Twitter Question #116

Je voelt je misschien nu wel thuis op mijn site (leuk trouwens dat je er bent!) en op die van andere beautybloggers, maar er was een tijd dat je nog make-uploos en met huismerk douchegel door het leven ging. Je weet wel, voordat je met je voeten op de bank lag en een favoriete mascara had. Waar is je interesse voor make-up begonnen?90% van de tweets luidden: beautyblogs! Gaaf om te lezen dat we dat ons werk blijkbaar zo goed doen. Ook zag ik veel moeders, tantes, buurvrouwen en zussen voorbij komen. Of oma’s, met Chanel parfum en Dior poederdozen.

Make-up heb ik altijd wel interessant gevonden. Ik had toen ik klein was al een Barbie met make-up in de rok: lipgloss en creamy oogschaduw. Heel vies waren die, ik weet nog dat ik dat jammer vond. Ook vond ik het stom dat die rok niet uit kon en ik mijn Barbie dus niet kon verkleden, maar dat terzijde.

Toen ik wat ouder was (een jaar of 11) kreeg ik een oude toilettas vol make-up van mijn moeder. Ook kreeg ik een transparante lipgloss nadat ik vertelde dat ik ook glanzende lippen wilde, net als de vrouwen op TV.

De fascinatie begon echt op mijn 14e. Dankzij jeugdpuistjes en een vriendin die er met foundation, bronzer, eyeliner en mascara altijd prachtig uitzag. Ik heb ongeveer 2 jaar lang die make-up gedragen: foundation, bronzer, eyeliner en mascara, totdat ik op mijn 16e wat meer durfde.

Hoe ben jij geïnteresseerd geraakt in make-up?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 16 februari 2013 | 143 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Hester op 16 februari 2013 16:03

Mijn zus en moeder droegen altijd al wel make-up, de eerste keer dat ik oogschaduw en mascara op had was voor de musical van groep 8. Sindsdien ben ik het eigenlijk wel blijven gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 16 februari 2013 16:07

Ik kreeg vaak oogschaduws enzo en gebruikten deze nooit. Dus wou ik er mee om leren gaan.

[Beantwoorden]


Door laila op 16 februari 2013 16:08

Ik weet het niet meer!

[Beantwoorden]


Door Nina op 16 februari 2013 16:10

Mijn eerste aanraking met make-up kan ik me niet eens meer herinneren! Maar ik weet nog wel dat de vriendin van mijn vader me vaak nagellak gaf. En als kind ging ik met mijn beste vriendin regelmatig naar de drogist om naar Essence en Miss Sporty te kijken. Toen vond ik make-up wel leuk, maar niet heel bijzonder. Pas bij de ontdekking van beautyblogs (ja, daar heb je ‘m weer!) begon ik me echt te verdiepen in alles wat je kon met make-up. En heel grappig, die vriendin van vroeger volgt nu ook een aantal beautyblogs! :)

[Beantwoorden]


Door Inge op 16 februari 2013 16:11

Ik ben helemaal niet zo van de make-up maar toch volg ik verschillende beautyblogs. Ik begon in de brugklas met mascara omdat ik dacht dat dat zo hoorde.

[Beantwoorden]


Door esmee op 16 februari 2013 16:13

ik had met feestjes soms wat make u op. maar toen ging ik nagellaken en keek ik op shoplogs met nagellak ( dat vond ik toen ik 10 was, ben nu 12 maar oke!) toen zag ik een filmpje van jouw en jij combineerde het zo leuk en goed dat ik dat ook wel eens wou proberen!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door danique op 16 februari 2013 16:14

door vriendinnetjes die het veel gebruikten en door alle beauty bloggers nu word mijn interesse steeds groter hihi :)
xoxo

[Beantwoorden]


Door Deborah op 16 februari 2013 16:18

Oh god, die Barbie had ik ook! (love) Die had zo’n plastic ding onder de rok die ik altijd weghaalde! Ik raakte altijd die dopjes kwijt… Ik moest en zou die per se krijgen voor mijn verjaardag, ook al wist ik dat dat dan mijn enige cadeau zou zijn. En ik smeerde die crèmes werkelijk overal op! Die moet ergens op zolder liggen!
Mijn eerste aanraking met make-up was trouwens eerder, want ik kreeg altijd van die kindermake-upsetjes. Ik mocht het dan alleen in het weekend dragen. Wel heb ik eigenlijk altijd nagellak gedragen. Tot ongeveer mijn vijftiende droeg ik eigenlijk geen make-up, met name omdat ik in een tomboy-periode zat en geen make-up mocht dragen naar school. Toen ik op mijn vijftiende wel make-up mocht dragen, ben ik dit ook volop gaan doen. Daar was eigenlijk geen reden voor, het was eigenlijk iets wat alle vrouwen in mijn familie deden. Het loopt een beetje uit de hand na al die jaren, maar dat vind ik niet erg!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:15:

Klopt, die ja! :D Haha. Ik had geen kinder make-up (ik kan het me in ieder geval niet herinneren). Wel had ik een vriendin die heel allergisch had en die had nep make-up. Plastic oogschaduw, LOL. Ik weet nog goed dat ik dat altijd heel irritant vond en hoopte dat er toch een keer wat vanaf zou komen.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 februari 2013 16:19

Ik ben begonnen met mascara en oogpotlood toen in naar de eerste ging, dat liep dramatisch uit de hand toen ik door mijn gothicfase ging en kalmeerde vervolgens iets toen ik op mijn 15e/16e Michelle Phan ontdekte! Dat was tijdens de kerst, we gingen uit eten en ik wilde persé smokey eyes, dus trok ik mijn goedkope grijs/zwarte palletje mét sponsapplicator uit de kast (geen succes, ik was net een panda) De zomer daarna ontdekte ik BeautyLab via een vriendin en sindsdien is het mis :P Al met al gebruik ik een jaartje of twee make-up zoals ik het nu draag. En de oogschaduwverslaving is nooit meer overgegaan (love)

[Beantwoorden]


Door Laura op 16 februari 2013 16:22

Zo’n make-up pop wilde ik wel als kind, maar had ik nooit. Het begon met nagellak bij mijn oma, al vanaf dat ik kind was. Later ging ik in de HEMA make-up bekijken en kopen. Ook haalde ik inspiratie uit tijdschriften door te kijken hoe de make-up van celebrities zat en ik probeerde voor de gein wel eens wat uit met make-up uit zo’n mega make-updoos. Ik heb het altijd al leuk gevonden, maar ik stam nog uit het stenen tijdperk waarin internet net in opkomst was en beautyblogs er nog helemaal niet waren toen ik 15 was (en toen begon wel mijn interesse in make-up al).

