Twitter Question #123


Daten. Ik heb er een grondige hekel aan. Want 1, wat gaan we doen tijdens de eerste date? 2. Vindt hij me wel leuk? 3. Vind ik hem wel leuk? 4. Hebben we wel genoeg om over te praten? 5. Wat moet ik aan?! Soms komt het er toch van en ga ik op een eerste date. Dat betekent stressen over kleding en of ik wel of geen lipstick op moet doen.

Ik krijg de vraag vaak per mail: ‘wat moet ik aan naar een eerste afspraakje?’ Wees jezelf, maar wel de beste versie van jezelf. Haal dus de outfit waarin je je het fijnst, maar ook het mooist voelt uit de kast. Hetzelfde geldt voor de make-up. Ga niet opeens hele rare fratsen uithalen, of in mijn geval: juist een paar stappen terug doen. Ik ben namelijk toch best wel eens bang dat ik mannen afschrik met mijn rode/roze/oranje lippen en gedeeltelijk paarse haar. Maar hé, zo ben ik. Hij moet me leuk vinden om wie ik ben. En vice versa natuurlijk, ik wil ook niet dat hij zich anders voor doet.

Wel of geen lipgloss of lipstick dragen naar een eerste afspraak blijft lastig. Want er kan eten in blijven hangen, het kan op je tanden gaan zitten, of er kunnen van die witte randjes op komen. Maar bovenal, wat als jullie willen zoenen? Als dat zo is, gebeurt het toch wel. Lipstick of geen lipstick. Gewoon lekker dragen wat je mooi vindt en af en toe in de WC checken of alles nog goed zit.

Wat is je favoriete make-uplook en/of outfit voor een eerste date?


Reacties

Door Ganneke op 6 april 2013 16:01

Door Ganneke op 6 april 2013 16:01

Ik ben de eerste comment joepi

[Beantwoorden]

lotte antwoordt op 6 april 2013 om 16:17:

haha tweede haha faal

[Beantwoorden]

faye antwoordt op 6 april 2013 om 16:44:

en eerste:P

[Beantwoorden]

Isa antwoordt op 6 april 2013 om 16:45:

De eerste is ook van haar

[Beantwoorden]

4 antwoordt op 6 april 2013 om 19:58:

ewaa jij faalt.

[Beantwoorden]

- antwoordt op 6 april 2013 om 20:00:

haha, wat en ruzie hier ! :/ :-| :/ :-| :/

Novalie antwoordt op 6 april 2013 om 17:29:

:-|

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 6 april 2013 16:01

iets gemakkelijks want een boy ziet het als jij je niet fijn voelt :))

[Beantwoorden]


Door Ganneke op 6 april 2013 16:02

Euh heftige smoken Eye en zwart kleedje en een gekleurde blazer

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 6 april 2013 16:05

Eerste dates zijn altijd zó leuk en zó verschrikkelijk! Je wilt je mooi kelden, maar niet te overdreven. Je wilt mooie make-up maar niet te veel, je wilt zoenbare lippen maar niet teveel want dan laat je afdrukken achter.. Get wat een gedoe! En laten we het dan nog niet hebben over de juiste outfit.. Hakken geen hakken, rokje geen rokje, iets warms en comfortabels of gewoon super sexy. Ik kies voor een outfit waar ik me goed in voel en waar ik zelfvertrouwen in uitstraal. Dan straal je dat ook uit! Mooi nude make-up met poppende mascara en glanzende lippen met een zacht roze blush is mijn make-up! Maar waar heb ik het eigenlijk over.. Ik ben vorig jaar getrouwd dus ik hoef me hier niet meer druk om je maken, haha! Ergens ook wel jammer! Maar op date met mijn man is altijd als een eerste verliefde date (love) , hoe verschrikkelijk zoetsappig dat ook mag klinken (A) . Ik ben dol op twitterquestions! :cool:

[Beantwoorden]

BeautyFrique antwoordt op 6 april 2013 om 19:09:

Do I need to say more ;). Helemaal goed verwoord :yes:

[Beantwoorden]

EliseJoanne antwoordt op 6 april 2013 om 20:51:

Hihi! :wow:

[Beantwoorden]


Door Samantha op 6 april 2013 16:32

Wat een leuke Twitter Question! Ik moet bekennen dat ik nooit echt date, haha. Ik heb 2,5 jaar een vriendje gehad en het is nu bijna een jaar uit en ik heb nog niet opnieuw gedate ofzo, haha. Ik vind het wel prima zo. Ik zou dan vooral gewoon doen wat ik normaal ook zou doen. Ik ga niet ineens nude lipstick dragen, terwijl ik normaal van felle kleuren hou!

