Twitter Question #80

Het zal je niet verrassen dat ik best veel met mijn uiterlijk bezig ben. Omdat ik zoveel met mijn gezicht op het internet te vinden ben, wil ik er wel goed uitzien. Elk pukkeltje, slordige eyeliner of verkeerd geëpileerde wenkbrauw is door de camera uitvergroot zichtbaar. Maar ook voor mezelf wil ik er mooi uitzien, ik zit lekkerder in mijn vel wanneer aangekleed en gekapt de deur uitga, of met rode lipstick op gewoon lekker thuis aan het werk ben.

Photobucket

Photobucket
Ook vind ik het heel erg leuk om me op te maken. Nieuwe kleuren uitproberen, wat staat me wel mooi en wat niet? Spelen en experimenteren. Als ik mooi opgemaakt ben zit ik zichtbaar beter in mijn vel. Zelfs wanneer ik een simpele oogmake-up opheb kan ik me niet prettig voelen. Natuurlijk komt dat wel eens voor en dat vind ik ook niet erg, maar voel me dan niet mezelf. Het hoort echt bij me, een knalrode lipstick of paarse ooglook.

Maar… Don’t judge a book by it’s cover. Dat ik er graag mooi verzorgd bijloop, betekent niet dat ik dat van iedereen verwacht. Wel denk ik dat de manier waarop je je opmaakt en hoe je kleedt, wat kan zeggen over wie je bent. Je kunt je karakter ermee versterken en naar buiten toe vertalen. Let er maar eens op, hoe jij je kleedt en opmaakt en hoe de mensen in je omgeving dat doen. Past het bij hun karakter?

Natuurlijk heb ik ook mijn minpunten waarvan ik baal, maar: ik ben gezond. Wanneer ik een baaldag heb, niet lekker in mijn vel zit en me ‘lelijk’ voel, denk ik er ook aan dat ik een gezicht heb zonder brandwonden, een goed werkend gezicht, waarmee ik kan uitdrukken hoe ik me voel, en een mond waarmee ik breeduit kan lachen.

Iedereen die me tweette gaf aan uiterlijk belangrijk te vinden, maar meestal wel met maten. Niet op zondagen, baaldagen of als je gewoon een keertje geen zin hebt. Jullie hebben groot gelijk! Morgenochtend lig ik ook met joggingbroek, oude hockeytrui, pukkels in de bloei en met mijn haar in een knotje op de bank.


Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 9 juni 2012 | 73 reacties | Tags: , , , , , , , , ,

Reacties

Door lieke op 9 juni 2012 16:10

The same for me. (A)

[Beantwoorden]


Door MissEvie.nl op 9 juni 2012 16:11

Door de week op mijn werk of als ik uit ga vind ik het wel belangrijk dat ik er goed uit zie. Ik doe dan graag mooie make-up op, een lekker luchtje en kleed me goed. Maar in het weekend of als ik thuis ben maakt het mij niet zoveel uit. Dan zit ik graag met een staartje in mijn haar en met mn joggingbroek aan op de bank. En wat je zegt, een pukkeltje is vervelend maar het is zeker geen brandwond! En ik ben zoals ik ben, en zo moet je me maar nemen :-)

[Beantwoorden]


Door Claire op 9 juni 2012 16:18

heel belangrijk. Ik loop er graag verzorgd bij. En ga nooit gewoon in een trainingsbroek ofzo naar school. Behalve in het weekend. Dan doe ik meestal ook wel een make-uploos dagje zodat mijn huid kan ‘uitrusten’. Mijn uiterlijk laat zien wie ik ben, dus ik vind het wel heel belangrijk. ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2012 om 17:24:

Ik ging vroeger wel eens in joggingbroek naar school, zat wel heel comfortabel :D Nikes erbij, top! Haha *goede oude tijd*
Wat je zegt van een dagje je huid laten rusten herken ik wel, ik draag ook minimaal 1 dag per week geen make-up met die reden.

