Nail art met Maaike: de nail art basics

Eén keer in de twee weken vind je op zondag behalve een filmpje, ook een nail art tutorial van Maaike. Geniet van Maaike’s creativiteit en prachtige nagels in Nail art met Maaike.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het warme welkom en de mega lieve comments, met daarin echt erg grote complimenten. Dankjewel! Aan de comments te zien vinden jullie het erg leuk dat ik tutorials zal gaan maken. Aan nog meer comments te zien, is er vooral veel vraag naar materialen, tips en tricks en verzorging van nagels. Daarom leek het ons (Vera en mij) een goed idee eerst een artikel te maken met wat uitleg en informatie, zodat jullie nog twee weken de tijd hebben om materialen in te slaan en je op mijn tutorials voor te bereiden.

Photobucket

KwastenOp de vraag waar ik mijn kwastjes vandaan haal is maar één antwoord: eBay. Vanaf het begin dat ik met nail art bezig ben, gebruik ik al dezelfde kwasten. Dat is toch al 2 jaar. Ze doen het nog prima, dus waarom zou ik ze ergens anders voor misschien wel meer geld kopen? 
Ik gebruik vooral het kleinste kwastje uit dit setje. Helaas is de kleinste soms nog te dik en dus heb ik het grotere kwastje – dat nooit werd gebruikt – geëpileerd tot drie-harig. Het werkt perfect!

Als je niet op eBay mag/kan/wil kopen, kijk dan eens in het Essence schap bij Kruidvat, of in een hobbywinkel in de buurt. 
Maak altijd je kwastjes schoon voor én na je iets gaat maken. Waarmee je het schoonmaakt, ligt aan waarmee je werkt. Als je met acrylverf werkt kun je ze schoonmaken met een vochtig doekje of in een glas water, maar als je met nagellak werkt gaat het prima met nagellakremover. Zorg dus altijd dat je deze dingen in de buurt hebt!

Dotters


Om stippen/rondjes te zetten gebruik ik dottingtools. ‘Wat?!’ Dottingtools! Dat zijn een soort kwastjes, maar dan met een zilver bolletje. Deze ‘dip’ je in nagellak en zet je dan op je nagel, waardoor je een perfect rondje krijgt. Ik heb mijn setje hier gekocht, maar je kan ze ook zelf maken. Pak een potlood met gummetje achterop en een knopspeld (een speldje met een bolletje achterop, om kleren mee af te spelden), en prik die in het gummetje. Tadaaa!

Photobucket

Nagellak of verf?


Tot een aantal weken terug heb ik altijd nagellak gebruikt om te nail-arten. Ik vond het wel prima. In de meeste gevallen dekte het goed, en ik had genoeg kleurtjes tot mijn beschikking. Wel is het een nadeel dat nagellak zo snel dik wordt en je een klont aan je kwastje krijgt, waardoor je geen dunne lijntjes kan trekken en je werkelijk na elke streep je kwastje moet schoonmaken.

Ik wist dat veel andere mensen acrylverf gebruiken, maar ik had het nog nooit geprobeerd. Totdat ik voor een paar euro een setje zag staan bij de Action. Ik nam hem mee, probeerde het uit, en werd verliefd. Ik gebruik het vooral voor dunne lijntjes, want het is dunner dan nagellak en dus beter mee te lakken. Daarbij dekt het goed, waardoor je niet op zoek hoeft naar die ene speciale dekkende nagellak. 
Als je acrylverf gebruikt, zorg dan dat je na elk laagje een topcoat aanbrengt en dit goed laat drogen. Wanneer je dan een foutje maakt, kan je het er makkelijk af vegen met een vochtig doekje of vochtig wattenstaafje, waardoor je niet helemaal op nieuw hoeft te beginnen.

Photobucket


Hoe krijg je lange en sterke nagels?


Hier heb ik helaas zelf geen ervaring mee. Ik heb van mezelf heel sterke nagels waardoor ik ze erg lang kan laten groeien, zonder dat ze splijten of breken. Wellicht heeft veel melk drinken hier iets mee te maken. Wel hoor ik goede dingen over nail repair setjes van Trind. 
Voor lange nagels hoeft het witte van je nagel niet perse lang te zijn. Je kan ook zorgen dat je nagelbed (het roze van je nagel) groter wordt! Dit kan je doen door een paar keer per dag een lekker dikke, voedende creme (Lemony Flutter for the win!) op je nagelriemen te smeren en ze zachtjes terug te duwen. Masseer het goed in, daar worden ze zacht van en je krijgt minder ‘velletjes’. Vaseline en Zwitsal zijn hier ook prima voor.

