Twitter Question #90

Vandaag stelde ik de eerste Twitter Question die voor een beetje commotie zorgden. Waarop ik een paar keer ‘Hee joh, wat een rare vraag’ hoorde. En ik snap dat wel, het lijkt ook een rare vraag. Er heerst een taboe op dit onderwerp, als ik dat zo mag zeggen. Mannen met bierbukien op het strand, kan dat? Is het acceptabel? We zeggen bijna allemaal ‘natuuuurlijk is dat oké!’, maar ik hoor vaak genoeg toch ook andere verhalen.

Photobucket

Photobucket

Als je het aan mij vraagt, moet iedereen lekker doen waar hij/zij zin in heeft. Ik kijk niet op van mensen die er ‘anders’ uitzien. Misschien dat ik even denk: hé, die man heeft een rokje aan. Maar vervolgens draai ik me om en ga ik weer over make-up bloggen. Hetzelfde geldt voor de lichamen op het strand. Je moet gewoon lekker plonsen met die bierbuik, schudden met die cellulitis. Zo denk ik dan, maar er zijn mensen die het anders zien. Je kunt het al in de tweets hierboven lezen, maar de meest ‘erge’ reacties heb ik er nog uitgelaten. Ik wil mensen niet kwetsen, alleen maar aan het denken zetten.

Ik geloof niet dat iedereen die zegt ‘iew! bierbuiken’ het kwaad bedoelt. Het is natuurlijk wel de manier waaróp je het zegt. Heb respect voor elkaar. Sommige mensen zijn gewoon eerlijk, en ik snap dat dat soms even schrikken is, maar is dat niet beter dan schijnheilig gedrag?

Ik stelde deze vraag trouwens expres over mánnen met bierbuiken, omdat ik soms echt een beetje braakneigingen krijg als ik hoor hoe het andere geslacht over vrouwen praat. Strakke lichamen zonder cellulitis en striae graag, wel een mooi bruin kleurtje. Alsof hij zo halfnaakt op een Abercombie en Fitch tasje kan.

Ik ben zelf iemand die wel eens roept een geoliede sixpack te willen, maar dat is natuurlijk niet serieus. Hoewel ik wel blij word van een blokjesbuik (het voelt ook zo lekker aan), ben ik echt blij met een man die goed in zijn vel zit. Dat jij je lekker voelt is uiteindelijk het belangrijkst.


Bierbuiken op het strand: afknapper of acceptabel?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 18 augustus 2012 | 113 reacties | Tags: , , , , , , , ,

Reacties

Door Claudia op 18 augustus 2012 11:32

<3 goeie post, ik hoop echt dat het mensen aan het denken zet.

[Beantwoorden]


Door Laura op 18 augustus 2012 11:36

Het is acceptabel, ze zijn er gewoon en willen ook genieten :-)

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 18 augustus 2012 om 12:06:

Idd, gewoon laten liggen.
Als ze dan wel de gepaste kleding er voor dragen. (geen speedo ofzo)

[Beantwoorden]

claire antwoordt op 18 augustus 2012 om 13:11:

helemaal mee eens! :yes:

[Beantwoorden]


Door Lisette op 18 augustus 2012 11:37

Hoewel ik liever een sixpack zie, vindt ik het niet erg dat er ook bierbuiken op het strand liggen. Niet iedereen kan een platte buik hebben toch?

[Beantwoorden]

paulien antwoordt op 18 augustus 2012 om 11:51:

precies, dit dus.

[Beantwoorden]

Nancy antwoordt op 18 augustus 2012 om 13:54:

inderdaad!

[Beantwoorden]

Britt antwoordt op 18 augustus 2012 om 16:26:

Mee eens! :)

[Beantwoorden]


Door Riot op 18 augustus 2012 11:38

Haha grappige vraag. Zelf vind ik het acceptabel. Ben ook niet de dunste dusja (:

[Beantwoorden]


Door Esther op 18 augustus 2012 11:40

Ik vind het nogal verontrustend dat mensen erop reageren met ‘iewl’ en ‘bah’. Nou durf ik ook niet meer naar het strand in bikini ;)

Ik durf te wedden dat 9/10 van de mensen op het strand sowieso al niet helemaal 100% happy is om zich halfnaakt te vertonen.

[Beantwoorden]

tamara antwoordt op 18 augustus 2012 om 11:56:

ik ga om die reden niet eens naar het strand, voel me gewoon niet prettig in een badpak laat staan in een bikini

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 augustus 2012 11:41

Leuke post! Het maakt mij eigenlijk niet zo veel uit^^ Iedereen is mooi zoals die is ^^)

[Beantwoorden]


Door Allissa op 18 augustus 2012 11:42

Schudden met die cellulites!

je mag mij opvegen :d

[Beantwoorden]


Door lin op 18 augustus 2012 11:43

Lekker op het strand laten liggen! Ik lig zelf met mijn fat belly ook op het strand, waarom zou een man dat dan niet mogen? Echt, wat jij ook zegt: laat iedereen lekker zelf doen wat ie wil! Bierbuik of blokjes, lekker op het strand liggen als je daar zin in hebt :)

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 18 augustus 2012 11:45

Lastig dat ons cultuurtje zulke hoge eisen stelt..
Vera, zelf ga je ook niet in bikininnaaar het strand zei je.. Maar je zegt wel dat iedereen lekker zichzelf moet zijn op het strand, en moet doen waar die zin in heeft, miss moet je dat ook zelf is opvolgen ;)

[Beantwoorden]

lisa antwoordt op 18 augustus 2012 om 11:57:

Precies dit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 augustus 2012 om 12:03:

Nee, ik voel me er niet prettig in. En zoals ik zei, moet je doen waar je je fijn bij/in voelt. Ik voel me fijn met kleren aan.