[Beantwoorden]


Door Evelien op 9 juni 2012 16:19

‘pukkels in de bloei’? awesome, wat een uitspraak. Een van de heerlijke dingen aan je blog, er zit altijd wel een gekke uitspraak tussen die wel overduidelijk zegt waar het over gaat! Het valt me op dat er veel over eigen uiterlijk gesproken wordt. ‘uiterlijk’ is bij mij best wel belangrijk als het gaat over ‘properheid’; mensen met vet haar, ongewassen oksels of gewoon een vreemd luchtje vind ik al moeilijker om aan te spreken… Jezelf verzorgen is voor mij hetzelfde als ‘je openstellen voor iemand anders’. Ik weet niet, maar het is iets dat je doet voor jezelf en voor de mensen rond jou. Ik voel mijzelf verschrikkelijk als ik met vet haar op school zit, of een niet-flaterende joggingbroek, maar als ik even geen zin heb in make-up voel ik me prima zonder.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 9 juni 2012 16:27

Wel redelijk belangrijk ja, ik wil er wel verzorgd bij lopen! Ook op “off” days. Dan was ik mijn gezicht, cremepje op, deo, parfum, dan voel ik me wat frisser. Make-up heb ik dan eigenlijk niet op.
Maar op een gewone dag, full face, bam. I don’t care. Maar soms heb ik ook een dag dat ik denk: mweh, neuh. :)

[Beantwoorden]


Door Carmen op 9 juni 2012 16:27

Ik vind mezelf mooi, elke dag van het jaar, al 23 jaar lang. Zelfs al heb ik verre van de perfecte maat (hello gorgeous 48), vind ik mezelf knap en ben ik nog altijd dankbaar voor het zelfvertrouwen dat ik heb en ook uitstraal. Ik gebruik amper make-up, enkel voor naar feestjes te gaan, maar ik heb het geluk dat ik een feilloze huid op mijn gezicht heb en dat een kilootje meer mij goed staat :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2012 om 17:25:

Ah, dat is super goed! Maten zeggen niets over hoe mooi iemand is :-)

[Beantwoorden]


Door Merlijn op 9 juni 2012 16:28

Ik ben niet bepaald de dunste maar heb goede vriendinnen en vrienden die me accepteren zoals ik ben, en de rest kan maar lekker oprotten met hun mening over mij! ;-) haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Carmen op 9 juni 2012 16:29

Oh en verzorgd voor de dag komen is voor mij erg belangrijk om niet te zeggen het allerbelangrijkste! Een eerste indruk is onuitwisbaar.
Maar in het weekend durf ik ook wel eens rondlopen in een joggingbroek.

[Beantwoorden]


Door Souhailla op 9 juni 2012 16:31

Redelijk belangrijk, niet nummer 1 maar toch wel in het rijtje van must!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 9 juni 2012 16:37

Het is belangrijk, maar meer voor mijzelf, zolang ik gewoon mijn fullface make-up draag, mijn lokken goed in model heb, wat ik nog steeds niet goed voor elkaar krijg, zolang ik maar weet dat het een beetje goed zit, dan voel ik mij toch veel lekkerder in mijn vel. :D Zonder make-up ook, maar met is toch net iets fijner. Het gaat mij meer om hoe verzorgd iemand is, geen make-up, maar toch een smoothassskin, I like that! Of toch puisten, maar wel een gezonde huid, dat van binnenuit wordt gevoedt, of handen die tot in de puntjes zijn verzorgd. Van die kleine dingen. :)

[Beantwoorden]


Door therese op 9 juni 2012 16:38

veel mensen zeggen dat het niet belangrijk is, maar dat is het denk ik toch wel omdat het je eerste indruk van iemand is…

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 9 juni 2012 16:41

Het is heel belangrijk voor me, dat moet ik toegeven. Als ik het gevoel heb dat ik er niet mooi uit zie, word ik chagrijnig. Niet omdat ik er dan niet tegen kan dat m’n haar niet zit, maar omdat ik me dan niet ‘goed genoeg’ voel en niet zelfverzekerd ben. Dus ja, uiterlijk is echt wel belangrijk. Voor mij althans.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2012 om 17:26:

Ja, dat herken ik wel. Wanneer je dan langs een spiegel loopt denk je ook ‘bleh’.