Oefenen, oefenen, oefenen…

‘
Maar Maaike, waar haal je het geduld vandaan?’ ‘Hoe krijg je van die dunne lijntjes?’ Het antwoord: oefenen. Rome is ook niet in één dag gebouwd (hè, wat origineel…), en ik kon ook niet alles meteen goed. Ik doe mijn eigen nagels nu zo’n twee jaar en leer nog steeds van iedere keer. Hoe vaker je iets doet, hoe beter je er in wordt.

Photobucket

Nog wat kleine, maar niet onbelangrijke tips


– Zorg voor vetvrije nagels, dan pakt de nagellak goed en blijft het beter en langer zitten
.
– Gebruik een basecoat! Als je dit niet doet is er een grote kans dat je nagels verkleuren
.
– Blijf smeren voor gezonde nagelriemen en minder velletjes
.
– Vijl altijd je nagels één richting op
.
– Zorg dat je kwastjes schoon zijn voor je begint
.
– Neem de tijd! Je nagels zijn niet in twee dagen lang, en mooie nail art zit er niet in een half uurtje op.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Wil je nog iets weten; stel je vraag dan in de comments. Ik zal proberen je vraag te beantwoorden!

Over twee weken komt de eerste tutorial online, ideeën zijn nog steeds welkom!

Twitter Facebook
Categorie: Nagels enzo | 30 september 2012 | 151 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Maura op 30 september 2012 17:06

Hoe werkt dat met acrylverf? Blijft dat zitten? En kan je daar ook overheen met een topcoat?

[Beantwoorden]

Natasja Nails-ID antwoordt op 30 september 2012 om 17:38:

Acrylverf blijft alleen zitten als je het aflakt met een topcoat, anders gaat het eraf als het nat word en is heel je nailart en harde werk voor niks geweest.

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 19:53:

Zoals Natasja al zegt! ^^ Ga er niet te vaak met je topcoat overheen, dan loopt het uit.

[Beantwoorden]


Door V op 30 september 2012 17:07

Leuuuk <3

[Beantwoorden]


Door Kristen op 30 september 2012 17:08

(eerste reactie! :yay: )
handige tips! ik zoe zelf ook veel aan nail art, het is zoo leuk!

[Beantwoorden]

Nicole antwoordt op 30 september 2012 om 18:54:

Ahhh net niet de eerste reactie…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 september 2012 om 19:44:

Volgende keer beter :smak:

[Beantwoorden]


Door Kim. op 30 september 2012 17:08

wauw ik ben heel erg benieuwd ^.^
alleen al die tools en nagellakjes pff zou mn portomonee niet vrolijk van worden hihihi
xoxo

[Beantwoorden]

Juliette antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:18:

Ik heb nail art kwastjes voor &1.79 gekocht. 12 kwastjes. Je hebt hele voordelige dingen op ebay! ^^)

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 30 september 2012 17:09

Gelukkig vind ik op ebay shoppen helemaal niet vervelend. Ga toch maar eens wat inslaan. Zo duur is het niet dus als ik het bijna nooit gebruik is het ook niet erg :p Ga proberen zoveel mogelijk nail-arts na te maken. Ben erg benieuwd naar je artikelen maaike! :)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:21:

Ik wil ze zien! :D

[Beantwoorden]


Door Roos op 30 september 2012 17:12

Super Maaike! :D

[Beantwoorden]


Door Miranda op 30 september 2012 17:13

Handige en goede tips :D Ik ben echt zo ontzettend benieuwd naar je nail-arts;D

[Beantwoorden]


Door Sophie (mademoisellesophistique.wordpress.com) op 30 september 2012 17:14

nog eventjes wachten en mijn afgekloven nagels laten groeien en dan kan ik me ook laten gaan met nailart :)

[Beantwoorden]


Door kaylee op 30 september 2012 17:16

superrrleuk!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 30 september 2012 17:16

wat ontzettend handig, acrylverf – dat ga ik eens probern!