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 18 augustus 2012 11:46

Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor bierbuiken, als ze dan ook nog zo behaard zijn dat je het gevoel hebt dat je in de apenheul loopt, dan vind ik het een dikke no go! Maar dat moet iedereen natuurlijk zelf weten :)

[Beantwoorden]


Door claire op 18 augustus 2012 11:47

Ik let daar eigenlijk helemaal niet op. Als ik met vriendinnen ben heb ik het daar veel te druk mee! haha! ^^)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 18 augustus 2012 11:51

Van mij mag het, want moeten die mannen dan met een tshirtje op t strand liggen als het een keer 32 graden is? Als het maar niet al te behaard is en niet viezig ofzo ;-). Xxx ps. Er staat in het begin bierbuien, gaathet bier regenen? Hallelujah! Haha xx

[Beantwoorden]


Door Hilde op 18 augustus 2012 11:51

Deze post valt me een beetje van je tegen. Eerst vraag je mensen of het een afknapper is en vervolgens verkondig je dat je dat eigenlijk niet mag vinden omdat je respect voor elkaar moet hebben. Niet bepaald een eerlijke vraag.

Dat wil trouwens niet zeggen dat ik het niet met je eens ben. Alleen mensen die zelf onzeker zijn, maken zich druk over hoe anderen eruit zien.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 augustus 2012 om 12:26:

Nee hoor, je mag het zeker wel vinden. Behandel aelkaar alleen wel met respect.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 18 augustus 2012 11:51

Iedereen is zoals hij/zij is. Lekker laten gaan. Zelf vind je het ook niet fijn als iedereen naar je staart :)

[Beantwoorden]


Door Femke op 18 augustus 2012 11:53

Mij maakt het niet zo heel veel uit, eerlijk gezegd let ik er niet zo heel vaak op. Maar net zoals Roxanne zegt; als ze dan zo behaard zijn… Nee, dan vind ik het wel wat anders, haha ;)

[Beantwoorden]


Door donna op 18 augustus 2012 11:53

Van mij mag iedereen er uit zien als hij/zij wilt! Ik let gek genoeg ook niet snel op lichamen: waar mijn vriendinnen het meteen over het lichaam van een jongen hebben, heb ik alleen het gezicht nog maar gezien :P.
Maar iemand met een echt grote bierbuik zou ik denk ik niet echt aantrekkelijk vinden :p.

Hee, ik hoorde trouwens van mijn zusje dat ze je gistermddag in Arnhem zag! Met een kanppe jongen… :p. Was het je broertje, een goede vriend of een spannende date ?? Als je je priveleven liever prive houd snap ik het ook hoor ;)!

[Beantwoorden]


Door Moosz op 18 augustus 2012 11:56

Of je nou wat dunner of wat dikker bent, doe lekker waar je je fijn bij voelt. Het is ook jouw zomer!!

[Beantwoorden]


Door marielle op 18 augustus 2012 12:00

Wat een generalisatie zeg. Alle sixpack mannen krijgen ook een bier buik op zn tijd, wat overigens niet eens van bier komt.
En het ligt ook nog eens beter dan een sixpack…..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 augustus 2012 om 12:27:

Het ligt wel lekker inderdaad, zo’n buikje ;-)

[Beantwoorden]


Door Roos op 18 augustus 2012 12:00

Interessant om over na te denken; ik zou namelijk zeggen dat ik bierbuiken niet aantrekkelijk vind.. Maar daarentegen ben ik zelf ook verre van perfect.

Acceptabel is het sowieso; iedereen mag lekker op ’t strand liggen en ik vind het alleen maar mooi dat er mensen zijn die hun lichaam durven te laten zien, hoe het er ook uitziet.

[Beantwoorden]


Door Resy op 18 augustus 2012 12:01

Tuurlijk mogen ze ook naar het strand! Maar is het natuurlijk wel net iets leuker om gespierde knappe jongens te zien die ook nog eens vrijgezel zijn!:)

[Beantwoorden]


Door wilma op 18 augustus 2012 12:01

Het ligt er een beetje aan wie er omheen zit! Als ik diegene toch al een sukkel vind kan die beter maar iets aantrekken maar als de bierbuikman (zo noem ik t maar ;p) aardig is maakt het niet zoveel uit! Ik ben tenslotte ook niet volslank, haha.

[Beantwoorden]


Door Tamára op 18 augustus 2012 12:07

Helaas kunnen we niet van iedereen eisen dat ze een sixpak moeten hebben, zou wel leuk zijn (A). Vind het alleen een beetje jammer dat er sommige mensen het zo ver laten komen dat ze zichzelf transformeren tot maatje vethut. Dat is toch ook helemaal niet gezond meer?

[Beantwoorden]


Door Vera op 18 augustus 2012 12:14

als alle mannen een sixpack zouden hebben zou dat ook niet meer opvallen als er één met een sixpack langsloopt toch? ^^

[Beantwoorden]


Door Soesja op 18 augustus 2012 12:16

Ik weet niet, eigenlijk heb ik er niet écht een mening over. Ikzelf zie er het liefst goed uit in bikini, maar ja, als sommige mensen die drang niet voelen of geen zin hebben om er voor te sporten, dan heb ik er echt geen problemen mee! Gewoon de andere kant op kijken en je er niet mee bemoeien :)

[Beantwoorden]


Door Tasja op 18 augustus 2012 12:17

Haha hier moest ik erg om lachen: “Maar vervolgens draai ik me om en ga ik weer over make-up bloggen.” maar ik geef je groot gelijk! Denk zelf ook vaak live and let live. Haat het als mensen om het geringste “ieeuhhwww kijk wat hij/zij aan heeft, hoe zijn/haar haar is, hoe hij/zij uitziet”. Dan denk ik: “Serieus wat bóeit het?! Heeft diegene jou iets misdaan met de manier waarop ie eruit ziet? Nee, nou dan?’

