MAC vs. Zoeva blendingkwasten – 217 dupe?

Ik heb een aantal MAC kwasten die ik met plezier gebruik. Mijn favoriete kwast is zonder twijfel de 217. Een multifunctionele blendingkwast, die geweldig en op meerdere manieren werkt, maar die wel ook een aardig prijskaartje heeft. In de Zoeva webshop vond ik een (veel!) goedkopere kwast die wel heel erg op de 217 leek… Tijd voor een battle!

Photobucket


Photobucket
MAC 217 en Zoeva 227

Waarom is de MAC 217 zo geweldig dat er een dupe gevonden van moet worden?

Ik vind vooral dat deze kwast heel makkelijk werkt. Hij brengt makkelijk kleur aan en hij blendt makkelijk. Bovendien kun je met deze kwast heel licht, maar ook juist donkerder, geblend, of meer in een streep kleur aanbrengen. In de arcadeboog, maar eigenlijk overal op en rondom het oog.

Maar… de kwast is zo duur! Ik vond hem zo fijn dat ik eigenlijk nog een tweede kwast wilde kopen, maar toen mijn moeder kwasten bij Zoeva.de ging bestellen, besloot ik de gok te wagen en een blendingkwast mee te bestellen die wel erg op de 217 leek. Dat is alweer 2,5 maand geleden, in de tussentijd heb ik beiden kwasten veel gebruikt, ze gewassen en getest!

MAC 217 € 21,50 – via MAC counters, Pro Stores en deBijenkorf.nl/Douglas.nl
Zoeva 227 € 4,20 (excl. verzendkosten) – via Zoeva.de

Photobucket

Photobucket
Ik kan me voorstellen dat allebei de kwasten er wat ruw uitzien, maar ze zijn beiden extreem zacht. Heerlijk, zowel de MAC als Zoeva kwast prikt totaal niet.

Wel hebben ze duidelijk allebei een andere vorm. De MAC kwast, die ik al een half jaar heb is nog steeds mooi in model. Smal en plat.

De Zoeva kwast is juist vrij bol, de haartjes staan uit elkaar en het ziet er wat warrig en modelloos uit. Een kwast met een afro, zoiets.


Photobucket

Photobucket
Is de Zoeva 227 een dupe van MAC 217?

De kwast van Zoeva is geen dupe, maar het is een goede poging tot. Ik dacht dat de kwast dankzij de vorm niet veel zou kunnen, maar dit is echt een prima kwast om mee te blenden en zacht kleur mee aan te brengen in de arcadeboog. Hij kan dus iets minder dan de MAC kwast, maar voor de prijs ben ik er meer dan tevreden mee en vind ik het ook zeker een goede toevoeging aan mijn collectie kwasten.

Aas je op de 217 kwast van MAC, dan raad ik je niet aan de kwast van Zoeva te kopen. Maar heb of wil je minder te besteden, of zoek je gewoon een fijne blendingkwast, dan is de Zoeva 227 naar mijn mening een meer dan prima alternatief.

MAC is te koop via MAC counters, Pro Stores en deBijenkorf.nl/Douglas.nl, Zoeva is te bestellen via Zoeva.de

Twitter Facebook
Categorie: Battles/dupes Kwasten | 7 augustus 2012 | 81 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Vera op 7 augustus 2012 16:22

Wat een goede battle! Ik ben nog op zoek naar goede oogschaduwkwasten, maar wil niet te veel besteden. Heb je nog andere tips? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 16:56:

Ik heb een filmpje over betaalbare kwasten. Zie: http://veracamilla.nl/2012/07/mijn-betaalbare-drogisterij-kwasten-aanraders-en-afraders/

[Beantwoorden]


Door Joyce op 7 augustus 2012 16:22

Ik heb nu de blendingkwast van de HEMA, daar ben ik erg tevreden over. Deze lijkt me fijn! Het ziet er uit als een best goede dupe – buiten het feit dat de haartjes iets verder uit elkaar staan. Ook fijn dat ie toch zo fijn aanvoelt, ook al ziet er ie er best ruw uit! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 16:56:

Ze zijn heel zacht allebei, maar ik snap dat ze ruw lijken.

