Twitter Question #133

TQ02

Sta jij er, wanneer je ’s ochtends voor de spiegel je wangen voorziet van blush en je wimpers een lik mascara geeft, wel eens bij stil waarom jij eigenlijk make-up gebruikt? Is het omdat je last van acne hebt, en je de pukkels wilt verbergen, of juist misschien omdat je zulke mooie jukbeenderen hebt, en je daar het beste uit wilt halen? Het is toch wel iets om over na te denken, vaak zitten er meer redenen achter.

TQ03

Ik zie make-up niet als een masker, dan zou bijvoorbeeld kleding toch ook iets zijn waarachter je je verbergt? Ik denk juist dat je met make-up goed kunt laten zien wie je bent, net zoals je dat ook met je kledingsmaak en muziekstijl doet. Naakt en zonder make-up ben ik een kaal canvas, tijd om doeken te pakken en te schilderen!

Ik vind make-up leuk. Leuk om te doen, en leuk om mezelf ermee te laten zien. Ik voel me het meest mezelf met rode lipstick, glanzende blush en lekker wat mascara. Zonder make-up voel ik me vaak toch wat versloeberd, hoewel ik ook regelmatig lekker niets draag. Op zondag sowieso, maar doordeweeks las ik ook nog wel eens een dag in om mijn huid en make-upproducten te laten rusten.

Ik gebruik make-up ook om oneffenheden te camoufleren: roodheden, pukkels. En het beste naar voren te halen: mijn lange wimpers en (met make-up op lijken ze veel groter) ogen. Het geeft me zelfvertrouwen, maar het is niet zo dat ik me schaam voor mijn make-uploze gezicht, die zie je dan ook vaak genoeg in filmpjes voorbij komen.

Waarom draag jij make-up?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 15 juni 2013 | 133 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Hoi op 15 juni 2013 16:01

Omdat ik het leuk vind om op te doen en het leuk vind om mezelf mooier te maken.

[Beantwoorden]


Door Shania op 15 juni 2013 16:02

Leuk TQ, Vera! xxx

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 15 juni 2013 16:03

Om oneffenheden te camoufleren en sterke punten te benadrukken..

[Beantwoorden]


Door Tara op 15 juni 2013 16:05

Ik draag make-up omdat ik dat leuk vind, niet om mezelf te verbergen. Make-up geeft me wel net even dat extra duwtje in de rug wat betreft mijn zekerheid :) De goede punten komen dan naar voren waardoor de minder goede punten net even wat minder opvallen. ^^

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 15 juni 2013 16:07

Nou, vooral om even rustig wakker te worden haha! Ik merk dat ik een stuk fitter ben als ik mijn make-up ’s ochtends heb gedaan dan wanneer ik dat niet heb gedaan.

[Beantwoorden]


Door Pia 10 jaar oud op 15 juni 2013 16:07

Ik ben zeg maar ‘op het idee’ gekomen door je blog en ik merk dat ik het echt leuk vind! Ik hou er van om een nude kleur op mijn ogen te smeren en m’n koppel weer wat feller. Ik draag geen mascara want ik ben blond en bij mij is dat niet zo mooi.

Eigenlijk heb ik alles aan jou te danken!

P.’s
Ik heb ook dingen die jij aanraad bijv. De i love stage eyeshadow base

[Beantwoorden]

marissa antwoordt op 15 juni 2013 om 16:26:

Bij blond haar staat mascara toch ook prima? Probeer anders een keer bruine mascara, staat het misschien wat subtieler!

[Beantwoorden]

pia 10 jaar oud antwoordt op 16 juni 2013 om 20:35:

Ja, tnx maar het ligt niet aan mn haar maar aan de stand van mn wimpers, ze staan… tja hoe noem je dat schuin en raar. in ieder gevan het ziet er heel raar uit als ik dat benadruk en ik draag het ook niet al te vaak omdat ik pas tien jaar ben (kan je zien in mn naam)

tnx
voor de tip

[Beantwoorden]

ellen antwoordt op 15 juni 2013 om 16:45:

bij blond haar zou ik juist mascara dragen. Niks is lelijker dan blonde wimpers (ja ik ben zelf ook blond).

[Beantwoorden]

Tania antwoordt op 24 juni 2013 om 15:43:

Nou zeg, da’s ook lekker positief :roll: Ik vind blonde wimpers vaak juist er mooi en lief uitzien (:

[Beantwoorden]

Lillylove antwoordt op 15 juni 2013 om 18:17:

Ik draag geen make-up naturel ben ik mooier.

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 15 juni 2013 om 20:07:

Als je toch graag mascara draagt (wat de dames hierboven ook zeggen, het kan best mooi zijn!) kun je eens kijken voor een bruine of een grijze mascara. Dan heb je wel het volume en de lengte, maar dan staat het niet zo hard :) (ik snap wel wat je bedoelt hoor!)