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 augustus 2012 om 12:27:

Ja, bleh… Toen ik 14 was en zwarte nagellak droeg werd ik ook telkens raar aangekeken, kreeg de meest vreemde opmerkingen. Come on!

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 21 augustus 2012 om 09:18:

Ah ja, dat heb ik met al mijn tattoo’s. Daar worden altijd opmerkingen over gemaakt en naar gestaard.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 18 augustus 2012 12:26

Net wat jij zegt het is belangrijk dat iemand goed in zijn vel zit.

[Beantwoorden]


Door Merel op 18 augustus 2012 12:30

Als er alleen nog maar mooie mensen naar het strand mogen zal het strand wel leeg zijn denk ik… Ik vind het ook wel fijn dat er niet allemaal perfecte lichamen op het strand te zien zijn, zo zie je gewoon de realiteit ipv al foto’s in bladen, er zijn maar weinig mensen zo (: (‘oh, kijk die vrouw heeft dat ook. He, die ook! en die! misschien val ik toch wel mee’)

[Beantwoorden]


Door Kim op 18 augustus 2012 12:31

Om heel eerlijk te zijn vind ik het allebei wel een beetje. Ik vind het een afknapper als in: Ik zou me er niet tot aangetrokken voelen. Maar acceptabel vind ik het ook wel weer want wie ben ik om te zeggen dat het ‘niet kan’?. Iemand beoordelen puur om zijn buik is nogal kortzichtig… Ik vind het niet mooi, maar dat is gewoon mijn persoonlijke smaak. Het zou men er niet van moeten weerhouden dat ze ineens niet meer naar het strand durven ofzo. ;-) Ik vind dit absoluut geen rare vraag overigens maar juist interessant!

[Beantwoorden]


Door Emilie op 18 augustus 2012 12:32

Ik vind dat je er niet “goed” uit hoeft te zien om op het strand te mogen liggen, iedereen mag toch lekker van de zon genieten?!

Ik was een paar weken geleden nog in Barcelona op het strand, en echt, je zag daar van alles!
Zowel jonge gespierde mannen mét sixpack als oude omaatjes die zonder schaamte topless in zee gingen, en mannen met een behaarde bierbuik.
Ik vind dat je trots mag zijn op je lichaam, ongeacht je leeftijd, gewicht, etc. (H)

Ik merk trouwens ook vaak op dat er in onze cultuur hoge eisen worden gesteld wat uiterlijk betreft.
Dat vind ik soms echt overdreven. Laatst zij een meisje uit mijn klas nog over een ander meisje(die weliswaar een beetje mollig is): “Tsssss, zij heeft echt het lichaam van een olifant!” Zelfs is ze heel tenger dus ik heb half lachend tegen haar gezegd: ” Tja, jij bent een muisje… (A) ”

“Alsof hij zo halfnaakt op een Abercombie en Fitch tasje kan.”
Haha, geniaal, Vera! ;-)

[Beantwoorden]


Door Vera op 18 augustus 2012 12:32

Ik ben nooit op het strand, ach ja, moeten ze zelf weten eigenlijk :roll:

[Beantwoorden]


Door Melis op 18 augustus 2012 12:33

Oehhh hele interessante post. Het is wel waar als je een buikje heb wordt je snel aangekeken op het strand. Daarom zijn zoveel mensen zo onzeker. Verpest het niet voor hun. Hun willen ook lekker liggen op het strand zonder aangekeken te worden.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 augustus 2012 12:36

Ik vind het echt geen afknapper. Niet dat ik dan meteen denk van ‘goh, lekkerding!’, maar ook niet van ‘iehl, omggg je moet naar de sportschool, dikkie’. Ik vind het acceptabel, ik vind het zelfs een soort van knap dat ze zich niet schamen en gewoon met hun dikke bierbuik op het strand gaan liggen hoewel ze waarschijnlijk weten dat veel mensen het lelijk of vies vinden.

[Beantwoorden]


Door Roos op 18 augustus 2012 12:42

Waarom zou het een afknapper zijn? Ik vind dat iedereen gewoon mag zonnen en ik heb echt geen last van andere mensen op het strand. En als je er last van hebt kijkt je toch lekker de andere kant op :)

[Beantwoorden]


Door Ilja op 18 augustus 2012 13:09

Ach, ik vind dat iedereen lekker zichzelf moet zijn. Niet iedereen is perfect en dat is maar goed ook… Biertap of 6-pack, does not matter!

[Beantwoorden]


Door RubyManuela op 18 augustus 2012 13:12

Ik vind sixpacks eerlijk gezegd helemaal niet extra aantrekkelijk ofzo.
Een plat buikje is wel leuk, maar ook niet een vereiste. Ik kan zelf ook niet opleven naar “strak buikje”, “geen cellulites”, “grote borsten” en ga zo maar door. Een klein bierbuikje vind ik nog niet eens zo erg. Je wilt toch een beetje vent vasthouden en niet zo’n dunne grasspriet? Ookal heb je natuurlijk ook jongens/mannen die dan weer net iets te veel van het goede hebben, haha.