[Beantwoorden]


Door Trâm op 30 september 2012 17:22

Handige tips, ik kan dus totaal niet nail-arten dus haha

[Beantwoorden]


Door Marisa ( une belle vie ) op 30 september 2012 17:24

handige tips ! ik heb zelf al wel eens wat geprobeerd met kwasten en nagellak, maar ik snap nog steeds niet helemaal hoe het nou zit met acrylverf. nouja misschien komt dat ooit nog een keertje voorbij in een tutorial. in iedergeval heel erg leuk dat je tutorials gaat maken !

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 19:54:

Wat wil je weten Marisa? :D

[Beantwoorden]


Door kimngan op 30 september 2012 17:28

ik gebruik altijd een tandenstoker bij nailart ook heel handig :D

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:22:

Klopt, deed ik ook altijd! Werkt prima :D

[Beantwoorden]


Door Lotje op 30 september 2012 17:31

Door dita op 30 september 2012 17:32

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 30 september 2012 17:34

Eigenlijk wist ik de dingen overall wel, maar toch vond ik het leuk om te lezen! Ik word nu alleen wel heel nieuwschierig naar je nail -art tutorials :D

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:22:

Hihi, nog heel even geduld! ^^)

[Beantwoorden]


Door Eljah op 30 september 2012 17:37

Hele handige tips!

[Beantwoorden]


Door Natasja Nails-ID op 30 september 2012 17:39

Ik begin ook erg nieuwsgierig te worden naar je tutorials! Maar we moeten dus nog even afwachten..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 september 2012 om 19:45:

2 weekjes, dan gaan we echt beginnen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 30 september 2012 17:40

Wat handig, zo’n basicartikel! Wat handig dat van acrylverf, dat wil ik ook eens proberen.

[Beantwoorden]


Door Charile op 30 september 2012 17:40

Handige tips :D

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 30 september 2012 17:44

Leuk artikel, lekker basic en handig! Ik ben echt heel benieuwd naar de tutorials van Maaike, ze kan het zoooo goed haha. En ik ben serieus verliefd op haar nagels, elke keer als ze bij mij mooi lang zijn dan breken ze af muuuh =( Jaloers. Haha, ik wil ook mooie lange nagels want die zijn oh zo pretty. (love) (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Amarens op 30 september 2012 17:45

Ik ben heel erg benieuwd naar je blogs Maaike! :-)

[Beantwoorden]


Door Beautyraiseplace op 30 september 2012 17:46

Wauw okee dat is vet.
Vooral die lippen van jou site op je nagels .
Jaloeeziee <3
leuk artikel en geweldige nail art.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 30 september 2012 17:48

Suuuperhandig dit! Thanks ^^) *Gaat naar Ebay*.

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 30 september 2012 17:49

kun je die kwastjes ook bij de action kopen?

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 19:56:

Oei, dat durf ik niet te zeggen! Ze hebben er wel verschilllende kleuren stripers, misschien is dat iets?

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 30 september 2012 om 21:02:

Je kan gewone ‘schilderpenselen’ kopen bij de action en deze zelf op maat knippen :)

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 30 september 2012 17:59

Wauw, die picture erin, amazing! De tools, ik wil ook zo een dun kwastje, wauwie! Oh my, ben helemaal enthousiast geraakt. :’) Vanwege stage mag ik geen nagellak op, maar misschien kan ik op iemand oefenen daar. xD Ben benieuwd naar je tutorial over twee weken!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:23:

Ik draag het zelf niet, ik doe het voor de leuk, haha! Dus dat zou je misschien wel kunnen doen? Of op nep-nagels, dan kan je je creaties bewaren! :D

[Beantwoorden]

Floor antwoordt op 30 september 2012 om 22:07:

Wow, bedoel je dat je, wanneer je zo lang aan een nail-art hebt gewerkt, je het er meteen weer afhaalt? Dat is super zonde toch?

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:15:

Klopt! Sommige laat ik ook wel een aantal dagen zitten, maar ik kan er niet tegen als mijn site een aantal dagen niet geupdate word, haha. En ik draag het altijd maar op vier nagels, wat ik niet mooi vind..