[Beantwoorden]

pia 10 jaar oud antwoordt op 16 juni 2013 om 20:36:

ik gebruik soms een wimperkruller maar meer niet (ben ook pas 10)
maar toch bedankt voor je tiips, ik ga ze gebruiken! (er bestaat ook doorzichtige mascara)

[Beantwoorden]


Door Pia 10 jaar oud op 15 juni 2013 16:15

Daar boven staat KOPPEL maar dat maakte m’n iPod er van, ik bedoelde lippen

[Beantwoorden]


Door Sarah op 15 juni 2013 16:17

Puur gewoonte denk ik,net als eten hoort het er gewoon bij.
Xxx

[Beantwoorden]

pia 10 jaar oud antwoordt op 16 juni 2013 om 20:38:

Ik vind het wel iets anders, als je niet eet ga je dood en als je geen make up op hebt zie je er hoog uit niet leuk uit! :lol: :roll: ;-) grappyyy

[Beantwoorden]


Door Chantal op 15 juni 2013 16:19

Ik draag vooral make-up omdat ik mijn gezicht er anders erg kaal uit vind zien, ik heb namelijk hele lichte wimpers en wenkbrauwen terwijl mijn haar juist wel donkerder is. Ook krijg ik wel eens de vraag als ik geen make-up op heb of ik ziek ben.

[Beantwoorden]


Door marissa op 15 juni 2013 16:19

Ik vind mijn gezicht er dan wat “frisser” uit zien. En een bb cream of foundation geeft me toch net wat iets meer kleur. Maar ik ben ook iemand die gewoon alleen met wat mascara de deur uit kan gaan. Mensen die me kennen weten dan wel dat ik er normaal anders uit zie en die me niet kennen weten dan niet beter zeg ik maar altijd!

[Beantwoorden]

pia 10 jaar oud antwoordt op 16 juni 2013 om 20:38:

haha, :lol: helemaal gelijk!!!

[Beantwoorden]


Door Vera op 15 juni 2013 16:23

Om pluspunten te accentueren en om minpunten te verbloemen. Ik voel me erg naakt, en niet mooi zonder makeup :X

[Beantwoorden]


Door Nina op 15 juni 2013 16:24

Als ik geen bronzer op heb, vragen mensen vaak of ik ziek ben.
Ook voel ik me soms wel onzeker door mijn acne en ik ben blij dat ik het zo goed kan verbergen met make-up.
Eye liner draag ik puur omdat ik het zelf heel mooi vind.

Leuke twitterquestion, Vera!

[Beantwoorden]


Door Lytje op 15 juni 2013 16:26

Ik vind het leuk en het accentueert mijn ogen meer. Ik draag denk ik 4 dagen per week make-up, ik vind het leuk om dingen uit te proberen en zie het zeker niet als een masker. Ik ga net zo lief zonder make-up de straat op en voel me heus niet kaal.

[Beantwoorden]


Door roos op 15 juni 2013 16:26

Als ik geen make-up op heb denken mensen dat ik ziek ben of dat ik net uit bed kom.

[Beantwoorden]


Door Juliette op 15 juni 2013 16:26

Omdat ik het leuk vind om te doen haha! Het is gewoon een mooie manier om je ‘kunstzinnigheid’ te uiten en je net iets mooier te voelen.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 15 juni 2013 16:27

Ik draag make-up omdat ik het mooi vind bij mezelf, maar ik heb niet zo heel veel puistjes en acné, dus daarvoor draag ik het niet.

Kortom:
Ik vind het gewoon mooi bij mezelf!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 15 juni 2013 16:31

Mijn basis make up is voor het camoufleren en accentueren van slechte en goede punten van mijn gezicht.
De vrolijke kleuren oogschaduw of lipstick zijn voor mn persoonlijke expressie. I love colors!

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 15 juni 2013 16:31

Wat een leuke Twitter Question! En mijn antwoord is heel simpel; Ik draag make-up omdat het me mooier maakt. Ik ben meer Elise met make-up dan zonder en daar heb ik totaal geen problemen mee! Ik ben wie ik ben zonder make-up maar meer mét!

[Beantwoorden]


Door Anna op 15 juni 2013 16:35

Leuke vraag! Ik vind mezelf zonder make-up niet lelijk, maar gewoon kaal. Ik durf wel zonder make-up de deur uit, maar ik krijg dan toch een beetje zo’n lui gevoel ofzo, ik houd er gewoon van om er verzorgd uit te zien. Ik voel me fijner en het is ook leuker voor anderen om naar je te kijken!

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 15 juni 2013 16:36

Heel leuk! Ik draag het meer voor mezelf, omdat ik het leuk vind om er mee te spelen, maar niet omdat ik me er zekerder door voel o.i.d.

[Beantwoorden]


Door Eline op 15 juni 2013 16:37

Omdat ik het 1. Ontzettend leuk vind om me op te maken!
2. Ik zonder make-up wel 2-3 jaar jonger lijk

[Beantwoorden]


Door Maaike op 15 juni 2013 16:37

Simpel: zodat ik ook om half 9 ’s ochtends fris & fruitig voor de klas sta, zonder wallen en vermoeid hoofd. Ik vind dat ik ten opzichte van mijn studenten en collega’s de plicht heb om er iig verzorgd uit te zien, dus draag ik make up en leuke kleding. Op vrije dagen, in vakanties en in het weekend ga ik dan ook zoveel mogelijk make up loos door het leven. Dan boeit het me geen donder.