[Beantwoorden]


Door Samantha op 18 augustus 2012 13:15

Erg goede vraag en artikel! Ik denk er precies hetzelfde als jij over. Al die oordelen altijd! ;)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 18 augustus 2012 13:22

Nou, ik ben laatst wezen zwemmen net over de grens bij Venlo, en ooooh my goodness, daar waren ALLEEN maar gespierde jongens en van die dunne bruine meisjes. Beetje van die Baywatch types, en er daar duizenden van! Ik voelde me super dik en wit, en zo werd ik ook aangekeken.
Dus beter een paar gasten met een bierbuik er tussen (zonder Speedo, dat wel), dan val ik wat minder op met mijn witte lichaampje!

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 18 augustus 2012 13:25

wat leuk om erin te staan :)
ik vind trouwens niet dat men het alleen over bierbuiken OF sixpacks moet hebben. mannen met een mooi figuur, niet per se heel gespierd, kunnen ook leuk zijn om naar te kijken. tenminste, ik heb liever dat dan 100% sixpack :P en een bierbuik – nogmaals, iedereen zijn ding, maar ik kijk dan liever een andere kant op (behalve als het een klein buikje is en voor de rest geen manboobs ofzo… ook een bierbuikje kan leuk staan). oké, nu sla ik een beetje door :P

[Beantwoorden]


Door Anna op 18 augustus 2012 13:33

Echt een hele goeie! Ik vind dit wel een moeilijk onderwerp. Iedereen moet inderdaad zichzelf kunnen zijn, zonder of met bierbuik, maar de voorkeur gaat uiteindelijk naar een strakke buik. Het maakt mij verder niet zo uit, maar nogmaals, ik kijk liever naar een sixpack dan een bierbuik. Maar er zijn vast vrouwen of mannen die wel van een bierbuikje houden toch :)

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 18 augustus 2012 14:00

Waarom zouden strandgasten met een platte buik de enige mogen zijn die shirtless komen, laat die buiken dan maar hangen, is wel zo eerlijk. Behalve als je een berenhuidje op je buik hebt dat vind ik wel een beetje overdreven.

[Beantwoorden]


Door Eva op 18 augustus 2012 14:00

Van mij mogen ze er best zitten, zij mogen tenslotte ook van de zon genieten.
Het is niet dat ik het een aangenaam gezicht vindt, dat dan weer niet, maar we leven in een vrij land!

[Beantwoorden]


Door Roos op 18 augustus 2012 14:05

Ik ben ook stevig.. en ik zou dus NOOIT in bikini op het strand gaan liggen! ik durf dat gewoon niet, en voel me daar niet prettig bij.

Maar elke zomer denk ik weer: waarom hebben vrouwen daar altijd zo moeite mee? En mannen met wat kg’s extra liggen lekker te braden op het strand in blote buik!

Ik wou dat ik een vent was.

[Beantwoorden]

Roelie antwoordt op 18 augustus 2012 om 14:12:

Dat denk ik ook wel vaker. Ik ben ook stevig, en heb wat strae op mijn bbb. Daardoor voel ik me ook al minder op mijn gemak met een bikini.

[Beantwoorden]

Veerle antwoordt op 18 augustus 2012 om 20:23:

Kijk, het strand is voor je plezier, als jij het niet leuk vindt, moet je er niet heen gaan:) Alleen: kijk eens rond op het strand. Iedereen heeft wel iets. En geloof mij, mensen zijn over het algemeen veel te veel met zichzelf bezig om dingen over jou te gaan denken. En daarbij, als ze dat al doen: wat gebeurt er dan? NIKS! Nogmaals, als je het niet wil, moet je het niet doen. Maar op een dag als vandaag is het strand gewoon awesome:)

[Beantwoorden]

Tessa antwoordt op 18 augustus 2012 om 20:25:

Ik ben ook niet de dunste, ik heb ontzettend veel strepen op mijn lichaam en ik was ook altijd zo onzeker en voelde me er onprettig bij, maar ik ben het gewoon gaan doen en heb me niets aangetrokken van anderen en nu voel ik me comfortabel in een bikini, ook al zie ik er zo uit. Er is niets om je voor te schamen, behalve wat jij er van maakt in je eigen hoofd. Probeer het gewoon eens zou ik zeggen. :)

[Beantwoorden]

Bertine antwoordt op 19 augustus 2012 om 22:21:

Had ik ook. Afgelopen week 4x naar t strand geweest. De eerste twee keer voelde ik me vreselijk ongemakkelijk, totdat ik om me heen keek en zag dat er nog veeeel meer stevige meiden zijn. Die relaxed, zongebruind en lachend staan te volleyballen in het water. Er is niks sexyers dan een vrouw die zich goed voelt in haar lijf; leg je er bij neer. Ik probeer het zelf ook elke dag!!
Je bent zoveel meer dan je lijf/gewicht, je bent een leuke, vlotte meid met talloze talenten: laat de onzekerheid over je lijf niet de boventoon voeren want dan vergeet je de rest.
Een kankerpatient zou een moord doen voor een gezond lijf met een paar kilo’s teveel, think about that!

[Beantwoorden]


Door Roelie op 18 augustus 2012 14:11

Ik heb meer problemen met te strakken zwembroekjes dan bierbuiken :-P

[Beantwoorden]


Door Janneke op 18 augustus 2012 14:18

Jij zegt dat het je niet uitmaakt als mensen er ‘anders’ uit zien.
Maar wat houdt ‘anders’ in? Anders dan het gemiddelde, dan jezelf? Of wat de maatschappij vraagt?

