Wat mijn familie en vrienden van mijn blog vinden.

De vraag ik die het meest gesteld krijg, op ‘waarom ben je begonnen met bloggen?’ na, is wat mijn familie en vrienden van mijn blog vinden. Die bloed- en zielsverwanten, komen die alleen maar langs voor gratis make-up (en heb je ook mintgroene nagellak?), of ook echt om mijn verhalen van leuke pers events, verschrikkelijke opplakbare eyeliner en spannende samenwerkingen aan te horen?

Photobucket

Mijn familie (vooral mijn ouders) vinden wat ik doe heel leuk. Ze tonen er veel interesse in en tijdens verjaardagen moet ik soms echt even roepen dat we het ergens anders over moeten hebben, omdat het anders de hele dag alleen maar over mijn blog gaat. Alsof wat mijn nichtjes en neefjes op school doen niet net zo belangrijk is. Mijn ouders hebben me vanaf het begin gesteund, hoewel het soms wel even lastig voor ze was om alles te begrijpen. Het ene moment heb je een dochter van 17 – inmiddels 20 – die elke dag naar school gaat en het andere moment werkt ze thuis full-time aan haar beautyblog, reist ze regelmatig naar Amsterdam af en komen er elke dag pakketjes aan waardoor de kartonnen dozen niet meer in de schuur passen. Dat was voor hen, maar ook voor mij even omschakelen.

Ja, ze hebben altijd achter mij en mijn blog gestaan. Ook toen ik stopte met school. Het ging niet meer, de school wilde mij zonder reden laten blijven zitten. Ik leerde er toch al zo bar weinig en na die dag (válentijnsdag 2011, hoe durfden ze?) was ik er wel klaar mee. Ze stonden gelijk pal achter me, ook toen ik besloot een klacht tegen de school in te dienen. Dat heeft me heel veel kracht gegeven. Ik durf te zeggen dat het tot nu toe één van de beste keuzes is die ik heb gemaakt. Want hoewel dat zeker niet voor iedereen geldt, heb ik nog nooit zoveel geleerd sinds ik full-time ben gaan werken.

Photobucket

Ik heb veel vriendinnen die ook bloggen of YouTube filmpjes maken. Sanne, Suzanne en Teske bijvoorbeeld. Zij doen hetzelfde en dus kunnen we het lekker over bloggen en filmpjes maken hebben. Maar we kunnen ook heel goed shoppen, kletsen en lachen samen. Vooral met Suzanne kan ik uren praten en alles bespreken, wat heel erg fijn is. We kunnen discussiëren zonder dat het ongemakkelijk wordt, totaal verdwalen in Amsterdam, boos worden op elkaar, en er daarna met een zak friet in de trein hard om lachen.

Daarnaast heb ik vriendinnen die ik nog ken van de middelbare school, mijn vakkenvul baantje bij de Albert Heijn of de MBO Multimedia opleiding. Daar ga ik ook nog mee om, maar het is wel minder. Onze werelden lijken zo te verschillen. Zij op school en ik thuis met make-up om me heen achter mijn computer.

Photobucket

Ik vind het best lastig mijn ‘wereld’ aan die vriendinnen uit te leggen. Soms heb ik het gevoel dat ik moet verantwoorden wat ik doe, alsof het zo ontzettend raar is. Wel is het zo dat zij misschien niet helemaal begrijpen wat ik doe, maar ik snap hun theater/logopedie/media management opleiding en studentenleven ook niet altijd. Maar er is natuurlijk wel een verschil tussen het niet begrijpen en niet willen begrijpen.

En dan zijn er nog de oude klasgenoten/vriendinnen die me super raar vinden, me achter mijn rug om belachelijk maken met mijn domme filmpjes en blogs over nagellak. Daar lach ik extra lief naar als ik ze tegen kom. Ik zou mijn leven voor geen goud met dat van hen willen ruilen.

Heb jij een ‘opmerkelijke’ hobby en/of baan
en wat vinden jouw familie en vrienden daarvan?

Twitter Facebook
Categorie: Video | 21 september 2012 | 223 reacties | Tags: , ,

Reacties

Door larissa op 21 september 2012 07:07

Erg leuk geschreven vera!
Tot nu toe heb ik nog geen vaste baan, maar het bloggen wil ik het er liefst van maken!
Heel veel snappen het niet, maar dat komt nog wel.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 21 september 2012 07:17

Niet opvallend voor iedereen, maar ik ben de eerste (en tot nu toe ook nog de laatste) van de hele familie die VWO gedaan heeft met daarna universiteit. Mijn familie snapte dus niets van mijn studentenleven, op kamers gaan, naar het buitenland, stagelopen, en de lerarenopleiding. Het gaat ze letterlijk een stapje te ver. Mijn baan (docent Engels op het HBO) dat is nog te bevatten omdat ze zelf natuurlijk op school gezeten hebben, maar dan nog snappen ze het niet altijd. Dat kan frustrerend zijn. Verder dan: hoe gaat het met je werk? komen ze vaak niet omdat, wanneer ik ECHT inhoudelijk in ga op dingen, ze het gewoonweg niet meer snappen. Still love them to death, maar binnen mijn vriendenkring (die allemaal gestudeerd hebben) werkt dat toch wat makkelijker.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 08:56:

Ah, ja ik snap wat je bedoelt… Dat lijkt me inderdaad frustrerend, zeker ook omdat je familie is. Je wilt gewoon dat ze het snappen!

[Beantwoorden]

Sara antwoordt op 21 september 2012 om 10:19:

Ik heb precies hetzelfde, alleen ben ik nu nog student op het HBO. Mijn ouders hebben nooit gestudeerd en soms vind ik het erg lastig om uit te leggen wat ik allemaal doe, vooral als ik bepaalde termen moet uitleggen die voor mij heel erg normaal zijn en zij niks van af weten. ^^)

[Beantwoorden]

Nicky antwoordt op 21 september 2012 om 15:08:

Dat probleem heb ik nou ook en is af en toe best frustrerend. Ik ben in mijn hele familie de enige die aan een universiteit studeert. Ik heb ook echt het idee dat ze mij niet snappen en daarom vertel ik maar niet te veel over de inhoud van mijn studie. Mijn ouders weten eigenlijk niet eens precies wat ik nu studeer, omdat ze er niet veel van begrijpen. Als ik probeer uit te leggen wat ik studeer en waar colleges over gaan, zeggen ze al snel: ‘laat maar, daar weten wij toch niks van.’ Met mijn studievrienden kan ik hier gelukkig wel over praten, die weten tenminste waar ik het over heb.

[Beantwoorden]

Hanny antwoordt op 21 september 2012 om 15:27:

Och ja ik snap echt helemaal wat je bedoeld. Zelf ben ik ook een van de eersten in mijn familie die is gaan studeren, en dan doe ik ook nog eens games design. Dat ik op de computer dingen ontwerp en goede resultaten haal snappen ze nog wel, maar dat het ook echt hard werken is en ik niet alleen maar de hele dag spelletjes loop te doen vinden ze lastig. Vooral mijn arme vader snapt het echt niet, dus wanneer mensen hem vragen wat ik nu doe zegt hij dat het iets met “kompjoeters” is haha awhh.

[Beantwoorden]

robin antwoordt op 21 september 2012 om 16:39:

ik ben de enigste die niet studeert aan het hbo/universiteit. lol.

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 21 september 2012 om 19:01:

Heel herkenbaar! Ik ben ook de enige in de familie die vwo heeft gedaan. Hulp bij huiswerk kon ik thuis nooit echt krijgen omdat zij het ook gewoon niet snappen. Soms best lastig! Nu ik op het hbo zit (ben praktisch ingesteld, dat zit wel in de familie) doe ik echt een super leuke opleiding genaamd Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Hmmmpf en het stomme is: ik wil wel uitleggen wat het allemaal inhoudt, maar ik weet ook gewoon dat ze het vaak toch niet snappen… Achjaaaa, mijn oma zegt altijd: maakt me niet uit wat je doet, ik ben zo trots op jullie allemaal (zussen/nichten)!

[Beantwoorden]


Door lotte op 21 september 2012 07:18

Leuk geschreven! Je mag echt super trots zijn op je blog! En je filmpjes zijn geweldig!:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 08:56:

Dankjewel Lotte!

[Beantwoorden]


Door Elien op 21 september 2012 07:23

Prachtig van je ouders die je zo steunen in wat je doet! Het bloggen begrijpen ze meestal wel, hoewel mijn moeder er in het begin ook wat moeilijk mee had. Overdag werk ik in de marketing, wat voor velen ook een half mysterie blijkt te zijn ^^)

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 21 september 2012 07:24

Leuk om te lezen haha! Blogger word vaak niet als beroep begrepen. Je hebt het geluk dat je ouders zoverl vertrouwen in je blog hebben! Ik denk dat je omgeving heel belangrijk is wat betreft bloggen, het stimuleert en motiveert je heel erg. Dat je vriendinnen zoals Suzanne, Sanne en Teske nu hebt is ook erg tof! Soort ‘collega’s’, right? Niet dat jullie samen op hetzelfde kantoortje werken haha maar jullie doen ongeveer hetzelfde. Respect voor je dat je die oude vrienden/klasgenoten whatevah stiekem een beetje uitlacht. Zolang jij maar happy bent met je beroep is het goed

[Beantwoorden]


Door Une Belle Vie op 21 september 2012 07:25

Leuk artikel! Mijn ouders staan ook achter me bij de blog die ik met twee vriendinnen heb. Sommige dingen moet ik uitleggen, mar dat is niet erg. De meeste van mijn vriendinnen weten een beetje wat het inhoud maar vragen er ook nooit naar. Als ze interesse hebben komen ze maar :)
Xxx

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 21 september 2012 07:25

wat leuk om te lezen =)

[Beantwoorden]


Door Mieke op 21 september 2012 07:26

Super! Die andere zijn gewoon stom haha je blog is super hoor!
Hmm ik ken denk Niemand met een raar beroep

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 21 september 2012 07:26

Leuk artikel !
Kiss

[Beantwoorden]


Door Charile op 21 september 2012 07:28

Heel leuk geschreven en ook erg leuk om te lezen :)

[Beantwoorden]


Door claire op 21 september 2012 07:32

leuk om eens te weten hoe je familie en vrienden erin dtaan. Gelukkig vinden ze het helemaal geweldig. ^^)

[Beantwoorden]


Door Lotje op 21 september 2012 07:36

Leuk artikel dit! Jij hebt echt van je hobby je baan gemaakt, dat kunnen niet veel mensen zeggen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 08:57:

Daar prijs ik mezelf ook heel gelukkig mee :ja:

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 21 september 2012 07:42

Eigenlijk ben ik zelf bang wat mensen eigenlijk van mijn blog vinden, vooral de mensen die bij mij op school zitten.. Als ik mijn dorpje op analytiscs ziet word ik al panisch haha. Maar verder weten mijn vriendinnen, zusjes en nichtjes er van :).

[Beantwoorden]


Door Eva op 21 september 2012 07:45

Leuk geschreven! Ik begin ook net, dus kwam goed uit!