[Beantwoorden]


Door Femke op 15 juni 2013 16:37

Ik draag make up omdat het me meer zelfvertrouwen geeft, ik zie er een stuk frisser uit en ik verberg er mijn knalrode wangen en pukkeltjes mee. Op zondag draag ik nooit make up tenzij ik ergens heen moet.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 15 juni 2013 16:39

Wat een leuke TQ ik sluit mij bij jou aan :)

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 15 juni 2013 16:46

Ik vind het interessant en leuk om te doen. Ook vind ik het opener dan zonder. <3

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 15 juni 2013 16:48

Omdat ik dan nóg knapper ben!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 15 juni 2013 16:49

Ik draag eigenlijk alleen make-up omdat ik het leuk vind! :D

[Beantwoorden]


Door Datje. op 15 juni 2013 16:51

Ik draag make up om zo bepaalde mooie gebieden in mijn gezicht te accentueren.
en dan vallen de minder mooie gebieden ook minder op.
Bijvoorbeeld: heb ik ineens een pukkelaanval dan doe ik extra mascara op (heb lange volle wimpers) en dan gaat daar meer de aandacht naartoe dan naar die pukkels.

Ik heb (vind ik) mooie wangen, die krijgen blush.. etc.

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 15 juni 2013 16:51

:yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

[Beantwoorden]


Door ik op 15 juni 2013 16:55

Ik draag geen make-up :) en ben geen 10 meer, maar 15, nooit gedragen, vindt het niks, waarom zou je make up dragen? ik vind mezelf puur natuur mooi genoeg, en ik vind het jammer dat als iemand make up opheeft, je dan weet dat ze eigenlijk minder mooi is van zich zelf.

[Beantwoorden]


Door Sacha op 15 juni 2013 16:58

Ik draag lang niet elke dag make up -komt omdat ik ’s ochtends veel te sloom ben en te weinig tijd heb-, maar ik vind het wel heel leuk om zo nu en dan make up te dragen. Niet zo zeer om dingen te verbergen, maar omdat ik het leuk vind om lekker te tutten, dingen uit te proberen, er net iets anders uit te zien en me iets bijzonderder te voelen :)

[Beantwoorden]

Sacha antwoordt op 15 juni 2013 om 16:59:

O en omdat het je look iets extra’s kan geven. Vooral nagellak en lippenstift (love)

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 15 juni 2013 17:00

Ik vind makeup vooral leuk omdat het echt wat toevoegt. Het is fijn om plekjes enzo te verbergen maar als je into fashion bent kan makeup ook echt wat aan je outfit toevoegen! Bijv als je een mooie spijkerbroek met een witte blouse draagt en dan fel rode lippen erbij! Simpel maar maakt de look toch af. Dat vind ik echt het leuke aan makeup dragen.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 15 juni 2013 17:02

Ik draag make-up om de mooie kanten van mijn gezicht nog meer kracht bij te zetten ( en dit bedoel ik niet arogant) maar ook durf/kan ik goed een dagje zonder al die “poespas” behalve dan mijn foundation of bb cream die draag ik wel elke dag om mijn rode wangen en andere rood heden in mijn gezicht iets te temmen dan ziet er het allemaal net iets egaler uit.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 15 juni 2013 17:07

Ik draag foundation om mijn acne te verbergen, mascara op mijn ogen wat meer wakker eruit te laten zien en wat blush omdat die natuurlijke kleur op mijn gezicht door de foundation verdwijnt. In het weekend draag ik geen make up maar zodra ik weg moet doe ik toch even snel wat concealer en mascara op anders voel ik me zo aangestaard…

[Beantwoorden]


Door Nienke op 15 juni 2013 17:08

Ik draag zelf eigenlijk geen make up, hoogstens een beetje mascara af en toe. Om heel eerlijk te zijn vind ik het vaak zonde als mensen make up dragen. Wanneer ik vrienden tegenkom wanneer ze niks ophebben, vind ik dat er vaak zo ontzettend mooi uitzien!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 15 juni 2013 17:09

ik draag concealer om oneffenheden te verdoezelen en mascara om een beetje wakker te lijken. als ik meer dan dat draag doe ik het gewoon omdat ik het zo leuk vind om op te smeren!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 15 juni 2013 17:11

om mijn onrustige huid te verbergen, alhoewel het de laatste tijd beter ging, maar nu heb ik weer eventjes een ‘slechtere periode’, hmm ;d ook vind ik het gewoon erg leuk om te doen! ik heb wel het idee dat het een beetje verslavend is, dat je er aan vasthangt ? ik draag bijvoorbeeld iedere dag foundation, concealer, mascara , eyeliner en blush naar school, en ik heb het gevoel dat dat gewoon niet gaat om dan zonder make up eens naar school te gaan? niet dat ik dat erg vind ofzo, maar dat is hoe ik erover denk :)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 15 juni 2013 17:13

Omdat ik hel leuk vind om te doen en regelmatig een nieuwe look uit te proberen. Om mijn huid er gladder uit te laten zien en er over het algemeen wat gezonder en verzorgder uit te zien.