Door Rose op 30 september 2012 17:59

Ik ben super benieuwd naar de nailart!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 30 september 2012 18:11

Hoi Maaike, heb je misschien tips voor goed dekkende witte nagellak? Ik heb er al een aantal geprobeerd, maar óf ze dekken niet, óf ze zijn heel streperig (en dus niet mooi…). Alvast bedankt!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 18:37:

Ik gebruik de witte nagellak van Safari! Te koop op de markt of bij Mardysmakeupshop!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 30 september 2012 18:30

Leeuk !
Hoe duur is dat setje van de action?
xxx
Verheug me nu al op !
<3

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:25:

De verf bedoel je? Ik denk ongeveer 1,50. Het is een set van 6 flinke tubes.

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 1 oktober 2012 om 16:16:

Okee, dankjewell !!!

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 30 september 2012 18:49

Eigenijk wist ik alles al (zo, dit klinkt arrogant!), maar het is toch handig om zo’n artikeltje te maken. Ik wilde het eigenlijk zelf ook doen op mijn eigen blog hihi! Maar ik ben benieuwd wat je allemaal gaat maken!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:25:

Haha, nee joh! Het zijn ook maar de basics! ^^)

[Beantwoorden]


Door Hester op 30 september 2012 19:17

Ik heb echt zin in je artikelen, volgens mij kan je het echt supergoed! Je nagels zijn ook zó mooi, het tegenovergestelde bij mij… Melk drinken is daar helemaal niet goed voor trouwens, maar dat terzijde. :) Je schrijfstijl is ook fijn!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:26:

Oh echt? Wat dan? Nu voel ik me heel stom!

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 2 oktober 2012 om 22:44:

Haha! dat zat ik ook al te denken.
‘men’ zegt dat de calcium in melk goed is voor je botten/tanden/nagels enzo, maar deze calcium neemt je lichaam niet op. Dat kan niet via zulk voedsel. Sterker nog, het kan zelfs dingen uit je lichaam onttrekken. melk is dus niet zo heel gezond! als je het wel wilt drinken: volle! ja dat betekent vetten, maar deze worden gebruikt voor energie en zijn goed voor je!

[Beantwoorden]


Door beautyxkusjex op 30 september 2012 19:22

Aaahh wat leuk, verheug met er echt op! En die nagels wauwie! Als ze bij mij zo lang zijn ”splijten” ze in 2 delen.

[Beantwoorden]


Door Linda op 30 september 2012 19:23

Leuk en handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 30 september 2012 19:23

Goede tips!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Bo op 30 september 2012 19:25

kun je misschien een keer in een filmpje wat uitleggen over acryll verf? snap er niks van haha, en ik heb er zin in!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:26:

Dat is misschien wel een goed idee! Dankjewel :D

[Beantwoorden]


Door Nora op 30 september 2012 19:38

Handig artikel! :D leuk!

[Beantwoorden]


Door jana op 30 september 2012 19:39

Erg handig om te lezen :D x

[Beantwoorden]


Door Eva op 30 september 2012 19:40

Hee Maaike,

Welke basecoat gebruik jij? Want ik heb bijna elke dag van de week wel nagellak op, en basecoat natuurlijk, maar toch zijn mijn nagels verkleurd.
Ik vind het heel leuk dat er nu ook hier info over wordt gegeven! (:

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 19:58:

Ik gebruik de 3 in 1 van Barry M, die je op de foto in het artikel ziet!

[Beantwoorden]

Do antwoordt op 1 oktober 2012 om 14:32:

Ik heb een van de Hema en die doet het ook gewoon goed!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 30 september 2012 19:41

Heeey Maaike,

Ik heb van mezelf wel redelijk sterke en lange nagels maar wil ze nog sterker hebben. Wat is een goede nagelverharder?
Ik zat zelf aan een van Herôme te denken, weet jij of die goed werken?

Liefs, Sabine

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:28:

Zelf heb ik geen ervaring met nagelverharders omdat mijn nagels zelf al erg sterk zijn. Wel hoor ik van veel mensen (écht veel) goede dingen over de producten van Trind! Bijvoorbeeld deze: http://www.trind-set-webshop.nl/moist-and-shiny-set

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 30 september 2012 om 21:03:

Trind is superfijn! Maar de nagelverharder van etos (die een beetje wittig eruit ziet) is een prima budget alternatief.