[Beantwoorden]


Door fije op 21 september 2012 08:00

leuk stuk! De meiden die er grapjes over maken zijn alleen maar jaloers :)
x

[Beantwoorden]


Door Janneke op 21 september 2012 08:20

Hey Vera, leuk stukje! Jammer dat mensen het niet altijd begrijpen, ik ken dat wel een beetje. Een van mijn grootste hobby’s is LARP, of live action role play, wat veel mensen toch associëren met nerds die met rubberen zwaarden door het bos rennen om elkaar een mep te verkopen. Niets ligt verder van de werkelijkheid, als je het mij vraagt, het is een heel sociale hobby waar een hoop improvisatie en durf bij komt kijken. Mijn vorige vriend (die er niks van moest hebben) vroeg me regelmatig of ik weer een weekend hobbits ging vangen, vond ik niet zo heel leuk. Mijn huidige vriendje heb ik gelukkig ontmoet op een larpweekend, dus we snappen nu gelukkig allebei wat er nou zo leuk aan is!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 08:59:

Dat heb ik wel eens gezien op tv! Wat stom dat je ex-vriendje er zo over deed… Goed dat je daar vanaf bent en dat je nu iemand hebt die het wel begrijpt. Hobby’s zijn belangrijk en een partner hebben die ze begrijpt is dan denk ik ook wel echt een must. :-)

[Beantwoorden]

Sarah antwoordt op 21 september 2012 om 15:34:

Dat lijkt mij echt zó tof he haha! Ik heb er wel eens wat over gelezen, en het lijkt me echt geweldig, maar ik zou echt niet weten of je zomaar welkom bent bij dat soort events enzo haha

[Beantwoorden]

Janneke antwoordt op 1 oktober 2012 om 14:47:

Hey Sarah, bij de meeste verenigingen ben je gewoon welkom, ze zijn vaak zelfs heel blij met nieuwe gezichten! Sommige verenigingen hanteren een leeftijdsgrens, dat is wel zo. Ik zou zelf voor een kleine vereniging kiezen als je het een keer wilt proberen, dan is de aansluiting veel makkelijker. Hoop dat je het een keer gaat proberen ;)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 21 september 2012 08:26

Ik zit op klassiek ballet, en vooral op mijn vorige school, werd ik daarmee gepest.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 08:59:

Wat! Waarom? Ballet is tof!

[Beantwoorden]

Marjan antwoordt op 21 september 2012 om 11:00:

Ik ben het helemaal met Vera eens! Volg je hart, volg je passie, klassiek ballet vind ik echt prachtig, maar ik kon niet verder dan jazzballet in mijn kinderjaren. Echt, geniet er van!

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 21 september 2012 om 17:39:

Idd ! Ik heb zelf mijn hart gevolgd en zit nu op de academie (13). Maar als je het leuk vind,, trek niets van anderen aan, doe wat je wil volg je passie! :idee:

[Beantwoorden]

gerrianne antwoordt op 23 september 2012 om 19:43:

Ballet is echt prachtig om te zien! Ik kan daar echt van genieten. Al die mooie ballet stukken. Gewoon doorgaan! Ballet is geweldig. Niets of niemand hoeft je daar belachelijk voor te maken, Lisa! Moest er even uitgegooid worden, hi!

[Beantwoorden]


Door Linda op 21 september 2012 08:31

Heerlijk dat je ouders zo achter je staan, dat vond ik altijd enorm belangrijk. Mijn ouders wilden eigenlijk liever niet dat ik ging freelancen, dat vonden ze zo onzeker. Is het ook, maar ben blij dat ik het toch heb gedaan :)

Ooit hoop ik te kunnen leven van m’n beide websites, maar voorlopig doe ik nog commerciële opdrachten om m’n hypotheek te betalen.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 september 2012 08:31

Leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Hester op 21 september 2012 08:33

Leuk en goed om te lezen, zo motiveer je anderen weer! Dat je van je hobby je werk hebt gemaakt, daar kunnen anderen alleen maar van dromen en jaloers op zijn. ^^)

[Beantwoorden]


Door Mariette op 21 september 2012 08:37

Ik ben model en doe dus fotoshoots en loop soms shows. Dat wordt dan rond verteld bij mij op school en daardoor vragen vaak mensen hoe het zit met mijn “modellenleven”.
Goed geschreven verder!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 08:59:

Gewoon leuk geïnteresseerd? Dat is wel tof!

[Beantwoorden]


Door milou |Shimmer-Pie op 21 september 2012 08:38

Leuk geschreven stukje zeg!

Mijn familie vind het ook allemaal heel leuk dat ik een blog heb en mij vriend ook. Hij houdt er ook echt rekening mee!
Maar qua vrienden die snappen het neit zo en die begrijpen ook neit dat ik er tijd in moet steken…

[Beantwoorden]


Door femketje op 21 september 2012 08:39

ik ben zelf al sinds een jaar of 6 freelance model en fotografe en eigenlijk kijkt niemand er binnen mijn familie meer van op of om als ik weer eens een publicatie heb in een krant ofzo XD is wel grappig omdat je vaak op straat wel herkend word en je dan later berichtjes krijgt op twitter van ja ik heb je gezien in de stad maar durfde niet naar je toe te komen ^^ zo cute! hetzelfde heb ik ook wel met mijn blog, zeker waar ik woon :3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 09:00:

Ja, dat heb ik ook vaak! Bijna altijd als ik in de stad ben word ik aangesproken, vind ik heel erg leuk ^^). Zo gek om lezeressen in het echt te zien.

[Beantwoorden]


Door Diedeke op 21 september 2012 08:44

Ik vind het echt super wat je allemaal doet! Daar mag je trots op zijn! En ik als ”beginnende” de blogger vind dat helemaal niet raar haha.
Ga gewoon zo lekker door!

[Beantwoorden]


Door lin op 21 september 2012 08:46

Ik vind dat zo vreemd he… Dat mensen stom gaan doen om het feit dat jouw passie beauty is en je daar je werk van maakt. Jij lacht heb toch ook niet uit omdat ze het bijvoorbeeld leuk vinden om met oude mensen te werken?
Sommige mensen snappen zo ontzettend niks van hoe de wereld in elkaar zit. Jammer vind ik dat.
Wat goed en fijn dat je familie je zo steunt, daar heb je tenminste iets aan ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 09:01:

Ze zijn kortzichtig of vinden mij gewoon heel stom. Het maakt niet uit, ik ben blij dat ik iedereen met ieder beroep gewoon kan respecteren. (als je geen huurmoordenaar bent ofzo dan :D).

[Beantwoorden]


Door Selina op 21 september 2012 08:55

Jij mag zo trots zijn op jezelf!!
Ik werk als sociotherapeut op een gesloten afdeling met 8 mannelijke SGLVB’ers (Sterk Gedragsgestoord & Licht Verstandelijk Beperkt) die TBS opgelegd hebben gekregen voor het plegen van een zedendelict. Jup, een hele mond vol en ook nog eens een doelgroep waar de maatschappij grotendeels van walgt. Hierdoor krijg je vaak vreemde gesprekken tijdens feestjes,.. De tijd dat ik mij er iets van aantrok is voorbij. Ik heb een leuke baan en deze mannen zijn ook gewoon mensen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 09:02:

Wauw, respect dat je dat werk doet! Lijkt me enorm moeilijk, fantastisch dat er mensen zijn zoals jij.

[Beantwoorden]

Selina antwoordt op 21 september 2012 om 12:07:

Dankjewel :)

[Beantwoorden]

Lenneke antwoordt op 21 september 2012 om 18:17:

Wat interessant! Zou daar zeker meer over willen weten.

[Beantwoorden]


Door Pippi op 21 september 2012 08:57

Mijn moeder is trots op alles dat ik doe en de vrouw van mijn broertje laat weleens weten dat ze mijn blog leest, maar verder hoor ik nooit iets van de familie. Mijn vriendinnen en al die leuke mensen die ik “ken” via Twitter, Facebook en de daaruit voortvloeiende IRL ontmoetingen kunnen wel lachen om mijn nagellakverslaving en de ellende die ik meemaak als voetbalmoeder.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 21 september 2012 09:07

Leuk geschreven

[Beantwoorden]


Door Anneke op 21 september 2012 09:21

Ik kan begrijpen dat je ouders het eng vonden, maar wel heel lief dat ze je altijd hebben gesteund. En dat ze zo trots op je zijn. :)

[Beantwoorden]


Door Nicky op 21 september 2012 09:30

Goh echt een opmerkelijke hobby heb ik denk ik niet, al windsurf ik wel (elk weekend, als het tenminste wilt waaien!). Om goedkoop (en veel!) te kunnen reizen om te windsurfen, kreeg ik van mijn ouders op mijn 18e verjaardag een oude camionette, die ik samen met mijn vriend heb ingericht als een soort mini-mobilhome. Daarover krijg ik wel vaak vragen, want mensen snappen niet snel dat je NIET op hotel gaat op vakantie. ‘Waar was jij je dan?’ ‘Is dat niet koud ’s avonds?’ ‘Hoe eten jullie dan?’ Het is maar een greep uit de vele (voor mij absurde) vragen die ik soms krijg. Ik ben dit leven ook gewend, mijn ouders hebben heel mijn leven lang een mobil home gehad waarmee we elk weekend en elke schoolvakantie mee op reis gingen, dus het is me letterlijk met de paplepel ingegoten…

[Beantwoorden]


Door Nora op 21 september 2012 09:42

Leuk geschreven! t is belangrijk dat je familie et leuk vind :)!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 21 september 2012 09:45

Ik vind het juist echt supertof voor je joh. Je ging echt van make-upalicious naar BAM VeraCamilla.nl! Het ging zo snel maar zo cool :D Dat wilde ik even vertellen.
Verder snap ik de vraag wel, maar fijn dat je ouders achter je staan. Da’s toch wel errrug belangrijk :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:09:

Dankjewel Esmay! En haha, makeupalicious… Wat iedereen verkeerd schreef :D

[Beantwoorden]

Esmay antwoordt op 21 september 2012 om 17:00:

Ik kan het me allemaal nog ERRUG goed herinneren hihi! En ik mag toch best zeggen dat je site echt HEEL ERG is verbeterd? (a)

[Beantwoorden]


Door Dita op 21 september 2012 09:48

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Freeee op 21 september 2012 09:51

Wauw vera wat een tof verhaal! Ik bem net 4 weken geleden geopereerd aan mijn buik, ik had een tumor van 15 bij 8 cm. Dat was heel heftig want ik heb dus 2 jaar met een tumor rondgelopen van een kilo zonder het te weten… Ook heb ik nog pfeiffer (en ook nog gepest…) gehad. Hierdoor kon ik in de 2e klas niet naar 3havo ik was gewoon te moe… Daarom doe ik nu vmbo tl, niks mis mee maar ik had zo als doel die havo.. Ik zit nu in mijn examenjaar en hoop daarna alsnog de havo te doen en alleen dingen te doen die ik leuk vind! Daarom ben ik ook zo gek op jou blog! Jij hebt je werk gemaakt van iets wat je te gek vind! Ik vind foto’s makem verhaaltjes scrhijven, filmpjes maken heel gaaf maar ik heb geen blog of etc.
(love) Xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:11:

Wow, een tumor… Ongelooflijk. Hoe is het vooruitzicht? Herstel je er waarschijnlijk wel helemaal goed van, geen uitzaaiingen? School is niet alles, het is belangrijk dat je weer helemaal gezond wordt en dat je gelukkig bent. Je kunt na het VMBO altijd nog Havo gaan doen als je dat wilt. Je hebt wel meer aan je hoofd op dit moment denk ik <3 Heel veel sterkte en beterschap!

[Beantwoorden]


Door Simone op 21 september 2012 09:51

Vera, je komt echt als een supersterk persoon op mij over. Je blog is top!