[Beantwoorden]


Door Linde op 16 februari 2013 16:24

leuke vraag ! ik ben begonnen met mascara in groep 8, ik had toen een hele kleine mascara uit zo’n kinderset. Later kreeg ik een betere. Toen een vriendin bij me ging slapen ging ze naar alle beautyblogs. Ik vond het er wel leuk uit zien en begon ze ook te volgen. Zo leerde ik er steeds meer van LEUK !! x

[Beantwoorden]


Door Vera op 16 februari 2013 16:28

Uhm, eigenlijk weet ik het niet eens. Eerst ben ik het zelf gaan ontdekken, want mijn familie was er helemaal niet mee bezig en daarna ontdekte ik de wereld van de beautyblogs en toen was ik helemaal om en ben ik meer gaan experimenteren en uiteindelijk ook zelf een blog begonnen. Het begin was in mijn eentje, maar nu deel ik het ook lekker veel met andere mensen en heb zoveel leuke mensen leren kennen :)

[Beantwoorden]


Door Anouchka op 16 februari 2013 16:29

Door jou blog :D! Ik volg je al maanden in stilte & ja daarvoor was ik er eigenlijk niet mee bezig. ;o Ik dacht altijd van ‘Ik hoef er niet als een make-uppop uit te zien!’ maar door jou zag ik in dat het niet altijd lelijk is en je veel looks had dat het niet zo opvallend was of ja gewoon dat het niet altijd té veel hoeft te zijn :D!

[Beantwoorden]


Door Martina op 16 februari 2013 16:30

Ik gebruikte alleen de basics, maar sinds beautyrubieken beter lezen en YouTube filmpjes ben ik liefde gaan ontwikkelen voor bepaalde producten en merken :)

[Beantwoorden]


Door Sofie op 16 februari 2013 16:31

Ik eigenlijk door andere blogs die ik gewoon voor de fun las, en daardoor ging ik ook steeds meer uitproberen en uiteindelijk is het een grote hobby van mij geworden :)

[Beantwoorden]


Door larissa op 16 februari 2013 16:33

Door dat ik al dit verschillende mooie make-up in grote schappen in dr winkels zag staan!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:15:

Dat is ook wel echt heaven!

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 16 februari 2013 16:34

Wat een leuke vraag! Hoe ik geintesseerd raakte, weet ik eigenlijk niet meer. Maar volgens mij kwam dat, doordat mijn buurmeisje/vriendinnetje een aantal jaar ouder was dan ik en zij veel make-up had!

[Beantwoorden]


Door Nine op 16 februari 2013 16:34

Een vriendin van mij wees me op de filmpjes van juicystar07 en ik weet nog dat ik het knap vond dat ze het volhield om het hele filmpje lang naar haar stem te luisteren. Uit een soort verbazing (“wat is dit?!”) heb ik een aantal andere filmpjes bekeken en begon ik het eigenlijk wel heel leuk te vinden en ik keek er steeds meer, vooral van stashes enzo. En toen zag ik jouw filmpje bij de gerelateerde filmpjes staan en zodoende ben ik op je site gekomen, jij was de eerste Nederlandse beautyblogger die ik ontdekte, eigenlijk via je filmpjes. Dat is al best lang geleden (2-3 jaar ofzo) en ik ben eigenlijk altijd blijven kijken :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:16:

Leuk! ^^)

[Beantwoorden]


Door ladyNadine op 16 februari 2013 16:36

Ik begon met oogschaduw, al best vroeg volgens mij, en sinds mijn 13e begon ik met mascara. Steeds wat vaker en tenslotte kwam er ook nog eyeliner bij. Dat is nu, op mijn 16e, nog steeds zo. Alleen voor feestjes gebruik ik meer make-up.

[Beantwoorden]


Door Veerle op 16 februari 2013 16:38

Een paar jaar terug kocht ik samen met mijn nicht mijn eerste mascara. Want ja, dat hoort erbij, vertelde mijn nicht. Toen ik daar voor het Essence (jaja, laten we low-budget blijven, haha) schap stond, zag ik ook allemaal oogschaduw.. dat zag er wel erg interessant uit. Mijn moeder draagt al zolang ik weet Dior lippenstift en blush, maar in dat schap zag ik allemaal oogschaduw, eyeliners, oogpotloden.. Thuis ging ik rommelen in mijn moeders make-uptasje en vond ik oogpotlood. Sinds die dag draag ik elke dag oogpotlood en mascara. Hierna ging ik op Youtube filmpjes zoeken voor oogpotlood en mascara. Ik vond nog veel meer beautyfilmpjes en er ging een hele wereld voor mij open. En sinds dien ben ik een beetje verslaafd geworden, haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 16 februari 2013 16:38

Ik denk een half beautyblogs en half mijn moeder haha. Ik ‘leende’ altijd haar poeder en oogpotlood haha en door beautyblogs te volgen kreeg ik er steeds meer over te weten.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 16 februari 2013 16:38

Haha ik had ook die barbie met make-up in haar rok! Ik vond make-up interessant omdat ik als klein meisje zag dat mijn moeder altijd dezelfde blauwe oogschaduw droeg. Dat wilde ik toen ook :)

[Beantwoorden]


Door Simone op 16 februari 2013 16:39

Heel vroeger ‘jatte’ ik het natuurlijk van mama, maar toen ik modellenwerk ging doen hamerde het er pas echt in. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in make-up, en zodoende :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 16 februari 2013 16:39

Leuke TQ ! Ik ben geïnteresseerd ik make-up geraakt door beautyblogs. De magie van de producten en de positiviteit spraken me erg aan. Van een beetje mascara elke dag, werd het steeds meer en nu heb een hele ochtendroutine voor mijn make-up!
xxx

[Beantwoorden]


Door Ieke op 16 februari 2013 16:43

mn moeder droeg altijd make-up dus ik leende wel eens wat van haar. maar later kocht ik mn eerste mascara en dat droeg ik dan. later in de eerste kwam mn vriendin met beautyblogs en ik ben ze ook gaan volgen. en tada ! daar kwam mijn liefde voor make-up. hahaha xx

[Beantwoorden]


Door Roxy op 16 februari 2013 16:44

Toen ik 13 was ging ik voor het eerst naar een groot festival. Ik wilde er natuurlijk wel cool uitzien dus toen ben ik ermee begonnen!

[Beantwoorden]


Door Vera op 16 februari 2013 16:45

Vanaf dat ik naar de middelbare school ging, ging in mascara en nagellak gebruiken. Toen ik vorig jaar met 2 vriendinnen een beautygloss (Masha) filmpje keek, is het begonnen. Ik ontdekte dat ik dat filmpje wel heel leuk vond, en ging het thuis weer opzoeken op Youtube. Toen kwam ik natuurlijk veel meer filmpjes tegen, onder andere van jou. Doordat ik die filmpjes zo leuk vond en ze allemaal keek (van Masha en van jou) ontdekte ik dat jullie een eigen beautysite hadden en sindsdien volg ik veracamilla, beautygloss en misslipgloss. & door jullie loop ik niet meer alleen met een beetje mascara en oogpotlood op, maar ook met foundation, eyeliner, lipgloss enzovoort! xxx.