[Beantwoorden]


Door Femke op 6 april 2013 16:32

Leuke twitterquestion! Ik zou op mijn eerste date voor een nude look gaan. Rustige oogschaduw en een lichte blush :)

[Beantwoorden]


Door femketje op 6 april 2013 16:33

lekker naturel: goede flawless basis met foundation, een natuurlijke blush en een beetje mascara.. good to go :3

[Beantwoorden]


Door Roos op 6 april 2013 16:35

Eigenlijk gewoon mijn everyday look, die ik dan vlak voor de date nog even bijwerk zodat het gewoon goed zit. En qua kleding gewoon kleding waar ik me goed in voel.

[Beantwoorden]


Door Amy op 6 april 2013 16:38

Ik zou gewoon mijn dagdagelijkse make-up dragen. Mooie beige kleur over het ooglid, donkerbruin in de crease, winged eyeliner en mascara.

[Beantwoorden]

Amy antwoordt op 6 april 2013 om 16:39:

En outfit: gewoon iets lief. Een simpel jurkje zodat het er uitziet alsof je niet teveel moeite hebt gedaan.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 6 april 2013 16:44

Een vriendin van me heeft me onlangs op drie blind dates gestuurd en eigenlijk droeg ik naar alle dates gewoon een mooie outfit, lievelingsbroek plus mooi shirtje. En dan een naturelle look met shimmery taupe oogpotlood. Gekleurde lippenbalsem vond ik de perfecte combinatie tussen naturel en een kleurtje. De derde date was overigens een groot succes en toen zorgde die gekleurde lippenbalsem dus voor zachte kissable lips ;) Vond hij niet erg!

[Beantwoorden]


Door Kelly Caresse op 6 april 2013 16:49

Een mooie beige bruine neutral eyes, eyeliner, een lieve blush en een zachte lipgloss. Alles behalve geplamuurd. Natural look dus. En kleding het liefst waar ik me prettig in voel, een zwart jurkje met een panty, of een jeans met een leuk topje en jasje :)

[Beantwoorden]


Door Do op 6 april 2013 17:01

Mijn eerste date met mn vriendje was in de regen, op t centraal station.. dus geen mooi zittende make-up / mooie kleding.. achja zo zag hij me wel Gelijk helemaal naturel,en als halve panda natuurlijk (;

[Beantwoorden]


Door Gevuldekoekmetslagroom op 6 april 2013 17:01

Het liefst kleed ik mezelf gewoon leuk. Make up draag ik dan zo weinig mogelijk als ik echt indruk op iemand wil maken. Hoogstens wat lipbalsem, een beetje blush, transparante poeder, eyeliner en mascara.

Ik heb een paar maanden geleden een date gehad waar ik echt mn best voor deed: hoge hakken, mooi blousje, leuk jasje erbij, mooie broek. Mijzelf ook nogeens mooi maar naturel opgemaakt. En hij kwam in zn slobber trui… :@

[Beantwoorden]

Mandy antwoordt op 7 april 2013 om 00:08:

Dat heb ik ook gehad; ik had een date met een model, elke keer als ik hem zag, zag hij er tiptop uit. Dus voor de eerste date had ik een mooi nieuw jurkje aan, hoge hakken, mijn haren helemaal gekruld. Kwam hij aan in een joggingbroek. Dafuq.

[Beantwoorden]


Door Nora op 6 april 2013 17:03

Comfortabele kleding is een must! Ikzelf draag altijd jeans of gekleurde, neutrale broeken met een blousje en accesoires! En make-up… Misschien een beetje mascara en that’s it. Als je lipgloss of wat dan ook opdoet vraag je je constant af of je iets op je lippen hebt of het gevoel hebben dat hij naar je lippen kijkt omdat je er iets op hebt :D.

[Beantwoorden]


Door Iris op 6 april 2013 17:06

Pumps met een mooie broek en een blouse! Dat vind ik echt de mooiste kledinglook. (Niet-afgevende) rustige kleur lipstick met een rustige ooglook.
Xxxx

[Beantwoorden]


Door Frances op 6 april 2013 17:10

Haha, die van ‘ als pipo de clown’ is echt grappig ;0 :lol: :ja:

[Beantwoorden]


Door Keytothefuture op 6 april 2013 17:11

Leeeeuk!