[Beantwoorden]


Door Anne (van de sportschool ;) op 21 september 2012 09:53

Hey Vera, leuk artikel zeg! Herken veel van wat je zegt, vooral dat verjaardagsgedeelte. Heb de hele tijd het gevoel dat het over mij gaat en voel me dan wel bezwaard tegenover mijn zusje die ‘gewoon’ aan de universiteit studeert.
En onbekenden vragen ook altijd hetzelfde;

‘Maar kan je daar dan van rondkomen?’
‘Waarom doe je niet mee aan the Voice?’
‘Laat eens horen dan?’
‘Binnenkort is de buurman van de tante van mijn oudklasgenoot jarig, je kan daar wel optreden! Nee het niet betaald, maar je vindt het toch leuk?’

Soms ververvelend, vooral die laatste vraag. Aan de andere kant is het natuurlijk wel heel leuk dat mensen zoveel interesse hebben in wat je doet : )

Fijne dag!

Liefs,
Anne

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:12:

Haha, echt zo grappig dat je reageert als Anne van de sportschool ^^)

[Beantwoorden]

Anne (van de sportschool ;) antwoordt op 21 september 2012 om 23:42:

Dan weet je wel meteen wie ik ben, hihi : )

[Beantwoorden]


Door Annemieke op 21 september 2012 09:56

Geweldig mooi artikel Vera,
Heerlijk om te lezen dat je oude klasgenoten/vriendinnen extra lief aankijkt als je ze tegen komt!! HAHA BAMM!! :wave:

U go girll (love)

[Beantwoorden]


Door Bella op 21 september 2012 09:58

Superstoer dat je doet wat je leukt vind. En vooral niets aan trekken van de mensen die achter je rug om nare dingen zeggen. Ik zeg altijd maar , die zijn gewoon jaloers.

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 21 september 2012 09:58

Heel leuk geschreven Vera! Het lijkt mij heel erg lastig om mezelf steeds zo te verantwoorden om wat ik doe, heel knap dat je er zo goed en luchtig mee omgaat!
Ik heb alleen wel een foutje bespeurd.. Daar is de mierenneuker weer ;) Er staat; ‘Dat was voor HUN, maar ook voor mij even omschakelen’. HUN slaat op bezit; HUN auto, HUN aanhanger. In een gewone zin, zonder dat je een bezit hoeft aan te geven, gebruik je HEN of ZIJ. In deze zij dus; ‘Dat was voor HEN, maar ook voor mij even omschakelen’.
Hopelijk is de uitleg een beetje duidelijk :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:13:

Ahhh, dat wist ik! Super fijn dat je het even zegt en uitlegt, dat waardeer ik echt.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 september 2012 10:00

Je kunt trots zijn op je blog Vera! Laat ze maar praten hihi. x

[Beantwoorden]


Door Veerle op 21 september 2012 10:01

Ik heb niet echt een ‘originele’ hobby/baan waar mensen wel eens niks van snappen, maar ik ben wel vegetariër. Ik vind het gewoon zielig voor die dieren en vlees is gewoon belastend voor het milieu. Daarom eet ik het niet. Ik ben op mijn 7e gestopt met vlees eten, mijn ouders en familie eten allemaal nog wel gewoon vlees. Zij accepteren het wel en mijn meeste vrienden ook, maar toen ik vorige week in Frankrijk in een huis zat met vrij veel mensen die ik niet kende, merkte ik toch dat er een aantal jongens waren die het heel interessant vonden (‘Ga vlees eten!’ ‘Hier, wil je vlees?’ en dan stukjes ham op mijn bord gaan leggen en broodjes met ham in mijn gezicht duwen enzo). Ik vind het prima als zij vlees willen eten, echt, heb ik geen problemen me. Je hoeft het ook echt niet met me eens te zijn, maar dit vond ik gewoon echt niet leuk,

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:15:

Nou ja, wat ongelooflijk lullig! Heb je er wel wat van gezegd? Vind het juist super knap als mensen vegetariër zijn.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 september 2012 10:06

super mooi stukkie <3!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 21 september 2012 10:07

Hoi Vera,
Ik heb een beetje het zelfde probleem. Eigenlijk werkt mijn hele familie in de advocatuur of het bedrijfsleven. Iedereen wil en denkt dat ik na mijn gymnasium diploma ook rechten ga studeren. Maar eigenlijk trekt het theater heel erg. Ik heb nu een tussenjaar (tot grote ergernis van mijn ouders) en volg een vooropleiding van de toneelschool. Ik durf haast niet te kiezen voor het toneel omdat het niet echt gesteund wordt. Maar als ik dan op een open dag van een toneelschool ben, dan voelt het alsof ik verliefd ben. Ik voel die passie, om mooie stukken te brengen, om tot het uiterste te gaan om iets over te brengen aan het publiek. Om te creëren. Ik heb besloten om auditie te doen voor twee scholen. Als het niet lukt ga ik rechten doen, ik mag het een keer proberen. Als ik toegelaten wordt ga ik het avontuur aan. “In a world where you can be everything, just be yourself”

[Beantwoorden]

Noor antwoordt op 21 september 2012 om 12:01:

Het vereist moed om je hart te volgen. Ik vind het heel knap dat je dat al durft op, kennelijk, jonge leeftijd!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:15:

Ik ga voor je duimen Sophie!

[Beantwoorden]

Leonella antwoordt op 21 september 2012 om 21:30:

Als je dan allebei gaat doen kun je in elk geval heel goed een jurist spelen, haha. Maar als die wereld je niet trekt, waarom is het dan wel een optie? Zou je dan niet iets anders kunnen zoeken dat ook meer de creatieve kant op ligt?

[Beantwoorden]


Door Sofie op 21 september 2012 10:13

Ik besloot eind mei om mijn studie stopt te zetten. Gewoon omdat ik er geen energie meer voor had. Het was echt niets voor mij, dus ik vond het nutteloos om er mee door te gaan. Dat was een heel moeilijk moment, ook voor mijn ouders. Intussen heb ik een vaste baan als verkoopster bij een kledingketen en steunen mijn ouders mij volledig in deze beslissing :) In mijn vrije tijd houd ik een blog bij, maar dat nemen ze niet al te serieus. Hoewel daar de laatste tijd -nu ik af en toe pakketjes en producten ontvangen- toch verandering in komt :)

[Beantwoorden]


Door Rachel op 21 september 2012 10:14

Mooi geschreven! Ik beoefen een sport die vrijwel niemand echt kent en ook heel erg onderschat wordt. Winterguard, oftewel colorguard. Wij trainen echt heel veel en wedstrijden zijn ook belangrijk voor het team en de club. Mensen hebben vaak de neiging als ik zeg dat ik een hele dag moet trainen van 11 tot 5 ‘ach, dan ga je toch een keertje niet’ neeee zo werkt dat niet!! Best jammer..

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 21 september 2012 10:14

Hier eigenlijk ook wel mensen die het niet begrijpen wat ik doe.
Ik werk dus vanuit huis uit heb een eigen bedrijf in Grafisch Design en daarnaast kunnen mensen mij ook inhuren als freelancer voor diverse andere werkzaamheden.

Voor veel mensen lijkt het net alsof vanuit huis werken gewoon iets is wat je doet languit op de bank, maar dat is het dus niet ;-)

[Beantwoorden]


Door Petra op 21 september 2012 10:21

Mooi om te zien hoeveel mensen zich kunnen relateren met dit artikel! ik vind het erg knap hoe je het hebt gedaan en ook vooral fijn voor je dat je familie je zo steunt en steunde!
ik denk dat het bij mij thuis niet zo was geweest, bij ons is opleiding het 1e en mijn ouders hadden het nooooit goed gevonden als ik eerder was gestopt bijv.
Als ik eerst mn opleiding had gedaan en daarna mn dromen ging najagen zou het wel goed zijn geweest,maar school stoppen? never… Dus knap dat jouw ouders daar zo supportive in waren al moet dat ook wel onzekerheid brengen of jij wel echt ‘groot’ zou worden in het bloggen.. Gelukkig is het (tot nog toe) goed uitgepakt!

Wil je trouwens nog wel iets van een opleiding doen/afmaken?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:18:

Ik wilde eigenlijk al veel eerder stoppen, maar toen was het toch wel echt ‘haal dat papiertje nou even, dat heb je nodig’. Mijn school was alleen zó slecht en zó’n puinhoop, dat toen ik opeens moest blijven zitten mijn ouders ook inzagen dat ik gewoon moest stoppen. Daar kwam bij dat het heel goed met mijn blog ging en zij inzagen dat ik misschien wel nooit een diploma nodig ga hebben. Ik zou echt niet voor een baas willen werken namelijk. Ik realiseer me wel dat ik niet voor altijd kan blijven bloggen, maar als dit stopt denk ik dat ik iets anders ga opzetten. En heb ik toch een diploma nodig, dan ga ik weer naar school.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 21 september 2012 10:35

Als lezeres van beautyblogs krijg je het ook soms om je oren :’D Vorig jaar behandelden we met Engels een artikel over vloggers en meisjes die shoplogs opnemen voor YouTube. De hele k las begon direct over hoe belachelijk dat wel niet was, waarom zou je daar naar kijken, en ze krijgen gratis spullen terwijl ze helemaal niks doen? Dan zit je daar ineens tussen van ‘eh.. ja.. eh.. ik kijk die video’s dus wel, soms, en er bestaan hele blogs over fashion en beauty, daar lees ik er een stuk of 20 per dag van’. Was ik ineens ook belachelijk. Ik heb ook een beetje het idee dat, nu ik op de universiteit zit, mijn medestudenten me een beetje oppervlakkig vinden. Het introkamp ging over beauty and the nerd, ik loop helemaal warm voor beauty en tijdens bijvoorbeeld de pubquiz wist ik ook alle beautyvragen. Toen kreeg ik toch een beetje het gevoel alsof interesse voor beauty niet aan intelligentie gekoppeld kan worden, alsof je als universitair student je alleen maar mag studeren voor ”hoogopgeleide” dingen.

Niet echt een opmerkelijke hobby, maar zeg mensen dat je paardrijdt en de eerste vraag is altijd ‘maar dat is toch geen sport? het paard doet alles voor je.’ ^^)

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 21 september 2012 om 10:35:

*alleen maar mag interesseren, foutje :3

[Beantwoorden]

CaptureBeauty antwoordt op 21 september 2012 om 13:00:

OOOOh dat is zooo frustrerend over paardrijden! Ze moesten eens weten hoe intensief een training kan zijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:21:

Jaaa, vrouwen in de beautyindustrie worden vaak ook voor dom aangezien. Visagisten zouden het ook makkelijk hebben… Dat is iets waar ik ook erg ben achter gekomen de laatste tijd. Vriendin van me die theater opleiding doet geeft ook opeens niks meer om make-up, want dat is daar echt not done. Doe gewoon lekker wat je leuk vindt denk ik dan!