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 18 augustus 2012 14:18

Totaal geen problemen mee. Niemand ziet er perfect uit. Je kan er ook niet altijd wat aan doen, aan hoe je eruit ziet en vind het heel laag als mensen andere je gaan aanstaren of uitlachen om uiterlijk. Mannen kun je ook moeilijk een badpak laten dragen om hun buikje te verdoezelen zoals vrouwen wel kunnen doen. Dan vinden mensen het ook weer raar :p

[Beantwoorden]


Door Summer op 18 augustus 2012 14:23

Acceptabel. Niemand moet zich inhouden voor hoe hij er uitziet.

[Beantwoorden]


Door Aniek op 18 augustus 2012 14:24

Super leuke post! Ik zelf vind het altijd wel leuk om verschillende mensen te zien op het strand. Dik of dun gespierd of blubberend. Iedereen is verschillend en dat is toch leuk!?!?
Oh maar ik heb nog 1 vraagje..
Hoe weet jij hoe een sixpackje voelt?? hahaha

lieve groetjes!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 18 augustus 2012 14:26

Acceptabel, ach die mensen zijn gewoon levensgenieters, net alsof je graag eet, je leeft maar 1 keer zeg ik dan. ieder is anders en gelukkig maar, mensen zijn gewoon zichzelf, en er zijn ook vrouwen met een buik of buikje. niet iedereen is perfect, en de beachboys met hun sixpacks en forse spierballen, hebben dat niet allemaal vanzelf laten gebeuren, meestal zitten ze aan de shake’s. Iedereen is zichzelf en mooi op zen eigen manier, want schoonheid zit nog altijd vanbinnen en smaken verschillen! :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 18 augustus 2012 14:29

Ik vind het prima, toch zie ik liever wandelende sixpackjes om mij heen, haha!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 18 augustus 2012 14:30

Zolang ik er niet uit zie als een Victoria’s Secret angel verwacht ik ook niet dat anderen eruit zien als Calvin Klein modellen. Een bierbuik is niet mijn smaak, maar ik stoor mij er niet aan. Het is niet alsof ik ernaar moet kijken. Gewoon je met iets anders bezig houden, klaar.

[Beantwoorden]


Door bianca op 18 augustus 2012 14:48

Ik denk dat het de vraagstelling zelf is die vreemd is, het woord “acceptabel” (vooral in combinatie met afknapper).
Het strand is openbaar gebied dus iedereen mag daar zijn en zijn hoe ze zijn, ok behalve nudisten die hebben een eigen strand maar dat is iets anders. Dus wie zijn wij om dat acceptabel te vinden? Zullen ook genoeg mensen zijn op het strand die ons er niet ok uit vinden zien (te kort haar, te klein, te lang, te dun, te dik, te kleine bikini enz)

Maar ook afknapper is raar: het is toch niet je partner? Het is gewoon een random iemand die toevallig ook op het strand is. Alsof alle mensen daar je oog maar moeten strelen?!

Je moet gewoon genieten dat je daar bent, evt. met leuke mensen, met mooi weer, zand, zee, gewoon relaxen

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 18 augustus 2012 om 15:11:

Amen!

[Beantwoorden]

Meer antwoordt op 18 augustus 2012 om 15:26:

eeens!!!

[Beantwoorden]

Ella antwoordt op 19 augustus 2012 om 00:17:

Dat vind ik idd ook. Acceptabel is niet de tegenhanger van afknapper. Ik vind het acceptabel dat mannen met bierbuiken op het strand liggen – sterker nog: het boeit me niet. Maar vind ik het aantrekkelijk? Nee. Dus ja, een afknapper vind ik een bierbuik wel. Ik versta onder afknapper iets waardor je je niet (op relatievlak/seksueel) tot iemand aangetrokken voelt. Dat mag toch?

Bovendien vind ik een echte bierbuik iets heel anders dan ‘niet superstrak’ zijn. Daarbij beeld ik me echt zo’n gigantische bolling en moobs in. Er is natuurlijk nog heel veel tussen dat beeld en een sixpack (wat ik overigens niet eens speciaal mooi vind, als het echt van die blokjes zijn).

Dus al bij al denk ik dat het gewoon een erg onduidelijke vraag was, waardoor er grote misverstanden zijn ontstaan ;)

[Beantwoorden]


Door Nienke op 18 augustus 2012 14:53

Acceptabel. Het is ergens anders waar mannen random zonder shirt lopen dat het me stoort.

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 18 augustus 2012 15:12

Ah joh, je wilt niet weten wat je op Lowlands aantreft. xD Alles is mogelijk!

[Beantwoorden]


Door Meer op 18 augustus 2012 15:25

Ik was altijd groot fan van de knappe gespierde superhete man tot ik mijn vriend ontmoette die het mooiste koppie van de wereld heeft en ook chubby is. Heerlijk dat zachte buikie, ligt 10x lekkerder dan zo’n metalen buik ;) ik zeg; zeker dat strand op, een lijf is maar een lijf met of zonder bierbuik!