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 6 april 2013 17:14

Super leuke twitterquestion! Heb al meer dan een jaar lang geen eerste date meer gehad, maar als ik met mijn vriend uit eten ga ofzo, bereid ik me alsnog voor alsof het mn eerste date is!

[Beantwoorden]


Door Milou/ LounaBeauty op 6 april 2013 17:19

Ahhhhh dates.. als ik eraan denk.. pff! haha. Ik denk dat ik toch zou gaan voor eenvoud. Niet TEveel willen doen. Beetje naturel en een fijne outfit. (H)

[Beantwoorden]


Door do op 6 april 2013 17:20

gewoon iets wat ik elke dag zou dragen
zo leert hij tenminste de echte ik kennen
en niet een of andere mafkees die zich vol smeert met zooi terwijl ik dat normaal nooit doe..

[Beantwoorden]


Door Sofie op 6 april 2013 17:23

Ik denk dat ik voor een naturel ooglook zou gaan met rode lippen ^^)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 6 april 2013 17:30

Ik heb al een man en kind dus dat daten gaat niet meer gebeuren.
Maar als ik een feestje heb of we gaan uit eten of bios doe ik graag een mooie blazer met laarzen of pumps aan of een mooie jurk en panty.

[Beantwoorden]


Door eveline op 6 april 2013 17:43

ben gewoon jezelf als je altijd rode lippen draagt doe dat dan ook
ik heb een keer een date gehad ik heel netjes kwam hij in een viezig t shirt en zn nekharen kwamen er boven uit (rilling rilling) t dus bij 1 date gebleven

[Beantwoorden]


Door Deborah op 6 april 2013 17:46

Serieus, ik denk er nooit over na! Ik heb ook nooit ‘dates’, ik kom gewoon mensen tegen en als het klikt (bijna nooit, want ik ben erg kieskeurig) dan zie ik vanzelf wel hoe het gaat. Qua kleding draag ik toch altijd hetzelfde, namelijk rokjes of jurkjes. Daar hoef ik me dus niet druk over te maken. Schoenen kies ik gewoon waar ik zin in heb. Make-up is bij mij altijd ‘uitbundig’, dus dat ga ik ook niet anders doen. Omdat ik altijd wel er ‘goed’ uitzie (as in: make-up op, nagels gelakt, ‘nette’ kleding aan), vind ik dat wel prima als ik eens een date zou hebben. Bovenal vind ik dat een man moet vallen om wie jij bent en dat je kleding je persoonlijkheid moet weerspiegelen.

[Beantwoorden]


Door Eef op 6 april 2013 17:49

Ik doe dan een blazer*jurkje*legging met een leuke ketting erbij.
Ik draag halfhoge hakken, want daar voel ik me sexy bij.
Make-up houd ik rustig: BB Cream, poedertje, blush, roze oogschaduw, eyeliner, mascara, lippenbalsem. Haar laat ik lekker los met evt nog een leuke klem/speldje! Nog lekker parfum erbij en klaar!

[Beantwoorden]


Door Ayla op 6 april 2013 17:54

Ik heb nog nooit een date gehad :) wel logisch denk ik als je 12 bent :$

[Beantwoorden]


Door Eline op 6 april 2013 17:54

Gewoon zoals ik mijn make-up elke dag doe.. tenzij het een date in de avond is met bijvoorbeeld een chique diner of naar de bios of drankje doen in de stad, dan wil ik best een smokey eyes opdoen. Ik ben gek op make-up dus ik ga echt niet minder dragen omdat ik op een date ga, de jongen moet maar accepteren dat ik redelijk opgemaakt door het leven ga haha :P

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 6 april 2013 18:00

Leuke vraag!
Precies, gewoon zoals je bent. Niks geen poppekast op mijn gezicht.
Ik maak een naturel ooglook, nuderoze lippen en een lieflijke blush.
Meer niet, anders is het too much haha

[Beantwoorden]


Door Anna op 6 april 2013 18:02

Een naturelle look en een outfit waar ik me fijn in voel, niet te simpel maar ook niet helemaal over the top.

[Beantwoorden]


Door Maud op 6 april 2013 18:03

Zoals jij het beschrijft, zo voelde ik me twee weken geleden ook toen ik weer eens een eerste date had, haha. Een eerste date is leuk, maar als die stress van te voren…

[Beantwoorden]


Door Lisa op 6 april 2013 18:04

Ik doe er niet zo moeilijk over, degene waarmee ik heb gedate kende ik al langer dus die wisten al hoe ik er altijd uitzie.