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 30 september 2012 19:46

Dit was echt heel erg leerzaam! Ik was heeeel enthousiast toen Vera aankondigde dat er iemand ging komen nail arten op veracamilla.nl en toen ik je blog bekeek was ik verkocht. Waaaaat een talent! :D Ik kijk uit naar je eerste tutorial!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 30 september 2012 19:54

Leuuk! Handige tips :)

xoxox

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 30 september 2012 20:00

Wat leuk dat je nu op veracamilla schrijft! Ik ben erg benieuwd naar alles wat je gaat schrijven!

Kun je misschien een keer schrijven over topcoat, basecoat, nagellak lang laten houden etc? Mijn nagellak is er letterlijk binnen één dag af, en het is echt niet leuk. Na al die jaren scheuren en bijten heb ik eindelijk écht lange nagels, en dan blijft mijn nagellak niet zitten. En dat terwijl ze redelijk sterk zijn. :(

xx

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:30:

Aww, wat zonde! :-( Bij de een blijft het lang zitten, bij de ander niet. Ik denk dat een goede base en topcoat wel echt belangrijk is hierbij. En probeer eens ‘over je nagel heen’ te lakken, dus op je nagel zoals altijd, maar dan ook over het randje en onder je nagel!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 30 september 2012 om 20:31:

Met topcoat, bedoel ik!

[Beantwoorden]


Door Irisss op 30 september 2012 20:25

Die ring vinger is zo vet :smak:

[Beantwoorden]


Door Marije op 30 september 2012 20:40

Hoi Maaike,
Ik heb (door nagelbijten – ben inmiddels gestopt!) nogal korte nagelbedden. Ik heb weleens gehoord dat als je Lemony Flutter (dat wil ik sowieso binnenkort kopen) onder je nageltip smeert zegmaar, dat je nagelbedder dan langer worden. Weet jij daar iets van? Heb jij misschien nog andere trucjes? Een andere bezoekster mag natuurlijk ook antwoorden haha.

Groetjes!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:17:

Oei, dat weet ik niet! Ik heb ook altijd erg kleine nagelbedden gehad, maar door het steeds terugduwen van mijn nagelriemen icm Lemony Flutter is dit gelukkig erg veranderd!

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 30 september 2012 20:46

Acrylverf om je nagels te lakken? Grappig, nooit van gehoord. (A) Zou het misschien niet een leuk ideetje zijn als je een nail-art tutorial met Vera zou maken? :D Liefs xxx

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:18:

Ja, leuk idee!! :D

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 30 september 2012 20:56

Goede tips !

[Beantwoorden]


Door Sanne op 30 september 2012 21:06

Super leuk geschreven! Maaike, je bent echt mijn grote voorbeeld! :yay:

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:17:

Aw!! :$ (love)

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 september 2012 21:16

Handige en goede tips zijn het! Ik ben nu al heel benieuwd naar het volgende artikel, naar je creatie bijvoorbeeld! :) Zo’n dottingtool gebruik ik trouwens ook, werkt erg fijn en makkelijk!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 30 september 2012 21:25

ben benieuwd naar de nail-arts !
ik ben er zelf al zo’n 2 jaar mee bezig , maar het is altijd handig om bij te leren :)
xo Axelle

[Beantwoorden]


Door Lana op 30 september 2012 21:28

heel leuk, ik ben reuzebenieuwd naar de eerste tutorial! :)

[Beantwoorden]


Door Bianca op 30 september 2012 21:28

Bedankt voor de tip van de acryl verf! Ik vroeg me al af hoe men dat doet om heel dunne lijntjes te maken. En idd, met nagellak wordt het snel dik en het drogen duurt ook enorm lang.

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:19:

Klopt, zo ben je echt heel lang bezig!

[Beantwoorden]


Door Mer op 30 september 2012 21:33

Bedankt voor je tips! Ben super benieuwd naar de tutorial! (love)

[Beantwoorden]


Door Eva op 30 september 2012 21:39

Ik ben echt heeel erg benieuwd naar de eerste tutorial, ik ga binnenkort ook wat nailart posts plaatsen, want ben net begonnen en het is super leuk om daar mee wat uit te proberen! dus dit komt heel erg goed van pas!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:20:

Leuk, ik ben benieuwd! :D

[Beantwoorden]


Door Tedje op 30 september 2012 21:40

Ik ben ontzettend benieuwd naar de eerste tutorial!!