[Beantwoorden]


Door A op 18 augustus 2012 15:34

ik vind het wel opmerkelijk dat mensen hier zeggen ‘ja, acceptabel!!!!’ en daarna ‘maar wel zonder oerwoud!!!’ tsjonge, heel tolerant hoor dames :’) dat vind ik ongeveer hetzelfde als zeggen ‘ja hoor, ieder meisje met een buikje mag in bikini op het strand, zo lang ze maar geen dikke benen heeft!’

ik vind dat iedereen mag doen wat ie wil. Ik probeer niemand te beoordelen op zijn of haar uiterlijk, of iemand veel of weinig haar heeft op z’n buik of borst, etc. Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wil, zo lang daar geen anderen mee gekwetst worden. Ik denk dat een man met een bierbuik niemand echt kwetst ;)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 18 augustus 2012 15:57

Acceptabel. Oké, het is voor mij niet het meest sexy om te zien, maar ach: dan kijk ik toch de andere kant op. Ik bedoel: Hij mag ook gewoon genieten van de zon, strand en de zee :)

[Beantwoorden]


Door Laila op 18 augustus 2012 16:05

leuke blogpost vera! Echt leuk gedaan :)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 18 augustus 2012 16:13

nee, vind het belachelijk als je alleen naar het strand mag als je er perfect uit ziet. Ik heb zelf, na het krijgen van een kind, ook niet meer zo een geweldig lichaam. Met mijn blubberbuik en mee-zwaai-armen. Ik denk dat ik mij niet meer zou vertonen ook op het strand als er alleen nog maar perfect, strakgetrainde mensen komen, en ik zit daar met mijn kwabben tussen.

Je komt er niet om te showen, je komt er om te relaxen!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 18 augustus 2012 16:21

Ik vind het prima! ik heb zelf ook een klein buikje maar dikkere benen en armen en ik schaam me er ook niet voor en ga lekker zonnen, waarom zou ik het bloedheet moeten hebben in een lange broek en lange mouwen shirt, netzoals bij mannen met een bierbuik showen dat ding! haha nee ik bedoel ze hoeven niet het bloed heet te hebben omdat een paar mensen het lelijk vinden! Laat ze lekker joh!

xoxox

[Beantwoorden]


Door Marianne op 18 augustus 2012 16:25

De eerste reactie is toch wel van ieh, nee. Maarja, iedereen is anders.

[Beantwoorden]


Door Marianne op 18 augustus 2012 16:26

Wel leuke tq trouwens, roept wel discussies op!

[Beantwoorden]


Door Nina op 18 augustus 2012 17:05

Het maakt mij niet uit dat ze op het strand zitten, dat moeten ze gewoon lekker zelf weten. Ik vind het gewoon sneu voor hen, want zo’n dikke bierbuik kan toch niet gezond zijn? Ze zouden beter aan zichzelf werken om een gezond lichaam te krijgen… Als je medische problemen hebt ligt dat nog wel anders ;)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 18 augustus 2012 17:10

Ik vind het een beetje een aparte vraag. Wij vrouwen hebben toch ook niet allemaal maatje 34 of 36? ;-)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 18 augustus 2012 18:15

Weer eens een andere soort vraag, leuk! Ik vind dit soort vragen leuker dan vragen die vaak over make-up gaan haha :p Ik vind het niet mooi, maar ik ga ze niet verbieden om te zonnen. Dus van mij mogen die mensen er rustig zitten, maar ik vind het echt niet mooi en kijk de andere kant op.

[Beantwoorden]


Door Anne-Sophie op 18 augustus 2012 18:18

Ik vraag me af of iedereen die reageert met “iehw, bah, nee” zelf zo’n perfect lichaam heeft.. Bovendien: is ’t strand alleen voor mensen met een sixpack? Last time I checked was ’t een openbare plek. ;) Ik snap niet waarom mensen elkaar altijd zo moeten veroordelen.. Je vindt ’t toch ook niet fijn als jij op elk putje of imperfectie beoordeeld wordt? Dus wat echoe69 zegt: live and let live!

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 18 augustus 2012 18:37

Haha, dat is echt iets waar ik me totaal niet aan kan storen. Zoals sommige meiden al zeggen, wij zijn ook niet allemaal perfect!

Mannen die op deze aso manier over vrouwen praten, die ken ik eigenlijk niet echt… Gelukkig maar! :)

[Beantwoorden]


Door Miss Langhaar op 18 augustus 2012 18:38

Ik vind harige bierbuiken ook niet meteen het leukste om naar te kijken, maar je moet sowieso niet naar het strand gaan om mensen te keuren vind ik. Ga dan idd naar een striptent, al zullen meer mannen daaraan behoefte hebben dan vrouwen. Alhoewel?

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 18 augustus 2012 18:50

Acceptabel , Wat maakt het jouw uit dat iemand anders met ene bierbuik loopt ? Zolang die gene zich er kip lekker mee voelt moet die doen wat die laten kan. Als je er problemen mee hebt kijk je maar de andere kant op.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 18 augustus 2012 19:01

Ik heb er niks tegen, het is niet alsof je alleen met een mager lichaam op het strand mag liggen ofzo, dit is ook gewoon een vrij land. Acceptabel dus, maar je begrijpt vast wel dat op het strand mijn aandacht toch wel uit gaat naar de mannen met een strak lichaam. ;)

[Beantwoorden]


Door Charlot op 18 augustus 2012 19:24

lekker laten liggen op het strand. niemand iss toch volmaakt. ik vind het ook niet aantrekkelijk maar je kan moeilijk ze op een apart strand leggen haha

[Beantwoorden]


Door Emmelien op 18 augustus 2012 19:38

Ik zou echt niet weten waarom mannen met een behaarde bierbuik niet naar het strand zouden kunnen. Zo is hun lichaam nou eenmaal, moeten ze daarom maar in hun eigen achtertuin blijven of met een shirt aan zitten zweten? We zijn allemaal gewoon mensen en geen topmodellen. Ik ga ook niet naar het strand om mooi te zijn, maar om van het zonnetje en het water te genieten. Met een make-uploze huid en pluizige, zoute zwemkrullen ben ik ook niet op mijn mooist, maar boeiend?