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 6 april 2013 18:07

Ik kende mijn eerste date van de scouting, wat inhoudt dat hij me toch altijd op m’n lelijkst ziet. Concealer en mascara en normale kleren en hij vond me mooi genoeg ….

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 6 april 2013 18:10

Helemaal met Stephanie eenS!! Gewoon waar jij je lekker in voelt

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 april 2013 18:15

Mijn favoriete look voor een eerste date is gewoon een fijne foundation (niet te dekkend, zodat het natuurlijk blijft), eventueel wat concealer, en lekker smokey bruine liner en fijne volumemascara. Wat kleding betreft heb ik niet echt een favoriete look, maar een skinny jeans, enkellaarsjes en een mooie top is altijd goed ;)

[Beantwoorden]


Door Rivka op 6 april 2013 18:18

Een look die aangeeft wie jij bent!

[Beantwoorden]


Door Emilia op 6 april 2013 18:23

Lipstain! Dat blijft lekker de hele date zitten haha. Leuke vraag en antwoorden weer. :-)

[Beantwoorden]


Door Martina op 6 april 2013 18:44

Ik ben blij dat ik me niet meer druk hoef te maken om eerste dates… Spannend is het wel !

[Beantwoorden]


Door Maaike op 6 april 2013 19:09

Kleding: een leuk jurkje waar ik me lekker in voel maar wat toch ook wel mijn lijf een beetje showcaset. Make up: een simpele ooglook met een beetje contour in de arcadeboog, een matte witte oogschaduw op mn wenkbrauwbot en een silk teddy achtig kleurtje op mijn ooglid. Mascara, natuurlijke blush en Revlon’s Berry Smoothie lip butter op mijn lippen. Ik hou het vooral rustig. Oh en mijn haren los!

[Beantwoorden]


Door lena op 6 april 2013 19:18

dnkje vera, deze week ga ik op mijn allereerste date en ik was me juist aan het afvragen wat ik moet aandoen enzo. je hebt me echt geholpen.
thnx ^^)

[Beantwoorden]


Door Sacha op 6 april 2013 19:29

Hahah ik had vandaag toevallig een date maar ik heb het gewoon op bbcream, mascara & oogpotlood. Wel een beetje blush voor gezonde glow.
Gewoon lekker een spijkerbroek aan & een effen shirtje met een kettinkje erop. :)

[Beantwoorden]


Door isabelle op 6 april 2013 19:44

ik vind daten maar stressend, zoveel vragen in je hoofd. maar ik zou voor een nude makeup look gaan

[Beantwoorden]


Door Resy op 6 april 2013 19:54

Iets wat bij mij past e waar ik me fijn in voel. Waarschijnlijk dus mijn favoriete donker blauwe blazer waardoor mijn ogen zo helder lijken en net als anders altijd gewoon een dun laagje foundation met mijn favoriete blush en mascara. Zoveel make-up draag ik ook gewoonlijk niet dus dat ga ik dan ook niet ineens doen

[Beantwoorden]


Door Joyce op 6 april 2013 20:17

Naturel is denk ik mijn favoriet!

[Beantwoorden]


Door Maureen op 6 april 2013 20:35

Ik zal een beetje neutrale look doen, en ook een romantische. Maar niet te heftig allemaal, gewoon zoals mezelf. Als kleding zou ik bijvoorbeeld een schattig roze jurkje aan doen, maar als het heel koud is, gewoon een leuk rokje met een mooie blouse! (love)

[Beantwoorden]


Door victoria op 6 april 2013 20:54

foundation en beetje concealer voor een flawless huidje, wenkbrauwen als de britse youtber zoella, winged eyeliner, nude kleurige butter lips van revlon, een zwart simpel maar toch chique jurkje met hele korte mouwen, nude hakken, zilver armbanje of rose goud horloge, en haar gestijld. Haha zo stel ik me mn look voor een date voor :)
liefs

[Beantwoorden]


Door Hester op 6 april 2013 21:14

Wat een leuke TQ! Ik zou voor naturel gaan, dat vinden jongens/mannen vaak toch het mooist. Maar dan wel gewoon zo dat ik er net wat mooier uitzie, en zij geen idee hebben dat ik make-up draag :)

[Beantwoorden]


Door Sofia op 6 april 2013 21:18

Moeilijke vraag! Ik zou toch ook voor de beste versie van jezelf gaan, als jij je goed voelt, moet het wel goed zitten en zo niet, ligt het niet aan jou!