[Beantwoorden]


Door Linda op 7 augustus 2012 16:28

Handig artikel!
Ook erg fijn en leuk geschreven :)

Ik gebruik zelf die van HEMA. Vind ik ook prima :)

[Beantwoorden]

Lina antwoordt op 7 augustus 2012 om 20:51:

Ik ben zelf erg gecharmeerd van de blendingkwast van de Hema! Werkt heel fijn en is superzacht.. ^^)
Heb wel nog meer soorten kwasten nodig.. Wat voor soort kwasten heb je nou echt nodig?

[Beantwoorden]


Door Sarah op 7 augustus 2012 16:32

Hm hij lijkt erop, de kwaliteit van de zoeva kwast lijkt me iets minder aangezien hij alle kanten op begint te staan. is de mac 217 geen dupe van de sigma e25? deze lijken erg op elkaar, ik heb degene van sigma: ^^)

[Beantwoorden]

Moniek antwoordt op 7 augustus 2012 om 16:39:

Nee, ik heb de E25 van Sigma ook en die is nagenoeg hetzelfde als die van Zoeva. Sigma heeft iets kortere haren en is iets platter en boller, maar als ze naast elkaar liggen zie je geen verschil ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 16:57:

Ik heb de Sigma e25 niet, maar ik ben ook geen fan van Sigma kwasten…

[Beantwoorden]

Annelies antwoordt op 7 augustus 2012 om 18:20:

Ik heb de sigma E25 een de zoeva kwast en vind ze beide erg fijn ik gebruik de zoeva kwast altijd om oogschaduw iets extra te blenden omdat hij net iets meer fluffy is als de E25.
Maar als ik zo naar de foto kijk en de mac kwast vergelijk met de zoeva kwast dan lijkt de E25 van sigma wel erg veel op de 217 van mac. (snappen jullie het nog?) :)

[Beantwoorden]


Door Moniek op 7 augustus 2012 16:37

Ik heb deze van Zoeva ook, vind zulke kwasten eigenlijk fijner dan een standaard blendingkwast!

[Beantwoorden]


Door imane op 7 augustus 2012 16:37

Voor de prijs is de Zoeva kwast echt prima!
En ze lijken inderdaad veel op elkaar!

Een leuke battle Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 16:58:

Dankjewel Imane!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 augustus 2012 16:40

HAHA kwast met afro! Geweldig :roll:
Anyways : leuk artikel! Voor nu ben ik nog heel erg tevreden met mijn Zoeva bamboo set, met die blendingkwast!

[Beantwoorden]


Door Elien op 7 augustus 2012 16:44

Leuk artikeltje weer! ^^) De MAC 217 was mijn eerste MAC kwast en ik vond hem ook echt duur hoor, maar nu ik hem al een tijdje heb, ben ik echt in luvv en wil ik nu allemaal maar meer MAC kwasten. Heb jij toevallig de MAC pencil brush 219 (geloof ik), is die fijn en multifunctioneel in gebruik, want ik zou hem graag willen hebben in mijn collectie! <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 16:59:

Nee, die heb ik niet. Ik heb wel andere pencil brushes, maar die gebruik ik niet zo vaak. Ik heb wel andere kwasten van MAC, die vind ik heel fijn.

