013 17:35

Ik wordt er onzeker van mijn geslis, verkeerde uitspraak, verkeerde klemtoon legging, etc.. Ik zei ook een keer één wonder ipv een wonder. En nu zegt iedereen nog ‘het is één wonder!!’

[Beantwoorden]


Door Kelly op 13 oktober 2013 17:43

één groot iets wat me onzeker maakt: men tanden. Heb nooit een beugel gedragen en dat zie je natuurlijk. Nog iets is praten want ik ben bang dat mensen me raar gaan aankijken als ik iets verkeerds zeg. Hierdoor ben ik niet altijd mezelf. Ik probeer er wel aan te werken maar soms ben ik toch maar stil als ik niet zeker weet wat zeggen.

[Beantwoorden]


Door Femke op 13 oktober 2013 17:44

Mijn gewicht maakt me heel erg onzeker. Ik vind het vooral heel erg vervelend als mensen aan mijn vragen wat ik weeg, ik zeg dan altijd dat ik dat niet weet.

[Beantwoorden]


Door Vera op 13 oktober 2013 17:54

Ik word onzeker van het feit dat ik binnenkort een vervolgopleiding moet kiezen en ik nog geen idee heb wat ik wil doen. En ook van presentaties en soms van leuke jongens

[Beantwoorden]


Door cindy op 13 oktober 2013 18:19

Ik word onzeker van me breede heupen. Ik ben best lang (1.88) en daarom ook wl dun,
Maar door me peer figuur lijkt het wel of ik mega dikke heupen heb:(

[Beantwoorden]


Door Sophia op 13 oktober 2013 20:58

Ik word onzeker van mensen die ‘beter’ dan mij zijn. Argh, ik moet ophouden met me vergelijken met anderen.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 13 oktober 2013 21:42

Ik word ook onzeker door telefoonangst, dat komt doordat ik slechthorend ben. Ik wil nooit in de klas het antwoord geven omdat ik bang ben dat ik iets doms zeg. Durf nooit voor de klas te staan tijdens een presentatie, word altijd zo rood als een tomaat. Ik ben ook onzeker over de vervolgopleiding die ik ga kiezen. Ik kan mezelf niet zijn omdat ik bang ben dat mensen me dom vinden. Tot slot ben ik onzeker over mijn gewicht, ik voel me dik terwijl dat volgens mijn vriendinnen niet zo is.

Maar je bent altijd wel onzeker over de kleinste dingen terwijl het helemaal niet erg is.

[Beantwoorden]


Door Merel op 13 oktober 2013 22:15

Ook ik denk dat mensen snel denken dat ik me aanstel. (Wow, wat een zin!) Ik merk dat ik het door de jaren heen steeds moeilijker ben gaan hebben met het in het middelpunt van de belangstelling te staan. Als kind kon ik daar makkelijk tegen, maar nu vind ik dat moeilijk. En vooral op het gebied van persoonlijke onderwerpen. Ik houd er helemaal niet van om open te zijn over mijn gevoelens, want dan kom het probleem van aanstellen dus om de hoek kijken. Ik ben dan al gauw bang dat ik me aanstel. Ja, dat probleem komt mij bekend voor! Je bent niet de enige. :)

[Beantwoorden]


Door Luna op 13 oktober 2013 23:00

Ik ben heel erg onzeker over wat mensen over me denken, ik wil altijd dat iedereen mij aardig vind, en laat daarom soms mensen over me heen lopen. Ik wil graag wat beter voor mezelf opkomen en schijt hebben aan wat mensen van mij denken!
X

[Beantwoorden]


Door Nicole op 13 oktober 2013 23:48

Idd een persoonlijke vraag. Iedereen heeft zo zijn onzekerheden. Ik heb helaas ook meerdere angsten en ben er al voor in therapie geweest. Dat heeft wel geholpen, maar ik ben er nog steeds niet van af. Ik heb o.a. ook belangst en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe jij hier van af bent gekomen, Vera. Door het ‘gewoon’ te doen?