[Beantwoorden]


Door lotte op 30 september 2012 21:42

Hartstikke leuk dat je dit gaat doen!
Misschien een idee om een keer een goede tutorial te maken over watermarble? Met temperatuur van het water etc?..

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 30 september 2012 21:49

Hi,

Heb je ook ervaring met lampen om je nagellak sneller te laten drogen?

Grtz

[Beantwoorden]


Door pieneke op 30 september 2012 22:02

Hallo! Ik heb een vraagje… Ik maak zelf ook nail art maar heb nog geen kwastjes. Weet jij misschien een winkel (geen website) waar je de benodigde kwasten kunt kopen, want ik ben er al heel naar opzoek maar ik kan niets op internet bestellen :( Xxx

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:23:

Misschien bij Pipoos? Of Xenos? Dit zijn dan gewone penseeltjes maar die kan je ook gebruiken. En ik weet dat Essence er ook een in het assortiment heeft!

[Beantwoorden]


Door Merel op 30 september 2012 22:11

Super leuk! Ik denk alleen niet dat ik mee ga doen met de tutorials. Ik werk in de afwas en wanneer ik mijn nagels eens een keertje mooi lak, ligt het er na een avondje afwassen allemaal weer af /: Plus dat mijn nagel van het hete water snel broos worden, als ik ze dan lak word dat alleen maar erger.
Maar super leuk! (:

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:24:

Zonde! :( Misschien kan je het op nepnagels doen, niet om te dragen maar om het gewoon te doen :D

[Beantwoorden]


Door kyra op 30 september 2012 22:12

waar kun je lush producten kopen en hoeveel kost zo’n potje lemony flutter ongeveer?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 oktober 2012 om 09:58:

Lush winkels vind je op de website! http://lush.nl/ Bovenin het balkje :-)

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 30 september 2012 22:39

ziet er echt prachtig uit!

[Beantwoorden]


Door Beautiefull. op 30 september 2012 22:49

Leuk artikel! Ik krijg gelijk zin om van die kwastjes en dotters te kopen en om te gaan oefenen!

[Beantwoorden]


Door Sammy op 30 september 2012 22:59

Leuke blogpost :)ik hou zelf ook heel erg van nailart,
Maar ik heb 1 vraagje, hoe doe jij het met je verkeerde hand, dat lukt bij mij echt niet :) x

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:25:

Die doe ik nooit! :$ Wat je wel kan doen is nail-arten op een plastic zakje, laten drogen, het er met een pincet af halen en dan op je nagel plakken :)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 1 oktober 2012 07:58

Ik heb al een tijdje een dottingtool in de kast liggen, maar heb hem nog nooit gebruikt. Nail art is niet helemaal aan mij besteed denk ik, maar ik ga het toch eens proberen met jouw artikelen! Ik ben benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Bibi op 1 oktober 2012 10:05

Leuk artikel! En ik vind dat je leuke schrijfstijl hebt, echt een aanwinst voor de site kijk nu al uit naar je volgende artikel,

x

[Beantwoorden]


Door Anneke op 1 oktober 2012 10:39

Wat ik me altijd afvraag: hoe doe je dat toch op je twee handen? Ik ben linkshandig en rechts kan ik rechte, dunne lijntjes tekenen, maar op de nagels van mijn linkerhand wordt het altijd een enorme knoeiboel!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:26:

Je kan nail-art op een plastic zak doen, dit laten drogen en dan op je nagel plakken! ^^)

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 1 oktober 2012 11:13

Ik denk dat ik nog wel wat dingen ga aanschaffen zodat ik ook mee kan doen met de tutorials! “D

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:26:

Leuk! :D

[Beantwoorden]


Door deborah op 1 oktober 2012 11:13

Super leuk artikel!
Ik ga het ook maar eens proberen met acrylverf, thanks for the tip.

[Beantwoorden]


Door Angelique op 1 oktober 2012 13:50

Wauw! Deze pagina ga ik eens even goed opslaan wat een goede tips en goede informatie! Leuk dat je hier gaat bloggen en ga ze zeker met veel plezier lezen:-)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:27:

Wat fijn dat je er iets aan hebt! :D

[Beantwoorden]


Door Irene op 1 oktober 2012 13:56

Handige tips! :)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 1 oktober 2012 14:30

Gaaf dat dit op de site komt! Ik doe zo nu en dan ook eens iets met mijn nagels, maar lang niet zo iets als jouw. Ik vind het gewoon erg leuk om dingen uit te proberen etc.