[Beantwoorden]

Leonella antwoordt op 21 september 2012 om 21:33:

Zou je de blog van oppervlakkige wijven eens moeten lezen! Die is heel grappig, ze bloggen over beauty en mannen en first world problems, tussen hun studies door =) mooie inspiratie voor beauty en brains, haha

[Beantwoorden]


Door ValleyDoll op 21 september 2012 10:37

Ik vind het echt moedig van je dat je die stap hebt durven zetten en van je blog een fulltime job hebt gemaakt. Er zijn er niet veel die je dat na doen.
Ik heb 1 vriendin die weet van mijn blog en er erg enthousiast over is maar voor de rest weet niemand er van. Het is nooit ter sprake gekomen en zo blijft mijn blog van mij alleen en hoeft niemand hem er mee te moeien en ondertussen heb ik zoveel online blog vriendjes gemaakt. Is echt leuk zo :-)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 21 september 2012 10:48

Heel goed dat je hierover schrijft! Mijn bezoekers vragen er ook vaak naar (‘hoe reageerde iedereen toen je begon te bloggen?’ en ‘heb je veel nare reacties gehad?’), terwijl het voor mij maar een hobby is. Ik kan me voorstellen dat jij nog veel meer van dat soort vragen en reacties krijgt, goed dus dat je erover schrijft. Herkenbaar ook wel, het stukje dat je schrijft. Ik vind het nog steeds knap dat je die stap hebt durven zetten, om full time te bloggen. Waarom ook niet? Je verdient er je brood mee, mensen vinden het leuk en je wordt zelfs steeds groter. Tof! En het laatste stukje van dit artikel vind ik nog het allermooist ;)

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 21 september 2012 10:58

Leuk om te lezen, fijn dat je ouders je zo ondersteunen!

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 21 september 2012 11:07

Fijn dat je zoveel steun hebt van je familie! Zelf zit ik soms ook met mensen die het niet begrijpen. Ik ben overgeschakeld van een gewone school naar thuisstudie omdat dat voor mij aangenamer is. Meeste mensen begrijpen niet hoe ik studeren combineer met werken.

[Beantwoorden]


Door Milou / LounaBeauty op 21 september 2012 11:18

Sterk artikel, je schiet hem vol in de roos. Goed beschreven, vooral het gedeelte over ‘oud klasgenoten” .. Vreselijk, ik zou ook voor geen goud willen ruilen! :) Ga zo door je doet het geweldig. x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:21:

Dankjewel Miloutje!

[Beantwoorden]


Door Ellis op 21 september 2012 11:19

Ik vind je een leuke toffe stoere meid! Gewoon wou ik even vertellen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:21:

Dankjewel :$

[Beantwoorden]


Door Suus op 21 september 2012 11:25

Ik snap precies wat je bedoelt! Belangrijkste is dat jij achter je keuzes staat en je er prettig bij voelt. Je doet het hartstikke goed en ik vind je blog ook hartstikke leuk :)

[Beantwoorden]


Door Ronne op 21 september 2012 11:34

Mijn ouders vinden mijn blog wel grappig. Ze snappen nog niet helemaal dat ik zoveel tijd steek in iets waar ik geen geld mee verdien, maar als ze mijn outfit posts zien vinden ze dat toch wel erg mooi (hoewel mijn moeder af en toe wat moeite heeft met mijn half doorzichtige AA body en kleurrijke outfits). Mijn vriend is webdesigner, dus die begrijpt mij erg goed en helpt me ook met het design en het maken van de foto’s. Ontzettend leuk! Je moet gewoon doen wat je leuk vindt, want dat is vaak ook hetgeen waar je het best in bent. En dat anderen dat dan niet snappen zal mij werkelijk waar worst wezen. Ik heb tot nu toe gelukkig alleen maar leuke reacties gehad.

[Beantwoorden]


Door Linda B op 21 september 2012 11:57

in mijn familie snappen ze niks van mij,, al mn ooms/tantes/neven/nichten hebben allemaal VWO en universiteit gedaan of zitten op de uni.
Ik daarintegen zit op het MBO dierenartsasistente en mijn familie wil daar niks van weten omdat ik zogenaamd dan later”niks” zou verdienen.
Ik ben zwaar teleurgesteld in mn familie want ik ben best ver gekomen (vmbo K en dan niveau 4) want ze wilen/eisen van me dat ik naar het HBO ga zodat ik nog een “status” kan opbouwen en er later financieel “goed” voor kan staan. Bij elk familiefeest laat ik mn gezicht niet eens meer zien omdat ik bang ben dat ik steeds weer commentaar naar mn hoofd krijg van dat ik hoger opgeleid moet zijn enz.
Alle gesprekken bij een familiefeest gaan over universitele studies, buitenlandse stage en heel veel success/erkenning.
Ik hoor niet in dat wereldje thuis en dat doet me heel veel pijn puur omdat mn familie wil dat ik een echte dierenarts moet worden ipv assistente ( dan hoor ik pas in hun “rijtje” thuis :s )

[Beantwoorden]

Noor antwoordt op 21 september 2012 om 12:05:

Beste Linda B, het is heel belangrijk dat je doet waar je je goed bij voelt. Ik spreek uit ervaring. Mijn idee is dat mensen die jou hun wil proberen op te leggen (zonder dat ze daar een goede reden voor hebben), dat doen uit angst of uit ontevredenheid over hun eigen leven. Houd dat in gedachten. Wees blij dat jij je eigen weg durft te gaan. Ik wens je veel sterkte.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:25:

Linda, dat lijkt me echt heel vervelend. Ik hoop dat je je hart volgt en dat je familie op den duur inziet dat het belangrijk is dat jij GELUKKIG bent. Ik hoop wel dat je daar voor kiest. Volgens mij wordt je een geweldige dierenarts assistente en er is helemaal niets mis met een gezellig rijtjeshuis.

[Beantwoorden]

Linda B antwoordt op 21 september 2012 om 19:49:

Dankjewel Vera je bent echt een schat xx

[Beantwoorden]


Door Beau op 21 september 2012 12:13

Ik zit op scouting, iets wat ook niet veel mensen begrijpen. Het is zo moeilijk uit te leggen wat je nou precies doet…
Ook zit ik er over te denken om na mijn vwo niet te gaan studeren, maar een visagie opleiding te gaan doen. Ik had het er over met mijn vriendinnen en een meisje uit mijn klas hoorde dat. Je had haar hoofd moeten zien! Echt zo van; uhm jij, makeup?
Maar eigenlijk motiveert dat soort opmerkingen mij meer om te doen wat ik wil doen. Want tja, zij vinden weer andere dingen leuk die ik niet snap.

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn op 21 september 2012 12:13

Echt een opmerkelijke hobby heb ik inderdaad. Ik doe namelijk aan rolstoelhockey. Ik zit buitenshuis in een rolstoel en door een combinatie van aandoeningen kan ik niet meer werken (iets met energie, pijn etc. ). Ik blog dus ook dagelijks, soortgelijk aan wat jij doet maar met een twist zeg maar. Ik snap helemaal dat dat moeilijk uit te leggen is.

Wat mijn familie ervan vind? Ze snappen er niks van, de rolstoel niet (want binnenshuis kan ik toch lopen? waarom buitenshuis dan niet?) rolstoelhockey niet (je gaat toch niet sporten met GEHANDICAPTEN?) dat ik niet meer kan werken snappen ze al helemaal niet… en dan ook nog bloggen. Dat snappen ze nog minder.
Let wel, het gaat hier niet over mijn broertje, zussen en ouders, die snappen het natuurlijk wel en vinden het geweldig leuk dat ik ondanks alles nog vreselijk druk bezig ben en geen geraniumtype ben geworden.
Maar de rest van mijn familie snapt het dus niet. Op verjaardagen gaat het dus ook steevast over het waarom van bijna alles… Werken (en dan een echte goedbetaalde baan) heeft een enorme status binnen mijn familie. En als je dan niet werkt moet je studeren.
Een uitkering, om welke reden dan ook is een schande. Je snapt hem he…

maar om positief te eindigen, mijn man staat vierkant achter mij en op mijn blog krijg ik niet meer dan leuke reacties. En verder doe ik waar ik energie van krijg en van geniet. En als mensen dat dan raar vinden, ongeacht of het familie is, dan is dat hun probleem!

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 21 september 2012 om 12:35:

He Rozemarijn,

Wat vervelend voor je! Ik hoop dat mensen snel gaan begrijpen wat jij mee maakt!

Groetjes Anne

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 13:28:

Oh bah! :-( Ongelooflijk. Blijf vooral denken aan je familie (ouders, broertje en zussen) en man die het gelukkig wel begrijpen. Zij doen er toe, de rest niet. <3

[Beantwoorden]

Linda B antwoordt op 21 september 2012 om 19:51:

Hee Rozemarijn ik vind het heel rot voor je hoe je familie reageert ik hoop dat ze later inzien dat ze heel erg fout zaten xx

[Beantwoorden]


Door lin op 21 september 2012 12:40

Heb super veel respect voor je! Lijkt mij heel moeilijk om om te gaan met mensen die je belachelijk maken/niet serieus nemen…

[Beantwoorden]

lin antwoordt op 21 september 2012 om 12:41:

Of niet per se om gaan maar gewoon om ze te kennen en tegen te komen

[Beantwoorden]


Door joanydvv op 21 september 2012 13:02

Zelf ben ik helemaal verslaafd aan lezen. En dat maakt me niet altijd even populair onder mijn familie en vrienden. Wanneer zij volop in discussie zijn over makeup en parfum etc. wil ik het het liefst hebben over wanneer nou eindelijk het vervolg op Inwijding van Veronica Roth in de winkel komt.
Dat is ook de reden waarom ik mijn boekenblog en booktube kanaal ben begonnen op die manier kom ik toch in contact met mensen die net zo gepassioneerd zijn over boeken als ik. Dus kan ik toch mijn ei kwijt, en tegelijkertijd kan ik het met mijn vriendinnen hebben over dingen die ons allemaal interesseren :)

[Beantwoorden]


Door Amber op 21 september 2012 13:15

Ik zit op de dansacademie, ik ben 13 endoe dit nou een jaar, sinds mijn 12 reis ik op en neer. Ik doe daar 2 uur heen en 2 uur terug over. Het is zwaar maar mijn passie en geweldig! Wat jij vertelde klopt wel ik heb ook alleen maar vriendinnen op de academie, ik had vriendinnen thuis maar die begrijpen niet waarom ik hier voor gekozen heb. Ik ben gelukkig blij en doe wat ik het allerliefste doe. Jij ook! Liefs, Amber

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:00:

Wauw, enorm gaaf dat je dat doet! Ik ben altijd zo jaloers op meisjes die goed kunnen dansen ^^)

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 21 september 2012 om 17:23:

Thanks, dit vind ik zo leuk om te lezen. Ik heb dan een ballet opleiding de meeste mensen vinden het tuttig of hebben d’r gewoon geen respect voor. Heel erg bedankt!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 21 september 2012 13:28

Haha, precies de reden waarom ik twijfel of ik het wel aan mijn directe omgeving moet vertellen dat ik blog. Ik begin er nu geld mee te verdienen en mijn moeder vraagt zich dan wel eens af waar ik ineens die nieuwe kleding vandaan kan halen terwijl ik nu geen bijbaantje heb en moet sparen voor komende maand als mijn eerste huur weer wordt afgeschreven.

Mijn vriend weet het wel, die reageert ontzettend positief en steunt me echt. Hij vind het fantastisch dat ik iets kan doen dat ik leuk vind en dat het me nog lukt om er een beetje geld mee te verdienen. Zelfs zijn grote broer van 27 is erachter gekomen dat ik blog en leest het als er iets opstaat dat hem aanspreekt. Dat vind ik leuk. Maar ik ben destijds gaan bloggen zonder het tegen m’n ouders te zeggen omdat mijn vader me overal en nergens wilde volgen. Hij maakte speciaal hyves aan en werd alleen vrienden met mij en m’n zusje zodat hij ons kon volgen. Hetzelfde met facebook een tijd geleden. Ik vind het irritant dat hij altijd alles van mij moet weten en heb het daarom destijds ook niet verteld. Ik heb dan ook niet zo’n goede band met m’n vader, dus het ligt ook een beetje anders. Mijn moeder weet het trouwens ook niet, omdat ik het nu lastig vind nu het al vrij groot is geworden, om het aan haar te vertellen.

