Sleek Face Contour Kit & Face Form

Ik ben dol op shapen en contouren. Lekker zwiepen met die kwast over mijn gezicht. Bronzer, highlighter… Schaduw creëren of juist licht vangen. Je gezicht kneden en beeldhouwen, naar de mooiste vorm. Platte wangen worden appelwangen en een bleke teint krijgt een gezond kleurtje. Van Sleek testte ik twee mooie ‘contouring’ paletjes. Met bronzer, highlighter en één van de paletjes zit ook nog eens een blush.

Photobucket

Photobucket
De Face Contour Kit (met 2 kleuren) zit al een tijdje in het assortiment, maar Face Form (met 3 kleuren) is nieuw. Mijn paletjes zijn afkomstig uit de Sleek webshop SleekMakeUP.com, maar je kunt het merk ook bestellen bij bijvoorbeeld AliceJo.com en Enchantra.eu (Deze paletjes zijn daar nog niet te koop, maar ik verwacht dat dat in de toekomst nog wel gaat gebeuren).

Sleek Face Contour Kit € 7,99
Sleek Face Form € 13,00

Photobucket

Photobucket
De Face Contour Kit is verkrijgbaar in 3 tinten, voor verschillende huidskleuren. Ik heb ‘Light’. Face Form kun je bestellen in in 4 tinten, waarvan ik wederom de lichtste kleur heb: ‘Fair’.

In de Face Contour Kit – Light zit een naamloze bronzer en highlighter. De bronzer is volledig mat, maar de highlighter is juist shimmery. De highlighter heeft een zachte perzikkleur en is daarom vrij warm.

Ook de bronzer en hightlighter in Face Form – Fair zijn naamloos, maar de blush die erin zit is de populaire Sleek blushkleur Rose Gold. Deze heb ik onlangs ook al gereviewd en vergeleken met NARS Orgasm. De bronzer en highlighter uit Face Form, lijken qua kleur erg veel op die uit het Face Contour Kit, maar zijn net iets lichter en neutraler.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Face Contour Kit – Light

Zoals ik gewend ben van Sleek, geven allebei de poeders veel kleur af. Máár… Niet zoveel als de blushes doen. Die zijn onwijs gepigmenteerd, wat voor blanke huidjes lastig is, maar voor donkere huidjes juist een pluspunt. Mijn paletje is natuurlijk veel te licht voor de donkere huid, dus misschien dat de kleur voor de donkere huid wel zo extreem gepigmenteerd is. Zo niet, dan komt er alsnog veel kleur af en zullen de poeders waarschijnlijk ook gewoon goed zichtbaar zijn op de chocolade huid.

De bronzer is perfect mat en de highlighter mooi shimmery. De kleuren zijn zeker geschikt voor de lichte huidskleur. Wel raad ik aan bij de bronzer en highlighter een blush te gebruiken. Waarom? Dat laat ik je zien.

Photobucket
Full-face met alleen de bronzer en highlighter uit het palet.

Photobucket
Full-face met de bronzer en highlighter uit het palet + MAC Dame blush.

Met alleen de blush en highlighter zie ik er heel pips uit (nee, ik ben echt niet ziek!), maar met een beetje matte roze blush erbij oog ik gelijk een stuk gezonder. Nou moet ik wel heel eerlijk zeggen dat hoe bleek je eruit ziet – en op een gezonde manier of niet – ook te maken heeft met de juiste kleur kleding, oogschaduw, lipsticks, etc. De oogschaduw die ik hier draag is eigenlijk wat te koel. In sommige gevallen kan alleen bronzer en highlighter wel heel mooi staan. Dat zie je in de video van zondag!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Face Form – Fair

Face Form lijkt erg veel op de Face Contour Kit, alleen zit er in dit paletje nog een blush. Rose Gold, een prachtige, warme kleur. Deze zit trouwens ook in het paletje ‘Light’ van Face Form, mocht je een iets donkerdere bronzer en highlighter willen. De highlighter in dit paletje is wel wat koeler en de bronzer lijkt wat donkerder, in verhouding tot de bronzer en highlighter in de Contour Kit.

Photobucket

Photobucket
Face Contour Kit – NARS Laguna – Face Form

Ik wilde toch ook nog even de twee Sleek bronzers naast mijn favoriete NARS Laguna bronzer leggen om te vergelijken. De Laguna bronzer is geler en heeft meer shimmer, de kleur is iets natuurlijker en lichter. De Sleek bronzers zijn duidelijk bruiner, maar dat vind ik niet perse een minpunt. Alle drie de bronzers vind ik fijn.