[Beantwoorden]


Door Veerle op 18 augustus 2012 20:16

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Bierbuik vind ik prima kunnen, maar dan moeten ze wel even een redelijke zwembroek aantrekken en m ook góed aantrekken (bilspleet..) ^^) Topless zonnen vind ik weer iets anders. Ik was vandaag op het strand en aan het suppen met een paar vrienden, toen er een mevrouw van 50+ lekker (topless) naar ons toe kwam zwemmen om te praten over hoe lekker het weer wel niet was…Kijk, dat je topless op het strand ligt is jouw keuze, maar dit vonden ik en mijn vrienden (3 jongens en 1 ander meisje) allemaal nogal ongemakkelijk..Net als mensen die topless op zo’n ligbedje 2 meter van een strandtent af gaan liggen..ik vind t gewoon niet echt prettig, maar no way dat ik iemands strand mood ga verpesten door erover te gaan klagen:) Geniet van het mooie weer iedereen!

[Beantwoorden]


Door Heleen op 18 augustus 2012 22:43

Ach, iedereen heeft wel wat. Mijn voeten en handen zien er niet uit nu , met uitslag (stress), naast mijn eeuwig buikje. Maar ieder zijn smaak. Best veel mensen spreken mijn vriend aan over zijn borsthaar, ze zeggen dat hij het moet laten harsen. Terwijl ik het heerlijk vind om er doorheen te woelen!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 18 augustus 2012 22:53

Natuurlijk zie ik liever een hoop sixpacks, maar ik hoop ook niet dat mensen vanalles van mijn lichaam verwachten!;-)

[Beantwoorden]


Door femketje op 18 augustus 2012 23:41

ik vind het eigenlijk altijd wel acceptabel.. als diegene gewoon gelukkig is met zichzelf maakt het toch niets uit hoe hij/zij er uit ziet?

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 19 augustus 2012 00:28

ik ben zelf ook niet van de slanksten en ik moet ook toegeven dat ik zo’n dikke buik niet echt sexy vind. Maar niemand is perfect dus laat die mensen die zo willen zonnen toch lekker hun gang gaan!!
XX

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 19 augustus 2012 09:07

Snap niet zo goed waarom het een afknapper kan zijn. Ik zie het wel, want ik kijk natuurlijk ook om me heen, maar ik neem het verder niet in me op. Er is niemand die van zichzelf vindt dat hij of zij een perfect lichaam heeft, er is altijd wel iets om van te balen. En wie zijn wij dan om daar ook nog eens over te oordelen?

[Beantwoorden]


Door Lisa op 19 augustus 2012 10:18

Ik heb ook geen maatje zero maar ik ga graag naar het strand. Ik draag dan een heel mooi badpak (mooie felle kleuren) waar ik dan ook echt in investeer (rond 50 euro) maar dan is de kwaliteit erg goed en fijn. Ik loop ook gewoon op het strand en voel me dan ook fijn. Ik denk als je je zo voelt dat je dat dan ook uitstraalt. Ik vind het juist leuk dat er allerlei soorten, vormen en maten zijn. Stel je eens voor als we er allemaal er precies hetzelfde uit zouden zien… saaiii! :roll:
Dus eigenlijk kan het me op dat moment weinig schelen, ik zorg er voor dat ik er zo leuk mogelijk uit zie en mocht iemand zich toch nog storen aan mijn verschijning dan kijkt hij maar de andere kant op haha

[Beantwoorden]


Door Tess op 19 augustus 2012 10:42

Ik ben het eens met ‘live and let live’ en dat iedereen zich goed zou moeten kunnen voelen op het strand. Maar als het op mijn partner aankomt -> niet acceptabel. Ik ben iemand die graag sport, altijd zorg dat ik er strak uitzie in bikini, stiekem verwacht ik dat dan ook van een jongen.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 19 augustus 2012 11:23

Live and let live, inderdaad. Met of zonder sixpack, met of zonder oerwoud en precies zo voor vrouwen. Als jij je er maar lekker bij voelt. En als je er niet lekker bij voelt, dan doe je het niet. Of wel en dan heb je echt ballen. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee, er zijn genoeg jongens die bij mij /durven/ te beginnen over mijn buikje, die krijgen een hele grote mond terug ;-)

[Beantwoorden]


Door Esmee op 19 augustus 2012 11:29

oke mijn antwoord op twitter klonk echt bot, zo bedoel ik het niet.. iedereen moet zichzelf zijn en ze mogen van mij natuurlijk op het strand liggen.. en stiekem zijn die mensen meestal nog keigezellig ook. alleen ik bedoelde dat ik het er gewoon niet heel aantrekkelijk uit vind zien en bij sommige (niet allemaal!) een beetje vies.. ;$ sorry voor mn reactie .. ;$

xx

[Beantwoorden]


Door Hester op 19 augustus 2012 12:44

Niet iedereen hoeft helemaal perfect slank te zijn, maar een bierbuik is ook niet gezond. Als je het zelf mooi vind, oké, maar ik vind het wel een beetje naïef dat je zoveel bier drinkt, zeg maar.

[Beantwoorden]


Door Sanja op 19 augustus 2012 16:29

’t strand is van iedereen! ;)

Mij kan het echt niks schelen dat die ene daar met een bierbuik lekker ligt te chillen op’t strand. Laat die mens maar doen.