[Beantwoorden]

Elien antwoordt op 7 augustus 2012 om 18:01:

Ik zoek namelijk nog een goede fijne kwast om m’n outer v goed te shapen. Ik heb hooded eyes en mijn gezicht is ook vlak dus er zit ook geen ‘reliëf’ bij mijn ogen.. bedankt voor je moeite iig! :)

[Beantwoorden]

Lady L antwoordt op 7 augustus 2012 om 20:00:

Zoeva heeft een pencil brush, en ik vind hem wel fijn. Hij is niet heel erg zacht, maar het stoort niet. Verder vind ik de Zoeva eye blender 225 ook fijn om mee te werken in de crease, die tegelijk ook blend (pencil brush in het groot). ELF heeft ook een zeer fijne kwast om mee te Shapen en te Creasen, de eye crease brush, kost 1 euro. Ik weet enkel niet of die ook zo goed zal werken voor hooded eyes, maar voor dat geld kan je niet sukkelen, hij is ook nog eens super zacht!

Elien antwoordt op 7 augustus 2012 om 20:55:

Dankje voor je tips! Kzal er zeker even naar op zoek gaan!


Door charile op 7 augustus 2012 16:45

leuke battle! de mac 217 wil ik echt nog eens graag :D

[Beantwoorden]


Door Jinjing op 7 augustus 2012 16:56

ziet er goed uit

[Beantwoorden]


Door Laura op 7 augustus 2012 17:01

goede battle, leuk om te lezen <3

[Beantwoorden]


Door Nannick op 7 augustus 2012 17:04

Mooie kwasten, maar ik ben, net zoals alle andere commenters, blij met mijn hema blendingkwast :D

[Beantwoorden]


Door Tessa op 7 augustus 2012 17:06

leuk artikel en handig om te weten

[Beantwoorden]


Door Amarens op 7 augustus 2012 17:10

goede battle! ^^)

[Beantwoorden]


Door Mieke op 7 augustus 2012 17:13

Leuk artikel! Kun je zoiets met andere beautyproducten doen? Kwasten kan ook gewoon hoor (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 19:41:

Ja, ik doe het regelmatig! Als je bij categorieën naar ‘battles/dupes’ gaat, vind je meer van dit soort artikeltjes. De volgende staat alweer in de planning. Ben blij dat je het leuk vindt! ^^)

[Beantwoorden]

Mieke antwoordt op 8 augustus 2012 om 13:06:

Dankjewel! Ik ga gauw kijken (:

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 7 augustus 2012 17:15

Een kwast met afro, haha! Jammer dat het niet helemaal een dupe is, maar Zoeva kwasten zijn erg fijn en echte aanraders. :)

[Beantwoorden]


Door larissa op 7 augustus 2012 17:16

Wat een goede battle!
Heb geen van beide kwasten, en 21,50 vind ik net wat te duur voor een kwast.
dus de Zoeva kwast lijkt me een goed alternatief!
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 augustus 2012 17:19

Goed artikel, goede vergelijking! Heel handig voor iemand als ik, die nog nooit een MAC kwast heeft gebruikt. Ik wil het toch wel erg graag een keer proberen hoor, of het nu echt beter is dan een ‘gewone’ Zoeva kwast (die heb ik namelijk wel).

[Beantwoorden]


Door Jacky op 7 augustus 2012 17:24

Een kwast met een afro! Veeg mij maar op :cool:

[Beantwoorden]


Door Femke op 7 augustus 2012 17:25

Lijkt me een hele fijne kwast! Inderdaad voor die prijs zeker! :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 7 augustus 2012 17:35

Ik heb de Bamboo kwastenset van Zoeva, met daarin ook een blendingkwast. Vind ik echt heerlijk werken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 19:42:

Ik heb zoooooveel kwasten, maar ik aas ook echt al eeuwen op de bamboo set. Ziet er zo fijn uit!