[Beantwoorden]


Door Nensi op 6 april 2013 21:25

Iets waar ik me comfortabel in voel is fijn! Ik voel me totaal niet fijn in jurkjes dus die laat ik lekker in de kast liggen. Ik trek gewoon een nette jeans aan, met een leuk blousje en leuke laarsjes/hakken. Qua make-up zou ik eyeliner, blush, mascara en lippenbalsem hebben. Lekker simpel! Is heel fijn :) ( vind ik!)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 6 april 2013 21:34

Inderdaad iets wat je fijn vind zitten en waarin je je mooi voelt. Niet te veel poespas. :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 6 april 2013 21:36

Ik zou gewoon dragen wat ik altijd draag:)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 6 april 2013 21:54

Leuke vraag!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 6 april 2013 23:29

oeh moeilijk! iets natuurlijk in ieder geval , en roze blush!

[Beantwoorden]


Door RubyManuela op 6 april 2013 23:38

Ik draag het liefst zo weinig mogelijk makeup, zodat hij in principe een goede indruk heeft van hoe ik er echt uit zie. Niet dat hij me eerst met een face full products ziet en op een latere date veel minder makeup dat hij denkt, wow, dat is anders! En het liefst draag ik gewoon iets simpels, (een broek!) en iets van een blazertje of zo.

[Beantwoorden]


Door sjaan op 7 april 2013 00:36

Whahahahha die van pippo de clown!!
Grappig maar ze heeft wel gewoon gelijk Haha!

Zo’n opmerking maakt me nu eens echt vrolijk

humor is t leukste op je eerste date!!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 7 april 2013 01:04

Everyday spijkerbroek met hemdje en vest. l’oreal oogschaduw, Urban Decay oogpotlood en waterproof mascara. Want dan kan na het etentje je vest uit en ben je klaar om te gaan dansen. En als dansen uitloopt in samen de zon op zien komen dan wil je niet dat je make-up op je kin hangt na een nachtje doorhalen. Waterproof mascara is omdat je misschien met je dronken hoofd kan denken dat make-up op je kin ook wel weg te halen valt na een duik in de vijver. Best date ever en sindsdien ben ik voorbereid op alles.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 7 april 2013 12:01

Yeah, ik sta er tussen, haha. Ik vind het gewoon vooral belangrijk dat je je zelf blijft. Zoals ik al zei draag ik daarom het liefst mijn favoriete producten, zodat ik zeker weet dat het goed zit en niet dat mijn eyeliner ineens grijs lijkt of dat mijn foundation net een tint te donker is.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 7 april 2013 13:10

Tja, moet je opeens een andere look gaan dragen als je een date hebt? De jongen in kwestie vindt jou al leuk, er is niet voor niks een afspraakje tot stand gekomen. Welke make-up draag je voor elke dag? Wat droeg je toen hij je voor het eerst zag etc. etc.? Een felle lipstick is misschien niet handig, maar een zacht/nude glossje kan best. Niet te veel verandering ondergaan voor zo’n eerste date!

[Beantwoorden]


Door jacqueline op 7 april 2013 13:23

Haaa ik sta er tussen!!

Vraagt er net een jongen of ik met m op date wil.
Hoezo toevallig?!

En nee het word geen pippo de clownlook. of zou ik t wel doen :-P

[Beantwoorden]


Door Samanthaaa op 7 april 2013 14:03

Leuuuk haha!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 april 2013 14:36

Ik ben het helemaal eens met jou, gewoon als jezelf gaan. Als jij vaak roze/rode/oranje/groene lipstick op hebt, nou, why not?? Als jij je daar goed bij voelt. :) Ennuh, hij vindj e dan vast wel leuk want anders wilde die niet op een date met je ;)!

[Beantwoorden]


Door isa op 7 april 2013 19:49

Forever aloneee…..dus kan deze vraag niet beantwoorden *zucht*

[Beantwoorden]


Door Estrella op 7 april 2013 21:51

Ik heb nog nooit een date gehad (bij eerdere relaties ging dat gewoon anders), maar ik denk dat ik aan de slag zou gaan met mijn Too Faced Natural paletje. Ik hou erg van smokey eyes met veel zwart en grijs, maar dat oogt ook wel gauw wat hard in ik wil natuurlijk wel toenaderbaar blijven!

[Beantwoorden]