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 15 juni 2013 17:17

vroeger omdat ik echt hele erge acne had, nu draag ik het omdat ik het leuk vind :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 15 juni 2013 17:17

Ik draag make-up omdat ik me er sexy uit vind zien met make-up, ik draag rond familie (bijvoorbeeld op zondag samen ontbijten) geen of weinig make-up.
M’n ogen zijn intenser en trekken meer de aandacht= sexy en mijn oneffenheden zijn gecamoufleerd = meer zelfvertrouwen = sexy

[Beantwoorden]


Door Iris op 15 juni 2013 17:19

Ik draag make-up, omdat ik me toch wat zekerder voel als ik het op heb.
Ik vind het ook prima om soms een dagje zonder rond te lopen.
Maar met make-up op kijk ik toch iets blijer in de spiegel :)

[Beantwoorden]


Door Eef op 15 juni 2013 17:19

Omdat ik mezelf lelijk vind zonder x
Maar jij bent mooi van jezelf Vera!<3

[Beantwoorden]


Door beautytalk op 15 juni 2013 17:20

Zonder voel ik me NAAKT!! :)
Eefje

[Beantwoorden]


Door Hester op 15 juni 2013 17:21

Ik draag het omdat ik het leuk vind, omdat ik me er zekerder door voel en om mijn pluspunten beter uit te laten komen (en minpunten te verdoezelen). Die vergelijking met kleren en make-up maakte ik inderdaad ook eens, een paar vriendinnen van mij doen namelijk he-le-maal niets aan make-up. Op zich niet erg, maar toen ik vroeg waarom niet zeiden ze iets in de trant van ‘ik ga me niet anders voordoen dan ik ben’. Toen zei ik ook: en je kleding dan? Dat is toch ook geen masker? Natuurlijk moeten ze het zelf weten, maar ik vind niet dat je het als masker moet zien (in de meeste gevallen dan).

[Beantwoorden]


Door Jessica op 15 juni 2013 17:23

Ik gebruik zelf make-up omdat ik het gewoon leuk vind om ermee bezig te zijn! Maar ik vind het niet heel belangrijk, zo heb ik de afgelopen paar maanden helemaal niks op mijn gezicht gehad omdat ik het zo druk had en gestresst was. Op zulke momenten heb ik er totaal geen moeite mee om mijn make-up even te laten liggen:)

[Beantwoorden]


Door Eline op 15 juni 2013 17:26

Ik draag makeup omdat ik heel erg onzeker ben. Pesten is daar de oorzaak van (vroeger)

[Beantwoorden]


Door Anne op 15 juni 2013 17:27

Ik ben net als jou heel bleek, en ik draag nu alleen blush en mascara, om het net wat optevleuren, en in de winter draag ik dan ook foundation omdat ik dan spierwit ben!

[Beantwoorden]


Door Annelies op 15 juni 2013 17:39

Omdat ik het leuk vind om te gebruiken en om ermee te experimenteren, het geeft me nét wat meer zelfvertrouwen. Met make-up voel ik me gewoon wat meer ‘af’. :)

[Beantwoorden]


Door martina op 15 juni 2013 17:40

ik sluit me helemaal bij je aan Vera! het is leuk om zo te laten zien wie je bent, het beste naar voren te brengen en leuk om te doen!!

[Beantwoorden]


Door Silvy op 15 juni 2013 17:50

Leuke TQ! Ik draag het om mezelf iets meer zelfvertrouwen te geven. :)

[Beantwoorden]


Door Marisha op 15 juni 2013 17:50

omdat het verzorgd voelt, en het is leuk om er mee te experimenteren. (love)

[Beantwoorden]


Door Tessel op 15 juni 2013 17:52

Zoals Doutzen altijd zegt in de reclame’s: I only want to be the perfect me.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 15 juni 2013 17:54

Oké, het klinkt nogal eigendunk..maar het mooiste aan mijzelf vind ik mijn ogen.Ze zijn ietsjes groter dan gemiddeld en een aparte kleur groen. Als ik ga tranen komen ze er nog beter uit maar dat klinkt zo raar ahahahh .. Ik doe daarom mascara en eyeliner op. En voor wat kleur, blush. :)

[Beantwoorden]


Door Carine op 15 juni 2013 17:59

Omdat het mijn gezicht wat meer diepte en definitie geeft. En ik vind het heerlijk ’s ochtends om lekker te tutten tijdens het ontbijt. Sommige mensen lezen de krant, ik maak me op.

[Beantwoorden]


Door femketje op 15 juni 2013 17:59

om er uit te zien zoals ik me vanbinnen voel :3

[Beantwoorden]


Door Lieze op 15 juni 2013 18:00

Ik draag make-up omdat ik het superleuk vind om mezelf op te maken, en ik het gewoon heel gaaf vind als ik zie dat ik er daarna compleet anders uitzie.