[Beantwoorden]


Door AnnaSophia op 7 augustus 2012 17:38

Zoeva heeft echt fijne kwasten. Ik ging sowieso een bestelling plaatsen, dus ik denk dat ik deze ook ga meebestellen :-)

[Beantwoorden]


Door Nadine op 7 augustus 2012 17:40

Ze zien er écht bijna het zelfde uit zeg! Op de Afro na, intressante battle, vooral het prijsverschil haha. (:

[Beantwoorden]


Door Bente op 7 augustus 2012 17:45

Leuk artikel!! De prijs scheelt echt veel zeg!!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 augustus 2012 17:48

Haha ik moest lachen bij het zinnetje: een kwast met een Afro. Ik ben zelf fan van Sigma kwasten. Heb eerlijk gezegd nog geen MAC kwasten geprobeerd omdat ik die van Sigma al zo fijn vind.

[Beantwoorden]


Door rosalie op 7 augustus 2012 17:49

leuk artikel. * meteen op zoeva.de aan het kijken

[Beantwoorden]


Door Lotje op 7 augustus 2012 17:57

Ik heb zelf een kwastenset van Zoeva, erg fijn! Van MAC heb ik nog geen kwasten omdat ik ze zo duur vind.

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 7 augustus 2012 17:59

Wat een leuk artikel =)

[Beantwoorden]


Door Miss Langhaar op 7 augustus 2012 18:01

Mooie kwast, maar idd wat pluiziger.

[Beantwoorden]


Door Riot op 7 augustus 2012 18:03

Aah zoeva! Staat zeker op m’n wishlist.
‘kwast met een afro’ haha!

[Beantwoorden]


Door Laura Louise op 7 augustus 2012 18:10

Ze lijken zo erg op elkaar! Goede battle :)

[Beantwoorden]


Door noa op 7 augustus 2012 18:13

Suuper leuk artikel, leuk idee zo’n battle ;)
Zou je misschien vaker kwasten(set’s) van zoeva kunnen testen, want ik ben heel benieuwd naar de kwaliteit daarvan.
En ik wil ze misschien zelf ook wel kopen maar ben benieuwd wat jij er van vind. Aangezien ik bijna al mijn make-up inkopen op jouw mening basseer ;)
Je hebt echt een suuuper leuke manier van schrijven!
Ik vind jouw artikels altijd leuk om te lezen ookal gaan ze misschien een keer over iets wat ik niet zo interessant vind.
En ik vind het ook heel lief dat je op heel veel reacties antwoord geeft. Zo laat je zien dat je echt alle reacties leest en dat je om ons geeft! Ik zie je ook eigenlijk als een vriendin ookal heb ik je nog nooiy ontmoet hahahah :)

Dankjewel!!!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 19:45:

Mijn moeder en een vriendin van me hebben allebei de Very Croc set. Ze zijn tevreden, maar de gezichtskwasten zijn toch vaak iets ruw en qua vorm wat onhandig. Ik heb deze kwast van Zoeva en vind hem heel fijn! Zal kijken of ik meer kan testen :ka: Leuk om te lezen dat je mijn artikelen leuk vindt ^^) En ik ben ook super blij met júllie reacties en help jullie graag met vragen.

[Beantwoorden]


Door WingedBeauty op 7 augustus 2012 18:19

Oh, wat val ik toch voor MAC producten! Maar goed dat ik er geen geld voor heb, kan ik ze ook niet per ongeluk kopen :$
Ik denk dat ik die kwast van Zoeva ga bestellen, aangezien ik geen fijne blending brush heb, en die wel graag wil om m’n oogschaduw te vervagen; ik heb een hekel aan die zichtbare lijnen.. Dus tijd om naar Zoeva te gaan bestellen whihi!
Liefs, Anke

[Beantwoorden]


Door Elna op 7 augustus 2012 18:33

Kun je eigenlijk een oogschaduwkwast ook gebruiken om te blenden? Of een blending kwast zoals deze voor het bewegend ooglid? Of is het toch echt fijner om met 2 te werken?
En dan nog een vraagje haha, maar waarom zitten er altijd van die spons kwartjes bij een pallet in?