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 10 juni 2012 om 11:23:

Dit is herken ik ook, inderdaad! :yes:

[Beantwoorden]


Door Esther- Blosh Time op 9 juni 2012 16:53

Grappig, ik zat hier gisteren nog over na te denken. Ik zat te denken over of andere mensen denken dat ik heel ijdel ben omdat ik zo graag met make-up e.d. bezig ben. Ik vind namelijk dat dat niet per definitie zo hoeft te zijn. Natuurlijk vind ik het prettig om er goed uit te zien. Ik ben wel iemand die er zekerheid uit haalt als ik blij ben met hoe ik eruit zie. Er zijn ook mensen die het helemaal geen bal uitmaakt hoe ze eruit zien en wat anderen daarvan vinden. Maar ik doe het niet voor anderen, alleen voor mezelf. Zoals jij al zegt; ik vind het ook leuk om dingen te proberen en mezelf te uiten met een leuke outfit en make up. Maar ik kan mezelf ook mooi vinden met alleen mascara op bijvoorbeeld..

[Beantwoorden]


Door Simone op 9 juni 2012 16:53

Belangrijk als modelzijnde. Moet oppassen als ik met mijn katten ga spelen bijvoorbeeld, zodat ik geen krassen krijg, natuurlijk gewicht etc

[Beantwoorden]


Door Zahra op 9 juni 2012 16:55

Voor mij is mijn uiterlijk ook wel belangrijk. En inderdaad, als ik me mooi opmaak, voel ik me ook beter! Haha, ik lig zondag ook op de bank in een joggingbroek met knotje :)

[Beantwoorden]


Door Elisa op 9 juni 2012 17:01

Ik vind uiterlijk best belangrijk, ik ga niet zonder mascara de deur uit! Ik vind mezelf zonder make-up er ziek uitzien! Maar moet ik niet weg, dan hul ik mezelf ik makkelijke kleding en mijn haar in een knotje!

[Beantwoorden]


Door anne op 9 juni 2012 17:03

Ik ben niet echt het type ‘mooi meisje’ ik heb een heel onzuiver gezicht. Mijn gezicht zit ook vol moedervlekken, soms heb ik ook dagen dat het ‘werken’ van mijn gezicht of dat ik geen brandwonden heb mij niet opvrolijken. Maar ik heb naast mijn niet zo heel mooie gezicht wel een mooi lichaam, hoewel die ook vol zit met moedervlekken ben ik dun, niet te dun, maar gewoon mooi dun. Dus dat is wel een pluspunt. Dus ja, uiterlijk is belangerijk voor mij, hoewel het mij niet echt meezit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2012 om 17:28:

Ik vind moedervlekken prachtig! Van je onzuivere huid is wel vervelend, en herkenbaar. Maar gelukkig valt het nog (enigszins) te camoufleren. Dat kan niet met een enorme brandwond of als je zoals Joyce hierboven in de tweets, je gezicht deels verlamd is.

[Beantwoorden]

anne antwoordt op 10 juni 2012 om 18:07:

ja dat klopt ook! mijn huid is de laatste tijd veel beter geworden. Dat je gezicht verlamd is is ook echt verschikkelijk. Ik vind het trouwens echt een compliment waard, hoe ontzettend lief je bent tegen je lezers!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 9 juni 2012 17:04

het is fijn om verzorgt naar buiten te gaan s

[Beantwoorden]


Door Vera op 9 juni 2012 17:04

ik wil er graag goed uitzien en ik vind het echt verschrikkelijk als ik me verslaap waardoor ik dus minder tijd heb voor mijn make-up.
Maar als het past bij hoe je bent wat betekent het dan als je dikke lagen mascara opdoet? :$

Xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2012 om 17:28:

Ik? Nee, staat in de tekst: ik draag veel kleuren op mijn ogen of lippen :-)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 9 juni 2012 17:06

Ik vind het ook wel belangrijk om er verzorgd uit te zien. Ook als ik een dagje thuis blijf vind ik het fijn om mooie kleding/make-up te hebben. Sowieso heb ik altijd dat als ik in mijn pyjama blijf zitten ik niet lekker aan de slag kan haha. Maar ik ben het er wel mee eens met wat je zegt, je moet soms ook stilstaan bij wat je hebt.