Tja. Ik heb mezelf in deze positie gedrukt natuurlijk. Maar ook mijn vriendinnen weten het niet. Of ze weten het wel, maar ze snappen het niet of hebben er geen interesse in ofzo. Ze volgen me op twitter en dagelijks komt er een update voorbij, dus daar zouden ze op kunnen hebben geklikt. Maar ik hoor ze er ook nooit over, dus voor hen is het waarschijnlijk gewoon iets dat ze niet begrijpen, iets waar ze totaal niet in thuis zijn.
En de meiden op mijn nieuwe opleiding vertellen van dit is ook weer zoiets.

Terwijl het zo simpel is. Als er ook maar één iemand is die mij googled en op de allereerste hit klikt, het allemaal bekend is. Maar daar zijn mijn ouders nog niet op gekomen….

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:01:

Heb je het er wel met je vader over gehad, dat je dat vervelend vindt? Sooner or later komen ze er toch achter…

[Beantwoorden]


Door sophie op 21 september 2012 13:43

Mooi geschreven! Ik blog, (mijn vader begrijpt er niks van , maar die snapt heel het internet nietXD) En gelukkig reageert iedereen positief; aangezien ik nog niet echt lang een blog heb weet mijn familie er niks over.

[Beantwoorden]


Door Angelique op 21 september 2012 13:45

Top en leuk geschreven Vera! Lekker laten gaan inderdaad die mensen die zo raar doen! Ze weten niet wat ze missen en zijn waarschijnlijk gewoon stink jaloers! Ga lekker zo door je bent een top meid <3

[Beantwoorden]


Door Deborahschrijft op 21 september 2012 13:46

Meid, je mag hartstikke trots op jezelf en op je blog zijn!
Die mensen die jouw uitlachen zouden zelf uitgelachen moeten worden. Het feit dat je eigen baas bent, discipline toont en je geld met je blog verdiend maakt jouw een beter mens.

Ik vind het knap dat je jouw blog zo goed op heb kunnen bouwen. Ik blog al flink wat jaren en mij is het nog niet gelukt! hahaha

Groetjes
Deborah

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 21 september 2012 13:46

Ik blog ook, mijn vrienden die snappen niet zo goed wat het is, mijn ouders wel! Vriendje vind het ook ECHT heel erg leuk, super fijn!
Ik heb wel altijd discussies met mijn studentenvrienden over studenten vs. ondernemers, hehehe :P Maar dat is gewoon leuk en vriendelijk enzo!

Fijn dat jij ook genoeg mensen in je omgeving hebt die het wel begrijpen :)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 21 september 2012 13:48

Heel leuk om te lezen! Ik vind dat je trots mag zijn op je site!:)

[Beantwoorden]


Door Barbara op 21 september 2012 13:50

Leuke blogpost! Om mij heen komen vriendinnen en familie wel anar mij toe met vragen om tips als ze een nieuwe dagcreme nodig hebben, etc. Leuk! Ook maak ik ze graag blij met producten die ‘over’ zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:02:

Ja, die heb ik ook! Dat is wel heel leuk :ja:

[Beantwoorden]


Door Linsey op 21 september 2012 13:51

Wat een interessant stukje om te lezen, erg leuk geschreven, vind dat je daar echt talent voor hebt! :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:02:

Dankjewel Linsey! :$

[Beantwoorden]


Door lianne op 21 september 2012 13:52

wow ik heb zoveel bewondering voor je. en die zielige mensen die je belachelijk maken zijn gewoon stront jaloers.

xx <3

[Beantwoorden]


Door Moniek op 21 september 2012 13:59

Ik hoor ook wel eens, ‘Een blog? Over make-up? En dan?’. Maar goed, zo heeft iedereen iets wat hij/zij leuk vindt! Ik trek me er niet zoveel aan.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:03:

Ja, soms nog met rare gezichten ook. Die zie ik gelukkig niet ;-)

[Beantwoorden]


Door Katja op 21 september 2012 13:59

Rare school zeg, maar wel goed dat je gewoon doet wat je leuk vind, het dat is toch wel een zeer belangrijk punt. En naar die oud klasgenootjes die je raar aankijken, gewoon glimlachen zoals je zegt, haha. Ze zijn te jaloers, maar daar hoef je ze verder ook niet te beschuldigen :) Als je blij bent met wat je doet is dat het mooiste :D

[Beantwoorden]


Door Laura op 21 september 2012 14:05

Ik denk dat die mensen die zo moeilijk doen over je blog gewoon stikjaloers zijn en elke dag je blog bezoeken. Ik hoop dat je nog jaren door blijft gaan met bloggen!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 21 september 2012 14:05

Heel erg leuk om te lezen:D

[Beantwoorden]


Door Bodi op 21 september 2012 14:18

Dat laatse, van het uitleggen, ken ik helemaal! Mijn blog is pas 2 dagen online, maar ik heb vroeger ook veel geblogd en toen vond ik het ook altijd een beetje stom om het uit te leggen zegmaar. Ik kon het nooit goed verwoorden, wat ik nou eigenlijk deed!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:04:

Dat vind ik dus ook moeilijk! Want alleen het bloggen is het niet, het is zoveel meer. Je snapt het eigenlijk pas als je het zelf doet. Super lastig. Maar ik denk dat in veel hobby’s en beroepen wel het geval kan zijn.

[Beantwoorden]


Door Dhini op 21 september 2012 14:32

Top en fijn dat je ouders achter je staan.

[Beantwoorden]


Door Nadine op 21 september 2012 14:33

Haha garage vol kartonnen dozen! De meeste mensen vinden mijn muziek smaak vreemd.. Een meisje die gek is op make-up, maar ook rock en af en toe metal luistert. Vreemd want eigenlijk heeft het toch niets met elkaar te maken haha!

[Beantwoorden]


Door Adinda op 21 september 2012 14:39

Lieve Vera,

Misschien snappen je vriendinnen het niet en willen ze je niet begrijpen..
Maar wij zijn allemaal zeer dankbaar dat je deze fantastische blog iedere dag schrijft en leuke filmpjes over nagellak etc maakt:)
Wij worden er allemaal blij van en boven al jij word er blij van!
En dat is het belangrijkste!
Dank je wel voor het lichtpuntje van mijn dag.
En me het idee geven dat ik een vriendin heb :)

Geniet van ieder moment!
Liefs Adinda

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:04:

Ah dankjewel Adinda… <3

[Beantwoorden]


Door Lyanne op 21 september 2012 14:45

Je mag ook super trots zijn op je blog! Ik ben dus altijd bang voor de laatste variant: de mensen die aardig in je gezicht doen, maar ondertussen over je roddelen. Daarom vertel ik het niet tegen iedereen en dat is misschien wel het foutste wat je kan doen. Ik ben er immers trots op! Bedankt voor dit goede artikel!

[Beantwoorden]


Door Lovethatmakeup op 21 september 2012 15:00

Goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Marielle op 21 september 2012 15:11

Ik herken het wel. Ik ben zelf de eerste binnen mijn familie en een groot deel van mijn vriedenkring de enige die VWO doet. Het is voor velen lastig te snappen dat ik zelf ook graag wil studeren en het helemaal niet erg vind om zoveel en lang naar school te gaan. Daarnaast ben ik ook nog eens de enige die een vriendje heeft, die jammer genoeg best ver weg woont. Maar daar ben ik dus ook best wel vaak wat vaak lastig is om te begrijpen dat ik bijna 80 euro per maand uitgeef om bij mijn vriendje te komen. Maar ik heb wel super lieve vrienden en familie en bovenal een super leuk en lief vriendje (love) en ik prijs me met al die lieve mensen om mij heen!

[Beantwoorden]


Door Femke op 21 september 2012 15:25

Leuk artikel vera!
Ik maak zelf ook filmpjes, sommige op school doen dat ook, maar sommige pesten je er echt mee, maar zij snappen het niet en weten niet hoeveel lol je eruit kan halen, dus daar heb ik schijt aan! Haha

[Beantwoorden]


Door Femke op 21 september 2012 15:26

Heel erg leuk geschreven! Ook gaaf dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken, dat lijkt me zo leuk. Fijn ook dat je ouders er ook totaal achter staan, mooi om te horen. Je kunt trots op je blog zijn, Vera! :D

[Beantwoorden]


Door Sarah op 21 september 2012 15:28

Heel fijn om te lezen dit artikel. Ik ben ooit begonnen met vloggen en ik vond het leuk, maar ik werd er (inderdaad) ook om belachelijk gemaakt achter mijn rug om. Daar ben ik maar mee gestopt, want ik mag geen filmpjes van mezelf op internet zetten (met als reden dat iemand je kan ‘bewerken’ en dat ze het niet willen hebben). Ik hou heel veel van mijn blog en ik vind het heel leuk, maar ik heb inderdaad heel vaak het gevoel dat ik mezelf moet verantwoorden. Hoezo make-up budget van 10,- per maand? Je hebt toch niet elke maand nieuwe make-up nodig? Hoezo filmpjes maken over wat je gekocht hebt? Wie interesseert dat nu? Op dat soort momenten is het moeilijk om een blog te hebben en heb ik er ook geen zin meer in. Toch ga ik door en wil ik mijn blog groter maken, meer posts maken, meer lezers krijgen en op dat soort momenten ben o.a. jij mijn voorbeeld. Fuck de haters, om het maar even lekker plat uit te drukken. We doen wat we leuk vinden en hoeven daar geen verantwoording in af te leggen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:06:

Dat ook ja, dat je iets koopt en dan weer ‘dat heb je toch al?’ hoort… Maar op een gegeven moment hoor je dat niet eens meer. Goed zo Sarah, lekker door gaan!

[Beantwoorden]


Door Anne op 21 september 2012 15:38

Ik heb ook geen opmerkelijke hobby maar het schijnt opmerkelijk te zijn om als MBO-er door te stromen naar het HBO. Heel wat klasgenoten/studiegenoten en soms zelfs docenten hebben daar hele vreemde vooroordelen over. Het is niet zo dat ik gepest wordt ofzo maar soms worden er gewoon opmerkingen gemaakt over ‘het mbo’ of ‘mbo-ers’ die simpelweg kleinerend of neerbuigend zijn. Of wordt er gelachen als ik iets niet weet wat je blijkbaar op de HAVO wel krijgt. Soms voel ik me daar wel rot over en als je er dan iets van zegt krijgt je als reactie: ‘nee ik bedoel jou toch niet! Zo een MBO-er was jij vast niet.’ Juist.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 17:08:

Ooooh ja! Vriendinnen van mij wilde niet op Facebook invullen dat hun opleiding MBO was, zo raar vond ik dat… Je hoeft je er niet voor te schamen! Maar met zulke reacties snap ik het wel, is ook rot en ik herken het. Maar ik denk dan, ik weet wat ik kan. Een opleidingsniveau zegt niets over of je een goed mens bent of niet.