[Beantwoorden]

Vera antwoordt op 17 februari 2013 om 09:21:

ik vind jou stiekem de leukste site hebben :)

[Beantwoorden]

Aniek antwoordt op 18 februari 2013 om 10:33:

Zo ging het ook bij mij!
Inmiddels volg ik 5 sites :+

[Beantwoorden]


Door Therese op 16 februari 2013 16:46

Make-up is interessant voor me sinds ik weet dat het bestaat, dus ongeveer vanaf groep 7. Haha.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 februari 2013 16:47

Toen ik 16 was begon ik mij toch eens af te vragen hoe het kon dat alle andere meisjes wel een mooie huid en volle wimpers hadden.. Beetje laat misschien, maar eerder maakte ik me er gewoon niet druk om. Toen googlde ik “beautyblog” en zo begon de reis….

[Beantwoorden]


Door Eva op 16 februari 2013 16:52

Sinds een vriendin van mij een keer mascara op had.(We waren 11 ofzo) Ik vond dat zo stoer dat ik oude mascara van mn moeder ging gebruiken en sindsdien gebruik ik make-up.

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 16 februari 2013 16:56

Ik ging op mijn 6e op majorette. Met optredens kregen wij oogschaduw, mascara en lipstick op. Sindsdien is de liefde gekomen, maar op de middelbare school ging ik pas echt dragen. Daarvoor wel lekker kliederen :) sinds de beautyblogs er zijn, ben ik meer gaan gebruiken. Toen ik op mijn 15e in een restaurant ging werken, ging ik veel looks maken, soms stemden collega’s en ik ook onze make-up met elkaar af. Heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 16 februari 2013 16:58

Nu je het zegt; die Barbie had ik ook! :D

[Beantwoorden]


Door Vera op 16 februari 2013 16:58

Ik weet het nog goed. Ik was 14 en vond een oude eyeliner die wilde ik wel eens gaan proberen. Toen ben ik op youtube filmpjes gaan zoeken en toen kwam ik jou aller eerste eyeliner filmpje tegen. Dat was het begin. Nu ik make-up een grote liefde van mij.

[Beantwoorden]


Door Nina op 16 februari 2013 16:58

Ik deed voor het eerst make-up op, niet elke dag hoor, toen ik in groep 3 zat. Ja, in groep 3! Ik vond laatst nog nog zo’n foto dat ik in de klas zat toen met felroze lippenstift, hihi. Beetje vroeg, maar ik heb altijd al zo’n grote liefde voor make-up gehad. <3

[Beantwoorden]


Door Diede op 16 februari 2013 16:59

Inderdaad door jou :$ , ja!

[Beantwoorden]


Door Miriam op 16 februari 2013 17:00

Ik speelde vroeger altijd “modelltje” met een goede vriendin. Wij vonden dat bij het leven van een model ook make-up hoorde. Zo stonden we op gegeven moment in de Hema om een rode lipstick, een doosje slecht gepigmenteerde oogschaduw en een mascara te kopen. We maakte ons daar dan altijd mee op en langzaam maar zeker kwam er meer bij. Toen ik begon was ik dus denk ik 8 jaar.

Leuk om ook de verhalen van anderen te lezen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:21:

Aaah haha leuk ^^)

[Beantwoorden]


Door Eva-Lynn op 16 februari 2013 17:06

Door blogs en beauty guru’s op youtube, toen dacht ik wow ik wil dat echt ook leren.
Bovendien heeft mijn mam een gigantische makeup stash en als kind keek ik daarnaar en dacht “wow, dat wil ik ook”.

[Beantwoorden]


Door Eline op 16 februari 2013 17:06

Ik denk dat het vooral is gaan groeien toen ik mascha’s blog ging lezen en beautyguru’s zoals michelle phan op youtube ging kijken :) Daarvoor deed ik ook wel wat make-up op maar lang niet zoveel als nu..

[Beantwoorden]


Door Enya op 16 februari 2013 17:06

Ik weet precies welke barbie je bedoelt! In fact, ik had er zelf één én ik heb die pas toevallig voor mijn blog gefotografeerd!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 16 februari 2013 17:07

Hahha, ik snapte eerst niet eens wat het was, tot dat ik een lipgloss en oogschduw kreeg. Toen ben een setje van essence gaan kopen, met mint blauw en paars.. Oh god, ik heb dat zolang gebruikt. En hoe dan! God, knalblauw dik aangezet op heel mijn ooglid.. Schaam. Whiih.

[Beantwoorden]


Door Linda op 16 februari 2013 17:07

Ik was altijd al gefascineerd door make-up. Helaas mocht ik die kindermake-up niet dragen van m’n ouders, dus maakte ik tekening na tekening van een vrouwengezicht en smeerde het daar op :-) Ook zongen mijn moeder en ik vaak het liedje make-up van Kinderen voor Kinderen. Op mijn 13e kreeg ik van ‘Sinterklaas’ m’n eerste eigen make-up (oa blauw oogpotlood). Op de middelbare school ging ik meer make-up gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Lytje op 16 februari 2013 17:08

Ik via een prachtige oogschaduw die ik nog elke dag met veel liefde gebruik! Ik heb hem nu bijna 3 jaar geloof ik.

[Beantwoorden]


Door Charlie op 16 februari 2013 17:10

aan het begin van de eerste kreeg ik de oude mascara van mijn moeder(die uitgedroogd was) en zou deed ik elke dag een beetje mascara op. totdat ik in de 3e klas zat toen mijn oudere zus altijd foundation op haar gezicht smeerde dacht ik hé dat is leuk toen begon ik pas met foundation terwijl ik het helemaal niet nodig had.. Erg laat dus maar in de 3e klas begon ook pas met beautyblogs lezen dat kwam door een vriendin die zat daar dagelijks op te kijken en ik vond het altijd wel interessant sindsdien kan ik niet meer zonder beauty! ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:22:

Mijn moeder gaf mij ook altijd mascara’s die bijna op waren :D

[Beantwoorden]


Door Jessica op 16 februari 2013 17:11

Ik ontdekte een paar jaar geleden allerlei beautyblogs en producten en merken, en sindsdien ben ik verslaafd aan make-up haha. En ik ben er zelf ook door gaan bloggen!

[Beantwoorden]


Door Heidi op 16 februari 2013 17:11

Mijn oma had een winkel waar ze vanalles verkocht, zo ook make-up. Ik mocht altijd make-upjes gebruiken van haar collectie. Nu ik erover terugdenk waren het wel super crappy productjes. Anyway, mijn moeder gebruikte niks van make-up, dat vond ik jammer want ik wou het gebruiken! Soms lakte ze wel eens mijn nagels, dat vond ik al super! Voor moederdag gaf ik haar dan die make-up van bij mijn oma… waar ze niet echt blij mee was en niet gebruikte :p. Maar toen kon ik de make-up gebruiken, woohoow! Al snel ontdekte ik de budget merken… en de chique merken. Ik had al redelijk veel producten en experimenteerde er vaak mee, alleen kreeg ik niet altijd het gewenste resultaat. Dus ging ik op zoek naar tutorials enz. Ik kwam terecht op beautyblogs en voor ik het wist had ik er zelf ook een :)

[Beantwoorden]


Door kirsten op 16 februari 2013 17:13

Ik gebruikte altijd wel een beetje, maar door het bloggen is het wel echt gegroeid!