Ik had een vraag; kan je eens heel je ‘nail art stage’ laten zien? Dus alle kwastjes die je gebruikt, waarvoor je ze gebruikt etc.

Ik ben heel erg benieuwd naar dit nieuwe stukje van de site. ^^)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:28:

Ga ik zeker eens doen! Dit komt dan wel op mijn eigen blog denk ik.

[Beantwoorden]

Anouk antwoordt op 2 oktober 2012 om 17:38:

Oke, ik heb jouw blog ook al tussen m’n ‘Favo Beauty Blogs’ gezet, dus die zal ik vanzelf dan wel zien verschijnen. (:

[Beantwoorden]


Door me op 1 oktober 2012 14:55

Nee, melkdrinken heeft je niet geholpen want extra calcium nemen is een mythe, je nagels doen er niets mee, je kunt je scheel drinken aan melk of je helemaal volstoppen met calciumpillen….je nagels zullen er niet mee gebaat zijn. Mensen met van nature sterke nagels hebben gewoon gelukkige genen hahaha. Verder leuk artikel en waard om te bewaren.

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:29:

Ik voel me stiekem heel stom haha :$

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 1 oktober 2012 17:03

wat doe je dat super leuk :D

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 1 oktober 2012 om 18:28:

Dankjewel! :D

[Beantwoorden]


Door Marisha op 1 oktober 2012 17:40

leuk dat je nu voor Vera schrijft!:) & super leuk om te zien dat je ook helemaal fan bent van nail art. Zelf ben ik 17 en doe het nu ongeveer 2,5 jaar. Het is altijd leuk om tips van andere te lezen. (A)

[Beantwoorden]


Door Juliette op 1 oktober 2012 18:20

Ik kreeg het er een keer niet af want ik had geen basecoat gebruikt. Vergeet geen basecoat!

[Beantwoorden]

Demi antwoordt op 1 oktober 2012 om 19:10:

hihihih..

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 1 oktober 2012 20:17

Super gaaf! Ben echt benieuwd naar de aankomende tutorials! Misschien een idee om een tutorial te doen geïnspireerd op de herfst?

Liefs.

[Beantwoorden]


Door Patchouly op 1 oktober 2012 20:49

Ik ben zo vaak naar de Action geweest, maar ik vimd de verf niet? Waar ligt het?

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 3 oktober 2012 om 15:08:

Bij de school en schilderspullen :)

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 1 oktober 2012 21:58

Hey,

Zou je misschien een tutorial over water marbling willen opnemen? En dan misschien ook tips geven over welke nagellak je moet gebruiken (sommige nagellak is te dik). In eigenlijk alle tutorials op youtube worden Amerikaanse nagellakjes gebruikt.

xxxxx

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 3 oktober 2012 om 15:06:

Ik heb dat nog nooit gedaan! Maar ik kan het eens proberen :D

[Beantwoorden]


Door Annelies op 1 oktober 2012 22:05

hmm acrylverf moet ik dan toch echt eens proberen! ik heb het in huis liggen dus ga me er zeker eens aan wagen! :)

[Beantwoorden]


Door Linn op 2 oktober 2012 13:24

Aaah! het begint te kriebelen in mijn buik!! Vanavond zie je me met nagellak aan tafel zitten!! Here comes my art! :)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 3 oktober 2012 om 15:07:

Woei! :D

[Beantwoorden]


Door lena op 2 oktober 2012 13:52

wow heb je die nagels die je ziet echt zelf gedaan, superveetttt!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 3 oktober 2012 om 15:06:

Ja, helemaal zelf! ^^ Dankjewel <3

[Beantwoorden]


Door Vita op 3 oktober 2012 13:19

Hoii!

Ik heb zelf nog een tip voor als je niet weet waar je kwasjes moet kopen: Ik heb zelf kwasjes gekocht bij: http://www.dashicabeautyshop.nl/ Daar heb je ook niet alleen kwasjes maar ook doders, nagellak en allemaal steentjes!