[Beantwoorden]


Door beautyraiseplace op 21 september 2012 15:52

Erg leuk geschreven, en fijn dat je familie achter je staat zelf blog ik ook en heb ik ook een site wat niet iedereen inderdaad zal begrijpen (Tegen camera’s praten en over producten schrijven)?? maar so what? ik vind het leuk dus ik doe het,
En ik vind je blog echt heel leuk Vera.xx

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 21 september 2012 16:04

Ik ken het probleem van mensen die er niks van snappen. Toen een paar klasgenoten door stom toeval erachter kwamen dat ik ook een blog heb en youtube filmpjes maak hebben ze me goed laten weten wat zij ervan vinden en dat doen ze soms nog steeds. Ze vinden het leuk om naar bekende bloggers te kijken maar zodra ze iemand tegen komen die ze kennen is het opeens raar? Ik hoor vaak genoeg dat ik mezelf voor schut zet en al dat soort dingen. Maar mij geeft ook een soort motivatie om door te gaan, ik laat me niet tegen houden door mensen die mij ‘raar’ vinden om wat ik doe. Ik vind het leuk om te doen en dat is voor mij het belangrijkste! (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:44:

Heel knap dat je doorgaat! Bewijs ze maar eens flink het tegendeel :ja:

[Beantwoorden]


Door Noah op 21 september 2012 16:07

Misschien ben ik een beetje te nieuwsgierig, maar wat is er dan op Valentijnsdag en op school gebeurd?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:45:

Toen hoorde ik dat ik moest blijven zitten.

[Beantwoorden]


Door Bojoura op 21 september 2012 16:16

Hoi!
Leuk geschreven. Ik begrijp je laatste deel dat er mensen zijn die je niet begrijpen betreft een hobby. Ik heb twee hobby’s. 1 daarvan is make-up, daar kunnen de meeste vriendinnen wel mee inkomen. Alleen dat ik er veel geld aan uitgeef snappen ze niet.
Mijn andere hobby wordt door heel veel mensen afgekeurd. Ik ben dol op bandjes, vooral uit de UK. Alleen jammer genoeg komen ze niet vaak naar NL, dus ik ga daar heen. Als ze in Nederland komen, dan probeer ik als een van de eerste bij het concert te zijn. 8 uur in een rij wachten is super gezellig, het geeft je zo een kick als je dan bij het concert bent. Een grotere kick dan wanneer je een half uur in de rij hebt gestaan. Maar jammer genoeg word ik veroordeeld tot idioot. Door mijn vrienden en mensen die ik niet ken. Maar ik ga gewoon door, want het is te leuk.
Liefs!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:46:

Heel gaaf juist dat je dat doet! Ik zou het niet durven denk ik.

[Beantwoorden]


Door Dimphy op 21 september 2012 16:17

Haha omg die rare sukkels, jij hebt veel meer fans&followers als zij. En jìj kan je tenminste mooi opmaken met al je makeup haha :-P

[Beantwoorden]


Door Kaat op 21 september 2012 16:19

You go girl!! :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 21 september 2012 16:21

Ik denk dat het inderdaad best lastig zal zijn soms. Maar wat jezelf vind is natuurlijk het belangrijkste :) Ik weet niet zoveel te zeggen, maar ik vind het heel erg knap wat je doet en hopelijk blijf je er nog heel lang plezier in houden

[Beantwoorden]


Door S. op 21 september 2012 16:34

Ik doe vwo, mijn moeder heeft nooit middelbare school gedaan, en het is ZO frustrerend dat ze niet begrijpt waar ik mee bezig ben. Ze denkt er veel te makkelijk over en dat vind ik echt heel vervelend. Ik ben bijvoorbeeld een keer blijven zitten en dat kwam volgens haar omdat ik ‘toch alleen maar computer’ e.d. Wanneer ik haar dan uitleg dat ik vaak opdrachten moet maken op de computer ‘lieg’ ik natuurlijk. Pfffffff…. Gelukkig ben ik bijna klaar met het vwo en dan ga ik lekker uit huis!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 21 september 2012 16:35

Hey Vera!
Je blogt en vlogt eeeeeeecht su-per leuk!!
Keep going!
X Fleur

[Beantwoorden]


Door Trâm op 21 september 2012 16:45

Leuk dat ej dit even verteld! Ik heb geen opmerkelijke hobby naar mijn idee maar ik krijg vaak te merken en te horen dat ik zelf opmerkelijk en/of raar ben. Ik heb het zelf nooit opgemerkt maar ja.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 21 september 2012 16:47

Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar jij hebt wel je eigen bedrijf op je 20e… daar mag je trots op zijn!

[Beantwoorden]


Door Shannon op 21 september 2012 16:53

Mooi geschreven!
Zelf doe de opleiding Media Vormgeving.
De meeste zien dit als een “lekker makkelijk de hele dag tekenen opleiding”, of ”beetje photoshoppen kan iedereen wel leren”
Soms doen die opmerkingen enorm pijn, maar als ik denk dat ik wat kan en wat andere mensen weer niet kunnen dan intresseert het mij niet zo erg meer. Gelukkig zijn de meeste vrienden en familie leden erg enthousiast over mijn werken die ik maak op school. En ik geniet ervan elke dag! Het creatieve bezig zijn herken ik terug! Vooral dingen doen waarbij jij jezelf helemaal in thuis voeld! Dat zouden misschien meer mensen moeten doen, ipv andere mensen zwart maken omdat zij wel wat bereikt hebben met iets wat ze het liefst doen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:48:

Die opleiding heb ik ook gedaan ^^) Maar oh, wat was ik slecht in 3D en websites bouwen… Zo moeilijk! Ik werk liever in Photoshop.

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 21 september 2012 17:03

Herkenbaar! ^^) Zoals de trotse ouders die er niet over op kunnen houden. Maar ook de vrienden die er niet echt iets van snappen. En zelf ook niet goed aan hen kunnen vertellen je nou allemaal doet. En dat is eigenljk raar want aan een ‘buitenstaander’ – zoals een pr bureau, bedrijf of een onbekende – kan ik het goed en merk ik dat ze me serieus nemen. Ik denk daarom dat ik zelf door onnodige bescheidenheid en verlegenheid ook niet de ‘serieusheid’ benadruk. Nou ja, ik zwam weer een eind weg. Wat ik wilde zeggen was dat je verhaal herkenbaar is. Haha!

Enne Veer, heb jij logopedie vriendinnen?! Puh, ik dacht dat Martine en ik de enige waren. Nou ja zeg… :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:49:

Wat je zegt over de bescheidenheid en verlegenheid herken ik heel erg, ik maak mezelf ook snel kleiner dan ik ben.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 21 september 2012 17:20

het is niet een hele opmerkelijke hobby.

maar ik acteer het liefste, en mensen begrijpen niet wat daar leuk aan is…

ze zeggen altijd, een beetje een mogool na doen voor mensen en dan naar huis.
helaas is er geen respect voor

[Beantwoorden]


Door Elise op 21 september 2012 17:22

Heerlijke laatste alinea. WHAM, BOOM, IN YOUR FACE. Ghehe.

[Beantwoorden]


Door MySuperSweetLife op 21 september 2012 17:33

Mijn hobby is ook bloggen. Mijn ouders staan hier niet echt achter en vinden het zonde van mijn tijd, net als mijn vriend. Wel zijn al mijn vriendinnen heel enthousiast over mijn blog! Fijn om te lezen dat jou ouders wel heel begripvol zijn!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Adjara op 21 september 2012 17:57

Vera! Je bent super! Laat je nooit meeslepen door je oude klasgenoten of vriendinnen! Die zijn gewoon jaloers omdat je gewoon veel talent hebt voor het bloggen! Want je bent een f-f-fantastische blogger! Echt waar, we zijn trots op je ^^) <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:49:

Dankjewel Adjara <3

[Beantwoorden]


Door Fleur op 21 september 2012 17:59

Vera, wat ben je toch een ontzettend leuke meid. Ik vind je zo lief en spontaan en vrolijk. Ik vind je echt super! dat wilde ik je even laten weten. Ik snap dat jij het raar vind om “jou wereldje” te vertellen aan je middelbare school vriendinnen. Maar wat jij doet is speciaal, en ik vind speciaal heel mooi. Je doet iets heel anders dan wat andere mensen doen. En ik hou van Unieke en mooie mensen. In ieder geval, je hoeft je niet te schamen om blogger te zijn. Bloggen is een mooie manier van uiten.

X Fleur (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:49:

Dankjewel, wat een super lieve reactie! <3

[Beantwoorden]


Door Marii op 21 september 2012 18:02

Wauw, leuke post Vera,

ik zelf heb altijd veel gesport, vooral op het mbo, ik kwam thuis ging eten en ik ging al weer weg. dat ging dag in dag uit! Nu is mijn wereld heel anders. ik kan door mijn schoolrooster niet meer sporten :( en zit nu veel meer achter de pc en dus ook veel meer thuis! wel erg wennen. maar ook best zo

[Beantwoorden]


Door Amanda op 21 september 2012 18:02

Ik blog ook samen met mijn zus en wij krijgen ook wel eens opmerkingen van: maar wat doe je dan? Dat ze niet snappen wat het inhoud. Als je dan verteld dat je soms wel eens iets gratis krijgt, dan pas begrijpen ze dat het wel wat serieuser is dan een beetje over make up babbelen en dat je daar echt wel wat voor moet doen. Ook als je verteld hoeveel mensen je volgen: pas dan luisteren ze echt. Dan denk ik, maar zou je anders niet luisteren dan? Ik merk gewoon het verschil heel grappig haha. Onze ouders vinden het wel leuk, soms denken ze wel eens: er is weer eens een pakketje hoor… haha maar dan lachen ze weer en staan ze enthousiast te te vertellen dat er een pakketje in. Ze willen dan gelijk dat ik het open maak om te laten zien wat erin zit. Dus ze zijn dan wel enthousiast! Het scheelt ook dat wij natuurlijk zussen zijn en dus onze familie ook ziet hoeveel wij ermee bezig zijn en dat het wel serieuzer begint te worden. Ze respecteren dat gelukkig ook!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:51:

Haha ja, ik merk dat verschil ook heel erg. Dan vragen ze wat ik doe, dan vertel ik dat ik een beautyblog heb en dan kijken ze eerst van ehh… huh? Maar dan leg je het uit en dan zie je die mening langzaam veranderen. Heel grappig!

[Beantwoorden]


Door Julie Joanne op 21 september 2012 18:11

Hoi, ik heb een vraag; welk niveau heb je op de middelbareschool gedaan?
xx Juul

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:51:

Ik heb Mavo/VMBO-T gedaan :-)

[Beantwoorden]


Door Thérèse op 21 september 2012 18:24

Ik heb het artikel helemaal doorgelezen en ik heb eigenlijk precies hetzelfde. Al mijn échte vriendinnen vinden het hartstikke leuk dat ik blog enzo en ik kan met hun ook over andere dingen praten, dat vind ik echt heel erg fijn. Mijn ouders houden zich er niet zo mee bezig, maar zodra er andere mensen zijn vertellen ze er wel eens over. Dat hoeft dan van mij ook echt niet want dan wordt ik zo rood als een tomaat.

[Beantwoorden]


Door Nora op 21 september 2012 18:45

Zonder rede blijven zitten? Ik zou er echt alles aandoen om dit te voorkomen! Indien nodig (als de vele klachten etc niet hielpen) naar een andere school gaan. En dat ze zelfs een klacht aanvaardden. :’)
Dat zegt eigenlijk al genoeg over de school. Ofwel waren ze jaloers op jou, ofwel was je een vervelende studente :p. Maar dat laatste zal het wel niet zijn :).