Leuke artikel! X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 19:47:

Ja hoor, je kan met een oogschaduwkwast blenden. Het gaat wel iets minder makkelijk, maar het kan. En met een bledningkwast kun je kleur op het bewegend ooglid aanbrengen, met een kwast als deze krijg je dan ook nog aardig wat kleur. Een meer ‘fluffy’ blending kwast, zoals deze: https://www.debijenkorf.nl/m-a-c-224-tapered-blending-brush-2131011229 brengt kleur dan wel heel zacht aan, dus tenzij je dat juist wilt kun je beter een normale oogschaduwkwast gebruiken.

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 7 augustus 2012 18:38

interessant altijd die vergelijkingen !
Balen dat het geen Dupe is, maarja iets mindere kwaliteit kan soms ook genoeg zijn!
xx

[Beantwoorden]


Door dita op 7 augustus 2012 20:00

Leuk artikel

[Beantwoorden]


Door Amber op 7 augustus 2012 20:06

hahahaahah een kwast met een afro! Dat was even grappig hahaha.

[Beantwoorden]


Door androgynes op 7 augustus 2012 20:11

is de hema blending kwast met roze handvat dan geen beter dupe hiervoor? die lijkt er ook heel op

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 20:24:

Ik weet niet welke roze hema kwast je bedoelt, maar ik heb al hun kwasten wel eens bekeken en kan me niet herinneren zo’n soort kwast te hebben gezien… But i could be wrong!

[Beantwoorden]


Door Linda op 7 augustus 2012 20:16

LOL om de kwast met afro. Ik ben nog steeds niet echt thuis in de wondere wereld der kwasten, maar qua prijs zou ik zeker voor de goedkoopste kiezen.

[Beantwoorden]


Door Bo op 7 augustus 2012 20:36

Super, ga het halen! Zoek nog een fijne kwast.
Liefs Bo

[Beantwoorden]


Door Bo op 7 augustus 2012 20:38

Super! Zoek nog een goede kwast, ga hier gelijk naar kijken!
Liefs Bo

[Beantwoorden]


Door Bo op 7 augustus 2012 20:38

Super! Zoek nog een goede kwast, ga hier gelijk naar kijken!
Liefs Bo

[Beantwoorden]


Door Deborah op 7 augustus 2012 20:47

Ik heb de mac 217 en vind hem idd erg fijn werken. Wel fijn dat er een soort van dupe is :)

[Beantwoorden]


Door Maximesieta.nl op 7 augustus 2012 21:16

Leuk artikel Vera!
Aangezien die van Zoeva niet zo duur is vergeleken met die van MAC ga ik hem misschien wel bestellen. Maar voorlopig heb ik nog even een no-buy, aangezien er in september een bloggersmeeting komt en ik heel mac ga leegkopen, haha !

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 23:32:

Ohhh, leuk! Veel plezier alvast met shoppen ^^)

[Beantwoorden]


Door Carmen op 7 augustus 2012 21:19

Ah, de 217.. echt een super fijne kwast! Ik heb hem vorig jaar gekocht en kan me niet voorstellen hoe het is om met andere kwasten te werken. Die van Zoeva lijkt me ook heel erg fijn, misschien dat ik die binnenkort ook ga bestellen:)

[Beantwoorden]


Door Milou / LounaBeauty op 7 augustus 2012 22:04

Dit vind ik nou eens een heel leuk onderdeel op je site. Dit kom je namelijk niet vaak tegen en ik vind Zoeva echt een heel goed alternatief. Super! Zou best graag nog meer vergelijkingen willen zien. :) :idee:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 23:33:

Bij de categorie ‘battles/dupes’ vind je nog meer vergelijkingen! En ik ga er gewoon mee door natuurlijk :ja:

[Beantwoorden]


Door Lara op 7 augustus 2012 22:32

Heb zelf gisteren een grote kwasten bestelling gedaan bij Zoeva, deze alleen niet. Wel de bamboo, mini bamboo, eye defenition en 2 losse kwasten (stippling en buffer). Kan niet wachten tot ze binnen zijn!