[Beantwoorden]


Door Jady op 15 juni 2013 18:05

Ik draag het omdat ik het leuk vind om op te doenx

[Beantwoorden]


Door Jady op 15 juni 2013 18:07

Ik draag het omdat ik het leuk vind om op te doenx ^^)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 15 juni 2013 18:28

Omdat ik me mooier voel met make up.

[Beantwoorden]


Door Manon op 15 juni 2013 18:40

omdat ik blonde wimpers en wenkbrauwen heb en om mezelf te uiten!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 15 juni 2013 18:47

Mijn huid kan best zonder make up, het zijn vooral m’n ogen die ik er echt heel kaal uit vind zien zonder mascara, eyeliner en bij vlagen ook oogschaduw. Vooral achter m’n bril vallen ze al gauw weg! En als ik dan toch bezig ben, vind ik het gewoon heerlijk om gebruik te maken van mooie blushes en zo. Ik heb er ook gewoon veel plezier in!

[Beantwoorden]


Door Cella's Budget Beauty Blog op 15 juni 2013 19:01

omdat mijn blauwe ogen gewoon mooier zijn met een likje eyeliner. dit doe ik dan ook al sinds dat ik 13 ben. een beetje een ritueel,nu is daar inmiddels blush en mascara aan toegevoegd.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 15 juni 2013 19:23

Nouw, ik doe het graag dan lijk ik niet zoo’n monster zegmaar;o en ik vind het geweldig om te doen, echt ik hou van makeuppen <33

[Beantwoorden]


Door Fleur op 15 juni 2013 19:24

Owh ja anders voel ik me kaal dat is goed voor me zelfvertrouwenn.x

[Beantwoorden]


Door Rosa op 15 juni 2013 19:27

Omdat ik het gewoon bij mij vind passen.
Ik ben er verslaafd aan haha <3 .
Ik heb wel eens een makuploze dag en dan zeggen ze: wow jij heb veel wallen.
Met makup: Wow jij ziet er goed uit. Meer compliment daar doe ik het ook voor.
Veder leuk artikel Vera.
(love)

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 15 juni 2013 19:36

Ik vindt dat make-up er leuk uit ziet. Ik voel me altijd beter als ik make-up op heb.
Ook is make-up mijn hobby. Ik kan echt uren naar m’n stash kijken of nieuwe oogschaduws uitproberen. Maar geen dag ga ik de deur uit zonder make-up, dan mis ik gewoon iets en voel ik me niet fijn op een bepaalde manier haha.
leuke TQ! (love)

[Beantwoorden]


Door Mai op 15 juni 2013 19:40

Omdat ik het mooi vind mijn grote ogen te benadrukken en verschillende trucjes hiervoor uit te proberen, en ik er met wat concealer wat frisser uit zie :)

[Beantwoorden]


Door Laura Louise - Fablouise op 15 juni 2013 19:44

Omdat ik echt van make-up hou, ik hou ervan om er lekker mee bezig te zijn en om het te shoppen!!

[Beantwoorden]


Door dresses and daisies op 15 juni 2013 19:46

Ik vind make-up enorm leuk en hou er ook enorm van op me op te maken, maar k kan mij niet helemaal vinden bij ‘omdat ik kan zien wie ik ben’. Make-up verbergt net een stukje wie je bent :(. Gebruik het, maar met mate! (net zoals alle andere dingen), dat is mijn mening. :)

Groetjes

[Beantwoorden]


Door whatevergivesjoy op 15 juni 2013 20:00

als ik het niet draag, vraagt iedereen of ik ziek ben haha ;-)

maar ik vind het gewoon superleuk om er mee bezig te zijn (:

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 15 juni 2013 20:06

Soms heb je echt van die dagen dat je eigenlijk niet de straat op mag, omdat je er gewoon niet uitziet. Likje make-up en je mag zelfs naar het Koningshuis van Willem-A en Maxima. Ik houd er gewoon van om even lekker te ontspannen, beetje te experimenteren met make-up. En ja, het maakt je toch net wat mooier!

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 15 juni 2013 20:09

Aangezien iedereen het doet voel ik me verzorgder wanneer ik wel make-up draag. Grappig: ik kwam laatst een vriend van me tegen in de supermarkt en die noemde me ‘onge-ehh-dingest’. Zeg maar alsof ik zo uit bed gelopen kwam. Ik had geen make-up op… Grappig is dat :P
Dus; om er verzorgd uit te zien draag ik make-up :) Maar het is niet zo dat ik me niet prettig voel zonder

[Beantwoorden]


Door Feline op 15 juni 2013 20:12

Leuk! De ‘oude’ twitter question is weer terug, vind het leuker om de meningen te lezen. Ik draag make-up omdat ik het leuk vind om op te doen, als ik een dagje geen zin heb is het ook goed ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 15 juni 2013 20:17

Ik gebruik make-up omdat ik het leuk vind om mezelf op te tutten en ook omdat ik me dan toch een beetje zelfzekerder voel…

[Beantwoorden]


Door Maaike op 15 juni 2013 20:18

Om kleur en vorm aan m’n gezicht toe te voegen.