Photobucket
Welke twee van de paletjes raad ik je aan om te kopen?

Het ligt er maar net aan wat je zoekt. Qua kleur, textuur en kwaliteit verschillende bronzers en highlighters in de paletjes nauwelijks. De highlighter in Face Form is iets koeler dan de highlighter in de Face Contour Kit, maar het verschil is minimaal.

Maar… in Face Form zit de Sleek Rose Gold blush. Heb je die al, dan is deze overbodig. Tenzij het misschien je favoriete blush is, dan is een back-up wellicht niet verkeerd (zo’n paletje is ook een stuk handiger als je ergens anders slaapt).

Face Form met blush kost €13, de Face Contour Kit is €8. Dat scheelt €5. Normaal kost de Rose Gold blush los €5,50, dus een heel grote besparing is het niet. Maar toch: had ik de Rose Gold blush nog niet gehad, dan had ik toch zeker de Face Contour Kit besteld.


Reacties

Door Claire op 28 september 2012 07:04

Wat een mooie paletjes! Ook leuk geschreven (love)

[Beantwoorden]


Door Quinty op 28 september 2012 07:07

Heb je ook ergens een tutorial waarin staat hoe je zo’n kit moet gebruiken ?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:30:

Nee, maar in de video van a.s zondag gebruik ik de Face Contouring Kit :ja:

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 28 september 2012 07:08

Ahw, ik wou vandaag naar de winkel gaan om een goede en mooie blush te vinden omdat ik toch heel vaak hoor dat ik er nog ziek en bleek uit zie. Het liefst wilde ik bij de MAC of zo kijken, maar deze ziet er ook wel goed uit. Dan zal ik zelf de Face Form kiezen. Ik vind Rose Gold écht een mooie kleur! Ze zijn goed gepigmenteerd. Oef, nu ga ik wel twijfelen haha. Ik wil sowieso ook nog wat van Sleek aan mijn stash toevoegen, who knows word dit het? ^^)

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 28 september 2012 om 07:18:

Lastig! Laat Je morgen wel even weten wat je gekozen hebt? Hihi

[Beantwoorden]


Door samyra op 28 september 2012 07:08

leuk ! ik ga ook maar eens een keer bronzer en highlighter kopen, heb ik nog helemaal niet ;0

[Beantwoorden]


Door Charile op 28 september 2012 07:10

Erg mooie palettes! Goede review ook :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:30:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Lisa- Une Belle Vie op 28 september 2012 07:13

Wauw wat een mooi paletteje :) En ze hebben er Rose Golden in gedaan! Dat vind ik slim, om zo’n goed verkochte kleeur in een paletteje te doen. Dan gaat ‘ie vast goed verkopen:)
Je ziet er mooi uit op de fotos Vera!
Xxx

[Beantwoorden]


Door Nina op 28 september 2012 07:15

Die met die blush lijkt me wel wat aangezien ik graag rose gold en de contour kit wil proberen :)

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 28 september 2012 07:16

ziet er mooi uit, jammer dat ze zoo gepigmenteerd zijn want dat is best moeilijk om mee te werken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:31:

Valt nu mee.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 28 september 2012 07:17

Ik heb de perfecte bronzer gevonden bij Sephora. Een Sundisk bronzer (het ding is mega) in de kleur light. Zit een subtiele shimmer in maar net als bij Laguna zie je die niet. Zelf heb ik Laguna ook en die vind ik echt veel te donker. Ik gebruik die alleen in de zomer. Dus deze kleuren lijken me ook net wat te donker voor mijn pipse/ bleke huidje. Rose Gold blijft een fantatische blush kleur.

[Beantwoorden]


Door debby op 28 september 2012 07:24

Omy niet 1 post over dit mooie palet maar de 2e deze ochtend. Wauw wat een mooi palet is dit toch. Ik wil hem

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 28 september 2012 07:25

Supermooi! Ik moet ook gauw maar eens iets bestellen van Sleek ^^

[Beantwoorden]


Door Eva op 28 september 2012 07:29

Heel mooi, maar ik vind de swatch van de bronzer uit het eerste palette toch tegenvallen..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:31:

Waarom vind je hem tegenvallen?