Ik heb zelf niet echt een opmerkelijke hobby, wel zou ik graag eens een blousje of rokje zelf maken. Of sieraden!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 september 2012 om 18:52:

Dat heb ik ook gedaan, ik heb een klacht ingediend en mijn schoolgeld teruggekregen. En ze vonden me heel vervelend, haha.

[Beantwoorden]


Door Fien op 21 september 2012 18:46

Ja het is altijd wel wat raar als je moet uitleggen wat je van beroep doet denk ik!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 21 september 2012 18:49

Heel tof dat jouw familie (vooral je ouders) helemaal achter je staan! Mijn vriendinnen vinden het ook superleuk, maar begrijpen er iets minder van dan bloggers. Daarom ben ik ook superblij dat ik er met Sharon over kan hebben, ik ben zo blij dat ik haar heb leren kennen :D

[Beantwoorden]


Door Zahra op 21 september 2012 19:07

Mooi geschreven Vera ! Het lijkt me echt heerlijk als je zo kunt stoppen met school en lekker doen waar je blij van wordt! Ik vind je blog echt superleuk!

[Beantwoorden]


Door Nannick op 21 september 2012 19:23

Leuk geschreven, je mag echt trots zijn op jezelf!!

[Beantwoorden]


Door Shira op 21 september 2012 19:30

Hoii,
Super leuk artikel. Ik was zelf eigenlijk ook wel benieuwd wat jouw vrienden en familie het vinden dat je een blog hebt en dat je er je werk van hebt kunnen maken! Super knap!!
Ik heb sinds juni een blog (lifestyleshira.wordpress.com), nu heb ikeen andere blog (lifestyle-shira.blogspot.nl). Toen ik het idee haom een blog te maken vond mijn vriendin het volgens mij een beetje raar. Nu vind ze het wel leuk en mijn andere vriendinnen ook. Mijn moedervind het wel leuk, maar zelf heeft ze niet zoveel met beauty enzoo, maar ze vind het volgens mij wel leuk voor mij :)
Xxx

[Beantwoorden]


Door jana op 21 september 2012 19:45

Erg leuk om te lezen :D x

[Beantwoorden]


Door Kelly op 21 september 2012 20:28

Hey Vera,
ik herken een hoop in je verhaal! Ik heb zelf de Havo afgemaakt, maar vond school vreselijk. Zo vreselijk dat ik soms huilend op de fiets stapte omdat ik wéér moest. Toen ik mijn diploma heb gehaald, ben ik dan ook gestopt met school, en ben ik full-time gaan werken. Ik werk nu een jaar bij de hema, 40 uur per week. Hoe vaak ik niet wel de preek krijg, soms zelfs van vreemde, dat het zó zonde is dat ik full-time werk, en niet meer naar school ga, want tsja, ik heb wel Havo!
Maar ik weet gewoon dat ik een HBO opleiding nooit en te nimmer zal afmaken, omdat ik daar de discipline en wilskracht niet voor heb, omdat ik school zo erg vind. Daarom denk ik er over om MBO te gaan doen, en dan BBL, 4 dagen werken, 1 dag school. Als je dat dan aan mensen verteld, is het nog niet goed. Je hebt havo, dan moet je HBO doen. Maar daar maak je mij niet gelukkig mee!

[Beantwoorden]


Door Renee op 21 september 2012 20:39

super artikel. ik merk vaak ook dat mensen er heeelemaal niks van snappen wat ik doe. ik studeer international lifestyle studies (wat?). na drie keer langzaam uitspreken en een vraagteken gezicht leg ik dan uit wat het inhoudt. trendwatching (leg dat maar eens uit aan je oma!) en conceptontwikkeling zijn dan toch hele rare dingen. en het reviewen (waar kijk je naar?) van producten voor mijn blog en stage snapt al helemaal niemand haha

[Beantwoorden]


Door Janine op 21 september 2012 21:00

Goed artikel! Echt lief/goed/fijn dat je familie achter je staat!
Mijn hobby is ook bloggen en ik ben blij dat mensen er niet stom over doen. Mijn familie weet het, mijn vriendinnen ook en inmiddels blijkbaar ook de hele klas en soms vragen ze er wel naar, echt lief! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sandy op 21 september 2012 21:03

Leuk artikel! Zo heb ik een aantal jaren met veel enthousiasme cavia’s gefokt. Niet zomaar wat cavia’s bij elkaar mikken, nee, echt op gezondheid en karakter en kleur selecteren, om zo gezonde, lieve en mooie kleintjes te krijgen. Met stambomen erbij en alles. Hoevaak ik wel niet uitgelachen ben.. “nou cavia’s, die zijn vooral leuk op mijn bord’ of ‘ik heb nog wel een recept voor je, hmm’. Echt zo kinderachtig. Zeker als je die ‘grap’ al 200 keer gehoord hebt, dan is t niet origineel meer ^^)
Over mijn blog krijg ik nooit rare opmerkingen, gelukkig! (love)

[Beantwoorden]


Door marjolein op 21 september 2012 21:28

super artikel! je legt echt precies de vinger op de zere plek die veel mensen hebben (of het gezegde nu nog klopt weet ik niet, maargoed haha). zelf doe ik namelijk naast mijn 5havo ook nog de vooropleiding op zaterdag op de hku en veel mensen vinden dat maar raar. Als ik daarover vertel heb ik vaak het idee dat mensen denken dat ik dat doe om aandacht te trekken of ze vinden het zonde van het geld/tijd.
Gelukkig heb ik een tekenles gehad van iemand die ook in de ‘kunstwereld’ zit en een aardige beeldende vorming lerares op school en heb ik toch altijd het gevoel dat zij achter mij staan. Ook proberen mijn ouders me zoveel mogelijk te begrijpen en wat ik daar doe en leer. Nu ik sommige reacties hier boven lees zie ik dat ik daar wel heel erg geluk mee heb :)

[Beantwoorden]


Door Ise op 21 september 2012 21:33

Heel leuk artikel. Dit wou ik nou altijd al weten haha!

[Beantwoorden]


Door Sofia op 21 september 2012 21:39

Heel mooi om te lezen dat je familie achter je staat en voornamelijk ook geinteresseerd is in je blog! Heeerlijk gevoel is dat als je ouders trots op je zijn, no matter what you do. <3

[Beantwoorden]


Door emmaly op 21 september 2012 21:45

Wat je beschrijft is hier dat de mensen die je het best kennen het wel willen snappen wat je doet, de andere die je minder kent bestempelen je maar als raar. Je hebt een heerlijke baan die jou ook nog eens heeft laten zien wie je echte vrienden zijn!

[Beantwoorden]


Door Leonella op 21 september 2012 21:56

Ik ben geen professional, maar ik merk wel inderdaad het verschil tussen mensen die het leuk vinden (of ze het nou begrijpen of niet) of mensen die het maar raar vinden. Gelukkig vindt mijn familie het wel leuk, en die van mijn vriend geloof ik ook. Mijn vriend is sowieso heel blij, als ik eens wat leuks op bloggebied meemaak, bijvoorbeeld als ik alleen al ergens gelinkt sta, laat staan dat er over mij geschreven wordt, is hij nog enthousiaster dan ik, haha. Dan is ‘ie zo trots op mij!

Wat betreft rare hobby’s heb ik altijd heel veel gehad met talen. Vreemde talen, maar evengoed ook met Nederlands. Na een lange omweg (die men op zich ook al raar vindt) ben ik nu op een opleiding terecht gekomen waar veel mensen dezelfde affiniteit hebben met woordgrapjes en dat soort dingen, zodat ik me wat dat betreft in elk geval niet meer zo raar voel.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 21 september 2012 22:14

Wat een leuk artikel! Hoe kunnen ze je nu uitlachen daarmee, hoe kortzichtig..
Ik heb zelf een webshop en dat is uitgegroeid tot een echte winkel, een beetje omgekeerd haha. Maar mensen vinden dat ook altijd heel raar en snappen er niks van. Ik vind het ook helemaal niet leuk om uit te leggen eigenlijk, en ontloop die vraag een beetje.

[Beantwoorden]


Door R op 21 september 2012 22:27

Ben op mijn 26e begonnen met tekenen, het lukt steeds beter!!
Al heb ik t idee dat t wat suf klinkt als ik er ergens over vertel.

http://r3nate.deviantart.com/gallery/33986629#/d4rzu4u

[Beantwoorden]


Door Iris Visser op 21 september 2012 23:19

Ik doe nu dezelfde opleiding waar jij mee bent gestopt. Gelukkig is mijn school wel erg goed in deze opleiding en heb ik het erg naar mijn zin:) Maar probeer mensen maar eens goed uit te leggen wat mediavormgeving nou precies allemaal inhoud. (

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 21 september 2012 23:25

Ik vind het leuk dat je ouders zo achter je staan, that’s incredible! :) Mijn ouders zijn ook trots op wat ik doe, altijd fijn dat je weet dat het goed zit. Haa, ik ben wel eens uitgelachen door een aantal, maarja.. ik was toch degene die het laatst lachte. Daarnaast ben ik gek op football, vinden mensen ook apart, but I LOVE IT. So, I dont care. ^^

[Beantwoorden]


Door Janneke op 22 september 2012 00:02

zelf ben ik nu 13 jaar en zing en acteer actief. veel mensen snappen niet wat er zo leuk aan is en vinden het vreemd. verder ben ik ook dansmarieke en daar wordt ik soms wel mee gepest. vaak worden er dingen naar mijn hoofd geslingerd zoals “huppeltrutje” dat doet echt zeer. mensen snappen ook niet dat ik niet zomaar begin te zingen als iemand zegt dat ik het moet. zovan “eh Janneke zing een iets” dan heb ik echt zoiets van “uhh… nee”. snap je? nee? oke ^^)

XX janneke

[Beantwoorden]


Door Rosa op 22 september 2012 00:10

You go girl!!!! ^^)

Het belangrijkste is dat jij blij bent met wat je doet! Jouw leven, en dat doe je hartstikke goed:-)

Wat die oude vriendinnen/klasgenoten er van vinden.. tsja, ik denk dat het jaloezie is!! En goed van je dat je gewoon lekker naar ze kunt lachen:)

je mag trots zijn op wat je doet en kan!

[Beantwoorden]


Door Nanda Love op 22 september 2012 00:26

Leuk om te lezen Vera!
Ga zo door met alles :wave:

[Beantwoorden]


Door Daantje op 22 september 2012 00:27

En wat vind je broertje er eigenlijk van, Vera? :)

En dat laatste wat je schreef is heeeel goed. Dat zij geld moeten verdienen met een flutbaantje, is hun probleem. Pure jaloezie. In your face, eikels! :P

[Beantwoorden]


Door Rose op 22 september 2012 00:55

Leuk om te weten!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 22 september 2012 13:08

Je hebt echt een super leuk blog Vera! Iets om trots op te zijn! Ik zou zelf graag willen bloggen, maar het lijkt me ook eng. Ook super dat je ouders echt achter je staan. Ik ben 22 en net gestopt met mijn opleiding na 5 jaar. Zonde zeggen veel mensen die me niet kennen, maar het kostte me zoveel moeite en het ging gewoon niet meer. Zeker als je (hbo)opleiding niet mee wilt werken. Make up is ook mijn hobby, maar ik vraag me af wat mijn ouders ervan zouden vinden als ik ga bloggen. Weet bijna zeker dat mijn vader gaat drammen om wel een opleiding af te maken. Aan de andere kant weet ik ook dat als ik zou gaan bloggen, mijn vriend daar 100% achter zou staan. Hij zegt dat ik moet doen waar ik gelukkig van wordt.
Anyway, wilde zeggen dat ik je blog echt super tof vind! Ik lees hier elke dag met veel plezier. Keep up the good work! ;)

[Beantwoorden]


Door Tedje op 22 september 2012 14:29

Zo ontzettend leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Willemijn op 22 september 2012 14:50

Ik werk als stewardess. Ook daar krijg ik de reactie op; “Oh, serveerster in de lucht”, “Zie je nu ook wel eens wat, want je hebt toch nauwelijks tijd?”, “Dit doe je toch maar een jaartje?” etc etc etc etc en bla bla bla.
Doe wat je leuk vindt, dat is belangrijkste! En ik lees met veel plezier je blog, all over the world!