[Beantwoorden]


Door Elke op 15 juni 2013 20:24

ik heb vaak zat een dag zonder makeup, maar ik voel me er beter bij om wel make-up te dragen omdat ik het zelf mooier vindt en leuk om te doen.

[Beantwoorden]


Door Iva op 15 juni 2013 20:25

Ik draag makeup omdat ik wil uitdragen dat ik moeite doe voor mijn uiterlijk.

[Beantwoorden]


Door Merel op 15 juni 2013 20:29

Omdat ik mezelf echt lelijk voel zonder.

[Beantwoorden]


Door Alycia op 15 juni 2013 20:34

Ik draag make-up omdat ik het leuk vind maar ook doordat ik een chronische huidziekte in m’n gezicht heb. En gelukkig kan ik het met make-up een beetje verbergen.
Maar ik heb ook dagen dat ik geen make-up draag.

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 15 juni 2013 21:02

Ok draag het, omdat ik dan een oudere uitstraling krijg omdat ik vrij klein ben. Ik heb nu een week geen make-up gedragen, dan word ik als 11 geschat. Met make-up word ik wel 13 geschat, daarom draag ik het :) verder vind ik het ook gewoon heel erg mooi en leuk om op te doen.

[Beantwoorden]


Door charlotte op 15 juni 2013 21:04

Vind persoonlijk dat door make up me gezicht meer gaat stralen.
ik draag alle soorten make up en ik doe dit vooral door dat ik mezelf beter voel.
Ik ben niet de persoon die zonder make up de deur niet uit gaat

love make up (love)

[Beantwoorden]


Door eefje op 15 juni 2013 21:10

ik gebruik make up omdat als ik niks op heb me kaal voel als het eens voor komt dan denk ik dat mensen me meer aankijken zo van die heeft niks op heel raar

[Beantwoorden]


Door Lys op 15 juni 2013 21:14

Ik doe dagelijks mascara op, dit omdat ik blonde wimpers heb maar ze zijn heel lang (troef in de verf zetten ;-) ), en concealer om wat oneffenheden te verbergen. Verder draag ik weinig een volledige make-uplook omdat mijn huid er niet zo goed op reageert als ik te vaak foundation draag. Maar als ik make-up op heb is het vooral omdat ik me er mooier in voel.

[Beantwoorden]


Door Lois op 15 juni 2013 21:59

Ik vind make-up gewoon erg leuk om op te doen!
Leuk om nieuwe dingen te kopen/ontdekken en te zien hoe het er uit ziet! (en complimentjes krijgen :D)

Ook omdat ik erg veel last heb van roodheden/pukkeltjes..
Dus 2 vliegen in 1 klap! :)

[Beantwoorden]


Door Flore op 15 juni 2013 22:05

ik vraag me eigenlijk af, niet beledigend bedoelt ofzo, waarom je eigenlijk elke dag make-up zou dragen? Je komt toch niet echt ‘onder de mensen’ behalve als je een event hebt.

[Beantwoorden]


Door Estrella op 15 juni 2013 22:42

Ik draag make-up om me zelfverzekerder te voelen, maar tegenwoordig heb ik meestal helemaal geen zin om me te make-uppen en maak ik me er gemakkelijk vanaf met hooguit een lijntje kohl boven m’n ogen en ik loop ook gerust zonder make-up de deur uit. Foundation heb ik onlangs afgezworen: Ik vind m’n huid mooier zonder.

[Beantwoorden]


Door Ilona op 15 juni 2013 23:03

Ik voel me vooral verzorgd wanneer ik me opmaak. Het is gewoon een stukje verzorging van de vrouw voor mijn gevoel. En natuurlijk voel ik me mooier! Ik draag eigenlijk sinds kort foundation en kan nu al niet meer zonder omdat het veel frisser oogt (eerder gebruikte ik een poeder). Daarbij vind ik het ook erg leuk om te doen!

[Beantwoorden]


Door Karen op 15 juni 2013 23:23

Eigenlijk denk ik er niet eens meer echt bij na. Het is meer een gewoonte geworden. :/

[Beantwoorden]


Door symona op 16 juni 2013 00:18

Ik doe het voor de ‘wat zie je er stralend uit vandaag’. Ode aan mijn favoriete highlighter die ik met plezier draag en mij een mooie glow geeft!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 16 juni 2013 00:22

Ik voel mij zelfverzekerder met wat make-up op! Al is het alleen maar een beetje mascara! Daarnaast vind ik het ook fijn om er gewoon verzorgt uit te zien en ik heb zelf altijd het idee dat ik er doodziek uitzie als ik geen make-up op mijn ogen draag.

[Beantwoorden]


Door aletta op 16 juni 2013 08:36

Om alle aandacht naar mn ogen te halen en niet naar mn pukkels

[Beantwoorden]


Door Kelly op 16 juni 2013 09:54

Zonder zie ik er zo blerk en moe uit. Al ga ik ook geregeld zonder make up de deur uit!