[Beantwoorden]


Door Simone op 9 juni 2012 17:06

Vroeger gaf ik echt helemaal niets om makeup.. Alleen soms wat maskara omdat ik blonde wimpers heb (hele lange gekrulde dat dan weer wel) maar foundation enzo vond ik altijd maar voor barbie poppen die niet zichzelf durfen zijn.. Maar nu ik een wat egalere huid heb gebruik ik bb Cream van granier en dat geeft voor mijn huid net dat beetje meer.. En ik moet zegen nadat ik mezelf heb opgemaakt (met lipstick oogschaduw blush en alles) voel ik me heel mooi en dat straal ik denk ik dan dus ook uit, dat ik me mooi en zeker voel.. Echt belangrijk is het is niet voor me maar het voegt wel net dat beetje extra toe..

[Beantwoorden]


Door Sharon op 9 juni 2012 17:06

Uiterlijk is het gene waar mensen als eerst op afgaan, Daarom is dit voor mij belangrijk net als voor m’n zelfvertrouwen ^^)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 9 juni 2012 17:08

Ik vind het op zich helemaal niet belangrijk. Zolang als je jezelf maar goed verzorgd, fris ruikt en schone tanden hebt.
Ik vind het héérlijk om lekker te tutten met make up, mooie haren en mooie kleren. Maar ik vind het op zijn tijd ook lekker om gewoon in joggingpak neer te ploffen, haar in een knot en geen make up op. Zo laat ik ook de hond uit en ga ook gerust zo de supermarkt in.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 9 juni 2012 17:13

Uiterlijk is wel redelijk belangrijk. Het is vaak het eerste wat mensen opvalt en ik vind het zelf ook fijn om er goed uit te zien want als je je goed voelt straal je dat uit. De ene keer heb ik er meer werk van gemaakt, andere dagen enkel mascara en mn wenkbrauwen, dat doe ik eigenlijk bijna elke dag. Optutten is leuk maar chillen in mn joggingbroek ook! (met chocolade/Ben&Jerry’s)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 juni 2012 om 17:29:

Cookie Dough! (love)

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 9 juni 2012 om 20:21:

ík vind het dus niet belangrijk. Mensen hoeven van mij geen make up op, gestylde haren te hebben de mooiste kleding aan te hebben om ze aardig te vinden. Zo lang als ze maar fris en schoon zijn.
En ik vind mijzelf met én zonder make up prima. Voel mij niet onzeker.

Maar moet ook zeggen dat ik wat ouder ben dan de meeste meiden hier en 10 jaar terug was ik een stuk onzekerder over mijzelf en zorgde ik er ook altijd voor dat ik keurig in de make up was, mooie outfit aan e.d. zodra ik de deur uit ging.

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 9 juni 2012 om 20:22:

o sorry ik dacht dat het een reactie op mij was! maar was dus niet zo :crazy:

[Beantwoorden]


Door do op 9 juni 2012 17:17

heel belangrijk, het geeft me zelfvertrouwen

als ik weet dat ik er een dagje minder leuk uitzie, en iemand kijkt naar me, geeft me dat meteen een onzeker gevoel

[Beantwoorden]


Door Lois op 9 juni 2012 17:36

I totally agree!
Ik heb eigenlijk altijd eyeliner en mascara op, dat voelt gewoon als ‘ik’.
Ook heb ik het liefst m’n haar los. Ik heb onwijze krullen, en als ik het vast heb in bijvoorbeel een staart/knot, voelt dat niet als mij.
:P
xxxxx <3

[Beantwoorden]


Door Silke op 9 juni 2012 18:17

Ik ben in totaal 1 keer in mijn jogginbroek naar school gegaan en toen had ik maar 1 uur les. Maar zelfs toen droeg ik make-up. Ik zie er graag verzorgd uit!! Met de bijbehorende verzorging en maskers natuurlijk.

Ojaa ik ga wel gewoon in mijn joggingbroek en make-up loos naar de supermarkt!

[Beantwoorden]

Marijn antwoordt op 10 juni 2012 om 15:05:

Geld ook voor mij.
Ik krijg alleen wel altijd een beetje aan aso gevoel als ik in de supermarkt loop in trainingsbroek, knot op mn hoofd, trui aan. Maar dat zal wel aan mij liggen! ;)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 9 juni 2012 18:19

Ik vind het ook best belangrijk. Als ik wat make-up op heb voel ik me gwn lekkerder in mn vel en straal ook meer zelfvertrouwen uit :)

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 9 juni 2012 18:21

Och, als ik er maar een beetje verzorgd uitzie. Denk dat uiterlijk steeds onbelangrijker wordt, hoe ouder je wordt :P

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 9 juni 2012 18:31

Mijn uiterlijk is erg belangrijk voor me. Als ik weet dat ik er niet goed uitzie (make-up verkeerd of iets dergelijks) dan voel ik me al meteen een stuk minder zelf verzekerd. Ook is je uiterlijk een soort visite kaartje wat je meegeeft. Je eerste indruk moet goed zijn en hier hoort je uiterlijk dus ook bij.