[Beantwoorden]


Door Debby op 22 september 2012 15:26

Ik ben werkzoekend en nu dus ook vooral met mijn blog bezig. Wel krijg ik steeds de vraag hoe mijn blog is ontstaan en wat ik ermee wil bereiken, dus het is wel onderwerp van gesprek :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 22 september 2012 15:43

Sommige van mijn minder goeie vrienden, meer kennissen, die zien alleen de gratis spullen. Niet hoeveel uren ik aan mijn blog werk, ze zien niet hoeveel tijd het kost om producten op de foto te zetten, bewerken, teksten typen en alles wat er nog bij komt.

Ze denken alleen; ja lekker makkelijk, jij krijgt toch alles gratis.

Mijn echte vrienden weten hoeveel tijd en werk het mij kost, en mijn ouders ook, maar ze steunen mij en vinden het gewoon heel leuk =)

[Beantwoorden]


Door Sophie (mademoisellesophistique.wordpress.com) op 22 september 2012 15:45

Je hebt ontzettend veel bereikt met je blog, en daar moet je inderdaad heel erg trots op zijn. Er zullen altijd jaloerse mensen zijn of mensen die gewoon niet helemaal begrijpen wat je doet, maar je hebt een fantastisch goede blog! doe zeker zo voort

[Beantwoorden]


Door Anna op 22 september 2012 18:31

Heel leuk om te lezen! Ik zit op de dansacademie 12 uur per week en dat kost heel veel tijd en aandacht enzo. Ik mis ook wel veel school en daar staat mijn school niet echt achter. Toch ga ik altijd weer naar dansen omdat het gewoon het leukste is wat er is voor mij!
Mijn familie enzo staan er ook helemaal achter en dat is fijn, want soms houd ik het echt niet vol om zoveel te trainen en dan ook nog gewoon school te volgen..
Soms heb ik niet eens tijd om te bloggen! Gelukkig heb ik wel tijd voor blogs lezen (’s avonds in bed enzo) ^^)
xx

[Beantwoorden]


Door Janouk op 22 september 2012 19:48

Weet je waar ik zo benieuwd naar ben? Hoe jij je fulltime job hebt kunnen maken van het bloggen.. Ik zou niets liever willen (nadat ik mijn studie heb afgemaakt ^^) )

xxx

[Beantwoorden]


Door debby op 22 september 2012 20:25

Wat fijn dat je ouders zo achter je staan! Mijn eigen blog is ook een uit de hand gelopen hobby, maar ik praat er in mijn kring weinig over. Ik ben bang dat ze mijn blog dom vinden, ben daarin behoorlijk onzeker, ondanks dat het mijn passie is.

[Beantwoorden]


Door Lies op 22 september 2012 23:41

Leuk dat je hier een artikel over hebt gemaakt. Mijn baan is toch wel iets wat ik vaak moet uitleggen. Ik werk als begeleidster van zeer moeilijk lerende jongeren op het leerlingenvervoer. Een chauffeur kennen de meeste wel, maar een begeleidster op de bus kennen ze vaak niet. Het is dus vaak uitleggen wat ik dan precies moet doen. Het bloggen weten nu een aantal mensen dat ik dat doe. Na een korte uitleg vinden ze het vaak heel leuk. Zelfs de mannen die het weten vinden het erg leuk en stellen mij nu ook regelmatig vragen over producten. Als mensen het gek vinden dat ik blog dan probeer ik dat wel zoveel mogelijk het ene oor in en het andere oor uit te laten gaan. Het is toch het belangrijkste dat ik het zelf leuk vind om te doen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 september 2012 08:03

Klinkt als een geweldige familie. Mijn grote hobby is paardrijden, maar behalve mijn moeder staat er niemand achter. Ze vinden dat ik overdrijf en klasgenootjes vinden het geen sport. Helaas, maar ik zal ze het tegendeel bewijzen!

[Beantwoorden]


Door Manon op 23 september 2012 10:42

Mijn ouders zijn eigenlijk niet echt geïnteresseerd in bloggen etc.
Ik had het met mijn moeder over wat ik later wilde worden. (Ik doe VWO) en ik zei visagiste. Mijn ouders staan er niet achter, omdat ze het zonde vinden van mn studie. Jammer, het lijkt me super fijn dat je ouders er achter stonden enzo.

[Beantwoorden]


Door Kim op 23 september 2012 12:32

Wat is er dan met je school?

[Beantwoorden]


Door Pauline op 23 september 2012 17:31

Ik werk/studeer in de psychiatrie (klinische psychologie) en krijg ook vaak te horen waarom ik dat doe, waarom zou je met ‘gekken’ werken?
Gelukkig vinden mijn ouders en vriend het geweldig dat ik dit doe. Maar andere familieleden…grr…

[Beantwoorden]


Door anne fleur op 23 september 2012 18:13

hoi ik ben anne fleur en ik ben 12 jaar oud ik wil super graag een blog beginnen maar ik weet niet zeker of het van mijn ouders mag. en ik durf het niet te vragen. xxxx

[Beantwoorden]


Door gerrianne op 23 september 2012 19:48

Ik vind het zo plezierig dat je ouders al die tijd achter je hebben gestaan en nu nog achter je staan! Je doet goed werk en je bent helemaal jezelf, dat is tof! Ik ken het gevoel wel een beetje. Nu met school erbij + werk is het zo druk. Soms ben ik dan aan het bloggen tussen door, maakt ze m’n lunch, schenkt ze drinken in en komt ze af en toe iets brengen. Scheelt toch weer tijd, zo lief dat m’n mammie dat doet. Ik wordt dan wel eens verwend genoemd, maar anders kom ik in tijd nood. Steun is het aller belangrijkst. Mijn vriendinnetjes vinden het helemaal geweldig dat ik blog. Haha, ze vragen af en toe ook zoveel! Oh, ook leuk. Laatst een keertje van iemand die ik bijna nooit spreek; je bent blogger hé, bezoek je de site van VeraCamilla ook vaak? Hahaha, toen moest ik lachen. Duhh. (love)

[Beantwoorden]


Door Arja op 24 september 2012 11:55

Je mag trots zijn op jezelf dat je zoveel bezoekers hebt die je continu volgen en je als “vriendin” zien.
Maar wel lastig als mensen het niet begrijpen…
Ga zo door meid!

(love)

[Beantwoorden]


Door Jose op 24 september 2012 12:29

Oh en of ik dit herken, niet in een vreemde hobby, die gaat niet verder dan lezen en taarten bakken.
Maar in mijn levens keuzes, het lijkt wel of iedereen kritiek heeft en er niks van snapt, mensen denken altijd beter te weten wat een ander voelt, dan de persoon zelf.
Ik probeer het kort te houden, deed een opleiding voor bloemist een passie net als jouw blog, helaas moest ik vanwege allergie, met enorm erge reactie (open handen en voeten van de eczeem) stoppen.
Ik ben toen werk gaan zoeken, ik ben geen thuis hanger, en ben toen in een bouwmarkt terecht gekomen, als kassiere mijn moeder werkt hier ook.
Daar heb ik de man van mijn leven ontmoet, ja echt de man want hij is 15 jaar ouder! nu voelen wij niets dan liefde en zijn we getrouwd en sta ik elke dag nog steeds hoteldebotel-verliefd op naast hem. ook werk ik hier al 5 jaar met veel plezier, met inmiddels een hele andere functie.
Veel mensen snappen ons huwelijk niet, want die leeftijd.. nu hebben wij ook een dochtet van (woensdag) 2 jaar! mensen denken nog steeds dat het een foutje is en alles is gedoemd te mislukken.. het dringt zelfs nu ik zwanger ben van een bewuste 2e niet door dat wij hier voor gekozen hebben, voor elkaar en dat we gelukkig zijn.

Ik werk 30 uur per week en dat schijnt ook al niet genoeg te zijn, heel vervelend soms, maar gelukkig hebben we elkaar en ONS gezin en dat maakt ons elke dag gelukkig. Want we hebben het best goed voor elkaar samen,al zeg ik het zelf. Met een mooi huis en straks 2 (gezonde) kindjes, en een goede baan.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 september 2012 16:10

Ik suzanne heb je artikel gelezen en ik heb een vraagje…. ik ben ook blogger en ik heet Suzanne. Ik wou vragen of jij het over mij had… <3

Suzanne.

[Beantwoorden]


Door evelien op 24 september 2012 18:02

Wat een gemene bitchy oude klasgenoten/ vriendinne zeg, ze zijn gewoon jaloers omdat jij zo succesvol bent!

[Beantwoorden]


Door Resy op 24 september 2012 19:12

Wat fijn dat je ouders altijd achter je hebben gestaan!

[Beantwoorden]


Door Eline op 25 september 2012 05:21

Leuk dat je familie achter je staat! Zo hoort het ook. :yay: Zelf blog ik ook sinds een tijdje en krijg van familie en vrienden alleen maar leuke reacties en soms komen ze met leuke ideeën. :idee: En dan heb ik natuurlijk ook mijn webshop nog waar iedereen ook leuk op reageert.

[Beantwoorden]


Door kirsten op 12 oktober 2012 23:29

Erg leuk om te lezen! :D

[Beantwoorden]


Door MissScoodels op 15 oktober 2012 20:35

Ook al vind ik het niet zo vreemd, maar veel mensen kijken mij nogal raar aan als ik vertel dat ik ballroom dans. Ik was een jaar of 15 toen ik begon het serieus te nemen (wedstrijden etc.). Dit betekende dat ik jurk aan moest schaffen (ruim 900 euro), privéles had, lectures, groepslessen, trainingen en dan eens in de 2-3 weken een wedstrijd. Ik ben daardoor heel veel van mijn sociale contacten kwijtgeraakt, doordat ik zo’n 14 uur in de week trainde. vriendinnen snapte niet waarom ik geen tijd of geld had en ze konden het ballroomdansen ook echt niet waarderen. Ik kreeg vaak te horen dat het een ouwelullensport was, terwijl ze de schoonheid er niet van inzien :). gelukkig heeft mijn moeder wel deels achter mij gestaan. na een paar jaar gestopt te zijn en 7 jaar later, krijg ik beter reacties, vaak heeft het ook te maken met de leeftijd/intelligentie van diegene waar je het tegen verteld. Mensen begrijpen vaak niet wat een passie is :)

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 30 augustus 2013 10:43

Hoi Vera,

Ik wil het zelfde als jou gaan doen, alleen er is 1 probleem, mijn ouders haten make up. Maar het is mijn droom om net zo als jou te worden♥
Hoe moet ik het nu gaan doen? Ik wil het zo graag maar het mag niet!
Wat nu?

xAnoniempjeDieErgVanMakeupHoudt<3

[Beantwoorden]