[Beantwoorden]


Door Milou op 16 juni 2013 10:54

Juist, ik draag make-up omdat ik anders een blote billen hoofd heb. En natuurlijk omdat ik het heel leuk vind om te gebruiken :)

[Beantwoorden]


Door Maureen op 16 juni 2013 11:07

Heel vroeger droeg ik altijd al lipgloss en soms wat slecht gepigmenteerde oogschaduw, dan voelde ik me echt een prinses. Ik begon met mascara te dragen omdat iedereen uit me klas het ging doen, en toen ik naar de middelbare school ging begon ik het echt leuk te vinden. Zelf probeer ik mijn passie te laten zien, hoe ik zelf wil wat ik ben en mijn sterke kanten meer benadrukke dan de minder goede.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 16 juni 2013 11:14

:-) , leuk om te zien hoe andere er over denken!

[Beantwoorden]


Door Meer op 16 juni 2013 11:39

1. Als ik wallen heb, zie ik er dan iets frisser uit
2. Zonder mascara zie ik er lief uit, met mascara kan t ook sexy zijn. Maar net waar ik zin in heb :).
3. Omdat ik van makeup hou!!
4. Felle lippenstift omdat ik me dan heel mooi voel :) maar die gaat makkelijk op met een ini mini beetje mascara of helemaal zonder hoor!

[Beantwoorden]


Door Nina op 16 juni 2013 11:42

Yay, leuk dat mijn antwoord erbij staat! :D

[Beantwoorden]


Door Charmaine op 16 juni 2013 12:12

Ik draag make-up vooral omdat ik het leuk vind om te doen. Ik kan er echt van genieten:-) Met make-up zie ik er toch wat ‘frisser’ uit. Maar ik kan ook prima de deur uit zonder

[Beantwoorden]


Door Michelle op 16 juni 2013 12:29

Omdat ik een bril heb. Ik heb sterkte +5 dus vallen mijn ogen ondanks dat ze worden vergroot best weg door het montuur van mn bril. Als dan wat mascara draag en me gezicht mooi afpoeder dan komt mn bril -vind ik- en mn ogen meer tot hun recht (love) :lol:

[Beantwoorden]


Door Eef op 16 juni 2013 13:16

Omdat ik mezelf lelijk vind zonder.
Maar jij bent super mooi van jezelf Vera! X

[Beantwoorden]


Door Merve op 16 juni 2013 13:42

Ik vind het leuk om te doen. Verder doe ik het om mijn ogen meer op te laten vallen.

[Beantwoorden]


Door Femke op 16 juni 2013 13:48

Ik zie make-up ook niet als een masker, ik vind het gewoon zo leuk om jezelf mooi(er) te maken met verschillende kleuren enzo! Het is als een soort uitdaging vind ik :)

[Beantwoorden]


Door Sonja op 16 juni 2013 16:37

Voor de boyz;$$
Haha nee grapje vooral om er wat stralender uit te zien

[Beantwoorden]


Door Gaby op 16 juni 2013 18:03

ik ben zelf heel bleek en ik word vaak gestoken door muggen ( ook in de winter) zonder make-up vragen mensen soms; ben je ziek? ik zit dan wel in groep 7, maar ik trek me er niets van aan of mensen zeggen dat ik te jong ben voor make-up. ik krijg ook meer zelfvertrouwen.

[Beantwoorden]


Door lotte op 16 juni 2013 18:46

ik vind het gewoon mooier en ik vind het leuk om op te doen. Als ik een mooie make-uplook heb gemaakt maakt dat mij gewoon vrolijk en als je dan ook nog is een compliment krijgt over je make-up is dat al helemaal super ! :)

[Beantwoorden]


Door Fame op 16 juni 2013 18:47

Omdat ik veel mooier ben met makeup, en ik voel me zelfverzekerder. ;-) xx

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 16 juni 2013 19:41

Ik draag make-up omdat ik mezelf zo mooier vind en daardoor meer zelfvertrouwen heb.

[Beantwoorden]


Door Valerie op 16 juni 2013 20:15

Ik doe het voor mezelf, maar ook voor anderen. Maar toch echt vooral voor mezelf.
Ik vind het heerlijk om ‘sochtends even dat momentje voor mezelf te hebben en mezelf lekker op te tutten om daarna zelfverzekerd de deur uit te stappen :)

[Beantwoorden]


Door pia 10 jaar oud op 16 juni 2013 20:32

:wave: :wave: :wave:
leuke TQ VC!!! ik vind jou baan zoooo leuk! ik doe het zelf ook!

[Beantwoorden]


Door Merel op 16 juni 2013 21:07

Ik draag altijd make-up omdat ik mezelf heel graag opmaak en ik voel me dan net even wat mooier!