[Beantwoorden]


Door Ester op 16 februari 2013 17:15

Mijn zusje en ik logeerde veel bij kennissen van mijn ouders, en hun hadden een dochter van (toen) 16 jaar.
Mijn zusje en ik waren een jaar of 8-9.
Zij lakte iedere keer onze nagels in koeienprint haha. En dat vond ik zo ontzettend leuk dat ik zelf ook nagellak wilde.
Natuurlijk mocht het niet omdat ik veel te jong was.. :(
Mijn oudere zus mocht het wel, want zij was toen 15-16! En tja, wat is er nou leuker dan van je oudere zus stiekem de nagellakjes stelen haha.
Later kreeg ik steeds haar oude makeup en begon ik het steeds leuker te vinden. :)
Mijn eerste makeup palet was geloof ik van de intertoys! Een roze doosje met alleen maar oogschaduws! Wat was ik trots!!

[Beantwoorden]


Door Beautydiamonds op 16 februari 2013 17:19

Super leuk! Mijn liefde voor make-up begon doordat ik iets niet wist (over mijn haar ofzo) Ik ging dat googelen en toen kwam ik bij een beautyblog uit, ik al die filmpjes bekijken looks enz… Ik vond het gelijk heel interessant dus ik naar de winkel met mijn 10 euro zakgeld toen en ik een mascara poeder enz.. kopen ik vond het zo leuk! Maar toen ik ontdekten dat je kon klikken op de namen in de comments zodat ik naar andere beautyblogs ging, ging er een hemel voor mij open (haha) :lol: Zo ben ik steeds meer in de make-up wereld gekomen en nu is het mij hobby en een dagelijkse bezigheid! (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Rafika op 16 februari 2013 17:19

ik denk doordat ik altijd zag hoe andere meisjes eruit zagen met make up. Daarom wou ik het ook zo graag. Maar precies weet ik het niet meer zo goed x

[Beantwoorden]


Door Beautydiamonds op 16 februari 2013 17:19

* mijn hobby niet mij. :)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 16 februari 2013 17:27

Ik ging naar youtube en toen stond er op de homepage het filmpje van Mascha: Haar verzorgen met bier. Dat vond ik heel interessant klinken en toen ben ik meer filmpjes van haar gaan kijken en zo kwam ik weer uit bij andere beautyblogs <3

[Beantwoorden]


Door Laura op 16 februari 2013 17:32

Ik ben altijd een meisje meisje geweest. Vroeger speelde ik met de oude make-up van mijn moeder, geweldig vond ik het. Toen ik 13 was begon ik make-up te dragen en vond het erg leuk maar het was nog niet de liefde die ik met make-up had als nu. Dat begon door youtube! Ik ondekte als eerste juicystar07 en daar is mijn obsessie met make-up eigenlijk begonnen

[Beantwoorden]


Door Nina op 16 februari 2013 17:32

Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 16 februari 2013 17:33

Door mijn moeder, zij had vroeger altijd wen beautycase vol met make-up en ik vond dat helemaal geweldig. Zo erg dat ik het af en toe pikte zodat me moeder het niet zou weten.

[Beantwoorden]


Door Rosa op 16 februari 2013 17:39

Ik deed dat door makup kinder setjes die met water eraf gingen.
Van herome heb je nu ook kindernagelak op waterbasis haha.

[Beantwoorden]


Door Charile op 16 februari 2013 17:41

Door Kika op 16 februari 2013 17:51

Door naar een groot make -up feest !! & dorr beautygloss.
:wave:

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 16 februari 2013 17:58

Door mijn wallen. Sinds een paar maanden gebruik ik dan eindelijk wat make-up (ben nu bijna 18). Ik was mijn wallen zo beu dat ik eindelijk concealer kocht en later (vorige week, ahum) ook poeder. Gewoon een vrij goedkope, maar is prima.

Persoonlijk vind ik het veel leuker om met mijn haar te spelen, zonder een pot gel of een schaar doorheen te halen. Langzaam durf ik me wat meer te uiten aan de buitenwereld.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:23:

Welke concealer heb je gekocht?

[Beantwoorden]

Jasmine antwoordt op 17 februari 2013 om 14:46:

Hallo Vera, het heet Glam of Lauge (- heavy duty concealer) van Hard Candy, het zit in een tube van 20 gram en vormt een set met een potloodje en er zijn verschillende tinten. Zelf heb ik ‘light’ maar er is geloof ik ook een nog lichtere variant. Ik las trouwens hierover op een blog, ze was er erg tevreden over (en ik niet over de Essence concealer), het was in de VS gekocht maar gelukkig is er Ebay :)

[Beantwoorden]


Door Celine op 16 februari 2013 17:59

Bij de musical van groep 8 deden alle meisjes mascara op (dat hadden we afgesproken) dus ik deed dat ook en vond het eigelijk wel leuk staan dus had ik de laatste week van groep 8 elke dag mascara op :) ergens in de eerste maakte ik kennis met beautyblogs en ben ik meer mascara gaan dragen en later soms poeder nu zit ik in de 2e en doe dat nog steeds, foundation heb ik niet nodig en oogschaduw hoeft voor mij nu nog niet, wel draag ik soms oogpotlood.
xxx

[Beantwoorden]


Door Elyne op 16 februari 2013 18:04

Toen ik een jaar of 13-14 was begon een goede vriendin van mij mascara en oogpotlood te dragen. Ik vond de stoerdere uitstraling die ze erdoor kreeg tof, dat wou ik ook wel. Mijn moeder vond het prima en kocht me kort daarna mijn eerste twee make-upjes: een mascara en en een concealerpotlood van de Hema :D

[Beantwoorden]


Door jasmijn op 16 februari 2013 18:06

ik ben geinteresseerd geraakt in make-up door van die kleine kinder make-up setjes & door, heel orgineel, beauty blogs ^^)

[Beantwoorden]


Door Ayla op 16 februari 2013 18:08

Door jou! Jij maakt makeup zooooooo leuk! Je verteld er heel vaak goededingen over en dat is zoooo leuk! Ik ben nu 12 en volg je nu een halfjaar! Ik begin volgende maand een eigen! Maar er is nog een reden (Beetje raar…) ik keek naar een video van Beautygloss waar ze haar stash ging laten zien en dat geluid toen ze (bijv.) met haar hand door alle lipglossen heen ging is zo’n leuk geluid!
Maar het meeste door jou (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:23:

Dankjewel Ayla! En aaah ja, dat geluid! Houd ik ook van ^^)

[Beantwoorden]


Door Llucinxo op 16 februari 2013 18:13

Dat is nog niet zo lang geleden, ongeveer een halfjaar geleden vond ik dat ik wel eens wat meer aandacht aan mijzelf mocht besteden. Het was altijd alleen de wenkbrauwen invullen en een beetje mascara, that’s it. Nu probeer ik er wat meer aandacht aan uiterlijke verzorging te geven, en het is nog leuk ook nog. Er gaat een wereld voor je open, heb ik gemerkt. X

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 16 februari 2013 18:15

De eerste keer dat ik mascara op deed was bij een kerstgala van de eerste klas toen begon ik een beetje met experimenteren maar bakte er echt niets van. in de loop van de jaren is het steeds meer gegroeid maar pas sinds 1.5 jaar ben ik er bewust mee bezig en kies en bewust voor bepaalde merken en geef ik er meer geld aan uit.