Wil je het even zeggen als je dit heeft geholpen? :roll:

LiefsVita(11jaar) :wave:

[Beantwoorden]


Door Eline op 3 oktober 2012 19:54

Ik ben zelf ook enorm verslaafd aan ebay :) heb ook wel nail-art spullen maar ik neem nooit de moeite om iets moois te maken ben te lui haha

[Beantwoorden]


Door Diana op 4 oktober 2012 22:23

even opslaan by mn favorieten, zooooveel goede tips!
maar eerst stoppen met nagelbijten :(

[Beantwoorden]


Door Danielle op 5 oktober 2012 17:20

Super handige tips! Ik weet echt niks van nailart en ik ga nu echt spullen aanschaffen! Ik kan niet wachten tot je volgende artikel. Vera heeft wel een leuk iemand uitgezocht :)

[Beantwoorden]


Door Marielle op 8 oktober 2012 16:32

Is de acryl verf van de Action goed? Ik zag op andere blogs dat hij niet super goed is? En wat voor kwastjes gebruik je? Waar hheb je ze gekocht? ‘xxx

[Beantwoorden]


Door Fleurr op 8 oktober 2012 20:25

Veraa , jij bent zo mooi <3
Je , kan super mooi looks makenn :love:
Ik kann geen eyliner maken , Jouw kuiltjes zij grappig en CUTE
xxx

[Beantwoorden]


Door Fleurr op 8 oktober 2012 20:35

Vera ,
Nog een vraagje wil je een filmpje maaken voor een meisje van 13 jaarr niet te opvallent ?
Dankje
xxx

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 14 oktober 2012 17:00

[…] iets moois op je nagels te krijgen. En omdat ik twee weken terug de basic tools al heb besproken *klik*, leek het me handig om met iets simpels te […]


Door kirsten op 16 oktober 2012 21:09

Handig artikel ^^)

[Beantwoorden]


Door ilhame op 18 oktober 2012 15:59

ik vind je filmpje zoo leuk en nu ook nog een blog waar ik vaak op kijk !! zowel je filmpje als je blog zijn heel leerzaam en leuk om te zienxxxxx ilhame 14 jaar x (@stauzzy_) <—twitter :$ (love) you ^^)

[Beantwoorden]


Door Anna op 29 oktober 2012 17:46

Hajj, je kan inplaats van basecoat ook wel topcoat gebruiken?

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 17 februari 2013 16:00

[…] een dotter(?) en witte nagellak of verf. Hiermee zet je stipjes, net onder het midden van je nagel. Dit gaat de […]


Door veracamilla.nl op 31 maart 2013 17:00

[…] Basecoat/topcoat – Kleurtjes! Pastel, zwart, bruin/beige – Kwastjes en dotter (?) – Eventueel […]


Door veracamilla.nl op 12 mei 2013 16:00

[…] Basecoat/topcoat – Lichtroze nagellak – Witte nagellak – Donkerroze nagellak/verf – Kwastjes (?) – Dotter […]


[…] – Kleurtjes! Kies er 3 die dicht bij elkaar liggen, van licht naar donker – Dotter (?) […]


Door veracamilla.nl | Nail art met Maaike: Minions op 4 augustus 2013 16:00

[…] je deze oogjes niet? Dan kun je ook met een dotter(?) een witte stip zetten, met daarin een kleiner zwart stipje. Net zo […]


[…] – Helder blauwe lak – Zwarte verf/nagellak – Gele verf/nagellak – Kwastje (?) […]


Door veracamilla.nl | Nail art met Maaike: dierendag op 29 september 2013 15:00

[…] nagellak – Gele, oranje en koraal nagellak – Zwarte verf of nagellak – Make-up sponsje – Kwastje (?) – […]


Door (Dhtdzdtxhgf op 3 oktober 2013 21:15

:yay: :ahh: :boo: :kiss:

[Beantwoorden]


Door (Dhtdzdtxhgf op 3 oktober 2013 21:16

I love Vera camilla echt geweldige blog xx ps. Maaike ik vind je nu al geweldig :shit: :star: :D :O :yay:

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 maart 2014 15:56

Kan je alleen acrylverf gebruiken voor de kleine details of ook als basiskleur van je hele nagel? gaat het er echt niet heel snel af?

[Beantwoorden]


Door Nail art’s finest | Maxime Kimberley op 9 augustus 2014 15:34

[…] je de foto al? Deze zag je namelijk eerder op EntirelyNails.nl én op Veracamilla.nl — Hij is namelijk gebaseerd op het logo van Vera, gemaakt door Maaike: eigenaresse van […]