[Beantwoorden]


Door jessica op 16 juni 2013 21:42

iedereen vind mijn ogen mooi als ik mascara op heb
ik heb groene ogen en zo word de nadruk op men ogen gelegt

[Beantwoorden]


Door melissa op 16 juni 2013 21:46

Zo voel ik me beter in mijn vel, maar ook omdat makeup opdoen zo leuk is! ^^)

[Beantwoorden]


Door Emke x op 16 juni 2013 22:18

Awel jah, ik heb geen acne of zo. Ik heb een super zachte mooie gladde huid. ( ik wil niet op scheppen of zo ) maar ik draag echt super graag make-up. Ik maak er een soort hobby van ( ja want ik maak ook YouTube video’s ). En ik voel me me dan toch wel wat lekker in mijn vel, als ik wat make-up aan heb.

Nou ja ik vergeet ook wel eens mijn nacht of dag créme. ( want ja, ik heb dat elke dag nodig! Anders krijg ik een super uitgedroogde huid ) dus ja, dan kan ik geen make-up. En dat vind ik dan super jammer xxxx
Grt Emke xxxx

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 17 juni 2013 00:28

Leuke vraag!
Ik draag makeup omdat ik het echt leuk vind om het te dragen.
Als ik me s’ochtends op maak voel ik me gelijk blij door alle leuke kleuren oogschaduws en mooie kleuren lipgloss.
Ik word er gewoon blij van.
En zonder mascara zijn mijn oogjes zo klein haha.

[Beantwoorden]


Door Charile op 17 juni 2013 14:18

ik zit dan lekkerder in m’n fel en ik vind het leuk om te doen :D

[Beantwoorden]


Door Youssra op 17 juni 2013 17:52

Toch best erg dat sommigen er dus niet uitzien zonder makeup, dan kan je best zeggen dat het geen masker is, maar toch is het dan wel een masker omdat dat dat je ‘face’ is. dan gaat de make-up en het masker er dus af, en ben je naturel. Dus ik vind makeup, en dan met name een full face dus foundation blush higlighter en de gehele mikmak wel degelijk een masker. En best erg dat vrouwen zo afhankelijk zijn geworden van makeup….

Ikzelf draag makeup naar feestjes, af en toe een likje mascara en af en toe concealer op een puistje thats it.Voor mij geen makeup masker noch reacties van ben je ziek???? :)

[Beantwoorden]


Door Gerrianne op 17 juni 2013 18:42

Omdat ik zonder ’t dragen van make-up de vraag krijg: “ben je ziek”? Haha, mijn antwoord én voor nu nog steeds. Net zoals vanochtend. De postbode belde aan, omdat het de vriendin van m’n moeder is. Ik was al aangekleed, maar make-up zat er nog niet op. Direct: ben je ziek. Dat soort dingen. niet dat het wat uit maakt, maar het is natuurlijk vervelend! Daarbij, I love make-up!

[Beantwoorden]


Door Britt op 17 juni 2013 19:00

ik omdat ik me zelfverzekerder voel enzo maar ik denk dat er bij bijna de helft van de meisjes en ook jongens die make up gebruiken er een psychologische reden achter zit. Bijv. zelfvertrouwen of zo.

x echt een heel leuk artikel

[Beantwoorden]


Door Milou op 19 juni 2013 15:51

Ik draag make-up omdat ik mezelf dan mooier vind, dus zelfvertrouwen. In het weekend draag ik overdag nooit make-up, alleen savonds naar een feestje of met uitgaan. Naar school draag ik het ook steeds minder. Ik denk dat de mensen die zogenaamd “ziek lijken zonder make-up” gewoon teveel make-up op hebben normaal en dat mensen daarom niet gewend zijn aan hun gezicht zonder make-up. Een oude vriendin van me draagt ook superveel foundation en als ze dat dan niet draagt vindt iedereen haar ziek lijken. Een beetje ontwennen als je minder op gaat doen denk ik, maar echt hartstikke lekker af en toe!

[Beantwoorden]


Door Linda op 21 juni 2013 13:21

Ik ben erg bleek van mijzelf, waardoor ik er ziek uit kan zien. Zeker in de winter. Ik merk nu bijvoorbeeld dat ik weer in het zonnetje gezeten heb. Er gaat nu amper nog make up voor het gezicht op. Wat eyeliner en mascara en ik ben klaar.
Maar ik vind het ook heerlijk om gewoon voor de spiegel te staan en te experimenteren met oogschaduw.

[Beantwoorden]


Door Tania op 24 juni 2013 15:40

Als tekenaar/schilder vind ik spelen met kleurtjes gewoon leuk, of het nou op m’n gezicht is of op m’n canvas. Vaak haal ik het er dan alweer snel vanaf, want heel prettig vind ik het niet – ik houd niet van lippenstif-afdrukken op m’n koffiemokken (A)

[Beantwoorden]


Door m. op 31 juli 2013 21:24

omdat ik me anders niet kan vertonen! (A)

[Beantwoorden]


Door jennifer kenneth op 13 oktober 2013 12:20

ik draag alleen oogmake up :) ik vind dat mijn ogen veel mooier uitzien!

[Beantwoorden]