[Beantwoorden]


Door sheela op 16 februari 2013 18:20

lange nagels > nagellak > nagellak van merk essence & catrice > andere spullen van essence & catrice > product reviews op beautyblogs
en nu volg ik heel veel beautyblogs :)

[Beantwoorden]


Door Nienke op 16 februari 2013 18:24

Ik door beautyblogs!
Eerst deed ik echt helemaal niks met make up of verzorging!

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 16 februari 2013 18:34

Bij mij komt het ook door beautyblogs ja haha, en eigenlijk door Lotte die mij heeft aangestoken ^^)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 16 februari 2013 18:35

Iedereen geeft altijd aan dat het spannend is om zonder foundation de deur uit te gaan. Nu heb ik dat juist omgekeerd, ik vind het spannend om met foundation naar buiten te gaan. Ook al heb ik een heel natuurlijke, ik ben pas dertien, en dan dragen toch niet veel leeftijdsgenootjes dat. Dus meestal draag ik het buitenschools of bij speciale gelegenheden op school.

Leuke twitter question Vera!

X

[Beantwoorden]


Door Mariette op 16 februari 2013 18:35

Bij mij echt heel erg door beautyblogs, daarvoor boeide het mij echt niet. Nu nog steeds niet heel erg, maar wel al meer!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Sara op 16 februari 2013 18:45

Door jouw blog :) Ben 27, en tot vorige week was het voor mij alleen mascara en oogpotlood en soms wat lipgloss. Nu ook BB cream (da bomb!), lipstick en oogschaduw!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:23:

Leuk!! ^^)

[Beantwoorden]


Door Dilys op 16 februari 2013 18:46

Door jou!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 16 februari 2013 19:00

Superleuk leuk dat ik in de TQ sta! Thanks :)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 16 februari 2013 19:00

Bij mij kwam het ook door de beautyblogs, want mijn moeder en ma’s doen er niks mee :)

[Beantwoorden]


Door Marit op 16 februari 2013 19:14

Mijn bff gebruikte al mascara en ik was er altijd al nieuwsgierig naar geweest, en toen ze bij mij bleef logeren had ik het voor het eerst geprobeerd. Ik vond het geweldig! Toen had ik mijn eigen eerste mascara gekocht.. leuk om er weer aan terug te denken ;)

[Beantwoorden]


Door Lien op 16 februari 2013 19:26

in de brugklas, omdat al die andere meisjes ook al mascara droegen, die droegen ze dan niet elke dag en dat kon je zien! ze waren altijd veel mooier en stralender als ze wel mascara droegen, toen zijn de kriebels begonnen!
xoxo

[Beantwoorden]


Door Nena - whatevergivesjoy op 16 februari 2013 19:27

Ik gebruik al make-up vanaf m’n 14e ongeveer. Dat begon zoals bij iedereen heel basic, eerst enkel mascara, dan ook potlood, enzoverder. Steeds werd het een beetje meer! Vorige zomer bekeek ik Diana’s blog (d is for dazzle @ blogspot) en toen ging er een wereld voor me open. Getinte dagcrème werd foundation en andere veranderingen. Nu is het alles erop en eraan, en m’n vriend zei onlangs dat ie me graag toch nog ns een dagje zonder wou zien haha :D. Maar het is maar met jou blog, Vera, dat ik onlangs ben begonnen om lippenstift te dragen! :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2013 om 20:24:

Mannen! Die willen ons altijd maar zonder make-up zien. Wat voor kleur lipstick is je favoriet? ^^)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 16 februari 2013 19:33

In groep 7 naar zo’n plaatselijke disco droeg ik altijd ogenschaduw. Ben geinspireerd door mn moeder en beautyblogs!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 16 februari 2013 19:43

Mijn moeder is vroeger schoonheidsspecialiste geweest, dus als kleine meisje was ik uren in haar salon naar alle producten aan het kijken. Toen ik ongeveer twaalf was, was zijzelf degenen die aandrong wat mascara en kohl-potlood te gebruiken, omdat ik een ‘blote billen-gezicht’ had, haha! Als ik foto’s terug kijk, begrijp ik wel een beetje wat ze bedoelt. Ik ben blij dat ik een moeder heb die net zoveel bezig is met beauty (en mode) als ik, zodat we elkaar up-to-date kunnen houden :).

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 16 februari 2013 19:45

Super leuk! Ik vond makeup al heel lang erg interessant en mooi. Maar sinds het afgelopen jaar ben ik er veel meer mee beizg!

[Beantwoorden]


Door Kelly Caresse op 16 februari 2013 19:54

Wat een leuke twitter question weer! Mijn liefde voor makeup ontstond doordat ik toen ik als klein meisje van 8 in de makeup koffer van een visagist keek en dacht wauw dat wil ik ook, zoveel kleurtjes!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 16 februari 2013 19:59

Mijn reden is nogal saai, haha: ik veveelde me een keer, herinnerde me een artikel over beautyblogs in een oude CosmoGIRL! maar vond de beautyblogs daarin toch niet zo leuk. Toen googelde ik op “beautyblog” en kwam ik bij jou uit. Door jou dus. ^^)

[Beantwoorden]


Door Lola op 16 februari 2013 20:09

Leuke vraag! Mijn moeder was een proffesionele bruidsvisagiste, en af en toe als ze een klant had mocht ik als klein kind meekijken :) en bij speciale gelegenheden mocht ik van haar een klein beetje make up op, een klein beetje gouden oogschaduw, roze lippenstift en een zilveren glitternagellak deed ze dan altijd :) ik vond het geweldig, en daarom ben ik nu zo’n beautyfreak en kijk ik elke dag op jouw en anderen hun beautyblog :)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 16 februari 2013 20:17

Ik ook van kleins af aan. Ik was dol op mijn barbies. Mijn moeder maakte zich ook vaak op en van kleins af aan al gek van Madonna.
Ik kreeg dus als kind al voor mijn verjaardag en sinterklaas (kinder) make up. Prachtig vond ik het!

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 16 februari 2013 om 20:20:

o ja en ik had ook een echte opmaak pop!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 16 februari 2013 20:18

Het begon bij mij bij het ‘opmaken’ van mijn vriendinnen en zij mij… Oftewel; donkerblauwe oogschaduw van wimperrand tot wenkbrauwen en we hadden zelfs een wenkbrauwgel met blauwe glitters… Ik vond het heerlijk om te experimenteren!