[Beantwoorden]


Door Marlin op 9 juni 2012 18:43

Ik vind het heel belangrijk en probeer er ook altijd mooi of ten minste verzorgd uit te zien, maar dat lukt niet want ik ben gewoon niet mooi.

[Beantwoorden]

Juul antwoordt op 10 juni 2012 om 12:34:

Dat moet je nooit over jezelf zeggen! Als je goed in je vel zit, straal je dat ook uit en voel je je ook mooi. Dat is niet altijd makkelijk hoor, maar je bent je hele leven met jezelf en het belangrijkste is blij te zijn met jezelf en van jezelf te houden. Dat heb ik zelf ook moeten leren en iedereen heeft zijn onzekerheden, niemand is perfect. Hou dat in gedachte.. ;-)

[Beantwoorden]


Door CaptureBeauty op 9 juni 2012 19:03

Ik probeer er elke dag leuk uit te zien maar het zit soms gewoon niet mee, ook omdat ik me gewoon niet zo prettig voel in m’n maatje 38/40 en dan heb ik er soms de pest in en kan ik gewoon de deur uit gaan in een sweater en een spijkerbroek met alleen mascara op. Hoe lelijk me ook voel kan het me op dat moment even niet veel schelen ofzo, heel gek is dat! Aan de ene kant vind ik uiterlijk heel belangerijk maar ook eigenlijk weer helemaal niet..

[Beantwoorden]


Door Cherel op 9 juni 2012 19:15

Ik voel me goed in leuke kleren, mooie make up etc… Uiterlijk is voor mij dus wel belangrijk.. Al heb ik dit niet persee nodig om me zo te voelen gelukkig :)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 9 juni 2012 19:23

Helemaal gelijk! Ik hou van make-up en make-uppen, maar ook op een off-dagje of op zondag hou ik ervan om een dagje geen make-up te dragen. Heerlijk is dat ;)

[Beantwoorden]


Door Nena op 9 juni 2012 20:16

Ik vind het ook belangrijk dat ik er mooi uitzie, leuke outfit, mooie make-uplook, dat vind ik wel belangrijk! x :kiss:

[Beantwoorden]


Door Fien op 9 juni 2012 20:53

Ik zie er graag verzorgd uit, maar durf ook zonder make up de deur uit, omdat ik mazzel heb met mijn huid; egaal, nooit puistjes, geen roodheden. En ik heb donkerblond haar en zwarte wimpers. Maar mooi opgemaakt voel ik me toch mooier, en kijk ik liever in de spiegel dan zonder make up. Maar ook zonder make up ben ik tevreden. Zolang je er niet onverzorgd uit ziet, vind ik het prima (:
Liefs

[Beantwoorden]

Fien antwoordt op 9 juni 2012 om 20:54:

Niet arrogant bedoelt hoor! Vond het achteraf beetje raar overkomen; het is niet dat ik perfect ben en zonder make

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 juni 2012 om 12:06:

Ik vind het niet raar overkomen hoor! :-)

[Beantwoorden]


Door Lesjolieschoses op 9 juni 2012 21:07

Leuk artikel. Maar stiekem vind ik het wel erg dat we steeds make-up op moeten hebben om ons beter in ons vel te voelen. Iets wat ik trouwens ook ervaar in het dagelijkse leven!

Liefs,
Jolien

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 juni 2012 om 12:07:

Snap ik wel, maar aan de andere kant ook wel fijn dat er iets is waardoor we ons beter voelen :-)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 9 juni 2012 21:23

Ik zit gewoon lekkerder in mijn vel als ik er mooi bijloop, ik denk dat iedereen dat wel heeft. Maar ik ben absoluut niet iemand die niet zonder make-up de deur uit wil. Naturel is ook mooi!