[Beantwoorden]


Door Hannah op 14 oktober 2013 09:11

Ohohohoh, ik voel me vaak ook zoo onzeker over dingen. Het constante vergelijken met anderen., de telefoon angst (ik geloof dat heel veel mensen hier last van hebben) en dat soort onzin. Maar als ik dan lees dat 99 anderen met dezelfde problemen rondlopen moet ik er eigenlijk wel om lachen. waar t F* maken we ons druk om?

Vera je bent een prachtmeid!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 oktober 2013 13:30

Als het lijkt dat mensen over je aan het praten zijn, of je aanstaren. Vaak is het niet eens zo dat ze over je praten of naar je kijken, maar toch maakt het me zo onzeker!

Verder heeft het me heel onzeker gemaakt dat ik in groep 8 eerst een vmbo advies kreeg, later toch havo, maar dat mijn juf zei dat ik niet naar een bepaalde school moest gaan omdat ze daar geen vmbo hadden en ik de havo toch nooit zal halen. Ondertussen zit ik in 6vwo en ik ga het gewoon halen en daarna studeren in Wageningen!

[Beantwoorden]

Marissa antwoordt op 15 oktober 2013 om 16:53:

Haha, you rock! :D

Succes alvast, en veel plezier.
x

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 15 oktober 2013 om 16:57:

Aww bedankt!

[Beantwoorden]


Door Famke op 14 oktober 2013 13:48

als je knape meiden ziet :wtf:
knape jongens :sexy:
zelf in de spiegel kijk denk ik ik ben niet de dunste . :no:
als je ene vriendje had en je vriendje maakt het uit. :shit:
xx famke

[Beantwoorden]


Door Es op 14 oktober 2013 15:07

Dit klinkt misschien wel ongelovelijk stom, maar ik ben erg onzeker en bang dat ik alleen dood ga. Ik ben niet de dunste hier zeker niet en k weet dat het daardoor komt. Ik gun mijzelf nooit iets leuk, k denk altijd van ‘ waarom zou hij jou willen terwijl er zoveel mooie meisjes rond lopen’ en dat is denk ik ook de reden dat ik nognooit een vriendje heb gehad ( vroeger in groep 5 wel ja maar dat telt niet ahhaha) en mijn beste vriendin heeft al een vriend van 3 jaar wat me nog meer onzeker maakt. K denk telkens dat niemand mij zou willen terwijl ik juist heel vaak hoor hoe mooi ik ben k heb groene ogen en dat ik een goeie vriendin ben , echt ik hoor het vaak maar zoals altijd luister ik alleen naar de negatieve meningen. K weet niet echt hoe ik hier mee om moet gaan. En net als bij jou vera heb ik ook angst

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 15 oktober 2013 om 08:48:

Och lieve meid, niet elke jongen of man wil een dun topmodel. Mijn man heeft een hele dunne ex-vriendin (van lang geleden) en is nu al jaren heel gelukkig met mij (zijn helemaal niet dunne vrouw). Ik hoop dat je je later beter gaat voelen over jezelf, want dat verdient iedereen.

[Beantwoorden]


Door Karin op 14 oktober 2013 15:16

Ik voel me onzeker over mijn figuur en hoe ik overkom op mensen. Ik weet vaak niet wat te zeggen, bang dat het verkeerd overkomt. Ik vind het leuk om me op te maken, maar om nou heel lang in de spiegel te kijken, nee. Ik voel me er niet goed bij. Ik heb echt ook wel eens dagen dat ik dat niet heb hoor, dat ik me goed voel. Het ligt er gewoon aan wat voor kleding ik aan heb. Ik weet dat iedereen mooi is op zijn eigen manier, en ik voel me ook veel minder vaak onzeker dan op de middelbare school! Ik voel me veel meer op mijn gemak nu.
Ik vind het echt heel knap dat je jou onzekerheden ook verteld hebt, en ik ben blij dat ik de mijne ook een keer kwijt kan haha (:

[Beantwoorden]

Karin antwoordt op 14 oktober 2013 om 15:26:

(nog even een toevoeging)
Ik vind het trouwens knap van iedereen hier, die hun onzekerheden vertellen. Het is niet zomaar iets en je verteld het ook niet aan iedereen. Ik vertel het tenminste aan bijna niemand. Vooral toen ik op een nieuwe school kwam dit jaar vertelde ik bijna niks over mezelf. Had ook echt niet verwacht me zo snel op mijn gemak te voelen. Ik zit veel minder over mezelf in dan vorig jaar. Ik was echt niet blij met mezelf, maar nu wel weer! Je komt wel van je meeste angsten af, sommige gaan zomaar over, en anderen niet. Maar wees alsjeblieft blij met jezelf!

[Beantwoorden]


Door -- op 14 oktober 2013 16:03

Ik word snel onzeker iver de manier hoe mensen naar mij kijken. Soms dan kijken ze mij zo “bestuderend” aan en al meteen gaan er duizenden gedachtes rond in mijn hoofd. “Waar kijken ze naar?” “Zit er ietstussen mijn tanden?” “Ben ik diorgelekt?” “Inden ze me te dik?” “Vinden ze mij lelijk?” Hier kan ik me dan ook echt behoorlijk om druk maken.

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 14 oktober 2013 17:48

Ik ben nog onzeker omdat ik heel erg veel had meegemaakt en er nu nog last van heb.
Sommige mensen zijn ook jaloers.
Ik ben bang dat ik veel dingen fout doe als iemand me zegt hoe ik iets wel moet doen en geen complimenten krijg…..

[Beantwoorden]


Door Sophie op 14 oktober 2013 22:05

Maar Vera, ik vind je zo ontzettend leuk (praten) voor de camera! (: Ga zo door! xxxx

[Beantwoorden]


Door Estrella op 15 oktober 2013 00:51

Na een half jaar nog steeds niet weten (en niet durven vragen) of hij mij ook leuk vindt. It’s killing! Verder maakt mijn uiterlijk me vaak onzeker, lelijke opmerkingen, al dan niet als grapje bedoeld en ergens in falen, wat ik als perfectionist écht niet kan hebben.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 15 oktober 2013 om 20:11:

Oh dat heb ik nu ook! Het is een jongen die ik (bijna) elke zaterdag op mijn werk zie, soms praten we even en hij lacht altijd zo lief, maar ik weet niet eens hoe hij heet. Ik wil eigenlijk stoppen met werken omdat het te veel wordt, maar niet voordat ik in contact met hem kom zodat we elkaar kunnen leren kennen!

[Beantwoorden]

Estrella antwoordt op 15 oktober 2013 om 21:31:

Wat leuk dat je op mijn comment reageert :) Ja, herkenbaar wel min of meer. Bij mij is het de pakketbezorger, die ik ook maar één keer in de week zie ofzo. Omdat ik nogal onzeker ben en hij eigenlijk weinig initiatief toont, ga ik er bij voorbaat al vanuit dat het niks wordt, maarja, zet die hormonen maar eens overboord! Ik hoop voor jou in elk geval dat je geluk hebt met die leuke jongen! Go for it girl!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 15 oktober 2013 om 21:39:

Ja ik ben alleen best verlegen en meestal is het ook te druk om een gesprek aan te gaan, dus dat maakt het moeilijk. Ik weet ook niet echt waarover ik dan zou praten, maar ik hoop dat het lukt.

Ik hoop dat het je lukt om meer met die leuke pakketbezorger te praten, wie weet wordt het wat!


Door Linda op 15 oktober 2013 08:45

Mijn figuur. Het was al een drama en na twee kinderen helemaal. Ik werd er hard aan, want verder vind ik mijn uiterlijk best oké.