[Beantwoorden]


Door Ester op 16 februari 2013 21:22

Ik zou het eigenlijk niet weten, ik ben nogal ‘outstanding’ op dat gebied. Toen ik een jaar of 14 á 15 was, interesseerde make-up me niet, kwam denk ik ook omdat niemand in m’n familie het echt gebruikte. Ik had later wel een paletje met van die smerige pasteltintjes, maar wist er niet mee om te gaan. Pas een jaar of 5 geleden ben ik begonnen met het bijna dagelijks dragen van make-up. Ik ontdekte de beautyblogs (deze als eerste!) en werd toch wel nieuwsgierig. Het feit dat ik tot aan ruim m’n 30e nooit of zelden make-up heb gebruikt schaam ik me niet voor. Ik denk wel dat het niet gebruiken van make-up ertoe heeft geleid dat ik (nog steeds) een perfecte huid heb, geen rimpels en nooit puisjes etc..

[Beantwoorden]


Door Sanne op 16 februari 2013 21:27

Ik denk dat het bij mij is begonnen toen ik een klein oogschaduw palletje kreeg van sinterklaas :) Ik heb me eigenlijk altijd al aangetrokken gevoeld naar make-up/kleiding en dat soort dingen, gewoon omdat het er altijd zo mooi uit zag. In het begin kocht ik dan ook gewoon heel veel make-up puur om de omhulsel, ik denk dat ik ongeveer op mijn 13e ben begonnen met make-up dragen. :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 16 februari 2013 21:31

makeup en kleren hebben mij altijd geonspiereerd! door makeup heb ik mezelf een heletijd kunnen verschuilen toen ik niet lekker in mn vel zat. maar nu leer ik door makeup mn mooie punten in mijn gezicht te laten zien. door makeup kan ik mezelf uiten zoals ik ben, om anders te zijn dan andere en mezelf te zijn. het zelfde heb ik met kleren en sieraden. altijd ben ik bezig met blogs te kijken en online te winkelen!! (love)

[Beantwoorden]


Door Fieke op 16 februari 2013 21:36

Ik was eigenlijk heel erg nagellak verslaafd. Dus ik volgde beautyblogs voor nagellak en later ben ik ook de make up gedeeltes gaan volgen en toen was ik snel om.
Ik ben nu 13 en het doet (nu ik puistjes krijg) ook veel voor mijn zelfvertrouwen als ik er leuk uitzie.

[Beantwoorden]


Door Ilona op 16 februari 2013 22:09

Door mijn moeder! Ik ging dezelfde kleur oogschaduw en oogpotlood gebruiken, toen was ik ongeveer 13. Vond ik toen helemaal geweldig haha. Sinds mijn 18e gebruik elke dag eyeliner, kan er gewoon niet meer zonder (ben nu 25). Ik heb periodes dat ik van alles probeer met oogschaduw, maar ik kom toch altijd weer terug op mijn basic look, eyeliner (+mascara/kohl/lippenstift of gloss) ! Helaas kan ik nog steeds niet echt een perfect lijntje tekenen, maar ben er achter gekomen dat een eyeliner pen toch wel beter werkt.
De beautyblogs hebben mij sowieso heel veel geleerd over wat je allemaal kunt met make-up!

[Beantwoorden]


Door Hiske op 16 februari 2013 22:22

Ik keek op YouTube altijd naar filmpjes waar iemand voor deed hoe je je haar kan doen ik kwam heel vaak op de kanaal naam beautygloss (dit is niet iets van een promotie ofzo) ik typte de kanaal naam in en ik zag mega veel filmpjes. Ik geloof dat ik ze bijna allemaal gezien heb, toen ben ik op een gegeven moment op haar site gaan kijken en ik ben nu een mega fan van haar blog.
Zo is het een beetje begonnen. En ik ontdekte veracamilla.nl en hier ben ik ook super fan van.

Ga zo door Vera <3

XxxHiske

[Beantwoorden]

Hiske antwoordt op 16 februari 2013 om 22:25:

Het is een beautyblog

[Beantwoorden]


Door Shiela op 16 februari 2013 22:24

Nou Vera, ik ben serieus in het make-up wereldje gerolt door jou! Ik las op het internet wat over de Primark en dus ging ik op Youtube shoplogs opzoeken van de Primark en toen kwam ik jou shoplog van jou eerste keer naar de Primark shoplog en toen is het allemaal een beetje begonnen c:
Thanks!

[Beantwoorden]


Door Roos op 16 februari 2013 23:32

Dit vind ik echt een leuke, zet me aan het nadenken..
Toen ik naar de middelbare ging zag ik alle 4e klassers altijd met make-up.
Vanaf toen verdwenen er met enige regelmaat make up producten uit mijn moeders beauty mandjes.. Het begon bij mascara en bronzer.
Een paar jaar later -in mijn roze fase- had ik elke dag roze met witte oogschaduw.
Uit de make-up ben ik nooit meer gekomen en de roze fase ook niet meer haha al is het roze nu niet meer echt terug te zien in mijn make-up x

[Beantwoorden]


Door Nina op 16 februari 2013 23:51

Ik had die barbie ook, en raakte natuurlijk de dopjes van de makeup kwijt waardoor alle barbies onder dat smerige cream spul kwamen te zitten…

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 februari 2013 23:51

Wat een leuk artikel met superleuke reacties!
Ik was altijd al gefascineerd door make-up. Was de enige van mijn leeftijd (in de buurt) die een maybelline mascara had en pupa oogschaduw, de rest had gewoon een mascara van essence en een oogpitlood punt. Ik keek wel eens filmpjes op youtube, maar het werd pas een verslaving toen ik erachter kwam (bij een filmpje van looksbysharon) dat die mensen ook een blog bijhielden. Toen is de verslaving begonnen. Dat is nu ongeveer een jaar geleden en als je kijkt hoeveel ik heb gekocht in dat jaar en hoeveel ik ben verbeterd in make-up ben ik echt blij dat het allemaal is gebeurd :)

[Beantwoorden]


Door Linda Coolen op 17 februari 2013 00:00

Ik heb zelf geëxperimenteerd! Ik wilde iets uit proberen en haalde stiekem de make-up van mijn moeder uit de la en deed wat mascara, lippenstift en oogschaduw op. Maar, ik schaamde me een beetje denk ik, dus alles moest stiekem. Het móést eraf voordat mama thuis kwam. Later (volgensmij had ze het stiekeme make-uppen door) kreeg ik van mijn moeder een EIGEN mascara. Hij was van Max-Factor, ze verkopen hem nu nog steeds! En trots dat ik was , pfoe ;).