[Beantwoorden]


Door Caro op 9 juni 2012 21:48

Hmmm, belangrijkste vind ik dat ik er verzorgd bij loop. Ik ben echt chagrijnig als mijn haar vet is of wanneer mijn wenkbrauwen niet geëpileerd zijn. Ik ga het huis liever niet uit met vet haar dus… en ook niet wanneer mijn wenkbrauwen niet bijgetekend zijn(ze zijn zo licht dat wanneer ik het niet doe, ik geen wenkbrauwen lijk te hebben…) Trainingsbroeken… hoogstens wanneer ik even snel een boodschapje moet doen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 juni 2012 22:56

Uiterlijk is relatief. Wat voor de één mooi is, vindt de ander weer niks. Wat betreft mezelf loop ik er graag verzorgd bij, dus met leuke kleding, een mooi make-upje, haren geborsteld (verder doe ik daar niet zoveel mogelijk eigenlijk), verzorgde nagels etc. Maar ik durf me gelukkig ook wel zonder uiterlijke opsmuk te vertonen. Bij het andere geslacht is uiterlijk misschien 50% wat me aantrekt, maar alleen een mooi plaatje doet me eigenlijk weinig, dus het gaat uiteindelijk toch om het totaalpakket ;-) .

[Beantwoorden]


Door Amanda op 9 juni 2012 22:58

Het is wel belangrijk, maar niet super belangrijk. Ik voel me niet zekerder met make up dan zonder make up. Ik ben tevreden over mijn uiterlijk zonder make up ;)

[Beantwoorden]


Door laurence op 10 juni 2012 08:39

Ik vind het wel belangrijk, ik ben er best veel mee bezig maar vooral voor mezelf en mijn vriendje natuurlijk :D. Ik vind het ook leuk om van uiterlijk te veranderen, dan een keer blond haar dan bruin..

[Beantwoorden]


Door margotje op 10 juni 2012 09:30

Niet. Ik ben spuuglelijk dus het maakt bij mij echt geen flikker uit of ik 3 uur of 2 minuten voor de spiegel heb gestaan :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 juni 2012 om 12:07:

Spuuglelijk bestaat niet.

[Beantwoorden]


Door Eline op 10 juni 2012 10:06

Toch wel belangrijk vind ik. Er verzorgd uitzien geeft jezelf niet een goed gevoel, maar je straalt het dan ook uit. Mijn favo look is naturel! Jaja, zonder make-up naar school en over straat lopen. Ik heb geen perfect huidje, maar je verbergen (elke dag) achter een laag foundation vind ik verstoppen voor je echte ik. Natuurlijk draag ik soms wel een beetje make-up, maar wel met mate. Exept bij feestjes, dan mag/moet je er mooi uitzien.
xoxo,
Eline

[Beantwoorden]


Door superdiva op 10 juni 2012 10:42

Mijn uiterlijk is best belangrijk. Zonder make-up ga ik namelijk niet de deur uit.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 10 juni 2012 10:48

Uiterlijk is tot op zekere hoogte belangrijk voor me. Als ik naar mijn werk of naar college ga, zie ik er altijd verzorgd uit. Maar als ik op zaterdag alleen de boodschappen ga doen, stap ik gerust geheel make-uploos in de auto. Ik vind het namelijk zo nu en dan heerlijk om helemaal niets op te hebben en heb ook het idee dat dit wel eens lekker is voor mijn huid.

[Beantwoorden]


Door marijke op 10 juni 2012 10:54

Uiterlijk is voor mij ook heel belangrijk!

Maar er zijn natuurlijk wel grenzen als het om make up gaat! Niet dat ik met een plamuurlaag aan make up op de deur uit ga, integendeel ik heb een prachtige huid!

Vanwege mijn werk (dienstverlenende baan) moet ik de make up goed aanpassen wat bij mijn blauwe uniform staat! Verder in mijn vrije tijd draag ik mijn make up dan wel iets anders met een rode lipstick op bijvoorbeeld!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 10 juni 2012 10:54

Het is voor mij erg belangrijk. Ik heb hier in het begin ook een artikel over geschreven. Zonder make-up ga ik ook echt de deur niet uit. Maar door het vake gebruik van foundation heb ik een erg slechte huid gekregen dus met veel pijn en moeite besloten om geen foundation meer te dragen behalve naar feestjes. Dit was voor mij erg moeilijk maar ondertussen hou ik het al een paar maanden vol en mij huid is echt flink opgeknapt. En je ziet alleen nog maar een paar rode plekjes. Dus hier ben ik erg blij om. Maar alsnog voel ik me een stuk zelfverzekerder met foundation op. :$