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 10 december 2012 om 17:00:

Hij ziet er toch een beetje korrelig uit ofzo, en daar hou ik niet zo van. Maar nu ik terugkijk valt het wel mee! ^^)

[Beantwoorden]


Door AnnaSophia op 28 september 2012 07:36

Mijn rosegold blush is onlangs in duizend stukken gevallen dus die face contour kit lijkt me best wel fijn. Dank voor de review, ik zat er op te wachten.

https://twitter.com/i/#!/ASSchatteman/media/slideshow?url=pic.twitter.com%2Fm9fbYMdC

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:31:

Auwww :-(

[Beantwoorden]


Door Paola op 28 september 2012 07:37

Ziet er beide goed uit! Toch zou ik alleen de Rose gold blush gebruiken denk ik! Die moet ik toch maar eens gaan aanschaffen!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 28 september 2012 07:41

Sleek producten zijn altijd zo mooi he! Deze mogen ook wel op mijn verlanglijstje… :D

[Beantwoorden]


Door Josephine op 28 september 2012 07:48

Wat een mooie palletjes, zoals we weer gewend zijn van Sleek. Beide highlighters zijn prachtig!

[Beantwoorden]


Door Sophie (mademoisellesophistique.wordpress.com) op 28 september 2012 08:04

Ik wil ze gewoon allemaal :p

[Beantwoorden]


Door Milou op 28 september 2012 08:06

Waauw, het ziet er echt heel erg mooi uit bij jou! Ik heb nog nooit een blush gehad van Sleek, nu wil ik deze palettes!

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 28 september 2012 08:06

Leuk artikel! Ik vind de foto’s ook weer prachtig gemaakt. De Sleek palettes zijn ook echt moo en zou ze graag willen hebben.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:32:

Dankjewel Ingrid!

[Beantwoorden]

Ingrid antwoordt op 28 september 2012 om 16:10:

Graag gedaan Vera! (Oh en moo moest natuurlijk mooi zijn :$ )

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 28 september 2012 08:23

mooie palettes!

[Beantwoorden]


Door Angel op 28 september 2012 08:30

Ik houd zo erg van Sleek! Hier in Londen (waar ik woon) wordt het in de drogisterij verkocht. Heel leuk voor mijn make-up collectie, maar wat minder voor mijn portemonnee haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 08:32:

Woon je in Londen?! Woooow! Gaaf :D

[Beantwoorden]


Door Esmay op 28 september 2012 08:35

Die Face Contour Kit vind ik erg handig zeg, 2 dingen bij elkaar! Altijd handig! Maar ook die Face Form Kit vind ik mooi, ook al heb ik die Rose Gold dupe van Sleek zelf al (In het Blush By 3 palette)!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 28 september 2012 08:55

Mooie paletjes zeg, handig om te hebben!

[Beantwoorden]


Door Dita op 28 september 2012 09:04

Mooi hoor!

[Beantwoorden]


Door Nena op 28 september 2012 09:09

Ik las hier net op Miss Lipgloss.nl een artikel over. Maar het zijn dan ook echt prachtige producten :ahh:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 10:01:

Ja, ik zag het! We hebben het weer goed getimed :D

[Beantwoorden]


Door Desirée op 28 september 2012 09:17

Oehhh dat face form palette is erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Kim op 28 september 2012 09:28

Vera je bent zo mooi! (love)
En voor de rest leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Nora op 28 september 2012 09:30

Goed beschreven, t lijkt me wel wat!

[Beantwoorden]


Door Maruschka op 28 september 2012 09:55

Ze zijn echt super mooi! Jammer dat ze zo prijzig zijn!

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 28 september 2012 10:00

mooie en goede review, mooie producten ook.

[Beantwoorden]


Door lin op 28 september 2012 10:02

Die blush moet ik toch nog eens gaan bestellen! Ik vind hem zo mooi <3

[Beantwoorden]


Door Helen op 28 september 2012 10:05

Wauw.. allebei deze producten staan hoog op mijn wishlist :P

[Beantwoorden]


Door Kelly te Winkel op 28 september 2012 10:30

Rose gold, de blush vind ik een hele mooie kleur! Echt een warme herfstkleur.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 11:01:

Hele mooie blush inderdaad. Warmt gelijk je hele gezicht op!