[Beantwoorden]


Door Hanna op 17 februari 2013 00:51

Beautybloggers waaronder Vera waren de boosdoeners! Nee hoor, ik ben dol op make-up en beautybloggers. Door beautybloggers ben ik het met de dag leuker gaan vinden. Ik ben dol op je blog, Vera. :love:
With lots of Love,
Hanna

[Beantwoorden]


Door Daphne op 17 februari 2013 09:28

Ik ben er mee begonnen toen er keer een mini mascara bij de meiden magazine zat.. Toen kreeg ik vlak daarna de mascara van mn moeder want ik mocht die goedkope troep niet gebruiken, maar sindsdien ben ik zwaar gehecht aan mn make-up (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Sopph op 17 februari 2013 09:31

Door een vriendin van mij, eerst droeg ik enkel mascara naar een feestje en naar school werkelijk niets. Toen ik een keer met mijn vriendin aan het afspreken was liet ze deze site zien. We lachte ons kapot omdat we het ‘zo dom’ vonden.. een hele site over make-up.. pff… Echter ben ik vanaf toen deze (en 4 andere beautysites) blijven volgen. Twee weken terug bekende mijn vriendin dat ze ook nog steeds je site bleef bezoeken ! Sindsdien zijn we er een beeeeetje verslaafd aan en draag ik nu dagelijk mascara, foundation, blush en bronzer en eyeliner. Thanks vera ! ^^)

[Beantwoorden]


Door Loes op 17 februari 2013 09:36

Toen ik ook mascara wilde kreeg ik ook van mijn moeder mascara’s die bijna op waren! :lol: ze had me geleerd hoe ik dat moest gebruiken en dat deed ik! Ik denk dat het in de 1e klas was.
Mijn stiefvader nam altijd CosmoGIRL!’s voor mij mee, Rond de 2e klas kreeg ik er een met Hilary Duff op de cover.. ik ben met het blad naar mijn moeder gegaan en zei dat ik ook zo’n lijntje in de ogen (de waterlijn) wilde! Ook dat heeft ze me geleerd. Toen bestond mijn collectie uit een mascara en een oogpotlood. :D
Later ben ik wel mijn eigen oogschaduws gaan kopen, tot ik in 2009-2010 in Monaco was en de Sephora tegen kwam.. toen kwamen de Too Faced paletten! :yay: (love)

[Beantwoorden]


Door Iris op 17 februari 2013 09:59

Sowieso stiekem de make-up van mn moeder gebruiken!! Blauwe mascara en lichtblauwe oogschaduw! Stiekem opdoen voor schooltijd en snel eraf boenen als ik thuis kwam. Daarna ging ik wat eigen dingen kopen zoals creamy eyeshadow van de hema. Opeens was er een dag dat ik t gewoon opdeed en mn moeder er niks van zei! Volgens mij toen ik naar mn eerste baantje ging (15jr). Toen kreeg ik mn eigen geld en de beer was los!

[Beantwoorden]


Door Meru op 17 februari 2013 10:24

Ik was vroeger heel erg jongensachtig en van mijn moeder was het strengst verboden om make up op te doen. Maar toen maakte mijn oma een rok voor mij, die ik GEWELDIG vond. Mijn jongensachtige kleding verdween, en toen raakte ik geïnteresseerde in make up. Ik transformeerde van jongensachtige meisje die NIKS moest weten van jurkjes,rokjes en make up naar een meisje die niet anders meer wilt!

[Beantwoorden]


Door Eline op 17 februari 2013 10:24

Voor de zomer vakantie droeg ik altijd een beetje foundation voor mijn pukkeltjes. Daarna wat mascara. Alleen in de vakantie werd mijn gezicht te wit bij mijn lijf. Dus toen ben ik poeder etc. gaan dragen! Ik kan nu echt nooit meer zo der mijn poeder! En heb al een hele make up collectie!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 17 februari 2013 10:44

Het begon denk ik met een (nieuwe) mascara die ik van mijn moeder kreeg =)

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 17 februari 2013 11:54

Ik begon eigenlijk op m’n 16 pas echt make-up te dragen, ik kon er nooit zo goed tegen. Gelukkig nu wel! (love)

[Beantwoorden]


Door Deveny op 17 februari 2013 12:07

Oww ik herken me zo in het ‘Barbie’ verhaal! haha :)

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 17 februari 2013 12:08

Ik keek wat filmpjes van jou en mascha, en wilde het
Ook graag proberen.. Het zag er niet uit wat ik deed naar,
het was wel heel leuk. Het lukt nu ook steeds beter,
Dus het word ook steeds leuker!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 17 februari 2013 12:14

Bij mij begon het eind groep acht met mascara, want dat deden al meer meisjes. In de eerste en tweede gebruikte ik dan wat meer dan alleen mascara, maar nog niet heel veel. Maar sinds ik beautyblogs lees is die interesse zeker gegroeid!

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 17 februari 2013 12:38

Ooh dat is wel even nadenken, maar een aantal dingen kan ik me nog wel herinneren. Ik vond dat kinder make-up ook heel leuk, alleen speelde ik altijd met mijn buurmeisje en die was er allergisch voor. Dus kreeg ze wat make-up van haar moeder en zo gingen we aan de gang, die make-up was natuurlijk veel mooier.

Verder heb ik 2 oudere zussen dus die waren al eerder aan make-up toe. Ik weet dat ik een keer een zilveren lippenstift van Miss Sporty heb gekocht toen zei ook iets kochten. Die kostte wel 2 gulden ofzo! haha.

En als eerste mascara, vroeg één van mijn zussen toen ik in groep 7 zat of ze dat een keer bij mij op mocht doen. En toen zei ze wat heb je mooie lange wimpers, toen voelde ik me zo mooi! haha.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 februari 2013 13:32

Die barbie had ik ook. Ik gebruikte de oogschaduw als lipstick. Ik ben begonnen met mascara toen ik 16 of 17 was en toen ik 19 was speelde ik in een amateur musical en omdat ik uitslag kreeg van de smink zorgde ik zelf voor foundation etc. als ik dat nu terug kijk zie ik dat die veel te donker was. En dat te denken dat ik dat nog een jaar volgehouden heb. Eigenlijk sinds vorig jaar heb ik de make up herontdekt! Dit keer onder oranje foundation trouwens.

[Beantwoorden]


Door Fran op 17 februari 2013 13:51

Ik denk dat ik me inderdaad aansluit bij die 90%!

[Beantwoorden]


Door bente op 17 februari 2013 14:14

Via youtube en nu ook via blogs! Heb allemaal makeup kwasten gekocht en nieuwe makeup onder andere de nieuwe essence producten (van je video) en vind het zooo leuk om van alles uit te proberen!

[Beantwoorden]


Door Resy op 17 februari 2013 14:50

Op mijn twaalfde verjaardag kreeg ik van mijn tante zo´n make-up doos (wel met heel weinig pigment haha) om mee te proberen en voor gezellig met vriendinnen. Toen eind brugklas ben ik begonnen met een beetje mascara

[Beantwoorden]


Door tirscha op 17 februari 2013 15:42

Doordat ik teske en jou tegen kwam op youtube :)

[Beantwoorden]


Door Silke op 17 februari 2013 15:44

Door een vriendinnetje van de basisschool. Zij heeft 2 oudere zussen die al makeup gebruikte en dat smokkelde ze mee naar school. Wij gingen ons dan stiekem opmaken tijdens de pauze. We vonden ons zelf prachtig, maar waarschijnlijk heeft het er niet uit gezien.