[Beantwoorden]


Door Maartje op 7 augustus 2012 22:38

Oeh, die van mac ziet er toch wel iets fijner uit, maar met die van Zoeva is ook niks mis :)

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 7 augustus 2012 22:46

Leuk artikel, altijd amazing als er iets met elkaar wordt vergeleken. :) True, hij ziet er hard uit, maar dat heb ik ook met een kwast terwijl hij aanvoelt als een babybutt!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 7 augustus 2012 23:03

Je kan de kwasten van Mac echt super goedkoop op ebay kopen. Het duurt dan ongeveer 3 weken voordat je de kwasten in huis hebt. even geduld dus. Maar de meeste kwasten die daar aangeboden worden zijn geen neppe (ligt aan degene die het verkoopt), ook zijn de verzendkosten meestal gratis. Echt een aanrader!

[Beantwoorden]

Amy antwoordt op 7 augustus 2012 om 23:16:

Bijna alle kwasten van MAC op ebay zijn nep, zeker als ze voor veel minder worden aangeboden. Ze lijken er wel op maar ze zijn in vrijwel alle gevallen nep!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 augustus 2012 om 23:34:

Wat Amy zegt inderdaad… MAC kwasten op Ebay kopen is risky en super goedkoop zijn de echte kwasten nooit helaas.

[Beantwoorden]


Door Amy op 7 augustus 2012 23:18

Ik bestel vaak kwasten bij CrownBrush als ik op vakantie ben in Amerika (dan zijn de verzendkosten goedkoop) en daar hebben ze ook echt een exacte dupe van de 217 van MAC!

[Beantwoorden]


Door daydreamers op 7 augustus 2012 23:43

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 7 augustus 2012 23:49

Super battle, begin de laatste tijd steeds meer zin om m’n kwasten collectie uit te breiden dus dit soort dingen lees ik op ’t moment graag! Perfect timing!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 8 augustus 2012 00:02

Ik heb zelf de 227 van Zoeva, erg blij mee. Toch aas ik nog op die van MAC. Omdat die net iets zachter is en beter op kleur op gehele ooglid aan te brengen. Die 217 komt dus ook zeker nog wel. Maar eerst nog maar even gelukkig zijn met de 227 :) Leuk dat je deze vergelijkingen maakt :)

[Beantwoorden]


Door Nenah op 8 augustus 2012 10:30

Leuk dat je ze even vergelijkt Vera! Ik heb een set van Zoeva en ben er superblij mee! ^^)

[Beantwoorden]


Door My Linh op 8 augustus 2012 14:31

Wat een fijne tip (: ik heb op dit moment een van sigma, maar die is te groot voor mijn asian eyes xD

[Beantwoorden]


Door Miranda op 8 augustus 2012 14:41

Wat een leuke battle! Zoeva heeft inderdaad prettige kwasten

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 augustus 2012 22:51

Hahaha wat toevallig, ik heb gister net de 217 van MAC gekocht! And I loooove it! :D

[Beantwoorden]


Door sabrina op 2 september 2012 19:41

zou iemand me kunnen uitleggen hoe ik mijn rekening van zoeva betaal? er staan namelijk de volgende getallen maar heb geen idee hoe dat gaat en vind op internet helaas niks erover..

De volgende getallen staan in de mail

Kontoinhaber
IBAN
BIC/SWIFT
Bank
Betrag
Verwendungszweck

Zoeva GmbH
DE35500700240399912500
DEUTDEDBFRA
Deutsche Bank AG Frankfurt am Main/Bad Homburg
23,70 EURO
Order 8959537 Kunde 103147

[Beantwoorden]


Door Lotte op 8 januari 2013 08:00

Haha! Een kwast met een afro, geweldig. Je hebt echt een leuke schrijfstijl Vera.

[Beantwoorden]