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn op 28 september 2012 10:48

Ooh mooie paletjes! en de Rose gold vind ik vet mooi!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 28 september 2012 11:01

Wauw, ik vind de producten er echt prachtig uitzien (mooie foto’s ook)! Zelf heb ik Rose Gold al, dus ik zou dan voor het paletje gaan met alleen de bronzer en de highlighter.

[Beantwoorden]


Door Nanda Love op 28 september 2012 11:39

Da’s toevallig, las ’t net ook al bij Cynthia.
Dus; mooooiiiiiiiiiiiii issie he!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 28 september 2012 12:01

Awww Face form ziet er zoo mooi uit! Vooral ook omdat je drie basis dingen in een hebt. Rose gold vind ik echt een prachtige blush! (love)

[Beantwoorden]


Door Annelies op 28 september 2012 12:36

Ik zou kiezen voor face form, super handig voor op reis!
ZE zijn ook erg mooi! Love Sleek! (love)

[Beantwoorden]


Door Irisss op 28 september 2012 12:40

Erg mmooi!

[Beantwoorden]


Door Rose op 28 september 2012 13:55

Super mooi! De highliters zijn stunning!

[Beantwoorden]


Door Mo op 28 september 2012 14:08

Bij welk programma haal jij die letters vandaan die je altijd doet in je plaatje in het begin? Super leuk! Groetjess

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 19:07:

Dankjewel! Dat doe ik met Photoshop CS3 :-)

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 28 september 2012 14:12

Oeh, wat een mooie producten weer. Ik begin al een beetje weg te kwijlen eerlijk gezegd..

[Beantwoorden]


Door Miranda op 28 september 2012 14:20

Mooie palettes en je review is ook erg duidelijk:D

[Beantwoorden]


Door Zwaan op 28 september 2012 15:35

De swatches vind ik er altijd zo mooi uitzien! (:

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 28 september 2012 15:40

wauw, erg mooi die swatches!

[Beantwoorden]


Door larissa op 28 september 2012 15:49

Wauw echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door beautyxkusjex op 28 september 2012 15:53

Dit ziet er erg goed uit, ook zoek ik nog een mooie blush en deze ziet er erg goed uit! Ik begin te twijfelen wat voor kleur blush ik moet nemen….Lastige keuze!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 28 september 2012 16:10

Wauwie, ziet er heel mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Renske. op 28 september 2012 16:32

Leuk artikel!
Ook mooie foto’s en swatches!
& wat een supermooi paletje! <3
Ik ben bijna jarig dus ik ga hem denk ik voor m'n verjaardag vragen!
Mijn pa gaat dit weekend naar engeland, dus dan kan die hem mooi voor mij meenemen! ;-)
Xxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 19:07:

Alvast gefeliciteerd! (love)

[Beantwoorden]

Renske. antwoordt op 28 september 2012 om 21:36:

ahww. dankjewel! <3

[Beantwoorden]


Door Trâm op 28 september 2012 17:30

Wauw echt heel mooi (love)

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 28 september 2012 18:49

Oeeh, wat een leuke paletjes zeg! Ik zit heel erg te twijfelen over het palette met de blush, het zijn wel echt drie dingen die ik nog wil. De Rose Gold blush vind ik al tijden geweldig en een goede bronzer en highlighter heb ik eigenlijk ook nog niet. Hmm, ik ga er nog even over nadenken! :) Erg leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door paulien op 28 september 2012 18:51

deze lijkt me wel wat! ik heb nog niks van sleek, misschien maar bestellen

[Beantwoorden]


Door Merel op 28 september 2012 19:27

Ik vind die Face Contour Kit echt super mooi!

[Beantwoorden]


Door Lies op 28 september 2012 20:11

Wat een mooie producten! Met de blush erbij staat het inderdaad wel mooier dat je wat meer kleur in je gezicht hebt.

[Beantwoorden]


Door jana op 28 september 2012 20:24

Prachtig :D x

[Beantwoorden]


Door Ester op 28 september 2012 20:25

Hmm, dat is denk ik ook wel wat voor mij, met name omdat ik nog steeds op zoek ben naar de perfecte highlighter. Is de highlighter uit het Face Contour paletje meer shimmery dan de highlighter die Catrice onlangs uitgebracht heeft? Die heb ik onlangs gekocht maar ik zie er eigenlijk niks van. Ik had eerst een shimmer powder van Essence (rond doosje) waar ik heel tevreden over was, maar die is helaas uit het assortiment… De Rose Gold blush heb ik al, ik vind het een prachtige blush maar heb soms het idee dat hij wat te oranje voor mijn huidskleur is.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 23:53:

Ja, veel meer shimmery!