[Beantwoorden]


Door Lies op 19 augustus 2012 18:53

Ik vind het zeker wel acceptabel, want iedereen moet gewoon naar het strand kunnen en een leuke tijd kunnen hebben. Om het cliché te zeggen heeft iedereen wel wat aan zijn of haar lichaam wat niet “perfect” is en je moet gewoon iedereen in hun waarde laten. Eigenlijk vind ik het ook heel knap dat er mensen zijn die zich er niks of weinig van aantrekken en gewoon lekker naar het strand gaan. Zelf ben ik ook erg dik geweest en juist om de opmerkingen en blikken die ik kreeg durfde ik mij niet meer in badkleding te vertonen.

[Beantwoorden]


Door therese op 19 augustus 2012 22:07

Ik vind dit een goed onderwerp en zelf denk ik er eigenlijk wel. Vrij lugtig over, als je dat zo mag zeggen. Ik ben zelf ook geen mannequin, of hoe je het ook schrijft,,maar als ik dan langs een wat dikker iemand loopt geeft het wel een beetje een boost want dan lijk jij dunner hihi. Verder hoopt ieder meisje natuurlijk wel op een glimmend, gebruind sixpack, maar goed. Je moet maar blij zijn met het lichaam dat je gekregen hebt!

[Beantwoorden]


Door Robin Louisa op 20 augustus 2012 09:39

Het is acceptabel. Ik kijk er niet al te graag naar als het hele strand vol ligt met bierbuiken, maar ja, zij hebben ook recht om op het strand te liggen. Maar het ligt ook aan het persoon wat er bij hoort. Als je zo’n asociale tokkie versie hebt, dan erger ik me er wel mateloos aan.

[Beantwoorden]


Door Suus op 20 augustus 2012 10:31

BINGO! Hij is gevallen!

Ik bedoel natuurlijk: “dikke mensen zijn gezellig!” dat moet minimaal een maal gezegd worden in iedere discussie over gewicht. Het is zeg maar de Godwin van de cellulitisclub!

Anyway, Vera, wat verdrietig dat je jezelf zo ongemakjelijk voelt in bikini. Ik heb het steand ook gemeden tot ongeveer mijn 24e – zó zonde! Want zwemmen in de zee is het fijnste wat er is!!!

[Beantwoorden]


Door Linda op 21 augustus 2012 09:12

Ik was pas bij de Veluwse Bron en daar ging een hele dikke vrouw in de relaxruimte met haar armen omhoog liggen. Dikke plukken haren onder haar oksels. Zelf vind ik het echt smerig, maar ik heb gewoon niet meer gekeken. Tuurlijk heeft iedereen het recht om lekker te zonnen :)

[Beantwoorden]


Door E. op 21 augustus 2012 20:39

Abercrombie EN fitch?
Nou ik zou nooit op een man vallen met een buikje. Bij een vrouw vind ik een vetlaagje vaak wel acceptabel en het allemaal wat zachter maken maar bij een man. Zo’n hangend buikje en vettietjes. GATVERDAMME. Nein, ik hou het bij mijn zeer gespierde lover.

[Beantwoorden]

E. antwoordt op 21 augustus 2012 om 20:39:

die overigens best op een A&F tasje zou kunnen met dat lijf van hem.

[Beantwoorden]


Door Ester op 21 augustus 2012 20:53

Ik vind het op zich wel acceptabel. Wat ik vooral acceptabel vind is om mensen gewoon te respecteren zoals ze zijn. Zoals Aafke W al schreef: Ik wil niet dat ze van mij ook een bepaald lichaam verwachten. We kunnen er nu eenmaal niet allemaal uitzien als Doutzen Kroes of een Calvin Klein model dus láát iedereen gewoon. :)

En ook mannen met een buikje kunnen best aantrekkelijk zijn. Ik ben bijvoorbeeld zelf 4 jaar geleden head over heels voor een man gevallen die op geen enkel punt aansloot op mijn ‘lijstje’ van punten die ik leuk vind aan een man. Toch ben ik nog nooit zo gek op iemand geweest. It’s not all about looks, it’s about someone’s energy!

[Beantwoorden]


Door Karin op 21 augustus 2012 23:42

Op het strand prima! Maar in hun blote buik fietsend omdat het zo warm is? Nee, bedankt! Maar eigenlijk vind ik dat ook bij jonge strakke exemplaren en vrouwen in bikini op de fiets…….. Serieus, je ziet ze hier in Drenthe rondfietsen…….

[Beantwoorden]


Door Carolien op 22 augustus 2012 22:58

Ik interpreteer je vraag anders dan sommige mensen denk ik. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik een bierbuik onsexy vind. Ik kan niet heel veel dingen bedenken die ik erger vind eigenlijk. Een buikje is prima, stevig is ook prima, net als slank of normaal.. Maar een bierbuik zie ik als een vent die er redelijk normaal uitziet en een scooterhelm onder zn tshirt heeft. Dat vind ik een bierbuik. Ik vind het zonde als een jonge kerel al rond loopt met een bierbuik. Dat kan je niet vergelijken met iemand die stevig is ofzo. En laat ik eerlijk zijn, ik heb zelf ook een maatje meer. Als in: 10 kg minder mag wel. Maar ik durf er best voor uit te komen dat ik een echte bierbuik echt een afknapper vind. Maar wat mij betreft is op het strand alles acceptabel, als ik iets niet mooi vind kijk ik toch lekker niet?

[Beantwoorden]


Door where can i buy Raspberry Ketones op 18 februari 2013 20:35

Honestly, the FDA has approved Arena’s new raspberry ketones plan is a list of other factors that a commercial or professional fat loss. So this is a diet.

[Beantwoorden]