[Beantwoorden]


Door Nina op 17 februari 2013 15:49

Hahah, vroeger had ik een make up pop, hele creaties maakte ik!

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 februari 2013 17:49

Deels door mijn vriendinnen, die allemaal mascara droegen. Ik begon ook met mascara, maar ging al snel experimenteren met oogschaduw en foundation. Mede dankzij een heleboel beautyblogs ging ik nog meer met make-up doen dan eerst ^^)

[Beantwoorden]


Door LounaBeauty op 17 februari 2013 18:47

Super leuke antwoorden!! :) Ik ben begonnen met een beetje mascara.. gewoon eigenlijk! haha. Denk omdat iedereen dat begon te gebruiken? En toen vond ik het eigenlijk ook nog eens heel mooi. :D

[Beantwoorden]


Door Sylvana op 17 februari 2013 19:19

Leuk, mijn antwoord er tussen ^^)

xx

[Beantwoorden]


Door Renee op 17 februari 2013 19:51

Haha die barbie herinner ik me nog! ik was altijd jaloers op een vriendin van me die die had

[Beantwoorden]


Door Sara op 17 februari 2013 23:36

Mijn oma heeft altijd veel make-up gehad en ik heb daar veel gebruik van gemaakt, de avonden dat ik daar logeerde stond ik ’s avonds om 11 uur terwijl ik moest slapen mijn hele gezicht vol te smeren! En daarna er weer afgehaald met tonic en reinigingsmelk, ik haalde mijn make-up er vroeg beter vanaf als nu (reinigingsdoekje :$ ) ik vond t fantastisch. Ik was toen ongeveer 10 jaar.

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 18 februari 2013 09:14

Ik weet nog dat ik, zoals gewoonlijk, op Youtube aan het rondkijken was en ineens op het fenomeen ‘haul’ stuitte. Het begon met kleding ‘hauls’ maar toen ik de make-up hauls ontdekte ben ik direct gaan rondspeuren naar Nederlandse site’s die mij konden uitleggen wat al die vreemde termen als ‘crease’, ‘blending kwast’, ‘concealer’ etc. betekende. Toen was ik verkocht!

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 18 februari 2013 12:01

Het begon eigenlijk allemaal toen een vriendin van mij vertelde ove reen beautyblog. Ik ben die toen gaan volgen en sindsdien ben ik steeds meer gaan dragen en volg ik nu eigenlijk alle beautyblogs wel! :)

[Beantwoorden]


Door Iva op 18 februari 2013 15:21

Toen ik begon met makeup waren er nog geen beautyblogs! Maar ik ben begonnen doordat ik alle kleurtjes zo mooi vond. Daarna ben ik al snel begonnen met foundation omdat ik permanent hele rode vlekken in mijn gezicht heb… Mijn eerste foundation was van Maybelline, ik heb er echt heel veel van opgemaakt. Toen ging ik over op max factor, met een pompje. Ik weet nog dat ik het altijd heel duur vond! Inmiddels ben ik wat ouder en koop ik graag mooie luxe merken :)

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 18 februari 2013 20:13

Oh al heel erg vroeg, rond mijn zesde speelde ik altijd met een vriendinnetje met make-up. Rond mijn twaalfde mocht ik mascara dragen. En lipgloss! Ik had er eentje met kokosnoot smaak, mm. Een jaartje of anderhalf later ging ik ook poeder gebruiken omdat ik last had van bultjes op mijn gezicht. Ik ben toen ook met gezichtsverzorging begonnen. Rond m’n 14e/15e begon ik echt met heavy duty; foundation, blush, poeder, eyeliner, mascara, wenkbrauwpotlood. Dat zakte wel weer af hoor, haha. Op dit moment draag ik op werkdagen een full face make-up, op ‘vrije’ dagen houd ik ’t wat simpeler.

[Beantwoorden]


Door beautylipss op 18 februari 2013 20:43

Die van mij begon bij youtube filmpjes van beautyglos, de eerste was van dat ze haar tanden ging bleken en toen gingn de rest van haar filmpjes bekijken en vond ze meteen leuk!

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 19 februari 2013 16:50

Toen ik een jaar of 5 was, was mijn zus begin 20. Ze ging regelmatig naar feestjes en etc. Dus dan gingen we samen tutten. Ik had mijn eigen oogschaduw pallette bij haar in de kast. Toen ik 6jaar werd kreeg ik mijn eerste make-up toren met kinder make-up. Later kreeg ik ook alle afdankertjes van mijn zus. Ik was er dus erg vroeg bij haha maar in het begin mocht ik het natuurlijk niet op naar school ;)

[Beantwoorden]


Door Astrid op 21 februari 2013 18:48

Als kind had ik zo’n poppenhoofd met make-up en haar setje. Daar deed ik zelf make-up van op. Dat mocht ik natuurlijk alleen maar naar verjaardagen, en ontelbaar vaak heeft mijn moeder vlak voor vertrek me de badkamer ingesleept om het overtollige blush van mijn wangen af te halen. (Ja, ik kwam met clownswangetjes mijn kamer uit) :P

Toen ik net in de pubertijd was heb ik zelden make-up gedragen. Mijn interesse daarin kwam pas rond mijn 16e (2006), dankzij het CosmoGIRL forum. :)

[Beantwoorden]


Door Beautyblogxx op 21 februari 2013 22:04

Door mijn moeder die make up draagde en minn oudere zus, hebben we samen gekeken wat het best bij mijn ogen paste. Toen ik net make up mocht dragen; groep 7/8. Droeg ik; mascara en bruin oogpotlood. Later kreeg ik een aantal dingen en voor feeestjes was ik superdruk met eyeliner en oogschaduw. Mijn zus creeërde een nagel obseasi en toen begon ik ook wat meer aandacht te besteden aan mijn afgeklauwde nagels. Later begon ik in de winkels wat rond te kijken en probeerde ik wat dingen, en toen ontdekte ik de beautyblogs. Een wereld ging voor mijn open, er bestonden gewoon kwasten en concealers en tonic.. Ik had er nog nooit van gehoord of bij nagedacht, maar nu is mijn stash helemaal compleet :).
xxxx, check mijn site voor meer beautynieuws en mijn tiener leven.

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 3 maart 2013 14:57

Mijn aller eerste aanraking met make up was in groep 7. Ik had allemaal make up gekregen van een viendin die 5 jaar ouder was dan ik. Onder andere een bruine mascara. Ik mocht eigenlijk geen amke up dragen van mijn miedef dus gebruite ik dat. In groep 8 begon ik met zwarte mascara en oogpotlood. Nu in de 1e is ongeveer alles. Als ik er smorgens zin in heb ;) Ik ben eigenlijk in hroep 7 wel heel erg geinspireerd geraakt door jou Vera! Ik vond dat zóoo knap dat ik dat ook wou!! Thanxxx

[Beantwoorden]