[Beantwoorden]


Door NinaSophie op 10 juni 2012 13:29

Uiterlijk is idd ook voor mij wel belangrijk. Het is natuurlijk een manier om te laten zien wie je bent, zoals hier in de comments al vaak genoemd is. En als je een off-day hebt, is het ook prima dat mensen dat aan je zien. Wel verschrikkelijk als mensen dan zeggen “oh maar ik zie het verschil niet met wanneer je wel make up draagt hoor!”, heel leuk dat je me probeert op te vrolijken, maar doe ik het dan voor niks?! Haha!
Ik vind het wel irritant als je van die mensen ziet die de héle dag met een spiegeltje en mascara in de weer zijn. Zo belangrijk is het nou ook weer niet hoe je eruit ziet. Niet je hele leven is een modeshow. Prima dat je je goed over jezelf voelt, maar de hele dag jezelf opmaken en foto’s maken en op instagram zetten (deze irritatie is inmiddels een cliché geworden op het internet, haha) is too much.. Aaaaaargh!

[Beantwoorden]


Door Eline op 10 juni 2012 14:44

Niet belangrijk. Ik heb een verschrikkelijk onzuivere huid, en helemaal weggewerkt krijg ik het nooit, ik kan het sowieso zelden goed camoufleren.

Ik loop het hele weekend in slonzige kleding, behalve als ik naar een verjaardag etc moet. Heerlijk om een paar dagen met lekker vet haar, lelijke huid, slonzigste outfit en ongeschoren oksels te lopen haha!

[Beantwoorden]


Door Vera op 10 juni 2012 16:22

Ik vind het toch vrij belangrijk, als mijn haar bijvoorbeeld niet goed zit, kan ik me daardoor de hele dag een beetje chagrijnig en ongemakkelijk voelen. Als ik naar school ga probeer ik er ook altijd wel verzorgd uit te zien en daar neem ik ’s ochtends ook de tijd voor.

[Beantwoorden]


Door jacqueline op 10 juni 2012 16:56

op schooldagen zie je mij nooit zonder makup
zaterdag als ik thuis blijf heb ik geen makeup op als ik weg ga wel
zondag is het mijn geen makeup dag ^^)

[Beantwoorden]


Door Shelley op 10 juni 2012 17:00

Ik denk dat het ’t belangrijkst is om er gewoon verzorgd uit te zien! Ik vind het leuk om te makeuppen maar een dagje zonder makeup naar school vind ik ook niet heel erg hoor! Wel heb ik altijd ‘gewone’ kleren aan en mij zul je dan ook niet snel op school zien in een joggingsbroek, hoe lekker die ook zitten! ;-)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 10 juni 2012 17:59

Ik zit veel lekkerder in mijn vel met een mooi make-upje op en leuke kleren, dan dat ik als ma flodder de straat op ga!

[Beantwoorden]


Door Zoe op 10 juni 2012 23:18

Ik vind er goed uit zien niet direct verbonden aan make-up. Voor mij persoonlijk heeft dat meer met uiterlijke verzorging te maken. Ik kan zonder make-up de straat op gaan, mits mijn huid in een goede conditie is en als er op z’n minst een borstel door mijn haar gegaan is. Ik heb de afgelopen paar maanden pas geleerd dat ik ook mooi ben zonder make-up, en die les die ik geleerd heb ga ik niet zomaar weggooien door mijn gezicht helemaal vol te smeren met een dikke plamuur laag!;-)

[Beantwoorden]


Door Loes op 11 juni 2012 10:27

Uiterlijk is voor mij wel belangrijk! Ik vind het fijn om er leuk uit te zien, dan voel ik me vaak een stuk lekkerder. Het is leuk om je mooi te maken voor anderen en om complimenten te ontvangen, maar zeker ook voor jezelf!! Ook wanneer ik een dagje thuis zit vind ik het soms heerlijk om leuke kleren en mooie makeup op te doen!

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 12 juni 2012 20:20

ik ben meer bezig met mijn haar dan met mijn make-up eigenlijk haha XD

[Beantwoorden]