[Beantwoorden]

Ester antwoordt op 25 oktober 2012 om 19:14:

Zie nu je reactie pas :) Nou da’s mooi, dan ga ik die maar eens bestellen, in de hoop dat ik daarmee dan eindelijk dé perfecte highlighter voor mezelf gevonden heb!

[Beantwoorden]


Door Janniek op 28 september 2012 21:07

Ik wil ze. Allemaal. Nu. Wat een pracht producten <3

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 28 september 2012 21:21

Heel erg mooi! Ik ben gek op Sleek :wave:

[Beantwoorden]


Door femke op 28 september 2012 22:15

Leuke review!
Ik heb een vraagje: ik ga over een weekje met school naar Londen voor de eerste keer in mijn leven, en wil zeker iets van Sleek kopen! Maar wat raad je aan iemand die niet heel veel make-up gebruikt (eigenlijk alleen mascara dagelijks,maar ik vind oogschaduw ook leuk^^) ) Ik ben dertien en wil misschien de rose-gold achtige blush kopen, of heb jij andere aanraders? (A)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 september 2012 om 23:54:

De Pout Polishes! Fijne lipbalsems met een kleurtje :-) Heeeeel veel plezier in Londen!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 28 september 2012 23:30

Hmm lastig! Wel een prachtig palet, maar ik heb Rose Gold al en ben geen groot bronzer gebruiker haha :P Dus ik ga maar even slim zijn en hem niet bestellen.

[Beantwoorden]


Door Angelique op 29 september 2012 01:58

Fijne review en mooie foto`s. De blush by 3 is echt prachtig! Ga heb niet nemen want heb nog 2 prachtige blushes van Sleek maar dit is echt een oplossing als je meerdere blushes in 1 wilt hebben:-)

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 29 september 2012 11:13

Wow, beide vind ik ze echt amzing. Goed gepigmenteerd ja! De highlighter uit de eerste palette, zou meteen om worden gesmolten als het mijn huid raakt. :’) Tegenwoordig ben ik helemaal gek op highlighter, smeer het liefst mijn hele gezicht ermee vol. Doe ik ook deels, maar pas nog wel op voor het discobal of slakkeneffect. Lovely blush zit er in de onderste, zou die wel als oogschaduw willen hebben. Fair is echt gorgeous. :)

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 30 september 2012 11:07

[…] Too Faced Shadow Insurance – review Sleek Au Natural MAC Fluidline Blacktrack Eylure Katy Perry Lashes Cool Kitty Maybelline The Falsies Feather Look Mascara Sleek Face Contour Kit Light – review […]


Door veracamilla.nl op 5 oktober 2012 16:15

[…] Eyeliner Patch – review Sleek Rose Gold Blush – review Sleek Face Contour Kit – review […]


Door Brechtje op 6 oktober 2012 11:01

Ze zijn echt prachtig! Ik heb al eerder een comment geplaatst op dit artikel over dat ik misschien de face form kit wil aanschaffen. Nu heb ik even op de site van Sleek gekeken en daar schijnen ze 4 varianten te hebben, waarvan 2 met de Rose Gold blush erbij. Heb jij de Light versie of Fair?

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 7 januari 2013 16:16

[…] Form Fair – review Rose Gold blush (NARS Orgasm dupe?) – review Face & Body Glo Peach Shimmer vs. Essence […]


Door veracamilla.nl op 17 januari 2013 07:00

[…] Klik hier als je de video niet kunt zien. Gebruikt: Bobbi Brown Bahama Brown Blush Bobbi Brown Pink Peony Bronzer Sleek Face Contour Kit Light – review […]


Door Cliff op 11 maart 2014 17:46

I’ve been so confuse between getting the Face Form or the Contour Kit, and now your post has helped me a lot. I don’t think I like shimmery blush that much, so I think I’m getting the contour kit. Thank you, Vera! :D

[Beantwoorden]


Door britt op 30 mei 2015 13:40

ik wou ook al heel lang een van die palettes maar was aan het twijfelen welke ik zou nemen. ben toch maar voor het face contour palette gegaan. (heb die gisteren besteld) omdat ik de blush rose gold al heb. het is echt een hele mooie blush.

[Beantwoorden]