[Beantwoorden]


Door Nina op 15 oktober 2013 09:09

Mijn gewicht en daarbij mijn figuur en lengte maken me onwijs onzeker. Ik ben bijna 15 jaar, 1.75 en 54 kilo. Ik graag vaak de opmerking dat ik zo lang ben en dat ik zulke dunne beentjes heb. Meestal krijg ik dan ook de vraag of ik wel eet. Als iemand dik is, mag je er niks over zeggen.. Maar over hoe dun iemand is kan iedereen gewoon zijn mening geven? Het doet pijn om iedere keer de vraag te krijgen. Ja ik eet, en ja, ik eet ook chips. Maar ik kom gewoon niet aan, hoe graag ik Het ook zou willen. Ik zou zo al mijn eten inleveren om grwoon een paar kilo aan te komen, maar het lukt gewoon niet. Het klinkt misschien ideaal om te kunnen eten wat je wilt. Maar dat is het voor mij zeker niet.

[Beantwoorden]


Door Loulou op 15 oktober 2013 15:37

– Zonder make-up de deur uit, ik ben bang dat ik dat nooit zal durven.
– Wanneer mensen het niet eens zijn met mijn uitspraak of beslissing maakt dat me onzeker.
– Mijn gewicht, in de tijd dat ik iets zwaarder was dan normaal en voornamelijk familieleden daar leuke ”grapjes” over maakte maken mij erg onzeker.
– ”Grapjes” zoals .. wist niet dat je er ook was of zo jij praat echt de oren van mijn kop.. omdat ik nou eenmaal in groepen niet graag op de voorgrond treed..

Grapjes doen veel mensen nou eenmaal meer als dat de grappenmaker door heeft helaas.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 15 oktober 2013 20:56

Mijn onzekerheid: gewoon nooit goed genoeg zijn. Ik wil altijd beter en ben vaak niet tevreden met mezelf en met mijn prestaties terwijl ik ergens echt wel weet dat ik dat wel mag zijn.

[Beantwoorden]


Door Alette op 15 oktober 2013 22:35

Mag ik hierop door te reageren dat ik het hartstikke stoer vind dat je jezelf zo blootgeeft in deze post?! Je vertelt erg persoonlijke dingen, terwijl je daarop ook juist weer commentaar kan krijgen (het is en blijft een blog, waar mensen op kunnen reageren zoals ze willen). Stoer dat je dit zo laat weten en een voorbeeld bent voor anderen.

[Beantwoorden]


Door Bernadette op 16 oktober 2013 17:30

Inderdaad mensen die gemene grapjes maken, hou dan gewoon je mond of maak een compliment.
Ik word gelukkig niet snel meer ergens onzeker van, ik ben zoals ik ben en het is mijn leven dus mijn keuzes en daar heeft de rest het gewoon mee te doen.
Als je dit echt denkt en er ook in gelooft dan helpt dat echt een hele hoop!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 18 oktober 2013 14:08

Verhalen die over je verteld worden maar die helemaal niet waar zijn, dat maakt mij ontzeker

[Beantwoorden]


Door joanne op 19 oktober 2013 21:42

vooral als mensen je aankijken en dan blijven kijken zoo irritant he !!
en angsten vooral claustrophobish dat ben ik dus en dat maakt mij onzeker
ook bellen naar mensen dan zit ik zenuwachtig te wachten tot diegene opneemt en dan ineens klap ik dicht en weet ik niet meer wat ik moet zeggen enzoo

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | Twitter Question #144 op 2 november 2013 15:00

[…] paar weken geleden vroeg ik op Twitter wat jou onzeker maakt. Dat draaide uit op een hele mooie, open Twitter Question. Het was een gevoelig onderwerp, soms ook […]


Door Eva op 2 november 2013 15:20

Ik word best snel rood, en daardoor voel ik me ook onzeker. En natuurlijk de mening van anderen. Vooral als ze dat laten merken. x

[Beantwoorden]


Door Ynske op 4 november 2013 14:00

Ik heb ook een telefoonangst. Ik werk achter de schermen bij een bakkerij, en als iedereen klanten aan het helpen is en de telefoon gaat, moet ik opnemen. Het is zelfs zo erg dat als ik de telefoon heb neergelegd, ik nog na tril van angst. Het gaat iedere week gelukkig beter, ben benieuwd of ik hier ook vanaf ga komen haha! Zo niet, dan is het iets wat bij me past. :)

[Beantwoorden]